Poznaj kulinaria Belvedere Catering na wydarzenia biznesowe w kreacjach najlepszych szefów kuchni oraz w unikalnych stylizacjach, które doskonale dopełnią wyjątkowym smakiem każdy firmowy event, taki jak: konferencja, szkolenie, spotkanie zarządu, śniadanie prasowe, jubileusz firmy oraz impreza pracownicza.
Wśród pomysłów na oprawę kulinarną eventów znajdują się dania w formie bufetowej i koktajlowej, przerwy kawowe, śniadania oraz wachlarz wybornych słodkości z własnej pracowni cukierniczej Belvedere Gourmet Group.
Za menu odpowiadają wyjątkowi kreatorzy smaku: szef kreatywny David Gaboriaud znany ze swojej charyzmy kulinarnej oraz Michał Iwaniuk – 7-my na świecie mistrz cukiernictwa.
Tworzymy unikalne stylizacje kulinarne dopasowując je do każdego typu eventu nadając mu odpowiedniej rangi. Oprawę kreujemy w oparciu o najnowsze światowe trendy.
Menu komponujemy na bazie najwyższej jakości składników od zaufanych dostawców. Dzięki temu gwarantujemy doskonałość smaku serwowanych potraw.
Każdemu wydarzeniu zapewniamy najwyższy poziom obsługi dbając o każdy szczegół oprawy: profesjonalne doradztwo, dedykowaną opiekę w miejscu wydarzenia i wyselekcjonowaną obsługę kelnerską.
Rozpocznij dzień z dobrym smakiem - śniadania przygotowanego przez Belvedere Catering w ofercie dla firm.
Serwujemy sezonowe i pełne dobrych kalorii dania, które zapewnią zaproszonym Gościom wsparcie energetyczne i wydajność przez całe przedpołudnie. Nasze menu śniadaniowe składa się z szerokiej gamy smacznych i kreatywnych dań, dopasowanych do różnorodnych preferencji kulinarnych.
Bufet zimny
Wybór polskich serów: Tylżycki, Królewski, Edamski, Camembert
Wędliny domowe: pieczona karkówka, wędzona szynka z komina, kiełbasa krakowska, półgęsek wędzony
Wytworny pasztet z cielęciny z dodatkami
Połówki jajek z pastą z wędzonego łososia
Połówki jajek z pastą z chrzanowo-buraczaną /W
Sałatka śledziowa z buraczkami, pieczonymi ziemniakami, korniszonami i musztardą z gorczycą
Kremowy twaróg z rzodkiewką i szczypiorem
Rzodkiewka, kalarepa, pomidorki koktajlowe, ogórek /V
Dodatki
Sos tarski, ćwikła, chrzan
Miód rzepakowy
Powidła śliwkowe
Dżem truskawkowy
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa:
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Bufet gorący
Domowa biała mini kiełbasa z piwem
Racuszki twarogowe ze szpinakiem
Naleśniki z bałkańskim satarashem zapiekane pod serem feta /W
Desery
Ciastka danish mini z nadzieniem owocowym
Domowy keks z owocami
Stacje kulinarne
Placuszki z owocami i słodkimi dodatkami
Kremowa jajecznica z dodatkami do wyboru: gotowana szynka, wędzony boczek, wędzony łosoś, szpinak, pomidorki koktajlowe, szalotka, szczypiorek
Bufet zimny
Quiche:
z serem Roquefort, orzechami i winogronami /W
z wędzonym boczkiem i karmelizowaną, czerwoną cebulą
Twarożek z mleka krów Jersey z rzodkiewką
Liście sałaty rzymskiej mini z sosem Ravigotte
Krojone owoce: melon, pomarańcza, kiwi
Dodatki
Warzywa: pomidorki koktajlowe, papryka w 3-ech kolorach, seler naciowy
Miód rzepakowy
Dżem figowy
Konfitura z pomarańczy
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka,
pieczywo żytnie, mini croissanty
Dodatki do pieczywa:
Masło z solą morską i ziołowe
Desery
Mini rogaliki z ciasta francuskiego
z nadzieniem czekoladowym
Bufet zimny
Wybór serów: holenderska Gouda, Mazdamer, szwajcarski Ementaler
Wędliny domowe: pieczona karkówka, wędzona szynka z komina, pierś z indyka sous vide
Dodatki
Pomidor, ogórek
Miód rzepakowy
Konfitura z moreli
Dżem z owoców leśnych
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka,
pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską i ziołowe
Hummusy: z czerwonej fasoli z kolendrą, z kalafiora z tahiną
Desery
Kruche ciasteczka z konfiturą śliwkową
Bufet zimny
Wybór wędlin: szynka Cotto, pieczony schab, salami Milano, wędzona szynka z komina, mortadela z pistacjami
Wybór znakomitych serów: szwajcarski Ementaler, Królewski wędzony, holenderska Gouda, Camembert, Brie /W
Mini torcik z sera Camembert z orzechami i kozieradką /W/G
Sałatka Caprese z pomidorów malinowych , plastry mozzarella fior di latte, zielone pesto /W/G
Pieczony filet łososia z wiórkami świeżego chrzanu i dressingiem z musztardy francuskiej /L/G
Plastry indyka sous vide z sosem Cezar z grillowanymi liśćmi sałaty rzymskiej, pomidorkami cherry i płatkami parmezanu /G
Wybór świeżych warzyw: pomidorki koktajlowe, ogórek, papryka, seler naciowy /W
Jogurty: naturalny i owocowy
Granola by Belvedere /V
Bufet gorący
Szakszuka z jajkami, kremowym sosem z włoskich pomidorów Pelati, ciecierzycą i grillowanymi warzywami /W
Jajka sadzone z bekonem /G
Wiedeńskie frankfurterki
Rösti- szwajcarskie placki ziemniaczane ze świeżym szczypiorkiem /W
Dodatki
Sos tarski, ćwikła, chrzan
Miód z pasieki
Konfitura z moreli
Dżem truskawkowy
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka,
pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Hummus z ciecierzycy
Bufet słodki
Croissanty
Pain au Chocolate
Krojone sezonowe owoce /V
Bufet zimny
Pasztet z kaszy jaglanej z marchewką, orzechami i kardamonem /V
Grillowane warzywa z plastrami sera feta z oliwą extra virgin i kremem balsamicznym /W
Jajka od kur zielononóżek z awokado, z tatarem z pomidorów /W/L
Chrupiąca granola z sezonowymi owocami, jogurtem greckim i miodem akacjowym /W
Wybór świeżych warzyw: seler naciowy, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, papryka, ogórek, sałata rzymska
Grillowane karczochy z mini mozzarellą z pesto pistacjowym i rukolą /W
Bufet gorący
Szakszuka z jajkami, kremowym sosem z włoskich pomidorów Pelati, ciecierzycą i grillowanymi warzywami /W
Wegańskie kiełbaski z prażoną cebulką /V/L
Dodatki
Hummus z ciecierzycy z kuminem/ W
Pasta z awokado z prażonym sezamem /W
Miód z pasieki
Konfitura z moreli
Dżem truskawkowy
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską i ziołowe
Oliwa extra virgin
Bufet słodki
Pudding ryżowy z syropem klonowym /V
Brownie wegańskie /V
Daktylowe praliny /V
Falafel z ciecierzycy /V/L
Przekąski zimne „w stole”
Deska serów: Camembert i dojrzewający ser pleśniowy
Wybór wędlin: pierś z indyka sous vide, włoska mortadela z pistacjami, pieczony schab ze śliwką, pasztet cielęcy
Pieczony filet łososia z rukolą, wiórkami świeżego chrzanu, świeżym koprem i dressingiem
z musztardy francuskiej / L/G
Plastry malinowych pomidorów z awokado i serem mozzarella fior di latte z cytrusowym
winegretem /W/G
Sałatka szopska z bałkańskim serem /W/L
Dodatki
Sos tatarski, ćwikła, chrzan
Miód z pasieki
Dżem truskawkowy
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską
Dania gorące serwowane do wyboru z poniższych:
Jajka a’la Belvedere: jajko w koszulce, gryczany blin, szpinak, pomidory malinowe, awokado, sos holenderski /W
