Belvedere Catering od ponad 30 lat zajmuje się kreacją niezywykłych doznań kulinarnych podczas najbardziej spektakularnych wydarzeń w Polsce takich jak: przyjęcia na najwyższym szczeblu państwowym, gale, bale, wystawne baniety, promocje produktów ekskluzywnych marek oraz wystawy i wernisażę dzieł sztuki.
Nad oprawą kulinarną prestiżowych wydarzeń czuwa zespół ekspertów, który zajmuje się opieką na każdym etapie wydarzenia a znakomici szefowie kuchni zadbają o niezwykłe doznania kulinarne serwujac potrawy w formie: koktajlowej, serwowanej, bufetowej oraz stacji live cooking.
Za menu odpowiadają wyjątkowi kreatorzy smaku: szef kreatywny David Gaboriaud znany ze swojej charyzmy kulinarnej oraz Michał Iwaniuk – 7-my na świecie mistrz cukiernictwa.
Tworzymy unikalne stylizacje kulinarne dopasowując je do każdego typu eventu i nadając mu odpowiedniej rangi. Oprawę kreujemy w oparciu o najnowsze światowe trendy.
Nasz zespół tworzą najlepsi specjaliści na rynku, którzy służą profesjonalnym doradztwem na każdym etapie wydarzenia począwszy od wyboru menu i stylizacji do opieki w miejscu wydarzenia.
Współpracujemy z najbardziej prestiżowymi lokalizacjami w Polsce. W naszym portfolio znajdują się zarówno historyczne jak i nowoczesne miejsca, które z łatwością możemy dopasować do rodzaju i rangi wydarzenia.
W Belvedere Catering wiemy, jak ważną rolę odgrywają kulinaria podczas wydarzeń.
Dlatego menu lunchowe jest przez nas doskonale przemyślane pod względem zawartości dotyczącej potraw w poszczególnych zestawach aby wybrać to, które najbardziej odpowiada rodzajowi i randze danego eventu.
Dania zimne
Wędzone fileciki z zagrodowego kurczaka z salsą Chilaquiles z pomidorów i chilli /B
Ziołowa focaccia z pastą z wędzonego sera z kasztanami, sałatką wakame, sosem teriyaki i brzoskwiniowym kawiorem
Wegańska tarta z tofu z kremowym mleczkiem kokosowym /W/V/L
Sałatka z pieczonego buraka z dynią piżmową, skórką z pomarańczy, kruszonymi orzechami i solą morską /W/V/B/L
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z pieczonego selera, z czarnuszką, oliwą dyniową i grzankami
Dania gorące
Dorsz pieczony w klarowanym maśle z podgrzybkami z zielonym pieprzem
Faszerowany indyk z boczniakami i kasztanami z sosem jarzębinowym
Makaron Primavera z warzywami, oliwą, czosnkiem i bazylią z wegańskim Parmezanem /W/V/L
Pieczone korzenne warzywa z masłem pomarańczowym /V/B/L
Opiekane francuskie ziemniaki z masłem czosnkowym
Desery
Sernik krakowski
Szarlotka
Ciasto piaskowe
Dla spotkań od 50 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Bryndza z musem dyniowym, zagrodowym, grillowanym kurczakiem i marynowanymi grzybami
Plastry polędwiczki cielęcej w sosie tuńczykowym z owocami kapara i chrustem z pora
Pieczone figi z grecką fetą, miodem, oliwą i rozmarynem
Ptasie mleczko z sera korycińskiego z salsą z pigwy /W/B
Liście sałaty rzymskiej z grillowanymi plastrami indyka, płatkami parmezanu i sosem Cezar /B
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Hummus buraczany i z zielonego groszku
Masło z solą morską i ziołowe
Bar sałatkowy
Świeże warzywa krojone: pomidory, ogórki, papryka, marchew, seler, czerwona cebula, sałatka szwedzka kolorowe sałaty
Dodatki: pestki dyni i słonecznika, grzanki, płatki parmezanu, wiórki bekonu, plastry grillowanego zagrodowego kurczaka, suszone pomidory, tofu, orzechy, oliwki zielone i czarne, kapary, śliwki marynowane
Sosy: miodowy, balsamiczny, chili-imbirowy, czosnkowy
Oliwy smakowe
Zupa
Korsykańska zupa z warzyw z czerwoną fasolą /V
Dania gorące
Grillowane medaliony wieprzowe w sosie gorgonzola /B/
Picatta alla Milanese z sandacza, z owocami kaparów i pomidorową salsą /B
Karmelizowane sezonowe warzywa z parmezanem i ziołowym masłem /W/B
Kopytka z klarowanym masłem /V/B/L
Pieczona dynia hokkaido z warzywnym cassoulet, purée z selera z truflą /W/V/B/L
Desery
Namelaka czekoladowa z kokosem i purée z marakui
Szarlotka brzoskwiniowa z kruszonką migdałową
Tartaletki z owocami
Owoce sezonowe
Dla spotkań od 50 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Plastry z piersi indyka sous vide z filecikami pomarańczy i grejpfruta /L/B
Deska włoskich wędlin i serów z oliwkami i marynowanymi karczochami, grisini, wędzonym sumem, płatkami cykorii i chipsami z jarmużu
Gravad lax, z ziołami, solą pomarańczową, figami i sosem musztardowym /B/L
Panna Cotta z koziego sera z pistacjami i mango /W/L
Carpaccio z pieczonych buraków z balsamicznym kremem śliwkowym, serem Pecorino, winegretem malinowym i prażonymi orzechami laskowymi w miodzie /B/W
Zielona sałatka z brokułami, wędzonym tofu i granatem /V/B
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z buraków z kozim serem
Dania gorące
Coq au Vin z kurczaka zagrodowego z rozmarynem
Konfitowana cielęcina w podgrzybkach i słodkiej śmietance
Ravioli z ricottą i szpinakiem z palonym masłem ziołowym i szczypiorkiem /W
Grillowany łosoś z kabaczkiem, pomidorami i oregano
Parmiggiana z grillowanymi bakłażanami i mozzarellą /W/B
Kasza kus kus z dynią, kabaczkiem, pestkami dyni i zielonym peso
Warzywa z masłem borowikowym
Plastry pieczonych ziemniaków z rozmarynem i szalotką
Desery
Ciasto czekoladowe z oliwą z oliwek i chantilly bazyliowym
Sernik mascarpone na kruchym spodzie
Tartaletka czekoladowa
Pâte à Choux – ptyś pistacjowy z maliną
Dla spotkań od 50 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Plastry z piersi indyka sous vide z filecikami pomarańczy i grejpfruta/L/B
Deska hiszpańskich wędlin i serów z oliwkami i marynowanymi karczochami
Ptysie z wędzonym pstrągiem, ogórkami małosolnymi i cebulą perłową
Gravad lax, z ziołami i płatkami polnych kwiatów, z sosem musztardowym/B/L
Panna Cotta z koziego sera z pistacjami i mango /W/L
Carpaccio z młodych pieczonych buraków z balsamicznym kremem śliwkowym, świeżymi malinami i prażonymi orzechami laskowymi /B/W
Zielona sałatka z fasolki szparagowej, z dzikimi brokułami, wędzonym tofu i granatem /V/B
Selekcja domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Masło z solą morską, masło ziołowe, smalec z białej fasoli
Dania gorące
Coq au Vin z kurczaka zagrodowego z czerwonym winem
Konfitowana cielęcina w sosie tymiankowym z pieczarkami paryskimi
Ravioli z ricottą i szpinakiem z palonym masłem ziołowym i szczypiorkiem/W
Dziki łosoś w sosie szczawiowym z grillowanymi limonkami
Parmiggiana z grillowanymi bakłażanami i mozzarellą /W/B
Kasza perłowa z boczniakami i pietruszką /W
Brokuły z prażonymi migdałami /W/B
Młode ziemniaki z koperkiem /W/B
Desery
Ciasto czekoladowe z oliwą z oliwek i chantilly bazyliowym
Sernik mascarpone na kruchym spodzie
Tartaletka czekoladowa
Pâte à Choux – ptyś pistacjowy z maliną
Dla spotkań od 50 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Plastry cielęciny w sosie tuńczykowym z płatkami parmezanu i różowym pieprzem /B
Koktajl krewetkowy z majonezem homarowym i awokado/B/
Parfait z sandacza z białą truflą z piklowanymi warzywami
Carpaccio z pieczonych buraków z „truflami” z koziego sera /W/B
Tataki z tuńczyka z marynowanym imbirem, ogórkiem i sezamem /W/B
Szynka serrano z melonem i majonezem szafranowym
Sałatka z makaronu fusili z suszonymi pomidorami, marynowanym tofu, pomidorami, prażonymi orzechami nerkowca i winegretem imbirowym /V/L/B
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli
Zupa
Krem z pieczonych warzyw z pestkami dyni /W/B
