Bożonarodzeniowe kreacje kulinarne

Autorskie menu na świąteczne przyjęcia firmowe przygotowane przez znakomitych Szefów Kuchni Belvedere Catering

Świąteczne menu Belvedere Catering uświetni każdy rodzaj spotkania firmowego

Boże Narodzenie to najbardziej magiczny czas w roku i okazja do uroczystych, serdecznych spotkań w gronie współpracowników i najbliższych. Najlepiej celebrować go przy wspólnym stole, pełnym wspaniałych potraw, zakorzenionych w polskiej tradycji.

O unikalny smak tradycyjnych dań w menu Belvedere Catering zadba Tomasz Łagowski, Szef Kuchni Restauracji Belvedere.

Autorskie potrawy

Świąteczne menu polskie w awangardowej odsłonie stworzył Tomasz Łagowski, szef kuchni Restauracji Belvedere. Za część słodką odpowiada Michał Iwaniuk – 7-my na świecie mistrz cukiernictwa.

Magiczna stylizacja

Tworzymy unikalne, świąteczne stylizacje i design dopasowując je do każdego typu eventu jednocześnie nadając mu bożonarodzeniowej magii. Oprawę kreujemy w oparciu o najnowsze światowe trendy.

Doskonała obsługa

O obsługę wydarzenia zatroszczą się nasz zespół, w skład którego wchodzą najlepsi specjaliści na rynku. Służą oni profesjonalnym doradztwem na każdym etapie wydarzenia począwszy od wyboru menu i stylizacji do opieki w miejscu wydarzenia.

Unikalne miejsca

Współpracujemy z najbardziej prestiżowymi lokalizacjami w Polsce. W naszym portfolio znajdują się zarówno historyczne jak i nowoczesne miejsca, które z łatwością możemy dopasować do rodzaju i rangi wydarzenia świątecznego.

znakomite menu skomponowane przez tomasza łagowskiego

Menu serwowane premium Belvedere Catering

Najwyższa jakość obsługi

Najwyższa jakość obsługi

Priorytetem zawsze pozostaje dla nas jakość świadczonych przez nas usług. Każdemu wydarzeniu świątecznemu dedykujemy ekspercką obsługę w wybranym miejscu, która zatroszczy się o każdy element usługi kulinarnej zapewniając Klientowi pełen komfort oraz wyjątkowe doznania kulinarne wszystkim gościom. Obsługujemy wydarzenia świąteczne dla kameralnego grona osób jak i dla kilku tysięcy osób w uniklanych lokalizacjach takich jak m.in. Stadion Legii Warszawa, Skyfall Warsaw, Art Box, Ufficio Primo, EXPO XXI, The Tides. Zaufanie, jakim darzą nas nasi goście, jest naszym największym kapitałem. Zapracowaliśmy na nie niezawodnością naszych usług, zaangażowaniem, elastycznością i gwarancją jakości.

Unikalne kulinaria na każdą formę wydarzenia świątecznego

Boże Narodzenie to święta w polskiej tradycji szczególnie ważne, a wspólna celebracja przy wspólnym stole jest ich nieodłącznym elementem. W Belvedere Catering wiemy jak istotna jest oprawa kulinarna świątecznych spotkań, dlatego każdego roku precyzyjnie się do nich przygotowujemy kreując autorskie menu na różne formy świątecznych eventów. Możecie wybierać z menu w postaci serwowanej, bufetów, koktajli oraz stacji kulinarnych.​

WYJĄTKOWE KREACJE KULINARNE NA ŚWIĄTECZNE PRZYJĘCIA

Menu koktajlowe

Przekąski zimne

Pasztet z dziczyzny z żurawiną i marynowanymi maślakami
Polędwiczka z indyka z karmelizowaną gruszką w czerwonym winie z goździkami /B
Pikantne śledzie po kaszubsku z pieczonymi warzywami i orzechami włoskimi /B
Tatar ze śledzia z suszonymi śliwkami, porem i crème fraîche/B
Paszteciki z ciasta francuskiego z serem Brie, rozmarynem i konfiturą z brusznicy /W
Świąteczny pasztet grzybowy z marynowanymi kurkami /V

