CATERING EVENTOWY

Autorskie menu na  unikalne wydarzenia  przygotowane przez znakomitych szefów kuchni Belvedere Catering.

Unikalne wydarzenia wymagają wyjątkowej oprawy
Belvedere Catering

Belvedere Catering od ponad 30 lat zajmuje się kreacją niezwykłych doznań kulinarnych podczas najbardziej spektakularnych wydarzeń w Polsce takich jak: przyjęcia na najwyższym szczeblu państwowym, gale, bale, wystawne bankiety, promocje produktów ekskluzywnych marek oraz wystawy i wernisaże dzieł sztuki.  

Nad oprawą kulinarną prestiżowych wydarzeń czuwa zespół ekspertów, który zajmuje się opieką na każdym etapie wydarzenia a znakomici szefowie kuchni zadbają o niezwykłe doznania kulinarne serwując potrawy w formie: koktajlowej, serwowanej, bufetowej oraz stacji live cooking.  

Autorskie menu

Za menu odpowiadają wyjątkowi kreatorzy smaku: szef kreatywny David Gaboriaud znany ze swojej charyzmy kulinarnej oraz Michał Iwaniuk – 7-my na świecie mistrz cukiernictwa.

Unikalna stylizacja

Tworzymy unikalne stylizacje kulinarne dopasowując je do każdego typu eventu i nadając mu odpowiedniej rangi. Oprawę kreujemy w oparciu o najnowsze światowe trendy.

Ekspercka obsługa

Nasz zespół tworzą najlepsi specjaliści na rynku, którzy służą profesjonalnym doradztwem na każdym etapie wydarzenia począwszy od wyboru menu i stylizacji do opieki w miejscu wydarzenia.

Prestiżowe lokalizacje

Współpracujemy z najbardziej prestiżowymi lokalizacjami w Polsce. W naszym portfolio znajdują się zarówno historyczne jak i nowoczesne miejsca, które z łatwością możemy dopasować do rodzaju i rangi wydarzenia.

smaki skomponowane przez znakomitych szefów kuchni

Najwyższa jakość obsługi

Najwyższa jakość obsługi

Priorytetem zawsze pozostaje dla nas jakość świadczonych przez nas usług. Każdemu wydarzeniu dedykujemy ekspercką obsługę w wybranym miejscu, która zatroszczy się o każdy element usługi kulinarnej zapewniając Klientowi pełen komfort oraz wyjątkowe doznania kulinarne wszystkim Gościom. Dlatego to właśnie Belvedere gości najważniejsze głowy państw odwiedzające Polskę. Gotowaliśmy dla prezydenta Francji Francois Holland, prezydenta USA Baracka Obamy, premiera Włoch Silvio Berlusconiego, króla Holandii, Gubernatora Kanady, czy prezydenta Izraela. Zaufanie, jakim darzą nas nasi goście jest naszym największym kapitałem. Zapracowaliśmy na nie niezawodnością naszych usług, zaangażowaniem, elastycznością i gwarancją jakości.

Spektakularne eventy

Belvedere Catering jest obecny na wszystkich najważniejszych wydarzeniach na terenie całego kraju. Nie ogranicza nas odległość czy rozmiar imprezy, o czym może świadczyć fakt, że jako jedyni przygotowaliśmy rekordowy serwis na 2700 osób. Wykorzystując nasze ponad 30-letnie doświadczenie w aranżacjach cateringowych przygotujemy oprawę kulinarną na każdy rodzaj eventu niezależnie od jego miejsca i skali. Inspirując się sezonowością oraz najnowszymi trendami nasi mistrzowie smaku wykreowali autorskie menu, które z łatwością można zharmonizować z tematyką wydarzenia. Jesteśmy przekonani, że nasze propozycje zaspokoją najbardziej wyszukane gusta kulinarne. Dbałość o każdy detal stylizacji, jak również piękna prezentacja dań, zapewni Twoim Gościom wspaniałe doświadczenia kulinarne.

kompleksowe rozwiązania KULINARNe w ofercie dla firm

Menu lunchowe w formie bufetu

W Belvedere Catering wiemy, jak ważną rolę odgrywają kulinaria podczas wydarzeń.

Dlatego menu lunchowe jest przez nas doskonale przemyślane pod względem zawartości dotyczącej potraw w poszczególnych zestawach aby wybrać to, które najbardziej odpowiada rodzajowi i randze danego eventu.

Dania zimne

Wędzone fileciki z zagrodowego kurczaka z salsą Chilaquiles z pomidorów i chilli /B
Ziołowa focaccia z pastą z wędzonego sera z kasztanami, sałatką wakame, sosem teriyaki i brzoskwiniowym kawiorem
Wegańska tarta z tofu z kremowym mleczkiem kokosowym /W/V/L
Sałatka z pieczonego buraka z dynią piżmową, skórką z pomarańczy, kruszonymi orzechami i solą morską /W/V/B/L
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Zupa

Krem z pieczonego selera, z czarnuszką, oliwą dyniową i grzankami

Dania gorące

Dorsz pieczony w klarowanym maśle z podgrzybkami z zielonym pieprzem
Faszerowany indyk z boczniakami i kasztanami z sosem jarzębinowym
Makaron Primavera z warzywami, oliwą, czosnkiem i bazylią z wegańskim Parmezanem /W/V/L
Pieczone korzenne warzywa z masłem pomarańczowym /V/B/L
Opiekane francuskie ziemniaki z masłem czosnkowym

Desery

Sernik krakowski
Szarlotka
Ciasto piaskowe

Dla spotkań od 50 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Bryndza z musem dyniowym, zagrodowym, grillowanym kurczakiem i marynowanymi grzybami
Plastry polędwiczki cielęcej w sosie tuńczykowym z owocami kapara i chrustem z pora
Pieczone figi z grecką fetą, miodem, oliwą i rozmarynem
Ptasie mleczko z sera korycińskiego z salsą z pigwy /W/B
Liście sałaty rzymskiej z grillowanymi plastrami indyka, płatkami parmezanu i sosem Cezar /B
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Hummus buraczany i z zielonego groszku
Masło z solą morską i ziołowe

Bar sałatkowy

Świeże warzywa krojone: pomidory, ogórki, papryka, marchew, seler, czerwona cebula, sałatka szwedzka kolorowe sałaty
Dodatki: pestki dyni i słonecznika, grzanki, płatki parmezanu, wiórki bekonu, plastry grillowanego zagrodowego kurczaka, suszone pomidory, tofu, orzechy, oliwki zielone i czarne, kapary, śliwki marynowane
Sosy: miodowy, balsamiczny, chili-imbirowy, czosnkowy
Oliwy smakowe

Zupa

Korsykańska zupa z warzyw z czerwoną fasolą /V

Dania gorące

Grillowane medaliony wieprzowe w sosie gorgonzola /B/
Picatta alla Milanese z sandacza, z owocami kaparów i pomidorową salsą /B
Karmelizowane sezonowe warzywa z parmezanem i ziołowym masłem /W/B
Kopytka z klarowanym masłem /V/B/L
Pieczona dynia hokkaido z warzywnym cassoulet, purée z selera z truflą /W/V/B/L

Desery

Namelaka czekoladowa z kokosem i purée z marakui
Szarlotka brzoskwiniowa z kruszonką migdałową
Tartaletki z owocami
Owoce sezonowe

Dla spotkań od 50 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Plastry z piersi indyka sous vide z filecikami pomarańczy i grejpfruta /L/B
Deska włoskich wędlin i serów z oliwkami i marynowanymi karczochami, grisini, wędzonym sumem, płatkami cykorii i chipsami z jarmużu
Gravad lax, z ziołami, solą pomarańczową, figami i sosem musztardowym /B/L
Panna Cotta z koziego sera z pistacjami i mango /W/L
Carpaccio z pieczonych buraków z balsamicznym kremem śliwkowym, serem Pecorino, winegretem malinowym i prażonymi orzechami laskowymi w miodzie /B/W
Zielona sałatka z brokułami, wędzonym tofu i granatem /V/B
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Zupa

Krem z buraków z kozim serem

Dania gorące

Coq au Vin z kurczaka zagrodowego z rozmarynem
Konfitowana cielęcina w podgrzybkach i słodkiej śmietance
Ravioli z ricottą i szpinakiem z palonym masłem ziołowym i szczypiorkiem /W
Grillowany łosoś z kabaczkiem, pomidorami i oregano
Parmiggiana z grillowanymi bakłażanami i mozzarellą /W/B
Kasza kus kus z dynią, kabaczkiem, pestkami dyni i zielonym peso
Warzywa z masłem borowikowym
Plastry pieczonych ziemniaków z rozmarynem i szalotką

Desery

Ciasto czekoladowe z oliwą z oliwek i chantilly bazyliowym
Sernik mascarpone na kruchym spodzie
Tartaletka czekoladowa
Pâte à Choux – ptyś pistacjowy z maliną

Dla spotkań od 50 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Plastry z piersi indyka sous vide z filecikami pomarańczy i grejpfruta/L/B 
Deska hiszpańskich wędlin i serów z oliwkami i marynowanymi karczochami
Ptysie z wędzonym pstrągiem, ogórkami małosolnymi i cebulą perłową
Gravad lax, z ziołami i płatkami polnych kwiatów, z sosem musztardowym/B/L
Panna Cotta z koziego sera z pistacjami i mango /W/L
Carpaccio z młodych pieczonych buraków z balsamicznym kremem śliwkowym, świeżymi malinami i prażonymi orzechami laskowymi /B/W
Zielona sałatka z fasolki szparagowej, z dzikimi brokułami, wędzonym tofu i granatem /V/B
Selekcja domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Masło z solą morską, masło ziołowe, smalec z białej fasoli

Dania gorące

Coq au Vin z kurczaka zagrodowego z czerwonym winem
Konfitowana cielęcina w sosie tymiankowym z pieczarkami paryskimi
Ravioli z ricottą i szpinakiem z palonym masłem ziołowym i szczypiorkiem/W 
Dziki łosoś w sosie szczawiowym z grillowanymi limonkami
Parmiggiana z grillowanymi bakłażanami i mozzarellą /W/B
Kasza perłowa z boczniakami i pietruszką /W
Brokuły z prażonymi migdałami /W/B
Młode ziemniaki z koperkiem /W/B

