CATERING EVENTOWY

Autorskie menu na  unikalne wydarzenia  przygotowane przez znakomitych szefów kuchni Belvedere Catering.

Unikalne wydarzenia wymagają wyjątkowej oprawy
Belvedere Catering

Belvedere Catering od ponad 30 lat zajmuje się kreacją niezwykłych doznań kulinarnych podczas najbardziej spektakularnych wydarzeń w Polsce takich jak: przyjęcia na najwyższym szczeblu państwowym, gale, bale, wystawne bankiety, promocje produktów ekskluzywnych marek oraz wystawy i wernisaże dzieł sztuki.  

Nad oprawą kulinarną prestiżowych wydarzeń czuwa zespół ekspertów, który zajmuje się opieką na każdym etapie wydarzenia a znakomici szefowie kuchni zadbają o niezwykłe doznania kulinarne serwując potrawy w formie: koktajlowej, serwowanej, bufetowej oraz stacji live cooking.  

Autorskie menu

Za menu odpowiadają wyjątkowi kreatorzy smaku: szef kreatywny David Gaboriaud znany ze swojej charyzmy kulinarnej oraz Michał Iwaniuk – 7-my na świecie mistrz cukiernictwa.

Unikalna stylizacja

Tworzymy unikalne stylizacje kulinarne dopasowując je do każdego typu eventu i nadając mu odpowiedniej rangi. Oprawę kreujemy w oparciu o najnowsze światowe trendy.

Ekspercka obsługa

Nasz zespół tworzą najlepsi specjaliści na rynku, którzy służą profesjonalnym doradztwem na każdym etapie wydarzenia począwszy od wyboru menu i stylizacji do opieki w miejscu wydarzenia.

Prestiżowe lokalizacje

Współpracujemy z najbardziej prestiżowymi lokalizacjami w Polsce. W naszym portfolio znajdują się zarówno historyczne jak i nowoczesne miejsca, które z łatwością możemy dopasować do rodzaju i rangi wydarzenia.

smaki skomponowane przez znakomitych szefów kuchni

Najwyższa jakość obsługi

Najwyższa jakość obsługi

Priorytetem zawsze pozostaje dla nas jakość świadczonych przez nas usług. Każdemu wydarzeniu dedykujemy ekspercką obsługę w wybranym miejscu, która zatroszczy się o każdy element usługi kulinarnej zapewniając Klientowi pełen komfort oraz wyjątkowe doznania kulinarne wszystkim Gościom. Dlatego to właśnie Belvedere gości najważniejsze głowy państw odwiedzające Polskę. Gotowaliśmy dla prezydenta Francji Francois Holland, prezydenta USA Baracka Obamy, premiera Włoch Silvio Berlusconiego, króla Holandii, Gubernatora Kanady, czy prezydenta Izraela. Zaufanie, jakim darzą nas nasi goście jest naszym największym kapitałem. Zapracowaliśmy na nie niezawodnością naszych usług, zaangażowaniem, elastycznością i gwarancją jakości.

Spektakularne eventy

Belvedere Catering jest obecny na wszystkich najważniejszych wydarzeniach na terenie całego kraju. Nie ogranicza nas odległość czy rozmiar imprezy, o czym może świadczyć fakt, że jako jedyni przygotowaliśmy rekordowy serwis na 2700 osób. Wykorzystując nasze ponad 30-letnie doświadczenie w aranżacjach cateringowych przygotujemy oprawę kulinarną na każdy rodzaj eventu niezależnie od jego miejsca i skali. Inspirując się sezonowością oraz najnowszymi trendami nasi mistrzowie smaku wykreowali autorskie menu, które z łatwością można zharmonizować z tematyką wydarzenia. Jesteśmy przekonani, że nasze propozycje zaspokoją najbardziej wyszukane gusta kulinarne. Dbałość o każdy detal stylizacji, jak również piękna prezentacja dań, zapewni Twoim Gościom wspaniałe doświadczenia kulinarne.

kompleksowe rozwiązania KULINARNe w ofercie dla firm

Menu lunchowe w formie bufetu

W Belvedere Catering wiemy, jak ważną rolę odgrywają kulinaria podczas wydarzeń.

Dlatego menu lunchowe jest przez nas doskonale przemyślane pod względem zawartości dotyczącej potraw w poszczególnych zestawach aby wybrać to, które najbardziej odpowiada rodzajowi i randze danego eventu.

Dania zimne
Zawijany naleśnik ryżowy ze szparagami, młodym szczypiorkiem, grillowanymi boczniakami i wędzonym pęczakiem z gęstym sosem truskawkowo-imbirowym /W
Polędwiczki z indyka z sosem chimichurri, z listkami oregano i kolendry z papryczkami chilli i limonką
Mozzarella Caprese z redukcją balsamiczną, świeżą bazylią i truskawkami /W
Wegański pokebowl z tofu, marchewką, rzodkiewką, awokado, ziarnem i kiełkami słonecznika /W/V/G/L
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Sałatki
Tabboulehz kaszą bulgur, pomidorem, szczypiorkiem, oliwą, cytryną i natką pietruszki /W

Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem i prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L

Dania gorące
Atlantycka sola z curry z mango, groszku ijalapeñoze słodko-kwaśną młodą kapustą z koperkiem
Pierś kukurydzianego kurczaka sousvide z sosem francuskim, młodą dymką i orzeszkami /G
Ziemniaczki zapiekane z serem Gruyèrei listkami rozmarynu /W
Zielone warzywa z pesto
Makaron Primaveraz warzywami z oliwą, czosnkiem, bazylią i wegańskim Parmezanem /W/V/L

Desery
Panna cotta waniliowa z czarną porzeczką /W
Mini beza kawowa /W
Rolada pistacjowa z kremem malinowym /W

Dania zimne
Sashimiz arbuza z palonym sezamem, jalapeño/W/V/G/L
Pianka z pstrąga łososiowego z dodatkiem nasion słonecznika, kwiatów szczypiorku czosnkowego i liści azjatyckiej portulaki
Trufle z pieczonej gęsi z migdałami, winogronami i konfiturą malinową /G
Carpaccio z plastrów pieczonego indyka z musem z płatków róży i miodowej musztardy, ze słodko-kwaśnym ogórkiem i olejem malinowym /G

Sałatki
Sałatka z makaronu sojowego z kurczakiem, listkami nasturcji i sezamem /G/L
Sałatka z serkiem ricotta, truskawkami i awokado z redukcją octu balsamicznego, cukrem trzcinowym, i kruszonym czarnym pieprzem /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Zupa
Krem z młodego zielonego groszku z chipsami z suszonej pancetty

Dania gorące
Filety dorsza w sosie Kabayakiz listkami rukolii kruszonymi orzechami laskowymi /G
Pieczony karczek wieprzowy z marynowanymi warzywami i risotto ze słonecznika
Smażona pierś perliczki z karmelizowanym rabarbarem i sosem z owoców leśnych z plastrami pieczonych ziemniaków z rozmarynem /W
Roladki z cukinii ze zrumienionymi płatkami migdałowymi /W/V/G/L
Wegańska tikkamasala z tofu ze szpinakiem, pomidorami, imbirem i kardamonem /W/V/G/L

Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym /W
Tiramisu z truskawkami /W
Mus z białej czekolady z malinami /W
Torcik gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym /W

Dania zimne
Białe szparagi a’laJoëlRobuchonz sosem balsamicznym /G/W
Pâtéz gęsi z brioszką Cramique z truskawkami
Warzywne ceviche z imbirem, pomidorkami cherry, limonką i kolendrą /W/V/G/L
Vitello tonnato z karmelizowanymi kaparami /G
Burrata z Apulii z grillowanymi pomidorami malinowymi, kruszonymi orzeszkami pistacji i oliwą bazyliową
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Sałatki
Sałatka z ogrodową rzodkiewką, jajkiem, pomidorkami cherry i koperkowym winegretem

Zupa
Minestrone z zielonymi warzywami

Dania gorące
Atlantycka molwa ze szparagami i sosem koperkowo–cytrynowym /G
Tian Vaucluse ze słonecznymi warzywami kuchni prowansalskiej /W
Plastry pieczonej w cydrze młodej pulardy z jabłkami i sosem żurawinowym
Pieczona cielęcina z sosem kaparowym z purée z topinabura z prażonymi orzeszkami pinii
Pierogi z kaczką, jabłkiem i sosem ze świeżym majerankiem
Ziemniaki Boulangere z serem Gruyère/W

Desery
Crème Brûlée cappuccino
Panna cotta kokosowa z mango i marakują
Mus chia z mango
Mini ekler z pralin z czerwonych owoców i cytrynowym curdem
Mus karaibski z rumem Dictador12YO

Dania zimne
Mini ravioli z rzodkwi arbuzowej z tatarem z pomidorów i konfiturą z cytryny i kolendrą
Polędwiczki wieprzowe marynowane w teriyaki z majonezem sojowym, z tajską sałatką z kokosem i trawą cytrynową
Frittata ze szparagami, kaszą jaglaną i suszonymi pomidorami /W
Pierś kurczaka marynowana w mleku kokosowym z pikantnym sosem orzechowym /B
Kozi ser zagrodowy z konfiturą z ogrodowych truskawek
Wrapy z hummusem i grillowanymi warzywami z harissą/W/V
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Zupa
Madame duBarry -krem z młodego kalafiora z crème fraîche

