CATERING EVENTOWY

Autorskie menu na  unikalne wydarzenia  przygotowane przez znakomitych szefów kuchni Belvedere Catering.

Unikalne wydarzenia wymagają wyjątkowej oprawy
Belvedere Catering

Belvedere Catering od ponad 30 lat zajmuje się kreacją niezwykłych doznań kulinarnych podczas najbardziej spektakularnych wydarzeń w Polsce takich jak: przyjęcia na najwyższym szczeblu państwowym, gale, bale, wystawne bankiety, promocje produktów ekskluzywnych marek oraz wystawy i wernisaże dzieł sztuki.  

Nad oprawą kulinarną prestiżowych wydarzeń czuwa zespół ekspertów, który zajmuje się opieką na każdym etapie wydarzenia a znakomici szefowie kuchni zadbają o niezwykłe doznania kulinarne serwując potrawy w formie: koktajlowej, serwowanej, bufetowej oraz stacji live cooking.  

Autorskie menu

Za menu odpowiadają wyjątkowi kreatorzy smaku: szef kreatywny David Gaboriaud znany ze swojej charyzmy kulinarnej oraz Michał Iwaniuk – 7-my na świecie mistrz cukiernictwa.

Unikalna stylizacja

Tworzymy unikalne stylizacje kulinarne dopasowując je do każdego typu eventu i nadając mu odpowiedniej rangi. Oprawę kreujemy w oparciu o najnowsze światowe trendy.

Ekspercka obsługa

Nasz zespół tworzą najlepsi specjaliści na rynku, którzy służą profesjonalnym doradztwem na każdym etapie wydarzenia począwszy od wyboru menu i stylizacji do opieki w miejscu wydarzenia.

Prestiżowe lokalizacje

Współpracujemy z najbardziej prestiżowymi lokalizacjami w Polsce. W naszym portfolio znajdują się zarówno historyczne jak i nowoczesne miejsca, które z łatwością możemy dopasować do rodzaju i rangi wydarzenia.

smaki skomponowane przez znakomitych szefów kuchni

Najwyższa jakość obsługi

Najwyższa jakość obsługi

Priorytetem zawsze pozostaje dla nas jakość świadczonych przez nas usług. Każdemu wydarzeniu dedykujemy ekspercką obsługę w wybranym miejscu, która zatroszczy się o każdy element usługi kulinarnej zapewniając Klientowi pełen komfort oraz wyjątkowe doznania kulinarne wszystkim Gościom. Dlatego to właśnie Belvedere gości najważniejsze głowy państw odwiedzające Polskę. Gotowaliśmy dla prezydenta Francji Francois Holland, prezydenta USA Baracka Obamy, premiera Włoch Silvio Berlusconiego, króla Holandii, Gubernatora Kanady, czy prezydenta Izraela. Zaufanie, jakim darzą nas nasi goście jest naszym największym kapitałem. Zapracowaliśmy na nie niezawodnością naszych usług, zaangażowaniem, elastycznością i gwarancją jakości.

Spektakularne eventy

Belvedere Catering jest obecny na wszystkich najważniejszych wydarzeniach na terenie całego kraju. Nie ogranicza nas odległość czy rozmiar imprezy, o czym może świadczyć fakt, że jako jedyni przygotowaliśmy rekordowy serwis na 2700 osób. Wykorzystując nasze ponad 30-letnie doświadczenie w aranżacjach cateringowych przygotujemy oprawę kulinarną na każdy rodzaj eventu niezależnie od jego miejsca i skali. Inspirując się sezonowością oraz najnowszymi trendami nasi mistrzowie smaku wykreowali autorskie menu, które z łatwością można zharmonizować z tematyką wydarzenia. Jesteśmy przekonani, że nasze propozycje zaspokoją najbardziej wyszukane gusta kulinarne. Dbałość o każdy detal stylizacji, jak również piękna prezentacja dań, zapewni Twoim Gościom wspaniałe doświadczenia kulinarne.

kompleksowe rozwiązania KULINARNe w ofercie dla firm

Menu lunchowe i kolacyjne w formie bufetu

W Belvedere Catering wiemy, jak ważną rolę odgrywają kulinaria podczas wydarzeń.

Dlatego menu lunchowe jest przez nas doskonale przemyślane pod względem zawartości dotyczącej potraw w poszczególnych zestawach aby wybrać to, które najbardziej odpowiada rodzajowi i randze danego eventu.

Dania zimne
Schab „po warszawsku”, z jajkiem, kremowym chrzanem, ziołami i rzodkiewką
Śledź z młodymi ziemniakami, cebulą, gorczycą i śmietaną / G
Marynowana gruszka z serem Dorblu, orzechami i rzodkwią arbuzową / WG
Szynki, sery, pasztet i kiełbasy z piklami i dodatkami
Sałatka makaronowa z tuńczykiem, hummusem, pieczoną papryką i rukolą/ L
„Tabbouleh” z kalafiora z labnehem, miętą i ciecierzycą prażoną / WG
Selekcja pieczywa z masłem

Dania gorące
Rolada z kurczaka w boczku z suszonymi pomidorami i pistacjami
Sum w warzywnym curry z mlekiem kokosowym / G
Pasta al fornoz pomidorkami, mozzarellą i ziołami / W
Stirfrywarzywne z ryżem, smażonym tofui orzechami nerkowca / V
Pieczone bakłażany z fetą i granatem / WG


Desery
Sernik wiedeński z wanilią / W
Mus pistacjowy z owocami leśnymi / VGL
Tarta z curdemcytrynowym / W

Dania zimne
Terrine z foie gras na grzance, piklowane winogrono i chutney z figi /L
Tatar z pieczonego bakłażana i suszonych pomidorów / V
Tatar wołowy na ziemniakach gratin z oscypkiem i szalotką
„Ceviche” z łososia z awokado, chili i mango / L
Marynowana gruszka z serem Dorblu, orzechami i rzodkwią arbuzową / WG
Vitello tonnato z płatkami parmezanu, owocami kaparów i pomidorkami
Carpaccio z okonia morskiego z marakują i gruszką w miso / GL
Kolorowe sałaty, cytrusy, dressing musztardowy / VLG
Selekcja pieczywa z masłem

Dania gorące
Pierś z kurczaka kukurydzianego z sosem truflowym i pieczonym topinamburem / G
Pieczona jagnięcina z sosem mięsnym z miętą i oliwkami
Smażona barwena w sosie krewetkowym z czerwonym kawiorem i koperkiem
Pasta al forno z pomidorkami, mozzarellą i ziołami / W
Żółte curry z batatów z bakłażanem i papryką / V
Pieczone bakłażany z fetą i granatem / WG
Smażone kopytka z guanciale i szałwią


Desery
Tarta z curdem cytrynowym / W
Rolada orzechowa z yuzu
Mus migdałowy z truskawką, oblany masłem kakaowym / VLG
Mini patea choux cytrusowy
Mini rolada kokosowa

Dania zimne
Schab „po warszawsku” z jajkiem, kremowym chrzanem, ziołami i rzodkiewką
Smażona sałata rzymska z plastrami szynki z kaczki i pomarańczą marynowaną w kwiatach / GL
Gravadlax z chrzanem, marynowanym jabłkiem i koperkiem / GL
Pieczony bakłażan z boczniakami i orzechową posypką / VG
Sałatka Cezar z piersią kurczaka, parmezanem i anchois
Kolorowe sałaty z cytrusami i dressingiem musztardowym / VLG
Selekcja pieczywa z masłem


Dania gorące
Medaliony z indyka w sosie z estragonem i pieczonymi pomidorkami
Duszona wieprzowina z oliwkami, pieczoną papryką i ziołami
Piccatta z halibuta z sosem kaparowym i pieczonymi papryczkami
Maślane kaszotto z groszkiem i marchewką / W
Ziemniaki francuskie z dymką i szczypiorkiem i palonym masłem / W
Grillowane sezonowe warzywa z oliwą extra virgin/ V


Desery
Sernik wiedeński z wanilią / W
Ciasto marchewkowe z kremem cytrynowym
Rolada pistacjowa z malinami
„Panna cotta” kokosowa z owocami i kruszonką / VLG

Dania zimne
Tacos z brukwi z szynką z kaczki, pastą z czarnego czosnku i kaffirem/ L
Siekany gravadlax z łososia z kandyzowanym fenkułem na czarnym blinie
Rostbef pieczony z purée z batatów, chimichurri z truflowym ziemniakiem i słodką cebulą / GL
Pieczony kalafior z tahiną, „ziemią” z oliwek i granatem / WG
Grillowana cukinia z szynką dojrzewającą, ricottą i pistacjami / G
Sałatka z boczniaków z bok choy, kimchi i edamame/ VL
Selekcja pieczywa z masłem
Szynki, sery, pasztet i kiełbasy z piklami i dodatkami