lub
Placuszki Rösti z wędzonym łososiem, kawiorem i crème fraîche
Desery „w stole”
Muffinki czekoladowe
Wybór ciastek duńskich
Przekąski zimne „w stole”
Daktylowe praliny z wegańskim dyniowym serem i pistacjami /V
Tataki z arbuza z wegańską fetą /V/G
Pasztet strasburski z boczniaków z figową konfiturą /V
Papryczki wiśniowe faszerowane wegańskim serkiem Urnebes /V/L
Hummus z ciecierzycy z mango i świeżymi owocami granatu /W
Tabouleh z filetowanymi cząstkami owoców, świeżą mięta i sokiem z limonki /V/L/G
Dodatki
Pasta z bakłażana
Pasta z awokado
Miód z pasieki
Konfitura z moreli
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Dania gorące serwowane do wyboru z poniższych:
Smażona polenta z zielonymi blanszowanymi warzywami, oliwą extra virgin i kremowym jajkiem w koszulce od zielononóżek /W
lub
Wegańska Szakszuka z ciecierzycą, grillowanymi pomidorami i włoskimi pomidorami Pelati z marynowanym tofu /V/L
Desery „w stole”
Kokosowa Panna Cotta z konfiturą mango-marakuja
Wegańskie Brownie
Dżem truskawkowy
Bufet zimny
Wybór polskich serów: Tylżycki, Królewski, Edamski, Camembert
Wędliny domowe: pieczona karkówka, wędzona szynka z komina, kiełbasa krakowska, półgęsek wędzony
Wytworny pasztet z cielęciny z dodatkami
Połówki jajek z pastą z wędzonego łososia
Połówki jajek z pastą z chrzanowo-buraczaną /W
Sałatka śledziowa z buraczkami, pieczonymi ziemniakami, korniszonami i musztardą z gorczycą
Kremowy twaróg z rzodkiewką i szczypiorem
Rzodkiewka, kalarepa, pomidorki koktajlowe, ogórek /V
Dodatki
Sos tarski, ćwikła, chrzan
Miód rzepakowy
Powidła śliwkowe
Dżem truskawkowy
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa:
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Bufet gorący
Domowa biała mini kiełbasa z piwem
Racuszki twarogowe ze szpinakiem
Naleśniki z bałkańskim satarashem zapiekane pod serem feta /W
Desery
Ciastka danish mini z nadzieniem owocowym
Domowy keks z owocami
Stacje kulinarne
Placuszki z owocami i słodkimi dodatkami
Kremowa jajecznica z dodatkami do wyboru: gotowana szynka, wędzony boczek, wędzony łosoś, szpinak, pomidorki koktajlowe, szalotka, szczypiorek
Bufet zimny
Quiche:
z serem Roquefort, orzechami i winogronami /W
z wędzonym boczkiem i karmelizowaną, czerwoną cebulą
Twarożek z mleka krów Jersey z rzodkiewką
Liście sałaty rzymskiej mini z sosem Ravigotte
Krojone owoce: melon, pomarańcza, kiwi
Dodatki
Warzywa: pomidorki koktajlowe, papryka w 3-ech kolorach, seler naciowy
Miód rzepakowy
Dżem figowy
Konfitura z pomarańczy
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka,
pieczywo żytnie, mini croissanty
Dodatki do pieczywa:
Masło z solą morską i ziołowe
Desery
Mini rogaliki z ciasta francuskiego
z nadzieniem czekoladowym
Bufet zimny
Wybór serów: holenderska Gouda, Mazdamer, szwajcarski Ementaler
Wędliny domowe: pieczona karkówka, wędzona szynka z komina, pierś z indyka sous vide
Dodatki
Pomidor, ogórek
Miód rzepakowy
Konfitura z moreli
Dżem z owoców leśnych
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka,
pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską i ziołowe
Hummusy: z czerwonej fasoli z kolendrą, z kalafiora z tahiną
Desery
Kruche ciasteczka z konfiturą śliwkową
Bufet zimny
Wybór wędlin: szynka Cotto, pieczony schab, salami Milano, wędzona szynka z komina, mortadela z pistacjami
Wybór znakomitych serów: szwajcarski Ementaler, Królewski wędzony, holenderska Gouda, Camembert, Brie /W
Mini torcik z sera Camembert z orzechami i kozieradką /W/G
Sałatka Caprese z pomidorów malinowych , plastry mozzarella fior di latte, zielone pesto /W/G
Pieczony filet łososia z wiórkami świeżego chrzanu i dressingiem z musztardy francuskiej /L/G
Plastry indyka sous vide z sosem Cezar z grillowanymi liśćmi sałaty rzymskiej, pomidorkami cherry i płatkami parmezanu /G
Wybór świeżych warzyw: pomidorki koktajlowe, ogórek, papryka, seler naciowy /W
Jogurty: naturalny i owocowy
Granola by Belvedere /V
Bufet gorący
Szakszuka z jajkami, kremowym sosem z włoskich pomidorów Pelati, ciecierzycą i grillowanymi warzywami /W
Jajka sadzone z bekonem /G
Wiedeńskie frankfurterki
Rösti- szwajcarskie placki ziemniaczane ze świeżym szczypiorkiem /W
Dodatki
Sos tarski, ćwikła, chrzan
Miód z pasieki
Konfitura z moreli
Dżem truskawkowy
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka,
pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Hummus z ciecierzycy
Bufet słodki
Croissanty
Pain au Chocolate
Krojone sezonowe owoce /V
Bufet zimny
Pasztet z kaszy jaglanej z marchewką, orzechami i kardamonem /V
Grillowane warzywa z plastrami sera feta z oliwą extra virgin i kremem balsamicznym /W
Jajka od kur zielononóżek z awokado, z tatarem z pomidorów /W/L
Chrupiąca granola z sezonowymi owocami, jogurtem greckim i miodem akacjowym /W
Wybór świeżych warzyw: seler naciowy, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, papryka, ogórek, sałata rzymska
Grillowane karczochy z mini mozzarellą z pesto pistacjowym i rukolą /W
Bufet gorący
Szakszuka z jajkami, kremowym sosem z włoskich pomidorów Pelati, ciecierzycą i grillowanymi warzywami /W
Wegańskie kiełbaski z prażoną cebulką /V/L
Dodatki
Hummus z ciecierzycy z kuminem/ W
Pasta z awokado z prażonym sezamem /W
Miód z pasieki
Konfitura z moreli
Dżem truskawkowy
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską i ziołowe
Oliwa extra virgin
Bufet słodki
Pudding ryżowy z syropem klonowym /V
Brownie wegańskie /V
Daktylowe praliny /V
Falafel z ciecierzycy /V/L
Przekąski zimne „w stole”
Deska serów: Camembert i dojrzewający ser pleśniowy
Wybór wędlin: pierś z indyka sous vide, włoska mortadela z pistacjami, pieczony schab ze śliwką, pasztet cielęcy
Pieczony filet łososia z rukolą, wiórkami świeżego chrzanu, świeżym koprem i dressingiem
z musztardy francuskiej / L/G
Plastry malinowych pomidorów z awokado i serem mozzarella fior di latte z cytrusowym
winegretem /W/G
Sałatka szopska z bałkańskim serem /W/L
Dodatki
Sos tatarski, ćwikła, chrzan
Miód z pasieki
Dżem truskawkowy
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską
Dania gorące serwowane do wyboru z poniższych:
Jajka a’la Belvedere: jajko w koszulce, gryczany blin, szpinak, pomidory malinowe, awokado, sos holenderski /W
lub
Placuszki Rösti z wędzonym łososiem, kawiorem i crème fraîche
Desery „w stole”
Muffinki czekoladowe
Wybór ciastek duńskich
Przekąski zimne „w stole”
Daktylowe praliny z wegańskim dyniowym serem i pistacjami /V
Tataki z arbuza z wegańską fetą /V/G
Pasztet strasburski z boczniaków z figową konfiturą /V
Papryczki wiśniowe faszerowane wegańskim serkiem Urnebes /V/L
Hummus z ciecierzycy z mango i świeżymi owocami granatu /W
Tabouleh z filetowanymi cząstkami owoców, świeżą mięta i sokiem z limonki /V/L/G
Dodatki