Desery

Ciasto czekoladowe z oliwą z oliwek i chantilly bazyliowym 
Sernik mascarpone na kruchym spodzie
Tartaletka czekoladowa
Pâte à Choux – ptyś pistacjowy z maliną

Dla spotkań od 50 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Plastry cielęciny w sosie tuńczykowym z płatkami parmezanu i różowym pieprzem /B
Koktajl krewetkowy z majonezem homarowym i awokado/B/
Parfait z sandacza z białą truflą z piklowanymi warzywami
Carpaccio z pieczonych buraków z „truflami” z koziego sera /W/B
Tataki z tuńczyka z marynowanym imbirem, ogórkiem i sezamem /W/B
Szynka serrano z melonem i majonezem szafranowym
Sałatka z makaronu fusili z suszonymi pomidorami, marynowanym tofu, pomidorami, prażonymi orzechami nerkowca i winegretem imbirowym /V/L/B
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Zupa

Krem z pieczonych warzyw z pestkami dyni /W/B

Dania gorące

Konfitowana nowozelandzka jagnięcina w sosie miętowym
Polędwica z dorsza zapiekana z miso z sosem imbirowym /B
„Bouillabaisse” – owoce morza; krewetki, małże i kalmary ze świeżą bazylią, oliwkami i pomidorami
w sosie maślano-winnym /B
Gnocchi buraczane w kremowym sosie gorgonzola
Kaszotto dolce z prażonymi orzechami włoskimi i granatem /W
Grillowane plastry cukinii, bakłażana i pomidorów z zielonym pesto /W/B
Blanszowane sezonowe warzywa z ziołowym masłem /W/B
Ryż pilaw z kolorową papryką i sosem ponzu /V/B/
Placuszki ziemniaczane z grzybami i wędzonym oscypkiem

Desery

Tartaletka z owocami
Brownie z kremem czekoladowym
Tradycyjny sernik w polewie czekoladowej
Ptyś z orzechowym kremem i konfiturą z czarnej porzeczki

Dla spotkań od 50 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Plastry piersi pulardy z musem paprykowym i grillowanym bakłażanem /B
Wrapy z suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią i hummusem /W/V/B
Wytrawny sernik z wędzonego suma z chrzanowym purée i zielonym groszkiem
Gołąbki z kaszą jaglaną, marchwią, batatami, kuminem rzymskim i kolendrą /W
Carpaccio z buraka ćwikłowego z dresingiem, musztardą miodową, syropem klonowym i kruszonym serem chavroux /W/B
Mini sałata rzymska z grillowanym indykiem, chipsami z boczku, pomidorami i sosem Cezar
Sałatka tabbouleh z kuskusem i ziarnami granatu /V/L

Zupa

Orientalna zupa na mleczku kokosowym z warzywami i boczniakami z prażonym sezamem /W/L

Dania gorące

Eskalopki z zagrodowego kurczaka w jajku z parmezanem
Pierogi z dynią i pestkami słonecznika
Okoń morski z tapenadą z kaparów z palonym masłem
Mini marchewki z figami i sosem pomarańczowym z kardamonem /W/B
Komosa ryżowa z ziołami i oliwą /W/B
Pieczona wieprzowina z orientalnymi przyprawami, mlekiem kokosowym, czerwonym curry
z zielonymi, orientalnymiwarzywami z woka

Desery

Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence du chocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Miodownik staropolski
Napoleonka z truskawkami

Dla spotkań do 40 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Wybór wędlin pieczonych i wędzonych, pasztet z kaczki, pasztet z dziczyzny i perliczka z sałatami i sosem winegret
Carpaccio wołowe z parmezanem
Tuńczyk z rukolą i brokułami z grzankami z brioszki z winegretem musztardowym /L
Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami
Mozzarella z pomidorami i salsą oliwkową
Grillowane warzywa z pesto bazyliowym
Blanszowane brokuły i marynowane karczochy z prażonymi migdałami
Plastry łososia marynowanego w burakach
Ostrygi z dressingiem (szalotka z octem)
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z posiekanej natki pietruszki I tartej skórki z cytryny /W
Racuszki z dodatkami: konfitura z jabłek, wiśniowa, z jagód, syrop klonowy, płynny miód
Kolorowe pomidory
Sezonowe warzywa
3 rodzaje sałat: karbowana, rzymska, rukola z roszponką
3 rodzaje dressingów: winegret, miodowo-balsamiczny, jogurtowo-czosnkowy
Marynowane grzybki: kurki, borowiki, podgrzybki
Pikle: cebulka perłowa, korniszony, dynia w occie
Konfitura żurawinowa
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Stacja z serami

Brie, ser kozi dojrzewający, niebieski dojrzewający, młody polski ser kozi zagrodowy

Stacja z rybami

Wędzone szprotki, pstrąg, węgorz, śledzie w śmietanie z jabłkiem, śledzie z borowikami i żurawiną, śledzie z selerem i rodzynkami, sandacz z sosem tatarskim

Zupy

Bulion z makaronem i warzywami
Krem z białych warzyw z oliwą truflową
Stacja kulinarna wytrawna
Szynka wieprzowa z sosem pieprzowym, zielone sałaty z winegretem

Dania gorące

Pieczony karczek w marynacie teriyaki z konfiturą pomarańczową na karmelizowanej kapuście /B
Pieczona kaczka w sosie owocowym
Sandacz z omułkami z sosem cytrusowym
Ravioli z borowikami z oliwą extra virgin
Grillowane i pieczone warzywa sezonowe z masłem ziołowym
Ziemniaki francuskie z masłem czosnkowym
Blanszowane warzywa z masłem ziołowym

Desery

Świeże owoce krojone
Tartaletka kawowa z praliną orzechową
Mini eklery pistacjowe z marakują
Ciasto z jabłkiem i kremem patisserie /V
Sernik cynamonowy na migdałowym spodzie

Stacja kulinarna słodka

Gofry z dodatkami: sosem czekoladowym, konfiturami owocowymi, kolorowymi i strzelającymi posypkami

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Wędzone fileciki z zagrodowego kurczaka z salsą Chilaquiles z pomidorów i chilli /B
Ziołowa focaccia z pastą z wędzonego sera z kasztanami, sałatką wakame, sosem teriyaki i brzoskwiniowym kawiorem
Wegańska tarta z tofu z kremowym mleczkiem kokosowym /W/V/L
Sałatka z pieczonego buraka z dynią piżmową, skórką z pomarańczy, kruszonymi orzechami i solą morską /W/V/B/L
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Zupa

Krem z pieczonego selera, z czarnuszką, oliwą dyniową i grzankami

Dania gorące

Dorsz pieczony w klarowanym maśle z podgrzybkami z zielonym pieprzem
Faszerowany indyk z boczniakami i kasztanami z sosem jarzębinowym
Makaron Primavera z warzywami, oliwą, czosnkiem i bazylią z wegańskim Parmezanem /W/V/L
Pieczone korzenne warzywa z masłem pomarańczowym /V/B/L
Opiekane francuskie ziemniaki z masłem czosnkowym

Desery

Sernik krakowski
Szarlotka
Ciasto piaskowe

Dla spotkań od 50 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Bryndza z musem dyniowym, zagrodowym, grillowanym kurczakiem i marynowanymi grzybami
Plastry polędwiczki cielęcej w sosie tuńczykowym z owocami kapara i chrustem z pora
Pieczone figi z grecką fetą, miodem, oliwą i rozmarynem
Ptasie mleczko z sera korycińskiego z salsą z pigwy /W/B
Liście sałaty rzymskiej z grillowanymi plastrami indyka, płatkami parmezanu i sosem Cezar /B
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Hummus buraczany i z zielonego groszku
Masło z solą morską i ziołowe

Bar sałatkowy

Świeże warzywa krojone: pomidory, ogórki, papryka, marchew, seler, czerwona cebula, sałatka szwedzka kolorowe sałaty
Dodatki: pestki dyni i słonecznika, grzanki, płatki parmezanu, wiórki bekonu, plastry grillowanego zagrodowego kurczaka, suszone pomidory, tofu, orzechy, oliwki zielone i czarne, kapary, śliwki marynowane
Sosy: miodowy, balsamiczny, chili-imbirowy, czosnkowy
Oliwy smakowe

Zupa

Korsykańska zupa z warzyw z czerwoną fasolą /V

Dania gorące

Grillowane medaliony wieprzowe w sosie gorgonzola /B/
Picatta alla Milanese z sandacza, z owocami kaparów i pomidorową salsą /B
Karmelizowane sezonowe warzywa z parmezanem i ziołowym masłem /W/B
Kopytka z klarowanym masłem /V/B/L
Pieczona dynia hokkaido z warzywnym cassoulet, purée z selera z truflą /W/V/B/L

Desery

Namelaka czekoladowa z kokosem i purée z marakui
Szarlotka brzoskwiniowa z kruszonką migdałową
Tartaletki z owocami
Owoce sezonowe

Dla spotkań od 50 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Plastry z piersi indyka sous vide z filecikami pomarańczy i grejpfruta /L/B
Deska włoskich wędlin i serów z oliwkami i marynowanymi karczochami, grisini, wędzonym sumem, płatkami cykorii i chipsami z jarmużu
Gravad lax, z ziołami, solą pomarańczową, figami i sosem musztardowym /B/L
Panna Cotta z koziego sera z pistacjami i mango /W/L
Carpaccio z pieczonych buraków z balsamicznym kremem śliwkowym, serem Pecorino, winegretem malinowym i prażonymi orzechami laskowymi w miodzie /B/W
Zielona sałatka z brokułami, wędzonym tofu i granatem /V/B
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Zupa