Dania gorące
Dorsz w panko z sosem schiracha z dzikim ryżem z trawą cytrynową
Udo kaczki z paloną marchewką, pak choi i karmelizowaną pomarańczą/G
Pieczone w pięciu smakach polędwiczki z indyka z sosem śliwkowym i anyżem z plastrami pieczonych ziemniaków
Ravioli z kozim serem, szparagami i kremem z malinowych pomidorów /W
Gnocchi z grzybami z palonym masłem i chrupiącą szałwią /W
Ziemniaki opiekane w oliwie paprykowej /W

Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym na kawowym biszkopcie
Tiramisu z truskawkami
Mus z białej czekolady z malinami
Mus gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym
Mini ptysie waniliowe z malinami i miętą

Dania zimne

Hawajski, marynowany tuńczyk z awokado, ogórkiem, fasolką edamame, majonezem sriracha i sezamem
Pieczone polędwiczki z indyka z kremem wasabi, salsą mango z sosem sriracha
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z natki pietruszki i skórki z cytryny
Plastry kurczaka kukurydzianego w marynacie hoisin z sosu sojowego, masła orzechowego i oleju sezamowego
Halloumi z żurawiną i orzechami makadamia
Inari sushi z ryżem, fasolką edamame i sezamem
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem z prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L

Dania gorące
Filety z dorsza w sosie raïto z pomidorów, cipolline, oliwek, kaparów i ziół
Plastry marynowanej w cydrze polędwiczki wieprzowej z owocami w sosie miodowym
Opiekane plastry perliczki z orzechami w pikantnym sosie
Pierożki ze szpinakiem zapiekane w puszystym beszamelu z Parmezanem
Plastry pieczonych ziemniaków w oliwie
Kolorowa fasolka szparagowa z wiejskim masłem

Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence duchocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Namelaka migdałowa z bergamotką
Napoleonka z truskawkami

Dania zimne

Plastry piersi pulardy z musem paprykowym i grillowanym bakłażanem /B
Wrapy z suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią i hummusem /W/V/B
Wytrawny sernik z wędzonego suma z chrzanowym purée i zielonym groszkiem
Gołąbki z kaszą jaglaną, marchwią, batatami, kuminem rzymskim i kolendrą /W
Carpaccio z buraka ćwikłowego z dresingiem, musztardą miodową, syropem klonowym i kruszonym serem chavroux /W/B
Mini sałata rzymska z grillowanym indykiem, chipsami z boczku, pomidorami i sosem Cezar
Sałatka tabbouleh z kuskusem i ziarnami granatu /V/L

Zupa

Orientalna zupa na mleczku kokosowym z warzywami i boczniakami z prażonym sezamem /W/L

Dania gorące

Eskalopki z zagrodowego kurczaka w jajku z parmezanem
Pierogi z dynią i pestkami słonecznika
Okoń morski z tapenadą z kaparów z palonym masłem
Mini marchewki z figami i sosem pomarańczowym z kardamonem /W/B
Komosa ryżowa z ziołami i oliwą /W/B
Pieczona wieprzowina z orientalnymi przyprawami, mlekiem kokosowym, czerwonym curry
z zielonymi, orientalnymiwarzywami z woka

Desery

Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence du chocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Miodownik staropolski
Napoleonka z truskawkami

Dla spotkań do 40 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne
Opiekane toro z tuńczyka z mango, korzeniem lotosu i sosem sriracha/G
Cielęcina z rakami, kawiorem truflowym, majonezem homarowym z brandy /G
Ptasie mleczko ze śnieżnobiałej czekolady Anëoi zielonych szparagów /W
Sękacz z foisgras z płatkami migdałów, konfiturą jarzębinową, różowym pieprzem i płatkami złota
Tatar wołowy z sriracha i marynatami
Wędzone piersi przepiórki z pomarańczowym kremem z ciemną czekoladą, truflami i liofilizowaną maliną
Ravioli z pieczonym burakiem, kozim serem i oliwą z pestek dyni /W
Ceviche warzywne z papryczkami chili, limonką i pomarańczami /W/V/G/L
Mus z koziego sera, z listkami shiso, lichi, kwiatem nagietka na piernikowej grzance

Sałatki
Sałatka a’laJacquemart-Andrez jajkiem w koszulce i ziołowymi grzankami
Sałatka gado-gadoz kiełkami słonecznika i soi, z ogórkiem, tofu, chrupiącą sałatą, pomidorami, świeżym imbirem, siekanymi wodorostami nori, papryką, kapustą pekińską, chrupiącymi brokułami, orzeszkami, młodą cebulką i rzodkiewką

Sosy: słodkie chili, teriyaki, tajski vinaigrette, wino ryżowe

Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Zupy
Bisque z homara z brandy i skórką pomarańczy
Zupa malezyjska Laksa z warzywami i kolendrą

Stacja kulinarna wytrawna
Smażone krewetki Black Tiger w sosie maślano-winnym z suszonymi pomidorami i grzankami czosnkowymi

Dania gorące
Sola atlantycka z wężymordem, masłem rakowym, podwędzanymi ziemniakami z koprem włoskim /B
Łosoś jurajski ze zrównoważonych połowów w kabayaki ze szpinakiem, groszkiem cukrowym i sosem kaffirlime
Kaczka pieczona w miodzie z octem balsamicznym w kremowym sosie, z migdałami i owocami leśnymi
Polska cielęcina pieczona w niskiej temperaturze ze smażonymi coquille Saint Jaques, pieprzem tasmańskim, fondantem z selera i gruszki i sosem z moutardeviolette
Wołowina w plasterkach z sosem z ostryg i młodą cebulką /G
Pieczona kaczka z orientalnymi przyprawami i warzywami i mlekiem kokosowym z czerwonym curry /G
Pakora z kalafiora z kuminem, nerkowcami, z batatami z cynamonem i chilli/W/V/G/L
Smażony ryż z warzywami /W

Desery
Torcik z kawą, mus caffelatte, żelka malina,
Prażynka z czerwonych owoców z musem z kwiatów bzu, żelką jeżynową z mus cytrynowym
Tort z białej czekolady z nutą trawy cytrynowej
Lollipopsbrownie
Mini ekler z migdałowym solonym kremem
Namelaka czekoladowa w blackmirror glaze

Stacja kulinarna słodka
Płynna czekolada belgijska w czterech smakach: rubinowy karmelowy, ciemny gorzki, mleczny

Dodatki: bita śmietana, pianki Marshmallow, cynamon, chilli

Dania zimne
Zawijany naleśnik ryżowy ze szparagami, młodym szczypiorkiem, grillowanymi boczniakami i wędzonym pęczakiem z gęstym sosem truskawkowo-imbirowym /W
Polędwiczki z indyka z sosem chimichurri, z listkami oregano i kolendry z papryczkami chilli i limonką
Mozzarella Caprese z redukcją balsamiczną, świeżą bazylią i truskawkami /W
Wegański pokebowl z tofu, marchewką, rzodkiewką, awokado, ziarnem i kiełkami słonecznika /W/V/G/L
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Sałatki
Tabboulehz kaszą bulgur, pomidorem, szczypiorkiem, oliwą, cytryną i natką pietruszki /W

Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem i prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L

Dania gorące
Atlantycka sola z curry z mango, groszku ijalapeñoze słodko-kwaśną młodą kapustą z koperkiem
Pierś kukurydzianego kurczaka sousvide z sosem francuskim, młodą dymką i orzeszkami /G
Ziemniaczki zapiekane z serem Gruyèrei listkami rozmarynu /W
Zielone warzywa z pesto
Makaron Primaveraz warzywami z oliwą, czosnkiem, bazylią i wegańskim Parmezanem /W/V/L

Desery
Panna cotta waniliowa z czarną porzeczką /W
Mini beza kawowa /W
Rolada pistacjowa z kremem malinowym /W

Dania zimne
Sashimiz arbuza z palonym sezamem, jalapeño/W/V/G/L
Pianka z pstrąga łososiowego z dodatkiem nasion słonecznika, kwiatów szczypiorku czosnkowego i liści azjatyckiej portulaki
Trufle z pieczonej gęsi z migdałami, winogronami i konfiturą malinową /G
Carpaccio z plastrów pieczonego indyka z musem z płatków róży i miodowej musztardy, ze słodko-kwaśnym ogórkiem i olejem malinowym /G

Sałatki
Sałatka z makaronu sojowego z kurczakiem, listkami nasturcji i sezamem /G/L
Sałatka z serkiem ricotta, truskawkami i awokado z redukcją octu balsamicznego, cukrem trzcinowym, i kruszonym czarnym pieprzem /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Zupa
Krem z młodego zielonego groszku z chipsami z suszonej pancetty

Dania gorące
Filety dorsza w sosie Kabayakiz listkami rukolii kruszonymi orzechami laskowymi /G
Pieczony karczek wieprzowy z marynowanymi warzywami i risotto ze słonecznika
Smażona pierś perliczki z karmelizowanym rabarbarem i sosem z owoców leśnych z plastrami pieczonych ziemniaków z rozmarynem /W
Roladki z cukinii ze zrumienionymi płatkami migdałowymi /W/V/G/L
Wegańska tikkamasala z tofu ze szpinakiem, pomidorami, imbirem i kardamonem /W/V/G/L

Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym /W
Tiramisu z truskawkami /W
Mus z białej czekolady z malinami /W
Torcik gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym /W

Dania zimne
Białe szparagi a’laJoëlRobuchonz sosem balsamicznym /G/W
Pâtéz gęsi z brioszką Cramique z truskawkami
Warzywne ceviche z imbirem, pomidorkami cherry, limonką i kolendrą /W/V/G/L
Vitello tonnato z karmelizowanymi kaparami /G
Burrata z Apulii z grillowanymi pomidorami malinowymi, kruszonymi orzeszkami pistacji i oliwą bazyliową
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Sałatki
Sałatka z ogrodową rzodkiewką, jajkiem, pomidorkami cherry i koperkowym winegretem

