Smaki Belvedere Catering by Design na Balu Fundacji TVN „nie jesteś sam”

Belvedere Catering by Design na Balu Fundacji TVN

Smaki Belvedere Catering by Design na Balu Fundacji TVN „nie jesteś sam”

2 września 2017 roku goście zaproszeni przez Fundację TVN „nie jesteś sam” na Zamek Królewski w Warszawie byli świadkami niezwykłego wydarzenia. W Arkadach Kubickiego odbył się bowiem „Bal Nocy Letniej”. To charytatywne wydarzenie, już po raz ósmy organizowane przez Fundację TVN „nie jesteś sam”, miało na celu zebranie środków dla najbardziej potrzebujących. A jest ich wielu – fundacja corocznie wspiera szpitale dziecięce, pokrywając koszty remontu obiektów, a także finansując zabiegi ratujące zdrowie najmłodszych.

Bal zgromadził wiele gwiazd telewizji, sportu i nie tylko. Pojawili się m.in.: Kinga Rusin, Joanna Krupa, Dawid Woliński, Marcin Tyszka, Kasia Sokołowska, Magda Mołek, Anna Kalczyńską, Marta Kuligowska, Katarzyna Kolendę-Zaleską, Monika Olejnik, Agnieszka Cegielska, Paulina Krupińska, Martyna Wojciechowska, Marcin Prokop, Agustin Egurrola, Grzegorz Kajdanowicz, Michał Piróg, Maciej Zakościelny oraz Kuba Wesołowski. W tym roku motywem przewodnim eventu był Nowy Jork, a więc miasto które nigdy nie śpi, z jego niepowtarzalną modą i stylem.

Ponieważ bal został wyprawiony z iście kosmopolitycznym stylu, nie mogło również zabraknąć na nim cateringu na najwyższym światowym poziomie. Podobnie jak w zeszłym roku, Belvedere Catering by Design, zapewniło eventowi fundacji TVN dania o wyjątkowych smakach. Goście balu mogli spróbować m.in. łososia Alaska z klasyczną sałatką Waldorff i puddingiem cytrynowym, czy też kurczaka nadziewanego musem z trufli i foie gras. Dania serwowała jak zwykle perfekcyjna w każdym calu obsługa kelnerska. Ze względu na duże zróżnicowanie potraw, menu „Balu Nocy Letniej” zostało zaprezentowane w dwóch postaciach – serwowanej oraz w ramach bufetów tematycznych. Wśród tych ostatnich nie mogło zabraknąć dań typu „street food” inspirowanych kuchnią Nowego Jorku. Ponieważ bal został wyprawiony z iście kosmopolitycznym stylu, nie mogło również zabraknąć na nim cateringu na najwyższym światowym poziomie. Podobnie jak w zeszłym roku, Belvedere Catering by Design, zapewniło eventowi fundacji TVN dania o wyjątkowych smakach. Goście balu mogli spróbować m.in. łososia Alaska z klasyczną sałatką Waldorff i puddingiem cytrynowym, czy też pulardy nadziewanej musem z trufli i foie gras. Dania serwowała jak zwykle perfekcyjna w każdym calu obsługa kelnerska. Ze względu na duże zróżnicowanie potraw, menu „Balu Nocy Letniej” zostało zaprezentowane w dwóch postaciach – serwowanej oraz w ramach bufetów tematycznych. Wśród tych ostatnich nie mogło zabraknąć dań typu „street food” inspirowanych kuchnią Nowego Jorku.

W trakcie wydarzenia odbyła się aukcja przedmiotów na cele charytatywne. Dzięki niej podopieczni Fundacji TVN „nie jesteś sam” zostali wsparci niebagatelną kwotą około 2 milionów złotych – 1,5 miliona zł zebrano podczas aukcji, zaś 500 tys. zł pozyskano ze sprzedaży biletów.

Menu