CATERING FIRMOWY

Autorskie menu na wydarzenia firmowe przygotowane przez znakomitych szefów kuchni Belvedere Catering.

Spotkania firmowe z oprawą kulinarną
Belvedere Catering

Poznaj kulinaria Belvedere Catering na wydarzenia biznesowe w kreacjach najlepszych szefów kuchni oraz w unikalnych stylizacjach, które doskonale dopełnią wyjątkowym smakiem każdy firmowy event, taki jak:  konferencja, szkolenie, spotkanie zarządu, śniadanie prasowe, jubileusz firmy oraz impreza pracownicza.

Wśród pomysłów na oprawę kulinarną eventów znajdują się dania w formie bufetowej i koktajlowej, przerwy kawowe, śniadania oraz wachlarz wybornych słodkości z własnej pracowni cukierniczej Belvedere Gourmet Group.

Autorskie menu

Za menu odpowiadają wyjątkowi kreatorzy smaku: szef kreatywny David Gaboriaud znany ze swojej charyzmy kulinarnej oraz Michał Iwaniuk – 7-my na świecie mistrz cukiernictwa.

Unikalna stylizacja

Tworzymy unikalne stylizacje kulinarne dopasowując je do każdego typu eventu nadając mu odpowiedniej rangi. Oprawę kreujemy w oparciu o najnowsze światowe trendy.

Najwyższa jakość

Menu komponujemy na bazie najwyższej jakości składników od zaufanych dostawców. Dzięki temu gwarantujemy doskonałość smaku serwowanych potraw.

Doskonała obsługa

Każdemu wydarzeniu zapewniamy najwyższy poziom obsługi dbając o każdy szczegół oprawy: profesjonalne doradztwo, dedykowaną opiekę w miejscu wydarzenia i wyselekcjonowaną obsługę kelnerską.

smaki skomponowane przez znakomitych szefów kuchni

Na każde wydarzenie firmowe

Nasi szefowie kuchni zadbali o wyborne smaki w różnorodnym menu począwszy od tematycznych śniadań z live cooking, poprzez przerwy kawowe z obszernym wyborem potraw na słono, słodkościami z własnej pracowni cukierniczej, domowymi ciastami i konfiturami, aż po doskonale skomponowane bufetów lunchowe i kolacyjne na potrzeby popołudniowych i wieczornych spotkań biznesowych. Każdemu wydarzeniu dedykujemy ekspercką obsługę w wybranym miejscu, która zatroszczy się o każdy element usługi kulinarnej zapewniając Klientowi pełen komfort oraz wyjątkowe doznania kulinarne wszystkim Gościom.

Doskonale skomponowane menu

Ważnym spotkaniom i wydarzeniom firmowym należna jest duża atencja dopełniona znakomitą oprawą kulinarną. Wykorzystując nasze ponad 30-letnie doświadczenie w aranżacjach cateringowych na wszelkie rodzaje eventów oraz talent do gotowania naszych mistrzów smaku, oferujemy szeroki wachlarz autorskiego, sezonowego menu, które zaspokoi nawet najbardziej wyszukane gusta kulinarne. Dbałość o każdy detal stylizacji, jak również piękna prezentacja dań, zapewni Twoim Gościm wspaniałe doświadczenia kulinarne.

kompleksowe rozwiązania KULINARNe w ofercie dla firm

Menu śniadaniowe

Rozpocznij dzień z dobrym smakiem - śniadania przygotowanego przez Belvedere Catering w ofercie dla firm.

Serwujemy sezonowe i pełne dobrych kalorii dania, które zapewnią zaproszonym Gościom wsparcie energetyczne i wydajność przez całe przedpołudnie. Nasze menu śniadaniowe składa się z szerokiej gamy smacznych i kreatywnych dań, dopasowanych do różnorodnych preferencji kulinarnych.

Bufet zimny

Wybór polskich serów: Tylżycki, Królewski, Edamski, Camembert

Wędliny domowe: pieczona karkówka, wędzona szynka z komina, kiełbasa krakowska, półgęsek wędzony

Wytworny pasztet z cielęciny z dodatkami
Połówki jajek z pastą z wędzonego łososia
Połówki jajek z pastą z chrzanowo-buraczaną /W
Sałatka śledziowa z buraczkami, pieczonymi ziemniakami, korniszonami i musztardą z gorczycą
Kremowy twaróg z rzodkiewką i szczypiorem
Rzodkiewka, kalarepa, pomidorki koktajlowe, ogórek /V

Dodatki

Sos tarski, ćwikła, chrzan
Miód rzepakowy
Powidła śliwkowe
Dżem truskawkowy

Pieczywo

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne

Dodatki do pieczywa:
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Bufet gorący

Domowa biała mini kiełbasa z piwem
Racuszki twarogowe ze szpinakiem
Naleśniki z bałkańskim satarashem zapiekane pod serem feta /W

Desery

Ciastka danish mini z nadzieniem owocowym
Domowy keks z owocami

Stacje kulinarne

Placuszki z owocami i słodkimi dodatkami
Kremowa jajecznica z dodatkami do wyboru: gotowana szynka, wędzony boczek, wędzony łosoś, szpinak, pomidorki koktajlowe, szalotka, szczypiorek

Bufet zimny

Quiche:
z serem Roquefort, orzechami i winogronami /W
z wędzonym boczkiem i karmelizowaną, czerwoną cebulą

Twarożek z mleka krów Jersey z rzodkiewką
Liście sałaty rzymskiej mini z sosem Ravigotte
Krojone owoce: melon, pomarańcza, kiwi

Dodatki

Warzywa: pomidorki koktajlowe, papryka w 3-ech kolorach, seler naciowy
Miód rzepakowy
Dżem figowy
Konfitura z pomarańczy

Pieczywo

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka,
pieczywo żytnie, mini croissanty

Dodatki do pieczywa:
Masło z solą morską i ziołowe

Desery

Mini rogaliki z ciasta francuskiego
z nadzieniem czekoladowym

Bufet zimny

Wybór serów: holenderska Gouda, Mazdamer, szwajcarski Ementaler
Wędliny domowe: pieczona karkówka, wędzona szynka z komina, pierś z indyka sous vide

Dodatki

Pomidor, ogórek
Miód rzepakowy
Konfitura z moreli
Dżem z owoców leśnych

Pieczywo

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka,
pieczywo żytnie i pszenne

Dodatki do pieczywa

Masło z solą morską i ziołowe
Hummusy: z czerwonej fasoli z kolendrą, z kalafiora z tahiną

Desery

Kruche ciasteczka z konfiturą śliwkową

Bufet zimny

Wybór wędlin: szynka Cotto, pieczony schab, salami Milano, wędzona szynka z komina, mortadela z pistacjami

Wybór znakomitych serów: szwajcarski Ementaler, Królewski wędzony, holenderska Gouda, Camembert, Brie /W

Mini torcik z sera Camembert z orzechami i kozieradką /W/G
Sałatka Caprese z pomidorów malinowych , plastry mozzarella fior di latte, zielone pesto /W/G
Pieczony filet łososia z wiórkami świeżego chrzanu i dressingiem z musztardy francuskiej /L/G
Plastry indyka sous vide z sosem Cezar z grillowanymi liśćmi sałaty rzymskiej, pomidorkami cherry i płatkami parmezanu /G

Wybór świeżych warzyw: pomidorki koktajlowe, ogórek, papryka, seler naciowy /W

Jogurty: naturalny i owocowy
Granola by Belvedere /V

Bufet gorący

Szakszuka z jajkami, kremowym sosem z włoskich pomidorów Pelati, ciecierzycą i grillowanymi warzywami /W
Jajka sadzone z bekonem /G
Wiedeńskie frankfurterki
Rösti- szwajcarskie placki ziemniaczane ze świeżym szczypiorkiem /W

Dodatki

Sos tarski, ćwikła, chrzan
Miód z pasieki
Konfitura z moreli
Dżem truskawkowy

Pieczywo

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka,
pieczywo żytnie i pszenne