Desery

Świąteczny keks z bakaliami
Piernik staropolski
Rolada makowa z kremem czekoladowym
Sernik wiedeński w polewie czekoladowej
Ciasto karmelowo-korzenne z kajmakiem

Przekąski zimne

Tatar z polskiej wołowiny z marynowanymi grzybami /B/L
Wolno pieczona wieprzowina z musem grzybowo-chrzanowym /B
Wędzony pstrąg z galaretką pigwową i kandyzowanym kumkwatem /B
Świąteczne carpaccio z pieczonych buraków z cynamonem, filecikami z mandarynek i kremem balsamicznym /W/B/L
Wegańska mini sałatka jarzynowa w cieście filo /V

Przekąski gorące

Sandacz pod beszamelem w sosie wiśniowym z perłową kaszą
Pieczona kaczka z goździkami i sosem koniakowym z maślanymi kluseczkami i pomarańczami
Wigilijny kulebiak z kiszoną kapustą i kuminem /W
Pierogi z kaszą gryczaną i serem z zasmażaną cebulką /W
Placki ziemniaczane w sosie z leśnych grzybów /W

Desery

Makowiec tradycyjny
Piernik kasztelański
Ciasto karmelowo-korzenne z kajmakiem
Miodowiec orzechowy 
Sernik z białą czekoladą i cynamonem

Przekąski zimne

Pieczony rostbef z sosem remoulade /B
Wędzona pierś kaczki z gęstym sosem śliwkowym /B
Terrina z łososia i cukinii z sosem chrzanowym /B
Paszteciki z soczewicą i leśnymi grzybami /V/W
Plastry pieczonych buraków z marynowaną w chili gruszką z vinaigrette malinowym /V/W

Przekąski gorące

Cielęcina w sosie borowikowym ze świąteczną babką ziemniaczaną
Pieczona pierś indyka w sosie Malaga z chrupiącym jarmużem i maślanymi kopytkami
Sandacz po polsku z sosem holenderskim i zielonymi warzywami z płatkami migdałów
Bigos z boczniakami i wędzonymi śliwkami /W
Pierogi z twarogiem i dynią z palonym masłem /W

Desery

Ciasto seromak
Sernik z białą czekoladą i cynamonem
Piernik z powidłami śliwkowymi
Keks w polewie cukrowej 
Rolada makowa z kremem czekoladowym

Menu bufetowe

Przekąski zimne

Śledź Matjas z crème fraîche, porem i zielonym ogórkiem /B
Pasztet z dziczyzny z żurawiną i korniszonami
Wolno pieczona wieprzowina z musem chrzanowym z borowikami /B
Seler pieczony w nori z wegańskim majonezem /V/W
Świąteczny pasztet wegański z kaszą jaglaną i karmelizowaną cebulką w whisky /V/W
Sałatki
Sałatka z łososiem wędzonym na gorąco, ziemniakami, piklowaną czerwoną cebulą i sosem musztardowym
Świąteczna sałatka jarzynowa /W

Zupa

Kremowa zupa grzybowa na zakwasie z łazankami /W

Dania gorące

Karp tradycyjny w migdałach w sosie piernikowym
Sum z zasmażoną kapustą, kaszą gryczaną z pieczonymi kasztanami i brukselką
Kaczka pieczona w majeranku z dynią, jabłkami, kopytkami i sosem z żubrówki
Saltimbocca z indyka – aromatyczne roladki w sosie szałwiowym z caponatą
Pierogi z paloną kaszą gryczaną, twarogiem i sosem szafranowym /W
Smażone pierogi z kapustą i grzybami z masłem prawdziwkowym /W

Desery

Makowiec tradycyjny z bakaliami
Szarlotka świąteczna z cynamonem i migdałami
Sernik krakowski z polewą cukrową
Keks z owocami kandyzowanymi
Miodowiec z orzechami