Krem z buraków z kozim serem

Dania gorące

Coq au Vin z kurczaka zagrodowego z rozmarynem
Konfitowana cielęcina w podgrzybkach i słodkiej śmietance
Ravioli z ricottą i szpinakiem z palonym masłem ziołowym i szczypiorkiem /W
Grillowany łosoś z kabaczkiem, pomidorami i oregano
Parmiggiana z grillowanymi bakłażanami i mozzarellą /W/B
Kasza kus kus z dynią, kabaczkiem, pestkami dyni i zielonym peso
Warzywa z masłem borowikowym
Plastry pieczonych ziemniaków z rozmarynem i szalotką

Desery

Ciasto czekoladowe z oliwą z oliwek i chantilly bazyliowym
Sernik mascarpone na kruchym spodzie
Tartaletka czekoladowa
Pâte à Choux – ptyś pistacjowy z maliną

Dla spotkań od 50 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Plastry z piersi indyka sous vide z filecikami pomarańczy i grejpfruta/L/B 
Deska hiszpańskich wędlin i serów z oliwkami i marynowanymi karczochami
Ptysie z wędzonym pstrągiem, ogórkami małosolnymi i cebulą perłową
Gravad lax, z ziołami i płatkami polnych kwiatów, z sosem musztardowym/B/L
Panna Cotta z koziego sera z pistacjami i mango /W/L
Carpaccio z młodych pieczonych buraków z balsamicznym kremem śliwkowym, świeżymi malinami i prażonymi orzechami laskowymi /B/W
Zielona sałatka z fasolki szparagowej, z dzikimi brokułami, wędzonym tofu i granatem /V/B
Selekcja domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Masło z solą morską, masło ziołowe, smalec z białej fasoli

Dania gorące

Coq au Vin z kurczaka zagrodowego z czerwonym winem
Konfitowana cielęcina w sosie tymiankowym z pieczarkami paryskimi
Ravioli z ricottą i szpinakiem z palonym masłem ziołowym i szczypiorkiem/W 
Dziki łosoś w sosie szczawiowym z grillowanymi limonkami
Parmiggiana z grillowanymi bakłażanami i mozzarellą /W/B
Kasza perłowa z boczniakami i pietruszką /W
Brokuły z prażonymi migdałami /W/B
Młode ziemniaki z koperkiem /W/B

Desery

Ciasto czekoladowe z oliwą z oliwek i chantilly bazyliowym 
Sernik mascarpone na kruchym spodzie
Tartaletka czekoladowa
Pâte à Choux – ptyś pistacjowy z maliną

Dla spotkań od 50 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Plastry cielęciny w sosie tuńczykowym z płatkami parmezanu i różowym pieprzem /B
Koktajl krewetkowy z majonezem homarowym i awokado/B/
Parfait z sandacza z białą truflą z piklowanymi warzywami
Carpaccio z pieczonych buraków z „truflami” z koziego sera /W/B
Tataki z tuńczyka z marynowanym imbirem, ogórkiem i sezamem /W/B
Szynka serrano z melonem i majonezem szafranowym
Sałatka z makaronu fusili z suszonymi pomidorami, marynowanym tofu, pomidorami, prażonymi orzechami nerkowca i winegretem imbirowym /V/L/B
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Zupa

Krem z pieczonych warzyw z pestkami dyni /W/B

Dania gorące

Konfitowana nowozelandzka jagnięcina w sosie miętowym
Polędwica z dorsza zapiekana z miso z sosem imbirowym /B
„Bouillabaisse” – owoce morza; krewetki, małże i kalmary ze świeżą bazylią, oliwkami i pomidorami
w sosie maślano-winnym /B
Gnocchi buraczane w kremowym sosie gorgonzola
Kaszotto dolce z prażonymi orzechami włoskimi i granatem /W
Grillowane plastry cukinii, bakłażana i pomidorów z zielonym pesto /W/B
Blanszowane sezonowe warzywa z ziołowym masłem /W/B
Ryż pilaw z kolorową papryką i sosem ponzu /V/B/
Placuszki ziemniaczane z grzybami i wędzonym oscypkiem

Desery

Tartaletka z owocami
Brownie z kremem czekoladowym
Tradycyjny sernik w polewie czekoladowej
Ptyś z orzechowym kremem i konfiturą z czarnej porzeczki

Dla spotkań od 50 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Plastry piersi pulardy z musem paprykowym i grillowanym bakłażanem /B
Wrapy z suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią i hummusem /W/V/B
Wytrawny sernik z wędzonego suma z chrzanowym purée i zielonym groszkiem
Gołąbki z kaszą jaglaną, marchwią, batatami, kuminem rzymskim i kolendrą /W
Carpaccio z buraka ćwikłowego z dresingiem, musztardą miodową, syropem klonowym i kruszonym serem chavroux /W/B
Mini sałata rzymska z grillowanym indykiem, chipsami z boczku, pomidorami i sosem Cezar
Sałatka tabbouleh z kuskusem i ziarnami granatu /V/L

Zupa

Orientalna zupa na mleczku kokosowym z warzywami i boczniakami z prażonym sezamem /W/L

Dania gorące

Eskalopki z zagrodowego kurczaka w jajku z parmezanem
Pierogi z dynią i pestkami słonecznika
Okoń morski z tapenadą z kaparów z palonym masłem
Mini marchewki z figami i sosem pomarańczowym z kardamonem /W/B
Komosa ryżowa z ziołami i oliwą /W/B
Pieczona wieprzowina z orientalnymi przyprawami, mlekiem kokosowym, czerwonym curry
z zielonymi, orientalnymiwarzywami z woka

Desery

Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence du chocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Miodownik staropolski
Napoleonka z truskawkami

Dla spotkań do 40 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Wybór wędlin pieczonych i wędzonych, pasztet z kaczki, pasztet z dziczyzny i perliczka z sałatami i sosem winegret
Carpaccio wołowe z parmezanem
Tuńczyk z rukolą i brokułami z grzankami z brioszki z winegretem musztardowym /L
Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami
Mozzarella z pomidorami i salsą oliwkową
Grillowane warzywa z pesto bazyliowym
Blanszowane brokuły i marynowane karczochy z prażonymi migdałami
Plastry łososia marynowanego w burakach
Ostrygi z dressingiem (szalotka z octem)
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z posiekanej natki pietruszki I tartej skórki z cytryny /W
Racuszki z dodatkami: konfitura z jabłek, wiśniowa, z jagód, syrop klonowy, płynny miód
Kolorowe pomidory
Sezonowe warzywa
3 rodzaje sałat: karbowana, rzymska, rukola z roszponką
3 rodzaje dressingów: winegret, miodowo-balsamiczny, jogurtowo-czosnkowy
Marynowane grzybki: kurki, borowiki, podgrzybki
Pikle: cebulka perłowa, korniszony, dynia w occie
Konfitura żurawinowa
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Stacja z serami

Brie, ser kozi dojrzewający, niebieski dojrzewający, młody polski ser kozi zagrodowy

Stacja z rybami

Wędzone szprotki, pstrąg, węgorz, śledzie w śmietanie z jabłkiem, śledzie z borowikami i żurawiną, śledzie z selerem i rodzynkami, sandacz z sosem tatarskim

Zupy

Bulion z makaronem i warzywami
Krem z białych warzyw z oliwą truflową
Stacja kulinarna wytrawna
Szynka wieprzowa z sosem pieprzowym, zielone sałaty z winegretem

Dania gorące

Pieczony karczek w marynacie teriyaki z konfiturą pomarańczową na karmelizowanej kapuście /B
Pieczona kaczka w sosie owocowym
Sandacz z omułkami z sosem cytrusowym
Ravioli z borowikami z oliwą extra virgin
Grillowane i pieczone warzywa sezonowe z masłem ziołowym
Ziemniaki francuskie z masłem czosnkowym
Blanszowane warzywa z masłem ziołowym

Desery

Świeże owoce krojone
Tartaletka kawowa z praliną orzechową
Mini eklery pistacjowe z marakują
Ciasto z jabłkiem i kremem patisserie /V
Sernik cynamonowy na migdałowym spodzie

Stacja kulinarna słodka

Gofry z dodatkami: sosem czekoladowym, konfiturami owocowymi, kolorowymi i strzelającymi posypkami

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Menu kolacyjne w formie bufetu

Menu na kolacje zawiera wyslekcjonowane potrawy z sezonowymi dodatkami. 

Nasi szefowie kuchni zadbali o każdy, kulinarny detal, po to aby każe wydarzenie urzekało wyjątkowym stylem i z dobrym smakiem. 

Każdemu wydarzeniu dedykujemy najwyższy poziom obsługi w miejscu wydarzenia oraz wyselekcjonowaną obsługę kelnerską.

