Autorskie menu na świąteczne przyjęcia firmowe przygotowane przez znakomitych Szefów Kuchni Belvedere Catering
Boże Narodzenie to najbardziej magiczny czas w roku i okazja do uroczystych, serdecznych spotkań w gronie współpracowników i najbliższych. Najlepiej celebrować go przy wspólnym stole, pełnym wspaniałych potraw, zakorzenionych w polskiej tradycji.
O unikalny smak tradycyjnych dań w menu Belvedere Catering zadba Tomasz Łagowski, Szef Kuchni Restauracji Belvedere.
Świąteczne menu polskie w awangardowej odsłonie stworzył Tomasz Łagowski, szef kuchni Restauracji Belvedere. Za część słodką odpowiada Michał Iwaniuk – 7-my na świecie mistrz cukiernictwa.
Tworzymy unikalne, świąteczne stylizacje i design dopasowując je do każdego typu eventu jednocześnie nadając mu bożonarodzeniowej magii. Oprawę kreujemy w oparciu o najnowsze światowe trendy.
O obsługę wydarzenia zatroszczą się nasz zespół, w skład którego wchodzą najlepsi specjaliści na rynku. Służą oni profesjonalnym doradztwem na każdym etapie wydarzenia począwszy od wyboru menu i stylizacji do opieki w miejscu wydarzenia.
Współpracujemy z najbardziej prestiżowymi lokalizacjami w Polsce. W naszym portfolio znajdują się zarówno historyczne jak i nowoczesne miejsca, które z łatwością możemy dopasować do rodzaju i rangi wydarzenia świątecznego.
Przekąski zimne
Pasztet z dziczyzny z żurawiną i marynowanymi maślakami
Polędwiczka z indyka z karmelizowaną gruszką w czerwonym winie z goździkami /B
Pikantne śledzie po kaszubsku z pieczonymi warzywami i orzechami włoskimi /B
Tatar ze śledzia z suszonymi śliwkami, porem i crème fraîche/B
Paszteciki z ciasta francuskiego z serem Brie, rozmarynem i konfiturą z brusznicy /W
Świąteczny pasztet grzybowy z marynowanymi kurkami /V
Desery
Świąteczny keks z bakaliami
Piernik staropolski
Rolada makowa z kremem czekoladowym
Sernik wiedeński w polewie czekoladowej
Ciasto karmelowo-korzenne z kajmakiem
Przekąski zimne
Tatar z polskiej wołowiny z marynowanymi grzybami /B/L
Wolno pieczona wieprzowina z musem grzybowo-chrzanowym /B
Wędzony pstrąg z galaretką pigwową i kandyzowanym kumkwatem /B
Świąteczne carpaccio z pieczonych buraków z cynamonem, filecikami z mandarynek i kremem balsamicznym /W/B/L
Wegańska mini sałatka jarzynowa w cieście filo /V
Przekąski gorące
Sandacz pod beszamelem w sosie wiśniowym z perłową kaszą
Pieczona kaczka z goździkami i sosem koniakowym z maślanymi kluseczkami i pomarańczami
Wigilijny kulebiak z kiszoną kapustą i kuminem /W
Pierogi z kaszą gryczaną i serem z zasmażaną cebulką /W
Placki ziemniaczane w sosie z leśnych grzybów /W
Desery
Makowiec tradycyjny
Piernik kasztelański
Ciasto karmelowo-korzenne z kajmakiem
Miodowiec orzechowy
Sernik z białą czekoladą i cynamonem
Przekąski zimne
Pieczony rostbef z sosem remoulade /B
Wędzona pierś kaczki z gęstym sosem śliwkowym /B
Terrina z łososia i cukinii z sosem chrzanowym /B
Paszteciki z soczewicą i leśnymi grzybami /V/W
Plastry pieczonych buraków z marynowaną w chili gruszką z vinaigrette malinowym /V/W
Przekąski gorące
Cielęcina w sosie borowikowym ze świąteczną babką ziemniaczaną