Dania gorące
Pierś z kurczaka kukurydzianego z sosem truflowym i pieczonym topinamburem / G
Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonympieprzem i smażonymi brązowymi pieczarkami
Pieczony łosoś w glazurze z sosu sojowego i miodu z grillowanym pak choy i limonką kaffir/ L
Gnocchi z kozim serem i palonym masłem szałwiowym / W
Żółte curry z batatów z bakłażanem i papryką / V
Zapiekanka z fasoli i ryżu z warzywami i pikantną salsą / W
Blanszowane zielone warzywa w pesto z migdałami / W


Desery
Tartaletka kokosowa z ananasem
„Panna cotta” kokosowa z owocami i kruszonką / VGL
Mus czekoladowy z czarną porzeczką / G
Sernik w rochez białej czekolady / W

Dania zimne
Rosti kapuściane z crème fraîche i chrupiącym boczkiem
Shrimp roll z marakują i mango
Rostbef pieczony z purée z batatów, chimichurri, truflowym ziemniakiem i słodką cebulą / GL
Pikantne owoce morza z awokado i cytrusami / GL
Marynowana gruszka z serem Dorblu, orzechami i rzodkwią arbuzową / WG
„Tabbouleh” z kalafiora z labnehem, miętą i ciecierzycą prażoną / WG
Sałatka Cezar z piersią kurczaka, parmezanem i anchois
Selekcja pieczywa z masłem


Dania gorące
Duszona wieprzowina z oliwkami, pieczoną papryką i ziołami
Coqau vin z młodą marchewką
Filet z sandacza w cytrusowym sosie Beurre Blanc / G
Cappelli z mozarellą w pomidorach z bazylią / W
Kalafior pieczony z sosem orzechowym i chili / V
Pieczone ziemniaki z ziołami i wędzoną papryką / VL


Desery
Pâteà choux pomarańczowy
Mus z białej czekolady z malinami / G
Tartaletka kokosowa z ananasem
Mus migdałowy z truskawką z masłem kakaowym / VLG

Dania zimne
Tatar wołowy z piklami i musztardą na żytnim chlebie / L
Śledź na młodym ziemniaku z koperkiem i zielonym pieprzem / L
Schab „po warszawsku”,z jajkiem, kremowym chrzanem, ziołami i rzodkiewką
Gravadlax z chrzanem, marynowanym jabłkiem i koperkiem / GL
Parfait z koziego sera z pieczonymi orzechami włoskimi w miodzie z żelem malinowym / W
Sałatka z pieczonym pstrągiem Z brokułami i dressingiem jogurtowym / G
Sałatka Cezar z piersią kurczaka, parmezanem i anchois
Selekcja pieczywa z masłem


Dania gorące
Pieczona kaczka z sosem koniakowym i sezonowymi owocami / L
Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonym pieprzemi smażonymi brązowymi pieczarkami
Filet z sandacza w cytrusowym sosie Beurre Blanc / G
Gnocchi szpinakowe z sosem gorgonzola dolce, owocami granatu i prażonymi orzechami włoskimi / W
Grillowane sezonowe warzywa z oliwą extra virgin/ V
Smażone kopytka z guanciale i szałwią


Desery
Sernik wiedeński z wanilią / W
Mus pistacjowy z owocami leśnymi / VGL
Ciastko pistacjowe/ WG
Mini Pâteà choux cytrusowy
Mus czekoladowy z czarną porzeczką / G

Dania zimne
Vitello tonnato z płatkami parmezanu, owocami kaparów i pomidorkami
Pieczony bakłażan z boczniakami i orzechową posypką / VG
Gravadlax z chrzanem, marynowanym jabłkiem i koperkiem / GL
Sałatka z roszponką, szynką parmeńską i melonem / L
Szynki, sery, pasztet i kiełbasy z piklami i dodatkami
Selekcja pieczywa z masłem


Dania gorące
Duszona wołowina w sosie chrzanowym z pieczonymi jabłkami
Polędwica z dorsza z musem z szyjek rakowych i grillowanymi cytrynami
Pasta al forno z pomidorkami, mozzarellą i ziołami / W
Gnocchi z kozim serem i palonym masłem szałwiowym / W
Blanszowane zielone warzywa w pesto, z migdałami / W


Desery
Ciasto marchewkowe z kremem cytrynowym
Tiramisu w szkle / W
Tartaletka kokosowa z ananasem

Dania zimne
Tatar wołowy z piklami i musztardą na żytnim chlebie / L
Bliny z crème fraiche i czerwonym kawiorem
Pâté grzybowe z truflą, żelem z żółtka i ziemią z czarnych oliwek / W
Terrina z kaczki z whiskey, musztardą i suszoną morelą / LG
Młoda marchew pieczona z miodem z duqqa i kremową fetą / W
Grillowana cukinia z szynką dojrzewającą, ricottą i pistacjami / G
Carpaccio z okonia morskiego z marakują i gruszką w miso / GL
Seler z kremowym dressingiem z miso i musztardy, prażonej cebulki i świeżych ziół/ V
Marynowany ogórek z sezamem, Goma Wakame i tofu/ V
Selekcja pieczywa z masłem


Dania gorące
Pieczona kaczka z sosem koniakowym i sezonowymi owocami / L
Duszona wołowina w sosie chrzanowym z pieczonymi jabłkami
Okoń morski z grillowanymi karczochami i sosem maślano-winnym
Filet z pstrąga z zielonym pesto, młodym szpinakiem i parmezanem
Pasta al forno z pomidorkami, mozzarellą i ziołami / W
Ravioli ze szparagami, blanszowanymi brokułami i masłem / W
Ziemniaki francuskie z dymką i szczypiorkiem i palonym masłem / W
Pieczone papryczki z oliwą z oliwek / VG


Desery
Mus z białej czekolady z malinami / G
Sernik krakowski z sezonowymi owocami / W
Tarta z curdem cytrynowym / W
Muffiny czekoladowe z wiśniami / W
Mus pistacjowy z owocami leśnymi / VGL

Dania zimne
Terrine z foiegras na grzance, piklowane winogrono i chutney z figi /L
Tatar z pieczonego bakłażana i suszonych pomidorów / V
Tatar wołowy serwowany na ziemniaczanym gratin, z oscypkiem i szalotką
„Ceviche” z łososia z awokado, chili i mango / L
Marynowana gruszka z serem Dorblu, orzechami i rzodkwią arbuzową / WG
Vitello tonnato z płatkami parmezanu, owocami kaparów i pomidorkami
Carpaccio z okonia morskiego z marakują i gruszką w miso / GL
Kolorowe sałaty, cytrusy, dressing musztardowy / LG
Selekcja pieczywa z masłem


Dania gorące
Pierś z kurczaka kukurydzianego z sosem truflowymi pieczonym topinamburem / G
Pieczona jagnięcina z sosem mięsnym z miętą i oliwkami
Smażona barwena w sosie krewetkowym z czerwonym kawiorem i koperkiem
Pasta al forno z pomidorkami, mozzarellą i ziołami / W
Żółte curry z batatów z bakłażanem i papryką / V
Pieczone bakłażany z fetą i granatem / WG
Smażone kopytka z guanciale i szałwią


Desery
Tarta z curdem cytrynowym / W
Rolada orzechowa z yuzu
Mus migdałowy z truskawką, oblany masłem kakaowym /VLG
Mini patea choux cytrusowy
Mini rolada kokosowa

Dania zimne
Zawijany naleśnik ryżowy ze szparagami, młodym szczypiorkiem, grillowanymi boczniakami i wędzonym pęczakiem z gęstym sosem truskawkowo-imbirowym /W
Polędwiczki z indyka z sosem chimichurri, z listkami oregano i kolendry z papryczkami chilli i limonką
Mozzarella Caprese z redukcją balsamiczną, świeżą bazylią i truskawkami /W
Wegański pokebowl z tofu, marchewką, rzodkiewką, awokado, ziarnem i kiełkami słonecznika /W/V/G/L
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Sałatki
Tabboulehz kaszą bulgur, pomidorem, szczypiorkiem, oliwą, cytryną i natką pietruszki /W

Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem i prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L

Dania gorące
Atlantycka sola z curry z mango, groszku ijalapeñoze słodko-kwaśną młodą kapustą z koperkiem
Pierś kukurydzianego kurczaka sousvide z sosem francuskim, młodą dymką i orzeszkami /G
Ziemniaczki zapiekane z serem Gruyèrei listkami rozmarynu /W
Zielone warzywa z pesto
Makaron Primaveraz warzywami z oliwą, czosnkiem, bazylią i wegańskim Parmezanem /W/V/L

