Wellbeing w cateringu dla firm

Zadbaj o dobrostan uczestników wydarzenia nowoczesną oprawą kulinarną opartą o filozofię wellbeing.

Catering eventowy Wellbeing

Jak połączyć dbałość o Wasze zdrowie, znakomite samopoczucie oraz troskę o środowisko naturalne podczas wydarzeń i wszelkiego rodzaju eventów?

Belvedere Catering odpowiada na te potrzeby nowoczesną ofertą kulinarną opartą o filozofię wellbeing. Znajdziecie w niej menu pełne super foods, opracowane przez naszego Szefa Kuchni we współpracy z profesjonalnym dietetykiem, zawierające antyoksydanty stymulujące układ odpornościowy i wzmacniające walkę ze stresem oraz kwasy tłuszczowe omega-3 niebędne do prawidłowej pracy mózgu i serca

W TROSCE O DOBROSTAN GOŚCI WYDARZENIA

Warsztaty Wellbeing

Wasz event możecie wzbogacić wartościową wiedzą na temat świadomego odżywania oraz technik relaksacji ciała i umysłu. Warsztaty poprowadzi nasza profesjonalna dietetyk, szkoleniowiec i mówca motywacyjny Angelika Motopulos.

Poznaj filozofię Wellbeing

Zapewnij uczestnikom organizowanego przez siebie wydarzanie oprawę kulinarną, w której smak, zdrowie i harmonia łączą się w perfekcyjnej filozofii Wellbeing!

W Belvedere Catering kładziemy ogromny nacisk na to, aby nasze dania nie tylko cieszyły podniebienia, ale także wpływały pozytywnie na samopoczucie i zdrowie naszych odbiorców. Przygotowaliśmy zachwycające swoim smakiem oraz formułą podania zdrowe menu, które wpłynie pozytywnie na dobrostan Twoich Gości zwiększając energię, koncentrację i wydajność.

Dopełnieniem bogatej oferty menu Wellbeing są warsztaty z psychodietykiem, które wzbogacą event o wartościową wiedzę.

wybierz spośród przemyślanych rozwiązań

zdrowe menu

Filozofia Wellbeing
podczas Twojego eventu

Wierzymy, że jedzenie to nie tylko potrzeba fizjologiczna, ale również forma radości i celebracji. Dlatego nasze dania prezentowane są w sposób piękny i apetyczny, aby dostarczyć Ci nie tylko smakowych uniesień, ale i estetycznej przyjemności. Nasze śniadania, lunche oraz stacje live cooking są starannie przygotowywane z najświeższych, lokalnie pozyskiwanych składników, aby dostarczyć Ci najwyższej jakości potrawy, pełne wartości odżywczych. Skupiamy się na zrównoważonym żywieniu, które wspiera Twoją energię, odporność oraz zdrowie psychiczne.

Śniadanie serwowane z daniem głównym do wyboru

Przystawka
Burrata z pieczonymi pomidorkami i orzechami pinii w syropie klonowym
(pieczone pomidory to bomba likopenu o silnym działaniu przeciwstarzeniowym)

Danie główne
Frittata z jaj perlic z brokułem, czerwoną papryką i oliwkami w sosie ze świeżych ziół
(brokuł to skarbnica sulforafanu , który działa przeciwzapalnie, ochronnie i regulująco na procesy zachodzące w całym organizmie, włącznie z profilaktyką nowotworową)
lub
Bowl z nasionami dyni i pestkami słonecznika z warzywami: „ryż” z kalafiora, różyczki brokułu, pomidorki koktajlowe, papryka, szczypiorek w oleju lnianym z awokado
(oleje te mają korzystny wpływ na gospodarkę lipidową i zachowanie odporności)

Deser
Wegańska tarta migdałowa z kremem czekoladowym z kakao ze zrównoważonych upraw, z daktylami
i borówkami
(kakao dzięki dużej zawartości antyoksydantów opóźnia procesy starzenia i może przyczyniać się do poprawy pamięci)

Śniadanie w formi bufetowej 

Przystawki
Kremowy jogurt kokosowy z tartą marchewką i suszoną morwą
(morwa biała obniża poziom cukru we krwi i działa przeciwmiażdżycowo)