Pieczona pierś indyka w sosie Malaga z chrupiącym jarmużem i maślanymi kopytkami
Sandacz po polsku z sosem holenderskim i zielonymi warzywami z płatkami migdałów
Bigos z boczniakami i wędzonymi śliwkami /W
Pierogi z twarogiem i dynią z palonym masłem /W
Desery
Ciasto seromak
Sernik z białą czekoladą i cynamonem
Piernik z powidłami śliwkowymi
Keks w polewie cukrowej
Rolada makowa z kremem czekoladowym
Przekąski zimne
Śledź Matjas z crème fraîche, porem i zielonym ogórkiem /B
Pasztet z dziczyzny z żurawiną i korniszonami
Wolno pieczona wieprzowina z musem chrzanowym z borowikami /B
Seler pieczony w nori z wegańskim majonezem /V/W
Świąteczny pasztet wegański z kaszą jaglaną i karmelizowaną cebulką w whisky /V/W
Sałatki
Sałatka z łososiem wędzonym na gorąco, ziemniakami, piklowaną czerwoną cebulą i sosem musztardowym
Świąteczna sałatka jarzynowa /W
Zupa
Kremowa zupa grzybowa na zakwasie z łazankami /W
Dania gorące
Karp tradycyjny w migdałach w sosie piernikowym
Sum z zasmażoną kapustą, kaszą gryczaną z pieczonymi kasztanami i brukselką
Kaczka pieczona w majeranku z dynią, jabłkami, kopytkami i sosem z żubrówki
Saltimbocca z indyka – aromatyczne roladki w sosie szałwiowym z caponatą
Pierogi z paloną kaszą gryczaną, twarogiem i sosem szafranowym /W
Smażone pierogi z kapustą i grzybami z masłem prawdziwkowym /W
Desery
Makowiec tradycyjny z bakaliami
Szarlotka świąteczna z cynamonem i migdałami
Sernik krakowski z polewą cukrową
Keks z owocami kandyzowanymi
Miodowiec z orzechami
Przekąski zimne
Karp po żydowsku z migdałami i rodzynkami /B
Śledź z cebulą w oleju lnianym z nacią pietruszki i ziemniakami /B/L
Plastry pieczonego kurczaka zagrodowego z gęstym sosem z moreli /B
Carpaccio z buraczków z marynowanymi gruszkami i kremem balsamicznym /V/W
Roladki z bakłażana z pastą orzechową i granatem /B
Sałatki
Sałatka z kaszy gryczanej, z pieczonymi burakami, kozim serem i winegretem miodowym /W
Wegańska sałatka jarzynowa z jabłkiem /W/V
Zupa
Barszcz wigilijny z uszkami
Dania gorące
Sandacz pieczony z ziemniakami, porem i sosem koperkowym /B
Eskalopki z indyka w sosie grzybowym z korzennymi zapiekanymi warzywami
Pierś kaczki w sosie śliwkowym z kluseczkami śląskimi i duszoną kapustą w winie
Polędwiczki wieprzowe zawinięte w boczek ze śliwkami w sosie cydrowym
Smażone pierogi z kapustą i grzybami z masłem borowikowym /W
Pierogi z serem i ziemniakami z cebulką i kwaśną śmietaną /W
Desery
Piernik miodowy z czekoladą
Sernik staropolski
Miodowiec z orzechami
Rolada makowa z kremem kawowym
Szarlotka świąteczna z cynamonem i migdałami
Przekąski zimne
Wędzony jesiotr z kwaśnym jabłkiem, puddingiem cytrynowym i kawiorem ketta /B
Faszerowany sandacz z kremowym chrzanem i jajkiem przepiórczym /B
Rolowany pieczony boczek z koprem włoskim i gęstym sosem śliwkowym /B
Plastry wędzonej piersi kaczki z pomarańczami i żurawiną /B
Pasztet z grzybów z majonezem truflowym /W
Liście cykorii z oscypkiem i winegretem malinowym /W
Sałatki
Sałatka z kurczakiem, pomarańczą, rukolą, granatem i orzechami /B/L
Sałatka kuskus z kalafiora z rodzynkami, migdałami, natką pietruszki, miętą i dressingiem z kardamonem i chilli /W
Zupa
Wigilijna zupa rybna