Desery
Panna cotta waniliowa z czarną porzeczką /W
Mini beza kawowa /W
Rolada pistacjowa z kremem malinowym /W

Dania zimne
Sashimiz arbuza z palonym sezamem, jalapeño/W/V/G/L
Pianka z pstrąga łososiowego z dodatkiem nasion słonecznika, kwiatów szczypiorku czosnkowego i liści azjatyckiej portulaki
Trufle z pieczonej gęsi z migdałami, winogronami i konfiturą malinową /G
Carpaccio z plastrów pieczonego indyka z musem z płatków róży i miodowej musztardy, ze słodko-kwaśnym ogórkiem i olejem malinowym /G

Sałatki
Sałatka z makaronu sojowego z kurczakiem, listkami nasturcji i sezamem /G/L
Sałatka z serkiem ricotta, truskawkami i awokado z redukcją octu balsamicznego, cukrem trzcinowym, i kruszonym czarnym pieprzem /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Zupa
Krem z młodego zielonego groszku z chipsami z suszonej pancetty

Dania gorące
Filety dorsza w sosie Kabayakiz listkami rukolii kruszonymi orzechami laskowymi /G
Pieczony karczek wieprzowy z marynowanymi warzywami i risotto ze słonecznika
Smażona pierś perliczki z karmelizowanym rabarbarem i sosem z owoców leśnych z plastrami pieczonych ziemniaków z rozmarynem /W
Roladki z cukinii ze zrumienionymi płatkami migdałowymi /W/V/G/L
Wegańska tikkamasala z tofu ze szpinakiem, pomidorami, imbirem i kardamonem /W/V/G/L

Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym /W
Tiramisu z truskawkami /W
Mus z białej czekolady z malinami /W
Torcik gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym /W

Dania zimne
Białe szparagi a’laJoëlRobuchonz sosem balsamicznym /G/W
Pâtéz gęsi z brioszką Cramique z truskawkami
Warzywne ceviche z imbirem, pomidorkami cherry, limonką i kolendrą /W/V/G/L
Vitello tonnato z karmelizowanymi kaparami /G
Burrata z Apulii z grillowanymi pomidorami malinowymi, kruszonymi orzeszkami pistacji i oliwą bazyliową
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Sałatki
Sałatka z ogrodową rzodkiewką, jajkiem, pomidorkami cherry i koperkowym winegretem

Zupa
Minestrone z zielonymi warzywami

Dania gorące
Atlantycka molwa ze szparagami i sosem koperkowo–cytrynowym /G
Tian Vaucluse ze słonecznymi warzywami kuchni prowansalskiej /W
Plastry pieczonej w cydrze młodej pulardy z jabłkami i sosem żurawinowym
Pieczona cielęcina z sosem kaparowym z purée z topinabura z prażonymi orzeszkami pinii
Pierogi z kaczką, jabłkiem i sosem ze świeżym majerankiem
Ziemniaki Boulangere z serem Gruyère/W

Desery
Crème Brûlée cappuccino
Panna cotta kokosowa z mango i marakują
Mus chia z mango
Mini ekler z pralin z czerwonych owoców i cytrynowym curdem
Mus karaibski z rumem Dictador12YO

Dania zimne
Mini ravioli z rzodkwi arbuzowej z tatarem z pomidorów i konfiturą z cytryny i kolendrą
Polędwiczki wieprzowe marynowane w teriyaki z majonezem sojowym, z tajską sałatką z kokosem i trawą cytrynową
Frittata ze szparagami, kaszą jaglaną i suszonymi pomidorami /W
Pierś kurczaka marynowana w mleku kokosowym z pikantnym sosem orzechowym /B
Kozi ser zagrodowy z konfiturą z ogrodowych truskawek
Wrapy z hummusem i grillowanymi warzywami z harissą/W/V
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Zupa
Madame duBarry -krem z młodego kalafiora z crème fraîche

Dania gorące
Dorsz w panko z sosem schiracha z dzikim ryżem z trawą cytrynową
Udo kaczki z paloną marchewką, pak choi i karmelizowaną pomarańczą/G
Pieczone w pięciu smakach polędwiczki z indyka z sosem śliwkowym i anyżem z plastrami pieczonych ziemniaków
Ravioli z kozim serem, szparagami i kremem z malinowych pomidorów /W
Gnocchi z grzybami z palonym masłem i chrupiącą szałwią /W
Ziemniaki opiekane w oliwie paprykowej /W

Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym na kawowym biszkopcie
Tiramisu z truskawkami
Mus z białej czekolady z malinami
Mus gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym
Mini ptysie waniliowe z malinami i miętą

Dania zimne

Hawajski, marynowany tuńczyk z awokado, ogórkiem, fasolką edamame, majonezem sriracha i sezamem
Pieczone polędwiczki z indyka z kremem wasabi, salsą mango z sosem sriracha
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z natki pietruszki i skórki z cytryny
Plastry kurczaka kukurydzianego w marynacie hoisin z sosu sojowego, masła orzechowego i oleju sezamowego
Halloumi z żurawiną i orzechami makadamia
Inari sushi z ryżem, fasolką edamame i sezamem
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem z prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L

Dania gorące
Filety z dorsza w sosie raïto z pomidorów, cipolline, oliwek, kaparów i ziół
Plastry marynowanej w cydrze polędwiczki wieprzowej z owocami w sosie miodowym
Opiekane plastry perliczki z orzechami w pikantnym sosie
Pierożki ze szpinakiem zapiekane w puszystym beszamelu z Parmezanem
Plastry pieczonych ziemniaków w oliwie
Kolorowa fasolka szparagowa z wiejskim masłem

Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence duchocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Namelaka migdałowa z bergamotką
Napoleonka z truskawkami

Dania zimne

Plastry piersi pulardy z musem paprykowym i grillowanym bakłażanem /B
Wrapy z suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią i hummusem /W/V/B
Wytrawny sernik z wędzonego suma z chrzanowym purée i zielonym groszkiem
Gołąbki z kaszą jaglaną, marchwią, batatami, kuminem rzymskim i kolendrą /W
Carpaccio z buraka ćwikłowego z dresingiem, musztardą miodową, syropem klonowym i kruszonym serem chavroux /W/B
Mini sałata rzymska z grillowanym indykiem, chipsami z boczku, pomidorami i sosem Cezar
Sałatka tabbouleh z kuskusem i ziarnami granatu /V/L

Zupa

Orientalna zupa na mleczku kokosowym z warzywami i boczniakami z prażonym sezamem /W/L

Dania gorące

Eskalopki z zagrodowego kurczaka w jajku z parmezanem
Pierogi z dynią i pestkami słonecznika
Okoń morski z tapenadą z kaparów z palonym masłem
Mini marchewki z figami i sosem pomarańczowym z kardamonem /W/B
Komosa ryżowa z ziołami i oliwą /W/B
Pieczona wieprzowina z orientalnymi przyprawami, mlekiem kokosowym, czerwonym curry
z zielonymi, orientalnymiwarzywami z woka

Desery

Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence du chocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Miodownik staropolski
Napoleonka z truskawkami

Dla spotkań do 40 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne
Opiekane toro z tuńczyka z mango, korzeniem lotosu i sosem sriracha/G
Cielęcina z rakami, kawiorem truflowym, majonezem homarowym z brandy /G
Ptasie mleczko ze śnieżnobiałej czekolady Anëoi zielonych szparagów /W
Sękacz z foisgras z płatkami migdałów, konfiturą jarzębinową, różowym pieprzem i płatkami złota
Tatar wołowy z sriracha i marynatami
Wędzone piersi przepiórki z pomarańczowym kremem z ciemną czekoladą, truflami i liofilizowaną maliną
Ravioli z pieczonym burakiem, kozim serem i oliwą z pestek dyni /W
Ceviche warzywne z papryczkami chili, limonką i pomarańczami /W/V/G/L
Mus z koziego sera, z listkami shiso, lichi, kwiatem nagietka na piernikowej grzance

Sałatki
Sałatka a’laJacquemart-Andrez jajkiem w koszulce i ziołowymi grzankami
Sałatka gado-gadoz kiełkami słonecznika i soi, z ogórkiem, tofu, chrupiącą sałatą, pomidorami, świeżym imbirem, siekanymi wodorostami nori, papryką, kapustą pekińską, chrupiącymi brokułami, orzeszkami, młodą cebulką i rzodkiewką

Sosy: słodkie chili, teriyaki, tajski vinaigrette, wino ryżowe

Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Zupy
Bisque z homara z brandy i skórką pomarańczy
Zupa malezyjska Laksa z warzywami i kolendrą