Dania zimne

Pâté Bon Bon z kaczych wątróbek z relishem wiśniowo-lawendowym
Pasztet sojowy z kminem rzymskim i imbirem z kimchi /V
Plastry schabu po warszawsku z jajkiem od zielononóżki, kremowym chrzanem i piklowanymi warzywami
Wędzony sum z kaszą gryczaną, szpinakiem, grzybami i cebulą perłową z musztardą francuską
Carpaccio z buraków z serem bałkańskim i kremem balsamicznym /W/B
Sałatka z mini sałaty rzymskiej z wegańskim sosem Cezar, wędzonym tofu i ziołowymi grzankami /V/L

Bar sałatkowy

Świeże warzywa krojone: pomidory, ogórki, papryka, marchew, seler, czerwona cebula, sałatka szwedzka kolorowe sałaty
Dodatki: pestki dyni i słonecznika, grzanki, płatki parmezanu, wiórki bekonu, plastry grillowanego zagrodowego kurczaka, suszone pomidory, tofu, orzechy, oliwki zielone i czarne, kapary, śliwki marynowane
Sosy: miodowy, balsamiczny, chili-imbirowy, czosnkowy
Oliwy smakowe
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Zupa

Krem z dyni z mlekiem kokosowym i chili

Dania gorące

Grillowane fileciki z indyka w sosie jarzębinowo- koniakowym i ziemniakami gratin
Chilli sin carne z pomarańczową soczewicą, suszonymi pomidorami i papryczką chilli
Dorsz Meuniere z palonym masłem i sokiem z cytryny, nacią pietruszki i kaparami z purée z topinambura z migdałami
Gnocchi szpinakowe z sosem gorgonzola dolce, owocami granatu i prażonymi orzechami włoskimi z ziemniakami w mundurkach z palonym masłem /W/B
Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną i leśnymi grzybami /W/B

Desery

Ciasto piaskowe z owocami
Brownie z kremem czekoladowym
Szarlotka migdałowa z cynamonem
Mini muffiny

Dla spotkań od 50 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Polędwiczka cielęca z sosem z tuńczykowym, płatkami parmezanu na czosnkowych grzankach
Pasztet z dziczyzny z kolorowym pieprzem, musem chrzanowym i galaretką z czerwonego wina
Parfait z wędzonego pstrąga z kawiorem z sałatką z selera naciowego i szparagów /B
Trufle z kaszy jaglanej w korzennych ziołach, z łososiową marchewką, kaparami i sosem z musztardą francuską /V/B/l
Kurczak zagrodowy z grzybami leśnymi, ogrodowymi sałatami i majonezem truflowym /L/B
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, opiekanym łososiem, serem pleśniowym, suszonymi pomidorami młodym szpinakiem i prażonymi pestkami dyni
Mozzarella fior di latte z tapenadą z czarnych oliwek i liśćmi bazylii /W/B
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Zupa

Kremowa zupa szpinakowa z wermutem, prażonymi płatkami migdałów i palonym masłem /W

Dania gorące

Konfitowana kaczka z karmelizowanymi jabłkami z sosem z czerwonego wina
Filet z pstrąga z małżami, winogronami z kremowym sosem cytrynowym
Ravioli ze szpinakiem i ricottą z sosem parmezanowym i szczypiorkiem /W
Blanszowane warzywa z oliwą extra virgin i masłem z wędzoną solą /W/B
Ciecierzyca z kalafiorem w sosie słodko-kwaśnym z sosem sojowym i prażonym sezamem /W/V/B/L
Pieczone ziemniaki po prowansalsku ze świeżymi ziołami /W/B

Desery

Mus whiskey z konfiturą z moreli i pomarańczy
Ciasto daktylowe z polewą czekoladową
Miodownik z kremem karmelowym
Tartaletka cytrynowa z chantilly waniliowym

Dla spotkań od 50 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Plastry polędwiczki wieprzowej w sosie z marynowanego zielonego pieprzu z płatkami parmezanu /B
Zagrodowy kurczak z grzybami leśnymi i majonezem truflowym i ogrodowymi sałatami /B
Filet z sandacza z jarmużem i kruszonymi kasztanami /B
Pieczone kolorowe buraki z marchwią i blanszowanymi brokułami z hummusem /V/L/B
Papryka Ramiro z serem kozim, prażonymi orzechami włoskimi i oliwą ziołową /W/B
Sałata rzymska z grillowaną piersią indyka, ciemnymi winogronami, serem pleśniowym i granatem /B
Sałatka Panzanella z winegretem, mini mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi, kaparami i chrupiącą focaccią /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Zupa

Krem curry z mlekiem kokosowym z garam masala i orzechami pekan /W/V/B/L

Dania gorące

Wołowina po burgundzku z karmelizowanymi sezonowymi warzywami i sosem z czerwonego wina
Indyk faszerowany morelami w sosie truflowym ze smażonymi boczniakami
Karmazyn z prażonymi płatkami migdałów w kremowym sosie szafranowym
Pierożki capelli faszerowane brokułem z palonym masłem i młodą dymką /W
Papryczka faszerowana ciecierzycą z kolorowymi fasolkami na pomidorowej salsie /W/B
Grillowane sezonowe warzywa z masłem czosnkowym /W/B
Kluski śląskie prażoną z cebulką /W
Polenta z estragonem z pesto z czarnych oliwek /W

Desery

Sernik z mascarpone
Mus kokosowy z mango i marakują
Pâte choux czekoladowe z owocami leśnymi
Financier migdałowy z kremem solony migdał

Dla spotkań od 50 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Terrine z sarny ze smardzami i jałowcem
Sałata z gruszką, fenkułem, serem Lazur i karmelizowanymi orzechami
Karmelizowane piersi perliczki z farszem polskim
Małże na muszli zapiekane z serem Roquefort i szpinakiem/B
Parfait z miętusa z czarnym kawiorem i pumperniklem /B
Torcik z sera koziego z truflami I czarnym pieprzem /B/W
Grillowane karczochy z prażonymi pistacjami /V/L/B
Carpaccio z rostbefu z piklami, sezamem i sosem Worcestershire /B
Kolorowe sałaty z owocami, podhalańską kremową bryndzą i winegretem malinowym
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Zupa

Krem z kukurydzy z kokosem, imbirem i kurkumą /W/V/B/L

Dania gorące

Konfitowana cielęcina w sosie z czerwonego wina z musztardą francuską
Pieczona kaczka w sosie wiśniowym z czerwonym winem
Pieczony łosoś z sosem beszamelowym ze szpinakiem z płatkami prażonych migdałów
Grillowana cukinia zapiekana z serem pleśniowym z orzechami
Warzywne ratatouille z ziołami prowansalskimi /W
Gnocchi dyniowe z rukolą i prażonymi pestkami słonecznika /W
Gratin z ziemniaków z serem Gruyere i młodą dymką /W/B

Desery

Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia
Mus Pâté à bombe z maliną i orzechem laskowym
Ciastko daktylowe ze słonym karmelem
Pâte choux pistacjowy z kremem malinowym
Crème brûlée z markują

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Pâté Bon Bon z kaczych wątróbek z relishem wiśniowo-lawendowym
Pasztet sojowy z kminem rzymskim i imbirem z kimchi /V
Plastry schabu po warszawsku z jajkiem od zielononóżki, kremowym chrzanem i piklowanymi warzywami
Wędzony sum z kaszą gryczaną, szpinakiem, grzybami i cebulą perłową z musztardą francuską
Carpaccio z buraków z serem bałkańskim i kremem balsamicznym /W/B
Sałatka z mini sałaty rzymskiej z wegańskim sosem Cezar, wędzonym tofu i ziołowymi grzankami /V/L

Bar sałatkowy

Świeże warzywa krojone: pomidory, ogórki, papryka, marchew, seler, czerwona cebula, sałatka szwedzka kolorowe sałaty
Dodatki: pestki dyni i słonecznika, grzanki, płatki parmezanu, wiórki bekonu, plastry grillowanego zagrodowego kurczaka, suszone pomidory, tofu, orzechy, oliwki zielone i czarne, kapary, śliwki marynowane
Sosy: miodowy, balsamiczny, chili-imbirowy, czosnkowy
Oliwy smakowe
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Zupa

Krem z dyni z mlekiem kokosowym i chili

Dania gorące

Grillowane fileciki z indyka w sosie jarzębinowo- koniakowym i ziemniakami gratin
Chilli sin carne z pomarańczową soczewicą, suszonymi pomidorami i papryczką chilli
Dorsz Meuniere z palonym masłem i sokiem z cytryny, nacią pietruszki i kaparami z purée z topinambura z migdałami
Gnocchi szpinakowe z sosem gorgonzola dolce, owocami granatu i prażonymi orzechami włoskimi z ziemniakami w mundurkach z palonym masłem /W/B
Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną i leśnymi grzybami /W/B

Desery

Ciasto piaskowe z owocami
Brownie z kremem czekoladowym
Szarlotka migdałowa z cynamonem
Mini muffiny

Dla spotkań od 50 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Polędwiczka cielęca z sosem z tuńczykowym, płatkami parmezanu na czosnkowych grzankach
Pasztet z dziczyzny z kolorowym pieprzem, musem chrzanowym i galaretką z czerwonego wina
Parfait z wędzonego pstrąga z kawiorem z sałatką z selera naciowego i szparagów /B
Trufle z kaszy jaglanej w korzennych ziołach, z łososiową marchewką, kaparami i sosem z musztardą francuską /V/B/l
Kurczak zagrodowy z grzybami leśnymi, ogrodowymi sałatami i majonezem truflowym /L/B
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, opiekanym łososiem, serem pleśniowym, suszonymi pomidorami młodym szpinakiem i prażonymi pestkami dyni
Mozzarella fior di latte z tapenadą z czarnych oliwek i liśćmi bazylii /W/B
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Zupa

Kremowa zupa szpinakowa z wermutem, prażonymi płatkami migdałów i palonym masłem /W

Dania gorące

Konfitowana kaczka z karmelizowanymi jabłkami z sosem z czerwonego wina
Filet z pstrąga z małżami, winogronami z kremowym sosem cytrynowym
Ravioli ze szpinakiem i ricottą z sosem parmezanowym i szczypiorkiem /W
Blanszowane warzywa z oliwą extra virgin i masłem z wędzoną solą /W/B
Ciecierzyca z kalafiorem w sosie słodko-kwaśnym z sosem sojowym i prażonym sezamem /W/V/B/L
Pieczone ziemniaki po prowansalsku ze świeżymi ziołami /W/B

Desery

Mus whiskey z konfiturą z moreli i pomarańczy
Ciasto daktylowe z polewą czekoladową
Miodownik z kremem karmelowym
Tartaletka cytrynowa z chantilly waniliowym

Dla spotkań od 50 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Plastry polędwiczki wieprzowej w sosie z marynowanego zielonego pieprzu z płatkami parmezanu /B
Zagrodowy kurczak z grzybami leśnymi i majonezem truflowym i ogrodowymi sałatami /B
Filet z sandacza z jarmużem i kruszonymi kasztanami /B
Pieczone kolorowe buraki z marchwią i blanszowanymi brokułami z hummusem /V/L/B
Papryka Ramiro z serem kozim, prażonymi orzechami włoskimi i oliwą ziołową /W/B
Sałata rzymska z grillowaną piersią indyka, ciemnymi winogronami, serem pleśniowym i granatem /B
Sałatka Panzanella z winegretem, mini mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi, kaparami i chrupiącą focaccią /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Zupa