Dodatki do pieczywa

Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Hummus z ciecierzycy

Bufet słodki

Croissanty
Pain au Chocolate
Krojone sezonowe owoce /V

Bufet zimny

Pasztet z kaszy jaglanej z marchewką, orzechami i kardamonem /V
Grillowane warzywa z plastrami sera feta z oliwą extra virgin i kremem balsamicznym /W
Jajka od kur zielononóżek z awokado, z tatarem z pomidorów /W/L
Chrupiąca granola z sezonowymi owocami, jogurtem greckim i miodem akacjowym /W
Wybór świeżych warzyw: seler naciowy, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, papryka, ogórek, sałata rzymska
Grillowane karczochy z mini mozzarellą z pesto pistacjowym i rukolą /W

Bufet gorący

Szakszuka z jajkami, kremowym sosem z włoskich pomidorów Pelati, ciecierzycą i grillowanymi warzywami  /W
Wegańskie kiełbaski z prażoną cebulką /V/L

Dodatki

Hummus z ciecierzycy z kuminem/ W
Pasta z awokado z prażonym sezamem /W
Miód z pasieki
Konfitura z moreli
Dżem truskawkowy

Pieczywo

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne

Dodatki do pieczywa

Masło z solą morską i ziołowe
Oliwa extra virgin

Bufet słodki

Pudding ryżowy z syropem klonowym /V
Brownie wegańskie /V
Daktylowe praliny /V
Falafel z ciecierzycy /V/L

Przekąski zimne „w stole”

Deska serów: Camembert i dojrzewający ser pleśniowy

Wybór wędlin: pierś z indyka sous vide, włoska mortadela z pistacjami, pieczony schab ze śliwką, pasztet cielęcy

Pieczony filet łososia z rukolą, wiórkami świeżego chrzanu, świeżym koprem i dressingiem
z musztardy francuskiej / L/G
Plastry malinowych pomidorów z awokado i serem mozzarella fior di latte z cytrusowym
winegretem /W/G
Sałatka szopska z bałkańskim serem /W/L

Dodatki

Sos tatarski, ćwikła, chrzan
Miód z pasieki
Dżem truskawkowy

Pieczywo

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne

Dodatki do pieczywa

Masło z solą morską

Dania gorące serwowane do wyboru z poniższych:

Jajka a’la Belvedere: jajko w koszulce, gryczany blin, szpinak, pomidory malinowe, awokado, sos holenderski /W

lub

Placuszki Rösti z wędzonym łososiem, kawiorem i crème fraîche

Desery „w stole”

Muffinki czekoladowe
Wybór ciastek duńskich

Przekąski zimne „w stole”

Daktylowe praliny z wegańskim dyniowym serem i pistacjami /V
Tataki z arbuza z wegańską fetą /V/G
Pasztet strasburski z boczniaków z figową konfiturą /V
Papryczki wiśniowe faszerowane wegańskim serkiem Urnebes /V/L
Hummus z ciecierzycy z mango i świeżymi owocami granatu  /W
Tabouleh z filetowanymi cząstkami owoców, świeżą mięta i sokiem z limonki /V/L/G

Dodatki

Pasta z bakłażana
Pasta z awokado
Miód z pasieki
Konfitura z moreli

Pieczywo

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne

Dodatki do pieczywa

Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Dania gorące serwowane do wyboru z poniższych:

Smażona polenta z zielonymi blanszowanymi warzywami, oliwą extra virgin i kremowym jajkiem w koszulce od zielononóżek /W

lub

Wegańska Szakszuka z ciecierzycą, grillowanymi pomidorami i włoskimi pomidorami Pelati z marynowanym tofu /V/L

Desery „w stole”

Kokosowa Panna Cotta z konfiturą mango-marakuja
Wegańskie Brownie

Dżem truskawkowy

Bufet zimny

Wybór polskich serów: Tylżycki, Królewski, Edamski, Camembert

Wędliny domowe: pieczona karkówka, wędzona szynka z komina, kiełbasa krakowska, półgęsek wędzony

Wytworny pasztet z cielęciny z dodatkami
Połówki jajek z pastą z wędzonego łososia
Połówki jajek z pastą z chrzanowo-buraczaną /W
Sałatka śledziowa z buraczkami, pieczonymi ziemniakami, korniszonami i musztardą z gorczycą
Kremowy twaróg z rzodkiewką i szczypiorem
Rzodkiewka, kalarepa, pomidorki koktajlowe, ogórek /V

Dodatki

Sos tarski, ćwikła, chrzan
Miód rzepakowy
Powidła śliwkowe
Dżem truskawkowy

Pieczywo

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne

Dodatki do pieczywa:
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Bufet gorący

Domowa biała mini kiełbasa z piwem
Racuszki twarogowe ze szpinakiem
Naleśniki z bałkańskim satarashem zapiekane pod serem feta /W

Desery

Ciastka danish mini z nadzieniem owocowym
Domowy keks z owocami

Stacje kulinarne

Placuszki z owocami i słodkimi dodatkami
Kremowa jajecznica z dodatkami do wyboru: gotowana szynka, wędzony boczek, wędzony łosoś, szpinak, pomidorki koktajlowe, szalotka, szczypiorek

Bufet zimny

Quiche:
z serem Roquefort, orzechami i winogronami /W
z wędzonym boczkiem i karmelizowaną, czerwoną cebulą

Twarożek z mleka krów Jersey z rzodkiewką
Liście sałaty rzymskiej mini z sosem Ravigotte
Krojone owoce: melon, pomarańcza, kiwi

Dodatki

Warzywa: pomidorki koktajlowe, papryka w 3-ech kolorach, seler naciowy
Miód rzepakowy
Dżem figowy
Konfitura z pomarańczy

Pieczywo

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka,
pieczywo żytnie, mini croissanty

Dodatki do pieczywa:
Masło z solą morską i ziołowe

Desery

Mini rogaliki z ciasta francuskiego
z nadzieniem czekoladowym

Bufet zimny

Wybór serów: holenderska Gouda, Mazdamer, szwajcarski Ementaler
Wędliny domowe: pieczona karkówka, wędzona szynka z komina, pierś z indyka sous vide

Dodatki

Pomidor, ogórek
Miód rzepakowy
Konfitura z moreli
Dżem z owoców leśnych

Pieczywo

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka,
pieczywo żytnie i pszenne

Dodatki do pieczywa

Masło z solą morską i ziołowe
Hummusy: z czerwonej fasoli z kolendrą, z kalafiora z tahiną

Desery

Kruche ciasteczka z konfiturą śliwkową

Bufet zimny

Wybór wędlin: szynka Cotto, pieczony schab, salami Milano, wędzona szynka z komina, mortadela z pistacjami

Wybór znakomitych serów: szwajcarski Ementaler, Królewski wędzony, holenderska Gouda, Camembert, Brie /W

Mini torcik z sera Camembert z orzechami i kozieradką /W/G
Sałatka Caprese z pomidorów malinowych , plastry mozzarella fior di latte, zielone pesto /W/G
Pieczony filet łososia z wiórkami świeżego chrzanu i dressingiem z musztardy francuskiej /L/G
Plastry indyka sous vide z sosem Cezar z grillowanymi liśćmi sałaty rzymskiej, pomidorkami cherry i płatkami parmezanu /G

Wybór świeżych warzyw: pomidorki koktajlowe, ogórek, papryka, seler naciowy /W

Jogurty: naturalny i owocowy
Granola by Belvedere /V

Bufet gorący

Szakszuka z jajkami, kremowym sosem z włoskich pomidorów Pelati, ciecierzycą i grillowanymi warzywami /W
Jajka sadzone z bekonem /G
Wiedeńskie frankfurterki
Rösti- szwajcarskie placki ziemniaczane ze świeżym szczypiorkiem /W

Dodatki

Sos tarski, ćwikła, chrzan
Miód z pasieki
Konfitura z moreli
Dżem truskawkowy

Pieczywo

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka,
pieczywo żytnie i pszenne

