Autorskie menu na imprezy studniówkowe przygotowane przez znakomitych Szefów Kuchni Belvedere Catering
Studniówka to duże wydarzenie w życiu młodych ludzi – pierwszy, wspaniały bal i czas zakończenia liceum, ale i początku wejścia na nowe tory życia.
To ważne wydarzenie wymaga wyjątkowej oprawy pod każdym względem, a my mamy doświadczenie w celebracji doniosłych chwil. Oferujemy kompleksową pomoc w organizacji wydarzenia proponując wybór najlepszego miejsca na terenie Warszawy oraz oprawę kulinarną
Zachwycimy Was doskonałym smakiem potraw specjalnie na tę imprezę skomponowanego menu przez naszych znakomitych szefów kuchni, wznosząc Wasze wydarzenie na wyższy poziom.
Nasz zespół tworzą najlepsi profesjonaliści na rynku, którzy pomogą Wam na każdym etapie wydarzenia studniówkowego począwszy od wyboru miejsca, menu i stylizacji do opieki w miejscu wydarzenia.
Współpracujemy z najbardziej prestiżowymi lokalizacjami w Warszawie. W naszym portfolio znajdują się zarówno historyczne jak i nowoczesne miejsca, które z łatwością dopasujemy do potrzeb wydarzenia studniówkowego.
Za menu skomponowane według najnowszych trendów kulianarnych i dopasowane do gustów smakowych młodzieży odpowiadają charyzmatyczni kreatorzy smaku: szef kreatywny David Gaboriaud i Michał Iwaniuk – 7-my na świecie mistrz cukiernictwa.
Zajmiemy się stylizacją oprawy kulinarnej od A do Z dopasowuąc ją do indywidualnych potrzeb oraz miejsca studniówki. Dysponujemy unikalnym designem bufetów zaprojektowanym w oparciu o najnowsze światowe trendy oraz kilkoma rodzajami uniformów kelnerskich.
W Belvedere Catering wiemy, jak ważną rolę odgrywają kulinaria podczas wydarzeń.
Dlatego menu lunchowe jest przez nas doskonale przemyślane pod względem zawartości dotyczącej potraw w poszczególnych zestawach aby wybrać to, które najbardziej odpowiada rodzajowi i randze danego eventu.
Dania zimne
Ceviche warzywne z czerwoną cebulą, papryczkami chili, limonką i pomarańczami
Pieczone polędwiczki indyka z kremem wasabi, i salsą z mango z sosem Sriracha
Quiche Lorraine z boczkiem i serem Gruyère
Plastry kurczaka kukurydzianego w marynacie hoisin z sosu sojowego, masła orzechowego i oleju sezamowego
Ser halloumi z żurawiną i orzechami makadamia
Inari sushi z ryżem, fasolką edamame i sezamem
Sałatki
Sałatka jarzynowa z ogórkiem kiszonym i zielonym groszkiem
Sałatka gyros z kurczakiem, kapustą pekińską, kukurydzą, papryką i ogórkiem
Zupa
Słoneczny krem z kukurydzy z paloną kawą z chilli
Dania główne
Pieczona kaczka w orientalnych przyprawach z mlekiem kokosowym, warzywami i czerwonym curry
Filety z pacyficznego morszczuka w cieście piwnym z sosem słodko-kwaśnym
Sznycel drobiowy w sosie kaparowym z maślanymi kluseczkami
Tikka masala z tofu ze szpinakiem, z pomidorami, imbirem i kardamonem /V
Ravioli z kozim serem, szparagami i pomidorkamicherry
Ziemniaki opiekane w polnych ziołach
Smażony ryż z omletem tajskim i zielonym groszkiem
Desery
Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia
Panna cotta waniliowa z kremem malinowym i migdałową kruszonką
Pâte à Choux pistacjowy z kremem malinowym
Sernik z białą czekoladą