Energetyczne smoothie śniadaniowe: waniliowe mleko sojowe, matcha , płatki owsiane, jagody goji
(matcha wzmacnia odporność, pobudza i zwiększa wydolność intelektualną)

Hummus z burakiem i świeżą natką
(pietruszka to bomba witaminy C, zapobiega infekcjom i sprzyja oczyszczaniu z toksyn)

Hummus z chili i kolendrą
(kolendra przyspiesza trawienie, odtruwa, normalizuje poziom cukru we krwi i uspokaja, działa przeciwbakteryjnie i przeciwpasożytniczo)

Hummus z bobu z suszonym koprem włoskim
(koper włoski działa łagodząco na układ pokarmowy)

Szaszłyki z pieczonych pomidorków z fetą, czarnym czosnkiem i oliwkami
(czarny czosnek nie powoduje przykrego zapachu z ust jeśli jest świeży, to naturalny antybiotyk korzystnie wpływający na odporność, układ krążenia i pokarmowy)

Bliny z cukinii i marchewki z wędzonym łososiem, koperkową oliwą i awokado
(łosoś zwiera kwasy tłuszczowe omega 3 oraz omega 6 działające silnie przeciwutleniająco i przyczyniające się do prawidłowego funkcjonowania układu immunologicznego)

Tabbouleh z bulgurem , świeżymi pomidorami, nacią pietruszki, orzechami nerkowca i granatem
(granat pomaga obniża poziom cholesterolu i zawiera polifenole , które wspierają organizm w walce z nowotworami)

Canapés
WEGE: hummus, guacamole , suszone pomidory, rukola , bułka pełnoziarnista
POLSKA: twaróg tłusty, czarnuszka, ogórek zielony, sałata masłowa, bułka owsiana
OMEGA: łosoś wędzony, awokado, jajko w koszulce, koper, bajgiel z sezamem
SIŁACZA: pierś indyka sous vide, szpinak, sos chrzanowy, burak, bagietka na zakwasie
SMAKOSZA: kozi ser, sos figowy, orzechy włoskie, roszponka, pomidor, bagietka francuska

Desery
Muffiny migdałowe z mąki migdałowej, z jogurtem greckim i granatem
Pudding chia z mlekiem owsianym i melonem z orzechową granolą
Owsianka z brule z cukru trzcinowego z owocami leśnymi
Jogurtowe ptasie mleczko z malinami i gorzką czekoladą
Tapioka z mlekiem kokosowym, cząstki świeżego kokosa, mango

Lunch w formi bufetowej 

Przystawki
Białe szparagi w oliwie infuzowanej rumiankiem
(rumianek jest korzystny dla całego układu pokarmowego, wycisza i działa przeciwzapalnie)

Mini ośmiorniczki w świeżym zielonym pesto
(bazylia przyspiesza przemianę materii, działa rozkurczowo i przeciwzapalnie)

Pieczony bakłażan z vinaigrette malinowym i orzechami włoskimi
(orzechy włoskie zawierają dużo kwasów tłuszczowych wielonienasyconych wspomagających pracę mózgu oraz odporność)

Pak choi z pieczarkami i sezamem
(sezam jest bogatym źródłem wapnia, zapobiega rozwojowi miażdżycy i niektórych nowotworów)

Kwiaty dyni nadziewane ricottą, suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim
(czosnek niedźwiedzi wykazuje działanie przeciwwirusowe, antybakteryjne i stymulujące odporność w jeszcze większym stopniu

Dania główne
Wegańskie kaszotto z kombu
(glony kombu wspomagają trawienie i są skarbnicą jodu)

Dyniowe tofu z dzikim ryżem oraz jarmuż blanszowany z cytryną
(jarmuż działa ochronnie na układ nerwowy, odporność i układ sercowo naczyniowy)

Pstrąg z Zielenicy na purée z groszku i mięty
(pstrąg ma najwyższą zawartość niezbędnych kwasów tłuszczowych omega 3 wśród ryb słodkowodnych)

Halibut w sosie wasabi i kasza jaglana z granatem i ogórkiem
(owoce granatu, zwane owocami życia, hamują powstawanie wolnych rodników i opóźniają starzenie)