Krem curry z mlekiem kokosowym z garam masala i orzechami pekan /W/V/B/L

Dania gorące

Wołowina po burgundzku z karmelizowanymi sezonowymi warzywami i sosem z czerwonego wina
Indyk faszerowany morelami w sosie truflowym ze smażonymi boczniakami
Karmazyn z prażonymi płatkami migdałów w kremowym sosie szafranowym
Pierożki capelli faszerowane brokułem z palonym masłem i młodą dymką /W
Papryczka faszerowana ciecierzycą z kolorowymi fasolkami na pomidorowej salsie /W/B
Grillowane sezonowe warzywa z masłem czosnkowym /W/B
Kluski śląskie prażoną z cebulką /W
Polenta z estragonem z pesto z czarnych oliwek /W

Desery

Sernik z mascarpone
Mus kokosowy z mango i marakują
Pâte choux czekoladowe z owocami leśnymi
Financier migdałowy z kremem solony migdał

Dla spotkań od 50 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Terrine z sarny ze smardzami i jałowcem
Sałata z gruszką, fenkułem, serem Lazur i karmelizowanymi orzechami
Karmelizowane piersi perliczki z farszem polskim
Małże na muszli zapiekane z serem Roquefort i szpinakiem/B
Parfait z miętusa z czarnym kawiorem i pumperniklem /B
Torcik z sera koziego z truflami I czarnym pieprzem /B/W
Grillowane karczochy z prażonymi pistacjami /V/L/B
Carpaccio z rostbefu z piklami, sezamem i sosem Worcestershire /B
Kolorowe sałaty z owocami, podhalańską kremową bryndzą i winegretem malinowym
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Zupa

Krem z kukurydzy z kokosem, imbirem i kurkumą /W/V/B/L

Dania gorące

Konfitowana cielęcina w sosie z czerwonego wina z musztardą francuską
Pieczona kaczka w sosie wiśniowym z czerwonym winem
Pieczony łosoś z sosem beszamelowym ze szpinakiem z płatkami prażonych migdałów
Grillowana cukinia zapiekana z serem pleśniowym z orzechami
Warzywne ratatouille z ziołami prowansalskimi /W
Gnocchi dyniowe z rukolą i prażonymi pestkami słonecznika /W
Gratin z ziemniaków z serem Gruyere i młodą dymką /W/B

Desery

Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia
Mus Pâté à bombe z maliną i orzechem laskowym
Ciastko daktylowe ze słonym karmelem
Pâte choux pistacjowy z kremem malinowym
Crème brûlée z markują

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Menu w formie serwowanej

Uroczystym wydarzeniom niezmiennie towarzyszy wyborne jedzenie.

Dzięki dopracowanej przez nas do perfekcji oprawie kulinarnej w formie serwowanej podniesiesz swoje wydarzenie do najwyższej rangi.

Potrawy w naszym menu zawsze powstają na bazie wyselekcjonowanych składników od lokalnych dostawców.
Z polskich ryb, mięs, grzybów czy warzyw pochodzących ze sprawdzonych ekologicznych hodowli, własnoręcznie przygotowujemy wszystkie potrawy oraz desery.

MENU I

Przystawka

Carpaccio z kolorowych buraków, z galaretką z mango, z płatkami sera Pecorino Romano,
z oliwą sezamową i rukolą

Danie główne

Pierś kurczaka zagrodowego z prawdziwkami, blanszowanymi brokułami,
ziemniaki gratin i sosem koniakowym /B

Deser

Karmelizowany ananas z estragonem, chantilly waniliowym, prażonym kokosem i żelem yuzu

 

MENU II

Przystawka

Ptasie mleczko z sera Korycińskiego, z musem dyniowym, zielonym groszkiem, kiełkami,
żelem imbirowym i ziemią kasztanową /B/W

Danie główne

Polędwiczka wieprzowa sous vide z wolno dojrzewającą szynką,
z pieczonym topinamburem, gołąbek z kapusty włoskiej z borowikiem mikołajkowym
i sosem tymiankowym /B

Deser

Tiramisu z crémeux z kolumbijskiej kawy i muscovado

 

MENU III

Przystawka

Pâté z kaczki z brusznicą i kompresowanym ogórkiem

Danie główne

Wolno pieczona wołowina z borowikami, ziemniaczanymi blinami, jarmużem, gruszką i warzywnym spaghetti

Deser

Financier beurre noisette z prażonym orzechem włoskim i konfiturą z moreli

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

MENU I

Przystawka

Crème brûlée z sera koziego z bławatkiem, liśćmi szpinaku i sosem ravigotte /W/B

Zupa

Krem z dyni hokkaido z prażonymi pestkami, oliwą szczypiorkową,
płatkami migdałów, dymką, szczypiorkową i zieloną oliwą /W

Danie główne

Indyk sous vide marynowany w jarzębinie z purée z czerwonej kapusty
i złocistymi fondantami ziemniaczanymi

Deser

Sernik z białą czekoladą, kremem karmelowym, żelem malinowym i chipsem migdałowym

 

MENU II

Przystawka

Tataki z tuńczyka z wakame, prażonym sezamem, groszekiem cukrowym i sosem ponzu

Zupa

Carpaccino z borowika ze szczypiorkiem i pianą parmezanową /W

Danie główne

Konfitowane udo kaczki z sosem koniakowym, karmelizowanym jabłkiem z cynamonem,
ze złocistą polentą z kasztanami

Deser

Kawowy crème brûlée z sosem waniliowym i kruszonką z prażonym ziarnem kawy

 

MENU III

Przystawka

Gravad lax z łososia z tataki z marynowanego arbuza i sosem poke

Zupa

Orzeźwiająca zupa cytrynowo-szafranowa, z makaronem z selera naciowego i cukinii i oliwą tymiankową /B

Danie główne

Polędwiczka wieprzowa w szynce parmeńskiej w sosie demi glace z musztardą francuską,
z białą kaszą gryczaną, z selerem naciowym i sosem romesco

Deser

Czekoladowe Marcello z opiłkami złota i kremem z ziarna kakaowca

 

MENU IV VEGE

Przystawka

Faszerowana papryczka w duecie z wegańskim grillowanym serem z musem owocowym

Zupa

Kremowa zupa z białych warzyw z oliwą rydzową /V/B/W

Danie główne

Pieczony bakłażan z serem raclette z salsą z kolorowych pomidorków i ziół /W/B

Deser

Wegańska panna cotta

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

MENU I

Przystawka

Polędwica z tuńczyka z winegretem imbirowym, majonezem wasabi, zieloną sałatką
z ogórka, groszku i prażonego sezamu /B

Zupa

Zupa rakowa z koniakiem, koprem włoskim i zieloną oliwą /B

Danie główne

Plastry polędwicy wołowej, z ziemniakami pommes duchesse, z pieczoną dynią i duszonymi boczniakami

Deser

Pistacjowy ptyś z kremem mango-marakuja i konfiturą figową

 

MENU II

Przystawka

Kremowe parfait z wędzonego jesiotra, z morskim szparagiem, kalarepą,
szpinakiem, crème fraîche i świeżym chrzanem /B

Zupa

Pikantna zupa z dorsza z imbirem i listkiem cytrynowym

Danie główne

Wolno gotowana łopatka cielęca z czarnym kawiorem, sosem pieprzowym,
kluseczkami śląskimi i listkami brukselki

Deser

Torcik szwajcarski z wiśnią Amarena i pianą cynamonową

 

MENU III

Przystawka

Burrata z pesto z rukoli i orzeszków pinii z kremem balsamicznym i konfitowanymipomidorkami koktajlowymi

Zupa

Bulion z bażanta z pielmieni cielęcymi i oliwą lubczykową

Danie główne

Przepiórka faszerowana kasztanami z karmelizowanymi kolorowymi marchewkami
i ziemniaki gratin z sosem koniakowym

Deser

Roche z białej czekolady z solonym kokosem, kremem waniliowym i żelem egzotycznym

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

MENU I

Amuse bouche

Ostryga z owocowym kawiorem

Przystawka zimna

Kremowe parfait z wędzonego jesiotra z morskim szparagiem, kalarepą, szpinakiem i crème fraîche

Przystawka gorąca

Gnocchi w kremowej pianie z parmezanu z oliwą dyniową /W

Intermezzo

Sorbet z pieczonych jabłek z żubrówką /V

Danie główne rybne

Filet z sandacza z tapenadą z greckich oliwek kalamata z prażonymi
orzeszkami pinii, pomidorami pellatti i papardelle z marchewki

Danie główne mięsne

Plastry polędwicy wołowej z sosem strogonoff, boczniakami smażonymi na maśle
z ziołami, dzikimi brokułami, rzodkwią dajkon i glazurowaną marchewką

Ser

Praliny z zagrodowego koziego sera z mango i papają /W/B

Deser

Ciastko miodowe z kremem miodowo-gryczanym i konfiturą z rokitnika

Petit four

Praline roche z orzecha laskowego

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

MENU I

Przystawki „w stole”

Sałatka makaronowa z karczochami, z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami /W/L/B
Caprese z pieczonych buraków z kremem balsamicznym i roszponką, z kasztanami i orzechami /W/L/B
Sałatka ziemniaczana z wędzonym boczkiem, porem, dymką i crème fraîche /B/W
Pomidory malinowe z oliwą extra virgin i wędzoną solą maldon /W/L/B
Ogrodowe sałaty z cytrusowym winegretem /W/L/B

Dodatki

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykanle bułeczki bagietka pieczywo żytnie i pszenne

Zupa

Toskański krem pomidorowy z bazyliową oliwą

Danie główne

Pierś kurczaka zagrodowego z duxelem grzybowym, blanszowanymi brokułami,
ziemniakami gratin i sosem holenderskim

Deser

Tarta egzotyczna z curdem z marakui i bazylii, pod galaretką z mango i calamansi

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

 