Dania gorące
Konfitowana nowozelandzka jagnięcina w sosie miętowym
Polędwica z dorsza zapiekana z miso z sosem imbirowym /B
„Bouillabaisse” – owoce morza; krewetki, małże i kalmary ze świeżą bazylią, oliwkami i pomidorami
w sosie maślano-winnym /B
Gnocchi buraczane w kremowym sosie gorgonzola
Kaszotto dolce z prażonymi orzechami włoskimi i granatem /W
Grillowane plastry cukinii, bakłażana i pomidorów z zielonym pesto /W/B
Blanszowane sezonowe warzywa z ziołowym masłem /W/B
Ryż pilaw z kolorową papryką i sosem ponzu /V/B/
Placuszki ziemniaczane z grzybami i wędzonym oscypkiem
Desery
Tartaletka z owocami
Brownie z kremem czekoladowym
Tradycyjny sernik w polewie czekoladowej
Ptyś z orzechowym kremem i konfiturą z czarnej porzeczki
Dla spotkań od 50 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Plastry piersi pulardy z musem paprykowym i grillowanym bakłażanem /B
Wrapy z suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią i hummusem /W/V/B
Wytrawny sernik z wędzonego suma z chrzanowym purée i zielonym groszkiem
Gołąbki z kaszą jaglaną, marchwią, batatami, kuminem rzymskim i kolendrą /W
Carpaccio z buraka ćwikłowego z dresingiem, musztardą miodową, syropem klonowym i kruszonym serem chavroux /W/B
Mini sałata rzymska z grillowanym indykiem, chipsami z boczku, pomidorami i sosem Cezar
Sałatka tabbouleh z kuskusem i ziarnami granatu /V/L
Zupa
Orientalna zupa na mleczku kokosowym z warzywami i boczniakami z prażonym sezamem /W/L
Dania gorące
Eskalopki z zagrodowego kurczaka w jajku z parmezanem
Pierogi z dynią i pestkami słonecznika
Okoń morski z tapenadą z kaparów z palonym masłem
Mini marchewki z figami i sosem pomarańczowym z kardamonem /W/B
Komosa ryżowa z ziołami i oliwą /W/B
Pieczona wieprzowina z orientalnymi przyprawami, mlekiem kokosowym, czerwonym curry
z zielonymi, orientalnymiwarzywami z woka
Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence du chocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Miodownik staropolski
Napoleonka z truskawkami
Dla spotkań do 40 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Wybór wędlin pieczonych i wędzonych, pasztet z kaczki, pasztet z dziczyzny i perliczka z sałatami i sosem winegret
Carpaccio wołowe z parmezanem
Tuńczyk z rukolą i brokułami z grzankami z brioszki z winegretem musztardowym /L
Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami
Mozzarella z pomidorami i salsą oliwkową
Grillowane warzywa z pesto bazyliowym
Blanszowane brokuły i marynowane karczochy z prażonymi migdałami
Plastry łososia marynowanego w burakach
Ostrygi z dressingiem (szalotka z octem)
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z posiekanej natki pietruszki I tartej skórki z cytryny /W
Racuszki z dodatkami: konfitura z jabłek, wiśniowa, z jagód, syrop klonowy, płynny miód
Kolorowe pomidory
Sezonowe warzywa
3 rodzaje sałat: karbowana, rzymska, rukola z roszponką
3 rodzaje dressingów: winegret, miodowo-balsamiczny, jogurtowo-czosnkowy
Marynowane grzybki: kurki, borowiki, podgrzybki
Pikle: cebulka perłowa, korniszony, dynia w occie
Konfitura żurawinowa
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli
Stacja z serami
Brie, ser kozi dojrzewający, niebieski dojrzewający, młody polski ser kozi zagrodowy
Stacja z rybami
Wędzone szprotki, pstrąg, węgorz, śledzie w śmietanie z jabłkiem, śledzie z borowikami i żurawiną, śledzie z selerem i rodzynkami, sandacz z sosem tatarskim
Zupy
Bulion z makaronem i warzywami
Krem z białych warzyw z oliwą truflową
Stacja kulinarna wytrawna
Szynka wieprzowa z sosem pieprzowym, zielone sałaty z winegretem
Dania gorące
Pieczony karczek w marynacie teriyaki z konfiturą pomarańczową na karmelizowanej kapuście /B
Pieczona kaczka w sosie owocowym
Sandacz z omułkami z sosem cytrusowym
Ravioli z borowikami z oliwą extra virgin
Grillowane i pieczone warzywa sezonowe z masłem ziołowym
Ziemniaki francuskie z masłem czosnkowym
Blanszowane warzywa z masłem ziołowym
Desery
Świeże owoce krojone
Tartaletka kawowa z praliną orzechową
Mini eklery pistacjowe z marakują
Ciasto z jabłkiem i kremem patisserie /V
Sernik cynamonowy na migdałowym spodzie
Stacja kulinarna słodka
Gofry z dodatkami: sosem czekoladowym, konfiturami owocowymi, kolorowymi i strzelającymi posypkami
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Wędzone fileciki z zagrodowego kurczaka z salsą Chilaquiles z pomidorów i chilli /B
Ziołowa focaccia z pastą z wędzonego sera z kasztanami, sałatką wakame, sosem teriyaki i brzoskwiniowym kawiorem
Wegańska tarta z tofu z kremowym mleczkiem kokosowym /W/V/L
Sałatka z pieczonego buraka z dynią piżmową, skórką z pomarańczy, kruszonymi orzechami i solą morską /W/V/B/L
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z pieczonego selera, z czarnuszką, oliwą dyniową i grzankami
Dania gorące
Dorsz pieczony w klarowanym maśle z podgrzybkami z zielonym pieprzem
Faszerowany indyk z boczniakami i kasztanami z sosem jarzębinowym
Makaron Primavera z warzywami, oliwą, czosnkiem i bazylią z wegańskim Parmezanem /W/V/L
Pieczone korzenne warzywa z masłem pomarańczowym /V/B/L
Opiekane francuskie ziemniaki z masłem czosnkowym
Desery
Sernik krakowski
Szarlotka
Ciasto piaskowe
Dla spotkań od 50 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Bryndza z musem dyniowym, zagrodowym, grillowanym kurczakiem i marynowanymi grzybami
Plastry polędwiczki cielęcej w sosie tuńczykowym z owocami kapara i chrustem z pora
Pieczone figi z grecką fetą, miodem, oliwą i rozmarynem
Ptasie mleczko z sera korycińskiego z salsą z pigwy /W/B
Liście sałaty rzymskiej z grillowanymi plastrami indyka, płatkami parmezanu i sosem Cezar /B
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Hummus buraczany i z zielonego groszku
Masło z solą morską i ziołowe
Bar sałatkowy
Świeże warzywa krojone: pomidory, ogórki, papryka, marchew, seler, czerwona cebula, sałatka szwedzka kolorowe sałaty
Dodatki: pestki dyni i słonecznika, grzanki, płatki parmezanu, wiórki bekonu, plastry grillowanego zagrodowego kurczaka, suszone pomidory, tofu, orzechy, oliwki zielone i czarne, kapary, śliwki marynowane
Sosy: miodowy, balsamiczny, chili-imbirowy, czosnkowy
Oliwy smakowe
Zupa
Korsykańska zupa z warzyw z czerwoną fasolą /V
Dania gorące
Grillowane medaliony wieprzowe w sosie gorgonzola /B/
Picatta alla Milanese z sandacza, z owocami kaparów i pomidorową salsą /B
Karmelizowane sezonowe warzywa z parmezanem i ziołowym masłem /W/B
Kopytka z klarowanym masłem /V/B/L
Pieczona dynia hokkaido z warzywnym cassoulet, purée z selera z truflą /W/V/B/L
Desery
Namelaka czekoladowa z kokosem i purée z marakui
Szarlotka brzoskwiniowa z kruszonką migdałową
Tartaletki z owocami
Owoce sezonowe
Dla spotkań od 50 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Plastry z piersi indyka sous vide z filecikami pomarańczy i grejpfruta /L/B
Deska włoskich wędlin i serów z oliwkami i marynowanymi karczochami, grisini, wędzonym sumem, płatkami cykorii i chipsami z jarmużu
Gravad lax, z ziołami, solą pomarańczową, figami i sosem musztardowym /B/L
Panna Cotta z koziego sera z pistacjami i mango /W/L
Carpaccio z pieczonych buraków z balsamicznym kremem śliwkowym, serem Pecorino, winegretem malinowym i prażonymi orzechami laskowymi w miodzie /B/W
Zielona sałatka z brokułami, wędzonym tofu i granatem /V/B