Pasta z bakłażana
Pasta z awokado
Miód z pasieki
Konfitura z moreli
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Dania gorące serwowane do wyboru z poniższych:
Smażona polenta z zielonymi blanszowanymi warzywami, oliwą extra virgin i kremowym jajkiem w koszulce od zielononóżek /W
lub
Wegańska Szakszuka z ciecierzycą, grillowanymi pomidorami i włoskimi pomidorami Pelati z marynowanym tofu /V/L
Desery „w stole”
Kokosowa Panna Cotta z konfiturą mango-marakuja
Wegańskie Brownie
Dżem truskawkowy
Przygotowane przez nas menu na przerwy kawowe idealnie wpisze się w schemat szkoleń, konferencji oraz spotkań prasowych, podczas których potrzebna jest chwila kulinarnego odpoczynku przy wytrawnych lub słodkich przekąskach.
Menu zawiera sezonowe przekąsek na słono i słodko - w wyłącznie domowej wersji.
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
mini croissanty
wybór ciastek duńskich
mini pączki z nadzieniami
Ciasta domowe:
Brownie
ciasto z owocami sezonowymi
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni
cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
wybór ciastek duńskich
kolorowe mini donuts
Ciasta domowe:
domowe ciasto ucierane „Zebra”
szarlotka z grójeckich jabłek
Bufet wytrawny
Żytnie sandwiche z musem z wędzonego na gorąco łososia i koperkiem
Tartinki z parzonym w majeranku schabem, chrzanem i julienne z pikli
Ptysie z kremowym twarożkiem kozim oraz buraczanym pudrem /W
Mini quiche z aromatyczną dynią i orzechami /W
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
mini croissanty
warkocz klonowy
Ciasta domowe:
Brownie
keks – domowe ciasto ucierane z owocami
tarta z ziarnem kawy i kajmakiem
Sałatka z sezonowych owoców
Bufet wytrawny
Żytnie sandwiche z musem z wędzonego na gorąco łososia i koperkiem
Ziemniaczki faszerowane grillowanym kurczakiem zagrodowym z chimichurri i opiekaną papryką
Tartinki z parzonym w majeranku schabem, chrzanem i julienne z pikli
Chipsy z chlebka lavash z kolendrową i czerwoną fasolą /V
Mini quiche z buraczkami i orzechami zapiekany pod oscypkiem /W
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek, bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G
Bufet słodki
Granola by Belvedere /W
Mango lassi /W
Zdrowe słodkości z pracowni cukierniczej Belvedere:
kruche ciastka z manufaktury Belvedere
pralina słony karmel w karmelizowanych wafelkach/W
Panna Cotta z konfiturą malinową /V
Ciasta domowe:
sernik z mascarpone
mini tarty z praliną z czerwonych owoców z kremem waniliowym
Sezonowe owoce filetowane
Bufet wytrawny
Ziemniaczki faszerowane grillowanym kurczakiem zagrodowym z chimichurri
i opiekaną papryką
Roladka z koziego sera i orzechów w płatkach pieczonego buraka /W
Hummus z czerwonej fasoli z kolendrą na chipsach z chlebka lavash /V
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi daikon i papryki z wegańskim majonezem /V/L/G
Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G
Smoothie:
burak-kurkuma-cynamon
pomarańcza-imbir-chilli
Hummusy | |
Hummus z czerwonej fasoli z kolendrą | 20g |
Pasztety | |
Pâté grzybowe z tostami z chałki /V | 40g |
Chlebek lavash | |
Chlebek lavash z hummusem, ajvarem | 20g |
Chlebek lavash z kurczakiem w kefirze, młodym szpinakiem | 30g |
Wrapy z chlebka lavash, z hummusem, ajwarem | 40g |
Słone mini przekąski | |
Kurczak zagrodowy garam masala na bagietce, | 30g |
Żytni sandwich z wędzonym na gorąco łososiem | 40g |
Mini quiche z wędzonym twarogiem i szpinakiem | 30g |
Tartinki z parzonym w majeranku schabem, | 30g |
Sałatki i warzywa | |
Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich, bakaliami, | 40g |
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, | 100g |
Smoothie | |
Smoothie: | 50g |
Nazwa dania | Gramatura |
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
mini croissanty
wybór ciastek duńskich
mini pączki z nadzieniami
Ciasta domowe:
Brownie
ciasto z owocami sezonowymi
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni
cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
wybór ciastek duńskich
kolorowe mini donuts
Ciasta domowe:
domowe ciasto ucierane „Zebra”
szarlotka z grójeckich jabłek
Bufet wytrawny
Żytnie sandwiche z musem z wędzonego na gorąco łososia i koperkiem
Tartinki z parzonym w majeranku schabem, chrzanem i julienne z pikli
Ptysie z kremowym twarożkiem kozim oraz buraczanym pudrem /W
Mini quiche z aromatyczną dynią i orzechami /W
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
mini croissanty
warkocz klonowy
Ciasta domowe:
Brownie
keks – domowe ciasto ucierane z owocami
tarta z ziarnem kawy i kajmakiem
Sałatka z sezonowych owoców
Bufet wytrawny
Żytnie sandwiche z musem z wędzonego na gorąco łososia i koperkiem
Ziemniaczki faszerowane grillowanym kurczakiem zagrodowym z chimichurri i opiekaną papryką
Tartinki z parzonym w majeranku schabem, chrzanem i julienne z pikli
Chipsy z chlebka lavash z kolendrową i czerwoną fasolą /V
Mini quiche z buraczkami i orzechami zapiekany pod oscypkiem /W
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek, bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G
Bufet słodki
Granola by Belvedere /W
Mango lassi /W
Zdrowe słodkości z pracowni cukierniczej Belvedere:
kruche ciastka z manufaktury Belvedere
pralina słony karmel w karmelizowanych wafelkach/W
Panna Cotta z konfiturą malinową /V
Ciasta domowe:
sernik z mascarpone
mini tarty z praliną z czerwonych owoców z kremem waniliowym
Sezonowe owoce filetowane
Bufet wytrawny
Ziemniaczki faszerowane grillowanym kurczakiem zagrodowym z chimichurri
i opiekaną papryką
Roladka z koziego sera i orzechów w płatkach pieczonego buraka /W
Hummus z czerwonej fasoli z kolendrą na chipsach z chlebka lavash /V
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi daikon i papryki z wegańskim majonezem /V/L/G
Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G
Smoothie:
burak-kurkuma-cynamon
pomarańcza-imbir-chilli
Hummusy | |
Hummus z czerwonej fasoli z kolendrą | 20g |
Pasztety | |
Pâté grzybowe z tostami z chałki /V | 40g |
Chlebek lavash | |
Chlebek lavash z hummusem, ajvarem | 20g |
Chlebek lavash z kurczakiem w kefirze, młodym szpinakiem | 30g |
Wrapy z chlebka lavash, z hummusem, ajwarem | 40g |
Słone mini przekąski | |
Kurczak zagrodowy garam masala na bagietce, | 30g |
Żytni sandwich z wędzonym na gorąco łososiem | 40g |
Mini quiche z wędzonym twarogiem i szpinakiem | 30g |
Tartinki z parzonym w majeranku schabem, | 30g |
Sałatki i warzywa | |
Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich, bakaliami, | 40g |
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, | 100g |
Smoothie | |
Smoothie: | 50g |
Nazwa dania | Gramatura |
W Belvedere Catering wiemy, jak ważną rolę odgrywają kulinaria podczas spotkań biznesowych.