Zupa
Minestrone z zielonymi warzywami

Dania gorące
Atlantycka molwa ze szparagami i sosem koperkowo–cytrynowym /G
Tian Vaucluse ze słonecznymi warzywami kuchni prowansalskiej /W
Plastry pieczonej w cydrze młodej pulardy z jabłkami i sosem żurawinowym
Pieczona cielęcina z sosem kaparowym z purée z topinabura z prażonymi orzeszkami pinii
Pierogi z kaczką, jabłkiem i sosem ze świeżym majerankiem
Ziemniaki Boulangere z serem Gruyère/W

Desery
Crème Brûlée cappuccino
Panna cotta kokosowa z mango i marakują
Mus chia z mango
Mini ekler z pralin z czerwonych owoców i cytrynowym curdem
Mus karaibski z rumem Dictador12YO

Dania zimne
Mini ravioli z rzodkwi arbuzowej z tatarem z pomidorów i konfiturą z cytryny i kolendrą
Polędwiczki wieprzowe marynowane w teriyaki z majonezem sojowym, z tajską sałatką z kokosem i trawą cytrynową
Frittata ze szparagami, kaszą jaglaną i suszonymi pomidorami /W
Pierś kurczaka marynowana w mleku kokosowym z pikantnym sosem orzechowym /B
Kozi ser zagrodowy z konfiturą z ogrodowych truskawek
Wrapy z hummusem i grillowanymi warzywami z harissą/W/V
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Zupa
Madame duBarry -krem z młodego kalafiora z crème fraîche

Dania gorące
Dorsz w panko z sosem schiracha z dzikim ryżem z trawą cytrynową
Udo kaczki z paloną marchewką, pak choi i karmelizowaną pomarańczą/G
Pieczone w pięciu smakach polędwiczki z indyka z sosem śliwkowym i anyżem z plastrami pieczonych ziemniaków
Ravioli z kozim serem, szparagami i kremem z malinowych pomidorów /W
Gnocchi z grzybami z palonym masłem i chrupiącą szałwią /W
Ziemniaki opiekane w oliwie paprykowej /W

Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym na kawowym biszkopcie
Tiramisu z truskawkami
Mus z białej czekolady z malinami
Mus gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym
Mini ptysie waniliowe z malinami i miętą

Dania zimne

Hawajski, marynowany tuńczyk z awokado, ogórkiem, fasolką edamame, majonezem sriracha i sezamem
Pieczone polędwiczki z indyka z kremem wasabi, salsą mango z sosem sriracha
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z natki pietruszki i skórki z cytryny
Plastry kurczaka kukurydzianego w marynacie hoisin z sosu sojowego, masła orzechowego i oleju sezamowego
Halloumi z żurawiną i orzechami makadamia
Inari sushi z ryżem, fasolką edamame i sezamem
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem z prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L

Dania gorące
Filety z dorsza w sosie raïto z pomidorów, cipolline, oliwek, kaparów i ziół
Plastry marynowanej w cydrze polędwiczki wieprzowej z owocami w sosie miodowym
Opiekane plastry perliczki z orzechami w pikantnym sosie
Pierożki ze szpinakiem zapiekane w puszystym beszamelu z Parmezanem
Plastry pieczonych ziemniaków w oliwie
Kolorowa fasolka szparagowa z wiejskim masłem

Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence duchocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Namelaka migdałowa z bergamotką
Napoleonka z truskawkami

Dania zimne

Plastry piersi pulardy z musem paprykowym i grillowanym bakłażanem /B
Wrapy z suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią i hummusem /W/V/B
Wytrawny sernik z wędzonego suma z chrzanowym purée i zielonym groszkiem
Gołąbki z kaszą jaglaną, marchwią, batatami, kuminem rzymskim i kolendrą /W
Carpaccio z buraka ćwikłowego z dresingiem, musztardą miodową, syropem klonowym i kruszonym serem chavroux /W/B
Mini sałata rzymska z grillowanym indykiem, chipsami z boczku, pomidorami i sosem Cezar
Sałatka tabbouleh z kuskusem i ziarnami granatu /V/L

Zupa

Orientalna zupa na mleczku kokosowym z warzywami i boczniakami z prażonym sezamem /W/L

Dania gorące

Eskalopki z zagrodowego kurczaka w jajku z parmezanem
Pierogi z dynią i pestkami słonecznika
Okoń morski z tapenadą z kaparów z palonym masłem
Mini marchewki z figami i sosem pomarańczowym z kardamonem /W/B
Komosa ryżowa z ziołami i oliwą /W/B
Pieczona wieprzowina z orientalnymi przyprawami, mlekiem kokosowym, czerwonym curry
z zielonymi, orientalnymiwarzywami z woka

Desery

Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence du chocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Miodownik staropolski
Napoleonka z truskawkami

Dla spotkań do 40 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne
Opiekane toro z tuńczyka z mango, korzeniem lotosu i sosem sriracha/G
Cielęcina z rakami, kawiorem truflowym, majonezem homarowym z brandy /G
Ptasie mleczko ze śnieżnobiałej czekolady Anëoi zielonych szparagów /W
Sękacz z foisgras z płatkami migdałów, konfiturą jarzębinową, różowym pieprzem i płatkami złota
Tatar wołowy z sriracha i marynatami
Wędzone piersi przepiórki z pomarańczowym kremem z ciemną czekoladą, truflami i liofilizowaną maliną
Ravioli z pieczonym burakiem, kozim serem i oliwą z pestek dyni /W
Ceviche warzywne z papryczkami chili, limonką i pomarańczami /W/V/G/L
Mus z koziego sera, z listkami shiso, lichi, kwiatem nagietka na piernikowej grzance

Sałatki
Sałatka a’laJacquemart-Andrez jajkiem w koszulce i ziołowymi grzankami
Sałatka gado-gadoz kiełkami słonecznika i soi, z ogórkiem, tofu, chrupiącą sałatą, pomidorami, świeżym imbirem, siekanymi wodorostami nori, papryką, kapustą pekińską, chrupiącymi brokułami, orzeszkami, młodą cebulką i rzodkiewką

Sosy: słodkie chili, teriyaki, tajski vinaigrette, wino ryżowe

Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Zupy
Bisque z homara z brandy i skórką pomarańczy
Zupa malezyjska Laksa z warzywami i kolendrą

Stacja kulinarna wytrawna
Smażone krewetki Black Tiger w sosie maślano-winnym z suszonymi pomidorami i grzankami czosnkowymi

Dania gorące
Sola atlantycka z wężymordem, masłem rakowym, podwędzanymi ziemniakami z koprem włoskim /B
Łosoś jurajski ze zrównoważonych połowów w kabayaki ze szpinakiem, groszkiem cukrowym i sosem kaffirlime
Kaczka pieczona w miodzie z octem balsamicznym w kremowym sosie, z migdałami i owocami leśnymi
Polska cielęcina pieczona w niskiej temperaturze ze smażonymi coquille Saint Jaques, pieprzem tasmańskim, fondantem z selera i gruszki i sosem z moutardeviolette
Wołowina w plasterkach z sosem z ostryg i młodą cebulką /G
Pieczona kaczka z orientalnymi przyprawami i warzywami i mlekiem kokosowym z czerwonym curry /G
Pakora z kalafiora z kuminem, nerkowcami, z batatami z cynamonem i chilli/W/V/G/L
Smażony ryż z warzywami /W

Desery
Torcik z kawą, mus caffelatte, żelka malina,
Prażynka z czerwonych owoców z musem z kwiatów bzu, żelką jeżynową z mus cytrynowym
Tort z białej czekolady z nutą trawy cytrynowej
Lollipopsbrownie
Mini ekler z migdałowym solonym kremem
Namelaka czekoladowa w blackmirror glaze

Stacja kulinarna słodka
Płynna czekolada belgijska w czterech smakach: rubinowy karmelowy, ciemny gorzki, mleczny

Dodatki: bita śmietana, pianki Marshmallow, cynamon, chilli

Menu kolacyjne w formie bufetu

Menu na kolacje zawiera wyslekcjonowane potrawy z sezonowymi dodatkami. 

Nasi szefowie kuchni zadbali o każdy, kulinarny detal, po to aby każe wydarzenie urzekało wyjątkowym stylem i z dobrym smakiem. 

Każdemu wydarzeniu dedykujemy najwyższy poziom obsługi w miejscu wydarzenia oraz wyselekcjonowaną obsługę kelnerską.