Stacja kulinarna wytrawna
Smażone krewetki Black Tiger w sosie maślano-winnym z suszonymi pomidorami i grzankami czosnkowymi

Dania gorące
Sola atlantycka z wężymordem, masłem rakowym, podwędzanymi ziemniakami z koprem włoskim /B
Łosoś jurajski ze zrównoważonych połowów w kabayaki ze szpinakiem, groszkiem cukrowym i sosem kaffirlime
Kaczka pieczona w miodzie z octem balsamicznym w kremowym sosie, z migdałami i owocami leśnymi
Polska cielęcina pieczona w niskiej temperaturze ze smażonymi coquille Saint Jaques, pieprzem tasmańskim, fondantem z selera i gruszki i sosem z moutardeviolette
Wołowina w plasterkach z sosem z ostryg i młodą cebulką /G
Pieczona kaczka z orientalnymi przyprawami i warzywami i mlekiem kokosowym z czerwonym curry /G
Pakora z kalafiora z kuminem, nerkowcami, z batatami z cynamonem i chilli/W/V/G/L
Smażony ryż z warzywami /W

Desery
Torcik z kawą, mus caffelatte, żelka malina,
Prażynka z czerwonych owoców z musem z kwiatów bzu, żelką jeżynową z mus cytrynowym
Tort z białej czekolady z nutą trawy cytrynowej
Lollipopsbrownie
Mini ekler z migdałowym solonym kremem
Namelaka czekoladowa w blackmirror glaze

Stacja kulinarna słodka
Płynna czekolada belgijska w czterech smakach: rubinowy karmelowy, ciemny gorzki, mleczny

Dodatki: bita śmietana, pianki Marshmallow, cynamon, chilli

Menu kolacyjne w formie bufetu

Menu na kolacje zawiera wyslekcjonowane potrawy z sezonowymi dodatkami. 

Nasi szefowie kuchni zadbali o każdy, kulinarny detal, po to aby każe wydarzenie urzekało wyjątkowym stylem i z dobrym smakiem. 

Każdemu wydarzeniu dedykujemy najwyższy poziom obsługi w miejscu wydarzenia oraz wyselekcjonowaną obsługę kelnerską.

Dania zimne
Sashimi z arbuza z prażonym sezamem, imbirem, chilli i kwiatami słonecznej lewkonii
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z natki pietruszki i tartej skórki cytryny
Tataki z wołowiny z glazurą sojową, imbirem i lichi
Plastry grillowanej w sezamie polędwiczki wieprzowej z gęstym sosem z truskawek z zielonym pieprzem /G
Pralina z ciecierzycy i daktyli, z łososiową marchewką, kaparami i sosem klonowym z chilli/V/WG/L
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne

Sałatki
Sałatka z karczkiem wieprzowym w marynacie teriyaki ze świeżo tartym imbirem, szparagami i rukolą/G
Sałatka z młodymi liśćmi szpinaku, kozim serem i malinami

Zupa
Sycylijskie minestrone z młodych warzyw z orzo

Dania gorące
Śródziemnomorski morszczuk z curry i mango, pędami młodego groszku i słodko-kwaśną młodą kapustą z koperkiem
Kurczak kukurydziany z włoską polentą i dzikim brokułem
Plastry mlecznej cielęciny z młodą marchewką, sosem francuskim i orzeszkami /G
Ragoût z wołowiny z polnymi ziołami, groszkiem i pomidorami
Zapiekanka z młodych ziemniaków Boulangere/W/V/G
Warzywa la bohémienne z serem Gruyère

Desery
Namelaka z orzecha laskowego z cremeux kawowym i jeżyną
Mus czekoladowy z karmelizowaną truskawką
Torcik malinowy z kremem waniliowym

Dania zimne
Halibut sousvide z warzywnym ratatouille i kaparowym vinaigrette/G
Pokebowl z łososia, ogórka, papryki i sezamu podane na ryżu /G
Plastry piersi indyka z truskawkami na carpaccio ze świeżego ananasa z sosem sriracha/G
Hummus z kokosem, curry i kalafiorem
Plastry pieczonej polędwiczki z kremem wasabi, pomarańczą i płatkami imbiru /G
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Sałatki
Sałatka z makaronu ryżowego z wołowiną, kolendrą, ogórkiem, imbirem i sezamem /G
Sałatka z mini mozzarellą, pomidorkami cherry, truskawkami i vinaigrette balsamico/W/G

Zupa
Zupa z kimchi, warzywami i quinoa/V/G

Dania gorące
Plastry soczystej wołowiny ze smażonymi listkami szpinaku, młodymi ziemniakami i sosem z kaparami jabłkowymi /G
Pierogi z kaczką, jabłkiem i sosem ze świeżym majerankiem
Morszczuk pieczony w cytrusach ze słodkim zielonym groszkiem, czarną soczewicą i żółtym curry /G
Plastry pulardy z fasolką po polsku, marchewką w pomarańczach i sosem z winogron /G
Smażone tofu z brokułami i sosem sezamowym /V/G
Ryż smażony z warzywami i kuminem/V/G
Kalafior zapiekany z mlekiem kokosowym i bakłażanem grillowanym z sezamem /V/G

Desery
Mini ptysie kokosowe z curdem marakuja
Mus pinacolada z mango i marakują
Torcik truskawkowy z trawą cytrynową
Mus bawarski pistacjowy z maliną

Dania zimne
Filet z węgorza w sosie teriyaki z chipsami ryżowymi i cebulkami chipotle
Pierś kurczaka marynowanego w cytrusach z majonezem curry /G
Tatar z wołowiny z marynowaną kurką /G
Panna Cotta z truflą i kruszonką z oliwą rozmarynową i listkami rukwi wodnej
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Sałatki
Sałatka z brzoskwinią, pieczonym burakiem, fetą, bazylią i orzeszkami pinii /W
Sałatka z truskawkami i serem halloumi, dojrzałym awokado i orzechami makadamia

Zupa
Pikantne flaczki z boczniaka

Dania gorące
Jesiotr pieczony w soli morskiej z młodą botwinką i serkiem ricotta /G
Smażone krewetki z woka z warzywami i sosem sezamowym z ryżem i trawą cytrynową
Perliczka z purée z palonej pietruszki z kukurydzą na maśle, kurkami z patelni i sosem szałwiowym/G
Wolno pieczona wołowina w sosie kurkowym
Młode warzywa z pesto /W/V/G
Nasi goreng-smażony ryż z kurczakiem, warzywami, jajkiem i indonezyjskim sosem Ketjap Manis
Lu farcitnissart-faszerowane warzywa z gałązkami tymianku i bazylii

Desery
Mini ekler z pralin, czerwonych owoców z lemon curdem
Mus karaibski z rumem Dictador12YO
Mus Woodfordwhisky z mleczną czekoladą
Mus ziołowy na palonej białej czekoladzie z ginem Hendricks
Tartaletki z crème pâtissière i owocami

Dania zimne

Terrine z sarny ze smardzami i jałowcem
Sałata z gruszką, fenkułem, serem Lazur i karmelizowanymi orzechami
Karmelizowane piersi perliczki z farszem polskim
Małże na muszli zapiekane z serem Roquefort i szpinakiem/B
Parfait z miętusa z czarnym kawiorem i pumperniklem /B
Torcik z sera koziego z truflami I czarnym pieprzem /B/W
Grillowane karczochy z prażonymi pistacjami /V/L/B
Carpaccio z rostbefu z piklami, sezamem i sosem Worcestershire /B
Kolorowe sałaty z owocami, podhalańską kremową bryndzą i winegretem malinowym
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Zupa

Krem z kukurydzy z kokosem, imbirem i kurkumą /W/V/B/L

Dania gorące

Konfitowana cielęcina w sosie z czerwonego wina z musztardą francuską
Pieczona kaczka w sosie wiśniowym z czerwonym winem
Pieczony łosoś z sosem beszamelowym ze szpinakiem z płatkami prażonych migdałów
Grillowana cukinia zapiekana z serem pleśniowym z orzechami
Warzywne ratatouille z ziołami prowansalskimi /W
Gnocchi dyniowe z rukolą i prażonymi pestkami słonecznika /W
Gratin z ziemniaków z serem Gruyere i młodą dymką /W/B

Desery

Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia
Mus Pâté à bombe z maliną i orzechem laskowym
Ciastko daktylowe ze słonym karmelem
Pâte choux pistacjowy z kremem malinowym
Crème brûlée z markują

