Nasze miejsca eventowe

STADION LEGII WARSZAWA

Stadion Miejski Legii Warszawa - światowa, ultranowoczesna lokalizacja z prestiżowymi meczami piłkarskimi oraz wydarzeniami na najwyższym poziomie

Wielowymiarowe miejsce wyjątkowych emocji eventowych
Stadion Legii Warszawa

Daj się ponieść fascynującym wrażeniom eventowym na Stadionie Legii Warszawa.  Doświadczysz tu niesamowitych emocji w towarzystwie najwyższej klasy kulinariów w kreacji znakomitych szefów kuchni oraz perfekcyjnej obsługi Belvedere Catering.  
Historyczne, prestiżowe miejsce z 4-rema w pełni oświetlonymi boiskami piłkarskimi, strefą biznesową tworzą doskonałą przestrzeń na oragnizację najbardziej wymagających meczy piłkarkich ale także na wszelkiego rodzaju wydarzenia.  

Doskonała lokalizacja

ulokowanie w strategicznym miejscu Warszawy - w dzielnicy Śródmieście, tuż przy wylocie na Trasę Łazienkowska; 779 miejsc postojowych w bliskiej odległości

2000 m2 powierzchni

Biznes Klub z 2 przestrzeniami eventowymi GOLD i SILVER o łącznej powierzchni 2000 m2 z możliwością organizacji wydarzeń

Ekskluzywne przestrzenie

SKY BOX - dwupoziomowa, przeszklona sala z panoramicznym widokiem na stadion oraz LOŻE VIP idealne do kameralnych spotkań, zapewniające pełną prywatność

Wyjątkowa oprawa kulinarna

dedykowane kreacje kulinarne w kreacji znakomitych szefów kuchni Belvedere Catering

Eksperckie doradztwo

indywidualna opieka doświadczonego event managera, który zadba o każdy szczegół Waszego wydarzenia: od organizacji operacjnej poprzez kulinaria

Sprzęt audio-video

niezbędny sprzęt audio i video: nrojektory, ekrany, nagłośnienie, mikrofony, stacje multimedialne, flipcharty, whiteboardy, szybkie i niezawodne łącze internetowe..

Znakomita jakość obsługi kulinarnej

Najwyższa jakość obsługi

Znakomite potrawy, starannie przygotowane przez Belvedere Catering, sprawiają, że Stadion Legii Warszawa to nie tylko arena sportowa, ale także miejsce, które zachwyci miłośników wysokiej jakości kulinariów. To połączenie sportowych emocji i kulinarnej rozkoszy, które zostawia niezapomniane wrażenia u każdego Gościa, który odwiedza to wyjątkowe miejsce. Kreacje kulinarne przygotowane przez utalentowanych szefów kuchni Belvedere Catering to prawdziwa gratka dla smakoszy. Niezależnie od tego, czy jesteś uczestnikiem konferencji biznesowej, czy bankietu, każdy posiłek jest zaplanowany i przygotowany z najwyższą starannością. Menu jest zróżnicowane i dostosowane do różnych gustów i preferencji, co sprawia, że każdy Gość znajdzie coś dla siebie. Doświadczeni kelnerzy dbają o to, aby obsługa była na najwyższym poziomie. Ich uprzejmość i zaangażowanie sprawiają, że każdy Gość poczuje doceniony. Obsługa cateringowa na Stadionie Legii Warszawa to gwarancja, że Twoje wydarzenie będzie przebiegać płynnie i bezproblemowo, a Goście będą cieszyć się nie tylko doskonałą kuchnią, ale także profesjonalną obsługą.

Arena porywających wydarzeń

Stadion Legii Warszawa to miejsce, które łączy w sobie sport, rozrywkę i biznes. Niezależnie od tego, dlaczego tu przychodzisz, zawsze możesz liczyć na emocje, które zostaną z Tobą na długo. To miejsce, w którym marzenia stają się rzeczywistością, a emocje sięgają zenitu. Dla miłośników futbolu, Stadion Legii to świątynia, w której odbywają się najważniejsze rozgrywki. Każdy mecz to prawdziwa uczta dla kibiców, okazja do spotkań z przyjaciółmi i wspólnego przeżywania chwil zwycięstwa lub porażki. Stadion Legii Warszawa to nie tylko miejsce sportowych emocji, ale także arena dla innych wydarzeń takich jak studniówki wspominane przez młodzież przez lata. To miejsce, gdzie marzenia stają się rzeczywistością na parkiecie. Stadion jest również doskonałym miejscem do organizacji konferencji, bankietów, spotkań biznesowych, pikników a nawet wesel. Przestronna strefa biznes GOLD i SILVER dla nawet 1550 Gości, wyposażona w nowoczesny sprzęt audowizualny, profesjonalna obsługa i widok na murawę stadionu sprawiają, że każde wydarzenie staje się wyjątkowe.

Menu koktajlowe finger food Belvedere Catering

O niezawodną realizację wydarzenia zadbają

Osobowości kulinarnego świata Belvedere Gourmet Group

Wydarzenia firmowe wymagają specjalnej atencji organizacyjnej. Ich rangę warto podnieść poprzez najwyższej jakości kulinaria.

Szefowie Kuchni Belvedere Catering zadbają o unikalne smaki podczas eventów. Za każdy detal oprawy kulinarnej przed i w miejscu wydarzenia odpowiadają: David Gaboriaud, Marcin Kowernik, Dariusz Mućko, Adam Chrząstowski i Michał Iwaniuk.

Bogaty wybór menu

Autorskie menu Belvedere Catering
na różne formy wydarzeń

Belvedere Catering z dumą sprawuje nadzór nad kreacją kulinarnej oprawy podczas różnorodnych wydarzeń organizowanych na terenie Stadionu Legii Warszawa.  Za wyjątkową kreatywność w tworzeniu  autorskiego menu odpowiadają znane postaci kulinarnego świata Belvedere, takie jak David Gaboriaud, Dariusz Mućko czy Michał Iwaniuk. 

Nasza pasja do doskonałego smaku i staranność w każdym detalu gwarantują, że nasze usługi cateringowe stanowią niezapomniany element każdego wydarzenia na Stadionie Legii Warszawa. 

Menu koktajlowe

Perfekcyjnie skomponowane menu bufetowe doskonale sprawdzą się podczas wszelkiego typu wydarzeń zarówno w formie stojącej jak i zasiadanej.

ZESTAW I

Przekąski zimne
Tatakiz arbuza w sezamie z sosem ponzu
Vitellotonatozowocem kapara
Wędzony pstrąg z kawiorem cytrynowym

ZESTAW II

Przekąski zimne
Rillettes z kaczki pekińskiej z młodym bobem i groszkiem
Mini mozzarella z konfitowanym pomidorkiem, bazylią i oliwą
Wolno pieczony rostbef z truflowym majonezem, piklowanymi warzywami i cebulką Cipolle

ZESTAW III

Przekąski zimne
Cielęcina z kukurydzą i galaretką poziomkową
Koszyczki z ciasta filo z sałatką z nowalijek
Taco de sepia z tuńczykiem, trawą cytrynową i chilli

ZESTAW I

Przekąski zimne
Wiśniowa papryczka z serkiem bałkańskim i chipsem krewetkowym
Nigiri z krewetką i musem wasabi
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Grillowana młoda cukinia z kremowym łososiem i rabarbarową galaretką
Tatar wołowy na żytnim chlebie
Satay z łososia w kokosie i prażonym sezamie

ZESTAW II

Przekąski zimne
Szparagi z vinaigrette z serem Pecorino i mikro ziołami
Ceviche z łososia z młodym burakiem i zielonym groszkiem
Pierożek z żółtego buraka z homarem i oliwą bazyliową
Yakitori z sosem teriyaki
Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Gofr z serkiem Philadelphia, „owocowym” kawiorem i musem z nowalijek

ZESTAW III

Przekąski zimne
Taco szpinakowe z tatarem z łososia i sosem imbirowym
Tartaletka ze szpinakiem, perliczką i rabarbarem
Ośmiornica z limonkowym kawiorem i oliwą
Wegańska kaczka w cieście ryżowym z glonami combu/V
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Wędzony sum z puddingiem cytrynowym i „owocowym” kawiorem

ZESTAW I

Przekąski zimne
Wiśniowa papryczka z serkiem bałkańskim i chipsem krewetkowym
Nigiri z krewetką i musem wasabi
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Grillowana młoda cukinia z kremowym łososiem i rabarbarową galaretką
Tatar wołowy na żytnim chlebie
Satay z łososia w kokosie i prażonym sezamie