MENU I

Przystawka

Carpaccio z kolorowych buraków, z galaretką z mango, z płatkami sera Pecorino Romano,
z oliwą sezamową i rukolą

Danie główne

Pierś kurczaka zagrodowego z prawdziwkami, blanszowanymi brokułami,
ziemniaki gratin i sosem koniakowym /B

Deser

Karmelizowany ananas z estragonem, chantilly waniliowym, prażonym kokosem i żelem yuzu

 

MENU II

Przystawka

Ptasie mleczko z sera Korycińskiego, z musem dyniowym, zielonym groszkiem, kiełkami,
żelem imbirowym i ziemią kasztanową /B/W

Danie główne

Polędwiczka wieprzowa sous vide z wolno dojrzewającą szynką,
z pieczonym topinamburem, gołąbek z kapusty włoskiej z borowikiem mikołajkowym
i sosem tymiankowym /B

Deser

Tiramisu z crémeux z kolumbijskiej kawy i muscovado

 

MENU III

Przystawka

Pâté z kaczki z brusznicą i kompresowanym ogórkiem

Danie główne

Wolno pieczona wołowina z borowikami, ziemniaczanymi blinami, jarmużem, gruszką i warzywnym spaghetti

Deser

Financier beurre noisette z prażonym orzechem włoskim i konfiturą z moreli

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

MENU I

Przystawka

Crème brûlée z sera koziego z bławatkiem, liśćmi szpinaku i sosem ravigotte /W/B

Zupa

Krem z dyni hokkaido z prażonymi pestkami, oliwą szczypiorkową,
płatkami migdałów, dymką, szczypiorkową i zieloną oliwą /W

Danie główne

Indyk sous vide marynowany w jarzębinie z purée z czerwonej kapusty
i złocistymi fondantami ziemniaczanymi

Deser

Sernik z białą czekoladą, kremem karmelowym, żelem malinowym i chipsem migdałowym

 

MENU II

Przystawka

Tataki z tuńczyka z wakame, prażonym sezamem, groszekiem cukrowym i sosem ponzu

Zupa

Carpaccino z borowika ze szczypiorkiem i pianą parmezanową /W

Danie główne

Konfitowane udo kaczki z sosem koniakowym, karmelizowanym jabłkiem z cynamonem,
ze złocistą polentą z kasztanami

Deser

Kawowy crème brûlée z sosem waniliowym i kruszonką z prażonym ziarnem kawy

 

MENU III

Przystawka

Gravad lax z łososia z tataki z marynowanego arbuza i sosem poke

Zupa

Orzeźwiająca zupa cytrynowo-szafranowa, z makaronem z selera naciowego i cukinii i oliwą tymiankową /B

Danie główne

Polędwiczka wieprzowa w szynce parmeńskiej w sosie demi glace z musztardą francuską,
z białą kaszą gryczaną, z selerem naciowym i sosem romesco

Deser

Czekoladowe Marcello z opiłkami złota i kremem z ziarna kakaowca

 

MENU IV VEGE

Przystawka

Faszerowana papryczka w duecie z wegańskim grillowanym serem z musem owocowym

Zupa

Kremowa zupa z białych warzyw z oliwą rydzową /V/B/W

Danie główne

Pieczony bakłażan z serem raclette z salsą z kolorowych pomidorków i ziół /W/B

Deser

Wegańska panna cotta

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

MENU I

Przystawka

Polędwica z tuńczyka z winegretem imbirowym, majonezem wasabi, zieloną sałatką
z ogórka, groszku i prażonego sezamu /B

Zupa

Zupa rakowa z koniakiem, koprem włoskim i zieloną oliwą /B

Danie główne

Plastry polędwicy wołowej, z ziemniakami pommes duchesse, z pieczoną dynią i duszonymi boczniakami

Deser

Pistacjowy ptyś z kremem mango-marakuja i konfiturą figową

 

MENU II

Przystawka

Kremowe parfait z wędzonego jesiotra, z morskim szparagiem, kalarepą,
szpinakiem, crème fraîche i świeżym chrzanem /B

Zupa

Pikantna zupa z dorsza z imbirem i listkiem cytrynowym

Danie główne

Wolno gotowana łopatka cielęca z czarnym kawiorem, sosem pieprzowym,
kluseczkami śląskimi i listkami brukselki

Deser

Torcik szwajcarski z wiśnią Amarena i pianą cynamonową

 

MENU III

Przystawka

Burrata z pesto z rukoli i orzeszków pinii z kremem balsamicznym i konfitowanymipomidorkami koktajlowymi

Zupa

Bulion z bażanta z pielmieni cielęcymi i oliwą lubczykową

Danie główne

Przepiórka faszerowana kasztanami z karmelizowanymi kolorowymi marchewkami
i ziemniaki gratin z sosem koniakowym

Deser

Roche z białej czekolady z solonym kokosem, kremem waniliowym i żelem egzotycznym

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

MENU I

Amuse bouche

Ostryga z owocowym kawiorem

Przystawka zimna

Kremowe parfait z wędzonego jesiotra z morskim szparagiem, kalarepą, szpinakiem i crème fraîche

Przystawka gorąca

Gnocchi w kremowej pianie z parmezanu z oliwą dyniową /W

Intermezzo

Sorbet z pieczonych jabłek z żubrówką /V

Danie główne rybne

Filet z sandacza z tapenadą z greckich oliwek kalamata z prażonymi
orzeszkami pinii, pomidorami pellatti i papardelle z marchewki

Danie główne mięsne

Plastry polędwicy wołowej z sosem strogonoff, boczniakami smażonymi na maśle
z ziołami, dzikimi brokułami, rzodkwią dajkon i glazurowaną marchewką

Ser

Praliny z zagrodowego koziego sera z mango i papają /W/B

Deser

Ciastko miodowe z kremem miodowo-gryczanym i konfiturą z rokitnika

Petit four

Praline roche z orzecha laskowego

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

MENU I

Przystawki „w stole”

Sałatka makaronowa z karczochami, z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami /W/L/B
Caprese z pieczonych buraków z kremem balsamicznym i roszponką, z kasztanami i orzechami /W/L/B
Sałatka ziemniaczana z wędzonym boczkiem, porem, dymką i crème fraîche /B/W
Pomidory malinowe z oliwą extra virgin i wędzoną solą maldon /W/L/B
Ogrodowe sałaty z cytrusowym winegretem /W/L/B

Dodatki

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykanle bułeczki bagietka pieczywo żytnie i pszenne

Zupa

Toskański krem pomidorowy z bazyliową oliwą

Danie główne

Pierś kurczaka zagrodowego z duxelem grzybowym, blanszowanymi brokułami,
ziemniakami gratin i sosem holenderskim

Deser

Tarta egzotyczna z curdem z marakui i bazylii, pod galaretką z mango i calamansi

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

 

Menu w formie koktajlowej

Swobodnym rozmowom oraz nawiązywaniu relacji biznesowych niezmiennie sprzyja wyborne jedzenie.

Dzięki dopracowanej przez nas do perfekcji oprawie kulinarnej w formie koktajlu podniesiesz swoje wydarzenie do wyższej rangi.

Eksperckie podejście naszego zespołu poparte wieloletnim doświadczeniem w obsłudze najbardziej wymagających eventów, w tym dla instytucji państwowych oraz prezydenckich, zadba o każdy szczegół oprawy.

ZESTAW I

Przekąski zimne

Guacamole z kolendrą i grillowaną papryką /W
Trufla serowa w grzybowym miodzie w płatkach bławatka
Szaszłyk z indyka w tandori masala z mango i chilli

 

ZESTAW II

Przekąski zimne

Cykoria z węgorzem, kawiorem limonkowym i oliwą rydzową
Skorzonera w pomarańczach z marynowanymi kurkami
Ekler z kurczakiem w tandori z sosem paprykowym

 

ZESTAW III

Przekąski zimne

Wędzone tofu z szynką parmeńską, grzybami shimeji i marynowanym imbirem
Rostbef wolno pieczony, z truflowym majonezem, piklowanymi warzywami i cebulką Cipolle
Tuńczyk w sezamie jasnym i czarnym, z galaretką wiśniową /W

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

ZESTAW I

Przekąski zimne

Ptasie mleczko z sera Korycińskiego z brusznicą i parmeńskim chipsem
Słony gofr z kawiorem, riccotą, kasztanowym musem i hummusem z dyni
Pieczony boczek Chashu z mini korniszonem i perłową cebulką
Vitello tonnato z owocem kapara
Cykoria z sumem, musztardą francuską i wodnym szparagiem /V/L/G
Camembert w pistacjach z winogronem i suszoną morelą

 

ZESTAW II

Przekąski zimne

Wisienka z pâté z dziczyzny z kiełkami słonecznika
Wędzony pstrąg z kawiorem cytrynowym
Grillowana gruszka w gałce muszkatołowej z szynką szwarcwaldzką
Szaszłyk z tofu marynowanym w mirin z białą fasolą /V/L
Tartaletka z szakszuką z przepiórczym jajkiem /W
Ośmiornica w cytrynowym pieprzu marynowana w sake

 

ZESTAW III

Przekąski zimne

Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Polędwica Gyu tataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Pralina z daktyli i kaszy jaglanej z karmelizowanym kumkwatem /V/G/
Mini mozzarella z wędzoną papryką, z oliwkami kalamata i bazyliowym pesto /V
Wegańska kaczka w cieście ryżowym z glonami combu /V
Satay z dzikiego łososia z teriyaki

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

ZESTAW I

Przekąski zimne

Ptasie mleczko z sera Korycińskiego z brusznicą i parmeńskim chipsem
Słony gofr z kawiorem, riccotą, kasztanowym musem i hummusem z dyni
Pieczony boczek Chashu z mini korniszonem i perłową cebulką
Vitello tonnato z musem z tuńczyka i owocem kapara
Cykoria z sumem, musztardą francuską i wodnym szparagiem /V/L/G
Camembert w pistacjach z winogronem i suszoną morelą