Dania gorące
Confit z kaczki z czerwoną kapustą, rodzynkami, winem i kopytkami z sosem demi-glace
Polędwiczki wieprzowe w sosie pomarańczowym z karmelizowanymi korzennymi warzywami w miodzie
Jesiotr wolno pieczony w emulsji maślanej z czarną soczewicą, porem i chilli
Okoń morski z mulami w sosie szafranowym i opiekanymi ziemniakami
Pieczone warzywa z majerankiem i miodem wrzosowym, smażone boczniaki i palone masło /W
Wigilijny bigos z grzybami leśnymi /W
Pierogi z twarogiem i ziemniakami z masłem miętowym /W
Desery
Makowiec w polewie cukrowej
Sernik tradycyjny z pomarańczą
Keks z owocami kandyzowanymi
Piernik kasztelański z powidłami śliwkowymi
Rolada makowa z kremem kawowym
Przekąski zimne
Śledź Matjas z crème fraîche, porem i zielonym ogórkiem /B
Pasztet z dziczyzny z żurawiną i korniszonami
Plastry schabu po warszawsku z kremowym chrzanem z jabłkiem /B
Gryczany pasztet ze szpinakiem i podgrzybkami /V/W
Świąteczny pasztet wegański z kaszą jaglaną i karmelizowaną cebulką w whisky /V/W
Ryba po grecku z pieczonymi warzywami żurawiną i chilli
Śledź z cebulką w oleju lnianym z nacią pietruszki i ziemniakami
Plastry pieczonego kurczaka zagrodowego z gęstym sosem z moreli
Carpaccio z buraczków, marynowanymi gruszkami i kremem balsamicznym /V/W
Sałatki
Sałatka z łososiem wędzonym na gorąco, ziemniakami, marynowaną czerwoną cebulą i sosem musztardowym
Wigilijna sałatka jarzynowa /W
Zupa
Kremowa zupa grzybowa na zakwasie z łazankami /W
Barszcz czerwony z majerankiem i uszkami /W
Dania gorące
Miętus zapiekany w pomarańczach z płatkami migdałów i opiekane ziemniaki /B
Sum z zasmażaną kapustą, podany z kaszą gryczaną, pieczonymi kasztanami i brukselką
Kaczka pieczona w majeranku z dynią, jabłkami, kopytkami i sosem z Żubrówki
Saltimbocca – aromatyczne roladki w sosie szałwiowym z caponatą
Pierogi z paloną kaszą gryczaną, twarogiem i sosem szafranowym /W
Smażone pierogi z kapustą i grzybami z masłem prawdziwkowym /
Sandacz pieczony z ziemniakami, porem i sosem koperkowym /B
Eskalopki z indyka w sosie grzybowym z korzennymi zapiekanymi warzywami
Polędwiczki wieprzowe zawinięte w boczek ze śliwkami w sosie cydrowym
Desery
Sernik pomarańczowy
Szarlotka cynamonowo-migdałowa
Piernik staropolski z orzechami włoskimi
Keks w polewie czekoladowej
Babka piaskowa w lukrze królewskim
Makowiec z miodem gryczanym
Przekąski zimne
Wędzony jesiotr z kwaśnym jabłkiem, puddingiem cytrynowym i kawiorem ketta /B
Faszerowany sandacz z kremowym chrzanem i jajkiem przepiórczym /B
Rolowany pieczony boczek z koprem włoskim z gęstym sosem śliwkowym /B
Plastry wędzonej piersi kaczki z pomarańczami i żurawiną /B
Pasztet z grzybów z majonezem truflowym /W
Liście cykorii z oscypkiem i winegretem malinowym /W
Sałatki
Sałatka z kurczakiem, pomarańczą, rukolą, granatem i orzechami /B/L
Sałatka kuskus z kalafiora, z rodzynkami, migdałami, natką pietruszki, miętą i dressingiem z kardamonem i chilli /W
Sałatka jarzynowa z domowym majonezem /W
Zupa
Wigilijna zupa rybna
Barszcz czerwony z majerankiem i uszkami /W
Dania gorące
Confit z kaczki z czerwoną kapustą z rodzynkami, winem, kopytkami i sosem demi-glace