Dania zimne
Sashimi z arbuza z prażonym sezamem, imbirem, chilli i kwiatami słonecznej lewkonii
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z natki pietruszki i tartej skórki cytryny
Tataki z wołowiny z glazurą sojową, imbirem i lichi
Plastry grillowanej w sezamie polędwiczki wieprzowej z gęstym sosem z truskawek z zielonym pieprzem /G
Pralina z ciecierzycy i daktyli, z łososiową marchewką, kaparami i sosem klonowym z chilli/V/WG/L
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne

Sałatki
Sałatka z karczkiem wieprzowym w marynacie teriyaki ze świeżo tartym imbirem, szparagami i rukolą/G
Sałatka z młodymi liśćmi szpinaku, kozim serem i malinami

Zupa
Sycylijskie minestrone z młodych warzyw z orzo

Dania gorące
Śródziemnomorski morszczuk z curry i mango, pędami młodego groszku i słodko-kwaśną młodą kapustą z koperkiem
Kurczak kukurydziany z włoską polentą i dzikim brokułem
Plastry mlecznej cielęciny z młodą marchewką, sosem francuskim i orzeszkami /G
Ragoût z wołowiny z polnymi ziołami, groszkiem i pomidorami
Zapiekanka z młodych ziemniaków Boulangere/W/V/G
Warzywa la bohémienne z serem Gruyère

Desery
Namelaka z orzecha laskowego z cremeux kawowym i jeżyną
Mus czekoladowy z karmelizowaną truskawką
Torcik malinowy z kremem waniliowym

Dania zimne
Halibut sousvide z warzywnym ratatouille i kaparowym vinaigrette/G
Pokebowl z łososia, ogórka, papryki i sezamu podane na ryżu /G
Plastry piersi indyka z truskawkami na carpaccio ze świeżego ananasa z sosem sriracha/G
Hummus z kokosem, curry i kalafiorem
Plastry pieczonej polędwiczki z kremem wasabi, pomarańczą i płatkami imbiru /G
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Sałatki
Sałatka z makaronu ryżowego z wołowiną, kolendrą, ogórkiem, imbirem i sezamem /G
Sałatka z mini mozzarellą, pomidorkami cherry, truskawkami i vinaigrette balsamico/W/G

Zupa
Zupa z kimchi, warzywami i quinoa/V/G

Dania gorące
Plastry soczystej wołowiny ze smażonymi listkami szpinaku, młodymi ziemniakami i sosem z kaparami jabłkowymi /G
Pierogi z kaczką, jabłkiem i sosem ze świeżym majerankiem
Morszczuk pieczony w cytrusach ze słodkim zielonym groszkiem, czarną soczewicą i żółtym curry /G
Plastry pulardy z fasolką po polsku, marchewką w pomarańczach i sosem z winogron /G
Smażone tofu z brokułami i sosem sezamowym /V/G
Ryż smażony z warzywami i kuminem/V/G
Kalafior zapiekany z mlekiem kokosowym i bakłażanem grillowanym z sezamem /V/G

Desery
Mini ptysie kokosowe z curdem marakuja
Mus pinacolada z mango i marakują
Torcik truskawkowy z trawą cytrynową
Mus bawarski pistacjowy z maliną

Dania zimne
Filet z węgorza w sosie teriyaki z chipsami ryżowymi i cebulkami chipotle
Pierś kurczaka marynowanego w cytrusach z majonezem curry /G
Tatar z wołowiny z marynowaną kurką /G
Panna Cotta z truflą i kruszonką z oliwą rozmarynową i listkami rukwi wodnej
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Sałatki
Sałatka z brzoskwinią, pieczonym burakiem, fetą, bazylią i orzeszkami pinii /W
Sałatka z truskawkami i serem halloumi, dojrzałym awokado i orzechami makadamia

Zupa
Pikantne flaczki z boczniaka

Dania gorące
Jesiotr pieczony w soli morskiej z młodą botwinką i serkiem ricotta /G
Smażone krewetki z woka z warzywami i sosem sezamowym z ryżem i trawą cytrynową
Perliczka z purée z palonej pietruszki z kukurydzą na maśle, kurkami z patelni i sosem szałwiowym/G
Wolno pieczona wołowina w sosie kurkowym
Młode warzywa z pesto /W/V/G
Nasi goreng-smażony ryż z kurczakiem, warzywami, jajkiem i indonezyjskim sosem Ketjap Manis
Lu farcitnissart-faszerowane warzywa z gałązkami tymianku i bazylii

Desery
Mini ekler z pralin, czerwonych owoców z lemon curdem
Mus karaibski z rumem Dictador12YO
Mus Woodfordwhisky z mleczną czekoladą
Mus ziołowy na palonej białej czekoladzie z ginem Hendricks
Tartaletki z crème pâtissière i owocami

Dania zimne

Terrine z sarny ze smardzami i jałowcem
Sałata z gruszką, fenkułem, serem Lazur i karmelizowanymi orzechami
Karmelizowane piersi perliczki z farszem polskim
Małże na muszli zapiekane z serem Roquefort i szpinakiem/B
Parfait z miętusa z czarnym kawiorem i pumperniklem /B
Torcik z sera koziego z truflami I czarnym pieprzem /B/W
Grillowane karczochy z prażonymi pistacjami /V/L/B
Carpaccio z rostbefu z piklami, sezamem i sosem Worcestershire /B
Kolorowe sałaty z owocami, podhalańską kremową bryndzą i winegretem malinowym
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Zupa

Krem z kukurydzy z kokosem, imbirem i kurkumą /W/V/B/L

Dania gorące

Konfitowana cielęcina w sosie z czerwonego wina z musztardą francuską
Pieczona kaczka w sosie wiśniowym z czerwonym winem
Pieczony łosoś z sosem beszamelowym ze szpinakiem z płatkami prażonych migdałów
Grillowana cukinia zapiekana z serem pleśniowym z orzechami
Warzywne ratatouille z ziołami prowansalskimi /W
Gnocchi dyniowe z rukolą i prażonymi pestkami słonecznika /W
Gratin z ziemniaków z serem Gruyere i młodą dymką /W/B

Desery

Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia
Mus Pâté à bombe z maliną i orzechem laskowym
Ciastko daktylowe ze słonym karmelem
Pâte choux pistacjowy z kremem malinowym
Crème brûlée z markują

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne
Sashimi z arbuza z prażonym sezamem, imbirem, chilli i kwiatami słonecznej lewkonii
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z natki pietruszki i tartej skórki cytryny
Tataki z wołowiny z glazurą sojową, imbirem i lichi
Plastry grillowanej w sezamie polędwiczki wieprzowej z gęstym sosem z truskawek z zielonym pieprzem /G
Pralina z ciecierzycy i daktyli, z łososiową marchewką, kaparami i sosem klonowym z chilli/V/WG/L
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne

Sałatki
Sałatka z karczkiem wieprzowym w marynacie teriyaki ze świeżo tartym imbirem, szparagami i rukolą/G
Sałatka z młodymi liśćmi szpinaku, kozim serem i malinami

Zupa
Sycylijskie minestrone z młodych warzyw z orzo

Dania gorące
Śródziemnomorski morszczuk z curry i mango, pędami młodego groszku i słodko-kwaśną młodą kapustą z koperkiem
Kurczak kukurydziany z włoską polentą i dzikim brokułem
Plastry mlecznej cielęciny z młodą marchewką, sosem francuskim i orzeszkami /G
Ragoût z wołowiny z polnymi ziołami, groszkiem i pomidorami
Zapiekanka z młodych ziemniaków Boulangere/W/V/G
Warzywa la bohémienne z serem Gruyère

Desery
Namelaka z orzecha laskowego z cremeux kawowym i jeżyną
Mus czekoladowy z karmelizowaną truskawką
Torcik malinowy z kremem waniliowym

Dania zimne
Halibut sousvide z warzywnym ratatouille i kaparowym vinaigrette/G
Pokebowl z łososia, ogórka, papryki i sezamu podane na ryżu /G
Plastry piersi indyka z truskawkami na carpaccio ze świeżego ananasa z sosem sriracha/G
Hummus z kokosem, curry i kalafiorem
Plastry pieczonej polędwiczki z kremem wasabi, pomarańczą i płatkami imbiru /G
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Sałatki
Sałatka z makaronu ryżowego z wołowiną, kolendrą, ogórkiem, imbirem i sezamem /G
Sałatka z mini mozzarellą, pomidorkami cherry, truskawkami i vinaigrette balsamico/W/G

Zupa
Zupa z kimchi, warzywami i quinoa/V/G

Dania gorące
Plastry soczystej wołowiny ze smażonymi listkami szpinaku, młodymi ziemniakami i sosem z kaparami jabłkowymi /G
Pierogi z kaczką, jabłkiem i sosem ze świeżym majerankiem
Morszczuk pieczony w cytrusach ze słodkim zielonym groszkiem, czarną soczewicą i żółtym curry /G
Plastry pulardy z fasolką po polsku, marchewką w pomarańczach i sosem z winogron /G
Smażone tofu z brokułami i sosem sezamowym /V/G
Ryż smażony z warzywami i kuminem/V/G
Kalafior zapiekany z mlekiem kokosowym i bakłażanem grillowanym z sezamem /V/G

Desery
Mini ptysie kokosowe z curdem marakuja
Mus pinacolada z mango i marakują
Torcik truskawkowy z trawą cytrynową
Mus bawarski pistacjowy z maliną

Dania zimne
Filet z węgorza w sosie teriyaki z chipsami ryżowymi i cebulkami chipotle
Pierś kurczaka marynowanego w cytrusach z majonezem curry /G
Tatar z wołowiny z marynowaną kurką /G
Panna Cotta z truflą i kruszonką z oliwą rozmarynową i listkami rukwi wodnej
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Sałatki
Sałatka z brzoskwinią, pieczonym burakiem, fetą, bazylią i orzeszkami pinii /W
Sałatka z truskawkami i serem halloumi, dojrzałym awokado i orzechami makadamia

Zupa
Pikantne flaczki z boczniaka

Dania gorące
Jesiotr pieczony w soli morskiej z młodą botwinką i serkiem ricotta /G
Smażone krewetki z woka z warzywami i sosem sezamowym z ryżem i trawą cytrynową
Perliczka z purée z palonej pietruszki z kukurydzą na maśle, kurkami z patelni i sosem szałwiowym/G
Wolno pieczona wołowina w sosie kurkowym
Młode warzywa z pesto /W/V/G
Nasi goreng-smażony ryż z kurczakiem, warzywami, jajkiem i indonezyjskim sosem Ketjap Manis
Lu farcitnissart-faszerowane warzywa z gałązkami tymianku i bazylii