Dlatego menu lunchowe jest przez nas doskonale przemyślane pod względem zawartości dotyczącej potraw w poszczególnych zestawach aby wybrać to, które najbardziej odpowiada rodzajowi i randze danego spotkania.
Dania zimne
Wolno gotowana wieprzowina w liściach winogron z miodową galaretką
Ziołowa focaccia z pastą z wędzonego sera z kasztanami, sałatką wakame, sosem teriyaki
i brzoskwiniowym kawiorem
Kurczak zagrodowy z pieczonymi warzywami w rozmarynie
Sałatka nicejska: różne rodzaje sałat, oliwki, tuńczyk, pieczone ziemniakami /V/G/L
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatkami do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z topinamburu z oliwą rydzową
Dania gorące
Dorsz pieczony w klarowanym maśle z podgrzybkami z zielonym pieprzem
Faszerowany indyk z boczniakami i kasztanami z sosem jarzębinowym
Pierogi z kaszy gryczanej z wędzonym serem i oliwą szczypiorkową
Pieczone korzenne warzywa z masłem pomarańczowym /V/G/L
Pieczone ziemniaki w dzikim czosnku i wędzonej papryce
Desery
Sernik krakowski
Szarlotka
Ciasto piaskowe
Dania zimne
Oscypek z kremem z dyni, salsą grzybową i oliwą szczypiorkową
Plastry polędwiczki cielęcej w sosie tuńczykowym z owocami kapara i chrustem z pora
Ceviche z makreli z filecikami z cytrusów z winegretem i musztardą francuską /L/G
Ptasie mleczko z sera korycińskiego z salsą z pigwy /W/G
Liście sałaty rzymskiej z grillowanymi plastrami indyka, płatkami parmezanu i sosem Cezar /G
Sałatka z kaszy bulgur z granatem, wędzonym serem, suszonymi pomidorami, oliwkami kalamata i fetą z ziołowym winegretem /W/G
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: hummus buraczany i z zielonego groszku, masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Korsykańska zupa z warzyw z czerwoną fasolą /V
Dania gorące
Grillowane medaliony wieprzowe w sosie gorgonzola /G
Picatta alla Milanese z sandacza, z owocami kaparów i pomidorową salsą /G
Karmelizowane sezonowe warzywa z parmezanem i ziołowym masłem /W/G
Dyniowe kopytka z klarowanym masłem /V/G/L
Grillowany kurczak w borowikach /G
Desery
Sernik pomarańczowy z aromatem kalifornijskiej pomarańczy
Szarlotka brzoskwiniowa z kruszonką migdałową
Tartaletki z owocami
Owoce sezonowe
Dania zimne
Plastry z piersi indyka sous vide z filecikami pomarańczy i grejpfruta /L/G
Deska włoskich wędlin i serów z oliwkami i marynowanymi karczochami, grisini, wędzonym sumem, płatkami cykorii i chipsami z jarmużu
Gravad lax, z ziołami, solą pomarańczową, figami i sosem musztardowym /G/L
Panna Cotta z koziego sera z pistacjami i mango /W/L
Carpaccio z pieczonych buraków z balsamicznym kremem śliwkowym, serem Pecorino, winegretem malinowym i prażonymi orzechami laskowymi
w miodzie /G/W
Zielona sałatka z brokułami, wędzonym tofu i granatem /V/G
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z buraków z kozim serem
Dania gorące
Coq au Vin z kurczaka zagrodowego z czerwonym winem
Konfitowana cielęcina w podgrzybkach i słodkiej śmietance
Ravioli z ricottą i szpinakiem z palonym masłem ziołowym i szczypiorkiem /W
Grillowany łosoś z kabaczkiem, pomidorami i oregano
Parmiggiana z grillowanymi bakłażanami i mozzarellą /W/G
Kasza kus kus z dynią, kabaczkiem, pestkami dyni i zielonym peso
Warzywa z masłem borowikowym
Plastry pieczonych ziemniaków z rozmarynem i szalotką
Desery
Ciasto marchewkowe z kajmakiem
Sernik mascarpone na kruchym spodzie
Tartaletka czekoladowa
Pâte à Choux – ptyś pistacjowy z maliną
Dania zimne
Plastry cielęciny w sosie tuńczykowym z płatkami parmezanu i różowym pieprzem /G
Koktajl krewetkowy z majonezem homarowym i awokado/G
Parfait z sandacza z białą truflą z piklowanymi warzywami
Carpaccio z pieczonych buraków z „truflami”z koziego sera /W/G
Tataki z tuńczyka z marynowanym imbirem, ogórkiem i sezamem /W/G
Szynka Serrano z melonem i majonezem szafranowym
Sałatka z makaronu fusili z suszonymi pomidorami, marynowanym tofu, pomidorami, prażonymi orzechami nerkowca i winegretem imbirowym /V/L/G
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli
Zupa
Krem z pieczonych warzyw z pestkami dyni /W/G
Dania gorące
Konfitowana nowozelandzka jagnięcina w sosie miętowym
Polędwica z dorsza zapiekana z miso z sosem imbirowym /G
„Bouillabaisse” – owoce morza; krewetki, małże i kalmary ze świeżą bazylią, oliwkami i pomidorami w sosie maślano-winnym /G
Gnocchi buraczane w kremowym sosie gorgonzola
Kaszotto dolce z prażonymi orzechami włoskimi i granatem /W
Grillowane plastry cukinii, bakłażana i pomidorów z zielonym pesto /W/G
Blanszowane sezonowe warzywa z ziołowym masłem /W/G
Ryż pilaw z kolorową papryką i sosem ponzu /V/G
Placuszki ziemniaczane z grzybami i wędzonym oscypkiem
Desery
Tartaletka z owocami
Brownie z kremem czekoladowym
Tradycyjny sernik w polewie czekoladowej
Ptyś z orzechowym kremem i konfiturą z czarnej porzeczki
Dania zimne
Plastry piersi pulardy z musem paprykowym
i grillowanym bakłażanem /G
Opiekana makrela w marynacie z białego wina z estragonem i gorczycą
Wytrawny sernik z wędzonego suma z chrzanowym purée i zielonym groszkiem
Gołąbki z kaszą jaglaną, marchwią, batatami, kuminem rzymskim i kolendrą /W
Torcik z sera koziego i galaretką mango /W/G
Mini sałata rzymska z grillowanym indykiem, chipsami
z boczku, pomidorami i sosem Cezar
Sałatka tabbouleh z kuskusem i ziarnami granatu /V/L