Dodatki do pieczywa

Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Hummus z ciecierzycy

Bufet słodki

Croissanty
Pain au Chocolate
Krojone sezonowe owoce /V

Bufet zimny

Pasztet z kaszy jaglanej z marchewką, orzechami i kardamonem /V
Grillowane warzywa z plastrami sera feta z oliwą extra virgin i kremem balsamicznym /W
Jajka od kur zielononóżek z awokado, z tatarem z pomidorów /W/L
Chrupiąca granola z sezonowymi owocami, jogurtem greckim i miodem akacjowym /W
Wybór świeżych warzyw: seler naciowy, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, papryka, ogórek, sałata rzymska
Grillowane karczochy z mini mozzarellą z pesto pistacjowym i rukolą /W

Bufet gorący

Szakszuka z jajkami, kremowym sosem z włoskich pomidorów Pelati, ciecierzycą i grillowanymi warzywami  /W
Wegańskie kiełbaski z prażoną cebulką /V/L

Dodatki

Hummus z ciecierzycy z kuminem/ W
Pasta z awokado z prażonym sezamem /W
Miód z pasieki
Konfitura z moreli
Dżem truskawkowy

Pieczywo

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne

Dodatki do pieczywa

Masło z solą morską i ziołowe
Oliwa extra virgin

Bufet słodki

Pudding ryżowy z syropem klonowym /V
Brownie wegańskie /V
Daktylowe praliny /V
Falafel z ciecierzycy /V/L

Przekąski zimne „w stole”

Deska serów: Camembert i dojrzewający ser pleśniowy

Wybór wędlin: pierś z indyka sous vide, włoska mortadela z pistacjami, pieczony schab ze śliwką, pasztet cielęcy

Pieczony filet łososia z rukolą, wiórkami świeżego chrzanu, świeżym koprem i dressingiem
z musztardy francuskiej / L/G
Plastry malinowych pomidorów z awokado i serem mozzarella fior di latte z cytrusowym
winegretem /W/G
Sałatka szopska z bałkańskim serem /W/L

Dodatki

Sos tatarski, ćwikła, chrzan
Miód z pasieki
Dżem truskawkowy

Pieczywo

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne

Dodatki do pieczywa

Masło z solą morską

Dania gorące serwowane do wyboru z poniższych:

Jajka a’la Belvedere: jajko w koszulce, gryczany blin, szpinak, pomidory malinowe, awokado, sos holenderski /W

lub

Placuszki Rösti z wędzonym łososiem, kawiorem i crème fraîche

Desery „w stole”

Muffinki czekoladowe
Wybór ciastek duńskich

Przekąski zimne „w stole”

Daktylowe praliny z wegańskim dyniowym serem i pistacjami /V
Tataki z arbuza z wegańską fetą /V/G
Pasztet strasburski z boczniaków z figową konfiturą /V
Papryczki wiśniowe faszerowane wegańskim serkiem Urnebes /V/L
Hummus z ciecierzycy z mango i świeżymi owocami granatu  /W
Tabouleh z filetowanymi cząstkami owoców, świeżą mięta i sokiem z limonki /V/L/G

Dodatki

Pasta z bakłażana
Pasta z awokado
Miód z pasieki
Konfitura z moreli

Pieczywo

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne

Dodatki do pieczywa

Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Dania gorące serwowane do wyboru z poniższych:

Smażona polenta z zielonymi blanszowanymi warzywami, oliwą extra virgin i kremowym jajkiem w koszulce od zielononóżek /W

lub

Wegańska Szakszuka z ciecierzycą, grillowanymi pomidorami i włoskimi pomidorami Pelati z marynowanym tofu /V/L

Desery „w stole”

Kokosowa Panna Cotta z konfiturą mango-marakuja
Wegańskie Brownie

Dżem truskawkowy

Przerwy kawowe

Przygotowane przez nas menu na przerwy kawowe idealnie wpisze się w schemat szkoleń, konferencji oraz spotkań prasowych, podczas których potrzebna jest chwila kulinarnego odpoczynku przy wytrawnych lub słodkich przekąskach.

Menu zawiera sezonowe  przekąsek na słono i słodko - w wyłącznie domowej wersji.

Bufet słodki

Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere

Wybór słodkich wypieków:
mini croissanty
wybór ciastek duńskich
mini pączki z nadzieniami

Ciasta domowe:
Brownie
ciasto z owocami sezonowymi

Bufet słodki

Wybór kruchych ciasteczek z pracowni
cukierniczej Belvedere

Wybór słodkich wypieków:
wybór ciastek duńskich
kolorowe mini donuts

Ciasta domowe:
domowe ciasto ucierane „Zebra”
szarlotka z grójeckich jabłek

Bufet wytrawny

Żytnie sandwiche z musem z wędzonego na gorąco łososia i koperkiem
Tartinki z parzonym w majeranku schabem, chrzanem i julienne z pikli
Ptysie z kremowym twarożkiem kozim oraz buraczanym pudrem /W
Mini quiche z aromatyczną dynią i orzechami /W

Bufet słodki

Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere

Wybór słodkich wypieków:
mini croissanty
warkocz klonowy

Ciasta domowe:
Brownie
keks – domowe ciasto ucierane z owocami
tarta z ziarnem kawy i kajmakiem

Sałatka z sezonowych owoców

Bufet wytrawny

Żytnie sandwiche z musem z wędzonego na gorąco łososia i koperkiem
Ziemniaczki faszerowane grillowanym kurczakiem zagrodowym z chimichurri i opiekaną papryką
Tartinki z parzonym w majeranku schabem, chrzanem i julienne z pikli
Chipsy z chlebka lavash z kolendrową i czerwoną fasolą /V
Mini quiche z buraczkami i orzechami zapiekany pod oscypkiem /W
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek, bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G

Bufet słodki

Granola by Belvedere /W
Mango lassi /W

Zdrowe słodkości z pracowni cukierniczej Belvedere:
kruche ciastka z manufaktury Belvedere
pralina słony karmel w karmelizowanych wafelkach/W
Panna Cotta z konfiturą malinową /V

Ciasta domowe:
sernik z mascarpone
mini tarty z praliną z czerwonych owoców z kremem waniliowym

Sezonowe owoce filetowane

Bufet wytrawny

Ziemniaczki faszerowane grillowanym kurczakiem zagrodowym z chimichurri
i opiekaną papryką
Roladka z koziego sera i orzechów w płatkach pieczonego buraka /W
Hummus z czerwonej fasoli z kolendrą na chipsach z chlebka lavash /V
Warzywne „sticksz selera naciowego, marchewki, rzodkwi daikon i papryki z wegańskim majonezem /V/L/G
Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G

Smoothie:
burak-kurkuma-cynamon
pomarańcza-imbir-chilli

Hummusy

Hummus z czerwonej fasoli z kolendrą
na chrupkim chlebku lavash /V

20g

Pasztety

Pâté grzybowe z tostami z chałki /V

40g

Chlebek lavash

Chlebek lavash z hummusem, ajvarem
i chrupkimi warzywami /V 

20g

Chlebek lavash z kurczakiem w kefirze, młodym szpinakiem
i pieczoną papryką

30g

Wrapy z chlebka lavash, z hummusem, ajwarem
i chrupkimi warzywami /V

40g

Słone mini przekąski

Kurczak zagrodowy garam masala na bagietce,
relish ananasowo-kolendrowy

30g

Żytni sandwich z wędzonym na gorąco łososiem
i koperkiem

40g

Mini quiche z wędzonym twarogiem i szpinakiem
i orzechami /W  

30g

Tartinki z parzonym w majeranku schabem,
chrzanem i julienne z pikli

30g

Sałatki i warzywa

Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich, bakaliami,
selerem naciowym i winogronami /V/G

40g

Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki,
rzodkwi daikon i papryki podane z wegańskim majonezem /V/L/G

100g

Smoothie

Smoothie:
* buraczano-marchwiowe
* seler szpinak-jarmuż

50g

Nazwa dania

Gramatura

Bufet słodki

Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere

Wybór słodkich wypieków:
mini croissanty
wybór ciastek duńskich
mini pączki z nadzieniami