Desery
Mini ekler z pralin, czerwonych owoców z lemon curdem
Mus karaibski z rumem Dictador12YO
Mus Woodfordwhisky z mleczną czekoladą
Mus ziołowy na palonej białej czekoladzie z ginem Hendricks
Tartaletki z crème pâtissière i owocami

Dania zimne

Terrine z sarny ze smardzami i jałowcem
Sałata z gruszką, fenkułem, serem Lazur i karmelizowanymi orzechami
Karmelizowane piersi perliczki z farszem polskim
Małże na muszli zapiekane z serem Roquefort i szpinakiem/B
Parfait z miętusa z czarnym kawiorem i pumperniklem /B
Torcik z sera koziego z truflami I czarnym pieprzem /B/W
Grillowane karczochy z prażonymi pistacjami /V/L/B
Carpaccio z rostbefu z piklami, sezamem i sosem Worcestershire /B
Kolorowe sałaty z owocami, podhalańską kremową bryndzą i winegretem malinowym
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Zupa

Krem z kukurydzy z kokosem, imbirem i kurkumą /W/V/B/L

Dania gorące

Konfitowana cielęcina w sosie z czerwonego wina z musztardą francuską
Pieczona kaczka w sosie wiśniowym z czerwonym winem
Pieczony łosoś z sosem beszamelowym ze szpinakiem z płatkami prażonych migdałów
Grillowana cukinia zapiekana z serem pleśniowym z orzechami
Warzywne ratatouille z ziołami prowansalskimi /W
Gnocchi dyniowe z rukolą i prażonymi pestkami słonecznika /W
Gratin z ziemniaków z serem Gruyere i młodą dymką /W/B

Desery

Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia
Mus Pâté à bombe z maliną i orzechem laskowym
Ciastko daktylowe ze słonym karmelem
Pâte choux pistacjowy z kremem malinowym
Crème brûlée z markują

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Menu w formie serwowanej

Uroczystym wydarzeniom niezmiennie towarzyszy wyborne jedzenie.

Dzięki dopracowanej przez nas do perfekcji oprawie kulinarnej w formie serwowanej podniesiesz swoje wydarzenie do najwyższej rangi.

Potrawy w naszym menu zawsze powstają na bazie wyselekcjonowanych składników od lokalnych dostawców.
Z polskich ryb, mięs, grzybów czy warzyw pochodzących ze sprawdzonych ekologicznych hodowli, własnoręcznie przygotowujemy wszystkie potrawy oraz desery.

MENU I

Przystawka
Marynowane młode buraki z botwiną, sezonowymi owocami i kremem balsamicznym śliwkowym

Danie główne
Pierś z kurczaka zagrodowego z grzybowym nadzieniem, blanszowanymi młodymi brokułami, ziemniaczaną gratinisosem koniakowym

Deser
Szarlotka waniliowa z kalzamansi i ziemią migdałową

MENU II

Przystawka
Ser Koryciński z pudrem malinowym z zieloną sałatką z galaretką rabarbarową

Danie główne
Polędwiczka wieprzowa faszerowana musem kolendrowym z polentą i ratatouille z młodych warzyw, dzikimi brokułami i sosem tymiankowym /G

Deser
Crème Brûlée

MENU III

Przystawka
Tataki z arbuza marynowane w Togarashi z salsą pomidorową, zielonym groszkiem i cytrusami /V/W

Danie główne
Policzki wołowe w sosie koniakowym z kolorowymi fasolkami i grillowanymi, słodkimi ziemniakami

Deser
Financier migdałowy z solonym kremem o smaku karmelowym

MENU I

Przystawka
Zapiekany kozi ser w płatkach migdałowych na ogrodowych sałatach z „owocowym” kawiorem i truskawkami

Zupa
Krem z malinowych pomidorów z crème fraîche i oliwą ziołową

Danie główne
Okoń morski w sosie cytrynowym z polentą i zielonymi szparagami z sosem holenderskim

Deser
Ekler z truskawkowym „tatarem”, trawą cytrynową i kremem jogurtowym

MENU II

Przystawka
Tataki z tuńczyka wakame z prażonym sezamem, groszkiem cukrowym i sosem ponzu

Zupa
Krem z cukinii z miętą i słonecznikiem

Danie główne
Konfitowane udko kaczki z młodymi warzywami, kluseczkami śląskimi z sosem wiśniowym

Deser
Tiramisu w kuli czekoladowej z ziemią kawową i kremem szampańskim

MENU III

Przystawka
Gravadlax z polędwicy z łososia, z tataki z marynowanego arbuza i sosem poke z nowalijkami /G/L

Zupa
Orzeźwiająca zupa cytrynowo-szafranowa z makaronem z selera naciowego i cukinii z oliwą tymiankową /G

Danie główne
Polędwiczka cielęca z białą kaszą gryczaną i szparagami w sosie cydrowym

Deser
Biszkopt z białej trufli z oliwą, kremem kasztanowym i orzechami

MENU IV VEGE

Przystawka
Ceviche z młodych warzyw z bobem, awokado i cytrynowym dresingiem

Zupa
Krem z białych warzyw i kopru włoskiego z oliwą ziołową /W/V

Danie główne
Pieczony bakłażan z salsą z kolorowych pomidorów z wegańskim serem

Deser
Panna Cotta /V

MENU I

Przystawka
Polędwica z tuńczyka z winegretem imbirowym, majonezem wasabi, zieloną sałatką z ogórka, groszku i prażonego sezamu /G

Zupa
Mazurska zupa rakowa z koniakiem, koprem włoskim i zieloną oliwą /G

Danie główne
Plastry polędwicy wołowej z ziemniakami pommes duchesse, duszonymi boczniakami i zielonymi szparagami

Deser
Mus o smaku whisky z czekoladą Belvedere Noir, sable czekoladowym i karmelizowaną wiśnią

MENU II

Przystawka
Carpaccio z sandacza z marynowanym imbirem i sosem wasabi

Zupa
Pikantna zupa z dorsza z imbirem i listkiem cytrynowym

Danie główne
Łopatka cielęca portobello z młodymi zimniakami z masłem klarowanym, szpinakiem i kalarepą

Deser
Sernik z malinową bezą i owocową pianą

MENU III

Przystawka
Burrata z pesto z rukoli i pinii z kremem balsamicznym i konfitowanymi pomidorkami koktajlowymi

Zupa
Zupa kokosowa z imbirem i trawą cytrynową

Danie główne
Przepiórka z risotto szafranowym, zielonym groszkiem, bobem, marchewką i sosem koniakowym

Deser
Canelloni truskawkowe z prażonym migdałem i pianą cynamonową

MENU I

Amuse-bouche
Szafranowy ptyś z homarem i masłem szampańskim

Przystawka zimna
Kremowe parfait z wędzonego jesiotra z morskim szparagiem, kalarepą, szpinakiem, i crème fraîche

Przystawka gorąca
Ravioli z cielęciną i mascarpone w szałwiowej pianie

Intermezzo
Sorbet poziomkowy z trawą żubrową /V

Danie główne rybne
Okoń morski z wędzonym masłem i szparagami z sosem z rukwi wodnej i musem z topinamburu

Danie główne mięsne
Polędwica wołowa z sosem Béarnaise z dzikim brokułem, kolorowym, warzywnym papardelle i francuskim ziemniakiem

Ser
Ser Pecorino z miodem lipowym i konfiturą z czarnego bzu

Deser
Pistocjowana melaka z yuzu i kalamansina pistacjowym Dasquoise

Petit four
Perłowa trufla z białej czekolady z kremem szampańskim

MENU I

Przekąski zimne
Caprese z grillowanym indykiem, pomidorami malinowymi, cukinią i bakłażanem /G/L
Ceviche z makreli z tataki z kolorowych melonów z sosem miodowo-musztardowym /G/L
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/L/G
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Dania gorące
Medaliony z polędwiczki wieprzowej ze smażonymi boczniakami
Rybne fileciki w sosie słodko-kwaśnym z listkami kaffiru
Pieczone, sezonowe warzywa z pietruszkowym masłem /W
Ziemniaki francuskie z oliwą extra virgin i szczypiorkiem /V/G/L

Desery
Sernik z białą czekoladą
Brownie z kremem czekoladowym
Mus na patyku – orzech laskowy z czarną porzeczką
Panna Cotta migdałowa /V

MENU I

Przystawka
Marynowane młode buraki z botwiną, sezonowymi owocami i kremem balsamicznym śliwkowym

Danie główne
Pierś z kurczaka zagrodowego z grzybowym nadzieniem, blanszowanymi młodymi brokułami, ziemniaczaną gratinisosem koniakowym

Deser
Szarlotka waniliowa z kalzamansi i ziemią migdałową

MENU II

Przystawka
Ser Koryciński z pudrem malinowym z zieloną sałatką z galaretką rabarbarową

Danie główne
Polędwiczka wieprzowa faszerowana musem kolendrowym z polentą i ratatouille z młodych warzyw, dzikimi brokułami i sosem tymiankowym /G

Deser
Crème Brûlée

MENU III

Przystawka
Tataki z arbuza marynowane w Togarashi z salsą pomidorową, zielonym groszkiem i cytrusami /V/W

Danie główne
Policzki wołowe w sosie koniakowym z kolorowymi fasolkami i grillowanymi, słodkimi ziemniakami