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z buraków z kozim serem
Dania gorące
Coq au Vin z kurczaka zagrodowego z rozmarynem
Konfitowana cielęcina w podgrzybkach i słodkiej śmietance
Ravioli z ricottą i szpinakiem z palonym masłem ziołowym i szczypiorkiem /W
Grillowany łosoś z kabaczkiem, pomidorami i oregano
Parmiggiana z grillowanymi bakłażanami i mozzarellą /W/B
Kasza kus kus z dynią, kabaczkiem, pestkami dyni i zielonym peso
Warzywa z masłem borowikowym
Plastry pieczonych ziemniaków z rozmarynem i szalotką
Desery
Ciasto czekoladowe z oliwą z oliwek i chantilly bazyliowym
Sernik mascarpone na kruchym spodzie
Tartaletka czekoladowa
Pâte à Choux – ptyś pistacjowy z maliną
Dla spotkań od 50 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Plastry z piersi indyka sous vide z filecikami pomarańczy i grejpfruta/L/B
Deska hiszpańskich wędlin i serów z oliwkami i marynowanymi karczochami
Ptysie z wędzonym pstrągiem, ogórkami małosolnymi i cebulą perłową
Gravad lax, z ziołami i płatkami polnych kwiatów, z sosem musztardowym/B/L
Panna Cotta z koziego sera z pistacjami i mango /W/L
Carpaccio z młodych pieczonych buraków z balsamicznym kremem śliwkowym, świeżymi malinami i prażonymi orzechami laskowymi /B/W
Zielona sałatka z fasolki szparagowej, z dzikimi brokułami, wędzonym tofu i granatem /V/B
Selekcja domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Masło z solą morską, masło ziołowe, smalec z białej fasoli
Dania gorące
Coq au Vin z kurczaka zagrodowego z czerwonym winem
Konfitowana cielęcina w sosie tymiankowym z pieczarkami paryskimi
Ravioli z ricottą i szpinakiem z palonym masłem ziołowym i szczypiorkiem/W
Dziki łosoś w sosie szczawiowym z grillowanymi limonkami
Parmiggiana z grillowanymi bakłażanami i mozzarellą /W/B
Kasza perłowa z boczniakami i pietruszką /W
Brokuły z prażonymi migdałami /W/B
Młode ziemniaki z koperkiem /W/B
Desery
Ciasto czekoladowe z oliwą z oliwek i chantilly bazyliowym
Sernik mascarpone na kruchym spodzie
Tartaletka czekoladowa
Pâte à Choux – ptyś pistacjowy z maliną
Dla spotkań od 50 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Plastry cielęciny w sosie tuńczykowym z płatkami parmezanu i różowym pieprzem /B
Koktajl krewetkowy z majonezem homarowym i awokado/B/
Parfait z sandacza z białą truflą z piklowanymi warzywami
Carpaccio z pieczonych buraków z „truflami” z koziego sera /W/B
Tataki z tuńczyka z marynowanym imbirem, ogórkiem i sezamem /W/B
Szynka serrano z melonem i majonezem szafranowym
Sałatka z makaronu fusili z suszonymi pomidorami, marynowanym tofu, pomidorami, prażonymi orzechami nerkowca i winegretem imbirowym /V/L/B
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli
Zupa
Krem z pieczonych warzyw z pestkami dyni /W/B
Dania gorące
Konfitowana nowozelandzka jagnięcina w sosie miętowym
Polędwica z dorsza zapiekana z miso z sosem imbirowym /B
„Bouillabaisse” – owoce morza; krewetki, małże i kalmary ze świeżą bazylią, oliwkami i pomidorami
w sosie maślano-winnym /B
Gnocchi buraczane w kremowym sosie gorgonzola
Kaszotto dolce z prażonymi orzechami włoskimi i granatem /W
Grillowane plastry cukinii, bakłażana i pomidorów z zielonym pesto /W/B
Blanszowane sezonowe warzywa z ziołowym masłem /W/B
Ryż pilaw z kolorową papryką i sosem ponzu /V/B/
Placuszki ziemniaczane z grzybami i wędzonym oscypkiem
Desery
Tartaletka z owocami
Brownie z kremem czekoladowym
Tradycyjny sernik w polewie czekoladowej
Ptyś z orzechowym kremem i konfiturą z czarnej porzeczki
Dla spotkań od 50 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Plastry piersi pulardy z musem paprykowym i grillowanym bakłażanem /B
Wrapy z suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią i hummusem /W/V/B
Wytrawny sernik z wędzonego suma z chrzanowym purée i zielonym groszkiem
Gołąbki z kaszą jaglaną, marchwią, batatami, kuminem rzymskim i kolendrą /W
Carpaccio z buraka ćwikłowego z dresingiem, musztardą miodową, syropem klonowym i kruszonym serem chavroux /W/B
Mini sałata rzymska z grillowanym indykiem, chipsami z boczku, pomidorami i sosem Cezar
Sałatka tabbouleh z kuskusem i ziarnami granatu /V/L
Zupa
Orientalna zupa na mleczku kokosowym z warzywami i boczniakami z prażonym sezamem /W/L
Dania gorące
Eskalopki z zagrodowego kurczaka w jajku z parmezanem
Pierogi z dynią i pestkami słonecznika
Okoń morski z tapenadą z kaparów z palonym masłem
Mini marchewki z figami i sosem pomarańczowym z kardamonem /W/B
Komosa ryżowa z ziołami i oliwą /W/B
Pieczona wieprzowina z orientalnymi przyprawami, mlekiem kokosowym, czerwonym curry
z zielonymi, orientalnymiwarzywami z woka
Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence du chocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Miodownik staropolski
Napoleonka z truskawkami
Dla spotkań do 40 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Wybór wędlin pieczonych i wędzonych, pasztet z kaczki, pasztet z dziczyzny i perliczka z sałatami i sosem winegret
Carpaccio wołowe z parmezanem
Tuńczyk z rukolą i brokułami z grzankami z brioszki z winegretem musztardowym /L
Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami
Mozzarella z pomidorami i salsą oliwkową
Grillowane warzywa z pesto bazyliowym
Blanszowane brokuły i marynowane karczochy z prażonymi migdałami
Plastry łososia marynowanego w burakach
Ostrygi z dressingiem (szalotka z octem)
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z posiekanej natki pietruszki I tartej skórki z cytryny /W
Racuszki z dodatkami: konfitura z jabłek, wiśniowa, z jagód, syrop klonowy, płynny miód
Kolorowe pomidory
Sezonowe warzywa
3 rodzaje sałat: karbowana, rzymska, rukola z roszponką
3 rodzaje dressingów: winegret, miodowo-balsamiczny, jogurtowo-czosnkowy
Marynowane grzybki: kurki, borowiki, podgrzybki
Pikle: cebulka perłowa, korniszony, dynia w occie
Konfitura żurawinowa
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli
Stacja z serami
Brie, ser kozi dojrzewający, niebieski dojrzewający, młody polski ser kozi zagrodowy
Stacja z rybami
Wędzone szprotki, pstrąg, węgorz, śledzie w śmietanie z jabłkiem, śledzie z borowikami i żurawiną, śledzie z selerem i rodzynkami, sandacz z sosem tatarskim
Zupy
Bulion z makaronem i warzywami
Krem z białych warzyw z oliwą truflową
Stacja kulinarna wytrawna
Szynka wieprzowa z sosem pieprzowym, zielone sałaty z winegretem
Dania gorące
Pieczony karczek w marynacie teriyaki z konfiturą pomarańczową na karmelizowanej kapuście /B
Pieczona kaczka w sosie owocowym
Sandacz z omułkami z sosem cytrusowym
Ravioli z borowikami z oliwą extra virgin
Grillowane i pieczone warzywa sezonowe z masłem ziołowym
Ziemniaki francuskie z masłem czosnkowym
Blanszowane warzywa z masłem ziołowym
Desery
Świeże owoce krojone
Tartaletka kawowa z praliną orzechową
Mini eklery pistacjowe z marakują
Ciasto z jabłkiem i kremem patisserie /V
Sernik cynamonowy na migdałowym spodzie
Stacja kulinarna słodka
Gofry z dodatkami: sosem czekoladowym, konfiturami owocowymi, kolorowymi i strzelającymi posypkami
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Menu na kolacje zawiera wyslekcjonowane potrawy z sezonowymi dodatkami.
Nasi szefowie kuchni zadbali o każdy, kulinarny detal, po to aby każe wydarzenie urzekało wyjątkowym stylem i z dobrym smakiem.
Każdemu wydarzeniu dedykujemy najwyższy poziom obsługi w miejscu wydarzenia oraz wyselekcjonowaną obsługę kelnerską.