Przekąski zimne

Karp po żydowsku z migdałami i rodzynkami /B
Śledź z cebulą w oleju lnianym z nacią pietruszki i ziemniakami /B/L
Plastry pieczonego kurczaka zagrodowego z gęstym sosem z moreli /B
Carpaccio z buraczków z marynowanymi gruszkami i kremem balsamicznym /V/W
Roladki z bakłażana z pastą orzechową i granatem /B

Sałatki

Sałatka z kaszy gryczanej, z pieczonymi burakami, kozim serem i winegretem miodowym /W
Wegańska sałatka jarzynowa z jabłkiem /W/V

Zupa

Barszcz wigilijny z uszkami

Dania gorące

Sandacz pieczony z ziemniakami, porem i sosem koperkowym /B
Eskalopki z indyka w sosie grzybowym z korzennymi zapiekanymi warzywami
Pierś kaczki w sosie śliwkowym z kluseczkami śląskimi i duszoną kapustą w winie
Polędwiczki wieprzowe zawinięte w boczek ze śliwkami w sosie cydrowym
Smażone pierogi z kapustą i grzybami z masłem borowikowym /W
Pierogi z serem i ziemniakami z cebulką i kwaśną śmietaną /W

Desery

Piernik miodowy z czekoladą
Sernik staropolski
Miodowiec z orzechami
Rolada makowa z kremem kawowym
Szarlotka świąteczna z cynamonem i migdałami

Przekąski zimne

Wędzony jesiotr z kwaśnym jabłkiem, puddingiem cytrynowym i kawiorem ketta /B
Faszerowany sandacz z kremowym chrzanem i jajkiem przepiórczym /B
Rolowany pieczony boczek z koprem włoskim i gęstym sosem śliwkowym /B
Plastry wędzonej piersi kaczki z pomarańczami i żurawiną /B
Pasztet z grzybów z majonezem truflowym /W
Liście cykorii z oscypkiem i winegretem malinowym /W

Sałatki

Sałatka z kurczakiem, pomarańczą, rukolą, granatem i orzechami /B/L
Sałatka kuskus z kalafiora z rodzynkami, migdałami, natką pietruszki, miętą i dressingiem z kardamonem i chilli /W

Zupa

Wigilijna zupa rybna

Dania gorące

Confit z kaczki z czerwoną kapustą, rodzynkami, winem i kopytkami z sosem demi-glace
Polędwiczki wieprzowe w sosie pomarańczowym z karmelizowanymi korzennymi warzywami w miodzie
Jesiotr wolno pieczony w emulsji maślanej z czarną soczewicą, porem i chilli
Okoń morski z mulami w sosie szafranowym i opiekanymi ziemniakami
Pieczone warzywa z majerankiem i miodem wrzosowym, smażone boczniaki i palone masło /W
Wigilijny bigos z grzybami leśnymi /W
Pierogi z twarogiem i ziemniakami z masłem miętowym /W

Desery

Makowiec w polewie cukrowej
Sernik tradycyjny z pomarańczą
Keks z owocami kandyzowanymi
Piernik kasztelański z powidłami śliwkowymi
Rolada makowa z kremem kawowym

Przekąski zimne

Śledź Matjas z crème fraîche, porem i zielonym ogórkiem /B
Pasztet z dziczyzny z żurawiną i korniszonami
Plastry schabu po warszawsku z kremowym chrzanem z jabłkiem /B
Gryczany pasztet ze szpinakiem i podgrzybkami /V/W
Świąteczny pasztet wegański z kaszą jaglaną i karmelizowaną cebulką w whisky /V/W
Ryba po grecku z pieczonymi warzywami żurawiną i chilli
Śledź z cebulką w oleju lnianym z nacią pietruszki i ziemniakami
Plastry pieczonego kurczaka zagrodowego z gęstym sosem z moreli
Carpaccio z buraczków, marynowanymi gruszkami i kremem balsamicznym /V/W