Przekąski gorące
Mini vege burgery z burakiem i hummusem
Pieczony pierożek samosa z warzywami i aromatycznymi korzeniami /W
Polędwica z dorsza w młodych porach
Mini steki wołowe z sosem chimi churri

Desery
Marcepan z orzecha laskowego w rocher z karmelowej czekolady
Mini makaronik Crème de Cassis
Rożek z czekolady ruby z yuzu

ZESTAW II

Przekąski zimne
Szparagi w vinaigrette z serem Pecorino i micro ziołami
Ceviche z łososia z młodym buraczkiem i zielonym groszkiem
Pierożki z żółtego buraczka z homarem i oliwą bazyliową
Yakitori z sosem teriyaki
Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Słone gofry z serkiem Philadelphia,„owocowym” kawiorem i musem z nowalijek

Przekąski gorące
Mini strudel ze szpinakiem /V
Polędwiczka cielęca z fioletowym ziemniakiem i sosem cydrowym
Kluski śląskie z bekonem i crème fraîche
Empanadas z zagrodowym kurczakiem i mozzarellą

Desery
Makaronik czekoladowy z ziarnem kakaowca
Curd cytrynowy z bazylia na sable kokosowym
Sernik pomarańczowy

ZESTAW III

Przekąski zimne
Taco szpinakowe z tatarem z łososia i sosem imbirowym
Tartaletka ze szpinakiem, perliczką i rabarbarem
Ośmiornica z limonkowym kawiorem i oliwą
Wegańska kaczka w cieście ryżowym i glonami kombu/V
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Wędzony sum z puddingiem cytrynowym i „owocowym” kawiorem

Przekąski gorące
Quiche z serem Raclette i zielonymi szparagami
Polędwiczka cielęca z fioletowym ziemniakiem i sosem cydrowym
Mini burger wołowy z pikantnym majonezem
Grillowany ser halloumi na grzance z konfiturą pomidorową

Desery
Financier z palonym masłem i kremem waniliowym
Marcello z praliną orzechową
Mus z fasoli tonka w rocher z ziarnem kakaowca

ZESTAW I

Przekąski zimne
Tatakiz arbuza w sezamie z sosem ponzu
Vitellotonatozowocem kapara
Wędzony pstrąg z kawiorem cytrynowym

ZESTAW II

Przekąski zimne
Rillettes z kaczki pekińskiej z młodym bobem i groszkiem
Mini mozzarella z konfitowanym pomidorkiem, bazylią i oliwą
Wolno pieczony rostbef z truflowym majonezem, piklowanymi warzywami i cebulką Cipolle

ZESTAW III

Przekąski zimne
Cielęcina z kukurydzą i galaretką poziomkową
Koszyczki z ciasta filo z sałatką z nowalijek
Taco de sepia z tuńczykiem, trawą cytrynową i chilli

ZESTAW I

Przekąski zimne
Wiśniowa papryczka z serkiem bałkańskim i chipsem krewetkowym
Nigiri z krewetką i musem wasabi
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Grillowana młoda cukinia z kremowym łososiem i rabarbarową galaretką
Tatar wołowy na żytnim chlebie
Satay z łososia w kokosie i prażonym sezamie

ZESTAW II

Przekąski zimne
Szparagi z vinaigrette z serem Pecorino i mikro ziołami
Ceviche z łososia z młodym burakiem i zielonym groszkiem
Pierożek z żółtego buraka z homarem i oliwą bazyliową
Yakitori z sosem teriyaki
Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Gofr z serkiem Philadelphia, „owocowym” kawiorem i musem z nowalijek

ZESTAW III

Przekąski zimne
Taco szpinakowe z tatarem z łososia i sosem imbirowym
Tartaletka ze szpinakiem, perliczką i rabarbarem
Ośmiornica z limonkowym kawiorem i oliwą
Wegańska kaczka w cieście ryżowym z glonami combu/V
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Wędzony sum z puddingiem cytrynowym i „owocowym” kawiorem

ZESTAW I

Przekąski zimne
Wiśniowa papryczka z serkiem bałkańskim i chipsem krewetkowym
Nigiri z krewetką i musem wasabi
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Grillowana młoda cukinia z kremowym łososiem i rabarbarową galaretką
Tatar wołowy na żytnim chlebie
Satay z łososia w kokosie i prażonym sezamie

Przekąski gorące
Mini vege burgery z burakiem i hummusem
Pieczony pierożek samosa z warzywami i aromatycznymi korzeniami /W
Polędwica z dorsza w młodych porach
Mini steki wołowe z sosem chimi churri

Desery
Marcepan z orzecha laskowego w rocher z karmelowej czekolady
Mini makaronik Crème de Cassis
Rożek z czekolady ruby z yuzu

ZESTAW II

Przekąski zimne
Szparagi w vinaigrette z serem Pecorino i micro ziołami
Ceviche z łososia z młodym buraczkiem i zielonym groszkiem
Pierożki z żółtego buraczka z homarem i oliwą bazyliową
Yakitori z sosem teriyaki
Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Słone gofry z serkiem Philadelphia,„owocowym” kawiorem i musem z nowalijek

Przekąski gorące
Mini strudel ze szpinakiem /V
Polędwiczka cielęca z fioletowym ziemniakiem i sosem cydrowym
Kluski śląskie z bekonem i crème fraîche
Empanadas z zagrodowym kurczakiem i mozzarellą

Desery
Makaronik czekoladowy z ziarnem kakaowca
Curd cytrynowy z bazylia na sable kokosowym
Sernik pomarańczowy

ZESTAW III

Przekąski zimne
Taco szpinakowe z tatarem z łososia i sosem imbirowym
Tartaletka ze szpinakiem, perliczką i rabarbarem
Ośmiornica z limonkowym kawiorem i oliwą
Wegańska kaczka w cieście ryżowym i glonami kombu/V
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Wędzony sum z puddingiem cytrynowym i „owocowym” kawiorem

Przekąski gorące
Quiche z serem Raclette i zielonymi szparagami
Polędwiczka cielęca z fioletowym ziemniakiem i sosem cydrowym
Mini burger wołowy z pikantnym majonezem
Grillowany ser halloumi na grzance z konfiturą pomidorową

Desery
Financier z palonym masłem i kremem waniliowym
Marcello z praliną orzechową
Mus z fasoli tonka w rocher z ziarnem kakaowca

Menu w formie bufetu

Perfekcyjnie skomponowane menu bufetowe doskonale sprawdzą się podczas wszelkiego typu wydarzeń zarówno w formie stojącej jak i zasiadanej.

Dania zimne
Zawijany naleśnik ryżowy ze szparagami, młodym szczypiorkiem, grillowanymi boczniakami i wędzonym pęczakiem z gęstym sosem truskawkowo-imbirowym /W
Polędwiczki z indyka z sosem chimichurri, z listkami oregano i kolendry z papryczkami chilli i limonką
Mozzarella Caprese z redukcją balsamiczną, świeżą bazylią i truskawkami /W
Wegański pokebowl z tofu, marchewką, rzodkiewką, awokado, ziarnem i kiełkami słonecznika /W/V/G/L
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Sałatki
Tabboulehz kaszą bulgur, pomidorem, szczypiorkiem, oliwą, cytryną i natką pietruszki /W

Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem i prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L

Dania gorące
Atlantycka sola z curry z mango, groszku ijalapeñoze słodko-kwaśną młodą kapustą z koperkiem
Pierś kukurydzianego kurczaka sousvide z sosem francuskim, młodą dymką i orzeszkami /G
Ziemniaczki zapiekane z serem Gruyèrei listkami rozmarynu /W
Zielone warzywa z pesto
Makaron Primaveraz warzywami z oliwą, czosnkiem, bazylią i wegańskim Parmezanem /W/V/L

Desery
Panna cotta waniliowa z czarną porzeczką /W
Mini beza kawowa /W
Rolada pistacjowa z kremem malinowym /W

Dania zimne
Sashimiz arbuza z palonym sezamem, jalapeño/W/V/G/L
Pianka z pstrąga łososiowego z dodatkiem nasion słonecznika, kwiatów szczypiorku czosnkowego i liści azjatyckiej portulaki
Trufle z pieczonej gęsi z migdałami, winogronami i konfiturą malinową /G
Carpaccio z plastrów pieczonego indyka z musem z płatków róży i miodowej musztardy, ze słodko-kwaśnym ogórkiem i olejem malinowym /G