Zupa
Orientalna zupa na mleczku kokosowym z warzywami i boczniakami z prażonym sezamem /W/L
Dania gorące
Eskalopki z zagrodowego kurczaka w jajku z parmezanem
Pierogi z dynią i pestkami słonecznika
Okoń morski z tapenadą z kaparów z palonym masłem
Mini marchewki z figami i sosem pomarańczowym z kardamonem /W/G
Komosa ryżowa z ziołami i oliwą /W/G
Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence du chocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Miodownik staropolski
Napoleonka z truskawkami
Dania zimne
Wybór wędlin pieczonych i wędzonych, pasztet z kaczki, pasztet z dziczyzny i perliczka z sałatami i sosem winegret
Carpaccio wołowe z parmezanem
Tuńczyk z rukolą i brokułami z grzankami z brioszki z winegretem musztardowym /L
Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami
Mozzarella z pomidorami i salsą oliwkową
Grillowane warzywa z pesto bazyliowym
Blanszowane brokuły i marynowane karczochy z prażonymi migdałami
Plastry łososia marynowanego w burakach
Ostrygi z dressingiem (szalotka z octem)
Sandacz z sosem tatarskim z apertyzowanymi truskawkami
i crème chantilly
Racuszki z dodatkami: konfitura z jabłek, wiśniowa, z jagód, syrop klonowy, płynny miód
Kolorowe pomidory
Sezonowe warzywa
3 rodzaje sałat: karbowana, rzymska, rukola z roszponką
3 rodzaje dressingów: winegret, miodowo-balsamiczny, jogurtowo-czosnkowy
Marynowane grzybki: kurki, borowiki, podgrzybki
Pikle: cebulka perłowa, korniszony, dynia w occie
Konfitura żurawinowa
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli
Stacja z serami
Brie, ser kozi dojrzewający, niebieski dojrzewający, młody polski ser kozi zagrodowy
Stacja z rybami
Wędzone szprotki, pstrąg, węgorz, śledzie w śmietanie z jabłkiem, śledzie z borowikami i żurawiną, śledzie z selerem i rodzynkami, sandacz z sosem tatarskim
Zupy
Bulion z makaronem i warzywami
Krem z białych warzyw z oliwą truflową
Stacja kulinarna wytrawna
Bułeczki Bao z wieprzowiną i sałatką z wakame
Dania gorące
Kurczak zagrodowy w sosie malaga z owocami
Pieczona kaczka w sosie owocowym
Sandacz z omułkami z sosem cytrusowym
Ravioli z borowikami z oliwą extra virgin
Grillowane i pieczone warzywa sezonowe z masłem ziołowym
Ziemniaki francuskie z masłem czosnkowym
Blanszowane warzywa z masłem ziołowym
Desery
Tartaletka kawowa z praliną orzechową
Mini eklery pistacjowe z marakują
Ciasto z jabłkiem i kremem patisserie /V
Sernik cynamonowy na migdałowym spodzie
Stacja kulinarna słodka
Gofry z dodatkami: sosem czekoladowym, konfiturami owocowymi, kolorowymi i strzelającymi posypkami
Dania zimne
Wolno gotowana wieprzowina w liściach winogron z miodową galaretką
Ziołowa focaccia z pastą z wędzonego sera z kasztanami, sałatką wakame, sosem teriyaki
i brzoskwiniowym kawiorem
Kurczak zagrodowy z pieczonymi warzywami w rozmarynie
Sałatka nicejska: różne rodzaje sałat, oliwki, tuńczyk, pieczone ziemniakami /V/G/L
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatkami do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z topinamburu z oliwą rydzową
Dania gorące
Dorsz pieczony w klarowanym maśle z podgrzybkami z zielonym pieprzem
Faszerowany indyk z boczniakami i kasztanami z sosem jarzębinowym
Pierogi z kaszy gryczanej z wędzonym serem i oliwą szczypiorkową
Pieczone korzenne warzywa z masłem pomarańczowym /V/G/L
Pieczone ziemniaki w dzikim czosnku i wędzonej papryce
Desery
Sernik krakowski
Szarlotka
Ciasto piaskowe
Dania zimne
Oscypek z kremem z dyni, salsą grzybową i oliwą szczypiorkową
Plastry polędwiczki cielęcej w sosie tuńczykowym z owocami kapara i chrustem z pora
Ceviche z makreli z filecikami z cytrusów z winegretem i musztardą francuską /L/G
Ptasie mleczko z sera korycińskiego z salsą z pigwy /W/G
Liście sałaty rzymskiej z grillowanymi plastrami indyka, płatkami parmezanu i sosem Cezar /G
Sałatka z kaszy bulgur z granatem, wędzonym serem, suszonymi pomidorami, oliwkami kalamata i fetą z ziołowym winegretem /W/G
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: hummus buraczany i z zielonego groszku, masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Korsykańska zupa z warzyw z czerwoną fasolą /V
Dania gorące
Grillowane medaliony wieprzowe w sosie gorgonzola /G
Picatta alla Milanese z sandacza, z owocami kaparów i pomidorową salsą /G
Karmelizowane sezonowe warzywa z parmezanem i ziołowym masłem /W/G
Dyniowe kopytka z klarowanym masłem /V/G/L
Grillowany kurczak w borowikach /G
Desery
Sernik pomarańczowy z aromatem kalifornijskiej pomarańczy
Szarlotka brzoskwiniowa z kruszonką migdałową
Tartaletki z owocami
Owoce sezonowe
Dania zimne
Plastry z piersi indyka sous vide z filecikami pomarańczy i grejpfruta /L/G
Deska włoskich wędlin i serów z oliwkami i marynowanymi karczochami, grisini, wędzonym sumem, płatkami cykorii i chipsami z jarmużu
Gravad lax, z ziołami, solą pomarańczową, figami i sosem musztardowym /G/L
Panna Cotta z koziego sera z pistacjami i mango /W/L
Carpaccio z pieczonych buraków z balsamicznym kremem śliwkowym, serem Pecorino, winegretem malinowym i prażonymi orzechami laskowymi
w miodzie /G/W
Zielona sałatka z brokułami, wędzonym tofu i granatem /V/G
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z buraków z kozim serem
Dania gorące
Coq au Vin z kurczaka zagrodowego z czerwonym winem