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne
Sashimi z arbuza z prażonym sezamem, imbirem, chilli i kwiatami słonecznej lewkonii
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z natki pietruszki i tartej skórki cytryny
Tataki z wołowiny z glazurą sojową, imbirem i lichi
Plastry grillowanej w sezamie polędwiczki wieprzowej z gęstym sosem z truskawek z zielonym pieprzem /G
Pralina z ciecierzycy i daktyli, z łososiową marchewką, kaparami i sosem klonowym z chilli/V/WG/L
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne

Sałatki
Sałatka z karczkiem wieprzowym w marynacie teriyaki ze świeżo tartym imbirem, szparagami i rukolą/G
Sałatka z młodymi liśćmi szpinaku, kozim serem i malinami

Zupa
Sycylijskie minestrone z młodych warzyw z orzo

Dania gorące
Śródziemnomorski morszczuk z curry i mango, pędami młodego groszku i słodko-kwaśną młodą kapustą z koperkiem
Kurczak kukurydziany z włoską polentą i dzikim brokułem
Plastry mlecznej cielęciny z młodą marchewką, sosem francuskim i orzeszkami /G
Ragoût z wołowiny z polnymi ziołami, groszkiem i pomidorami
Zapiekanka z młodych ziemniaków Boulangere/W/V/G
Warzywa la bohémienne z serem Gruyère

Desery
Namelaka z orzecha laskowego z cremeux kawowym i jeżyną
Mus czekoladowy z karmelizowaną truskawką
Torcik malinowy z kremem waniliowym

Dania zimne
Halibut sousvide z warzywnym ratatouille i kaparowym vinaigrette/G
Pokebowl z łososia, ogórka, papryki i sezamu podane na ryżu /G
Plastry piersi indyka z truskawkami na carpaccio ze świeżego ananasa z sosem sriracha/G
Hummus z kokosem, curry i kalafiorem
Plastry pieczonej polędwiczki z kremem wasabi, pomarańczą i płatkami imbiru /G
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Sałatki
Sałatka z makaronu ryżowego z wołowiną, kolendrą, ogórkiem, imbirem i sezamem /G
Sałatka z mini mozzarellą, pomidorkami cherry, truskawkami i vinaigrette balsamico/W/G

Zupa
Zupa z kimchi, warzywami i quinoa/V/G

Dania gorące
Plastry soczystej wołowiny ze smażonymi listkami szpinaku, młodymi ziemniakami i sosem z kaparami jabłkowymi /G
Pierogi z kaczką, jabłkiem i sosem ze świeżym majerankiem
Morszczuk pieczony w cytrusach ze słodkim zielonym groszkiem, czarną soczewicą i żółtym curry /G
Plastry pulardy z fasolką po polsku, marchewką w pomarańczach i sosem z winogron /G
Smażone tofu z brokułami i sosem sezamowym /V/G
Ryż smażony z warzywami i kuminem/V/G
Kalafior zapiekany z mlekiem kokosowym i bakłażanem grillowanym z sezamem /V/G

Desery
Mini ptysie kokosowe z curdem marakuja
Mus pinacolada z mango i marakują
Torcik truskawkowy z trawą cytrynową
Mus bawarski pistacjowy z maliną

Dania zimne
Filet z węgorza w sosie teriyaki z chipsami ryżowymi i cebulkami chipotle
Pierś kurczaka marynowanego w cytrusach z majonezem curry /G
Tatar z wołowiny z marynowaną kurką /G
Panna Cotta z truflą i kruszonką z oliwą rozmarynową i listkami rukwi wodnej
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli

Sałatki
Sałatka z brzoskwinią, pieczonym burakiem, fetą, bazylią i orzeszkami pinii /W
Sałatka z truskawkami i serem halloumi, dojrzałym awokado i orzechami makadamia

Zupa
Pikantne flaczki z boczniaka

Dania gorące
Jesiotr pieczony w soli morskiej z młodą botwinką i serkiem ricotta /G
Smażone krewetki z woka z warzywami i sosem sezamowym z ryżem i trawą cytrynową
Perliczka z purée z palonej pietruszki z kukurydzą na maśle, kurkami z patelni i sosem szałwiowym/G
Wolno pieczona wołowina w sosie kurkowym
Młode warzywa z pesto /W/V/G
Nasi goreng-smażony ryż z kurczakiem, warzywami, jajkiem i indonezyjskim sosem Ketjap Manis
Lu farcitnissart-faszerowane warzywa z gałązkami tymianku i bazylii

Desery
Mini ekler z pralin, czerwonych owoców z lemon curdem
Mus karaibski z rumem Dictador12YO
Mus Woodfordwhisky z mleczną czekoladą
Mus ziołowy na palonej białej czekoladzie z ginem Hendricks
Tartaletki z crème pâtissière i owocami

Dania zimne

Terrine z sarny ze smardzami i jałowcem
Sałata z gruszką, fenkułem, serem Lazur i karmelizowanymi orzechami
Karmelizowane piersi perliczki z farszem polskim
Małże na muszli zapiekane z serem Roquefort i szpinakiem/B
Parfait z miętusa z czarnym kawiorem i pumperniklem /B
Torcik z sera koziego z truflami I czarnym pieprzem /B/W
Grillowane karczochy z prażonymi pistacjami /V/L/B
Carpaccio z rostbefu z piklami, sezamem i sosem Worcestershire /B
Kolorowe sałaty z owocami, podhalańską kremową bryndzą i winegretem malinowym
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Zupa

Krem z kukurydzy z kokosem, imbirem i kurkumą /W/V/B/L

Dania gorące

Konfitowana cielęcina w sosie z czerwonego wina z musztardą francuską
Pieczona kaczka w sosie wiśniowym z czerwonym winem
Pieczony łosoś z sosem beszamelowym ze szpinakiem z płatkami prażonych migdałów
Grillowana cukinia zapiekana z serem pleśniowym z orzechami
Warzywne ratatouille z ziołami prowansalskimi /W
Gnocchi dyniowe z rukolą i prażonymi pestkami słonecznika /W
Gratin z ziemniaków z serem Gruyere i młodą dymką /W/B

Desery

Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia
Mus Pâté à bombe z maliną i orzechem laskowym
Ciastko daktylowe ze słonym karmelem
Pâte choux pistacjowy z kremem malinowym
Crème brûlée z markują

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Menu w formie serwowanej

Uroczystym wydarzeniom niezmiennie towarzyszy wyborne jedzenie.

Dzięki dopracowanej przez nas do perfekcji oprawie kulinarnej w formie serwowanej podniesiesz swoje wydarzenie do najwyższej rangi.

Potrawy w naszym menu zawsze powstają na bazie wyselekcjonowanych składników od lokalnych dostawców.
Z polskich ryb, mięs, grzybów czy warzyw pochodzących ze sprawdzonych ekologicznych hodowli, własnoręcznie przygotowujemy wszystkie potrawy oraz desery.

MENU I
Parfait rybne z emulsją chrzanową i zielonym jabłkiem z rokitnikiem
Duszona wieprzowina iberyjska w herbacie i wodorostach z ziemniaczanym krokietem i sosem z karmelizowanej cebuli
Sernik z białą czekoladą, truskawkami, kruszonką jogurtową i owocowym żelem / G


MENU II Z WYBOREM
Parfait rybne z emulsją chrzanową i zielonym jabłkiem z rokitnikiem
Duszona wieprzowina iberyjska w herbacie i wodorostach z ziemniaczanym krokietem i sosem z karmelizowanej cebuli
lub
Sandacz z sosem ze skorupiaków, risotto i koprem włoskim
Sernik z białą czekoladą, truskawkami, kruszonką jogurtową i owocowym żelem / G

MENU III WEGETARIAŃSKIE
Quiche z wędzonym kozim serem, szparagami i liściem musztardowca/ W
Sznycel z bakłażana w marynacie BBQ z emulsją ziołową
Brownie z kremem karmelowym, malinami i wodą kewra/ GW


MENU IV WEGAŃSKIE
Duszony por z nori, czarnym czosnkiem i kokosową emulsją / V
Smażony boczniak królewski z purée z topinamburu i kawy, na mleku kokosowym
„Panna Cotta” kokosowa z wodą różaną i mango / V

MENU I
Tatar wołowy z piklami, musztardą i oscypkiem
Krem ziemniaczano-porowy z musztardą francuską i szczypiorkiem
Udko confit z kaczki z maślanymi kluseczkami, sosem koniakowym i owocami sezonowymi w karmelu
Ciasto opera z ganachem gianduja, orzechami i aromatem kawy


MENU II
Marynowany łosoś w cytrusach z bukietem ziół i winegretem bonito
Orientalny bulion z pieczonej kaczki z pierożkami i pak choi
Pieczona polędwica wołowa z ziemniaczanym purée z aromatem trufli i sosem pieprzowym
Szarlotka z trawą żubrową, kremem cytrynowym, kruszonką muscovado i owocami