Sałatki
Sałatka z makaronu sojowego z kurczakiem, listkami nasturcji i sezamem /G/L
Sałatka z serkiem ricotta, truskawkami i awokado z redukcją octu balsamicznego, cukrem trzcinowym, i kruszonym czarnym pieprzem /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Zupa
Krem z młodego zielonego groszku z chipsami z suszonej pancetty

Dania gorące
Filety dorsza w sosie Kabayakiz listkami rukolii kruszonymi orzechami laskowymi /G
Pieczony karczek wieprzowy z marynowanymi warzywami i risotto ze słonecznika
Smażona pierś perliczki z karmelizowanym rabarbarem i sosem z owoców leśnych z plastrami pieczonych ziemniaków z rozmarynem /W
Roladki z cukinii ze zrumienionymi płatkami migdałowymi /W/V/G/L
Wegańska tikkamasala z tofu ze szpinakiem, pomidorami, imbirem i kardamonem /W/V/G/L

Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym /W
Tiramisu z truskawkami /W
Mus z białej czekolady z malinami /W
Torcik gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym /W

Dania zimne
Białe szparagi a’laJoëlRobuchonz sosem balsamicznym /G/W
Pâtéz gęsi z brioszką Cramique z truskawkami
Warzywne ceviche z imbirem, pomidorkami cherry, limonką i kolendrą /W/V/G/L
Vitello tonnato z karmelizowanymi kaparami /G
Burrata z Apulii z grillowanymi pomidorami malinowymi, kruszonymi orzeszkami pistacji i oliwą bazyliową
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Sałatki
Sałatka z ogrodową rzodkiewką, jajkiem, pomidorkami cherry i koperkowym winegretem

Zupa
Minestrone z zielonymi warzywami

Dania gorące
Atlantycka molwa ze szparagami i sosem koperkowo–cytrynowym /G
Tian Vaucluse ze słonecznymi warzywami kuchni prowansalskiej /W
Plastry pieczonej w cydrze młodej pulardy z jabłkami i sosem żurawinowym
Pieczona cielęcina z sosem kaparowym z purée z topinabura z prażonymi orzeszkami pinii
Pierogi z kaczką, jabłkiem i sosem ze świeżym majerankiem
Ziemniaki Boulangere z serem Gruyère/W

Desery
Crème Brûlée cappuccino
Panna cotta kokosowa z mango i marakują
Mus chia z mango
Mini ekler z pralin z czerwonych owoców i cytrynowym curdem
Mus karaibski z rumem Dictador12YO

Dania zimne
Mini ravioli z rzodkwi arbuzowej z tatarem z pomidorów i konfiturą z cytryny i kolendrą
Polędwiczki wieprzowe marynowane w teriyaki z majonezem sojowym, z tajską sałatką z kokosem i trawą cytrynową
Frittata ze szparagami, kaszą jaglaną i suszonymi pomidorami /W
Pierś kurczaka marynowana w mleku kokosowym z pikantnym sosem orzechowym /B
Kozi ser zagrodowy z konfiturą z ogrodowych truskawek
Wrapy z hummusem i grillowanymi warzywami z harissą/W/V
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Zupa
Madame duBarry -krem z młodego kalafiora z crème fraîche

Dania gorące
Dorsz w panko z sosem schiracha z dzikim ryżem z trawą cytrynową
Udo kaczki z paloną marchewką, pak choi i karmelizowaną pomarańczą/G
Pieczone w pięciu smakach polędwiczki z indyka z sosem śliwkowym i anyżem z plastrami pieczonych ziemniaków
Ravioli z kozim serem, szparagami i kremem z malinowych pomidorów /W
Gnocchi z grzybami z palonym masłem i chrupiącą szałwią /W
Ziemniaki opiekane w oliwie paprykowej /W

Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym na kawowym biszkopcie
Tiramisu z truskawkami
Mus z białej czekolady z malinami
Mus gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym
Mini ptysie waniliowe z malinami i miętą

Dania zimne

Hawajski, marynowany tuńczyk z awokado, ogórkiem, fasolką edamame, majonezem sriracha i sezamem
Pieczone polędwiczki z indyka z kremem wasabi, salsą mango z sosem sriracha
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z natki pietruszki i skórki z cytryny
Plastry kurczaka kukurydzianego w marynacie hoisin z sosu sojowego, masła orzechowego i oleju sezamowego
Halloumi z żurawiną i orzechami makadamia
Inari sushi z ryżem, fasolką edamame i sezamem
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem z prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L

Dania gorące
Filety z dorsza w sosie raïto z pomidorów, cipolline, oliwek, kaparów i ziół
Plastry marynowanej w cydrze polędwiczki wieprzowej z owocami w sosie miodowym
Opiekane plastry perliczki z orzechami w pikantnym sosie
Pierożki ze szpinakiem zapiekane w puszystym beszamelu z Parmezanem
Plastry pieczonych ziemniaków w oliwie
Kolorowa fasolka szparagowa z wiejskim masłem

Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence duchocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Namelaka migdałowa z bergamotką
Napoleonka z truskawkami

Dania zimne

Plastry piersi pulardy z musem paprykowym i grillowanym bakłażanem /B
Wrapy z suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią i hummusem /W/V/B
Wytrawny sernik z wędzonego suma z chrzanowym purée i zielonym groszkiem
Gołąbki z kaszą jaglaną, marchwią, batatami, kuminem rzymskim i kolendrą /W
Carpaccio z buraka ćwikłowego z dresingiem, musztardą miodową, syropem klonowym i kruszonym serem chavroux /W/B
Mini sałata rzymska z grillowanym indykiem, chipsami z boczku, pomidorami i sosem Cezar
Sałatka tabbouleh z kuskusem i ziarnami granatu /V/L

Zupa

Orientalna zupa na mleczku kokosowym z warzywami i boczniakami z prażonym sezamem /W/L

Dania gorące

Eskalopki z zagrodowego kurczaka w jajku z parmezanem
Pierogi z dynią i pestkami słonecznika
Okoń morski z tapenadą z kaparów z palonym masłem
Mini marchewki z figami i sosem pomarańczowym z kardamonem /W/B
Komosa ryżowa z ziołami i oliwą /W/B
Pieczona wieprzowina z orientalnymi przyprawami, mlekiem kokosowym, czerwonym curry
z zielonymi, orientalnymiwarzywami z woka

Desery

Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence du chocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Miodownik staropolski
Napoleonka z truskawkami

Dla spotkań do 40 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne
Opiekane toro z tuńczyka z mango, korzeniem lotosu i sosem sriracha/G
Cielęcina z rakami, kawiorem truflowym, majonezem homarowym z brandy /G
Ptasie mleczko ze śnieżnobiałej czekolady Anëoi zielonych szparagów /W
Sękacz z foisgras z płatkami migdałów, konfiturą jarzębinową, różowym pieprzem i płatkami złota
Tatar wołowy z sriracha i marynatami
Wędzone piersi przepiórki z pomarańczowym kremem z ciemną czekoladą, truflami i liofilizowaną maliną
Ravioli z pieczonym burakiem, kozim serem i oliwą z pestek dyni /W
Ceviche warzywne z papryczkami chili, limonką i pomarańczami /W/V/G/L
Mus z koziego sera, z listkami shiso, lichi, kwiatem nagietka na piernikowej grzance

Sałatki
Sałatka a’laJacquemart-Andrez jajkiem w koszulce i ziołowymi grzankami
Sałatka gado-gadoz kiełkami słonecznika i soi, z ogórkiem, tofu, chrupiącą sałatą, pomidorami, świeżym imbirem, siekanymi wodorostami nori, papryką, kapustą pekińską, chrupiącymi brokułami, orzeszkami, młodą cebulką i rzodkiewką

Sosy: słodkie chili, teriyaki, tajski vinaigrette, wino ryżowe

Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Zupy
Bisque z homara z brandy i skórką pomarańczy
Zupa malezyjska Laksa z warzywami i kolendrą

Stacja kulinarna wytrawna
Smażone krewetki Black Tiger w sosie maślano-winnym z suszonymi pomidorami i grzankami czosnkowymi

