Natura latem obdarowuje nas bogactwem smaków.
Jest to czas kiedy w menu królują lekkie dania, sałaty i sałatki na 1000 sposobów oraz orzeźwiające koktajle.
W sezonowej odsłonie kulinarnej Belvedere Catering by Design Henryk Nieciejowski – Szef Kuchni miksuje letnie smaki tworząc ofertę opartą o różnorodność dań, w tym zgodnie z obowiązującymi trendami – w wersji dla wegan i wegetarian.
Kaczka w malinie, pasztet z kaszy gryczanej z pomidorem i balsamico, karczochy z kremem z szalotek i kawiorem truflowym, mascarpone z kremem malinowym, tartoletka cytrynowa z paloną bezą to tylko niektóre z propozycji w naszym menu.
Nie może zabraknąć live cooking.
Na stacji Polskie Lato podamy potrawy przygotowane na bazie wyłącznie lokalnych produktów, np. chłodnik z botwinki ze smażonym faszerowanym jajkiem, raki duszone w śmietanie i koperku czy sałata z polnych ziół i kwiatów z kozim serem z Warmii, owocami leśnymi i malinowym vinagrette.
Na stacji Owoce Morza serwujemy smażone krewetki z woka z wyborem warzyw i sosami.
Orzeźwiające koktajle to podstawa każdego eventu. Latem oferujemy m. in. Sweet Choco na bazie ekologicznego mleka z Warmii i Mazur oraz Green Power z esencji z kwiatów bzu i ziół z ekologicznych upraw zachodniopomorskich.
Letnie potrawy lubimy serwować w stylizacji garden party, wesel, eventów koktajlowych i innych wydarzeń plenerowych.
Idealnie jednak sprawdzą się one także podczas prestiżowej gali, konferencji czy spotkania firmowego.
Zapraszamy do kontaktu
Tel.: 22 55 86 700
E-mail: catering@belvedere.com.pl