Przekąski gorące

Mini burger wołowy w brioche
Mini strudel ze szpinakiem /V
Kaczka confit z żurawiną i fileciki z pomarańczy
Sum z winegretem z kaszy gryczanej

Desery

Mini tartaletka z kremem marakuja i chantilly z białą czekoladą
Mus gianduja z roche z czekolady karmelowej z ziarnem kakaowca
Mini ptyś pistacjowy z konfiturą malinową i yuzu

 

ZESTAW II

Przekąski zimne

Wisienka z pâté z dziczyzny z kiełkami słonecznika
Wędzony pstrąg z kawiorem cytrynowym
Grillowana gruszka w gałce muszkatołowej z szynką szwarcwaldzką
Szaszłyk z tofu marynowanym w mirin, z białą fasolą /V/L
Tartaletka z szakszuką z przepiórczym jajkiem /W
Ośmiornica w cytrynowym pieprzu marynowana w sake

Przekąski gorące

Policzki wieprzowe z oliwą truflową
Dorsz w cytrynowym pieprzu z pasternakiem
Krewetki w kokosie z majonezem szafranowym
Tofu z dzikim ryżem, ogrodowymi warzywami i złotym curry /V

Desery

Makaroniki francuskie
Mus solony migdał z roche z białej czekolady
Brownie z kremem czekoladowym i roche z orzecha laskowego

 

ZESTAW III

Przekąski zimne

Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Polędwica Gyu tataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Pralina z daktyli i kaszy jaglanej z karmelizowanym kumkwatem /V/G/
Mini mozzarella z wędzoną papryką, z oliwkami kalamata i bazyliowym pesto /V
Wegańska kaczka w cieście ryżowym z glonami combu /V
Satay z dzikiego łososia z teriyaki

Przekąski gorące

Sandacz w płatkach migdała
Gnocchi z klarownym masłem, truflą i crème
fraîche
Quiche z policzkiem wołowym i serem raclette
Grillowane warzywa z hummusem szpinakowym, olejem z pestek dyni i granatem /V

Desery

Galaretka pâte de fruits gruszka-marakuja-yuzu
Financier pistacjowy z kremem solona pistacja i żelem kalamansi
Tartaletka z prażonym ziarnem kawy, solonym karmelem i toffi argentyńskim

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

ZESTAW I

Przekąski zimne

Guacamole z kolendrą i grillowaną papryką /W
Trufla serowa w grzybowym miodzie w płatkach bławatka
Szaszłyk z indyka w tandori masala z mango i chilli

 

ZESTAW II

Przekąski zimne

Cykoria z węgorzem, kawiorem limonkowym i oliwą rydzową
Skorzonera w pomarańczach z marynowanymi kurkami
Ekler z kurczakiem w tandori z sosem paprykowym

 

ZESTAW III

Przekąski zimne

Wędzone tofu z szynką parmeńską, grzybami shimeji i marynowanym imbirem
Rostbef wolno pieczony, z truflowym majonezem, piklowanymi warzywami i cebulką Cipolle
Tuńczyk w sezamie jasnym i czarnym, z galaretką wiśniową /W

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

ZESTAW I

Przekąski zimne

Ptasie mleczko z sera Korycińskiego z brusznicą i parmeńskim chipsem
Słony gofr z kawiorem, riccotą, kasztanowym musem i hummusem z dyni
Pieczony boczek Chashu z mini korniszonem i perłową cebulką
Vitello tonnato z owocem kapara
Cykoria z sumem, musztardą francuską i wodnym szparagiem /V/L/G
Camembert w pistacjach z winogronem i suszoną morelą

 

ZESTAW II

Przekąski zimne

Wisienka z pâté z dziczyzny z kiełkami słonecznika
Wędzony pstrąg z kawiorem cytrynowym
Grillowana gruszka w gałce muszkatołowej z szynką szwarcwaldzką
Szaszłyk z tofu marynowanym w mirin z białą fasolą /V/L
Tartaletka z szakszuką z przepiórczym jajkiem /W
Ośmiornica w cytrynowym pieprzu marynowana w sake

 

ZESTAW III

Przekąski zimne

Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Polędwica Gyu tataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Pralina z daktyli i kaszy jaglanej z karmelizowanym kumkwatem /V/G/
Mini mozzarella z wędzoną papryką, z oliwkami kalamata i bazyliowym pesto /V
Wegańska kaczka w cieście ryżowym z glonami combu /V
Satay z dzikiego łososia z teriyaki

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

ZESTAW I

Przekąski zimne

Ptasie mleczko z sera Korycińskiego z brusznicą i parmeńskim chipsem
Słony gofr z kawiorem, riccotą, kasztanowym musem i hummusem z dyni
Pieczony boczek Chashu z mini korniszonem i perłową cebulką
Vitello tonnato z musem z tuńczyka i owocem kapara
Cykoria z sumem, musztardą francuską i wodnym szparagiem /V/L/G
Camembert w pistacjach z winogronem i suszoną morelą

Przekąski gorące

Mini burger wołowy w brioche
Mini strudel ze szpinakiem /V
Kaczka confit z żurawiną i fileciki z pomarańczy
Sum z winegretem z kaszy gryczanej

Desery

Mini tartaletka z kremem marakuja i chantilly z białą czekoladą
Mus gianduja z roche z czekolady karmelowej z ziarnem kakaowca
Mini ptyś pistacjowy z konfiturą malinową i yuzu

 

ZESTAW II

Przekąski zimne

Wisienka z pâté z dziczyzny z kiełkami słonecznika
Wędzony pstrąg z kawiorem cytrynowym
Grillowana gruszka w gałce muszkatołowej z szynką szwarcwaldzką
Szaszłyk z tofu marynowanym w mirin, z białą fasolą /V/L
Tartaletka z szakszuką z przepiórczym jajkiem /W
Ośmiornica w cytrynowym pieprzu marynowana w sake

Przekąski gorące

Policzki wieprzowe z oliwą truflową
Dorsz w cytrynowym pieprzu z pasternakiem
Krewetki w kokosie z majonezem szafranowym
Tofu z dzikim ryżem, ogrodowymi warzywami i złotym curry /V

Desery

Makaroniki francuskie
Mus solony migdał z roche z białej czekolady
Brownie z kremem czekoladowym i roche z orzecha laskowego

 

ZESTAW III

Przekąski zimne

Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Polędwica Gyu tataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Pralina z daktyli i kaszy jaglanej z karmelizowanym kumkwatem /V/G/
Mini mozzarella z wędzoną papryką, z oliwkami kalamata i bazyliowym pesto /V
Wegańska kaczka w cieście ryżowym z glonami combu /V
Satay z dzikiego łososia z teriyaki

Przekąski gorące

Sandacz w płatkach migdała
Gnocchi z klarownym masłem, truflą i crème
fraîche
Quiche z policzkiem wołowym i serem raclette
Grillowane warzywa z hummusem szpinakowym, olejem z pestek dyni i granatem /V

Desery

Galaretka pâte de fruits gruszka-marakuja-yuzu
Financier pistacjowy z kremem solona pistacja i żelem kalamansi
Tartaletka z prażonym ziarnem kawy, solonym karmelem i toffi argentyńskim

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Stacje kulinarne

Stacje kulinarne to element oprawy wzbudzający najwięcej emocji ze względu na interakcję z kucharzem oraz indywidualny dobór składników, z których komponowana jest potrawa.

Skosztujcie dań przygotowywanych na Waszych oczach przez kreatorów smaku Belvedere Catering:  szef kreatywny David Gaboriaud łączący smaki kuchni międzynarodowej, polskiej i fusion, Dariusz Mućko specjalizujący się w niesamowitym komponowaniu smaków różnych kuchni świata oraz Adam Chrząstowski, którego domeną są potrawy kuchni polskiej ze współczesnym akcentem a także Michał Iwaniuk, szef kreatywny cukierni Grupy Belvedere – 7-my na świecie wizjoner specjałów cukierniczych

PIECZONA SZYNKA WIEPRZOWA

Szynka wieprzowa wędzona z kością, z sosem z marynowanego pieprzu
Dodatki:
gnocchi truflowe z kremem parmezanowym
glazurowana młoda marchew z miodem akacjowym i rozmarynem

PIECZONY INDYK W CAŁOŚCI

Pieczony indyk z nadzieniem migdałowym, ze skórką z pomarańczy
i sosem miodowo-musztardowym
Dodatki:
maślane kluseczki śląskie z masłem szałwiowym
gołąbki z kapusty włoskiej z młodą kapustą i koprem włoskim

TATAR WOŁOWY

Tatar z selekcjonowanej polskiej wołowiny, doprawiony koniakiem
z marynowanymi
leśnymi grzybami, szalotką, ogórkiem kiszonym, kaparami, oliwą lubczykową
Selekcja domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne

STEKI WOŁOWE

Stek rzeźnika wołowy z sosami chimichurri i demi glace
Steki minutowe z polędwicy wołowej z sosami chimichurri i demi glace
Dodatki:
pieczone ziemniaki francuskie z masłem truflowym i parmezanem
grillowane sezonowe warzywa z oliwą extra virgin i ziołami
ogrodowe sałaty z winegretem balsamicznym

BEEF STROGONOFF

Strogonoff z polędwicy wołowej z ogórkiem, grzybami leśnymi, pomidorami,
szalotką, śmietaną, czerwonym winem, koniakiem,
sosem demi glace, natką pietruszki i śmietaną
Selekcja domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne

POLĘDWICA WELLINGTON

Polędwica wołowa z sosem demi glace z whisky, pieczonymi
ziemniakami francuskimi, z oliwą truflową, kolorową fasolką
szparagową i marchewką

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

OSTRYGI

Świeże ostrygi z sosami: mignonette, chrzanowym
paprykowo-cytrynowym /G/L
Dodatki: cytryna
Ostryga no 4 oyster shooters z tabasco i cytryną z wódką /G/L

ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem, z sosem szampańskim
Dodatki:
• młode ziemniaki gotowane w mundurkach z palonym masłem
z koprem i dymką
• blanszowane zielone warzywa z oliwą extra virgin i parmezanem
• ogrodowe sałaty z cytrusowym winegretem

