Autorskie menu na wydarzenia plenerowe przygotowane przez znakomitych szefów kuchni Belvedere Catering.
Eleganckie garden party w zielonych ogrodach, firmowe pikniki nawet dla 5000 osób, sezonowe koktajle na świeżym powietrzu – każda z tych okazji zasługuje na wyjątkową oprawę.
Belvedere Catering łączy kulinarne rzemiosło z kreatywnością, tworząc menu dopasowane do charakteru wydarzenia. Autorskie potrawy, live cooking, bufety tematyczne i sezonowe składniki – wszystko po to, by każde wydarzenie plenerowe stało się niezapomnianym doświadczeniem.
Tworzymy smak, który nadaje klimat.
Serwujemy wyjątkowe kulinarne doświadczenia – w każdym miejscu i dla każdej liczby gości. Od kameralnych garden party po pikniki dla 5000 osób, dopasowując menu do rangi i charakteru wydarzenia.
Za kulinarną stroną Belvedere Catering stoi autorska struktura najlepszych szefów kuchni, dbających o smak i najwyższą jakość składników – z Davidem iGaboriaud na czele.
Tworzymy unikalne stylizacje kulinarne dopasowując je do każdego typu eventu i nadając mu odpowiedniej rangi. Oprawę kreujemy w oparciu o najnowsze światowe trendy.
Nasz zespół tworzą najlepsi specjaliści na rynku, którzy służą profesjonalnym doradztwem na każdym etapie wydarzenia począwszy od wyboru menu i stylizacji do opieki w miejscu wydarzenia.
W Belvedere Catering doskonale wiemy, jak ważną rolę odgrywają kulinaria podczas wydarzeń plenerowych – zwłaszcza takich jak pikniki i garden party.
Dlatego nasze menu na tego typu okazje jest starannie przemyślane – lekkie, sezonowe i różnorodne, tak aby idealnie dopasować się do charakteru spotkania oraz oczekiwań gości, niezależnie od skali i stylu wydarzenia.
Dania z grilla
Udka i skrzydełka kurczaka w sosie miodowo-imbirowym
Karmazyn w maśle czosnkowym
Karkówka marynowana w sosie musztardowo -rozmarynowym
Cukinia i bakłażan
Kaszanka z przyprawami z cebulką
Kiełbasa wiejska
Bar sałatkowy
Sałatka z malinowych pomidorów
Świeży ogórek z jogurtem i czosnkiem
Sałatka Coleslaw z musztardą i natką pietruszki
Sałatka z kapusty pekińskiej ze świeżymi warzywami
i ziołowym vinaigrette
Smalec ze skwarkami i cebulką
Hummus klasyczny z cieceirzycy
Dodatki
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Sosy do mięs: BBQ, rosyjski, musztardowy, tzatziki, ketchup
Chrzan i sos czosnkowy
Ogórki świeże, kiszone, małosolne, pomidory, papryka
Desery
Placek drożdżowy z kruszonką
Placki z owocami: rabarbarem, śliwkami, jabłkami
Kosze świeżych owoców
Dania z grilla
Grillowana kiełbasa wędzona z sosami
Filety z morskiej ryby z masłem pomarańczowym
i pieczoną cytryną
Szaszłyki bałkańskie cevapcici z ajwarem
Steki tofu z sosem teriyaki i tartym imbirem / V
Karkówka w bejcy rozmarynowej / B
Wegańskie humusy z papryki, zielonego groszku, ciecierzycy
z chlebkiem pita / W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Sosy do mięs: BBQ, rosyjski, musztardowy, tzatziki, ketchup
Dodatki warzywne z grilla
Grillowane sezonowe warzywa z oliwą
i wędzoną solą / VWBW
Pieczone, młode ziemniaki z ziołowym masłem, koperkiem
i dymką / BW
Bar sałatkowy
Salata rzymska z grillowanym kurczakiem, parmezanem, koktajlowymi pomidorkami, czerwoną cebulą i sosem Cezar / B