Polędwiczki wieprzowe w sosie pomarańczowym z karmelizowanymi korzennymi warzywami w miodzie
Jesiotr wolno pieczony w emulsji maślanej z czarną soczewicą, porem i chilli
Okoń morski z mulami w sosie szafranowym z opiekanymi ziemniakami
Pieczone warzywa z majerankiem i miodem wrzosowym ze smażonymi boczniakami i palonym masłem /W
Wigilijny bigos z grzybami leśnymi /W
Pierogi z twarogiem i ziemniakami z masłem miętowym /W
Wołowina w sosie koniakowym ze smażonymi boczniakami /B
Pieczona babka ziemniaczana ze szpinakiem i pistacjami /W
Desery
Makowiec w polewie cukrowej
Sernik tradycyjny z pomarańczą
Keks z owocami kandyzowanymi
Piernik kasztelański z powidłami śliwkowymi
Rolada makowa z kremem kawowym
Przystawka
Tatar z pieczonych buraków i grójeckich jabłek z cynamonem, z soczystymi kumkwatami i zieloną oliwą /W/L/B
Danie główne
Konfitowana noga kaczki z sosem koniakowym, blanszowanymi dzikimi brokułami, brukselką i maślanymi kluseczkami z majerankiem
Deser
Sernik z białą czekoladą z cynamonem i sosem pomarańczowo-szafranowym
Przystawka
Pieczona dynia z marynowanymi w occie śliwkami, kozim serem, orzechami włoskimi i musztardowym winegretem /W/B
Danie główne
Medaliony z polędwiczki wieprzowej z sosem rozmarynowym, kaszą perłową z leśnymi grzybami i chrupiącymi karmelizowanymi marchewkami
Deser
Szarlotka Belvedere w sosie szampańskim
Przystawka
Carpaccio z buraków z marynowanymi w occie śliwkami, prażonymi orzechami włoskimi i chrupiącym jarmużem /V/B/L
Danie główne
Zapiekany seler z carpaccio z paryskich pieczarek z blanszowanymi dzikimi brokułami z winegretem V/B/L
Deser
Szarlotka Belvedere w sosie szampańskim
Przystawka
Tatar z dzikiego łososia z puddingiem cytrynowym, błyszczącą galaretką szafranową i zielonym ogórkiem /B/L
Zupa
Wigilijny barszcz czerwony podany z uszkami z kapustą i grzybami /W
Danie główne
Wołowina w sosie kasztanowym z burakami glazurowanymi w miodzie i ziemniaczanym purée z oliwą truflową
Deser
Piernik Czartoryskich z karmelizowaną śliwką
Przystawka
Królewski wędzony jesiotr z musem jabłkowym, crème fraîche z chrzanem i auszpikiem /B
Zupa
Kremowa zupa grzybowa z bitą śmietaną o aromacie goździka i zieloną oliwą /B
Danie główne
Faszerowany indyk z suszonymi morelami w sosie Malaga, z ziemniakami Foundant, blanszowanymi brokułami i purée z marchwi
Deser
Ciasto czekoladowe z korzenną wiśnią i ziemią cynamonowo-migdałową
Przystawka
Pieczony seler z nori, z warzywami w pomidorach z żurawiną i chilli, z kolorowymi małymi pomidorkami /V/L/B
Zupa
Barszcz wigilijny z majerankiem i makaronem buraczanym V/L/B
Danie główne
Bakłażan ze smażonymi boczniakami, rozmarynem, delikatnym groszkiem cukrowym i pesto z suszonych pomidorów /V/L/B
Deser
Ciasto czekoladowe z korzenną wiśnią i ziemią cynamonowo-migdałową
Przystawka
Marynowany dziki łosoś z filecikami z cytrusów, fioletowymi ziemniakami i sosem z maślanki /B
Zupa
Klarowny bulion borowikowy z domowymi kluseczkami i palonym masłem /W
Danie główne
Polska gęś owsiana faszerowana żurawiną, podana w sosie z czerwonego wina, z kolorowymi marchewkami, majerankiem, orzechami laskowymi i zapiekanym selerem
Deser
