Autorskie słodkości, przygotowane przez Belvedere Catering, wyniosą na wyższy poziom oprawę kulinarną Twojego wydarzenia.
W Belvedere Catering wiemy doskonale jak ważny jest każdy, nawet najdrobniejszy aspekt organizowanego wydarzenia. Od wykwintnie przyrządzonego menu wytrawnego, przez ekspercki serwis po słodkie zwieńczenie kulinarnego festiwalu smaków. Chcesz zrobić jeszcze większe wrażenie wśród zaproszonych Gości? Powiększ ofertę kulinarną planowanego eventu o słodkie bufety, które wyniosą na wyższy poziom jego oprawę gastronomiczną.
Oferujemy największy na rynku wybór słodkości serwowanych w formie bufetu - od szlachetnych deserów artystycznych, przez ciepłe lody na patyku skrywające w sobie paletę słodkich smaków, po ręcznie wykonane praliny i trufle.
Przygotowując desery wykorzystujemy najwyżej jakości składniki. W naszej pracowni króluje bezkonkurencyjna belgijska czekolada Callebaut, a jej szlachetne linie Singel Origin w połączeniu z wyrazistymi przyprawami, świeżymi owocami oraz naturalnymi pastami stanowią tajemnicę głębi smaku i aromatu naszych deserów.
Zaprojektowane przez nas smaki zamykamy w nowoczesne formy oraz precyzyjnie wykańczamy. Nasi technolodzy dbają o to, aby niezależnie od warunków atmosferycznych, desery prezentowały się znakomicie od pierwszej do ostatniej minuty eventu.
Nasze propozycje słodkich bufetów są starannie przemyślane. Oferujemy unikalne ich aranżacje oraz szeroki wybór słodkości zachwycających kompozycjami smakowymi, przeróżnymi kształtami oraz kolorami, które możesz harmonizować ze stylem swojego wydarzenia.
Prostota i elegancja stylizacji sprawdzi się podczas wydarzeń organizowanych w stylowych, nowoczesnych wnętrzach. Idealna kompozycja zarówno dla wydarzeń prywatnych jak i biznesowych. Złoty kolor słodkich zdobień podbija szyk prostych, deserowych form otulonych lustrzanymi wykończeniami o nasyconych kolorach czerni, bieli, brązu i czerwieni.
Oryginalna stylizacja bufetowa idealnie współgrająca z dekoracjami wpisującymi się w klimat imprez w stylach vintage oraz boho. Poprzez zachowanie nieregularności tekstur oraz bogate zdobienia świeżymi owocami wykończenie słodkości w bufecie przywodzi na myśl bliskość natury.
Stylizacja bufetowa stworzona z myślą o przyjęciach w klasycznym stylu bankietowym ale jej lekka stylistyka doskonale też sprawdzi się podczas przyjęć organizowanych na świeżym powietrzu. Proste formy deserowe utrzymane w pastelowej kolorystyce. Lustrzane oraz zamszowe wykończenia harmonijnie współgrają z naturalnymi teksturami wypieków bogato dekorowanych owocami.
Stylizacja bufetowa utrzymana w stylistyce glamour. Idealnie komponuje się również z tradycyjnym stylem bankietowym. Desery w bufecie to różnorodność typów słodkości, ich form oraz wykończeń. Od lekkich tart, przez nowoczesne desery artystyczne i kultowe eklery, po klasyczne wypieki ułożone na paterach.
Do wyboru smaki:
Brownie czekoladowe z kremem orzechowym i ziarnem kakaowca
Mus migdałowy z czerwoną porzeczką
Mus z białego maku z czarną porzeczką i orchideą
Mus malinowy z praliną z owoców leśnych
Financier z orzecha włoskiego z solonym karmelem
Mus kokosowy z białym rumem, mango i markują
Mus z białej czekolady z bergamotką i karmelizowanym ananasem
Mus z mlecznej czekolady whisky Glenlivet
Tiramisu z karmelem i cremoux doppio
Mus z wytrawnej czekolady z prażoną kawą i karmelizowaną pomarańczą
Do wyboru: wariant mini: 45 g | wariant mono: 90 g
Przyjmując zamówienie ustalamy preferowaną kolorystykę oraz strukturę wykończenia (czekolada, zamsz, polewa lustrzana lub matowa, rosche), a także dekorację (pyłki, płatki złota, owoce, zioła, żele, pianka, prażynka, kamień bezowy, dedykowane dekoracje z czekolady, masy cukrowej, lub sable.