Konfitowana cielęcina w podgrzybkach i słodkiej śmietance
Ravioli z ricottą i szpinakiem z palonym masłem ziołowym i szczypiorkiem /W
Grillowany łosoś z kabaczkiem, pomidorami i oregano
Parmiggiana z grillowanymi bakłażanami i mozzarellą /W/G
Kasza kus kus z dynią, kabaczkiem, pestkami dyni i zielonym peso
Warzywa z masłem borowikowym
Plastry pieczonych ziemniaków z rozmarynem i szalotką
Desery
Ciasto marchewkowe z kajmakiem
Sernik mascarpone na kruchym spodzie
Tartaletka czekoladowa
Pâte à Choux – ptyś pistacjowy z maliną
Dania zimne
Plastry cielęciny w sosie tuńczykowym z płatkami parmezanu i różowym pieprzem /G
Koktajl krewetkowy z majonezem homarowym i awokado/G
Parfait z sandacza z białą truflą z piklowanymi warzywami
Carpaccio z pieczonych buraków z „truflami”z koziego sera /W/G
Tataki z tuńczyka z marynowanym imbirem, ogórkiem i sezamem /W/G
Szynka Serrano z melonem i majonezem szafranowym
Sałatka z makaronu fusili z suszonymi pomidorami, marynowanym tofu, pomidorami, prażonymi orzechami nerkowca i winegretem imbirowym /V/L/G
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli
Zupa
Krem z pieczonych warzyw z pestkami dyni /W/G
Dania gorące
Konfitowana nowozelandzka jagnięcina w sosie miętowym
Polędwica z dorsza zapiekana z miso z sosem imbirowym /G
„Bouillabaisse” – owoce morza; krewetki, małże i kalmary ze świeżą bazylią, oliwkami i pomidorami w sosie maślano-winnym /G
Gnocchi buraczane w kremowym sosie gorgonzola
Kaszotto dolce z prażonymi orzechami włoskimi i granatem /W
Grillowane plastry cukinii, bakłażana i pomidorów z zielonym pesto /W/G
Blanszowane sezonowe warzywa z ziołowym masłem /W/G
Ryż pilaw z kolorową papryką i sosem ponzu /V/G
Placuszki ziemniaczane z grzybami i wędzonym oscypkiem
Desery
Tartaletka z owocami
Brownie z kremem czekoladowym
Tradycyjny sernik w polewie czekoladowej
Ptyś z orzechowym kremem i konfiturą z czarnej porzeczki
Dania zimne
Plastry piersi pulardy z musem paprykowym
i grillowanym bakłażanem /G
Opiekana makrela w marynacie z białego wina z estragonem i gorczycą
Wytrawny sernik z wędzonego suma z chrzanowym purée i zielonym groszkiem
Gołąbki z kaszą jaglaną, marchwią, batatami, kuminem rzymskim i kolendrą /W
Torcik z sera koziego i galaretką mango /W/G
Mini sałata rzymska z grillowanym indykiem, chipsami
z boczku, pomidorami i sosem Cezar
Sałatka tabbouleh z kuskusem i ziarnami granatu /V/L
Zupa
Orientalna zupa na mleczku kokosowym z warzywami i boczniakami z prażonym sezamem /W/L
Dania gorące
Eskalopki z zagrodowego kurczaka w jajku z parmezanem
Pierogi z dynią i pestkami słonecznika
Okoń morski z tapenadą z kaparów z palonym masłem
Mini marchewki z figami i sosem pomarańczowym z kardamonem /W/G
Komosa ryżowa z ziołami i oliwą /W/G
Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence du chocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Miodownik staropolski
Napoleonka z truskawkami
Dania zimne
Wybór wędlin pieczonych i wędzonych, pasztet z kaczki, pasztet z dziczyzny i perliczka z sałatami i sosem winegret
Carpaccio wołowe z parmezanem
Tuńczyk z rukolą i brokułami z grzankami z brioszki z winegretem musztardowym /L
Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami
Mozzarella z pomidorami i salsą oliwkową
Grillowane warzywa z pesto bazyliowym
Blanszowane brokuły i marynowane karczochy z prażonymi migdałami
Plastry łososia marynowanego w burakach
Ostrygi z dressingiem (szalotka z octem)
Sandacz z sosem tatarskim z apertyzowanymi truskawkami
i crème chantilly
Racuszki z dodatkami: konfitura z jabłek, wiśniowa, z jagód, syrop klonowy, płynny miód
Kolorowe pomidory
Sezonowe warzywa
3 rodzaje sałat: karbowana, rzymska, rukola z roszponką
3 rodzaje dressingów: winegret, miodowo-balsamiczny, jogurtowo-czosnkowy
Marynowane grzybki: kurki, borowiki, podgrzybki
Pikle: cebulka perłowa, korniszony, dynia w occie
Konfitura żurawinowa
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli
Stacja z serami
Brie, ser kozi dojrzewający, niebieski dojrzewający, młody polski ser kozi zagrodowy
Stacja z rybami
Wędzone szprotki, pstrąg, węgorz, śledzie w śmietanie z jabłkiem, śledzie z borowikami i żurawiną, śledzie z selerem i rodzynkami, sandacz z sosem tatarskim
Zupy
Bulion z makaronem i warzywami
Krem z białych warzyw z oliwą truflową
Stacja kulinarna wytrawna
Bułeczki Bao z wieprzowiną i sałatką z wakame
Dania gorące
Kurczak zagrodowy w sosie malaga z owocami
Pieczona kaczka w sosie owocowym
Sandacz z omułkami z sosem cytrusowym
Ravioli z borowikami z oliwą extra virgin
Grillowane i pieczone warzywa sezonowe z masłem ziołowym
Ziemniaki francuskie z masłem czosnkowym
Blanszowane warzywa z masłem ziołowym
Desery
Tartaletka kawowa z praliną orzechową
Mini eklery pistacjowe z marakują
Ciasto z jabłkiem i kremem patisserie /V
Sernik cynamonowy na migdałowym spodzie
Stacja kulinarna słodka
Gofry z dodatkami: sosem czekoladowym, konfiturami owocowymi, kolorowymi i strzelającymi posypkami
Menu na kolacje zawiera wyslekcjonowane potrawy z sezonowymi dodatkami. Nasi szefowie kuchni zadbali o każdy, kulinarny detal, po to aby Twoje spotaknie firmowe, konferencja, czy jubileusz firmy zostały zakończone w doskonałym stylu i z dobrym smakiem. Każdemu wydarzeniu dedykujemy najwyższy poziom obsługi w miejscu wydarzenia oraz wyselekcjonowaną obsługę kelnerską.