Ciasta domowe:
Brownie
ciasto z owocami sezonowymi

Bufet słodki

Wybór kruchych ciasteczek z pracowni
cukierniczej Belvedere

Wybór słodkich wypieków:
wybór ciastek duńskich
kolorowe mini donuts

Ciasta domowe:
domowe ciasto ucierane „Zebra”
szarlotka z grójeckich jabłek

Bufet wytrawny

Żytnie sandwiche z musem z wędzonego na gorąco łososia i koperkiem
Tartinki z parzonym w majeranku schabem, chrzanem i julienne z pikli
Ptysie z kremowym twarożkiem kozim oraz buraczanym pudrem /W
Mini quiche z aromatyczną dynią i orzechami /W

Bufet słodki

Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere

Wybór słodkich wypieków:
mini croissanty
warkocz klonowy

Ciasta domowe:
Brownie
keks – domowe ciasto ucierane z owocami
tarta z ziarnem kawy i kajmakiem

Sałatka z sezonowych owoców

Bufet wytrawny

Żytnie sandwiche z musem z wędzonego na gorąco łososia i koperkiem
Ziemniaczki faszerowane grillowanym kurczakiem zagrodowym z chimichurri i opiekaną papryką
Tartinki z parzonym w majeranku schabem, chrzanem i julienne z pikli
Chipsy z chlebka lavash z kolendrową i czerwoną fasolą /V
Mini quiche z buraczkami i orzechami zapiekany pod oscypkiem /W
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek, bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G

Bufet słodki

Granola by Belvedere /W
Mango lassi /W

Zdrowe słodkości z pracowni cukierniczej Belvedere:
kruche ciastka z manufaktury Belvedere
pralina słony karmel w karmelizowanych wafelkach/W
Panna Cotta z konfiturą malinową /V

Ciasta domowe:
sernik z mascarpone
mini tarty z praliną z czerwonych owoców z kremem waniliowym

Sezonowe owoce filetowane

Bufet wytrawny

Ziemniaczki faszerowane grillowanym kurczakiem zagrodowym z chimichurri
i opiekaną papryką
Roladka z koziego sera i orzechów w płatkach pieczonego buraka /W
Hummus z czerwonej fasoli z kolendrą na chipsach z chlebka lavash /V
Warzywne „sticksz selera naciowego, marchewki, rzodkwi daikon i papryki z wegańskim majonezem /V/L/G
Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G

Smoothie:
burak-kurkuma-cynamon
pomarańcza-imbir-chilli

Hummusy

Hummus z czerwonej fasoli z kolendrą
na chrupkim chlebku lavash /V

20g

Pasztety

Pâté grzybowe z tostami z chałki /V

40g

Chlebek lavash

Chlebek lavash z hummusem, ajvarem
i chrupkimi warzywami /V 

20g

Chlebek lavash z kurczakiem w kefirze, młodym szpinakiem
i pieczoną papryką

30g

Wrapy z chlebka lavash, z hummusem, ajwarem
i chrupkimi warzywami /V

40g

Słone mini przekąski

Kurczak zagrodowy garam masala na bagietce,
relish ananasowo-kolendrowy

30g

Żytni sandwich z wędzonym na gorąco łososiem
i koperkiem

40g

Mini quiche z wędzonym twarogiem i szpinakiem
i orzechami /W  

30g

Tartinki z parzonym w majeranku schabem,
chrzanem i julienne z pikli

30g

Sałatki i warzywa

Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich, bakaliami,
selerem naciowym i winogronami /V/G

40g

Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki,
rzodkwi daikon i papryki podane z wegańskim majonezem /V/L/G

100g

Smoothie

Smoothie:
* buraczano-marchwiowe
* seler szpinak-jarmuż

50g

Nazwa dania

Gramatura

Menu lunchowe w formie bufetu

W Belvedere Catering wiemy, jak ważną rolę odgrywają kulinaria podczas spotkań biznesowych. 
Dlatego menu lunchowe jest przez nas doskonale przemyślane pod względem zawartości dotyczącej potraw w poszczególnych zestawach aby wybrać to, które najbardziej odpowiada rodzajowi i randze danego spotkania.

Dania zimne

Wolno gotowana wieprzowina w liściach winogron z miodową galaretką
Ziołowa focaccia z pastą z wędzonego sera z kasztanami, sałatką wakame, sosem teriyaki
i brzoskwiniowym kawiorem
Kurczak zagrodowy z pieczonymi warzywami w rozmarynie
Sałatka nicejska: różne rodzaje sałat, oliwki, tuńczyk, pieczone ziemniakami /V/G/L
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatkami do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe

Zupa

Krem z topinamburu z oliwą rydzową

Dania gorące

Dorsz pieczony w klarowanym maśle z podgrzybkami z zielonym pieprzem
Faszerowany indyk z boczniakami i kasztanami z sosem jarzębinowym
Pierogi z kaszy gryczanej z wędzonym serem i oliwą szczypiorkową
Pieczone korzenne warzywa z masłem pomarańczowym /V/G/L
Pieczone ziemniaki w dzikim czosnku i wędzonej papryce

Desery

Sernik krakowski
Szarlotka
Ciasto piaskowe

Dania zimne

Oscypek z kremem z dyni, salsą grzybową i oliwą szczypiorkową
Plastry polędwiczki cielęcej w sosie tuńczykowym z owocami kapara i chrustem z pora
Ceviche z makreli z filecikami z cytrusów z winegretem i musztardą francuską /L/G
Ptasie mleczko z sera korycińskiego z salsą z pigwy /W/G
Liście sałaty rzymskiej z grillowanymi plastrami indyka, płatkami parmezanu i sosem Cezar /G
Sałatka z kaszy bulgur z granatem, wędzonym serem, suszonymi pomidorami, oliwkami kalamata i fetą z ziołowym winegretem /W/G
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: hummus buraczany i z zielonego groszku, masło z solą morską i ziołowe

Zupa

Korsykańska zupa z warzyw z czerwoną fasolą /V

Dania gorące

Grillowane medaliony wieprzowe w sosie gorgonzola /G
Picatta alla Milanese z sandacza, z owocami kaparów i pomidorową salsą /G
Karmelizowane sezonowe warzywa z parmezanem i ziołowym masłem /W/G
Dyniowe kopytka z klarowanym masłem /V/G/L
Grillowany kurczak w borowikach /G

Desery

Sernik pomarańczowy z aromatem kalifornijskiej pomarańczy
Szarlotka brzoskwiniowa z kruszonką migdałową
Tartaletki z owocami
Owoce sezonowe

Dania zimne

Plastry z piersi indyka sous vide z filecikami pomarańczy i grejpfruta /L/G
Deska włoskich wędlin i serów z oliwkami i marynowanymi karczochami, grisini, wędzonym sumem, płatkami cykorii i chipsami z jarmużu
Gravad lax, z ziołami, solą pomarańczową, figami i sosem musztardowym /G/L
Panna Cotta z koziego sera z pistacjami i mango /W/L
Carpaccio z  pieczonych buraków z balsamicznym kremem śliwkowym, serem Pecorino, winegretem malinowym i prażonymi orzechami laskowymi
w miodzie /G/W
Zielona sałatka z brokułami, wędzonym tofu i granatem /V/G
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe

Zupa

Krem z buraków z kozim serem

Dania gorące

Coq au Vin z kurczaka zagrodowego z czerwonym winem
Konfitowana cielęcina w podgrzybkach i słodkiej śmietance
Ravioli z ricottą i szpinakiem z palonym masłem ziołowym i szczypiorkiem /W
Grillowany łosoś z kabaczkiem, pomidorami i oregano
Parmiggiana z grillowanymi bakłażanami i mozzarellą /W/G
Kasza kus kus z dynią, kabaczkiem, pestkami dyni i zielonym peso
Warzywa z masłem borowikowym
Plastry pieczonych ziemniaków z rozmarynem i szalotką

Desery

Ciasto marchewkowe z kajmakiem
Sernik mascarpone na kruchym spodzie
Tartaletka czekoladowa
Pâte à Choux – ptyś pistacjowy z maliną