Lody
Do wyboru smaki
Mus migdałowy z mango i marakują oraz miętą w polewie czekladowej
Mus malinowy z konfiturą malinową i yuzu w polewie czekoladowej
Waga: 60 g
Lizaki
Do wyboru smaki
Lizak z białej czekolady z chrupką karmelową
Lizak z ciemnej czekolady z chrupką z orzecha laskowego
Lizak z orzechami pecan
Lizak z chrupką z liofilizowanej truskawki
Lizak o smaku mango i marakuji
Waga: 20 g
Przyjmując zamówienie ustalamy preferowaną kolorystykę oraz strukturę wykończenia (czekolada, zamsz, polewa lustrzana lub matowa, rosche), a także dekorację (pyłki, płatki złota, owoce, zioła, pianka, prażynka, kamień bezowy, dedykowane dekoracje z czekolady, masy cukrowej, lub sable
Do wyboru smaki
Tarta czekoladowa
Tarta cytrynowa
Tarta karmelowa
Tarta z owocami sezonowymi
Do wyboru: wariant mini: 45 g | wariant mono: 90 g
Do wyboru smaki ptysiów:
Ptyś pistacjowy z maliną i praliną z czerwonych owoców
Ptyś solony karmel z morelą
Ptyś czekoladowy z mango i marakują
Ptyś waniliowy z konfiturą wiśniową
Ptyś solona pistacja z praliną pistacjową i świeżymi malinami
Ptyś pinacolada z Malibu
Ptyś z owocami leśnymi
Ptyś z kremem migdałowym, konfiturą truskawkową i tymiankiem
Do wyboru: wariant mini: 45 g | wariant mono: 90 g
Do wyboru smaki eklerów:
Ekler egzotyczny z limonką i bazylią
Ekler czekoladowy z praliną sezamową
Ekler pistacjowy z rokitnikiem
Ekler o smaku orzecha laskowego z owocami leśnymi
Ekler waniliowy z kremem pâtisserie
Waga: 80 g
Do wyboru smaki
Nasiona chia z mango, na jogurcie
Tiramisu
Panacota z truskawkami i calamansi
Waga: 40 g
Do wyboru smaki bez:
Beza z kremem Mascarpone i marakują
Beza waniliowa z malinami
Beza kawowa z karmelem i daktylami
Beza czekoladowa z orzechami włoskimi
Waga: 80 g
Do wyboru smaki babeczek:
Babeczka czekoladowa z kawałkami czekolady
Babeczka waniliowa z owocami
Babeczka czekoladowa z kremem karmelowym
Babeczka waniliowa z kremem chatilly
Do wyboru: wariant mini: 30 g | wariant mono: 60 g
Do wyboru smaki:
Makaronik Grand Marnier
Makaronik pistacjowy z marakują
Makaronik solony karmel
Makaronik malinowy
Makaronik biały mak
Makaronik orzech laskowy
Makaronik mleczna czekolada
Makaronik kokosowy
Makaronik whisky Black Johny Walker
Makaronik różany z truskawką
Waga: 20 g
Do wyboru samki trufli:
Trufla w liofilizowanym mango
Trufla w liofilizowanej malinie
Trufla w liofilizowanej czarnej porzeczce
Trufla w kakao ze złotem
Trufla w roshe czekoladowym
Waga: 20 g
Do wyboru samki pralin:
Wytrawna z nadzieniem o smaku likieru kawowego Kahlua
Mleczna z nadzieniem o smaku pistacji z solą himalajską
Wytrawna z nadzieniem o smaku owoców leśnych i Żubrówki
Mleczna z nadzieniem o smaku orzechów laskowych
Wytrawna z nadzieniem o smaku whisky Johnny Walker
Mleczna z nadzieniem o smaku pomarańczy i likieru Grand Marnier
Mleczna z nadzieniem o smaku szarlotki z cynamonem
Mleczna z nadzieniem o smaku mango i marakui
Wytrawna z nadzieniem o smaku brownie
Mleczna z nadzieniem o smaku piernika
Waga: 10 g
Do wyboru samki:
Karmelowa z owocami sezonowymi
Mleczna z owocami sezonowymi
Wytrawna z owocami sezonowymi
Biała z owocami sezonowymi
Ruby z owocami sezonowymi
Waga: 0d 7 kg
Do wyboru samki:
Beza z kremem Mascarpone i z marakują | 1 kg
Beza waniliowa z malinami | 1 kg
Beza kawowa z karmelem i daktylami | 1 kg
Beza czekoladowa z orzechami włoskimi | 1 kg
Daquoise pistacjowy z żurawiną | 1,8 kg
Sernik z białą czekoladą | 1,8 kg
Brownie z kremem czekoladowym | 1,8 kg
Tarta z owocami sezonowymi | 1,5 kg
Torcik Marcello | 2 kg
Szarlotka z migdałami i cynamonem | 2 kg
Zamów dowolne słodkości w wybranej odsłonie smakowej, wskaż nam preferowaną kolorystykę oraz formę wykończenia.
+48 22 55 86 736
+48 608 413 267
malgorzata.bronowska@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 44
+48 734 157 995
andrzej.srednicki@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 66
+48 604 613 902
malgorzata.momot@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 34
+48 600 815 460
maja.kurowska@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 70
+48 603 446 778
ewa.kacperczyk@belvedere.com.pl
Oprawa kulinarna bankietów firmowych, która wyniesie Twoje wydarzenia na szczyt.
Sprawdź pełną ofertęNasi Szefowie Kuchni doradzą, jakie menu wybrać na tę wyjątkową uroczystość.
Sprawdź pełną ofertęSprawdź rozwiązania realizowane z myślą o potrzebach naszych klientów.
Sprawdź pełną ofertęOd lat zapewniamy na Stadionie Legii Warszawa wyśmienitą kuchnię, unikatowy design oraz obsługę na najwyższym poziomie
Sprawdź pełną ofertę