Deser
Financier migdałowy z solonym kremem o smaku karmelowym

MENU I

Przystawka
Zapiekany kozi ser w płatkach migdałowych na ogrodowych sałatach z „owocowym” kawiorem i truskawkami

Zupa
Krem z malinowych pomidorów z crème fraîche i oliwą ziołową

Danie główne
Okoń morski w sosie cytrynowym z polentą i zielonymi szparagami z sosem holenderskim

Deser
Ekler z truskawkowym „tatarem”, trawą cytrynową i kremem jogurtowym

MENU II

Przystawka
Tataki z tuńczyka wakame z prażonym sezamem, groszkiem cukrowym i sosem ponzu

Zupa
Krem z cukinii z miętą i słonecznikiem

Danie główne
Konfitowane udko kaczki z młodymi warzywami, kluseczkami śląskimi z sosem wiśniowym

Deser
Tiramisu w kuli czekoladowej z ziemią kawową i kremem szampańskim

MENU III

Przystawka
Gravadlax z polędwicy z łososia, z tataki z marynowanego arbuza i sosem poke z nowalijkami /G/L

Zupa
Orzeźwiająca zupa cytrynowo-szafranowa z makaronem z selera naciowego i cukinii z oliwą tymiankową /G

Danie główne
Polędwiczka cielęca z białą kaszą gryczaną i szparagami w sosie cydrowym

Deser
Biszkopt z białej trufli z oliwą, kremem kasztanowym i orzechami

MENU IV VEGE

Przystawka
Ceviche z młodych warzyw z bobem, awokado i cytrynowym dresingiem

Zupa
Krem z białych warzyw i kopru włoskiego z oliwą ziołową /W/V

Danie główne
Pieczony bakłażan z salsą z kolorowych pomidorów z wegańskim serem

Deser
Panna Cotta /V

MENU I

Przystawka
Polędwica z tuńczyka z winegretem imbirowym, majonezem wasabi, zieloną sałatką z ogórka, groszku i prażonego sezamu /G

Zupa
Mazurska zupa rakowa z koniakiem, koprem włoskim i zieloną oliwą /G

Danie główne
Plastry polędwicy wołowej z ziemniakami pommes duchesse, duszonymi boczniakami i zielonymi szparagami

Deser
Mus o smaku whisky z czekoladą Belvedere Noir, sable czekoladowym i karmelizowaną wiśnią

MENU II

Przystawka
Carpaccio z sandacza z marynowanym imbirem i sosem wasabi

Zupa
Pikantna zupa z dorsza z imbirem i listkiem cytrynowym

Danie główne
Łopatka cielęca portobello z młodymi zimniakami z masłem klarowanym, szpinakiem i kalarepą

Deser
Sernik z malinową bezą i owocową pianą

MENU III

Przystawka
Burrata z pesto z rukoli i pinii z kremem balsamicznym i konfitowanymi pomidorkami koktajlowymi

Zupa
Zupa kokosowa z imbirem i trawą cytrynową

Danie główne
Przepiórka z risotto szafranowym, zielonym groszkiem, bobem, marchewką i sosem koniakowym

Deser
Canelloni truskawkowe z prażonym migdałem i pianą cynamonową

MENU I

Amuse-bouche
Szafranowy ptyś z homarem i masłem szampańskim

Przystawka zimna
Kremowe parfait z wędzonego jesiotra z morskim szparagiem, kalarepą, szpinakiem, i crème fraîche

Przystawka gorąca
Ravioli z cielęciną i mascarpone w szałwiowej pianie

Intermezzo
Sorbet poziomkowy z trawą żubrową /V

Danie główne rybne
Okoń morski z wędzonym masłem i szparagami z sosem z rukwi wodnej i musem z topinamburu

Danie główne mięsne
Polędwica wołowa z sosem Béarnaise z dzikim brokułem, kolorowym, warzywnym papardelle i francuskim ziemniakiem

Ser
Ser Pecorino z miodem lipowym i konfiturą z czarnego bzu

Deser
Pistocjowana melaka z yuzu i kalamansina pistacjowym Dasquoise

Petit four
Perłowa trufla z białej czekolady z kremem szampańskim

MENU I

Przekąski zimne
Caprese z grillowanym indykiem, pomidorami malinowymi, cukinią i bakłażanem /G/L
Ceviche z makreli z tataki z kolorowych melonów z sosem miodowo-musztardowym /G/L
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/L/G
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Dania gorące
Medaliony z polędwiczki wieprzowej ze smażonymi boczniakami
Rybne fileciki w sosie słodko-kwaśnym z listkami kaffiru
Pieczone, sezonowe warzywa z pietruszkowym masłem /W
Ziemniaki francuskie z oliwą extra virgin i szczypiorkiem /V/G/L

Desery
Sernik z białą czekoladą
Brownie z kremem czekoladowym
Mus na patyku – orzech laskowy z czarną porzeczką
Panna Cotta migdałowa /V

Menu w formie koktajlowej

Swobodnym rozmowom oraz nawiązywaniu relacji biznesowych niezmiennie sprzyja wyborne jedzenie.

Dzięki dopracowanej przez nas do perfekcji oprawie kulinarnej w formie koktajlu podniesiesz swoje wydarzenie do wyższej rangi.

Eksperckie podejście naszego zespołu poparte wieloletnim doświadczeniem w obsłudze najbardziej wymagających eventów, w tym dla instytucji państwowych oraz prezydenckich, zadba o każdy szczegół oprawy.

ZESTAW I

Przekąski zimne
Tatakiz arbuza w sezamie z sosem ponzu
Vitellotonatozowocem kapara
Wędzony pstrąg z kawiorem cytrynowym

ZESTAW II

Przekąski zimne
Rillettes z kaczki pekińskiej z młodym bobem i groszkiem
Mini mozzarella z konfitowanym pomidorkiem, bazylią i oliwą
Wolno pieczony rostbef z truflowym majonezem, piklowanymi warzywami i cebulką Cipolle

ZESTAW III

Przekąski zimne
Cielęcina z kukurydzą i galaretką poziomkową
Koszyczki z ciasta filo z sałatką z nowalijek
Taco de sepia z tuńczykiem, trawą cytrynową i chilli

ZESTAW I

Przekąski zimne
Wiśniowa papryczka z serkiem bałkańskim i chipsem krewetkowym
Nigiri z krewetką i musem wasabi
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Grillowana młoda cukinia z kremowym łososiem i rabarbarową galaretką
Tatar wołowy na żytnim chlebie
Satay z łososia w kokosie i prażonym sezamie

ZESTAW II

Przekąski zimne
Szparagi z vinaigrette z serem Pecorino i mikro ziołami
Ceviche z łososia z młodym burakiem i zielonym groszkiem
Pierożek z żółtego buraka z homarem i oliwą bazyliową
Yakitori z sosem teriyaki
Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Gofr z serkiem Philadelphia, „owocowym” kawiorem i musem z nowalijek

ZESTAW III

Przekąski zimne
Taco szpinakowe z tatarem z łososia i sosem imbirowym
Tartaletka ze szpinakiem, perliczką i rabarbarem
Ośmiornica z limonkowym kawiorem i oliwą
Wegańska kaczka w cieście ryżowym z glonami combu/V
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Wędzony sum z puddingiem cytrynowym i „owocowym” kawiorem

ZESTAW I

Przekąski zimne
Wiśniowa papryczka z serkiem bałkańskim i chipsem krewetkowym
Nigiri z krewetką i musem wasabi
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Grillowana młoda cukinia z kremowym łososiem i rabarbarową galaretką
Tatar wołowy na żytnim chlebie
Satay z łososia w kokosie i prażonym sezamie

Przekąski gorące
Mini vege burgery z burakiem i hummusem
Pieczony pierożek samosa z warzywami i aromatycznymi korzeniami /W
Polędwica z dorsza w młodych porach
Mini steki wołowe z sosem chimi churri

Desery
Marcepan z orzecha laskowego w rocher z karmelowej czekolady
Mini makaronik Crème de Cassis
Rożek z czekolady ruby z yuzu

ZESTAW II

Przekąski zimne
Szparagi w vinaigrette z serem Pecorino i micro ziołami
Ceviche z łososia z młodym buraczkiem i zielonym groszkiem
Pierożki z żółtego buraczka z homarem i oliwą bazyliową
Yakitori z sosem teriyaki
Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Słone gofry z serkiem Philadelphia,„owocowym” kawiorem i musem z nowalijek

Przekąski gorące
Mini strudel ze szpinakiem /V
Polędwiczka cielęca z fioletowym ziemniakiem i sosem cydrowym
Kluski śląskie z bekonem i crème fraîche
Empanadas z zagrodowym kurczakiem i mozzarellą

Desery
Makaronik czekoladowy z ziarnem kakaowca
Curd cytrynowy z bazylia na sable kokosowym
Sernik pomarańczowy

ZESTAW III

Przekąski zimne
Taco szpinakowe z tatarem z łososia i sosem imbirowym
Tartaletka ze szpinakiem, perliczką i rabarbarem
Ośmiornica z limonkowym kawiorem i oliwą
Wegańska kaczka w cieście ryżowym i glonami kombu/V
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Wędzony sum z puddingiem cytrynowym i „owocowym” kawiorem

Przekąski gorące
Quiche z serem Raclette i zielonymi szparagami
Polędwiczka cielęca z fioletowym ziemniakiem i sosem cydrowym
Mini burger wołowy z pikantnym majonezem
Grillowany ser halloumi na grzance z konfiturą pomidorową

Desery
Financier z palonym masłem i kremem waniliowym
Marcello z praliną orzechową
Mus z fasoli tonka w rocher z ziarnem kakaowca