Dania zimne
Mus z sera feta z płatkami chili, konfiturą z czerwonej papryki w chrupiącym ptysiu szafranowym /W
Wegański hummus z imbirem, kurkumą i żółtym curry z warzywami w stylu „sticks” /V
Lollipop z koziego sera z żurawiną w ciemnej czekoladzie, z płatkami soli Maldon i pistacjami /W
Terrine z sandacza po królewsku z aioli cytrynowym i świeżym koperkiem
Carpaccio z kolorowych, wędzonych buraków z musem z bryndzy, orzechami, granatem i białym balsamico /W/G
Szaszłyki z polędwiczki z indyka w glazurze sezamowej i sosem sweet chili
Bar sałatkowy
Świeże warzywa krojone: pomidory, ogórki, papryka, marchew, seler, czerwona cebula, sałatka szwedzka kolorowe sałaty
Dodatki: pestki dyni i słonecznika, grzanki, płatki parmezanu, plastry grillowanego zagrodowego kurczaka, wędzone tofu, orzechy, oliwki zielone
i czarne, kapary
Sosy: miodowy, balsamiczny, chili-imbirowy, czosnkowy
Oliwy smakowe
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli
Zupa
Krem z białych warzyw z oliwą koperkową i prażonym słonecznikiem
Dania gorące
Eskalopki cielęce w kremowym sosie grzybowym i ziemniakami gratin
Chilli con carne w aromatycznym sosie pomidorowym z gorzką czekoladą
Dorsz Meuniere z palonym masłem i sokiem z cytryny, nacią pietruszki i kaparami z purée z kalafiora z migdałami
Gnocchi szpinakowe z sosem gorgonzola dolce, świeżym szpinakiem, czarnym pieprzem i prażonymi orzechami włoskimi
Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą pęczak i leśnych grzybów w sosie curry /W/G
Desery
Ciasto piaskowe z owocami
Brownie z kremem czekoladowym
Szarlotka migdałowa z cynamonem
Mini muffiny
Dania zimne
Polędwiczka cielęca z sosem z tuńczykowym, płatkami parmezanu i różowym pieprzem
Pasztet z dziczyzny z kolorowym pieprzem, musem chrzanowym i mikroliśćmi
Rillettes z wędzonego pstrąga ze skórkami cytryny, świeżym koperkiem na pumperniklu
Trufle z kaszy jaglanej w korzennych ziołach, z łososiową marchewką, kaparami i sosem
z musztardą francuską /V/G/L
Kurczak tandoori z salsą z ananasa, chili i kolendrą /L/G
Sałatka z perłową kaszą kuskus, mini mozzarellą, pomidorkami, szpinakiem, prażonymi orzeszkami pinii i pesto bazyliowy /W
Mini quiche z porem i serem cheddar /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli
Zupa
Barszcz ukraiński z kwaśną śmietaną i koperkiem
Dania gorące
Konfitowana kaczka w pomarańczach z sosem
demi-glace z żurawiną
Filet z okonia morskiego z małżami w kremowym sosie śmietankowo-winnym z kaparami
Ravioli ze szpinakiem i ricottą z sosem parmezanowym i szczypiorkiem /W
Korzenne warzywa zapiekane z oliwą paprykową /W/G
Curry wegańskie z batatem i cieciorką na mleku kokosowym z ryżem basmati /W/V/G/L
Pieczone ziemniaki po prowansalsku ze świeżymi ziołami /W/G
Desery
Mus whiskey z konfiturą z moreli i pomarańczy
Ciasto daktylowe z polewą czekoladową
Miodownik z kremem karmelowym
Tartaletka cytrynowa z chantilly waniliowym
MENU III
Dania zimne
Plastry polędwiczki wieprzowej z konfiturą z czerwonej cebuli, kwaśnymi jabłkami i świeżymi ziołami /B
Sajgonki z kurczaka z warzywami julienne, świeżymi ziołami, sosem sweet chili i majo wasabi /G
Terrine z sandacza po królewsku z chipsami z jarmużu
Hummus z buraka z gravad lax z marchewki z kaparami i białym sezamem /V/L/G
Papryka wiśniowa z serem bałkańskim, czarnuszką i rukolą /W/G
Sałata rzymska z grillowaną piersią indyka, ciemnymi winogronami, serem pleśniowym i granatem /G
Sałatka z pieczonej dyni, czarnej soczewicy z rukola, fetą, orzechami pekan i miodowym winegretem /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli
Zupa
Krem ze słodkich ziemniaków na mleku kokosowym z garam masala i orzechami ziemnymi /W/V/G/L
Dania gorące
Wołowina po burgundzku
Eskalopki z indyka w sosie truflowym ze smażonymi boczniakami i brokułami
Karmazyn z prażonymi płatkami migdałów w kremowym sosie szafranowym
Mac and cheese /W
Ragu z batata i cieciorki z warzywami w aromatycznym sosie pomidorowym z masłem orzechowym /V
Zapiekane ziemniaki z masłem rozmarynowym i parmezanem /W/G
Kluski śląskie prażoną z cebulką /W
Polenta z estragonem z pesto z czarnych oliwek /W
Desery
Sernik z mascarpone
Mus kokosowy z mango i marakują
Pâte choux czekoladowe z owocami leśnymi
Financier migdałowy z kremem solony migdał
Tartaletki z kremem patissiere i owocami
Dania zimne
Carpaccio z wędzonego jelenia z majo lubczykowym, grzankami, parmezanem i rukolą
Sałatka z gruszki, sera pleśniowego, szpinaku i karmelizowanych orzechów z dressingiem balsamicznym /W
Płatki z piersi perliczki sous vide z crème fraîche z salsą z selera naciowego, imbirem, natką pietruszki i oliwą
Czarne ptysie z musem z nerkowców z karmelizowanymi orzechami w chili
Parfait z miętusa z majo koperkowym, czarnym kawiorem i pumperniklem /G
Panna Cotta z sera koziego z truflami I czarnym pieprzem /G/W
Mini quiche z boczkiem i szpinakiem
Roladki z rostbefem, piklowanymi warzywami julienne i aioli cytrynowym /G
Sałatka z pieczonej dyni w garam masala ze szpinakiem, orzechami pekan, mini mozzarellą
i dressingiem miód-chili
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z kukurydzy z kokosem, imbirem i kurkumą /W/V/G/L
Dania gorące
Konfitowana wołowina w sosie z Żubrówki
Pieczona kaczka w sosie wiśniowym z Porto z kluskami śląskimi
Pieczony łosoś z sosem beszamelowym ze szpinakiem z płatkami prażonych migdałów
Tajskie zielone curry z dalem z kalafiora, soczewicy i jarmużem na mleku kokosowym /V/G
Zimowy ratatouille z warzywami w sosie maślano-cytrynowym /W
Gnocchi buraczane w sosie parmezanowym
z czarnym pieprzem /W
Gratin z ziemniaków z serem Gruyere /W/G
Desery
Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia
Mus Pâté à bombe z maliną i orzechem laskowym
Ciastko daktylowe ze słonym karmelem
Pâte choux pistacjowy z kremem malinowym
Crème brûlée z markują
Dania zimne
Mus z sera feta z płatkami chili, konfiturą z czerwonej papryki w chrupiącym ptysiu szafranowym /W
Wegański hummus z imbirem, kurkumą i żółtym curry z warzywami w stylu „sticks” /V
Lollipop z koziego sera z żurawiną w ciemnej czekoladzie, z płatkami soli Maldon i pistacjami /W
Terrine z sandacza po królewsku z aioli cytrynowym i świeżym koperkiem
Carpaccio z kolorowych, wędzonych buraków z musem z bryndzy, orzechami, granatem i białym balsamico /W/G
Szaszłyki z polędwiczki z indyka w glazurze sezamowej i sosem sweet chili
Bar sałatkowy