Dania zimne

Plastry cielęciny w sosie tuńczykowym z płatkami parmezanu i różowym pieprzem /G
Koktajl krewetkowy z majonezem homarowym i awokado/G
Parfait z sandacza z białą truflą z piklowanymi warzywami
Carpaccio z pieczonych buraków z „truflami”z koziego sera /W/G
Tataki z tuńczyka z marynowanym imbirem, ogórkiem i sezamem /W/G
Szynka Serrano z melonem i majonezem szafranowym
Sałatka z makaronu fusili z suszonymi pomidorami, marynowanym tofu, pomidorami, prażonymi orzechami nerkowca i winegretem imbirowym /V/L/G
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Zupa

Krem z pieczonych warzyw z pestkami dyni /W/G

Dania gorące

Konfitowana nowozelandzka jagnięcina w sosie miętowym
Polędwica z dorsza zapiekana z miso z sosem imbirowym /G
„Bouillabaisse” – owoce morza; krewetki, małże i kalmary ze świeżą bazylią, oliwkami i pomidorami w sosie maślano-winnym /G
Gnocchi buraczane w kremowym sosie gorgonzola
Kaszotto dolce z prażonymi orzechami włoskimi i granatem /W
Grillowane plastry cukinii, bakłażana i pomidorów z zielonym pesto /W/G
Blanszowane sezonowe warzywa z ziołowym masłem /W/G
Ryż pilaw z kolorową papryką i sosem ponzu /V/G
Placuszki ziemniaczane z grzybami i wędzonym oscypkiem

Desery

Tartaletka z owocami
Brownie z kremem czekoladowym
Tradycyjny sernik w polewie czekoladowej
Ptyś z orzechowym kremem i konfiturą z czarnej porzeczki

Dania zimne

Plastry piersi pulardy z musem paprykowym
i grillowanym bakłażanem /G
Opiekana makrela w marynacie z białego wina z estragonem i gorczycą
Wytrawny sernik z wędzonego suma z chrzanowym purée i zielonym groszkiem
Gołąbki z kaszą jaglaną, marchwią, batatami, kuminem rzymskim i kolendrą /W
Torcik z sera koziego i galaretką mango /W/G
Mini sałata rzymska z grillowanym indykiem, chipsami
z boczku, pomidorami i sosem Cezar
Sałatka tabbouleh z kuskusem i ziarnami granatu /V/L

Zupa

Orientalna zupa na mleczku kokosowym z warzywami i boczniakami z prażonym sezamem /W/L

Dania gorące

Eskalopki z zagrodowego kurczaka w jajku z parmezanem
Pierogi z dynią i pestkami słonecznika
Okoń morski z tapenadą z kaparów z palonym masłem
Mini marchewki z figami i sosem pomarańczowym z kardamonem /W/G
Komosa ryżowa z ziołami i oliwą /W/G

Desery

Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence du chocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Miodownik staropolski
Napoleonka z truskawkami

Dania zimne

Wybór wędlin pieczonych i wędzonych, pasztet z kaczki, pasztet z dziczyzny i perliczka z sałatami i sosem winegret
Carpaccio wołowe z parmezanem
Tuńczyk z rukolą  i brokułami z grzankami z brioszki z winegretem  musztardowym /L
Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami
Mozzarella z pomidorami i salsą oliwkową
Grillowane warzywa z pesto bazyliowym
Blanszowane brokuły i marynowane karczochy z prażonymi migdałami
Plastry łososia marynowanego w burakach
Ostrygi z dressingiem (szalotka z octem)
Sandacz z sosem tatarskim z apertyzowanymi truskawkami
i crème chantilly
Racuszki z dodatkami: konfitura z jabłek, wiśniowa, z jagód, syrop klonowy, płynny miód
Kolorowe pomidory
Sezonowe warzywa
3 rodzaje sałat: karbowana, rzymska, rukola z roszponką
3 rodzaje dressingów: winegret, miodowo-balsamiczny, jogurtowo-czosnkowy
Marynowane grzybki: kurki, borowiki, podgrzybki
Pikle: cebulka perłowa, korniszony, dynia w occie
Konfitura żurawinowa
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Stacja z serami

Brie, ser kozi dojrzewający, niebieski dojrzewający, młody polski ser kozi zagrodowy

Stacja z rybami

Wędzone szprotki, pstrąg, węgorz, śledzie w śmietanie z jabłkiem, śledzie z borowikami i żurawiną, śledzie z selerem i rodzynkami, sandacz z sosem tatarskim

Zupy

Bulion z makaronem i warzywami
Krem z białych warzyw z oliwą truflową

Stacja kulinarna wytrawna

Bułeczki Bao z wieprzowiną i sałatką z wakame

Dania gorące

Kurczak zagrodowy w sosie malaga z owocami
Pieczona kaczka w sosie owocowym
Sandacz z omułkami z sosem cytrusowym
Ravioli z borowikami z oliwą extra virgin
Grillowane i pieczone warzywa sezonowe z masłem ziołowym
Ziemniaki francuskie z masłem czosnkowym
Blanszowane warzywa z masłem ziołowym

Desery

Tartaletka kawowa z praliną orzechową
Mini eklery pistacjowe z marakują 
Ciasto z jabłkiem i kremem patisserie /V
Sernik cynamonowy na migdałowym spodzie

Stacja kulinarna słodka

Gofry z dodatkami: sosem czekoladowym, konfiturami owocowymi, kolorowymi i strzelającymi posypkami

Dania zimne

Wolno gotowana wieprzowina w liściach winogron z miodową galaretką
Ziołowa focaccia z pastą z wędzonego sera z kasztanami, sałatką wakame, sosem teriyaki
i brzoskwiniowym kawiorem
Kurczak zagrodowy z pieczonymi warzywami w rozmarynie
Sałatka nicejska: różne rodzaje sałat, oliwki, tuńczyk, pieczone ziemniakami /V/G/L
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatkami do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe

Zupa

Krem z topinamburu z oliwą rydzową

Dania gorące

Dorsz pieczony w klarowanym maśle z podgrzybkami z zielonym pieprzem
Faszerowany indyk z boczniakami i kasztanami z sosem jarzębinowym
Pierogi z kaszy gryczanej z wędzonym serem i oliwą szczypiorkową
Pieczone korzenne warzywa z masłem pomarańczowym /V/G/L
Pieczone ziemniaki w dzikim czosnku i wędzonej papryce

Desery

Sernik krakowski
Szarlotka
Ciasto piaskowe

Dania zimne

Oscypek z kremem z dyni, salsą grzybową i oliwą szczypiorkową
Plastry polędwiczki cielęcej w sosie tuńczykowym z owocami kapara i chrustem z pora
Ceviche z makreli z filecikami z cytrusów z winegretem i musztardą francuską /L/G
Ptasie mleczko z sera korycińskiego z salsą z pigwy /W/G
Liście sałaty rzymskiej z grillowanymi plastrami indyka, płatkami parmezanu i sosem Cezar /G
Sałatka z kaszy bulgur z granatem, wędzonym serem, suszonymi pomidorami, oliwkami kalamata i fetą z ziołowym winegretem /W/G
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: hummus buraczany i z zielonego groszku, masło z solą morską i ziołowe

Zupa

Korsykańska zupa z warzyw z czerwoną fasolą /V

Dania gorące

Grillowane medaliony wieprzowe w sosie gorgonzola /G
Picatta alla Milanese z sandacza, z owocami kaparów i pomidorową salsą /G
Karmelizowane sezonowe warzywa z parmezanem i ziołowym masłem /W/G
Dyniowe kopytka z klarowanym masłem /V/G/L
Grillowany kurczak w borowikach /G

Desery

Sernik pomarańczowy z aromatem kalifornijskiej pomarańczy
Szarlotka brzoskwiniowa z kruszonką migdałową
Tartaletki z owocami
Owoce sezonowe