Sałatki

Sałatka z łososiem wędzonym na gorąco, ziemniakami, marynowaną czerwoną cebulą i sosem musztardowym
Wigilijna sałatka jarzynowa /W

Zupa

Kremowa zupa grzybowa na zakwasie z łazankami /W
Barszcz czerwony z majerankiem i uszkami /W

Dania gorące

Miętus zapiekany w pomarańczach z płatkami migdałów i opiekane ziemniaki /B
Sum z zasmażaną kapustą, podany z kaszą gryczaną, pieczonymi kasztanami i brukselką
Kaczka pieczona w majeranku z dynią, jabłkami, kopytkami i sosem z Żubrówki
Saltimbocca – aromatyczne roladki w sosie szałwiowym z caponatą
Pierogi z paloną kaszą gryczaną, twarogiem i sosem szafranowym /W
Smażone pierogi z kapustą i grzybami z masłem prawdziwkowym /
Sandacz pieczony z ziemniakami, porem i sosem koperkowym /B
Eskalopki z indyka w sosie grzybowym z korzennymi zapiekanymi warzywami
Polędwiczki wieprzowe zawinięte w boczek ze śliwkami w sosie cydrowym

Desery

Sernik pomarańczowy
Szarlotka cynamonowo-migdałowa
Piernik staropolski z orzechami włoskimi
Keks w polewie czekoladowej
Babka piaskowa w lukrze królewskim
Makowiec z miodem gryczanym

Przekąski zimne

Wędzony jesiotr z kwaśnym jabłkiem, puddingiem cytrynowym i kawiorem ketta /B
Faszerowany sandacz z kremowym chrzanem i jajkiem przepiórczym /B
Rolowany pieczony boczek z koprem włoskim z gęstym sosem śliwkowym /B
Plastry wędzonej piersi kaczki z pomarańczami i żurawiną /B
Pasztet z grzybów z majonezem truflowym /W
Liście cykorii z oscypkiem i winegretem malinowym /W

Sałatki

Sałatka z kurczakiem, pomarańczą, rukolą, granatem i orzechami /B/L
Sałatka kuskus z kalafiora, z rodzynkami, migdałami, natką pietruszki, miętą i dressingiem z kardamonem i chilli /W
Sałatka jarzynowa z domowym majonezem /W

Zupa

Wigilijna zupa rybna
Barszcz czerwony z majerankiem i uszkami /W

Dania gorące

Confit z kaczki z czerwoną kapustą z rodzynkami, winem, kopytkami i sosem demi-glace
Polędwiczki wieprzowe w sosie pomarańczowym z karmelizowanymi korzennymi warzywami w miodzie
Jesiotr wolno pieczony w emulsji maślanej z czarną soczewicą, porem i chilli
Okoń morski z mulami w sosie szafranowym z opiekanymi ziemniakami
Pieczone warzywa z majerankiem i miodem wrzosowym ze smażonymi boczniakami i palonym masłem /W
Wigilijny bigos z grzybami leśnymi /W
Pierogi z twarogiem i ziemniakami z masłem miętowym /W
Wołowina w sosie koniakowym ze smażonymi boczniakami /B
Pieczona babka ziemniaczana ze szpinakiem i pistacjami /W

Desery

Makowiec w polewie cukrowej
Sernik tradycyjny z pomarańczą
Keks z owocami kandyzowanymi
Piernik kasztelański z powidłami śliwkowymi
Rolada makowa z kremem kawowym

Menu serwowane 3-daniowe

Przystawka

Tatar z pieczonych buraków i grójeckich jabłek z cynamonem, z soczystymi kumkwatami i zieloną oliwą /W/L/B

Danie główne

Konfitowana noga kaczki z sosem koniakowym, blanszowanymi dzikimi brokułami, brukselką i maślanymi kluseczkami z majerankiem

