30 maja 2019 r. w EXPO XXI w Warszawie, po raz pierwszy w Polsce, miała miejsce światowa, technologiczna konferencja AWS Summit. Organizatorem wydarzenia był największy, globalny dostawca chmury obliczeniowej, skupiający entuzjastów i specjalistów cloud computingu.
Odpowiadaliśmy za oprawę cateringową konferencji dla 2200 uczestników.
Wychodząc naprzeciw potrzebom uczestników związanym z przemieszczaniem się na liczne panele, prezentacje i spotkania zaaranżowaliśmy oprawę w sposób komfortowy i maksymalnie dla nich dostępny – czyli w formule grab&go.
Zaproponowaliśmy stanowiska z urozmaiconym menu w tym, zgodnie z trendami kulinarnymi – z dużym udziałem dań wegetariańskich.
Spośród dań ciepłych powodzeniem cieszyły się hamburgery z wołowiną, a w wydaniu vege – z kozim serem i konfiturą z fig, oraz fricasse z kurczaka z warzywami. Na zimno podaliśmy – różnorodne kanapki (wrapy, tortille, bruschetty) i sałatki. Na deser idealnym rozwiązaniem grab&go okazały się mini pączki z różnym nadzieniem.
W trosce o środowisko naturalne zapewniliśmy naczynia i sztućce wykonane z papieru i drewna, w pełni biodegradowalne, co zostało docenione przez gości z całego świata.