MENU III
Młoda marchew pieczona z miodem z duqqa i kremową fetą / W
Consommé z pieczonej wołowiny z włoską kapustą i kluseczkami z parmezanu
Wolno pieczona jagnięcina z gratin z ziemniaków i purée z selera
Financier z palonym masłem z migdałowym chantilly i maliną


MENU IV Z WYBOREM
Młoda marchew pieczona z miodem z duqqa i kremową fetą / W
Consommé z pieczonej wołowiny z włoską kapustą i kluseczkami z parmezanu
Wolno pieczona jagnięcina z gratin z ziemniaków i purée z selera
lub
Ośmiornica z purée pietruszkowym, pastą romesco i „paellą w panierce”
Financier z palonym masłem z migdałowym chantilly i maliną

MENU I


Tataki z tuńczyka z sosem ponzu i wasabi
Ośmiornica z purée pietruszkowym, pastą romesco i „paellą w panierce”
Consommé z pieczonej wołowiny z włoską kapustą i kluseczkami z parmezanu
Wolno pieczona jagnięcina z gratin z ziemniaków i purée z selera
Ciastko czarny las z wiśniami, jeżynami, czekoladowym ganache i złotą kruszonką

MENU II
Ceviche z serioli i okonia z pieczonym orzechem laskowym i imbirem
Krem ziemniaczano-porowy z musztardą francuską i szczypiorkiem
Polędwica z dorsza z musem z krewetek, cytrusowym sosem i purée z marchewki
Duszona wieprzowina iberyjska w herbacie i wodorostach, z ziemniaczanym krokietem i sosem z karmelizowanej cebuli
Sfera truskawkowa z yuzu i herbatą matcha

MENU I

Przystawka

Carpaccio z dyni hokkaido z serem feta, prażonymi pestkami dyni i orzechową rukolą

Danie główne

Pierś kurczaka zagrodowego w cynamonie z mini kluseczkami i sosem śliwkowym /G

Deser

Karmelizowany ananas z estragonem, chantilly waniliowym, prażonym kokosem i żelem yuzu

MENU II

Przystawka

Pianka z buraka Chioggia i białej czekolady ze  słodko kwaśnym ogórkiem i sezamem

Danie główne

Polędwiczka wieprzowa z kasztanami ze spaghetti
z warzyw, purée z topinamburu z sosem cydrowym /G

Deser

Tiramisu z crémeux z kolumbijskiej kawy i muscovado

MENU III

Przystawka

Półgęski wędzone z konfiturą z gruszek, żurawiną
i orzechami włoskimi

Danie główne

Wolno pieczona jagnięcina z  sufletem gruszkowym, złocistą polentą i sosem rozmarynowym

Deser

Financier beurre noisette z prażonym orzechem włoskim i konfiturą z moreli

MENU I

Przystawka

Kozi ser z Mazur w złocistych migdałach z karmelizowaną figą z aromatycznym miodem borowikowym, ziołową grzanką i olejem dyniowym

Zupa

Zupa krem z dyni z imbirem i kokosem

Danie główne

Pierś perliczki w pomarańczach z naleśnikami mandaryńskimi, sosem śliwkowym i zimowymi szparagami

Deser

Sernik z białą czekoladą, kremem karmelowym, żelem malinowym i chipsem migdałowym

MENU II

Przystawka

Tataki z tuńczyka wakame z prażonym sezamem, groszkiem cukrowym i sosem ponzu

Zupa

Zupa Vichyssoise z palonym chrustem z pora

Danie główne

Konfitowane udo kaczki z sosem koniakowym z karmelizowanym jabłkiem z cynamonem i złocistą polentą z kasztanami

Deser

Kawowy crème brûlée z sosem waniliowym i kruszonką z prażonych ziarnem kawy

MENU III

Przystawka

Gravad lax z polędwicy z łososia z rzodkwią Takuan i sosem poke

Zupa

Consommé z kaczki konfitowanej z grzybami Morchella

Danie główne

Polędwiczka wieprzowa w szynce parmeńskiej w demi glace z musztardą francuską, białą kaszą gryczaną, selerem naciowym i romanesco

Deser

Czekoladowe Marcello ze złotem jadalnym i kremem z ziarna kakaowca

MENU IV VEGE

Przystawka

Faszerowana papryczka z wegańskim grillowanym serem i musem owocowym

Zupa

Kremowa zupa z białych warzyw z oliwą rydzową /V/G/W

Danie główne

Stir fry curry z batatem, kokosem, groszkiem cukrowym i kalafiorem w ringu ryżowym 

Deser

Wegańska Panna Cotta

MENU I

Przystawka

Dziki łosoś souse vide z piklowanym mango z imbirem, aromatycznym sosem Ponzu i grzybami enoki

Zupa

Zupa rakowa z koniakiem, koprem włoskim i zieloną oliwą /G

Danie główne

Medalion z wolno pieczonej cielęciny z zimowymi szparagami w maśle z dynią w pomarańczach, mini kluseczkami śląskimi i sosem z trawą żubrową

Deser

Pistacjowy ptyś z kremem mango-marakuja i konfiturą figową

MENU II

Przystawka

Ceviche z tygrysiej krewetki z grillowanym ananasem i sos z limonki i agawy

Zupa

Aksamitny krem z brokułów z chipsami z szynki Serrano

Danie główne

Carrè jagnięce z ziemniakami gratin dauphinois, prażonymi warzywami korzennymi sauté i sosem musztardowo-miodowym

Deser

Torcik szwajcarski z wiśnią Amarena i pianą cynamonową

MENU III

Przystawka

Ser Comte z orzechem włoskim, miodem spadziowym, konfitowanymi pomidorkami koktajlowymi i kremem balsamicznym

Zupa

Kremowa zupa Toscana z ziołowymi grzankami

Danie główne

Polska wołowina z kaparami, czarną marchwią, kruszonymi orzechami, purée chrzanowym i sosem brandy

Deser

Roche z białej czekolady z solonym kokosem, kremem waniliowym i żelem egzotycznym

MENU I

Amuse bouche

Foie gras z nerkowca z żelem Porto w bezie

Przystawka zimna

Przegrzebki z dynią z imbirem, zielonym groszkiem z wasabi i passiflorą

Przystawka gorąca

Kopytka z polskimi serami i bekonem z trawą żubrową i cytrynową

Intermezzo

Sorbet z gruszki z imbirem /V

Danie główne rybne

Sola atlantycka z wężymordem, masłem rakowym, ziemniakiem podwędzanym, koprem włoskim, marchwią z ciepłą sałatką ze szparagów cykoriowych

Danie główne mięsne

Polędwica z jelenia z ziemniakami purée z truflą, sosem jałowcowym, chrupiącą kaszą gryczaną, pieczonym burakiem, brokułem i kruszonką z chleba razowego

Ser

Trufla z zagrodowego koziego sera z mango i papają /W/G

Deser

Ganache czekoladowy z prażonymi orzechami laskowymi i ciastkiem z pomarańczami Torocco

Petit four

Pralina Orientu z karmelem i imbirem
Pralina Mgiełka  z konfitura malinową
Pralina Złote Espresso z kremem kawowym i pomarańczą

MENU I

Przystawki „w stole”

Cielęcina sous vide z karmelizowanymi kaparami
i sosem z tuńczyka
Kozi ser z shiso, lichi, piernikową grzanką i nagietkiem /W
Fritter kukurydziany z crème fraîche, jalapeño i limonką /W
Żółty burak z płatkami róży, grzybami enoki i orzechami pinii /V

Dodatki

Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe

Zupa

Capuccino z borowików z karmelizowanymi orzechami włoskimi

Danie główne

Marsala z piersi perliczki z purée z palonej pietruszki, kukurydzą na  maśle, kurkami z patelni z sosem szałwiowym

Deser

Tarta egzotyczna z curdem z marakui i bazylii, pod galaretką z mango i calamansi

Menu w formie koktajlowej

Swobodnym rozmowom oraz nawiązywaniu relacji biznesowych niezmiennie sprzyja wyborne jedzenie.

Dzięki dopracowanej przez nas do perfekcji oprawie kulinarnej w formie koktajlu podniesiesz swoje wydarzenie do wyższej rangi.

Eksperckie podejście naszego zespołu poparte wieloletnim doświadczeniem w obsłudze najbardziej wymagających eventów, w tym dla instytucji państwowych oraz prezydenckich, zadba o każdy szczegół oprawy.