Deser

Sernik z białą czekoladą z cynamonem i sosem pomarańczowo-szafranowym

Przystawka

Pieczona dynia z marynowanymi w occie śliwkami, kozim serem, orzechami włoskimi i musztardowym winegretem /W/B

Danie główne

Medaliony z polędwiczki wieprzowej z sosem rozmarynowym, kaszą perłową z leśnymi grzybami i chrupiącymi karmelizowanymi marchewkami

Deser

Szarlotka Belvedere w sosie szampańskim

Przystawka

Carpaccio z buraków z marynowanymi w occie śliwkami, prażonymi orzechami włoskimi i chrupiącym jarmużem /V/B/L

Danie główne

Zapiekany seler z carpaccio z paryskich pieczarek z blanszowanymi dzikimi brokułami z winegretem V/B/L

Deser

Szarlotka Belvedere w sosie szampańskim

Menu serwowane 4-daniowe

Przystawka

Tatar z dzikiego łososia z puddingiem cytrynowym, błyszczącą galaretką szafranową i zielonym ogórkiem /B/L

Zupa

Wigilijny barszcz czerwony podany z uszkami z kapustą i grzybami /W

Danie główne

Wołowina w sosie kasztanowym z burakami glazurowanymi w miodzie i ziemniaczanym purée z oliwą truflową

Deser

Piernik Czartoryskich z karmelizowaną śliwką

Przystawka

Królewski wędzony jesiotr z musem jabłkowym, crème fraîche z chrzanem i auszpikiem /B

Zupa

Kremowa zupa grzybowa z bitą śmietaną o aromacie goździka i zieloną oliwą /B

Danie główne

Faszerowany indyk z suszonymi morelami w sosie Malaga, z ziemniakami Foundant, blanszowanymi brokułami i purée z marchwi

Deser

Ciasto czekoladowe z korzenną wiśnią i ziemią cynamonowo-migdałową

Przystawka

Pieczony seler z nori, z warzywami w pomidorach z żurawiną i chilli, z kolorowymi małymi pomidorkami /V/L/B

Zupa

Barszcz wigilijny z majerankiem i makaronem buraczanym V/L/B

Danie główne

Bakłażan ze smażonymi boczniakami, rozmarynem, delikatnym groszkiem cukrowym i pesto z suszonych pomidorów /V/L/B

Deser

Ciasto czekoladowe z korzenną wiśnią i ziemią cynamonowo-migdałową

Menu serwowane 4-daniowe premium

Przystawka

Marynowany dziki łosoś z filecikami z cytrusów, fioletowymi ziemniakami i sosem z maślanki /B

Zupa

Klarowny bulion borowikowy z domowymi kluseczkami i palonym masłem /W

Danie główne

Polska gęś owsiana faszerowana żurawiną, podana w sosie z czerwonego wina, z kolorowymi marchewkami, majerankiem, orzechami laskowymi i zapiekanym selerem

Deser

Torcik Czartoryskich – mus czekoladowy z gorącym sosem piernikowym

Przystawka

Parfait z wędzonego mazurskiego suma z galaretką z żubrówki i jabłek, z puszystym kremem chrzanowym i zieloną oliwą

Zupa

Aromatyczna zupa rybna z masłem rakowym, z pieczonymi warzywami i pomidorami /B

Danie główne

Polędwica z jelenia z sosem z białej morwy, glazurowanym topinamburem, purée  buraczanym i chrupiącym jarmużem

Deser
Mus z białego maku z orzechem włoskim i sosem szampańskim aromatyzowanym korą z drzewa cassia

Przystawka

Delikatny pasztet z białej fasoli z marynowanymi prawdziwkami i oliwą truflową V/L

Zupa

Klarowna zupa borowikowa z makaronem z pieczonej pietruszki i marchwi V/L/B

Danie główne

Szafranowe risotto z pieczoną dynią piżmową, tymiankiem i wegańskim parmezanem i oliwą /V/L/B

Deser

Torcik Czartoryskich – mus czekoladowy z gorącym sosem piernikowym

Live cooking

Stacje kulinarne to element oprawy wzbudzający najwięcej emocji ze względu na interakcję z kucharzem oraz indywidualny dobór składników, z których komponowana jest potrawa. 
Zapewnijcie niesamowitą atrakcję kulinarną podczas studniówki, kosztując dań przygotowywanych na Waszych oczach przez kreatorów smaku Belvedere Catering.