Desery
Szarlotka z ekologicznych jabłek na spodzie z granoli
(cynamon to przyprawa o silnych właściwościach antyoksydacyjnych i regulujących gospodarkę cukrową)

Pieczona dynia z cynamonem i krem kokosowy

Tatar z ananasa, sos jogurtowy z marakują i kandyzowany imbir
(ananas to źródło bromelainy , która stymuluje trawienie, wspomaga o dchudzanie i działa przeciwzapalnie)

Smoothie „forever young ” z awokado, szpinaku, ananasa, mięty, wody
(awokado to skarbnica glutationu , który chroni i odtruwa cały organizm)

zdrowe menu

Filozofia Wellbeing
podczas Twojego eventu

Wierzymy, że jedzenie to nie tylko potrzeba fizjologiczna, ale również forma radości i celebracji. Dlatego nasze dania prezentowane są w sposób piękny i apetyczny, aby dostarczyć Ci nie tylko smakowych uniesień, ale i estetycznej przyjemności. Nasze śniadania, lunche oraz stacje live cooking są starannie przygotowywane z najświeższych, lokalnie pozyskiwanych składników, aby dostarczyć Ci najwyższej jakości potrawy, pełne wartości odżywczych. Skupiamy się na zrównoważonym żywieniu, które wspiera Twoją energię, odporność oraz zdrowie psychiczne.

Śniadanie serwowane z daniem głównym do wyboru

Przystawka
Burrata z pieczonymi pomidorkami i orzechami pinii w syropie klonowym
(pieczone pomidory to bomba likopenu o silnym działaniu przeciwstarzeniowym)

Danie główne
Frittata z jaj perlic z brokułem, czerwoną papryką i oliwkami w sosie ze świeżych ziół
(brokuł to skarbnica sulforafanu , który działa przeciwzapalnie, ochronnie i regulująco na procesy zachodzące w całym organizmie, włącznie z profilaktyką nowotworową)
lub
Bowl z nasionami dyni i pestkami słonecznika z warzywami: „ryż” z kalafiora, różyczki brokułu, pomidorki koktajlowe, papryka, szczypiorek w oleju lnianym z awokado
(oleje te mają korzystny wpływ na gospodarkę lipidową i zachowanie odporności)

Deser
Wegańska tarta migdałowa z kremem czekoladowym z kakao ze zrównoważonych upraw, z daktylami
i borówkami
(kakao dzięki dużej zawartości antyoksydantów opóźnia procesy starzenia i może przyczyniać się do poprawy pamięci)

Śniadanie w formi bufetowej 

Przystawki
Kremowy jogurt kokosowy z tartą marchewką i suszoną morwą
(morwa biała obniża poziom cukru we krwi i działa przeciwmiażdżycowo)

Energetyczne smoothie śniadaniowe: waniliowe mleko sojowe, matcha , płatki owsiane, jagody goji
(matcha wzmacnia odporność, pobudza i zwiększa wydolność intelektualną)

Hummus z burakiem i świeżą natką
(pietruszka to bomba witaminy C, zapobiega infekcjom i sprzyja oczyszczaniu z toksyn)

Hummus z chili i kolendrą
(kolendra przyspiesza trawienie, odtruwa, normalizuje poziom cukru we krwi i uspokaja, działa przeciwbakteryjnie i przeciwpasożytniczo)

Hummus z bobu z suszonym koprem włoskim
(koper włoski działa łagodząco na układ pokarmowy)

Szaszłyki z pieczonych pomidorków z fetą, czarnym czosnkiem i oliwkami
(czarny czosnek nie powoduje przykrego zapachu z ust jeśli jest świeży, to naturalny antybiotyk korzystnie wpływający na odporność, układ krążenia i pokarmowy)

Bliny z cukinii i marchewki z wędzonym łososiem, koperkową oliwą i awokado
(łosoś zwiera kwasy tłuszczowe omega 3 oraz omega 6 działające silnie przeciwutleniająco i przyczyniające się do prawidłowego funkcjonowania układu immunologicznego)

Tabbouleh z bulgurem , świeżymi pomidorami, nacią pietruszki, orzechami nerkowca i granatem
(granat pomaga obniża poziom cholesterolu i zawiera polifenole , które wspierają organizm w walce z nowotworami)

