2 września 2017 roku goście zaproszeni przez Fundację TVN „nie jesteś sam” na Zamek Królewski w Warszawie byli świadkami niezwykłego wydarzenia. W Arkadach Kubickiego odbył się bowiem „Bal Nocy Letniej”. To charytatywne wydarzenie, już po raz ósmy organizowane przez Fundację TVN „nie jesteś sam”, miało na celu zebranie środków dla najbardziej potrzebujących. A jest ich wielu – fundacja corocznie wspiera szpitale dziecięce, pokrywając koszty remontu obiektów, a także finansując zabiegi ratujące zdrowie najmłodszych.
Bal zgromadził wiele gwiazd telewizji, sportu i nie tylko. Pojawili się m.in.: Kinga Rusin, Joanna Krupa, Dawid Woliński, Marcin Tyszka, Kasia Sokołowska, Magda Mołek, Anna Kalczyńską, Marta Kuligowska, Katarzyna Kolendę-Zaleską, Monika Olejnik, Agnieszka Cegielska, Paulina Krupińska, Martyna Wojciechowska, Marcin Prokop, Agustin Egurrola, Grzegorz Kajdanowicz, Michał Piróg, Maciej Zakościelny oraz Kuba Wesołowski. W tym roku motywem przewodnim eventu był Nowy Jork, a więc miasto które nigdy nie śpi, z jego niepowtarzalną modą i stylem.
Ponieważ bal został wyprawiony z iście kosmopolitycznym stylu, nie mogło również zabraknąć na nim cateringu na najwyższym światowym poziomie. Podobnie jak w zeszłym roku, Belvedere Catering by Design, zapewniło eventowi fundacji TVN dania o wyjątkowych smakach. Goście balu mogli spróbować m.in. łososia Alaska z klasyczną sałatką Waldorff i puddingiem cytrynowym, czy też kurczaka nadziewanego musem z trufli i foie gras. Dania serwowała jak zwykle perfekcyjna w każdym calu obsługa kelnerska. Ze względu na duże zróżnicowanie potraw, menu „Balu Nocy Letniej” zostało zaprezentowane w dwóch postaciach – serwowanej oraz w ramach bufetów tematycznych. Wśród tych ostatnich nie mogło zabraknąć dań typu „street food” inspirowanych kuchnią Nowego Jorku. Ponieważ bal został wyprawiony z iście kosmopolitycznym stylu, nie mogło również zabraknąć na nim cateringu na najwyższym światowym poziomie. Podobnie jak w zeszłym roku, Belvedere Catering by Design, zapewniło eventowi fundacji TVN dania o wyjątkowych smakach. Goście balu mogli spróbować m.in. łososia Alaska z klasyczną sałatką Waldorff i puddingiem cytrynowym, czy też pulardy nadziewanej musem z trufli i foie gras. Dania serwowała jak zwykle perfekcyjna w każdym calu obsługa kelnerska. Ze względu na duże zróżnicowanie potraw, menu „Balu Nocy Letniej” zostało zaprezentowane w dwóch postaciach – serwowanej oraz w ramach bufetów tematycznych. Wśród tych ostatnich nie mogło zabraknąć dań typu „street food” inspirowanych kuchnią Nowego Jorku.
W trakcie wydarzenia odbyła się aukcja przedmiotów na cele charytatywne. Dzięki niej podopieczni Fundacji TVN „nie jesteś sam” zostali wsparci niebagatelną kwotą około 2 milionów złotych – 1,5 miliona zł zebrano podczas aukcji, zaś 500 tys. zł pozyskano ze sprzedaży biletów.