Ciastko kokosowe z mango i marakują
Napoje
Woda, herbata, soki owocowe, napoje gazowane
Dania zimne
Smażony dorsz marynowany w imbirze i curry z salsą z mango, chilli i owoców granatu, z oliwą z krwistej pomarańczy w sezamie
Pâte z marmelade d’oignons, z marynatami i korniszonem
Kozi ser zagrodowy z konfiturą z gruszki, orzeszkami pinii, olejem lnianym i sosem balsamico
Plastry wędzonej perliczki marynowane w sosnowym miodzie i occie balsamicznym
Polędwiczka cielęca sous-vide z tuńczykowym sosem i jabłkowymi kaparami
Wrapy z kremem Sriracha, kompresowanym ogórkiem, rukolą i grillowanymi warzywami
Sałatki
Sałatka z rukoli, dojrzewającej szynki parmeńskiej, parmezanu, z winegretem balsamicznym
Kolorowe sałaty z owcami, grillowanym serem halloumi i dresingiem malinowym
Zupa
Zupa malezyjska Laksa z warzywami
Dania główne
Smażony, arktyczny rekin w panko w sosie curry
Eskalopki drobiowe w sosie grzybowym z kruszonym, czarnym pieprzem
Gulasz węgierski z owocami jałowca, słodką paprykąi musztardą Dijon
Kluseczki śląskie z rumianą cebulką
Smażony ryż po tajsku z szalotką i warzywami
Opiekane ziemniaki w polnych ziołach
Briam – grecka zapiekanka warzywna z oliwą, czosnkiem i oregano
Desery
Pâte à Choux pistacjowy z kremem malinowym
Mus solony kokos z prażonym kokosem
Kajmakowe banoffee z orzechami arachidowymi w słonym karmelu
Ciastko daktylowe z orzechami
Sernik z białą czekoladą
Napoje
Woda, herbata, soki owocowe, napoje gazowane
Dania zimne
Ceviche warzywne z czerwoną cebulą, papryczkami chili, limonką i pomarańczami
Pieczone polędwiczki indyka z kremem wasabi i salsą z mango z sosem Sriracha
Quiche Lorraine z boczkiem i serem Gruyère
Plastry kurczaka kukurydzianego w marynacie hoisin z sosu sojowego, masła orzechowego i oleju sezamowego
Ser halloumi z żurawiną i orzechami makadamia
Inari sushi z ryżem, fasolką edamame i sezamem
Sałatki
Sałatka jarzynowa z ogórkiem kiszonym i zielonym groszkiem
Sałatka gyros z kurczakiem, kapustą pekińską, kukurydzą, papryką i ogórkiem
Zupa
Słoneczny krem z kukurydzy z paloną kawą z chilli
Dania główne
Pieczona kaczka w orientalnych przyprawach z mlekiem kokosowym, warzywami i czerwonym curry
Filety z pacyficznego morszczuka w cieście piwnym z sosem słodko-kwaśnym
Sznycel drobiowy w sosie kaparowym z maślanymi kluseczkami
Tikka masala z tofu ze szpinakiem, z pomidorami, imbirem i kardamonem /V
Ravioli z kozim serem, szparagami i pomidorkami cherry
Ziemniaki opiekane w polnych ziołach
Smażony ryż z omletem tajskim i zielonym groszkiem
Desery
Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia
Panna cotta waniliowa z kremem malinowym i migdałową kruszonką
Pâte à Choux pistacjowy z kremem malinowym
Sernik z białą czekoladą
Ciastko kokosowe z mango i marakują
Napoje
Woda, herbata, soki owocowe, napoje gazowane
Dania zimne
Smażony dorsz marynowany w imbirze i curry z salsą z mango, chilli i owoców granatu, z oliwą z krwistej pomarańczy w sezamie
Pâte z marmelade d’oignons, z marynatami i korniszonem
Kozi ser zagrodowy z konfiturą z gruszki, orzeszkami pinii, olejem lnianym i sosem balsamico
Plastry wędzonej perliczki marynowane w sosnowym miodzie i occie balsamicznym