Dania zimne
Pâté Bon Bon z kaczych wątróbek z relishem wiśniowo-lawendowym
Pasztet sojowy z kminem rzymskim i imbirem z kimchi /V
Plastry schabu po warszawsku z jajkiem od zielononóżki, kremowym chrzanem i piklowanymi warzywami
Wędzony sum z kaszą gryczaną, szpinakiem, grzybami i cebulą perłową z musztardą francuską
Carpaccio z buraków z serem bałkańskim i kremem balsamicznym /W/B
Sałatka z mini sałaty rzymskiej z wegańskim sosem Cezar, wędzonym tofu i ziołowymi grzankami /V/L
Bar sałatkowy
Świeże warzywa krojone: pomidory, ogórki, papryka, marchew, seler, czerwona cebula, sałatka szwedzka kolorowe sałaty
Dodatki: pestki dyni i słonecznika, grzanki, płatki parmezanu, wiórki bekonu, plastry grillowanego zagrodowego kurczaka, suszone pomidory, tofu, orzechy, oliwki zielone i czarne, kapary, śliwki marynowane
Sosy: miodowy, balsamiczny, chili-imbirowy, czosnkowy
Oliwy smakowe
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli
Zupa
Krem z dyni z mlekiem kokosowym i chili
Dania gorące
Grillowane fileciki z indyka w sosie jarzębinowo- koniakowym i ziemniakami gratin
Chilli sin carne z pomarańczową soczewicą, suszonymi pomidorami i papryczką chilli
Dorsz Meuniere z palonym masłem i sokiem z cytryny, nacią pietruszki i kaparami z purée z topinambura z migdałami
Gnocchi szpinakowe z sosem gorgonzola dolce, owocami granatu i prażonymi orzechami włoskimi z ziemniakami w mundurkach z palonym masłem /W/B
Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną i leśnymi grzybami /W/B
Desery
Ciasto piaskowe z owocami
Brownie z kremem czekoladowym
Szarlotka migdałowa z cynamonem
Mini muffiny
Dla spotkań od 50 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Polędwiczka cielęca z sosem z tuńczykowym, płatkami parmezanu na czosnkowych grzankach
Pasztet z dziczyzny z kolorowym pieprzem, musem chrzanowym i galaretką z czerwonego wina
Parfait z wędzonego pstrąga z kawiorem z sałatką z selera naciowego i szparagów /B
Trufle z kaszy jaglanej w korzennych ziołach, z łososiową marchewką, kaparami i sosem z musztardą francuską /V/B/l
Kurczak zagrodowy z grzybami leśnymi, ogrodowymi sałatami i majonezem truflowym /L/B
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, opiekanym łososiem, serem pleśniowym, suszonymi pomidorami młodym szpinakiem i prażonymi pestkami dyni
Mozzarella fior di latte z tapenadą z czarnych oliwek i liśćmi bazylii /W/B
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli
Zupa
Kremowa zupa szpinakowa z wermutem, prażonymi płatkami migdałów i palonym masłem /W
Dania gorące
Konfitowana kaczka z karmelizowanymi jabłkami z sosem z czerwonego wina
Filet z pstrąga z małżami, winogronami z kremowym sosem cytrynowym
Ravioli ze szpinakiem i ricottą z sosem parmezanowym i szczypiorkiem /W
Blanszowane warzywa z oliwą extra virgin i masłem z wędzoną solą /W/B
Ciecierzyca z kalafiorem w sosie słodko-kwaśnym z sosem sojowym i prażonym sezamem /W/V/B/L
Pieczone ziemniaki po prowansalsku ze świeżymi ziołami /W/B
Desery
Mus whiskey z konfiturą z moreli i pomarańczy
Ciasto daktylowe z polewą czekoladową
Miodownik z kremem karmelowym
Tartaletka cytrynowa z chantilly waniliowym
Dla spotkań od 50 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Plastry polędwiczki wieprzowej w sosie z marynowanego zielonego pieprzu z płatkami parmezanu /B
Zagrodowy kurczak z grzybami leśnymi i majonezem truflowym i ogrodowymi sałatami /B
Filet z sandacza z jarmużem i kruszonymi kasztanami /B
Pieczone kolorowe buraki z marchwią i blanszowanymi brokułami z hummusem /V/L/B
Papryka Ramiro z serem kozim, prażonymi orzechami włoskimi i oliwą ziołową /W/B
Sałata rzymska z grillowaną piersią indyka, ciemnymi winogronami, serem pleśniowym i granatem /B
Sałatka Panzanella z winegretem, mini mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi, kaparami i chrupiącą focaccią /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli
Zupa
Krem curry z mlekiem kokosowym z garam masala i orzechami pekan /W/V/B/L
Dania gorące
Wołowina po burgundzku z karmelizowanymi sezonowymi warzywami i sosem z czerwonego wina
Indyk faszerowany morelami w sosie truflowym ze smażonymi boczniakami
Karmazyn z prażonymi płatkami migdałów w kremowym sosie szafranowym
Pierożki capelli faszerowane brokułem z palonym masłem i młodą dymką /W
Papryczka faszerowana ciecierzycą z kolorowymi fasolkami na pomidorowej salsie /W/B
Grillowane sezonowe warzywa z masłem czosnkowym /W/B
Kluski śląskie prażoną z cebulką /W
Polenta z estragonem z pesto z czarnych oliwek /W
Desery
Sernik z mascarpone
Mus kokosowy z mango i marakują
Pâte choux czekoladowe z owocami leśnymi
Financier migdałowy z kremem solony migdał
Dla spotkań od 50 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Terrine z sarny ze smardzami i jałowcem
Sałata z gruszką, fenkułem, serem Lazur i karmelizowanymi orzechami
Karmelizowane piersi perliczki z farszem polskim
Małże na muszli zapiekane z serem Roquefort i szpinakiem/B
Parfait z miętusa z czarnym kawiorem i pumperniklem /B
Torcik z sera koziego z truflami I czarnym pieprzem /B/W
Grillowane karczochy z prażonymi pistacjami /V/L/B
Carpaccio z rostbefu z piklami, sezamem i sosem Worcestershire /B
Kolorowe sałaty z owocami, podhalańską kremową bryndzą i winegretem malinowym
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z kukurydzy z kokosem, imbirem i kurkumą /W/V/B/L
Dania gorące
Konfitowana cielęcina w sosie z czerwonego wina z musztardą francuską
Pieczona kaczka w sosie wiśniowym z czerwonym winem
Pieczony łosoś z sosem beszamelowym ze szpinakiem z płatkami prażonych migdałów
Grillowana cukinia zapiekana z serem pleśniowym z orzechami
Warzywne ratatouille z ziołami prowansalskimi /W
Gnocchi dyniowe z rukolą i prażonymi pestkami słonecznika /W
Gratin z ziemniaków z serem Gruyere i młodą dymką /W/B
Desery
Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia
Mus Pâté à bombe z maliną i orzechem laskowym
Ciastko daktylowe ze słonym karmelem
Pâte choux pistacjowy z kremem malinowym
Crème brûlée z markują
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Pâté Bon Bon z kaczych wątróbek z relishem wiśniowo-lawendowym
Pasztet sojowy z kminem rzymskim i imbirem z kimchi /V
Plastry schabu po warszawsku z jajkiem od zielononóżki, kremowym chrzanem i piklowanymi warzywami
Wędzony sum z kaszą gryczaną, szpinakiem, grzybami i cebulą perłową z musztardą francuską
Carpaccio z buraków z serem bałkańskim i kremem balsamicznym /W/B
Sałatka z mini sałaty rzymskiej z wegańskim sosem Cezar, wędzonym tofu i ziołowymi grzankami /V/L
Bar sałatkowy
Świeże warzywa krojone: pomidory, ogórki, papryka, marchew, seler, czerwona cebula, sałatka szwedzka kolorowe sałaty
Dodatki: pestki dyni i słonecznika, grzanki, płatki parmezanu, wiórki bekonu, plastry grillowanego zagrodowego kurczaka, suszone pomidory, tofu, orzechy, oliwki zielone i czarne, kapary, śliwki marynowane
Sosy: miodowy, balsamiczny, chili-imbirowy, czosnkowy
Oliwy smakowe
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli
Zupa
Krem z dyni z mlekiem kokosowym i chili
Dania gorące
Grillowane fileciki z indyka w sosie jarzębinowo- koniakowym i ziemniakami gratin
Chilli sin carne z pomarańczową soczewicą, suszonymi pomidorami i papryczką chilli
Dorsz Meuniere z palonym masłem i sokiem z cytryny, nacią pietruszki i kaparami z purée z topinambura z migdałami
Gnocchi szpinakowe z sosem gorgonzola dolce, owocami granatu i prażonymi orzechami włoskimi z ziemniakami w mundurkach z palonym masłem /W/B
Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną i leśnymi grzybami /W/B
Desery
Ciasto piaskowe z owocami
Brownie z kremem czekoladowym
Szarlotka migdałowa z cynamonem
Mini muffiny
Dla spotkań od 50 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Polędwiczka cielęca z sosem z tuńczykowym, płatkami parmezanu na czosnkowych grzankach
Pasztet z dziczyzny z kolorowym pieprzem, musem chrzanowym i galaretką z czerwonego wina
Parfait z wędzonego pstrąga z kawiorem z sałatką z selera naciowego i szparagów /B
Trufle z kaszy jaglanej w korzennych ziołach, z łososiową marchewką, kaparami i sosem z musztardą francuską /V/B/l
Kurczak zagrodowy z grzybami leśnymi, ogrodowymi sałatami i majonezem truflowym /L/B
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, opiekanym łososiem, serem pleśniowym, suszonymi pomidorami młodym szpinakiem i prażonymi pestkami dyni
Mozzarella fior di latte z tapenadą z czarnych oliwek i liśćmi bazylii /W/B
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli
Zupa
Kremowa zupa szpinakowa z wermutem, prażonymi płatkami migdałów i palonym masłem /W
Dania gorące
Konfitowana kaczka z karmelizowanymi jabłkami z sosem z czerwonego wina
Filet z pstrąga z małżami, winogronami z kremowym sosem cytrynowym
Ravioli ze szpinakiem i ricottą z sosem parmezanowym i szczypiorkiem /W
Blanszowane warzywa z oliwą extra virgin i masłem z wędzoną solą /W/B
Ciecierzyca z kalafiorem w sosie słodko-kwaśnym z sosem sojowym i prażonym sezamem /W/V/B/L
Pieczone ziemniaki po prowansalsku ze świeżymi ziołami /W/B
Desery
Mus whiskey z konfiturą z moreli i pomarańczy
Ciasto daktylowe z polewą czekoladową
Miodownik z kremem karmelowym
Tartaletka cytrynowa z chantilly waniliowym
Dla spotkań od 50 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Plastry polędwiczki wieprzowej w sosie z marynowanego zielonego pieprzu z płatkami parmezanu /B
Zagrodowy kurczak z grzybami leśnymi i majonezem truflowym i ogrodowymi sałatami /B
Filet z sandacza z jarmużem i kruszonymi kasztanami /B
Pieczone kolorowe buraki z marchwią i blanszowanymi brokułami z hummusem /V/L/B
Papryka Ramiro z serem kozim, prażonymi orzechami włoskimi i oliwą ziołową /W/B
Sałata rzymska z grillowaną piersią indyka, ciemnymi winogronami, serem pleśniowym i granatem /B
Sałatka Panzanella z winegretem, mini mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi, kaparami i chrupiącą focaccią /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli
Zupa
Krem curry z mlekiem kokosowym z garam masala i orzechami pekan /W/V/B/L
Dania gorące
Wołowina po burgundzku z karmelizowanymi sezonowymi warzywami i sosem z czerwonego wina
Indyk faszerowany morelami w sosie truflowym ze smażonymi boczniakami
Karmazyn z prażonymi płatkami migdałów w kremowym sosie szafranowym
Pierożki capelli faszerowane brokułem z palonym masłem i młodą dymką /W
Papryczka faszerowana ciecierzycą z kolorowymi fasolkami na pomidorowej salsie /W/B
Grillowane sezonowe warzywa z masłem czosnkowym /W/B
Kluski śląskie prażoną z cebulką /W
Polenta z estragonem z pesto z czarnych oliwek /W
Desery
Sernik z mascarpone
Mus kokosowy z mango i marakują
Pâte choux czekoladowe z owocami leśnymi
Financier migdałowy z kremem solony migdał
Dla spotkań od 50 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Terrine z sarny ze smardzami i jałowcem
Sałata z gruszką, fenkułem, serem Lazur i karmelizowanymi orzechami
Karmelizowane piersi perliczki z farszem polskim
Małże na muszli zapiekane z serem Roquefort i szpinakiem/B
Parfait z miętusa z czarnym kawiorem i pumperniklem /B
Torcik z sera koziego z truflami I czarnym pieprzem /B/W
Grillowane karczochy z prażonymi pistacjami /V/L/B
Carpaccio z rostbefu z piklami, sezamem i sosem Worcestershire /B
Kolorowe sałaty z owocami, podhalańską kremową bryndzą i winegretem malinowym
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z kukurydzy z kokosem, imbirem i kurkumą /W/V/B/L
Dania gorące
Konfitowana cielęcina w sosie z czerwonego wina z musztardą francuską
Pieczona kaczka w sosie wiśniowym z czerwonym winem
Pieczony łosoś z sosem beszamelowym ze szpinakiem z płatkami prażonych migdałów
Grillowana cukinia zapiekana z serem pleśniowym z orzechami
Warzywne ratatouille z ziołami prowansalskimi /W
Gnocchi dyniowe z rukolą i prażonymi pestkami słonecznika /W
Gratin z ziemniaków z serem Gruyere i młodą dymką /W/B
Desery
Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia
Mus Pâté à bombe z maliną i orzechem laskowym
Ciastko daktylowe ze słonym karmelem
Pâte choux pistacjowy z kremem malinowym
Crème brûlée z markują
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Uroczystym wydarzeniom niezmiennie towarzyszy wyborne jedzenie.