ZESTAW I

Przekąski zimne
Tatakiz arbuza w sezamie z sosem ponzu
Vitellotonatozowocem kapara
Wędzony pstrąg z kawiorem cytrynowym

ZESTAW II

Przekąski zimne
Rillettes z kaczki pekińskiej z młodym bobem i groszkiem
Mini mozzarella z konfitowanym pomidorkiem, bazylią i oliwą
Wolno pieczony rostbef z truflowym majonezem, piklowanymi warzywami i cebulką Cipolle

ZESTAW III

Przekąski zimne
Cielęcina z kukurydzą i galaretką poziomkową
Koszyczki z ciasta filo z sałatką z nowalijek
Taco de sepia z tuńczykiem, trawą cytrynową i chilli

ZESTAW I

Przekąski zimne
Wiśniowa papryczka z serkiem bałkańskim i chipsem krewetkowym
Nigiri z krewetką i musem wasabi
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Grillowana młoda cukinia z kremowym łososiem i rabarbarową galaretką
Tatar wołowy na żytnim chlebie
Satay z łososia w kokosie i prażonym sezamie

ZESTAW II

Przekąski zimne
Szparagi z vinaigrette z serem Pecorino i mikro ziołami
Ceviche z łososia z młodym burakiem i zielonym groszkiem
Pierożek z żółtego buraka z homarem i oliwą bazyliową
Yakitori z sosem teriyaki
Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Gofr z serkiem Philadelphia, „owocowym” kawiorem i musem z nowalijek

ZESTAW III

Przekąski zimne
Taco szpinakowe z tatarem z łososia i sosem imbirowym
Tartaletka ze szpinakiem, perliczką i rabarbarem
Ośmiornica z limonkowym kawiorem i oliwą
Wegańska kaczka w cieście ryżowym z glonami combu/V
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Wędzony sum z puddingiem cytrynowym i „owocowym” kawiorem

ZESTAW I

Przekąski zimne
Wiśniowa papryczka z serkiem bałkańskim i chipsem krewetkowym
Nigiri z krewetką i musem wasabi
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Grillowana młoda cukinia z kremowym łososiem i rabarbarową galaretką
Tatar wołowy na żytnim chlebie
Satay z łososia w kokosie i prażonym sezamie

Przekąski gorące
Mini vege burgery z burakiem i hummusem
Pieczony pierożek samosa z warzywami i aromatycznymi korzeniami /W
Polędwica z dorsza w młodych porach
Mini steki wołowe z sosem chimi churri

Desery
Marcepan z orzecha laskowego w rocher z karmelowej czekolady
Mini makaronik Crème de Cassis
Rożek z czekolady ruby z yuzu

ZESTAW II

Przekąski zimne
Szparagi w vinaigrette z serem Pecorino i micro ziołami
Ceviche z łososia z młodym buraczkiem i zielonym groszkiem
Pierożki z żółtego buraczka z homarem i oliwą bazyliową
Yakitori z sosem teriyaki
Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Słone gofry z serkiem Philadelphia,„owocowym” kawiorem i musem z nowalijek

Przekąski gorące
Mini strudel ze szpinakiem /V
Polędwiczka cielęca z fioletowym ziemniakiem i sosem cydrowym
Kluski śląskie z bekonem i crème fraîche
Empanadas z zagrodowym kurczakiem i mozzarellą

Desery
Makaronik czekoladowy z ziarnem kakaowca
Curd cytrynowy z bazylia na sable kokosowym
Sernik pomarańczowy

ZESTAW III

Przekąski zimne
Taco szpinakowe z tatarem z łososia i sosem imbirowym
Tartaletka ze szpinakiem, perliczką i rabarbarem
Ośmiornica z limonkowym kawiorem i oliwą
Wegańska kaczka w cieście ryżowym i glonami kombu/V
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Wędzony sum z puddingiem cytrynowym i „owocowym” kawiorem

Przekąski gorące
Quiche z serem Raclette i zielonymi szparagami
Polędwiczka cielęca z fioletowym ziemniakiem i sosem cydrowym
Mini burger wołowy z pikantnym majonezem
Grillowany ser halloumi na grzance z konfiturą pomidorową

Desery
Financier z palonym masłem i kremem waniliowym
Marcello z praliną orzechową
Mus z fasoli tonka w rocher z ziarnem kakaowca

Stacje kulinarne

Stacje kulinarne to element oprawy wzbudzający najwięcej emocji ze względu na interakcję z kucharzem oraz indywidualny dobór składników, z których komponowana jest potrawa.

Skosztujcie dań przygotowywanych na Waszych oczach przez kreatorów smaku Belvedere Catering:  szef kreatywny David Gaboriaud łączący smaki kuchni międzynarodowej, polskiej i fusion, Dariusz Mućko specjalizujący się w niesamowitym komponowaniu smaków różnych kuchni świata oraz Adam Chrząstowski, którego domeną są potrawy kuchni polskiej ze współczesnym akcentem a także Michał Iwaniuk, szef kreatywny cukierni Grupy Belvedere – 7-my na świecie wizjoner specjałów cukierniczych

Lahmacun
Tureckie placki z mieloną wołowiną i przyprawami

Dodatki:
pieczone ziemniaki francuskie z masłem truflowym i parmezanem
papryka padrón i wędzone płatki soli Maldon
salade verte -z młodych liści sałat z vinaigrette francuskim

Crispy Rice
Ryż smażony

Dodatki:
pastrami wołowe, surówka Coleslaw z chrupiącej białej kapusty, majonez wędzony
tataki z tuńczyka marynowane w ponzu, majonez sriracha, kolendra
smażone shitake, teriyaki, sezam, dymka /W/V

Tatar wołowy
Tatar z selekcjonowanej polskiej wołowiny, doprawiony koniakiem z marynowanymi leśnymi grzybami, szalotką, ogórkiem kiszonym, kaparami i oliwą lubczykową

Selekcja domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne

Steki wołowe
Stek rzeźnika wołowy z sosami chimi churri i demiglace lub
Steki minutowe z polędwicy wołowej z sosami chimi churri, demiglace

Dodatki:
pieczone ziemniaki francuskie z masłem truflowym i parmezanem
grillowane sezonowe warzywa z oliwą extra virgin i ziołami
ogrodowe sałaty z vinaigrette balsamicznym

Beef Strogonoff
Strogonoff z polędwicy wołowej z ogórkiem, grzybami leśnymi, pomidorami, szalotką, śmietaną, czerwonym winem, koniakiem, sosem demiglace, natką pietruszki i śmietaną

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne

Ostrygi
Świeże ostrygi z sosami: mignonette, chrzanowym paprykowo-cytrynowym /G/L

Dodatki: cytryna

Ostryga no 4 oystershooters z tabasco i cytryną z wódką /G/L


Samki Sycylii -steki rybne
Grillowane steki z miecznika i tuńczyka z foccacią z rozmarynem

Dodatki: cykoria w pomarańczowej redukcji, tapenada oliwkowa, salsa pomidorowa z bazylią

Krewetki
Krewetki smażone w woku z czosnkiem, cytryną, pietruszką, chili, białym winem, masłem i ziołami

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne

Mule
Mule z woka na dwa sposoby: z tradycyjnym sosem marinara z dojrzałych pomidorów z dodatkiem ziół
z sosem prosecco z masłem, chili i trawą cytrynową

Pad Thai
Tajski makaron ryżowy z wokaz kurczakiem, krewetkami lub marynowanym tofu

Dodatki do wyboru:
pak choi, kapusta pekińska, czerwona cebula, cukinia, marchew julienne, boczniaki, prażone orzechy, sezam, chili, groszek cukrowy

Sosy do wyboru:
ostrygowy, sojowy, ponzu, teriyaki, pieprzowy 150g

Wybór tatarów
Tatar z selekcjonowanej polskiej wołowiny, doprawiony koniakiem z marynowanymi leśnymi grzybami, szalotką, ogórkiem kiszonym, kaparami, oliwą lubczykową

Tatar z tuńczyka z sosem sojowym, ostrygowym, sezamowym, z pestek winogron, świeżo tartym imbirem, siekaną kolendrą, chili i miodem

Tatar wegański z pieczonych buraków z suszonymi pomidorami, szalotką, awokado, prażonymi ziarnami słonecznika, domowym ketchupem, chili, natką pietruszki, czarnym czosnkiem, oliwą z oliwek i dyniową i wegańskim majonezem

Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne 90g

Pierogi Gyoza
Pierogi z farszem z zagrodowego kurczaka

Dodatki: szczypiorek, kolendra, sos imbirowy, salsa ananasowa 100g

Meksykańskie wrapy
Cztery smaki tortilli do wyboru -paprykowa, szpinakowa, czarna z sepią, pszenna

Dodatki mięsne: wołowina, szarpana kaczka, włoska szynka

Dodatki warzywne: szpinak, rukola, pomidory, ogórki, kiełki, marynowany kaktus

Salsa: guacamole, sambal, czosnkowa, meksykańska 50g

Naleśniki wytrawne
Naleśniki wytrawne z dodatkami do wyboru: szpinak, pomidory, rukola, pieczarki, mozzarella, crème fraîche, szynka smażona, wędzony łosoś

Naleśniki słodkie
Naleśniki na słodko z dodatkami do wyboru:
nutella, owoce sezonowe, twarożek waniliowy, crème chantilly, orzechy

Lody rzemieślnicze
Lody z dodatkami -do wyboru 4 smaki z poniższych:
waniliowy
truskawkowy
pistacjowy
słony karmel
czekoladowy
sorbet cytrynowy
sorbet malinowy

