W dniach 14-15 czerwca 2019 r. w POLIN odbyło się Międzynarodowe Sympozjum Sercowo-Naczyniowe na temat: „Choroby serca i naczyń – teraźniejszość i przyszłość”.
Mieliśmy przyjemność zaaranżować oprawę cateringową dla tego wydarzenia.
Menu przygotowane na ten event wyserwowaliśmy w formie eleganckich bufetów dopasowanych designem do industrialnych wnętrz Muzeum POLIN.
Podczas przerw kawowych zapewniliśmy uczestnikom dostęp do wyboru owoców oraz wyśmienitych deserów prosto z pracowni cukierniczej Belvedere. Na lunch podaliśmy m.in. panna cottę z gęsi w galaretce cherry z sałatką frisse i vinaigrette z pomarańczy, plastry wołowiny z daktylami w sosie korzennym, a na deser petit fours, mini bezy i tarty z sezonowymi owocami. Zaproponowane menu wpisało się w tematykę wydarzenia – dania były sezonowe, lekkie a jednocześnie energetyczne.
Sympozjum odbyło się pod patronatem polskiego Instytutu Kardiologii. Współorganizatorem wydarzenia była Międzynarodowa Fundacja Menarini.
W evencie wzięło udział 340 uczestników każdego dnia.