KREWETKI

Krewetki smażone w woku z czosnkiem, cytryną, pietruszką, chili, białym winem, masłem i ziołami
Selekcja domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne)

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

PAD THAI

Tajski makaron ryżowy z woka z kurczakiem, krewetkami lub marynowanym tofu
Dodatki do wyboru:
pakchoi, kapusta pekińska, czerwona cebula, cukinia, marchew julienne, boczniaki, prażone orzechy, sezam, chili, groszek cukrowy
Sosy do wyboru:
ostrygowym, sojowym, ponzu, teryaki, pieprzowy

WYBÓR TATARÓW

Tatar z selekcjonowanej polskiej wołowiny, doprawiony koniakiem
z marynowanymi leśnymi grzybami, szalotką, ogórkiem kiszonym, kaparami, oliwą lubczykową
Tatar z tuńczyka z sosem sojowym, ostrygowym, sezamowym, z pestek winogron, świeżo tartym imbirem, siekaną kolendrą, chili i miodem
Tatar wegański z pieczonych buraków, z suszonymi pomidorami, szalotką, awokado, prażonymi ziarnami słonecznika, domowym ketchupem, chili, natką pietruszki, czarnym czosnkiem, oliwą z oliwek
i dyniową, wegańskim majonezem
Selekcja domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

NALEŚNIKI WYTRAWNE I SŁODKIE

Naleśniki wytrawne z dodatkami do wyboru:
szpinak, pomidory, rukola, pieczarki, mozzarella,
crème fraîche, szynka smażona, wędzony łosoś

Naleśniki na słodko z dodatkami do wyboru:
nutella, owoce sezonowe, twarożek waniliowy,
crème chantilly, orzechy

LODY RZEMIEŚLNICZE

Lody z dodatkami – do wyboru 4 smaki z poniższych:
•  waniliowy
•  truskawkowy
•  pistacjowy
•  słony karmel
•  czekoladowy
• sorbet cytrynowy
• sorbet malinowy
Dodatki:
•  sos czekoladowy
•  sos karmelowy
•  bita śmietana
•  posypka czekoladowa
•  karmelizowane orzechy
•  siekane pistacje
•  świeże owoce

GOFRY

Gofry z dodatkami do wyboru
• domowe lody: waniliowe, truskawkowe, czekoladowe
•  sosy: krem chantilly, malinowy, mango
•  belgijska czekolada
•  świeże owoce sezonowe: truskawki, borówki amerykańskie,
banany, maliny, kiwi
•  posypki: karmelizowane orzechy, wiórki belgijskiej czekolady,
wiórki kokosowe

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

PIECZONA SZYNKA WIEPRZOWA

Szynka wieprzowa wędzona z kością, z sosem z marynowanego pieprzu
Dodatki:
gnocchi truflowe z kremem parmezanowym
glazurowana młoda marchew z miodem akacjowym i rozmarynem

 

PIECZONY INDYK W CAŁOŚCI

Pieczony indyk z nadzieniem migdałowym, ze skórką z pomarańczy
i sosem miodowo-musztardowym
Dodatki:
maślane kluseczki śląskie z masłem szałwiowym
gołąbki z kapusty włoskiej z młodą kapustą i koprem włoskim

 

TATAR WOŁOWY

Tatar z selekcjonowanej polskiej wołowiny, doprawiony koniakiem
z marynowanymi
leśnymi grzybami, szalotką, ogórkiem kiszonym, kaparami, oliwą lubczykową
Selekcja domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne

 

STEKI WOŁOWE

Stek rzeźnika wołowy z sosami chimichurri i demi glace
Steki minutowe z polędwicy wołowej z sosami chimichurri i demi glace
Dodatki:
pieczone ziemniaki francuskie z masłem truflowym i parmezanem
grillowane sezonowe warzywa z oliwą extra virgin i ziołami
ogrodowe sałaty z winegretem balsamicznym

 

BEEF STROGONOFF

Strogonoff z polędwicy wołowej z ogórkiem, grzybami leśnymi, pomidorami,
szalotką, śmietaną, czerwonym winem, koniakiem,
sosem demi glace, natką pietruszki i śmietaną
Selekcja domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne

 

POLĘDWICA WELLINGTON

Polędwica wołowa z sosem demi glace z whisky, pieczonymi
ziemniakami francuskimi, z oliwą truflową, kolorową fasolką
szparagową i marchewką

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

OSTRYGI

Świeże ostrygi z sosami: mignonette, chrzanowym
paprykowo-cytrynowym /G/L
Dodatki: cytryna
Ostryga no 4 oyster shooters z tabasco i cytryną z wódką /G/L

 

ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem, z sosem szampańskim
Dodatki:
• młode ziemniaki gotowane w mundurkach z palonym masłem
z koprem i dymką
• blanszowane zielone warzywa z oliwą extra virgin i parmezanem
• ogrodowe sałaty z cytrusowym winegretem

 

KREWETKI

Krewetki smażone w woku z czosnkiem, cytryną, pietruszką, chili, białym winem, masłem i ziołami
Selekcja domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne)

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

PAD THAI

Tajski makaron ryżowy z woka z kurczakiem, krewetkami lub marynowanym tofu
Dodatki do wyboru:
pakchoi, kapusta pekińska, czerwona cebula, cukinia, marchew julienne, boczniaki, prażone orzechy, sezam, chili, groszek cukrowy
Sosy do wyboru:
ostrygowym, sojowym, ponzu, teryaki, pieprzowy

WYBÓR TATARÓW

Tatar z selekcjonowanej polskiej wołowiny, doprawiony koniakiem
z marynowanymi leśnymi grzybami, szalotką, ogórkiem kiszonym, kaparami, oliwą lubczykową
Tatar z tuńczyka z sosem sojowym, ostrygowym, sezamowym, z pestek winogron, świeżo tartym imbirem, siekaną kolendrą, chili i miodem
Tatar wegański z pieczonych buraków, z suszonymi pomidorami, szalotką, awokado, prażonymi ziarnami słonecznika, domowym ketchupem, chili, natką pietruszki, czarnym czosnkiem, oliwą z oliwek
i dyniową, wegańskim majonezem
Selekcja domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

NALEŚNIKI WYTRAWNE I SŁODKIE

Naleśniki wytrawne z dodatkami do wyboru:
szpinak, pomidory, rukola, pieczarki, mozzarella,
crème fraîche, szynka smażona, wędzony łosoś

Naleśniki na słodko z dodatkami do wyboru:
nutella, owoce sezonowe, twarożek waniliowy,
crème chantilly, orzechy

 

LODY RZEMIEŚLNICZE

Lody z dodatkami – do wyboru 4 smaki z poniższych:
•  waniliowy
•  truskawkowy
•  pistacjowy
•  słony karmel
•  czekoladowy
• sorbet cytrynowy
• sorbet malinowy
Dodatki:
•  sos czekoladowy
•  sos karmelowy
•  bita śmietana
•  posypka czekoladowa
•  karmelizowane orzechy
•  siekane pistacje
•  świeże owoce

 

GOFRY

Gofry z dodatkami do wyboru
• domowe lody: waniliowe, truskawkowe, czekoladowe
•  sosy: krem chantilly, malinowy, mango
•  belgijska czekolada
•  świeże owoce sezonowe: truskawki, borówki amerykańskie,
banany, maliny, kiwi
•  posypki: karmelizowane orzechy, wiórki belgijskiej czekolady,
wiórki kokosowe

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

O niezawodną realizacje wydarzeń zadbają

Osobowości kulinarnego świata Belvedere Gourmet Group.

Wydarzenia firmowe wymagają specjalnej atencji organizacyjnej. Ich rangę warto podnieść poprzez najwyższej jakości kulinaria.

Szefowie Kuchni Belvedere Catering zadbają o unikalne smaki podczas eventów. Za każdy detal oprawy kulinarnej przed i w miejscu wydarzenia odpowiadają: David Gaboriaud, Marcin Kowernik, Dariusz Mućko, Adam Chrząstowski i Michał Iwaniuk.

DZIAŁ HANDLOWY

Zapraszamy do kontaktu

Małgorzata Bronowska

Dyrektor ds. sprzedaży

+48 22 55 86 736
+48 608 413 267
malgorzata.bronowska@belvedere.com.pl

Andrzej Średnicki

Zastępca dyrektora ds. sprzedaży

+48 22 558 67 44
+48 734 157 995
andrzej.srednicki@belvedere.com.pl

Małgorzata Momot

Starszy specjalista ds. sprzedaży

+48 22 558 67 66
+48 604 613 902
malgorzata.momot@belvedere.com.pl

Maja Kurowska

Starszy specjalista ds. sprzedaży

+48 22 558 67 34
+48 600 815 460
maja.kurowska@belvedere.com.pl

Ewa Kacperczyk

Specjalista ds. sprzedaży

+48 22 558 67 70
+48 603 446 778
ewa.kacperczyk@belvedere.com.pl

Sprawdź również inne oferty
Belvedere Catering

Catering dla firm

Wyjątkowa obsługa

Wykwinty bankiet firmowy

Oprawa kulinarna bankietów firmowych, która wyniesie Twoje wydarzenia na szczyt.

Sprawdź pełną ofertę

Catering na wesela

Zaskakujące smaki

Catering na wesela

Nasi Szefowie Kuchni doradzą, jakie menu wybrać na tę wyjątkową uroczystość.

Sprawdź pełną ofertę

Catering eventowy

Sprawdź nasz rozwiązania

Catering eventowy

Sprawdź rozwiązania realizowane z myślą o potrzebach naszych klientów.

Sprawdź pełną ofertę

Oprawa meczowa

Catering na Stadionie Legii

Oprawa meczowa

Od lat zapewniamy na Stadionie Legii Warszawa wyśmienitą kuchnię, unikatowy design oraz obsługę na najwyższym poziomie

Sprawdź pełną ofertę
Menu