Dania gorące
Sola atlantycka z wężymordem, masłem rakowym, podwędzanymi ziemniakami z koprem włoskim /B
Łosoś jurajski ze zrównoważonych połowów w kabayaki ze szpinakiem, groszkiem cukrowym i sosem kaffirlime
Kaczka pieczona w miodzie z octem balsamicznym w kremowym sosie, z migdałami i owocami leśnymi
Polska cielęcina pieczona w niskiej temperaturze ze smażonymi coquille Saint Jaques, pieprzem tasmańskim, fondantem z selera i gruszki i sosem z moutardeviolette
Wołowina w plasterkach z sosem z ostryg i młodą cebulką /G
Pieczona kaczka z orientalnymi przyprawami i warzywami i mlekiem kokosowym z czerwonym curry /G
Pakora z kalafiora z kuminem, nerkowcami, z batatami z cynamonem i chilli/W/V/G/L
Smażony ryż z warzywami /W

Desery
Torcik z kawą, mus caffelatte, żelka malina,
Prażynka z czerwonych owoców z musem z kwiatów bzu, żelką jeżynową z mus cytrynowym
Tort z białej czekolady z nutą trawy cytrynowej
Lollipopsbrownie
Mini ekler z migdałowym solonym kremem
Namelaka czekoladowa w blackmirror glaze

Stacja kulinarna słodka
Płynna czekolada belgijska w czterech smakach: rubinowy karmelowy, ciemny gorzki, mleczny

Dodatki: bita śmietana, pianki Marshmallow, cynamon, chilli

Dania zimne
Zawijany naleśnik ryżowy ze szparagami, młodym szczypiorkiem, grillowanymi boczniakami i wędzonym pęczakiem z gęstym sosem truskawkowo-imbirowym /W
Polędwiczki z indyka z sosem chimichurri, z listkami oregano i kolendry z papryczkami chilli i limonką
Mozzarella Caprese z redukcją balsamiczną, świeżą bazylią i truskawkami /W
Wegański pokebowl z tofu, marchewką, rzodkiewką, awokado, ziarnem i kiełkami słonecznika /W/V/G/L
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Sałatki
Tabboulehz kaszą bulgur, pomidorem, szczypiorkiem, oliwą, cytryną i natką pietruszki /W

Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem i prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L

Dania gorące
Atlantycka sola z curry z mango, groszku ijalapeñoze słodko-kwaśną młodą kapustą z koperkiem
Pierś kukurydzianego kurczaka sousvide z sosem francuskim, młodą dymką i orzeszkami /G
Ziemniaczki zapiekane z serem Gruyèrei listkami rozmarynu /W
Zielone warzywa z pesto
Makaron Primaveraz warzywami z oliwą, czosnkiem, bazylią i wegańskim Parmezanem /W/V/L

Desery
Panna cotta waniliowa z czarną porzeczką /W
Mini beza kawowa /W
Rolada pistacjowa z kremem malinowym /W

Dania zimne
Sashimiz arbuza z palonym sezamem, jalapeño/W/V/G/L
Pianka z pstrąga łososiowego z dodatkiem nasion słonecznika, kwiatów szczypiorku czosnkowego i liści azjatyckiej portulaki
Trufle z pieczonej gęsi z migdałami, winogronami i konfiturą malinową /G
Carpaccio z plastrów pieczonego indyka z musem z płatków róży i miodowej musztardy, ze słodko-kwaśnym ogórkiem i olejem malinowym /G

Sałatki
Sałatka z makaronu sojowego z kurczakiem, listkami nasturcji i sezamem /G/L
Sałatka z serkiem ricotta, truskawkami i awokado z redukcją octu balsamicznego, cukrem trzcinowym, i kruszonym czarnym pieprzem /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Zupa
Krem z młodego zielonego groszku z chipsami z suszonej pancetty

Dania gorące
Filety dorsza w sosie Kabayakiz listkami rukolii kruszonymi orzechami laskowymi /G
Pieczony karczek wieprzowy z marynowanymi warzywami i risotto ze słonecznika
Smażona pierś perliczki z karmelizowanym rabarbarem i sosem z owoców leśnych z plastrami pieczonych ziemniaków z rozmarynem /W
Roladki z cukinii ze zrumienionymi płatkami migdałowymi /W/V/G/L
Wegańska tikkamasala z tofu ze szpinakiem, pomidorami, imbirem i kardamonem /W/V/G/L

Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym /W
Tiramisu z truskawkami /W
Mus z białej czekolady z malinami /W
Torcik gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym /W

Dania zimne
Białe szparagi a’laJoëlRobuchonz sosem balsamicznym /G/W
Pâtéz gęsi z brioszką Cramique z truskawkami
Warzywne ceviche z imbirem, pomidorkami cherry, limonką i kolendrą /W/V/G/L
Vitello tonnato z karmelizowanymi kaparami /G
Burrata z Apulii z grillowanymi pomidorami malinowymi, kruszonymi orzeszkami pistacji i oliwą bazyliową
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Sałatki
Sałatka z ogrodową rzodkiewką, jajkiem, pomidorkami cherry i koperkowym winegretem

Zupa
Minestrone z zielonymi warzywami

Dania gorące
Atlantycka molwa ze szparagami i sosem koperkowo–cytrynowym /G
Tian Vaucluse ze słonecznymi warzywami kuchni prowansalskiej /W
Plastry pieczonej w cydrze młodej pulardy z jabłkami i sosem żurawinowym
Pieczona cielęcina z sosem kaparowym z purée z topinabura z prażonymi orzeszkami pinii
Pierogi z kaczką, jabłkiem i sosem ze świeżym majerankiem
Ziemniaki Boulangere z serem Gruyère/W

Desery
Crème Brûlée cappuccino
Panna cotta kokosowa z mango i marakują
Mus chia z mango
Mini ekler z pralin z czerwonych owoców i cytrynowym curdem
Mus karaibski z rumem Dictador12YO

Dania zimne
Mini ravioli z rzodkwi arbuzowej z tatarem z pomidorów i konfiturą z cytryny i kolendrą
Polędwiczki wieprzowe marynowane w teriyaki z majonezem sojowym, z tajską sałatką z kokosem i trawą cytrynową
Frittata ze szparagami, kaszą jaglaną i suszonymi pomidorami /W
Pierś kurczaka marynowana w mleku kokosowym z pikantnym sosem orzechowym /B
Kozi ser zagrodowy z konfiturą z ogrodowych truskawek
Wrapy z hummusem i grillowanymi warzywami z harissą/W/V
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Zupa
Madame duBarry -krem z młodego kalafiora z crème fraîche

Dania gorące
Dorsz w panko z sosem schiracha z dzikim ryżem z trawą cytrynową
Udo kaczki z paloną marchewką, pak choi i karmelizowaną pomarańczą/G
Pieczone w pięciu smakach polędwiczki z indyka z sosem śliwkowym i anyżem z plastrami pieczonych ziemniaków
Ravioli z kozim serem, szparagami i kremem z malinowych pomidorów /W
Gnocchi z grzybami z palonym masłem i chrupiącą szałwią /W
Ziemniaki opiekane w oliwie paprykowej /W

Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym na kawowym biszkopcie
Tiramisu z truskawkami
Mus z białej czekolady z malinami
Mus gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym
Mini ptysie waniliowe z malinami i miętą

Dania zimne

Hawajski, marynowany tuńczyk z awokado, ogórkiem, fasolką edamame, majonezem sriracha i sezamem
Pieczone polędwiczki z indyka z kremem wasabi, salsą mango z sosem sriracha
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z natki pietruszki i skórki z cytryny
Plastry kurczaka kukurydzianego w marynacie hoisin z sosu sojowego, masła orzechowego i oleju sezamowego
Halloumi z żurawiną i orzechami makadamia
Inari sushi z ryżem, fasolką edamame i sezamem
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem z prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L

Dania gorące
Filety z dorsza w sosie raïto z pomidorów, cipolline, oliwek, kaparów i ziół
Plastry marynowanej w cydrze polędwiczki wieprzowej z owocami w sosie miodowym
Opiekane plastry perliczki z orzechami w pikantnym sosie
Pierożki ze szpinakiem zapiekane w puszystym beszamelu z Parmezanem
Plastry pieczonych ziemniaków w oliwie
Kolorowa fasolka szparagowa z wiejskim masłem

Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence duchocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Namelaka migdałowa z bergamotką
Napoleonka z truskawkami