Dzięki dopracowanej przez nas do perfekcji oprawie kulinarnej w formie serwowanej podniesiesz swoje wydarzenie do najwyższej rangi.
Potrawy w naszym menu zawsze powstają na bazie wyselekcjonowanych składników od lokalnych dostawców.
Z polskich ryb, mięs, grzybów czy warzyw pochodzących ze sprawdzonych ekologicznych hodowli, własnoręcznie przygotowujemy wszystkie potrawy oraz desery.
MENU I
Przystawka
Carpaccio z kolorowych buraków, z galaretką z mango, z płatkami sera Pecorino Romano,
z oliwą sezamową i rukolą
Danie główne
Pierś kurczaka zagrodowego z prawdziwkami, blanszowanymi brokułami,
ziemniaki gratin i sosem koniakowym /B
Deser
Karmelizowany ananas z estragonem, chantilly waniliowym, prażonym kokosem i żelem yuzu
MENU II
Przystawka
Ptasie mleczko z sera Korycińskiego, z musem dyniowym, zielonym groszkiem, kiełkami,
żelem imbirowym i ziemią kasztanową /B/W
Danie główne
Polędwiczka wieprzowa sous vide z wolno dojrzewającą szynką,
z pieczonym topinamburem, gołąbek z kapusty włoskiej z borowikiem mikołajkowym
i sosem tymiankowym /B
Deser
Tiramisu z crémeux z kolumbijskiej kawy i muscovado
MENU III
Przystawka
Pâté z kaczki z brusznicą i kompresowanym ogórkiem
Danie główne
Wolno pieczona wołowina z borowikami, ziemniaczanymi blinami, jarmużem, gruszką i warzywnym spaghetti
Deser
Financier beurre noisette z prażonym orzechem włoskim i konfiturą z moreli
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
MENU I
Przystawka
Crème brûlée z sera koziego z bławatkiem, liśćmi szpinaku i sosem ravigotte /W/B
Zupa
Krem z dyni hokkaido z prażonymi pestkami, oliwą szczypiorkową,
płatkami migdałów, dymką, szczypiorkową i zieloną oliwą /W
Danie główne
Indyk sous vide marynowany w jarzębinie z purée z czerwonej kapusty
i złocistymi fondantami ziemniaczanymi
Deser
Sernik z białą czekoladą, kremem karmelowym, żelem malinowym i chipsem migdałowym
MENU II
Przystawka
Tataki z tuńczyka z wakame, prażonym sezamem, groszekiem cukrowym i sosem ponzu
Zupa
Carpaccino z borowika ze szczypiorkiem i pianą parmezanową /W
Danie główne
Konfitowane udo kaczki z sosem koniakowym, karmelizowanym jabłkiem z cynamonem,
ze złocistą polentą z kasztanami
Deser
Kawowy crème brûlée z sosem waniliowym i kruszonką z prażonym ziarnem kawy
MENU III
Przystawka
Gravad lax z łososia z tataki z marynowanego arbuza i sosem poke
Zupa
Orzeźwiająca zupa cytrynowo-szafranowa, z makaronem z selera naciowego i cukinii i oliwą tymiankową /B
Danie główne
Polędwiczka wieprzowa w szynce parmeńskiej w sosie demi glace z musztardą francuską,
z białą kaszą gryczaną, z selerem naciowym i sosem romesco
Deser
Czekoladowe Marcello z opiłkami złota i kremem z ziarna kakaowca
MENU IV VEGE
Przystawka
Faszerowana papryczka w duecie z wegańskim grillowanym serem z musem owocowym
Zupa
Kremowa zupa z białych warzyw z oliwą rydzową /V/B/W
Danie główne
Pieczony bakłażan z serem raclette z salsą z kolorowych pomidorków i ziół /W/B
Deser
Wegańska panna cotta
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
MENU I
Przystawka
Polędwica z tuńczyka z winegretem imbirowym, majonezem wasabi, zieloną sałatką
z ogórka, groszku i prażonego sezamu /B
Zupa
Zupa rakowa z koniakiem, koprem włoskim i zieloną oliwą /B
Danie główne
Plastry polędwicy wołowej, z ziemniakami pommes duchesse, z pieczoną dynią i duszonymi boczniakami
Deser
Pistacjowy ptyś z kremem mango-marakuja i konfiturą figową
MENU II
Przystawka
Kremowe parfait z wędzonego jesiotra, z morskim szparagiem, kalarepą,
szpinakiem, crème fraîche i świeżym chrzanem /B
Zupa
Pikantna zupa z dorsza z imbirem i listkiem cytrynowym
Danie główne
Wolno gotowana łopatka cielęca z czarnym kawiorem, sosem pieprzowym,
kluseczkami śląskimi i listkami brukselki
Deser
Torcik szwajcarski z wiśnią Amarena i pianą cynamonową
MENU III
Przystawka
Burrata z pesto z rukoli i orzeszków pinii z kremem balsamicznym i konfitowanymipomidorkami koktajlowymi
Zupa
Bulion z bażanta z pielmieni cielęcymi i oliwą lubczykową
Danie główne
Przepiórka faszerowana kasztanami z karmelizowanymi kolorowymi marchewkami
i ziemniaki gratin z sosem koniakowym
Deser
Roche z białej czekolady z solonym kokosem, kremem waniliowym i żelem egzotycznym
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
MENU I
Amuse bouche
Ostryga z owocowym kawiorem
Przystawka zimna
Kremowe parfait z wędzonego jesiotra z morskim szparagiem, kalarepą, szpinakiem i crème fraîche
Przystawka gorąca
Gnocchi w kremowej pianie z parmezanu z oliwą dyniową /W
Intermezzo
Sorbet z pieczonych jabłek z żubrówką /V
Danie główne rybne
Filet z sandacza z tapenadą z greckich oliwek kalamata z prażonymi
orzeszkami pinii, pomidorami pellatti i papardelle z marchewki
Danie główne mięsne
Plastry polędwicy wołowej z sosem strogonoff, boczniakami smażonymi na maśle
z ziołami, dzikimi brokułami, rzodkwią dajkon i glazurowaną marchewką
Ser
Praliny z zagrodowego koziego sera z mango i papają /W/B
Deser
Ciastko miodowe z kremem miodowo-gryczanym i konfiturą z rokitnika
Petit four
Praline roche z orzecha laskowego
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
MENU I
Przystawki „w stole”
Sałatka makaronowa z karczochami, z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami /W/L/B
Caprese z pieczonych buraków z kremem balsamicznym i roszponką, z kasztanami i orzechami /W/L/B
Sałatka ziemniaczana z wędzonym boczkiem, porem, dymką i crème fraîche /B/W
Pomidory malinowe z oliwą extra virgin i wędzoną solą maldon /W/L/B
Ogrodowe sałaty z cytrusowym winegretem /W/L/B
Dodatki
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykanle bułeczki bagietka pieczywo żytnie i pszenne
Zupa
Toskański krem pomidorowy z bazyliową oliwą
Danie główne
Pierś kurczaka zagrodowego z duxelem grzybowym, blanszowanymi brokułami,
ziemniakami gratin i sosem holenderskim
Deser
Tarta egzotyczna z curdem z marakui i bazylii, pod galaretką z mango i calamansi
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
MENU I
Przystawka