Polędwiczka cielęca sous-vide z tuńczykowym sosem i jabłkowymi kaparami
Wrapy z kremem Sriracha, kompresowanym ogórkiem, rukolą i grillowanymi warzywami
Sałatki
Sałatka z rukoli, dojrzewającej szynki parmeńskiej, parmezanu, z winegretem balsamicznym
Kolorowe sałaty z owcami, grillowanym serem halloumi i dresingiem malinowym
Zupa
Zupa malezyjska Laksa z warzywami
Dania główne
Smażony, arktyczny rekin w panko w sosie curry
Eskalopki drobiowe w sosie grzybowym z kruszonym, czarnym pieprzem
Gulasz węgierski z owocami jałowca, słodką papryką i musztardą Dijon
Kluseczki śląskie z rumianą cebulką
Smażony ryż po tajsku z szalotką i warzywami
Opiekane ziemniaki w polnych ziołach
Briam – grecka zapiekanka warzywna z oliwą, czosnkiem i oregano
Desery
Pâte à Choux pistacjowy z kremem malinowym
Mus solony kokos z prażonym kokosem
Kajmakowe banoffee z orzechami arachidowymi w słonym karmelu
Ciastko daktylowe z orzechami
Sernik z białą czekoladą
Napoje
Woda, herbata, soki owocowe, napoje gazowane
Stacje kulinarne to element oprawy wzbudzający najwięcej emocji ze względu na interakcję z kucharzem oraz indywidualny dobór składników, z których komponowana jest potrawa.
Zapewnijcie niesamowitą atrakcję kulinarną podczas studniówki, kosztując dań przygotowywanych na Waszych oczach przez kreatorów smaku Belvedere Catering.
Tacos z dodatkami:
guacamole i salsa pomidorowa
wieprzowina z salsą mango z kolendrą
indyk, pieprz cayenne, masło orzechowe i salsa śliwkowa
Margherita z sosem pomidorowym i podwójną mozzarellą
Yorker z sosem pomidorowym, mozzarelą, kiełbasą pepperoni,
szynką, boczkiem i pieczarkami
Diavola z sosem pomidorowym, mozzarellą, kiełbasą pepperoni,
cebulą i papryczkami jalapeño
Gyros z dodatkami:
kurczak, kukurydza, kolorowa papryka, ser mozzarella
warzywa, ser mozzarella
Hot dogi z dodatkami:
majonez, musztarda, ketchup, sałatka Colesław, cebula prażona
Wydarzenia firmowe wymagają specjalnej atencji organizacyjnej. Ich rangę warto podnieść poprzez najwyższej jakości kulinaria.
Szefowie Kuchni Belvedere Catering zadbają o unikalne smaki podczas eventów. Za każdy detal oprawy kulinarnej przed i w miejscu wydarzenia odpowiadają: David Gaboriaud, Marcin Kowernik, Dariusz Mućko, Adam Chrząstowski i Michał Iwaniuk.
+48 22 55 86 736
+48 608 413 267
malgorzata.bronowska@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 44
+48 734 157 995
andrzej.srednicki@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 66
+48 604 613 902
malgorzata.momot@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 34
+48 600 815 460
maja.kurowska@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 70
+48 603 446 778
ewa.kacperczyk@belvedere.com.pl
Oprawa kulinarna bankietów firmowych, która wyniesie Twoje wydarzenia na szczyt.
Sprawdź pełną ofertęNasi Szefowie Kuchni doradzą, jakie menu wybrać na tę wyjątkową uroczystość.
Sprawdź pełną ofertęSprawdź rozwiązania realizowane z myślą o potrzebach naszych klientów.
Sprawdź pełną ofertęOd lat zapewniamy na Stadionie Legii Warszawa wyśmienitą kuchnię, unikatowy design oraz obsługę na najwyższym poziomie
Sprawdź pełną ofertę