Dania zimne

Plastry piersi pulardy z musem paprykowym i grillowanym bakłażanem /B
Wrapy z suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią i hummusem /W/V/B
Wytrawny sernik z wędzonego suma z chrzanowym purée i zielonym groszkiem
Gołąbki z kaszą jaglaną, marchwią, batatami, kuminem rzymskim i kolendrą /W
Carpaccio z buraka ćwikłowego z dresingiem, musztardą miodową, syropem klonowym i kruszonym serem chavroux /W/B
Mini sałata rzymska z grillowanym indykiem, chipsami z boczku, pomidorami i sosem Cezar
Sałatka tabbouleh z kuskusem i ziarnami granatu /V/L

Zupa

Orientalna zupa na mleczku kokosowym z warzywami i boczniakami z prażonym sezamem /W/L

Dania gorące

Eskalopki z zagrodowego kurczaka w jajku z parmezanem
Pierogi z dynią i pestkami słonecznika
Okoń morski z tapenadą z kaparów z palonym masłem
Mini marchewki z figami i sosem pomarańczowym z kardamonem /W/B
Komosa ryżowa z ziołami i oliwą /W/B
Pieczona wieprzowina z orientalnymi przyprawami, mlekiem kokosowym, czerwonym curry
z zielonymi, orientalnymiwarzywami z woka

Desery

Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence du chocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Miodownik staropolski
Napoleonka z truskawkami

Dla spotkań do 40 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne
Opiekane toro z tuńczyka z mango, korzeniem lotosu i sosem sriracha/G
Cielęcina z rakami, kawiorem truflowym, majonezem homarowym z brandy /G
Ptasie mleczko ze śnieżnobiałej czekolady Anëoi zielonych szparagów /W
Sękacz z foisgras z płatkami migdałów, konfiturą jarzębinową, różowym pieprzem i płatkami złota
Tatar wołowy z sriracha i marynatami
Wędzone piersi przepiórki z pomarańczowym kremem z ciemną czekoladą, truflami i liofilizowaną maliną
Ravioli z pieczonym burakiem, kozim serem i oliwą z pestek dyni /W
Ceviche warzywne z papryczkami chili, limonką i pomarańczami /W/V/G/L
Mus z koziego sera, z listkami shiso, lichi, kwiatem nagietka na piernikowej grzance

Sałatki
Sałatka a’laJacquemart-Andrez jajkiem w koszulce i ziołowymi grzankami
Sałatka gado-gadoz kiełkami słonecznika i soi, z ogórkiem, tofu, chrupiącą sałatą, pomidorami, świeżym imbirem, siekanymi wodorostami nori, papryką, kapustą pekińską, chrupiącymi brokułami, orzeszkami, młodą cebulką i rzodkiewką

Sosy: słodkie chili, teriyaki, tajski vinaigrette, wino ryżowe

Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Zupy
Bisque z homara z brandy i skórką pomarańczy
Zupa malezyjska Laksa z warzywami i kolendrą

Stacja kulinarna wytrawna
Smażone krewetki Black Tiger w sosie maślano-winnym z suszonymi pomidorami i grzankami czosnkowymi

Dania gorące
Sola atlantycka z wężymordem, masłem rakowym, podwędzanymi ziemniakami z koprem włoskim /B
Łosoś jurajski ze zrównoważonych połowów w kabayaki ze szpinakiem, groszkiem cukrowym i sosem kaffirlime
Kaczka pieczona w miodzie z octem balsamicznym w kremowym sosie, z migdałami i owocami leśnymi
Polska cielęcina pieczona w niskiej temperaturze ze smażonymi coquille Saint Jaques, pieprzem tasmańskim, fondantem z selera i gruszki i sosem z moutardeviolette
Wołowina w plasterkach z sosem z ostryg i młodą cebulką /G
Pieczona kaczka z orientalnymi przyprawami i warzywami i mlekiem kokosowym z czerwonym curry /G
Pakora z kalafiora z kuminem, nerkowcami, z batatami z cynamonem i chilli/W/V/G/L
Smażony ryż z warzywami /W

Desery
Torcik z kawą, mus caffelatte, żelka malina,
Prażynka z czerwonych owoców z musem z kwiatów bzu, żelką jeżynową z mus cytrynowym
Tort z białej czekolady z nutą trawy cytrynowej
Lollipopsbrownie
Mini ekler z migdałowym solonym kremem
Namelaka czekoladowa w blackmirror glaze

Stacja kulinarna słodka
Płynna czekolada belgijska w czterech smakach: rubinowy karmelowy, ciemny gorzki, mleczny

Dodatki: bita śmietana, pianki Marshmallow, cynamon, chilli

Menu w formie kolacji serwowanej

Menu serwowane doskonale sprawdzi się podczas uroczystych przyjęć zasiadanych, które wymagają szczególnej oprawy kulinarnej. Oferujemy opcję 3 oraz 4-daniowego menu oraz wyjątkowe menu serwowane PREMIUM.

MENU I

Przystawka
Marynowane młode buraki z botwiną, sezonowymi owocami i kremem balsamicznym śliwkowym

Danie główne
Pierś z kurczaka zagrodowego z grzybowym nadzieniem, blanszowanymi młodymi brokułami, ziemniaczaną gratinisosem koniakowym

Deser
Szarlotka waniliowa z kalzamansi i ziemią migdałową

MENU II

Przystawka
Ser Koryciński z pudrem malinowym z zieloną sałatką z galaretką rabarbarową

Danie główne
Polędwiczka wieprzowa faszerowana musem kolendrowym z polentą i ratatouille z młodych warzyw, dzikimi brokułami i sosem tymiankowym /G

Deser
Crème Brûlée

MENU III

Przystawka
Tataki z arbuza marynowane w Togarashi z salsą pomidorową, zielonym groszkiem i cytrusami /V/W

Danie główne
Policzki wołowe w sosie koniakowym z kolorowymi fasolkami i grillowanymi, słodkimi ziemniakami

Deser
Financier migdałowy z solonym kremem o smaku karmelowym

MENU I

Przystawka
Zapiekany kozi ser w płatkach migdałowych na ogrodowych sałatach z „owocowym” kawiorem i truskawkami

Zupa
Krem z malinowych pomidorów z crème fraîche i oliwą ziołową

Danie główne
Okoń morski w sosie cytrynowym z polentą i zielonymi szparagami z sosem holenderskim

Deser
Ekler z truskawkowym „tatarem”, trawą cytrynową i kremem jogurtowym

MENU II

Przystawka
Tataki z tuńczyka wakame z prażonym sezamem, groszkiem cukrowym i sosem ponzu

Zupa
Krem z cukinii z miętą i słonecznikiem

Danie główne
Konfitowane udko kaczki z młodymi warzywami, kluseczkami śląskimi z sosem wiśniowym

Deser
Tiramisu w kuli czekoladowej z ziemią kawową i kremem szampańskim

MENU III

Przystawka
Gravadlax z polędwicy z łososia, z tataki z marynowanego arbuza i sosem poke z nowalijkami /G/L

Zupa
Orzeźwiająca zupa cytrynowo-szafranowa z makaronem z selera naciowego i cukinii z oliwą tymiankową /G

Danie główne
Polędwiczka cielęca z białą kaszą gryczaną i szparagami w sosie cydrowym

Deser
Biszkopt z białej trufli z oliwą, kremem kasztanowym i orzechami

MENU IV VEGE

Przystawka
Ceviche z młodych warzyw z bobem, awokado i cytrynowym dresingiem

Zupa
Krem z białych warzyw i kopru włoskiego z oliwą ziołową /W/V

Danie główne
Pieczony bakłażan z salsą z kolorowych pomidorów z wegańskim serem

Deser
Panna Cotta /V

MENU I

Przystawka
Polędwica z tuńczyka z winegretem imbirowym, majonezem wasabi, zieloną sałatką z ogórka, groszku i prażonego sezamu /G

Zupa
Mazurska zupa rakowa z koniakiem, koprem włoskim i zieloną oliwą /G

Danie główne
Plastry polędwicy wołowej z ziemniakami pommes duchesse, duszonymi boczniakami i zielonymi szparagami

Deser
Mus o smaku whisky z czekoladą Belvedere Noir, sable czekoladowym i karmelizowaną wiśnią

MENU II

Przystawka
Carpaccio z sandacza z marynowanym imbirem i sosem wasabi

Zupa
Pikantna zupa z dorsza z imbirem i listkiem cytrynowym

Danie główne
Łopatka cielęca portobello z młodymi zimniakami z masłem klarowanym, szpinakiem i kalarepą