Dania zimne

Plastry z piersi indyka sous vide z filecikami pomarańczy i grejpfruta /L/G
Deska włoskich wędlin i serów z oliwkami i marynowanymi karczochami, grisini, wędzonym sumem, płatkami cykorii i chipsami z jarmużu
Gravad lax, z ziołami, solą pomarańczową, figami i sosem musztardowym /G/L
Panna Cotta z koziego sera z pistacjami i mango /W/L
Carpaccio z  pieczonych buraków z balsamicznym kremem śliwkowym, serem Pecorino, winegretem malinowym i prażonymi orzechami laskowymi
w miodzie /G/W
Zielona sałatka z brokułami, wędzonym tofu i granatem /V/G
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe

Zupa

Krem z buraków z kozim serem

Dania gorące

Coq au Vin z kurczaka zagrodowego z czerwonym winem
Konfitowana cielęcina w podgrzybkach i słodkiej śmietance
Ravioli z ricottą i szpinakiem z palonym masłem ziołowym i szczypiorkiem /W
Grillowany łosoś z kabaczkiem, pomidorami i oregano
Parmiggiana z grillowanymi bakłażanami i mozzarellą /W/G
Kasza kus kus z dynią, kabaczkiem, pestkami dyni i zielonym peso
Warzywa z masłem borowikowym
Plastry pieczonych ziemniaków z rozmarynem i szalotką

Desery

Ciasto marchewkowe z kajmakiem
Sernik mascarpone na kruchym spodzie
Tartaletka czekoladowa
Pâte à Choux – ptyś pistacjowy z maliną

Dania zimne

Plastry cielęciny w sosie tuńczykowym z płatkami parmezanu i różowym pieprzem /G
Koktajl krewetkowy z majonezem homarowym i awokado/G
Parfait z sandacza z białą truflą z piklowanymi warzywami
Carpaccio z pieczonych buraków z „truflami”z koziego sera /W/G
Tataki z tuńczyka z marynowanym imbirem, ogórkiem i sezamem /W/G
Szynka Serrano z melonem i majonezem szafranowym
Sałatka z makaronu fusili z suszonymi pomidorami, marynowanym tofu, pomidorami, prażonymi orzechami nerkowca i winegretem imbirowym /V/L/G
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Zupa

Krem z pieczonych warzyw z pestkami dyni /W/G

Dania gorące

Konfitowana nowozelandzka jagnięcina w sosie miętowym
Polędwica z dorsza zapiekana z miso z sosem imbirowym /G
„Bouillabaisse” – owoce morza; krewetki, małże i kalmary ze świeżą bazylią, oliwkami i pomidorami w sosie maślano-winnym /G
Gnocchi buraczane w kremowym sosie gorgonzola
Kaszotto dolce z prażonymi orzechami włoskimi i granatem /W
Grillowane plastry cukinii, bakłażana i pomidorów z zielonym pesto /W/G
Blanszowane sezonowe warzywa z ziołowym masłem /W/G
Ryż pilaw z kolorową papryką i sosem ponzu /V/G
Placuszki ziemniaczane z grzybami i wędzonym oscypkiem

Desery

Tartaletka z owocami
Brownie z kremem czekoladowym
Tradycyjny sernik w polewie czekoladowej
Ptyś z orzechowym kremem i konfiturą z czarnej porzeczki

Dania zimne

Plastry piersi pulardy z musem paprykowym
i grillowanym bakłażanem /G
Opiekana makrela w marynacie z białego wina z estragonem i gorczycą
Wytrawny sernik z wędzonego suma z chrzanowym purée i zielonym groszkiem
Gołąbki z kaszą jaglaną, marchwią, batatami, kuminem rzymskim i kolendrą /W
Torcik z sera koziego i galaretką mango /W/G
Mini sałata rzymska z grillowanym indykiem, chipsami
z boczku, pomidorami i sosem Cezar
Sałatka tabbouleh z kuskusem i ziarnami granatu /V/L

Zupa

Orientalna zupa na mleczku kokosowym z warzywami i boczniakami z prażonym sezamem /W/L

Dania gorące

Eskalopki z zagrodowego kurczaka w jajku z parmezanem
Pierogi z dynią i pestkami słonecznika
Okoń morski z tapenadą z kaparów z palonym masłem
Mini marchewki z figami i sosem pomarańczowym z kardamonem /W/G
Komosa ryżowa z ziołami i oliwą /W/G

Desery

Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence du chocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Miodownik staropolski
Napoleonka z truskawkami

Dania zimne

Wybór wędlin pieczonych i wędzonych, pasztet z kaczki, pasztet z dziczyzny i perliczka z sałatami i sosem winegret
Carpaccio wołowe z parmezanem
Tuńczyk z rukolą  i brokułami z grzankami z brioszki z winegretem  musztardowym /L
Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami
Mozzarella z pomidorami i salsą oliwkową
Grillowane warzywa z pesto bazyliowym
Blanszowane brokuły i marynowane karczochy z prażonymi migdałami
Plastry łososia marynowanego w burakach
Ostrygi z dressingiem (szalotka z octem)
Sandacz z sosem tatarskim z apertyzowanymi truskawkami
i crème chantilly
Racuszki z dodatkami: konfitura z jabłek, wiśniowa, z jagód, syrop klonowy, płynny miód
Kolorowe pomidory
Sezonowe warzywa
3 rodzaje sałat: karbowana, rzymska, rukola z roszponką
3 rodzaje dressingów: winegret, miodowo-balsamiczny, jogurtowo-czosnkowy
Marynowane grzybki: kurki, borowiki, podgrzybki
Pikle: cebulka perłowa, korniszony, dynia w occie
Konfitura żurawinowa
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Stacja z serami

Brie, ser kozi dojrzewający, niebieski dojrzewający, młody polski ser kozi zagrodowy

Stacja z rybami

Wędzone szprotki, pstrąg, węgorz, śledzie w śmietanie z jabłkiem, śledzie z borowikami i żurawiną, śledzie z selerem i rodzynkami, sandacz z sosem tatarskim

Zupy

Bulion z makaronem i warzywami
Krem z białych warzyw z oliwą truflową

Stacja kulinarna wytrawna

Bułeczki Bao z wieprzowiną i sałatką z wakame

Dania gorące

Kurczak zagrodowy w sosie malaga z owocami
Pieczona kaczka w sosie owocowym
Sandacz z omułkami z sosem cytrusowym
Ravioli z borowikami z oliwą extra virgin
Grillowane i pieczone warzywa sezonowe z masłem ziołowym
Ziemniaki francuskie z masłem czosnkowym
Blanszowane warzywa z masłem ziołowym

Desery

Tartaletka kawowa z praliną orzechową
Mini eklery pistacjowe z marakują 
Ciasto z jabłkiem i kremem patisserie /V
Sernik cynamonowy na migdałowym spodzie

Stacja kulinarna słodka

Gofry z dodatkami: sosem czekoladowym, konfiturami owocowymi, kolorowymi i strzelającymi posypkami

Menu kolacyjne w formie bufetu

Menu na kolacje zawiera wyslekcjonowane potrawy z sezonowymi dodatkami. Nasi szefowie kuchni zadbali o każdy, kulinarny detal, po to aby Twoje spotaknie firmowe, konferencja, czy jubileusz firmy zostały zakończone w doskonałym stylu i z dobrym smakiem. Każdemu wydarzeniu dedykujemy najwyższy poziom obsługi w miejscu wydarzenia oraz wyselekcjonowaną obsługę kelnerską.