Canapés
WEGE: hummus, guacamole , suszone pomidory, rukola , bułka pełnoziarnista
POLSKA: twaróg tłusty, czarnuszka, ogórek zielony, sałata masłowa, bułka owsiana
OMEGA: łosoś wędzony, awokado, jajko w koszulce, koper, bajgiel z sezamem
SIŁACZA: pierś indyka sous vide, szpinak, sos chrzanowy, burak, bagietka na zakwasie
SMAKOSZA: kozi ser, sos figowy, orzechy włoskie, roszponka, pomidor, bagietka francuska

Desery
Muffiny migdałowe z mąki migdałowej, z jogurtem greckim i granatem
Pudding chia z mlekiem owsianym i melonem z orzechową granolą
Owsianka z brule z cukru trzcinowego z owocami leśnymi
Jogurtowe ptasie mleczko z malinami i gorzką czekoladą
Tapioka z mlekiem kokosowym, cząstki świeżego kokosa, mango

Lunch w formi bufetowej 

Przystawki
Białe szparagi w oliwie infuzowanej rumiankiem
(rumianek jest korzystny dla całego układu pokarmowego, wycisza i działa przeciwzapalnie)

Mini ośmiorniczki w świeżym zielonym pesto
(bazylia przyspiesza przemianę materii, działa rozkurczowo i przeciwzapalnie)

Pieczony bakłażan z vinaigrette malinowym i orzechami włoskimi
(orzechy włoskie zawierają dużo kwasów tłuszczowych wielonienasyconych wspomagających pracę mózgu oraz odporność)

Pak choi z pieczarkami i sezamem
(sezam jest bogatym źródłem wapnia, zapobiega rozwojowi miażdżycy i niektórych nowotworów)

Kwiaty dyni nadziewane ricottą, suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim
(czosnek niedźwiedzi wykazuje działanie przeciwwirusowe, antybakteryjne i stymulujące odporność w jeszcze większym stopniu

Dania główne
Wegańskie kaszotto z kombu
(glony kombu wspomagają trawienie i są skarbnicą jodu)

Dyniowe tofu z dzikim ryżem oraz jarmuż blanszowany z cytryną
(jarmuż działa ochronnie na układ nerwowy, odporność i układ sercowo naczyniowy)

Pstrąg z Zielenicy na purée z groszku i mięty
(pstrąg ma najwyższą zawartość niezbędnych kwasów tłuszczowych omega 3 wśród ryb słodkowodnych)

Halibut w sosie wasabi i kasza jaglana z granatem i ogórkiem
(owoce granatu, zwane owocami życia, hamują powstawanie wolnych rodników i opóźniają starzenie)

Desery
Szarlotka z ekologicznych jabłek na spodzie z granoli
(cynamon to przyprawa o silnych właściwościach antyoksydacyjnych i regulujących gospodarkę cukrową)

Pieczona dynia z cynamonem i krem kokosowy

Tatar z ananasa, sos jogurtowy z marakują i kandyzowany imbir
(ananas to źródło bromelainy , która stymuluje trawienie, wspomaga o dchudzanie i działa przeciwzapalnie)

Smoothie „forever young ” z awokado, szpinaku, ananasa, mięty, wody
(awokado to skarbnica glutationu , który chroni i odtruwa cały organizm)

Stacje kulinarne Wellbeing

Odkryj nasze stacje live cooking Wellbeing i rozkoszuj się świeżymi smakami, które dostarczą Twojemu ciału i umysłowi niezwykłej energii i radości. 
Poke bowls – eksplozja kolorów i smaków prosto z Hawajów! Zanurz się w oceanie smaków w zdrowej i odżywczej formie. Rybna i sushi – dla miłośników rybnych delikatności i sztuki kulinarnej! Oddaj się rozkoszy smaku, która rozbudzi Twoje zmysły. Burgery vege – smakowa podróż do krainy roślinnych pyszności! Zaskocz swoje kubki smakowe, ciesząc się zdrowym i sycącym posiłkiem.