Deser
Sernik z malinową bezą i owocową pianą

MENU III

Przystawka
Burrata z pesto z rukoli i pinii z kremem balsamicznym i konfitowanymi pomidorkami koktajlowymi

Zupa
Zupa kokosowa z imbirem i trawą cytrynową

Danie główne
Przepiórka z risotto szafranowym, zielonym groszkiem, bobem, marchewką i sosem koniakowym

Deser
Canelloni truskawkowe z prażonym migdałem i pianą cynamonową

MENU I

Amuse-bouche
Szafranowy ptyś z homarem i masłem szampańskim

Przystawka zimna
Kremowe parfait z wędzonego jesiotra z morskim szparagiem, kalarepą, szpinakiem, i crème fraîche

Przystawka gorąca
Ravioli z cielęciną i mascarpone w szałwiowej pianie

Intermezzo
Sorbet poziomkowy z trawą żubrową /V

Danie główne rybne
Okoń morski z wędzonym masłem i szparagami z sosem z rukwi wodnej i musem z topinamburu

Danie główne mięsne
Polędwica wołowa z sosem Béarnaise z dzikim brokułem, kolorowym, warzywnym papardelle i francuskim ziemniakiem

Ser
Ser Pecorino z miodem lipowym i konfiturą z czarnego bzu

Deser
Pistocjowana melaka z yuzu i kalamansina pistacjowym Dasquoise

Petit four
Perłowa trufla z białej czekolady z kremem szampańskim

MENU I

Przekąski zimne
Caprese z grillowanym indykiem, pomidorami malinowymi, cukinią i bakłażanem /G/L
Ceviche z makreli z tataki z kolorowych melonów z sosem miodowo-musztardowym /G/L
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/L/G
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Dania gorące
Medaliony z polędwiczki wieprzowej ze smażonymi boczniakami
Rybne fileciki w sosie słodko-kwaśnym z listkami kaffiru
Pieczone, sezonowe warzywa z pietruszkowym masłem /W
Ziemniaki francuskie z oliwą extra virgin i szczypiorkiem /V/G/L

Desery
Sernik z białą czekoladą
Brownie z kremem czekoladowym
Mus na patyku – orzech laskowy z czarną porzeczką
Panna Cotta migdałowa /V

MENU I

Przystawka
Marynowane młode buraki z botwiną, sezonowymi owocami i kremem balsamicznym śliwkowym

Danie główne
Pierś z kurczaka zagrodowego z grzybowym nadzieniem, blanszowanymi młodymi brokułami, ziemniaczaną gratinisosem koniakowym

Deser
Szarlotka waniliowa z kalzamansi i ziemią migdałową

MENU II

Przystawka
Ser Koryciński z pudrem malinowym z zieloną sałatką z galaretką rabarbarową

Danie główne
Polędwiczka wieprzowa faszerowana musem kolendrowym z polentą i ratatouille z młodych warzyw, dzikimi brokułami i sosem tymiankowym /G

Deser
Crème Brûlée

MENU III

Przystawka
Tataki z arbuza marynowane w Togarashi z salsą pomidorową, zielonym groszkiem i cytrusami /V/W

Danie główne
Policzki wołowe w sosie koniakowym z kolorowymi fasolkami i grillowanymi, słodkimi ziemniakami

Deser
Financier migdałowy z solonym kremem o smaku karmelowym

MENU I

Przystawka
Zapiekany kozi ser w płatkach migdałowych na ogrodowych sałatach z „owocowym” kawiorem i truskawkami

Zupa
Krem z malinowych pomidorów z crème fraîche i oliwą ziołową

Danie główne
Okoń morski w sosie cytrynowym z polentą i zielonymi szparagami z sosem holenderskim

Deser
Ekler z truskawkowym „tatarem”, trawą cytrynową i kremem jogurtowym

MENU II

Przystawka
Tataki z tuńczyka wakame z prażonym sezamem, groszkiem cukrowym i sosem ponzu

Zupa
Krem z cukinii z miętą i słonecznikiem

Danie główne
Konfitowane udko kaczki z młodymi warzywami, kluseczkami śląskimi z sosem wiśniowym

Deser
Tiramisu w kuli czekoladowej z ziemią kawową i kremem szampańskim

MENU III

Przystawka
Gravadlax z polędwicy z łososia, z tataki z marynowanego arbuza i sosem poke z nowalijkami /G/L

Zupa
Orzeźwiająca zupa cytrynowo-szafranowa z makaronem z selera naciowego i cukinii z oliwą tymiankową /G

Danie główne
Polędwiczka cielęca z białą kaszą gryczaną i szparagami w sosie cydrowym

Deser
Biszkopt z białej trufli z oliwą, kremem kasztanowym i orzechami

MENU IV VEGE

Przystawka
Ceviche z młodych warzyw z bobem, awokado i cytrynowym dresingiem

Zupa
Krem z białych warzyw i kopru włoskiego z oliwą ziołową /W/V

Danie główne
Pieczony bakłażan z salsą z kolorowych pomidorów z wegańskim serem

Deser
Panna Cotta /V

MENU I

Przystawka
Polędwica z tuńczyka z winegretem imbirowym, majonezem wasabi, zieloną sałatką z ogórka, groszku i prażonego sezamu /G

Zupa
Mazurska zupa rakowa z koniakiem, koprem włoskim i zieloną oliwą /G

Danie główne
Plastry polędwicy wołowej z ziemniakami pommes duchesse, duszonymi boczniakami i zielonymi szparagami

Deser
Mus o smaku whisky z czekoladą Belvedere Noir, sable czekoladowym i karmelizowaną wiśnią

MENU II

Przystawka
Carpaccio z sandacza z marynowanym imbirem i sosem wasabi

Zupa
Pikantna zupa z dorsza z imbirem i listkiem cytrynowym

Danie główne
Łopatka cielęca portobello z młodymi zimniakami z masłem klarowanym, szpinakiem i kalarepą

Deser
Sernik z malinową bezą i owocową pianą

MENU III

Przystawka
Burrata z pesto z rukoli i pinii z kremem balsamicznym i konfitowanymi pomidorkami koktajlowymi

Zupa
Zupa kokosowa z imbirem i trawą cytrynową

Danie główne
Przepiórka z risotto szafranowym, zielonym groszkiem, bobem, marchewką i sosem koniakowym

Deser
Canelloni truskawkowe z prażonym migdałem i pianą cynamonową

MENU I

Amuse-bouche
Szafranowy ptyś z homarem i masłem szampańskim

Przystawka zimna
Kremowe parfait z wędzonego jesiotra z morskim szparagiem, kalarepą, szpinakiem, i crème fraîche

Przystawka gorąca
Ravioli z cielęciną i mascarpone w szałwiowej pianie

Intermezzo
Sorbet poziomkowy z trawą żubrową /V

Danie główne rybne
Okoń morski z wędzonym masłem i szparagami z sosem z rukwi wodnej i musem z topinamburu

Danie główne mięsne
Polędwica wołowa z sosem Béarnaise z dzikim brokułem, kolorowym, warzywnym papardelle i francuskim ziemniakiem

Ser
Ser Pecorino z miodem lipowym i konfiturą z czarnego bzu

Deser
Pistocjowana melaka z yuzu i kalamansina pistacjowym Dasquoise

Petit four
Perłowa trufla z białej czekolady z kremem szampańskim

MENU I

Przekąski zimne
Caprese z grillowanym indykiem, pomidorami malinowymi, cukinią i bakłażanem /G/L
Ceviche z makreli z tataki z kolorowych melonów z sosem miodowo-musztardowym /G/L
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/L/G
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Dania gorące
Medaliony z polędwiczki wieprzowej ze smażonymi boczniakami
Rybne fileciki w sosie słodko-kwaśnym z listkami kaffiru
Pieczone, sezonowe warzywa z pietruszkowym masłem /W
Ziemniaki francuskie z oliwą extra virgin i szczypiorkiem /V/G/L

Desery
Sernik z białą czekoladą
Brownie z kremem czekoladowym
Mus na patyku – orzech laskowy z czarną porzeczką
Panna Cotta migdałowa /V

Przerwy kawowe

Przygotowane przez nas menu na przerwy kawowe idealnie wpisze się w schemat szkoleń, konferencji oraz spotkań prasowych, podczas których potrzebna jest chwila kulinarnego odpoczynku przy wytrawnych lub słodkich przekąskach.