Dania zimne

Mus z sera feta z płatkami chili, konfiturą z czerwonej papryki w chrupiącym ptysiu szafranowym /W
Wegański hummus z imbirem, kurkumą i żółtym curry z warzywami w stylu „sticks” /V
Lollipop z koziego sera z żurawiną w ciemnej czekoladzie, z płatkami soli Maldon i pistacjami /W
Terrine z sandacza po królewsku z aioli cytrynowym i świeżym koperkiem
Carpaccio z kolorowych, wędzonych buraków z musem z bryndzy, orzechami, granatem i białym balsamico /W/G
Szaszłyki z polędwiczki z indyka w glazurze sezamowej i sosem sweet chili

Bar sałatkowy

Świeże warzywa krojone: pomidory, ogórki, papryka, marchew, seler, czerwona cebula, sałatka szwedzka kolorowe sałaty
Dodatki: pestki dyni i słonecznika, grzanki, płatki parmezanu, plastry  grillowanego zagrodowego kurczaka, wędzone tofu, orzechy, oliwki zielone
i czarne, kapary
Sosy: miodowy, balsamiczny, chili-imbirowy, czosnkowy
Oliwy smakowe
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Zupa

Krem z białych warzyw z oliwą koperkową i prażonym słonecznikiem

Dania gorące

Eskalopki cielęce w kremowym sosie grzybowym i ziemniakami gratin
Chilli con carne w aromatycznym sosie pomidorowym z gorzką czekoladą
Dorsz Meuniere z palonym masłem i sokiem z cytryny, nacią pietruszki i kaparami z purée z kalafiora z migdałami
Gnocchi szpinakowe z sosem gorgonzola dolce, świeżym szpinakiem, czarnym pieprzem i prażonymi orzechami włoskimi
Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą pęczak i leśnych grzybów w sosie curry /W/G

Desery

Ciasto piaskowe z owocami
Brownie z kremem czekoladowym
Szarlotka migdałowa z cynamonem
Mini muffiny

Dania zimne

Polędwiczka cielęca z sosem z tuńczykowym, płatkami parmezanu i różowym pieprzem
Pasztet z dziczyzny z kolorowym pieprzem, musem chrzanowym i mikroliśćmi
Rillettes z wędzonego pstrąga ze skórkami cytryny, świeżym koperkiem na pumperniklu
Trufle z kaszy jaglanej w korzennych ziołach, z łososiową marchewką, kaparami i sosem
z musztardą francuską /V/G/L
Kurczak tandoori z salsą z ananasa, chili i kolendrą /L/G
Sałatka z perłową kaszą kuskus, mini mozzarellą, pomidorkami, szpinakiem, prażonymi orzeszkami pinii i pesto bazyliowy /W
Mini quiche z porem i serem cheddar /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Zupa

Barszcz ukraiński z kwaśną śmietaną i koperkiem

Dania gorące

Konfitowana kaczka w pomarańczach z sosem
demi-glace z żurawiną
Filet z okonia morskiego z małżami w kremowym sosie śmietankowo-winnym z kaparami
Ravioli ze szpinakiem i ricottą z sosem parmezanowym i szczypiorkiem /W
Korzenne warzywa zapiekane z oliwą paprykową /W/G
Curry wegańskie z batatem i cieciorką na mleku kokosowym z ryżem basmati /W/V/G/L
Pieczone ziemniaki po prowansalsku ze świeżymi ziołami /W/G

Desery

Mus whiskey z konfiturą z moreli i pomarańczy 
Ciasto daktylowe z polewą  czekoladową
Miodownik z kremem karmelowym
Tartaletka cytrynowa z chantilly waniliowym

MENU  III

Dania zimne

Plastry polędwiczki wieprzowej z konfiturą z czerwonej cebuli, kwaśnymi jabłkami i świeżymi ziołami /B
Sajgonki z kurczaka z warzywami julienne, świeżymi ziołami, sosem sweet chili i majo wasabi /G
Terrine z sandacza po królewsku z chipsami z jarmużu
Hummus z buraka z gravad lax z marchewki z kaparami i białym sezamem /V/L/G
Papryka wiśniowa z serem bałkańskim, czarnuszką i rukolą /W/G
Sałata rzymska z grillowaną piersią indyka, ciemnymi winogronami, serem pleśniowym i granatem /G
Sałatka z pieczonej dyni, czarnej soczewicy z rukola, fetą, orzechami pekan i miodowym winegretem /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Zupa

Krem ze słodkich ziemniaków na mleku kokosowym z garam masala i orzechami ziemnymi  /W/V/G/L

Dania gorące

Wołowina po burgundzku
Eskalopki z indyka w sosie truflowym ze smażonymi boczniakami i brokułami
Karmazyn z prażonymi płatkami migdałów w kremowym sosie szafranowym
Mac and cheese /W
Ragu z batata i cieciorki z warzywami w aromatycznym sosie pomidorowym z masłem orzechowym /V
Zapiekane ziemniaki z masłem rozmarynowym i parmezanem /W/G
Kluski śląskie prażoną z cebulką /W
Polenta z estragonem z pesto z czarnych oliwek /W

Desery

Sernik z mascarpone 
Mus kokosowy z mango i marakują 
Pâte choux czekoladowe z owocami leśnymi
Financier migdałowy z kremem solony migdał
Tartaletki z kremem patissiere i owocami

Dania zimne

Carpaccio z wędzonego jelenia z majo lubczykowym, grzankami, parmezanem i rukolą
Sałatka z gruszki, sera pleśniowego, szpinaku i karmelizowanych orzechów z dressingiem balsamicznym /W
Płatki z piersi perliczki sous vide z crème fraîche z salsą z selera naciowego, imbirem, natką pietruszki i oliwą
Czarne ptysie z musem z nerkowców z karmelizowanymi orzechami w chili
Parfait z miętusa z majo koperkowym, czarnym kawiorem i pumperniklem /G
Panna Cotta z sera koziego z truflami I czarnym pieprzem /G/W
Mini quiche z boczkiem i szpinakiem
Roladki z rostbefem, piklowanymi warzywami julienne i aioli cytrynowym /G
Sałatka z pieczonej dyni w garam masala ze szpinakiem, orzechami pekan, mini mozzarellą
i dressingiem miód-chili
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe

Zupa

Krem z kukurydzy z kokosem, imbirem i kurkumą /W/V/G/L

Dania gorące

Konfitowana wołowina w sosie z Żubrówki
Pieczona kaczka w sosie wiśniowym z Porto z kluskami śląskimi
Pieczony łosoś z sosem beszamelowym ze szpinakiem z płatkami prażonych migdałów
Tajskie zielone curry z dalem z kalafiora, soczewicy i jarmużem na mleku kokosowym /V/G
Zimowy ratatouille z warzywami w sosie maślano-cytrynowym /W
Gnocchi buraczane w sosie parmezanowym
z czarnym pieprzem /W
Gratin z ziemniaków z serem Gruyere /W/G

Desery

Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia 
Mus Pâté à bombe z maliną i orzechem laskowym
Ciastko daktylowe ze słonym karmelem
Pâte choux pistacjowy z kremem malinowym
Crème brûlée z markują

Dania zimne

Mus z sera feta z płatkami chili, konfiturą z czerwonej papryki w chrupiącym ptysiu szafranowym /W
Wegański hummus z imbirem, kurkumą i żółtym curry z warzywami w stylu „sticks” /V
Lollipop z koziego sera z żurawiną w ciemnej czekoladzie, z płatkami soli Maldon i pistacjami /W
Terrine z sandacza po królewsku z aioli cytrynowym i świeżym koperkiem
Carpaccio z kolorowych, wędzonych buraków z musem z bryndzy, orzechami, granatem i białym balsamico /W/G
Szaszłyki z polędwiczki z indyka w glazurze sezamowej i sosem sweet chili

Bar sałatkowy

Świeże warzywa krojone: pomidory, ogórki, papryka, marchew, seler, czerwona cebula, sałatka szwedzka kolorowe sałaty
Dodatki: pestki dyni i słonecznika, grzanki, płatki parmezanu, plastry  grillowanego zagrodowego kurczaka, wędzone tofu, orzechy, oliwki zielone
i czarne, kapary
Sosy: miodowy, balsamiczny, chili-imbirowy, czosnkowy
Oliwy smakowe
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Zupa

Krem z białych warzyw z oliwą koperkową i prażonym słonecznikiem

Dania gorące

Eskalopki cielęce w kremowym sosie grzybowym i ziemniakami gratin
Chilli con carne w aromatycznym sosie pomidorowym z gorzką czekoladą
Dorsz Meuniere z palonym masłem i sokiem z cytryny, nacią pietruszki i kaparami z purée z kalafiora z migdałami
Gnocchi szpinakowe z sosem gorgonzola dolce, świeżym szpinakiem, czarnym pieprzem i prażonymi orzechami włoskimi
Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą pęczak i leśnych grzybów w sosie curry /W/G