Carpaccio z kolorowych buraków, z galaretką z mango, z płatkami sera Pecorino Romano,
z oliwą sezamową i rukolą
Danie główne
Pierś kurczaka zagrodowego z prawdziwkami, blanszowanymi brokułami,
ziemniaki gratin i sosem koniakowym /B
Deser
Karmelizowany ananas z estragonem, chantilly waniliowym, prażonym kokosem i żelem yuzu
MENU II
Przystawka
Ptasie mleczko z sera Korycińskiego, z musem dyniowym, zielonym groszkiem, kiełkami,
żelem imbirowym i ziemią kasztanową /B/W
Danie główne
Polędwiczka wieprzowa sous vide z wolno dojrzewającą szynką,
z pieczonym topinamburem, gołąbek z kapusty włoskiej z borowikiem mikołajkowym
i sosem tymiankowym /B
Deser
Tiramisu z crémeux z kolumbijskiej kawy i muscovado
MENU III
Przystawka
Pâté z kaczki z brusznicą i kompresowanym ogórkiem
Danie główne
Wolno pieczona wołowina z borowikami, ziemniaczanymi blinami, jarmużem, gruszką i warzywnym spaghetti
Deser
Financier beurre noisette z prażonym orzechem włoskim i konfiturą z moreli
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
MENU I
Przystawka
Crème brûlée z sera koziego z bławatkiem, liśćmi szpinaku i sosem ravigotte /W/B
Zupa
Krem z dyni hokkaido z prażonymi pestkami, oliwą szczypiorkową,
płatkami migdałów, dymką, szczypiorkową i zieloną oliwą /W
Danie główne
Indyk sous vide marynowany w jarzębinie z purée z czerwonej kapusty
i złocistymi fondantami ziemniaczanymi
Deser
Sernik z białą czekoladą, kremem karmelowym, żelem malinowym i chipsem migdałowym
MENU II
Przystawka
Tataki z tuńczyka z wakame, prażonym sezamem, groszekiem cukrowym i sosem ponzu
Zupa
Carpaccino z borowika ze szczypiorkiem i pianą parmezanową /W
Danie główne
Konfitowane udo kaczki z sosem koniakowym, karmelizowanym jabłkiem z cynamonem,
ze złocistą polentą z kasztanami
Deser
Kawowy crème brûlée z sosem waniliowym i kruszonką z prażonym ziarnem kawy
MENU III
Przystawka
Gravad lax z łososia z tataki z marynowanego arbuza i sosem poke
Zupa
Orzeźwiająca zupa cytrynowo-szafranowa, z makaronem z selera naciowego i cukinii i oliwą tymiankową /B
Danie główne
Polędwiczka wieprzowa w szynce parmeńskiej w sosie demi glace z musztardą francuską,
z białą kaszą gryczaną, z selerem naciowym i sosem romesco
Deser
Czekoladowe Marcello z opiłkami złota i kremem z ziarna kakaowca
MENU IV VEGE
Przystawka
Faszerowana papryczka w duecie z wegańskim grillowanym serem z musem owocowym
Zupa
Kremowa zupa z białych warzyw z oliwą rydzową /V/B/W
Danie główne
Pieczony bakłażan z serem raclette z salsą z kolorowych pomidorków i ziół /W/B
Deser
Wegańska panna cotta
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
MENU I
Przystawka
Polędwica z tuńczyka z winegretem imbirowym, majonezem wasabi, zieloną sałatką
z ogórka, groszku i prażonego sezamu /B
Zupa
Zupa rakowa z koniakiem, koprem włoskim i zieloną oliwą /B
Danie główne
Plastry polędwicy wołowej, z ziemniakami pommes duchesse, z pieczoną dynią i duszonymi boczniakami
Deser
Pistacjowy ptyś z kremem mango-marakuja i konfiturą figową
MENU II
Przystawka
Kremowe parfait z wędzonego jesiotra, z morskim szparagiem, kalarepą,
szpinakiem, crème fraîche i świeżym chrzanem /B
Zupa
Pikantna zupa z dorsza z imbirem i listkiem cytrynowym
Danie główne
Wolno gotowana łopatka cielęca z czarnym kawiorem, sosem pieprzowym,
kluseczkami śląskimi i listkami brukselki
Deser
Torcik szwajcarski z wiśnią Amarena i pianą cynamonową
MENU III
Przystawka
Burrata z pesto z rukoli i orzeszków pinii z kremem balsamicznym i konfitowanymipomidorkami koktajlowymi
Zupa
Bulion z bażanta z pielmieni cielęcymi i oliwą lubczykową
Danie główne
Przepiórka faszerowana kasztanami z karmelizowanymi kolorowymi marchewkami
i ziemniaki gratin z sosem koniakowym
Deser
Roche z białej czekolady z solonym kokosem, kremem waniliowym i żelem egzotycznym
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
MENU I
Amuse bouche
Ostryga z owocowym kawiorem
Przystawka zimna
Kremowe parfait z wędzonego jesiotra z morskim szparagiem, kalarepą, szpinakiem i crème fraîche
Przystawka gorąca
Gnocchi w kremowej pianie z parmezanu z oliwą dyniową /W
Intermezzo
Sorbet z pieczonych jabłek z żubrówką /V
Danie główne rybne
Filet z sandacza z tapenadą z greckich oliwek kalamata z prażonymi
orzeszkami pinii, pomidorami pellatti i papardelle z marchewki
Danie główne mięsne
Plastry polędwicy wołowej z sosem strogonoff, boczniakami smażonymi na maśle
z ziołami, dzikimi brokułami, rzodkwią dajkon i glazurowaną marchewką
Ser
Praliny z zagrodowego koziego sera z mango i papają /W/B
Deser
Ciastko miodowe z kremem miodowo-gryczanym i konfiturą z rokitnika
Petit four
Praline roche z orzecha laskowego
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
MENU I
Przystawki „w stole”
Sałatka makaronowa z karczochami, z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami /W/L/B
Caprese z pieczonych buraków z kremem balsamicznym i roszponką, z kasztanami i orzechami /W/L/B
Sałatka ziemniaczana z wędzonym boczkiem, porem, dymką i crème fraîche /B/W
Pomidory malinowe z oliwą extra virgin i wędzoną solą maldon /W/L/B
Ogrodowe sałaty z cytrusowym winegretem /W/L/B
Dodatki
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykanle bułeczki bagietka pieczywo żytnie i pszenne
Zupa
Toskański krem pomidorowy z bazyliową oliwą
Danie główne
Pierś kurczaka zagrodowego z duxelem grzybowym, blanszowanymi brokułami,
ziemniakami gratin i sosem holenderskim
Deser
Tarta egzotyczna z curdem z marakui i bazylii, pod galaretką z mango i calamansi
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Swobodnym rozmowom oraz nawiązywaniu relacji biznesowych niezmiennie sprzyja wyborne jedzenie.
Dzięki dopracowanej przez nas do perfekcji oprawie kulinarnej w formie koktajlu podniesiesz swoje wydarzenie do wyższej rangi.
Eksperckie podejście naszego zespołu poparte wieloletnim doświadczeniem w obsłudze najbardziej wymagających eventów, w tym dla instytucji państwowych oraz prezydenckich, zadba o każdy szczegół oprawy.