ZESTAW I
Tatar wołowy z piklami i musztardą na żytnim chlebie / L
Shrimp roll z marakują i mango
Tatar z pieczonego bakłażana i suszonych pomidorów / V


ZESTAW II 
Terrine z foie gras na grzance z piklowanym winogronem i chutneyem z figi / L
Bliny z crème fraichei czerwonym kawiorem
Pâtégrzybowe z truflą, żelem z żółtka i ziemią z czarnych oliwek / W


ZESTAW III
Rosti kapuściane z creme fraiche i chrupiącym boczkiem /
Polędwica z tuńczyka z majonezem srirachana chipsach z wodorostami / L
Marynowane tofuz orzechem ziemnym, chili i imbirem / V

ZESTAW I


Przekąski zimne
Tatar wołowy z piklami i musztardą na żytnim chlebie / L
Wolno gotowana cielęcina z pastą z tuńczyka i parmezanem / G
Shrimp roll z marakują i mango
Tartaletka z Dorblu z coulisem z malin z pistacjami / W
Tatar z pieczonego bakłażana i suszonych pomidorów / V


Przekąski słodkie
Sernik w roche z białej czekolady / W
Ciastko pistacjowe/ WG
Mus czekoladowy z czarną porzeczką / G

ZESTAW II


Przekąski zimne
Rosti kapuściane z creme fraiche i chrupiącym boczkiem
Szarpana wołowina z majonezem Chipotle i kalafiorem piklowanym w kurkumie z kolendrą / L
Bliny z crème fraiche i czerwonym kawiorem
„Panna cotta” z sera korycińskiego z żelem z wina porzeczkowego / W
Marynowane tofu z orzechem ziemnym, chili i imbirem / V


Mono porcje na ciepło
Burger wołowy z wędzonym serem i korniszonem
Rybne dimsum z olejem sezamowym i dymką / L
Smażona feta z miodem i migdałami / W


Przekąski słodkie
Financier z kremem czekoladowym
Mus malinowy w roche z czekolady Ruby/ G

ZESTAW III


Przekąski zimne
Terrine z foie gras na grzance z piklowanym winogronem i chutneyem z figi / L
Tacos z brukwi z szynką z kaczki z pastą z czarnego czosnku i kaffirem/ L
Tatar z pieczonego bakłażana i suszonych pomidorów / V
Mono porcje na zimno
„Ceviche” z łososia z awokado z chili i mango / L
Młoda marchew pieczona z miodem z duqqa i kremową fetą / W
Falafel z hummusem z orzechami laskowymi / VG


Mono porcje na zimno
Mini hot dog z kiełbaską merguez i serem Manchego
Ośmiornica po galicyjsku z wędzoną papryką / LG
Mac and cheese bites/ W
Pieczony kalafior z sosem z orzecha ziemnego i chili z kolendrą / V


Przekąski słodkie
Mini rolada kokosowa
Mus migdałowy z truskawką z masłem kakaowym / VLG
Mini pâteà choux cytrusowy

ZESTAW I

Przekąski zimne

Tofu z marynowanymi kurkami i kasztanami
Tatar wołowy na żytnim chlebie
Wędzony pstrąg z kawiorem cytrynowym

ZESTAW II

Przekąski zimne

Słony gofr z czarnym kawiorem, musem orzechowym, borowikami i serem ricotta
Vitello tonato z owocem kapara
Szaszłyk z wegańskiej fety z oliwkami kalamata, oregano i ogórkiem kompresowanym /W/G

ZESTAW III

Przekąski zimne

Rubinowa tartaletka z goie gras i galaretką z czarnego bzu
Ośmiornica z limonkowym kawiorem i oliwą
Trufla z koziego sera w grzybowym miodzie

ZESTAW I

Przekąski zimne

Liście szpinaku z konfitowanym kalafiorem
Rillettes z kaczki pekińskiej z groszkiem
Trufle z wędzonego sera w polnych kwiatach z malinowym musem
Spring rolls z warzywami i sosem orzechowym
Kluski śląskie z bekonem i crème fraîche
Empanadas z zagrodowym kurczakiem i mozzarellą
Brownie z czekolady Madagaskar z kwiatem czarnego bzu
Mini makaronik Crème de cassis

ZESTAW II

Przekąski zimne

Japoński boczek shiatsu w ponzu
Skoroszena w słodkiej pomarańczy z kawiorem z marakuji
Bałtycki śledź na truflowym ziemniaku z gryczanym popcornem
Quiche z zielonymi szparagami
Mini strudel ze szpinakiem /V
Placuszek dyniowy z ricottą i truflą
Makaronik kokosowy z figą
Mini cookies arachidowe

ZESTAW III

Przekąski zimne

Ceviche z łososia z piklowanym burakiem i chrzanem wasabi
Ekler z hummusem kasztanowym i marynowanymi grzybami
Płatki ryżowe z szarpaną kaczką i prażonym sezamem
Polędwiczka cielęca z fioletowym ziemniaczkiem i sosem cydrowym
Ser Halloumi z grzanką i konfiturą pomidorową
Miętus pieczony w liściach pak choi z sosem kabayaki
Mini pâte à choux z pistacją z marakują
Mini pâte à choux z orzechem pekan z konfiturą morelową

ZESTAW I

Przekąski zimne

Ekler z hummusem kasztanowym i marynowanymi grzybami
Trufle z wędzonego sera w polnych kwiatach z malinowym musem
Płatki ryżowe z szarpaną kaczką i prażonym sezamem
Gruszka pieczona w gałce muszkatołowej z wegańską kruszonką
Wędzony pstrąg z cytrynowym kawiorem
Rillettes z kaczki pekińskiej z groszkiem

Przekąski gorące

Mini vege burgery z buraka z hummusem
Kluski śląskie z bekonem i crème fraîche
Empanadas z zagrodowym kurczakiem i mozzarellą
Mini steki wołowe z sosem chimichurri

Desery
Mini ekler figowy z musem karmelowym
Mini donut migdałowy na orzechowym sable
Curd cytrynowy z bazylią na sable kokosowym

Stacje kulinarne

Stacje kulinarne to element oprawy wzbudzający najwięcej emocji ze względu na interakcję z kucharzem oraz indywidualny dobór składników, z których komponowana jest potrawa.

Skosztujcie dań przygotowywanych na Waszych oczach przez kreatorów smaku Belvedere Catering:  szef kreatywny David Gaboriaud łączący smaki kuchni międzynarodowej, polskiej i fusion, Dariusz Mućko specjalizujący się w niesamowitym komponowaniu smaków różnych kuchni świata oraz Adam Chrząstowski, którego domeną są potrawy kuchni polskiej ze współczesnym akcentem a także Michał Iwaniuk, szef kreatywny cukierni Grupy Belvedere – 7-my na świecie wizjoner specjałów cukierniczych

TATAR WOŁOWY 70 g / os.
Tatar wołowy z dodatkami:
oscypek, żółtko, ogórki kiszone, grzybki marynowane, szczypiorek, szalotka, majonez truflowy, chrzan świeży, oliwa lubczykowa, musztarda francuska, pieprz, sól, pieczywo


STEKI WOŁOWE 80 g / os.
Steki wołowe z dodatkami:
pieczone ziemniaki, salsa ziołowa, sos pieprzowy, sałatka z dressingiem


BURGERY 180 g/ os.
Burgery z wołowiną Wagyu z dodatkami:
ser cheddar, chorizo, pomidor, sałata, ogórek kiszony,majonez, musztarda, ketchup, bułka

SZYNKA JAMÓN ok 9 kg
Jamón Iberico de Bellota
lub
Jamón Iberico de Cebo
z dodatkami:
oliwki Mammoth i kalamata, bagietka,
oliwa z oliwek extra virgin, owoce kaparów


TACOS 110 g / os.
Tacos z dodatkami:
tortille pszenne i kukurydziane, szarpana wieprzowina
pieczone boczniaki, marynowana czerwona kapusta,
marynowana cebula, kolendra, granat limonka
Sosy: pico de gallo, aioli chipottle, kwaśna śmietana, guacamole

TATAR Z TYŃCZYKA 60 g / os.
Tatar z polędwicy z tuńczyka z dodatkami:
kimchi, goma wakame, mango, imbir marynowany, ogórek marynowany, furikake, kolendra, limonka sos sriracha, sos teryiaki, sos ponzu


TATAR ORIENTALNY 80 g / os.
Tatary z ryb z dodatkami:
tuńczyk, łosoś, pieczony burak, kolendra, limonka, imbir marynowany, ogórek marynowany, prażony ryż
Sosy: sriracha, kabayaki, takuan, salsa ananasowa


TATAKI Z OTORO 50 g / os.
Tataki z otoro tuńczyka niebiesko płetwego z dodatkami:
sos ponzu, sos kabayaki, prażony sezam, wasabi, sałatka z mikroziół