Świeże warzywa krojone: pomidory, ogórki, papryka, marchew, seler, czerwona cebula, sałatka szwedzka kolorowe sałaty
Dodatki: pestki dyni i słonecznika, grzanki, płatki parmezanu, plastry grillowanego zagrodowego kurczaka, wędzone tofu, orzechy, oliwki zielone
i czarne, kapary
Sosy: miodowy, balsamiczny, chili-imbirowy, czosnkowy
Oliwy smakowe
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli
Zupa
Krem z białych warzyw z oliwą koperkową i prażonym słonecznikiem
Dania gorące
Eskalopki cielęce w kremowym sosie grzybowym i ziemniakami gratin
Chilli con carne w aromatycznym sosie pomidorowym z gorzką czekoladą
Dorsz Meuniere z palonym masłem i sokiem z cytryny, nacią pietruszki i kaparami z purée z kalafiora z migdałami
Gnocchi szpinakowe z sosem gorgonzola dolce, świeżym szpinakiem, czarnym pieprzem i prażonymi orzechami włoskimi
Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą pęczak i leśnych grzybów w sosie curry /W/G
Desery
Ciasto piaskowe z owocami
Brownie z kremem czekoladowym
Szarlotka migdałowa z cynamonem
Mini muffiny
Dania zimne
Polędwiczka cielęca z sosem z tuńczykowym, płatkami parmezanu i różowym pieprzem
Pasztet z dziczyzny z kolorowym pieprzem, musem chrzanowym i mikroliśćmi
Rillettes z wędzonego pstrąga ze skórkami cytryny, świeżym koperkiem na pumperniklu
Trufle z kaszy jaglanej w korzennych ziołach, z łososiową marchewką, kaparami i sosem
z musztardą francuską /V/G/L
Kurczak tandoori z salsą z ananasa, chili i kolendrą /L/G
Sałatka z perłową kaszą kuskus, mini mozzarellą, pomidorkami, szpinakiem, prażonymi orzeszkami pinii i pesto bazyliowy /W
Mini quiche z porem i serem cheddar /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli
Zupa
Barszcz ukraiński z kwaśną śmietaną i koperkiem
Dania gorące
Konfitowana kaczka w pomarańczach z sosem
demi-glace z żurawiną
Filet z okonia morskiego z małżami w kremowym sosie śmietankowo-winnym z kaparami
Ravioli ze szpinakiem i ricottą z sosem parmezanowym i szczypiorkiem /W
Korzenne warzywa zapiekane z oliwą paprykową /W/G
Curry wegańskie z batatem i cieciorką na mleku kokosowym z ryżem basmati /W/V/G/L
Pieczone ziemniaki po prowansalsku ze świeżymi ziołami /W/G
Desery
Mus whiskey z konfiturą z moreli i pomarańczy
Ciasto daktylowe z polewą czekoladową
Miodownik z kremem karmelowym
Tartaletka cytrynowa z chantilly waniliowym
MENU III
Dania zimne
Plastry polędwiczki wieprzowej z konfiturą z czerwonej cebuli, kwaśnymi jabłkami i świeżymi ziołami /B
Sajgonki z kurczaka z warzywami julienne, świeżymi ziołami, sosem sweet chili i majo wasabi /G
Terrine z sandacza po królewsku z chipsami z jarmużu
Hummus z buraka z gravad lax z marchewki z kaparami i białym sezamem /V/L/G
Papryka wiśniowa z serem bałkańskim, czarnuszką i rukolą /W/G
Sałata rzymska z grillowaną piersią indyka, ciemnymi winogronami, serem pleśniowym i granatem /G
Sałatka z pieczonej dyni, czarnej soczewicy z rukola, fetą, orzechami pekan i miodowym winegretem /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli
Zupa
Krem ze słodkich ziemniaków na mleku kokosowym z garam masala i orzechami ziemnymi /W/V/G/L
Dania gorące
Wołowina po burgundzku
Eskalopki z indyka w sosie truflowym ze smażonymi boczniakami i brokułami
Karmazyn z prażonymi płatkami migdałów w kremowym sosie szafranowym
Mac and cheese /W
Ragu z batata i cieciorki z warzywami w aromatycznym sosie pomidorowym z masłem orzechowym /V
Zapiekane ziemniaki z masłem rozmarynowym i parmezanem /W/G
Kluski śląskie prażoną z cebulką /W
Polenta z estragonem z pesto z czarnych oliwek /W
Desery
Sernik z mascarpone
Mus kokosowy z mango i marakują
Pâte choux czekoladowe z owocami leśnymi
Financier migdałowy z kremem solony migdał
Tartaletki z kremem patissiere i owocami
Dania zimne
Carpaccio z wędzonego jelenia z majo lubczykowym, grzankami, parmezanem i rukolą
Sałatka z gruszki, sera pleśniowego, szpinaku i karmelizowanych orzechów z dressingiem balsamicznym /W
Płatki z piersi perliczki sous vide z crème fraîche z salsą z selera naciowego, imbirem, natką pietruszki i oliwą
Czarne ptysie z musem z nerkowców z karmelizowanymi orzechami w chili
Parfait z miętusa z majo koperkowym, czarnym kawiorem i pumperniklem /G
Panna Cotta z sera koziego z truflami I czarnym pieprzem /G/W
Mini quiche z boczkiem i szpinakiem
Roladki z rostbefem, piklowanymi warzywami julienne i aioli cytrynowym /G
Sałatka z pieczonej dyni w garam masala ze szpinakiem, orzechami pekan, mini mozzarellą
i dressingiem miód-chili
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z kukurydzy z kokosem, imbirem i kurkumą /W/V/G/L
Dania gorące
Konfitowana wołowina w sosie z Żubrówki
Pieczona kaczka w sosie wiśniowym z Porto z kluskami śląskimi
Pieczony łosoś z sosem beszamelowym ze szpinakiem z płatkami prażonych migdałów
Tajskie zielone curry z dalem z kalafiora, soczewicy i jarmużem na mleku kokosowym /V/G
Zimowy ratatouille z warzywami w sosie maślano-cytrynowym /W
Gnocchi buraczane w sosie parmezanowym
z czarnym pieprzem /W
Gratin z ziemniaków z serem Gruyere /W/G
Desery
Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia
Mus Pâté à bombe z maliną i orzechem laskowym
Ciastko daktylowe ze słonym karmelem
Pâte choux pistacjowy z kremem malinowym
Crème brûlée z marakują
Wydarzenia firmowe wymagają specjalnej atencji organizacyjnej. Ich rangę warto podnieść poprzez najwyższej jakości kulinaria.
Szefowie Kuchni Belvedere Catering zadbają o unikalne smaki podczas eventów. Za każdy detal oprawy kulinarnej przed i w miejscu wydarzenia odpowiadają: David Gaboriaud, Marcin Kowernik, Dariusz Mućko, Adam Chrząstowski i Michał Iwaniuk.
+48 22 55 86 736
+48 608 413 267
malgorzata.bronowska@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 44
+48 734 157 995
andrzej.srednicki@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 66
+48 604 613 902
malgorzata.momot@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 34
+48 600 815 460
maja.kurowska@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 70
+48 603 446 778
ewa.kacperczyk@belvedere.com.pl
Oprawa kulinarna bankietów firmowych, która wyniesie Twoje wydarzenia na szczyt.
Sprawdź pełną ofertęNasi Szefowie Kuchni doradzą, jakie menu wybrać na tę wyjątkową uroczystość.
Sprawdź pełną ofertęSprawdź rozwiązania realizowane z myślą o potrzebach naszych klientów.
Sprawdź pełną ofertęOd lat zapewniamy na Stadionie Legii Warszawa wyśmienitą kuchnię, unikatowy design oraz obsługę na najwyższym poziomie
Sprawdź pełną ofertę