ZESTAW I
Przekąski zimne
Guacamole z kolendrą i grillowaną papryką /W
Trufla serowa w grzybowym miodzie w płatkach bławatka
Szaszłyk z indyka w tandori masala z mango i chilli
ZESTAW II
Przekąski zimne
Cykoria z węgorzem, kawiorem limonkowym i oliwą rydzową
Skorzonera w pomarańczach z marynowanymi kurkami
Ekler z kurczakiem w tandori z sosem paprykowym
ZESTAW III
Przekąski zimne
Wędzone tofu z szynką parmeńską, grzybami shimeji i marynowanym imbirem
Rostbef wolno pieczony, z truflowym majonezem, piklowanymi warzywami i cebulką Cipolle
Tuńczyk w sezamie jasnym i czarnym, z galaretką wiśniową /W
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
ZESTAW I
Przekąski zimne
Ptasie mleczko z sera Korycińskiego z brusznicą i parmeńskim chipsem
Słony gofr z kawiorem, riccotą, kasztanowym musem i hummusem z dyni
Pieczony boczek Chashu z mini korniszonem i perłową cebulką
Vitello tonnato z owocem kapara
Cykoria z sumem, musztardą francuską i wodnym szparagiem /V/L/G
Camembert w pistacjach z winogronem i suszoną morelą
ZESTAW II
Przekąski zimne
Wisienka z pâté z dziczyzny z kiełkami słonecznika
Wędzony pstrąg z kawiorem cytrynowym
Grillowana gruszka w gałce muszkatołowej z szynką szwarcwaldzką
Szaszłyk z tofu marynowanym w mirin z białą fasolą /V/L
Tartaletka z szakszuką z przepiórczym jajkiem /W
Ośmiornica w cytrynowym pieprzu marynowana w sake
ZESTAW III
Przekąski zimne
Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Polędwica Gyu tataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Pralina z daktyli i kaszy jaglanej z karmelizowanym kumkwatem /V/G/
Mini mozzarella z wędzoną papryką, z oliwkami kalamata i bazyliowym pesto /V
Wegańska kaczka w cieście ryżowym z glonami combu /V
Satay z dzikiego łososia z teriyaki
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
ZESTAW I
Przekąski zimne
Ptasie mleczko z sera Korycińskiego z brusznicą i parmeńskim chipsem
Słony gofr z kawiorem, riccotą, kasztanowym musem i hummusem z dyni
Pieczony boczek Chashu z mini korniszonem i perłową cebulką
Vitello tonnato z musem z tuńczyka i owocem kapara
Cykoria z sumem, musztardą francuską i wodnym szparagiem /V/L/G
Camembert w pistacjach z winogronem i suszoną morelą
Przekąski gorące
Mini burger wołowy w brioche
Mini strudel ze szpinakiem /V
Kaczka confit z żurawiną i fileciki z pomarańczy
Sum z winegretem z kaszy gryczanej
Desery
Mini tartaletka z kremem marakuja i chantilly z białą czekoladą
Mus gianduja z roche z czekolady karmelowej z ziarnem kakaowca
Mini ptyś pistacjowy z konfiturą malinową i yuzu
ZESTAW II
Przekąski zimne
Wisienka z pâté z dziczyzny z kiełkami słonecznika
Wędzony pstrąg z kawiorem cytrynowym
Grillowana gruszka w gałce muszkatołowej z szynką szwarcwaldzką
Szaszłyk z tofu marynowanym w mirin, z białą fasolą /V/L
Tartaletka z szakszuką z przepiórczym jajkiem /W
Ośmiornica w cytrynowym pieprzu marynowana w sake
Przekąski gorące
Policzki wieprzowe z oliwą truflową
Dorsz w cytrynowym pieprzu z pasternakiem
Krewetki w kokosie z majonezem szafranowym
Tofu z dzikim ryżem, ogrodowymi warzywami i złotym curry /V
Desery
Makaroniki francuskie
Mus solony migdał z roche z białej czekolady
Brownie z kremem czekoladowym i roche z orzecha laskowego
ZESTAW III
Przekąski zimne
Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Polędwica Gyu tataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Pralina z daktyli i kaszy jaglanej z karmelizowanym kumkwatem /V/G/
Mini mozzarella z wędzoną papryką, z oliwkami kalamata i bazyliowym pesto /V
Wegańska kaczka w cieście ryżowym z glonami combu /V
Satay z dzikiego łososia z teriyaki
Przekąski gorące
Sandacz w płatkach migdała
Gnocchi z klarownym masłem, truflą i crème
fraîche
Quiche z policzkiem wołowym i serem raclette
Grillowane warzywa z hummusem szpinakowym, olejem z pestek dyni i granatem /V
Desery
Galaretka pâte de fruits gruszka-marakuja-yuzu
Financier pistacjowy z kremem solona pistacja i żelem kalamansi
Tartaletka z prażonym ziarnem kawy, solonym karmelem i toffi argentyńskim
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
ZESTAW I
Przekąski zimne
Guacamole z kolendrą i grillowaną papryką /W
Trufla serowa w grzybowym miodzie w płatkach bławatka
Szaszłyk z indyka w tandori masala z mango i chilli
ZESTAW II
Przekąski zimne
Cykoria z węgorzem, kawiorem limonkowym i oliwą rydzową
Skorzonera w pomarańczach z marynowanymi kurkami
Ekler z kurczakiem w tandori z sosem paprykowym
ZESTAW III
Przekąski zimne
Wędzone tofu z szynką parmeńską, grzybami shimeji i marynowanym imbirem
Rostbef wolno pieczony, z truflowym majonezem, piklowanymi warzywami i cebulką Cipolle
Tuńczyk w sezamie jasnym i czarnym, z galaretką wiśniową /W
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
ZESTAW I
Przekąski zimne
Ptasie mleczko z sera Korycińskiego z brusznicą i parmeńskim chipsem
Słony gofr z kawiorem, riccotą, kasztanowym musem i hummusem z dyni
Pieczony boczek Chashu z mini korniszonem i perłową cebulką
Vitello tonnato z owocem kapara
Cykoria z sumem, musztardą francuską i wodnym szparagiem /V/L/G
Camembert w pistacjach z winogronem i suszoną morelą
ZESTAW II
Przekąski zimne
Wisienka z pâté z dziczyzny z kiełkami słonecznika
Wędzony pstrąg z kawiorem cytrynowym
Grillowana gruszka w gałce muszkatołowej z szynką szwarcwaldzką
Szaszłyk z tofu marynowanym w mirin z białą fasolą /V/L
Tartaletka z szakszuką z przepiórczym jajkiem /W
Ośmiornica w cytrynowym pieprzu marynowana w sake
ZESTAW III
Przekąski zimne
Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Polędwica Gyu tataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Pralina z daktyli i kaszy jaglanej z karmelizowanym kumkwatem /V/G/
Mini mozzarella z wędzoną papryką, z oliwkami kalamata i bazyliowym pesto /V
Wegańska kaczka w cieście ryżowym z glonami combu /V
Satay z dzikiego łososia z teriyaki
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
ZESTAW I
Przekąski zimne
Ptasie mleczko z sera Korycińskiego z brusznicą i parmeńskim chipsem
Słony gofr z kawiorem, riccotą, kasztanowym musem i hummusem z dyni
Pieczony boczek Chashu z mini korniszonem i perłową cebulką
Vitello tonnato z musem z tuńczyka i owocem kapara
Cykoria z sumem, musztardą francuską i wodnym szparagiem /V/L/G
Camembert w pistacjach z winogronem i suszoną morelą
Przekąski gorące
Mini burger wołowy w brioche
Mini strudel ze szpinakiem /V
Kaczka confit z żurawiną i fileciki z pomarańczy
Sum z winegretem z kaszy gryczanej
Desery
Mini tartaletka z kremem marakuja i chantilly z białą czekoladą
Mus gianduja z roche z czekolady karmelowej z ziarnem kakaowca
Mini ptyś pistacjowy z konfiturą malinową i yuzu
ZESTAW II
Przekąski zimne
Wisienka z pâté z dziczyzny z kiełkami słonecznika
Wędzony pstrąg z kawiorem cytrynowym
Grillowana gruszka w gałce muszkatołowej z szynką szwarcwaldzką
Szaszłyk z tofu marynowanym w mirin, z białą fasolą /V/L
Tartaletka z szakszuką z przepiórczym jajkiem /W
Ośmiornica w cytrynowym pieprzu marynowana w sake
Przekąski gorące
Policzki wieprzowe z oliwą truflową
Dorsz w cytrynowym pieprzu z pasternakiem
Krewetki w kokosie z majonezem szafranowym
Tofu z dzikim ryżem, ogrodowymi warzywami i złotym curry /V
Desery
Makaroniki francuskie
Mus solony migdał z roche z białej czekolady
Brownie z kremem czekoladowym i roche z orzecha laskowego
ZESTAW III
Przekąski zimne
Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Polędwica Gyu tataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Pralina z daktyli i kaszy jaglanej z karmelizowanym kumkwatem /V/G/
Mini mozzarella z wędzoną papryką, z oliwkami kalamata i bazyliowym pesto /V
Wegańska kaczka w cieście ryżowym z glonami combu /V
Satay z dzikiego łososia z teriyaki
Przekąski gorące
Sandacz w płatkach migdała
Gnocchi z klarownym masłem, truflą i crème
fraîche
Quiche z policzkiem wołowym i serem raclette
Grillowane warzywa z hummusem szpinakowym, olejem z pestek dyni i granatem /V
Desery
Galaretka pâte de fruits gruszka-marakuja-yuzu
Financier pistacjowy z kremem solona pistacja i żelem kalamansi
Tartaletka z prażonym ziarnem kawy, solonym karmelem i toffi argentyńskim
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Stacje kulinarne to element oprawy wzbudzający najwięcej emocji ze względu na interakcję z kucharzem oraz indywidualny dobór składników, z których komponowana jest potrawa.