Dodatki:
sos czekoladowy
sos karmelowy
bita śmietana
posypka czekoladowa
karmelizowane orzechy
siekane pistacje
świeże owoce

Gofry
Gofry z dodatkami do wyboru
domowe lody: waniliowe, truskawkowe, czekoladowe
sosy: krem chantilly, malinowy, mango
belgijska czekolada
świeże owoce sezonowe: truskawki, borówki amerykańskie, banany, maliny, kiwi
Posypki: karmelizowane orzechy, wiórki belgijskiej czekolady, wiórki kokosowe

Czekoladowe frappe
z czekolady ciemnej Madagaskar z sokiem pomarańczowym i likierem Grand Marnier
z czekolady karmelowej LacteCaramel z kawą
z czekolady Ruby z nalewką wiśniową
z czekolady białej Blanc Satin z malinami 100ml

Trufle ręcznie wykonane
w białej czekoladzie z ganashem kokosowym i galaretką mango –marakuja
w białej czekoladzie z ganashem z czekolady Ruby z jeżyną i liczi
w czekoladzie ciemnej z ganashem z whisky Woodford
w czekoladzie ciemnej z ganashem z herbaty Earl Grey
w czekoladzie mlecznej z ganashem z orzechem laskowym i porzeczką

Lahmacun
Tureckie placki z mieloną wołowiną i przyprawami

Dodatki:
pieczone ziemniaki francuskie z masłem truflowym i parmezanem
papryka padrón i wędzone płatki soli Maldon
salade verte -z młodych liści sałat z vinaigrette francuskim

Crispy Rice
Ryż smażony

Dodatki:
pastrami wołowe, surówka Coleslaw z chrupiącej białej kapusty, majonez wędzony
tataki z tuńczyka marynowane w ponzu, majonez sriracha, kolendra
smażone shitake, teriyaki, sezam, dymka /W/V

Tatar wołowy
Tatar z selekcjonowanej polskiej wołowiny, doprawiony koniakiem z marynowanymi leśnymi grzybami, szalotką, ogórkiem kiszonym, kaparami i oliwą lubczykową

Selekcja domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne

Steki wołowe
Stek rzeźnika wołowy z sosami chimi churri i demiglace lub
Steki minutowe z polędwicy wołowej z sosami chimi churri, demiglace

Dodatki:
pieczone ziemniaki francuskie z masłem truflowym i parmezanem
grillowane sezonowe warzywa z oliwą extra virgin i ziołami
ogrodowe sałaty z vinaigrette balsamicznym

Beef Strogonoff
Strogonoff z polędwicy wołowej z ogórkiem, grzybami leśnymi, pomidorami, szalotką, śmietaną, czerwonym winem, koniakiem, sosem demiglace, natką pietruszki i śmietaną

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne

Ostrygi
Świeże ostrygi z sosami: mignonette, chrzanowym paprykowo-cytrynowym /G/L

Dodatki: cytryna

Ostryga no 4 oystershooters z tabasco i cytryną z wódką /G/L


Samki Sycylii -steki rybne
Grillowane steki z miecznika i tuńczyka z foccacią z rozmarynem

Dodatki: cykoria w pomarańczowej redukcji, tapenada oliwkowa, salsa pomidorowa z bazylią

Krewetki
Krewetki smażone w woku z czosnkiem, cytryną, pietruszką, chili, białym winem, masłem i ziołami

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne

Mule
Mule z woka na dwa sposoby: z tradycyjnym sosem marinara z dojrzałych pomidorów z dodatkiem ziół
z sosem prosecco z masłem, chili i trawą cytrynową

Pad Thai
Tajski makaron ryżowy z wokaz kurczakiem, krewetkami lub marynowanym tofu

Dodatki do wyboru:
pak choi, kapusta pekińska, czerwona cebula, cukinia, marchew julienne, boczniaki, prażone orzechy, sezam, chili, groszek cukrowy

Sosy do wyboru:
ostrygowy, sojowy, ponzu, teriyaki, pieprzowy 150g

Wybór tatarów
Tatar z selekcjonowanej polskiej wołowiny, doprawiony koniakiem z marynowanymi leśnymi grzybami, szalotką, ogórkiem kiszonym, kaparami, oliwą lubczykową

Tatar z tuńczyka z sosem sojowym, ostrygowym, sezamowym, z pestek winogron, świeżo tartym imbirem, siekaną kolendrą, chili i miodem

Tatar wegański z pieczonych buraków z suszonymi pomidorami, szalotką, awokado, prażonymi ziarnami słonecznika, domowym ketchupem, chili, natką pietruszki, czarnym czosnkiem, oliwą z oliwek i dyniową i wegańskim majonezem

Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne 90g

Pierogi Gyoza
Pierogi z farszem z zagrodowego kurczaka

Dodatki: szczypiorek, kolendra, sos imbirowy, salsa ananasowa 100g

Meksykańskie wrapy
Cztery smaki tortilli do wyboru -paprykowa, szpinakowa, czarna z sepią, pszenna

Dodatki mięsne: wołowina, szarpana kaczka, włoska szynka

Dodatki warzywne: szpinak, rukola, pomidory, ogórki, kiełki, marynowany kaktus

Salsa: guacamole, sambal, czosnkowa, meksykańska 50g

Naleśniki wytrawne
Naleśniki wytrawne z dodatkami do wyboru: szpinak, pomidory, rukola, pieczarki, mozzarella, crème fraîche, szynka smażona, wędzony łosoś

Naleśniki słodkie
Naleśniki na słodko z dodatkami do wyboru:
nutella, owoce sezonowe, twarożek waniliowy, crème chantilly, orzechy

Lody rzemieślnicze
Lody z dodatkami -do wyboru 4 smaki z poniższych:
waniliowy
truskawkowy
pistacjowy
słony karmel
czekoladowy
sorbet cytrynowy
sorbet malinowy

Dodatki:
sos czekoladowy
sos karmelowy
bita śmietana
posypka czekoladowa
karmelizowane orzechy
siekane pistacje
świeże owoce

Gofry
Gofry z dodatkami do wyboru
domowe lody: waniliowe, truskawkowe, czekoladowe
sosy: krem chantilly, malinowy, mango
belgijska czekolada
świeże owoce sezonowe: truskawki, borówki amerykańskie, banany, maliny, kiwi
Posypki: karmelizowane orzechy, wiórki belgijskiej czekolady, wiórki kokosowe

Czekoladowe frappe
z czekolady ciemnej Madagaskar z sokiem pomarańczowym i likierem Grand Marnier
z czekolady karmelowej LacteCaramel z kawą
z czekolady Ruby z nalewką wiśniową
z czekolady białej Blanc Satin z malinami 100ml

Trufle ręcznie wykonane
w białej czekoladzie z ganashem kokosowym i galaretką mango –marakuja
w białej czekoladzie z ganashem z czekolady Ruby z jeżyną i liczi
w czekoladzie ciemnej z ganashem z whisky Woodford
w czekoladzie ciemnej z ganashem z herbaty Earl Grey
w czekoladzie mlecznej z ganashem z orzechem laskowym i porzeczką

O niezawodną realizacje wydarzeń zadbają

Osobowości kulinarnego świata Belvedere Gourmet Group.

Wydarzenia firmowe wymagają specjalnej atencji organizacyjnej. Ich rangę warto podnieść poprzez najwyższej jakości kulinaria.

Szefowie Kuchni Belvedere Catering zadbają o unikalne smaki podczas eventów. Za każdy detal oprawy kulinarnej przed i w miejscu wydarzenia odpowiadają: David Gaboriaud, Marcin Kowernik, Dariusz Mućko, Adam Chrząstowski i Michał Iwaniuk.

DZIAŁ HANDLOWY

Zapraszamy do kontaktu

Małgorzata Bronowska

Dyrektor ds. sprzedaży

+48 22 55 86 736
+48 608 413 267
malgorzata.bronowska@belvedere.com.pl

Andrzej Średnicki

Zastępca dyrektora ds. sprzedaży

+48 22 558 67 44
+48 734 157 995
andrzej.srednicki@belvedere.com.pl

Małgorzata Momot

Starszy specjalista ds. sprzedaży

+48 22 558 67 66
+48 604 613 902
malgorzata.momot@belvedere.com.pl

Maja Kurowska

Starszy specjalista ds. sprzedaży

+48 22 558 67 34
+48 600 815 460
maja.kurowska@belvedere.com.pl

Ewa Kacperczyk

Specjalista ds. sprzedaży

+48 22 558 67 70
+48 603 446 778
ewa.kacperczyk@belvedere.com.pl

Sprawdź również inne oferty
Belvedere Catering

Catering dla firm

Wyjątkowa obsługa

Wykwinty bankiet firmowy

Oprawa kulinarna bankietów firmowych, która wyniesie Twoje wydarzenia na szczyt.

Sprawdź pełną ofertę

Catering na wesela

Zaskakujące smaki

Catering na wesela

Nasi Szefowie Kuchni doradzą, jakie menu wybrać na tę wyjątkową uroczystość.

Sprawdź pełną ofertę

Catering eventowy

Sprawdź nasz rozwiązania

Catering eventowy

Sprawdź rozwiązania realizowane z myślą o potrzebach naszych klientów.

Sprawdź pełną ofertę

Oprawa meczowa

Catering na Stadionie Legii

Oprawa meczowa

Od lat zapewniamy na Stadionie Legii Warszawa wyśmienitą kuchnię, unikatowy design oraz obsługę na najwyższym poziomie

Sprawdź pełną ofertę
Menu