POKE BOWL 100 g / os.
Pokebowl:polędwica z tuńczyka, łosoś pieczony, tofu marynowane, goma wakame, ananas, imbir marynowany, furikake, limonka, ogórek marynowany, kolendra, sos swee tchili, ryż dziki


OSTRYGI
Świeże ostrygi


STIR FRY Z KREWETKAMI LUB TOFU 100 g / os.
Stirfry z krewetkami lub tofuz dodatkami:
krewetki lub tofu, grzyby, marchew, daikon, edamame, pak choy, chili, czosnek, imbir, trawa cytrynowa, tajska bazylia


SMAŻONE KREWETKI 90 g/ os.
Smażone krewetki z dodatkami:
masło, czosnek, białe wino, natka pietruszki, chili, bagietka

RISOTTO TRUFLOWE 110 g / os.
Risotto z truflą i serem pecorino romano


TATAR AVOCADO 70 g / os.
Tatar wegański z dodatkami:
awokado, pomidory Concasse, kolendra, chili limonka, szalotka, musztarda, grzanki, oliwa z oliwek


PASTA 110 g/ os.
Dwa rodzaje pasty z dodatkami:
makaron Casarecce i Rigatoni, pesto bazyliowe, pieczone pomidorki, oliwki, suszone pomidory
Sosy i ser: cztery sery, Bolognese z selerem naciowy, Parmigiano Reggiano

GOFRY I LODY 80 g / os.
Gofry i trzy rodzaje lodów z dodatkami:
bita śmietana, cukier puder, świeże owoce, wybór posypek i polew, Nutella


CANNOLI –WŁOSKIE RURKI Z KREMEM 50 g / os.
Cannoli z dodatkami:
Kremy: z ricotty z dodatkiem cytrusów, pistacjowy, krem malinowy z czekoladą Belvedere Noir
Dodatki: pistacje, skórka pomarańczowa, migdały, maliny liofilizowane, cukier puder


CRÊPES SUZETTE 75 g/ os.
Crêpes Suzettez dodatkami:
Cointreau, pomarańcze, chantilly waniliowy, świeże owoce, mięta / melisa, sos karmelowy

Kofty wołowe

Kofty smażone w przyprawach

Dodatki:
ajwar
tzatziki
ogrodowe sałaty z winegretem balsamicznym

Kotleciki jagnięce

Kotleciki jagnięce z dodatkami

Dodatki:
sos miętowy
pesto pistacjowo-miętowe
pieczone ziemniaki z rozmarynem i pomidorkami

Tatar wołowy
Tatar z selekcjonowanej polskiej wołowiny, doprawiony koniakiem z marynowanymi leśnymi grzybami, szalotką, ogórkiem kiszonym, kaparami, oliwą lubczykową

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne

Steki wołowe

Stek rzeźnika wołowy z sosami chimichurri i demi glace
Steki minutowe z polędwicy wołowej z sosami chimichurri i demi glace

Dodatki:
pieczone ziemniaki francuskie z masłem truflowym i parmezanem
grillowane sezonowe warzywa z oliwą extra virgin i ziołami
ogrodowe sałaty z winegretem balsamicznym

Beef Strogonoff
Strogonoff z polędwicy wołowej z ogórkiem, grzybami leśnymi, pomidorami, szalotką, śmietaną, czerwonym winem, koniakiem, sosem demi glace, natką pietruszki i śmietaną

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne

Ostrygi
Świeże ostrygi Fine de Claire N°3 na lodzie z sosami:
mignonette – ocet malinowy i drobno siekana szalotka, tabasco, salsa mango-chilli
Dodatki: cytryna i limonka

Ryba pieczona w soli
Seabass i łosoś pieczone w grubej soli morskiej ze skórkami cytrusów oraz rozmarynu
Dodatki: sos veloute, ziemniaki opiekane, świeży koperek, pieczone pomidorki

Tataki z tuńczyka
Steki z tuńczyka smażone „a la minute”
Dodatki: dressing imbirowy, teryiaki, ponzu, mus z awokado, mikrolistki, sezam biały i czarny

Krewetki
Krewetki smażone w woku z czosnkiem, cytryną, pietruszką, chili, białym winem, masłem i ziołami
Dodatki: świeża bagietka

Mule
Mule z woka:
klasyczne – na białym winie z natką pietruszki, masłem i bagietką
po hiszpańsku – z chorizo, wędzoną papryką, szczypiorkiem i bagietką

Pad Thai
Tajski makaron ryżowy z woka z kurczakiem, krewetkami lub marynowanym tofu
Dodatki do wyboru: pakchoi, czerwona cebula, marchew julienne, boczniaki, prażone orzechy, sezam, chilli, szczypior, kolendra
Sosy do wyboru: ostrygowy, sojowy, ponzu, teryiaki, pieprzowy

Wybór tatarów
Tatar z selekcjonowanej polskiej wołowiny, doprawiony koniakiem z marynowanymi leśnymi grzybami, szalotką, ogórkiem kiszonym, kaparami, oliwą lubczykową
Tatar z tuńczyka z sosem sojowym, ostrygowym, sezamowym, z pestek winogron, świeżo tartym imbirem, siekaną kolendrą, chili
Tatar wegański z pieczonych buraków po azjatycku: buraki wędzone, szczypiorek, mus awokado-kaffir, majo sriracha, czarny sezam, oliwa z oliwek

Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne

Grzybowe smaki
Sezonowe risotto z kurkami lub borowikami
Grzyby z patelni w maśle pietruszkowo-czosnkowym

Wrapy meksykańskie
Tortilla:
paprykowa, szpinakowa, czarna i klasyczna
Dodatki mięsne: wołowina, szarpana kaczka
Dodatki warzywne: szpinak, liście sałat, czerwona fasola, ogórki konserwowe, czerwona papryka, marynowany kaktus
Salsa: guacamole, Sambal, meksykańska

Naleśniki
Naleśniki wytrawne z dodatkami do wyboru: szpinak, pomidory, rukola, pieczarki, mozzarella, crème fraîche, szynka smażona, wędzony łosoś

Naleśniki
Naleśniki na słodko z dodatkami do wyboru: nutella, owoce sezonowe, twarożek waniliowy, crème chantilly, orzechy

Lody rzemieślnicze
Lody z dodatkami – do wyboru 4 smaki z poniższych:
waniliowy
truskawkowy
pistacjowy
słony karmel
czekoladowy
sorbet cytrynowy
sorbet malinowy
Dodatki:
sos czekoladowy
sos karmelowy
bita śmietana
posypka czekoladowa
karmelizowane orzechy
siekane pistacje
świeże owoce

Gofry
Gofry z dodatkami do wyboru
domowe lody: waniliowe, truskawkowe, czekoladowe
sosy: krem chantilly, malinowy, mango,
belgijska czekolada
świeże owoce sezonowe: truskawki, borówki amerykańskie, banany, maliny, kiwi
posypki: karmelizowane orzechy, wiórki belgijskiej czekolady, wiórki kokosowe

Czekoladowe FRAPPE
z czekolady ciemnej Madagaskar z sokiem pomarańczowym i likierem Grand Marnier
z czekolady karmelowej Lactée Caramel z kawą
z czekolady Ruby z nalewką wiśniową
z czekolady białej Blanc Satin z malinami

Trufle ręcznie robione (2 szt. do wyboru)
w białej czekoladzie z ganaszem kokosowym i galaretką mango – marakuja
w białej czekoladzie z ganaszem z czekolady Ruby z jeżyną i liczi
w czekoladzie ciemnej z ganaszem z whisky Woodford
w czekoladzie ciemnej z ganaszem z herbaty Earl Grey
w czekoladzie mlecznej z ganaszem z orzechem laskowym i porzeczką

Sprawdź również inne oferty
Belvedere Catering

Catering dla firm

Wyjątkowa obsługa

Wykwinty bankiet firmowy

Oprawa kulinarna bankietów firmowych, która wyniesie Twoje wydarzenia na szczyt.

Sprawdź pełną ofertę

Catering na wesela

Zaskakujące smaki

Catering na wesela

Nasi Szefowie Kuchni doradzą, jakie menu wybrać na tę wyjątkową uroczystość.

Sprawdź pełną ofertę

Catering eventowy

Sprawdź nasz rozwiązania

Catering eventowy

Sprawdź rozwiązania realizowane z myślą o potrzebach naszych klientów.

Sprawdź pełną ofertę

Oprawa meczowa

Catering na Stadionie Legii

Oprawa meczowa

Od lat zapewniamy na Stadionie Legii Warszawa wyśmienitą kuchnię, unikatowy design oraz obsługę na najwyższym poziomie

Sprawdź pełną ofertę