Menu zawiera sezonowe  przekąski na słono i słodko - w wyłącznie domowej wersji.

Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere

Wybór słodkich wypieków:
mini croissanty
mini donaty
Ciasta domowe:
babka cytrynowa
ciasto z owocami sezonowymi

Bufet słodki

Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere

Wybór słodkich wypieków:
warkocz klonowy z orzechami włoskimi
mini pączki

Ciasta domowe:
brownie
ciasto z owocami sezonowymi

Bufet wytrawny

Weneckie tramezzini z musem z karczocha i mascaprone
Tartinki wędzonym indykiem, żurawiną i musem chrzanowym
Kozi ser w pistacjach z malinami i granatem /W
Mini quicheze szpinakiem i suszonymi pomidorami z oliwą extra virgin/W

Bufet słodki

Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
mini croissanty maślane
ciastka duńskie

Ciasta domowe:
ciasto kasztanowe
ciasto czekoladowe z wiśniami
tartaletka kajmakowa

Bufet wytrawny

Tramezzini z musem z tuńczyka i tapenadą
Mini szpinakowe wrapy z kurczakiem zagrodowym, sałatką z zielonego ogórka i masłem z awokado
Tartinki na razowym pieczywie z wędzonym łososiem /V
Mini quiche z serem Raclette i granatem /W
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek, bakalii, selera naciowego i winogron /V/B

Bufet słodki

Granola by Belvedere /W
Mango lassi/W
Zdrowe słodkości z pracowni cukierniczej Belvedere:
kruche ciasteczka
trufle malinowe
wegańskie tiramisu /V

Ciasta domowe:
sernik krakowski
szarlotka
Sezonowe owoce filetowane

Bufet wytrawny

Mini club sandwich z wędzonym indykiem i majonezem truflowym
Trufle z koziego sera w pistacjach i płatkach bławatka /W
Hummus z zielonego groszku z wędzonym tofuna pumperniklu /V
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi daikoni papryki z wegańskim majonezem /V/L/G
Sałatka z nowalijkami z miodowym sosem /W

Smoothie:
jarmuż-ananas
brokuł-szpinak

Dania Wytrawne

Hummusy
Hummus brokułowo-szpinakowy z chipsami z chlebka lavash/V
Tradycyjny hummus z ciecierzycy

Tartinki
Łosoś wędzony, mus chrzanowy
Cielęcina, vitellotonato
Rostbef z chrzanem na julienne z pikli

Tramezzini
Tramezini z musem z tuńczyka i tapenadą
Tramezini z tuńczykiem z musem ricotta
Tramezini z szynką cotto i mascarpone

Wrapy
Z chlebka lavash, z hummusem, ajwarem i chrupkimi warzywami /V
Szpinakowy z wegańskim serem i warzywami
Paprykowy z wędzoną szynką i kolorowymi sałatami
Czarny z orientalną kaczką i słodko kwaśnym sosem

Słone mini przekąski
Kurczak zagrodowy na bagietce tandori, relish ananasowo-kolendrowy
Mini quiche z serem Roquefort i karmelizowanymi orzechami /W

Sałatki i warzywa
Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi daikoni papryki podane z wegańskim majonezem /V/L/G
Sałatka z nowalijkami z miodowym sosem /W
Orientalna sałatka w cieście ryżowym

Smoothie
buraczano-marchwiowe
seler naciowy-jogurt vege-mango

Dania Słodkie

Granola
Granola by Belvedere /W

Słodkie wypieki
Miodownik z kremem cytrynowym
Mini croissant
Kokosowa Panna Cotta z mango /V
Sernik pomarańczowy z mascarpone
Brownie z malinami na czekoladzie ruby
Szarlotka z kruszonką migdałową
Kruche ciasteczka z manufaktury Belvedere
Trufle czekoladowe
Wybór duńskich ciasteczek 2 szt.
Ciasto z sezonowymi owocami

Owoce i sałatki
Sałatka z sezonowych owoców
Filety z owoców sezonowych /V

Jogurty
Mango lassi/W

Bufet słodki

Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere

Wybór słodkich wypieków: mini croissanty, ciastka duńskie

Ciasta domowe: brownie, ciasto z owocami sezonowymi

Bufet słodki

Wybór kruchych ciasteczek z pracowni
cukierniczej Belvedere

Wybór słodkich wypieków: mini croissanty, ciastka duńskie

Ciasta domowe: brownie, ciasto z owocami sezonowymi

Bufet wytrawny

Cicchetti z kurczakiem, młodym szpinakiem i pieczoną papryką
Trufle z koziego sera w pistacjach i płatkach bławatka /W
Hummus z zielonego groszku z wędzonym tofu na pumperniklu /V
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi daikon i papryki podane z wegańskim majonezem /V/L/G
Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G
Smoothie: buraczano-marchwiowe, brokułowo-szpinakowe

Bufet słodki

Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków: mini croissanty, ciastka duńskie
Ciasta domowe: brownie, ciasto z owocami sezonowymi, miodownik
Sałatka z sezonowych owoców

Bufet wytrawny

Tramezzini z musem z tuńczyka i tapenadą
Cicchietti  z kurczakiem zagrodowym, sałatką z zielonego ogórka i masłem z awokado
Tartinki z pieczonym rostbefem z chrzanem, na julienne z pikli
Pumpernikiel z hummusem z zielonego groszku z marynowanym tofu i granatem /V
Mini quiche z młodym szpinakiem i serem kozim  /W
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek, bakalii, selera naciowego i winogron /V/B

Bufet słodki

Granola by Belvedere /W
Mango lassi /W
Zdrowe słodkości z pracowni cukierniczej Belvedere: ciasteczka owsiane, praliny daktylowe, wegańskie tiramisu /V
Ciasta domowe: sernik kokosowy, ciasto marchewkowe
Sezonowe owoce filetowane

Bufet wytrawny

Tramezzini z musem z tuńczyka i tapenadą
Cicchietti  z kurczakiem zagrodowym, sałatką z zielonego ogórka i masłem z awokado
Tartinki z pieczonym rostbefem z chrzanem, na julienne z pikli
Pumpernikiel z hummusem z zielonego groszku z marynowanym tofu i granatem /V
Mini quiche z młodym szpinakiem i serem kozim  /W
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek, bakalii, selera naciowego i winogron /V/B

Propozycje wytrawne

Hummus brokułowo-szpinakowy z chipsami z chlebka lavash /V
Pâté grzybowe z tostami z chałki /V
Chlebek lavash z hummusem, ajvarem i chrupkimi warzywami /V 
Chlebek lavash z kurczakiem w kefirze, młodym szpinakiem i pieczoną papryką
Wrapy z chlebka lavash, z hummusem, ajwarem i chrupkimi warzywami /V
Kurczak zagrodowy na bagietce tandori, relish ananasowo-kolendrowy
Tramezini z musem z tuńczyka i tapenadą
Mini quiche z serem Roquefort i karmelizowanymi orzechami /W
Tartinki z rostbefem z chrzanem na julienne z pikli
Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi
daikon i papryki podane z wegańskim majonezem /V/L/G
Smoothie: buraczano-marchwiowe, brokułowo-szpinakowe

Propozycje słodkie

Granola by Belvedere /W
Ciasto marchewkowe
Mini croissanty 1,5 szt.
Wegańskie tiramisu /V
Sernik kokosowy
Brownie
Miodownik
Ciasteczka owsiane
Daktylowe praliny 2 szt./V
Wybór duńskich ciasteczek 2,5 szt.
Ciasto z sezonowymi owocami
Wybór domowych kruchych ciasteczek
Sałatka z sezonowych owoców
Filety z owoców sezonowych /V
Jogurt mango lassi /W

Menu na Studniówki

W Belvedere Catering do każdego wydarzenia przykładamy szczególną atencję. Wiemy zatem, że Studniówka to ważny moment w życiu młodych ludzi - pożegnanie pięknych momentów w poprzedniej szkole i jednocześnie symboliczne wejście Polonezem w nowe życie. Dlatego przygotowaliśmy unikalne propozycje menu, dzięki którym wydarzenie nabierze wyjątkowego smaku.