Skosztujcie dań przygotowywanych na Waszych oczach przez kreatorów smaku Belvedere Catering: szef kreatywny David Gaboriaud łączący smaki kuchni międzynarodowej, polskiej i fusion, Dariusz Mućko specjalizujący się w niesamowitym komponowaniu smaków różnych kuchni świata oraz Adam Chrząstowski, którego domeną są potrawy kuchni polskiej ze współczesnym akcentem a także Michał Iwaniuk, szef kreatywny cukierni Grupy Belvedere – 7-my na świecie wizjoner specjałów cukierniczych
PIECZONA SZYNKA WIEPRZOWA
Szynka wieprzowa wędzona z kością, z sosem z marynowanego pieprzu
Dodatki:
gnocchi truflowe z kremem parmezanowym
glazurowana młoda marchew z miodem akacjowym i rozmarynem
PIECZONY INDYK W CAŁOŚCI
Pieczony indyk z nadzieniem migdałowym, ze skórką z pomarańczy
i sosem miodowo-musztardowym
Dodatki:
maślane kluseczki śląskie z masłem szałwiowym
gołąbki z kapusty włoskiej z młodą kapustą i koprem włoskim
TATAR WOŁOWY
Tatar z selekcjonowanej polskiej wołowiny, doprawiony koniakiem
z marynowanymi
leśnymi grzybami, szalotką, ogórkiem kiszonym, kaparami, oliwą lubczykową
Selekcja domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
STEKI WOŁOWE
Stek rzeźnika wołowy z sosami chimichurri i demi glace
Steki minutowe z polędwicy wołowej z sosami chimichurri i demi glace
Dodatki:
pieczone ziemniaki francuskie z masłem truflowym i parmezanem
grillowane sezonowe warzywa z oliwą extra virgin i ziołami
ogrodowe sałaty z winegretem balsamicznym
BEEF STROGONOFF
Strogonoff z polędwicy wołowej z ogórkiem, grzybami leśnymi, pomidorami,
szalotką, śmietaną, czerwonym winem, koniakiem,
sosem demi glace, natką pietruszki i śmietaną
Selekcja domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
POLĘDWICA WELLINGTON
Polędwica wołowa z sosem demi glace z whisky, pieczonymi
ziemniakami francuskimi, z oliwą truflową, kolorową fasolką
szparagową i marchewką
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
OSTRYGI
Świeże ostrygi z sosami: mignonette, chrzanowym
paprykowo-cytrynowym /G/L
Dodatki: cytryna
Ostryga no 4 oyster shooters z tabasco i cytryną z wódką /G/L
ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM
Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem, z sosem szampańskim
Dodatki:
• młode ziemniaki gotowane w mundurkach z palonym masłem
z koprem i dymką
• blanszowane zielone warzywa z oliwą extra virgin i parmezanem
• ogrodowe sałaty z cytrusowym winegretem
KREWETKI
Krewetki smażone w woku z czosnkiem, cytryną, pietruszką, chili, białym winem, masłem i ziołami
Selekcja domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne)
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
PAD THAI
Tajski makaron ryżowy z woka z kurczakiem, krewetkami lub marynowanym tofu
Dodatki do wyboru:
pakchoi, kapusta pekińska, czerwona cebula, cukinia, marchew julienne, boczniaki, prażone orzechy, sezam, chili, groszek cukrowy
Sosy do wyboru:
ostrygowym, sojowym, ponzu, teryaki, pieprzowy
WYBÓR TATARÓW
Tatar z selekcjonowanej polskiej wołowiny, doprawiony koniakiem
z marynowanymi leśnymi grzybami, szalotką, ogórkiem kiszonym, kaparami, oliwą lubczykową
Tatar z tuńczyka z sosem sojowym, ostrygowym, sezamowym, z pestek winogron, świeżo tartym imbirem, siekaną kolendrą, chili i miodem
Tatar wegański z pieczonych buraków, z suszonymi pomidorami, szalotką, awokado, prażonymi ziarnami słonecznika, domowym ketchupem, chili, natką pietruszki, czarnym czosnkiem, oliwą z oliwek
i dyniową, wegańskim majonezem
Selekcja domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
NALEŚNIKI WYTRAWNE I SŁODKIE
Naleśniki wytrawne z dodatkami do wyboru:
szpinak, pomidory, rukola, pieczarki, mozzarella,
crème fraîche, szynka smażona, wędzony łosoś
Naleśniki na słodko z dodatkami do wyboru:
nutella, owoce sezonowe, twarożek waniliowy,
crème chantilly, orzechy
LODY RZEMIEŚLNICZE
Lody z dodatkami – do wyboru 4 smaki z poniższych:
• waniliowy
• truskawkowy
• pistacjowy
• słony karmel
• czekoladowy
• sorbet cytrynowy
• sorbet malinowy
Dodatki:
• sos czekoladowy
• sos karmelowy
• bita śmietana
• posypka czekoladowa
• karmelizowane orzechy
• siekane pistacje
• świeże owoce
GOFRY
Gofry z dodatkami do wyboru
• domowe lody: waniliowe, truskawkowe, czekoladowe
• sosy: krem chantilly, malinowy, mango
• belgijska czekolada
• świeże owoce sezonowe: truskawki, borówki amerykańskie,
banany, maliny, kiwi
• posypki: karmelizowane orzechy, wiórki belgijskiej czekolady,
wiórki kokosowe
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
PIECZONA SZYNKA WIEPRZOWA
Szynka wieprzowa wędzona z kością, z sosem z marynowanego pieprzu
Dodatki:
gnocchi truflowe z kremem parmezanowym
glazurowana młoda marchew z miodem akacjowym i rozmarynem
PIECZONY INDYK W CAŁOŚCI
Pieczony indyk z nadzieniem migdałowym, ze skórką z pomarańczy
i sosem miodowo-musztardowym
Dodatki:
maślane kluseczki śląskie z masłem szałwiowym
gołąbki z kapusty włoskiej z młodą kapustą i koprem włoskim
TATAR WOŁOWY
Tatar z selekcjonowanej polskiej wołowiny, doprawiony koniakiem
z marynowanymi
leśnymi grzybami, szalotką, ogórkiem kiszonym, kaparami, oliwą lubczykową
Selekcja domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
STEKI WOŁOWE
Stek rzeźnika wołowy z sosami chimichurri i demi glace
Steki minutowe z polędwicy wołowej z sosami chimichurri i demi glace
Dodatki:
pieczone ziemniaki francuskie z masłem truflowym i parmezanem
grillowane sezonowe warzywa z oliwą extra virgin i ziołami
ogrodowe sałaty z winegretem balsamicznym
BEEF STROGONOFF
Strogonoff z polędwicy wołowej z ogórkiem, grzybami leśnymi, pomidorami,
szalotką, śmietaną, czerwonym winem, koniakiem,
sosem demi glace, natką pietruszki i śmietaną
Selekcja domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
POLĘDWICA WELLINGTON
Polędwica wołowa z sosem demi glace z whisky, pieczonymi
ziemniakami francuskimi, z oliwą truflową, kolorową fasolką
szparagową i marchewką
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
OSTRYGI
Świeże ostrygi z sosami: mignonette, chrzanowym
paprykowo-cytrynowym /G/L
Dodatki: cytryna
Ostryga no 4 oyster shooters z tabasco i cytryną z wódką /G/L
ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM
Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem, z sosem szampańskim
Dodatki:
• młode ziemniaki gotowane w mundurkach z palonym masłem
z koprem i dymką
• blanszowane zielone warzywa z oliwą extra virgin i parmezanem
• ogrodowe sałaty z cytrusowym winegretem
KREWETKI
Krewetki smażone w woku z czosnkiem, cytryną, pietruszką, chili, białym winem, masłem i ziołami
Selekcja domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne)
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
PAD THAI
Tajski makaron ryżowy z woka z kurczakiem, krewetkami lub marynowanym tofu
Dodatki do wyboru:
pakchoi, kapusta pekińska, czerwona cebula, cukinia, marchew julienne, boczniaki, prażone orzechy, sezam, chili, groszek cukrowy
Sosy do wyboru:
ostrygowym, sojowym, ponzu, teryaki, pieprzowy
WYBÓR TATARÓW
Tatar z selekcjonowanej polskiej wołowiny, doprawiony koniakiem
z marynowanymi leśnymi grzybami, szalotką, ogórkiem kiszonym, kaparami, oliwą lubczykową
Tatar z tuńczyka z sosem sojowym, ostrygowym, sezamowym, z pestek winogron, świeżo tartym imbirem, siekaną kolendrą, chili i miodem
Tatar wegański z pieczonych buraków, z suszonymi pomidorami, szalotką, awokado, prażonymi ziarnami słonecznika, domowym ketchupem, chili, natką pietruszki, czarnym czosnkiem, oliwą z oliwek
i dyniową, wegańskim majonezem
Selekcja domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
NALEŚNIKI WYTRAWNE I SŁODKIE
Naleśniki wytrawne z dodatkami do wyboru:
szpinak, pomidory, rukola, pieczarki, mozzarella,
crème fraîche, szynka smażona, wędzony łosoś
Naleśniki na słodko z dodatkami do wyboru:
nutella, owoce sezonowe, twarożek waniliowy,
crème chantilly, orzechy
LODY RZEMIEŚLNICZE
Lody z dodatkami – do wyboru 4 smaki z poniższych:
• waniliowy
• truskawkowy
• pistacjowy
• słony karmel
• czekoladowy
• sorbet cytrynowy
• sorbet malinowy
Dodatki:
• sos czekoladowy
• sos karmelowy
• bita śmietana
• posypka czekoladowa
• karmelizowane orzechy
• siekane pistacje
• świeże owoce
GOFRY
Gofry z dodatkami do wyboru
• domowe lody: waniliowe, truskawkowe, czekoladowe
• sosy: krem chantilly, malinowy, mango
• belgijska czekolada
• świeże owoce sezonowe: truskawki, borówki amerykańskie,
banany, maliny, kiwi
• posypki: karmelizowane orzechy, wiórki belgijskiej czekolady,
wiórki kokosowe
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Wydarzenia firmowe wymagają specjalnej atencji organizacyjnej. Ich rangę warto podnieść poprzez najwyższej jakości kulinaria.
Szefowie Kuchni Belvedere Catering zadbają o unikalne smaki podczas eventów. Za każdy detal oprawy kulinarnej przed i w miejscu wydarzenia odpowiadają: David Gaboriaud, Marcin Kowernik, Dariusz Mućko, Adam Chrząstowski i Michał Iwaniuk.
+48 22 55 86 736
+48 608 413 267
malgorzata.bronowska@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 44
+48 734 157 995
andrzej.srednicki@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 66
+48 604 613 902
malgorzata.momot@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 68
+48 605 886 994
anna.balcerkiewicz@belvedere.com.pl
Oprawa kulinarna bankietów firmowych, która wyniesie Twoje wydarzenia na szczyt.
Sprawdź pełną ofertęNasi Szefowie Kuchni doradzą, jakie menu wybrać na tę wyjątkową uroczystość.
Sprawdź pełną ofertęSprawdź rozwiązania realizowane z myślą o potrzebach naszych klientów.
Sprawdź pełną ofertęOd lat zapewniamy na Stadionie Legii Warszawa wyśmienitą kuchnię, unikatowy design oraz obsługę na najwyższym poziomie
Sprawdź pełną ofertę