Torcik Czartoryskich – mus czekoladowy z gorącym sosem piernikowym
Przystawka
Parfait z wędzonego mazurskiego suma z galaretką z żubrówki i jabłek, z puszystym kremem chrzanowym i zieloną oliwą
Zupa
Aromatyczna zupa rybna z masłem rakowym, z pieczonymi warzywami i pomidorami /B
Danie główne
Polędwica z jelenia z sosem z białej morwy, glazurowanym topinamburem, purée buraczanym i chrupiącym jarmużem
Deser
Mus z białego maku z orzechem włoskim i sosem szampańskim aromatyzowanym korą z drzewa cassia
Przystawka
Delikatny pasztet z białej fasoli z marynowanymi prawdziwkami i oliwą truflową V/L
Zupa
Klarowna zupa borowikowa z makaronem z pieczonej pietruszki i marchwi V/L/B
Danie główne
Szafranowe risotto z pieczoną dynią piżmową, tymiankiem i wegańskim parmezanem i oliwą /V/L/B
Deser
Torcik Czartoryskich – mus czekoladowy z gorącym sosem piernikowym
Stacje kulinarne to element oprawy wzbudzający najwięcej emocji ze względu na interakcję z kucharzem oraz indywidualny dobór składników, z których komponowana jest potrawa.
Zapewnijcie niesamowitą atrakcję kulinarną podczas studniówki, kosztując dań przygotowywanych na Waszych oczach przez kreatorów smaku Belvedere Catering.
Kulebiak z łososiem i szpinakiem z sosem szafranowym, z domowymi kiszonkami i marynowanymi warzywami
Wędzona, pieczona, nadziewana goździkami szynka Podkomorzego
z nogą z sosem koniakowym z modrą kapustą z żurawiną i czerwonym winem, z maślanymi kluseczkami z majerankiem
Pieczony indyk z nadzieniem pistacjowym ze skórką pomarańczy, migdałami, opiekanymi ziemniakami z serem Gruyere i sosem żurawinowym
Pierogi smażone i gotowane: z kapustą i grzybami, z serem i ziemniakami, z kaszą gryczaną, z dudkami
Dodatki: okrasa z boczku, rumiana cebulka, palone masło, świeże zioła, chrupiąca cebulka
Wydarzenia firmowe wymagają specjalnej atencji organizacyjnej. Ich rangę warto podnieść poprzez najwyższej jakości kulinaria.
Szefowie Kuchni Belvedere Gourmet Group zadbają o wspaniałe smaki podczas wydarzeń bożonarodzeniowych. Tomasz Łagowski odpowiada za kreację menu w wersji słonej a Michał Iwaniuk za wyborne słodkości. Za każdy detal oprawy kulinarnej przed i w miejscu wydarzenia zatroszczą się: David Gaboriaud, Marcin Kowernik, Dariusz Mućko, Adam Chrząstowski i Michał Iwaniuk
+48 22 55 86 736
+48 608 413 267
malgorzata.bronowska@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 44
+48 734 157 995
andrzej.srednicki@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 66
+48 604 613 902
malgorzata.momot@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 34
+48 600 815 460
maja.kurowska@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 70
+48 603 446 778
ewa.kacperczyk@belvedere.com.pl
Oprawa kulinarna bankietów firmowych, która wyniesie Twoje wydarzenia na szczyt.
Sprawdź pełną ofertęNasi Szefowie Kuchni doradzą, jakie menu wybrać na tę wyjątkową uroczystość.
Sprawdź pełną ofertęSprawdź rozwiązania realizowane z myślą o potrzebach naszych klientów.
Sprawdź pełną ofertęOd lat zapewniamy na Stadionie Legii Warszawa wyśmienitą kuchnię, unikatowy design oraz obsługę na najwyższym poziomie
Sprawdź pełną ofertę