Dania zimne

Ceviche warzywne z czerwoną cebulą, papryczkami chili, limonką i pomarańczami
Pieczone polędwiczki indyka z kremem wasabi i salsą z mango z sosem Sriracha
Quiche Lorraine z boczkiem i serem Gruyère
Plastry kurczaka kukurydzianego w marynacie hoisin z sosu sojowego, masła orzechowego i oleju sezamowego
Ser halloumi z żurawiną i orzechami makadamia
Inari sushi z ryżem, fasolką edamame i sezamem

Sałatki

Sałatka jarzynowa z ogórkiem kiszonym i zielonym groszkiem
Sałatka gyros z kurczakiem, kapustą pekińską, kukurydzą, papryką i ogórkiem

Zupa

Słoneczny krem z kukurydzy z paloną kawą z chilli

Dania główne

Pieczona kaczka w orientalnych przyprawach z mlekiem kokosowym, warzywami i czerwonym curry
Filety z pacyficznego morszczuka w cieście piwnym z sosem słodko-kwaśnym
Sznycel drobiowy w sosie kaparowym z maślanymi kluseczkami
Tikka masala z tofu ze szpinakiem, z pomidorami, imbirem i kardamonem /V
Ravioli z kozim serem, szparagami i pomidorkami cherry
Ziemniaki opiekane w polnych ziołach
Smażony ryż z omletem tajskim i zielonym groszkiem

Desery

Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia
Panna cotta waniliowa z kremem malinowym i migdałową kruszonką
Pâte à Choux pistacjowy z kremem malinowym
Sernik z białą czekoladą
Ciastko kokosowe z mango i marakują

Napoje

Woda, herbata, soki owocowe, napoje gazowane

Dania zimne

Smażony dorsz marynowany w imbirze i curry z salsą z mango, chilli i owoców granatu, z oliwą z krwistej pomarańczy w sezamie
Pâte z marmelade d’oignons, z marynatami i korniszonem
Kozi ser zagrodowy z konfiturą z gruszki, orzeszkami pinii, olejem lnianym i sosem balsamico
Plastry wędzonej perliczki marynowane w sosnowym miodzie i occie balsamicznym
Polędwiczka cielęca sous-vide z tuńczykowym sosem i jabłkowymi kaparami
Wrapy z kremem Sriracha, kompresowanym ogórkiem, rukolą i grillowanymi warzywami

Sałatki

Sałatka z rukoli, dojrzewającej szynki parmeńskiej, parmezanu, z winegretem balsamicznym
Kolorowe sałaty z owcami, grillowanym serem halloumi i dresingiem malinowym

Zupa

Zupa malezyjska Laksa z warzywami

Dania główne

Smażony, arktyczny rekin w panko w sosie curry
Eskalopki drobiowe w sosie grzybowym z kruszonym, czarnym pieprzem
Gulasz węgierski z owocami jałowca, słodką papryką i musztardą Dijon
Kluseczki śląskie z rumianą cebulką
Smażony ryż po tajsku z szalotką i warzywami
Opiekane ziemniaki w polnych ziołach
Briam – grecka zapiekanka warzywna z oliwą, czosnkiem i oregano

Desery

Pâte à Choux pistacjowy z kremem malinowym
Mus solony kokos z prażonym kokosem
Kajmakowe banoffee z orzechami arachidowymi w słonym karmelu
Ciastko daktylowe z orzechami
Sernik z białą czekoladą

Napoje

Woda, herbata, soki owocowe, napoje gazowane

Dania zimne

Ceviche warzywne z czerwoną cebulą, papryczkami chili, limonką i pomarańczami
Pieczone polędwiczki indyka z kremem wasabi i salsą z mango z sosem Sriracha
Quiche Lorraine z boczkiem i serem Gruyère
Plastry kurczaka kukurydzianego w marynacie hoisin z sosu sojowego, masła orzechowego i oleju sezamowego
Ser halloumi z żurawiną i orzechami makadamia
Inari sushi z ryżem, fasolką edamame i sezamem

Sałatki

Sałatka jarzynowa z ogórkiem kiszonym i zielonym groszkiem
Sałatka gyros z kurczakiem, kapustą pekińską, kukurydzą, papryką i ogórkiem

Zupa

Słoneczny krem z kukurydzy z paloną kawą z chilli

Dania główne

Pieczona kaczka w orientalnych przyprawach z mlekiem kokosowym, warzywami i czerwonym curry
Filety z pacyficznego morszczuka w cieście piwnym z sosem słodko-kwaśnym
Sznycel drobiowy w sosie kaparowym z maślanymi kluseczkami
Tikka masala z tofu ze szpinakiem, z pomidorami, imbirem i kardamonem /V
Ravioli z kozim serem, szparagami i pomidorkami cherry
Ziemniaki opiekane w polnych ziołach
Smażony ryż z omletem tajskim i zielonym groszkiem

Desery

Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia
Panna cotta waniliowa z kremem malinowym i migdałową kruszonką
Pâte à Choux pistacjowy z kremem malinowym
Sernik z białą czekoladą
Ciastko kokosowe z mango i marakują

Napoje

Woda, herbata, soki owocowe, napoje gazowane

Dania zimne

Smażony dorsz marynowany w imbirze i curry z salsą z mango, chilli i owoców granatu, z oliwą z krwistej pomarańczy w sezamie
Pâte z marmelade d’oignons, z marynatami i korniszonem
Kozi ser zagrodowy z konfiturą z gruszki, orzeszkami pinii, olejem lnianym i sosem balsamico
Plastry wędzonej perliczki marynowane w sosnowym miodzie i occie balsamicznym
Polędwiczka cielęca sous-vide z tuńczykowym sosem i jabłkowymi kaparami
Wrapy z kremem Sriracha, kompresowanym ogórkiem, rukolą i grillowanymi warzywami

Sałatki

Sałatka z rukoli, dojrzewającej szynki parmeńskiej, parmezanu, z winegretem balsamicznym
Kolorowe sałaty z owcami, grillowanym serem halloumi i dresingiem malinowym

Zupa

Zupa malezyjska Laksa z warzywami

Dania główne

Smażony, arktyczny rekin w panko w sosie curry
Eskalopki drobiowe w sosie grzybowym z kruszonym, czarnym pieprzem
Gulasz węgierski z owocami jałowca, słodką papryką i musztardą Dijon
Kluseczki śląskie z rumianą cebulką
Smażony ryż po tajsku z szalotką i warzywami
Opiekane ziemniaki w polnych ziołach
Briam – grecka zapiekanka warzywna z oliwą, czosnkiem i oregano

Desery

Pâte à Choux pistacjowy z kremem malinowym
Mus solony kokos z prażonym kokosem
Kajmakowe banoffee z orzechami arachidowymi w słonym karmelu
Ciastko daktylowe z orzechami
Sernik z białą czekoladą

Napoje

Woda, herbata, soki owocowe, napoje gazowane

Stacje kulinarne

Stacje live cooking w odsłonie bożonarodzeniowej to wyjątkowa atrakcja kulinarna podczas wydarzeń.
Goście nie tylko mają możliwość skomponowania dania według własnych preferencji, ale także interakcji z kucharzem.

POLĘDWICA WELLINGTON

Polędwica wołowa z sosem demi glace z whisky, pieczonymi
ziemniakami francuskimi, z oliwą truflową, kolorową fasolką
szparagową i marchewką

OSTRYGI

Świeże ostrygi z sosami: mignonette, chrzanowym
paprykowo-cytrynowym /G/L
Dodatki: cytryna
Ostryga no 4 oyster shooters z tabasco i cytryną z wódką /G/L

PAD THAI

Tajski makaron ryżowy z woka z kurczakiem, krewetkami lub marynowanym tofu
Dodatki do wyboru:
pakchoi, kapusta pekińska, czerwona cebula, cukinia, marchew julienne, boczniaki, prażone orzechy, sezam, chili, groszek cukrowy
Sosy do wyboru:
ostrygowym, sojowym, ponzu, teryaki, pieprzowy

GOFRY

Gofry z dodatkami do wyboru
• domowe lody: waniliowe, truskawkowe, czekoladowe
•  sosy: krem chantilly, malinowy, mango
•  belgijska czekolada
•  świeże owoce sezonowe: truskawki, borówki amerykańskie,
banany, maliny, kiwi
•  posypki: karmelizowane orzechy, wiórki belgijskiej czekolady,
wiórki  

Macin Kowernik Szef Kuchni Belvedere catering

Poznaj możliwości aranżacji wydarzeń na
Stadione Legii Warszawa

Odtwórz wideo

Bal Studniówkowy

Odtwórz wideo

Bankiet zasiadany

Odtwórz wideo

Inne wydarzenia w strefie biznes

Menu