Poke bowls

HAWAII BOWL: brązowy ryż, marynowany tuńczyk, ananas, rzodkiewka, fasolka mung , avocado, sezam, sos sriracha
THAI BOWL: ryż, łosoś, limonka, cukinia, groszek cukrowy, kolendra, mango, orzechy nerkowca, sos ponzu
MISO BOWL: makaron ryżowy, krewetki, kalarepa, pak choi , dymka, pikantna marchewka, sos miso
VEGE BOWL: makaron ryżowy, olej sezamowy, sałatka wakame , zielony ogórek, avocado, papryka, sos cytrusowo imbirowy
SWEET BOWL: tapioka w mleku kokosowym, świeży kokos, limonka, granat, liczi , płatki migdałów

Rybna i sushi

ŚLEDŹ MATIAS (oryginalny holenderski) z plasterkami jabłka i wasabi oraz pietruszką na opalanej chałce
* w wersji wegańskiej korzenie selera smażone w nori, podane z jabłkiem i wasabi
SARDYNKI Z RATATOUILLE (papryka, cukinia, pomidory) oraz ziemniaki z masłem i wędzoną solą
* w wersji wegańskiej ratatouile z pieczoną marchewką w sezamie
NIGIRI Z HALIBUTA marynowanego w kombu
* w wersji wegańskiej awokado z serkiem z orzechów nerkowca i marynowanym imbirem zawinięte w nori

Burgery vege

BURGER Z GRYKĄ EKSPANDOWANĄ z orkiszem, hummusem z pastą sezamową, burgerem z grochu z dodatkiem szpinaku i ziarnami prażonego słonecznika
BURGER Z MĄKI JAGLANEJ z ekologicznych upraw z bobem i słodkim groszkiem z kuminem rzymskim, z papryczką chilli i bazylią
BURGER Z PSZENICY DURUM z majonezem z awokado, malinowych pomidorów z polnymi ziołami: oregano, tymiankiem, świeżo mielonym pieprzem
BURGER ORKISZOWY z młodej kapusty i ciecierzycy z siemieniem lnianym
BURGER Z BATATÓW z konfiturą z czerwonej cebuli z guacamole i sosem Ajvar

Wyselekcjonowana oferta napoi

Zapraszamy Cię do wyjątkowej podróży przez smaki i dobroczynne właściwości naszych napojów Wellbeing. Każdy z nich to wyraz troski o Twoje zdrowie i radość płynąca z kubka. Odpręż się, zanurz się w świecie aromatów i pozwól sobie na chwilę zatopienia w zmysłowym doświadczeniu.

Kawa organiczna: Lavazza Expert Tierra, Bio Organic Intenso
(jakość, ekologia, zaangażowanie, świadomość, troska
o naturę, wsparcie lokalnych plantatorów, doskonały
smak i aromat włoskiego espresso)
lub
Kawa zielona: Brazil Santos
Wybór herbat herbapol:
pokrzywa z pigwą, zielona z cytryną, mięta, malina
Woda gazowana i niegazowana (z imbirem lub z cytryną i miętą)

Napoje ziołowe Herbapol na zimno:
DETOX: pokrzywa, pigwa i zielona herbata
URODA: skrzyp cytrusy i zielona herbata
AKTYWNOŚĆ: mięta, mango, żeń szeń i zielona

Napar z róży, rumianku, aronii i bzu
Napar jabłkowo – żurawinowy
Napar z imbiru i pomarańczy

Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc / Marlborough – Nowa Zelandia
Wino wytrawne. Owoce do produkcji tego wina pochodzą z winnic rozmieszczonych w regionie Marlborough. Żywe SauvignonBlanc wybucha owocową sałatką z dojrzałym agrestem, passiflorą, świeżą limonką i egzotycznymi aromatami ziół. Wzbudza ciekawość w ustach, intensywne i pełne, dające odświeżającą, czystą kwasowość. Polecane do białego mięsa, ryb i sałatek z łososiem, pomidorem, fasolą i ziemniakami.

Villa Maria Private Bin Gewurztramine
Wino wytrawne. Gewurztraminerz winnicy Joseph Solerz HawkesBay, gdzie od 2001 roku stosuje się organiczne metody upraw winorośli. Bukiet przepełniony płatkami róży i przypraw. Bardzo bogate, wyważone zakończenie. Znakomity partner do większości potraw.

