Polityka zrównoważonego rozwoju biznesu

NASZE SPOSOBY NA ROZWÓJ BIZNESU W DUCHU ZERO WASTE

W trosce o środowisko naturalne stosujemy od lat politykę zrównoważonego rozwoju biznesu, kładąc szczególny nacisk na zero waste, czyli minimalizowanie odpadów oraz użytkowanie infrastruktury i zasobów cateringowych bez marnowania ich.

WYPOSAŻENIE I INFRASTRUKTURA CATERINGOWA

1. Stosowanie produktów wielokrotnego użytku oraz jednorazowych, ekologicznych w pełni biodegradowalnych, takich jak:
• naczynia szklane w tym porcelanowa zastawa najwyższej jakości
• najwyższej jakości porcelanowe talerze wykonane z bezołowiowego w 100% naturalnego surowca, odporne na zniszczenia, zarysowania, absorpcję tłuszczów
na życzenie Klienta:
• sztućce i naczynia z naturalnych, biodegradowalnych surowców: otrąb, drewna i innych
• słomki zero waste ze skrobi kukurydzianej – w 100% biodegradowalne
• dekoracje bufetów i stołów wielokrotnego użytku, z naturalnych tworzyw lub szklane

2. Korzystanie z własnego, profesjonalnego centrum produkcyjnego wyposażonego w najnowszej generacji energooszczędne urządzenia w tym:
• maszyny myjące, oszczędzające wodę, w tym energooszczędne zmywarki z odzyskiem pary
• środki czystości do mycia naczyń i urządzeń w 100% biodegradowalne
• ledowe oświetlenie
• uważna segregacja odpadów

ŻYWNOŚĆ I MENU

1. Selektywny dobór dostawców żywności oraz precyzyjne oszacowywanie ilości jedzenia:
• dbałość o dokładne oszacowywanie ilości przygotowywanego jedzenia w celu zminimalizowania odpadów
• dobór dostawców i producentów z rynku lokalnego (województwa mazowieckiego oraz Warmii i Mazur), produkujących naturalną żywność w oparciu o ekologiczne nawozy oraz etyczną hodowlę
• umiejętność komponowania dań w oparciu o wiedzę nt. diet wegańskiej, wegetariańskiej, bezglutenowej, niskowęglowodanowej

Menu