Świąteczne pierogi 80 g/os.

Kulebiak z łososiem i szpinakiem z sosem szafranowym, z domowymi kiszonkami i marynowanymi warzywami

Pieczona szynka 80 g/os.

Wędzona, pieczona, nadziewana goździkami szynka Podkomorzego
z nogą z sosem koniakowym z modrą kapustą z żurawiną i czerwonym winem, z maślanymi kluseczkami z majerankiem

Indyk z pistacjami 80 g/os.

Pieczony indyk z nadzieniem pistacjowym ze skórką pomarańczy, migdałami, opiekanymi ziemniakami z serem Gruyere i sosem żurawinowym

Świąteczne pierogi 80 g/os.

Pierogi smażone i gotowane: z kapustą i grzybami, z serem i ziemniakami, z kaszą gryczaną, z dudkami

Dodatki:  okrasa z boczku, rumiana cebulka, palone masło, świeże zioła, chrupiąca cebulka

Stacje kulinarne Belvedere Catering

O niezawodną realizacje wydarzeń zadbają

Osobowości kulinarnego świata Belvedere Gourmet Group.

 

Wydarzenia firmowe wymagają specjalnej atencji organizacyjnej. Ich rangę warto podnieść poprzez najwyższej jakości kulinaria.

Szefowie Kuchni Belvedere Gourmet Group zadbają o wspaniałe smaki podczas wydarzeń bożonarodzeniowych.  Tomasz Łagowski odpowiada za kreację menu w wersji słonej a Michał Iwaniuk za wyborne słodkości. Za każdy detal oprawy kulinarnej przed i w miejscu wydarzenia zatroszczą się: David Gaboriaud, Marcin Kowernik, Dariusz Mućko, Adam Chrząstowski i Michał Iwaniuk

DZIAŁ HANDLOWY

Zapraszamy do kontaktu

Małgorzata Bronowska

Dyrektor ds. sprzedaży

+48 22 55 86 736
+48 608 413 267
malgorzata.bronowska@belvedere.com.pl

Andrzej Średnicki

Zastępca dyrektora ds. sprzedaży

+48 22 558 67 44
+48 734 157 995
andrzej.srednicki@belvedere.com.pl

Małgorzata Momot

Starszy specjalista ds. sprzedaży

+48 22 558 67 66
+48 604 613 902
malgorzata.momot@belvedere.com.pl

Anna Balcerkiewicz

Specjalista ds. sprzedaży

+48 22 558 67 68
+48 605 886 994
anna.balcerkiewicz@belvedere.com.pl

Sprawdź również inne oferty
Belvedere Catering

Catering dla firm

Wyjątkowa obsługa

Wykwinty bankiet firmowy

Oprawa kulinarna bankietów firmowych, która wyniesie Twoje wydarzenia na szczyt.

Sprawdź pełną ofertę

Catering na wesela

Zaskakujące smaki

Catering na wesela

Nasi Szefowie Kuchni doradzą, jakie menu wybrać na tę wyjątkową uroczystość.

Sprawdź pełną ofertę

Catering eventowy

Sprawdź nasz rozwiązania

Catering eventowy

Sprawdź rozwiązania realizowane z myślą o potrzebach naszych klientów.

Sprawdź pełną ofertę

Oprawa meczowa

Catering na Stadionie Legii

Oprawa meczowa

Od lat zapewniamy na Stadionie Legii Warszawa wyśmienitą kuchnię, unikatowy design oraz obsługę na najwyższym poziomie

Sprawdź pełną ofertę
Menu