Chablis Stinte Claire / A.O.C. Chablis / Francja
Wino wytrawne. Chabiliswyraża z finezją typowe „terroir” (siedlisko/podłoże) charakterystyczne w regionie Chabilis: Kimmeridgian. Szata ze srebrzystoszarymi refleksami. Nos z dominującymi przyjemnymi i delikatnymi nutami kwiatów oraz owoców cytrusowych. Wino znakomicie wyważone, oddające mineralność gleby. Dojrzewa 9 miesięcy w kadziach ze stali nierdzewnej. Rekomendowane do owoców morza, tłustych ryb (łosoś, tuńczyk) czy kozich serów. NAGRODY -88/90 pkt -Stephen Tanzer’s, International Wine Cellar, 87 pkt -Wine Advocate.

Galeam Monastrell Organic Wine / D.O.P. Alicante – Hiszpania
Wino wytrawne. Wino z organicznych upraw w regionie Alicante. Rubinowa barwa. Intensywne owocowe aromaty z niuansem przypraw. W smaku pełne ciała, pozostawiające długi finisz. Znakomite do czerwonego mięsa, pieczeni, dziczyzny, serów.

Warsztaty Wellbeing

Z psychodietetykiem Angeliką Motopulos

Wasz event możecie wzbogacić wartościową wiedzą na temat świadomego odżywania oraz technik relaksacji ciała i umysłu. Warsztaty poprowadzi nasza profesjonalna dietetyk, szkoleniowiec i mówca motywacyjny Angelika Motopulos. Swoją rozległą wiedzę z zakresu dietetyki, zdrowia publicznego, coachingu i mentoringu zdobyła między innymi w trakcie studiów magisterskich z psychologii klinicznej.

„Mindfullnes lunch” -> ćwiczenie z uważności w jedzeniu + omówienie wpływu świadomego jedzenia na zdrowie i samopoczucie (m.in. utrzymanie i redukcję wagi, prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego i redukcja napięcia)

Wykład zawiera informacje dotyczące produktów polecanych przy zwiększonym obciążeniu układu nerwowego (co jeść, w jakiej formie i o jakich porach)

Pokaz i wykonanie treningu Jakobsona -technika relaksacji mająca za zadanie rozluźnienie mięśni –nie wymaga specjalnego sprzętu, uczestnicy wykonują polecenia w pozycji siedzącej) + omówienie korzyści z regularnego stosowania tej i innych metod relaksacji (m.in. ograniczenie dolegliwości)

angelika

DZIAŁ HANDLOWY

Zapraszamy do kontaktu

Małgorzata Bronowska

Dyrektor ds. sprzedaży

+48 22 55 86 736
+48 608 413 267
malgorzata.bronowska@belvedere.com.pl

Andrzej Średnicki

Zastępca dyrektora ds. sprzedaży

+48 22 558 67 44
+48 734 157 995
andrzej.srednicki@belvedere.com.pl

Małgorzata Momot

Starszy specjalista ds. sprzedaży

+48 22 558 67 66
+48 604 613 902
malgorzata.momot@belvedere.com.pl

Maja Kurowska

Starszy specjalista ds. sprzedaży

+48 22 558 67 34
+48 600 815 460
maja.kurowska@belvedere.com.pl

Ewa Kacperczyk

Specjalista ds. sprzedaży

+48 22 558 67 70
+48 603 446 778
ewa.kacperczyk@belvedere.com.pl

Sprawdź również inne oferty
Belvedere Catering

Catering dla firm

Wyjątkowa obsługa

Wykwinty bankiet firmowy

Oprawa kulinarna bankietów firmowych, która wyniesie Twoje wydarzenia na szczyt.

Sprawdź pełną ofertę

Catering na wesela

Zaskakujące smaki

Catering na wesela

Nasi Szefowie Kuchni doradzą, jakie menu wybrać na tę wyjątkową uroczystość.

Sprawdź pełną ofertę

Catering eventowy

Sprawdź nasz rozwiązania

Catering eventowy

Sprawdź rozwiązania realizowane z myślą o potrzebach naszych klientów.

Sprawdź pełną ofertę

Oprawa meczowa

Catering na Stadionie Legii

Oprawa meczowa

Od lat zapewniamy na Stadionie Legii Warszawa wyśmienitą kuchnię, unikatowy design oraz obsługę na najwyższym poziomie

Sprawdź pełną ofertę
Menu