Desery

Ciasto piaskowe z owocami
Brownie z kremem czekoladowym
Szarlotka migdałowa z cynamonem
Mini muffiny

Dania zimne

Polędwiczka cielęca z sosem z tuńczykowym, płatkami parmezanu i różowym pieprzem
Pasztet z dziczyzny z kolorowym pieprzem, musem chrzanowym i mikroliśćmi
Rillettes z wędzonego pstrąga ze skórkami cytryny, świeżym koperkiem na pumperniklu
Trufle z kaszy jaglanej w korzennych ziołach, z łososiową marchewką, kaparami i sosem
z musztardą francuską /V/G/L
Kurczak tandoori z salsą z ananasa, chili i kolendrą /L/G
Sałatka z perłową kaszą kuskus, mini mozzarellą, pomidorkami, szpinakiem, prażonymi orzeszkami pinii i pesto bazyliowy /W
Mini quiche z porem i serem cheddar /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Zupa

Barszcz ukraiński z kwaśną śmietaną i koperkiem

Dania gorące

Konfitowana kaczka w pomarańczach z sosem
demi-glace z żurawiną
Filet z okonia morskiego z małżami w kremowym sosie śmietankowo-winnym z kaparami
Ravioli ze szpinakiem i ricottą z sosem parmezanowym i szczypiorkiem /W
Korzenne warzywa zapiekane z oliwą paprykową /W/G
Curry wegańskie z batatem i cieciorką na mleku kokosowym z ryżem basmati /W/V/G/L
Pieczone ziemniaki po prowansalsku ze świeżymi ziołami /W/G

Desery

Mus whiskey z konfiturą z moreli i pomarańczy 
Ciasto daktylowe z polewą  czekoladową
Miodownik z kremem karmelowym
Tartaletka cytrynowa z chantilly waniliowym

MENU  III

Dania zimne

Plastry polędwiczki wieprzowej z konfiturą z czerwonej cebuli, kwaśnymi jabłkami i świeżymi ziołami /B
Sajgonki z kurczaka z warzywami julienne, świeżymi ziołami, sosem sweet chili i majo wasabi /G
Terrine z sandacza po królewsku z chipsami z jarmużu
Hummus z buraka z gravad lax z marchewki z kaparami i białym sezamem /V/L/G
Papryka wiśniowa z serem bałkańskim, czarnuszką i rukolą /W/G
Sałata rzymska z grillowaną piersią indyka, ciemnymi winogronami, serem pleśniowym i granatem /G
Sałatka z pieczonej dyni, czarnej soczewicy z rukola, fetą, orzechami pekan i miodowym winegretem /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Zupa

Krem ze słodkich ziemniaków na mleku kokosowym z garam masala i orzechami ziemnymi  /W/V/G/L

Dania gorące

Wołowina po burgundzku
Eskalopki z indyka w sosie truflowym ze smażonymi boczniakami i brokułami
Karmazyn z prażonymi płatkami migdałów w kremowym sosie szafranowym
Mac and cheese /W
Ragu z batata i cieciorki z warzywami w aromatycznym sosie pomidorowym z masłem orzechowym /V
Zapiekane ziemniaki z masłem rozmarynowym i parmezanem /W/G
Kluski śląskie prażoną z cebulką /W
Polenta z estragonem z pesto z czarnych oliwek /W

Desery

Sernik z mascarpone 
Mus kokosowy z mango i marakują 
Pâte choux czekoladowe z owocami leśnymi
Financier migdałowy z kremem solony migdał
Tartaletki z kremem patissiere i owocami

Dania zimne

Carpaccio z wędzonego jelenia z majo lubczykowym, grzankami, parmezanem i rukolą
Sałatka z gruszki, sera pleśniowego, szpinaku i karmelizowanych orzechów z dressingiem balsamicznym /W
Płatki z piersi perliczki sous vide z crème fraîche z salsą z selera naciowego, imbirem, natką pietruszki i oliwą
Czarne ptysie z musem z nerkowców z karmelizowanymi orzechami w chili
Parfait z miętusa z majo koperkowym, czarnym kawiorem i pumperniklem /G
Panna Cotta z sera koziego z truflami I czarnym pieprzem /G/W
Mini quiche z boczkiem i szpinakiem
Roladki z rostbefem, piklowanymi warzywami julienne i aioli cytrynowym /G
Sałatka z pieczonej dyni w garam masala ze szpinakiem, orzechami pekan, mini mozzarellą
i dressingiem miód-chili
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe

Zupa

Krem z kukurydzy z kokosem, imbirem i kurkumą /W/V/G/L

Dania gorące

Konfitowana wołowina w sosie z Żubrówki
Pieczona kaczka w sosie wiśniowym z Porto z kluskami śląskimi
Pieczony łosoś z sosem beszamelowym ze szpinakiem z płatkami prażonych migdałów
Tajskie zielone curry z dalem z kalafiora, soczewicy i jarmużem na mleku kokosowym /V/G
Zimowy ratatouille z warzywami w sosie maślano-cytrynowym /W
Gnocchi buraczane w sosie parmezanowym
z czarnym pieprzem /W
Gratin z ziemniaków z serem Gruyere /W/G

Desery

Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia 
Mus Pâté à bombe z maliną i orzechem laskowym
Ciastko daktylowe ze słonym karmelem
Pâte choux pistacjowy z kremem malinowym
Crème brûlée z marakują

O niezawodną realizacje wydarzenia zadbają

Osobowości kulinarnego świata Belvedere Gourmet Group.

Wydarzenia firmowe wymagają specjalnej atencji organizacyjnej. Ich rangę warto podnieść poprzez najwyższej jakości kulinaria.

Szefowie Kuchni Belvedere Catering zadbają o unikalne smaki podczas eventów. Za każdy detal oprawy kulinarnej przed i w miejscu wydarzenia odpowiadają: David Gaboriaud, Marcin Kowernik, Dariusz Mućko, Adam Chrząstowski i Michał Iwaniuk.

DZIAŁ HANDLOWY

Zapraszamy do kontaktu

Małgorzata Bronowska

Dyrektor ds. sprzedaży

+48 22 55 86 736
+48 608 413 267
malgorzata.bronowska@belvedere.com.pl

Andrzej Średnicki

Zastępca dyrektora ds. sprzedaży

+48 22 558 67 44
+48 734 157 995
andrzej.srednicki@belvedere.com.pl

Małgorzata Momot

Starszy specjalista ds. sprzedaży

+48 22 558 67 66
+48 604 613 902
malgorzata.momot@belvedere.com.pl

Maja Kurowska

Starszy specjalista ds. sprzedaży

+48 22 558 67 34
+48 600 815 460
maja.kurowska@belvedere.com.pl

Ewa Kacperczyk

Specjalista ds. sprzedaży

+48 22 558 67 70
+48 603 446 778
ewa.kacperczyk@belvedere.com.pl

Sprawdź również inne oferty
Belvedere Catering

Catering dla firm

Wyjątkowa obsługa

Wykwinty bankiet firmowy

Oprawa kulinarna bankietów firmowych, która wyniesie Twoje wydarzenia na szczyt.

Sprawdź pełną ofertę

Catering na wesela

Zaskakujące smaki

Catering na wesela

Nasi Szefowie Kuchni doradzą, jakie menu wybrać na tę wyjątkową uroczystość.

Sprawdź pełną ofertę

Catering eventowy

Sprawdź nasz rozwiązania

Catering eventowy

Sprawdź rozwiązania realizowane z myślą o potrzebach naszych klientów.

Sprawdź pełną ofertę

Oprawa meczowa

Catering na Stadionie Legii

Oprawa meczowa

Od lat zapewniamy na Stadionie Legii Warszawa wyśmienitą kuchnię, unikatowy design oraz obsługę na najwyższym poziomie

Sprawdź pełną ofertę