Sałatka z kalarepy z czekoladowymi pomidorami
i czarnymi oliwkami z serem bałkańskim / WB
Liście młodych sałat z bobem i piklowanym rabarbarem / VW
Desery
Ciasto piaskowe z prażonymi jabłkami i waniliowym
kremem patisserie
Sernik wiedeński z brzoskwinią
Szarlotka cynamonowa z migdałową kruszonką
Dania zimne
Pomidory malinowe z plastrami mozzarelli di Buffalla, zielonym pesto bazyliowym i włoską oliwą / WB
Carpaccio z pieczonych, kolorowych buraków z malinowym winegretem, prażonymi orzechami włoskimi i kremem balsamicznym
Grillowane karczochy z kremową burrattą i winegretem cytrusowym
Blanszowane szparagi z sosem Aioli / WB
Gotowane brokuły i kolorowe kalafiory z oliwą extra virgin
i prażonymi płatkami migdałów / WB
Ogrodowe, sezonowe sałaty z winegretem: ziołowym, cytrusowym i balsamicznym / BW
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Sosy do mięs: BBQ, rosyjski, musztardowy, tzatziki, ketchup
Ogórek małosolny, kiszony, chrzan i sos czosnkowy
Dania z grilla
Bałkańskie, wieprzowe kofty z kuminem i miętą / L
Karkówka marynowana w musztardzie francuskiej, czosnku
i rozmarynie / GL
Satay z kurczaka z masłem orzechowym / GL
Stek rzeźnika z salsą verde / GL
Grillowane białe kiełbaski z ziołami i czosnkiem
Medaliony z norweskiego łososia z ziołowym masłem / B
Kolorowe, warzywne szaszłyki z marynowanym tofu / WL
Grillowane sezonowe warzywa z oliwą i wędzoną solą / BW
Pieczone młode ziemniaki z ziołowym masłem, koprem
i dymką / BW
Grillowana sałata rzymska z oliwą truflową i płatkami
soli maldon / BL
Pieczone bakłażany w zielonym pesto z oliwą extra virgin / BLW
Desery
Babka zebra z cynamonem
Szarlotka z brzoskwiniami, kruszonka i migdałami
Financier pistacjowy z galaretką pate de fruit i marakują
Dania z grilla
Pieczony karmazyn z limonką, pieczonym czosnkiem
i liściem bananowca
Biała kiełbasa w bejcy gryczanej z wędzoną papryką
Kaszanka z karmelizowaną cebulką, sosem musztardowym
i młoda dymką
Grillowane udka kurczaka z ziołami greckimi i sosem tzatziki / B
Mini hot dogi z grillowaną, wegańską parówką z fasoli i grochu, z sosem rosyjskim, chrupiącymi ogórkami i prażoną cebulką
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Sosy do mięs: BBQ, rosyjski, musztardowy, tzatziki, ketchup
Dodatki warzywne z grilla
Grillowane, sezonowe warzywa z oliwą
Pieczone młode buraki w wędzonej soli z oliwą rydzową / V
Pieczone ziemniaki z serkiem ziołowym, koperkiem
i dymką
Bar sałatkowy
Letnia sałata z kolorowych sałat z francuskim dresingiem / BW
Plastry pomidorów z serem feta, oliwą ziołową
i kaparami /BW
Liście szpinaku z kozim serem i truskawkami z sosem jogurtowym i oliwkami / W
Paluszki warzywne z dipami / VW
Ogórek małosolny, kiszony, chrzan, sos czosnkowy
Desery
Owoce sezonowe
Muffinka z budyniem i owocami
Babka piaskowa
Dania zimne
Liście sałaty rzymskiej z sałatką krabową, grillowaną kukurydzą, zielonym ogórkiem i selerem / B
Wrapy z kremowym grillowanym łososiem, serem Philadelphia
i warzywami
Chrupiące krążki cebulowe z dipem kowbojskim / W
Klasyczna sałatka Coleslaw ze świeżo tartym chrzanem / WB
Sałatka Waldorff z marynowanym selerem, jabłkiem grany smith, winogronami i prażonymi orzechami z sosem jogurtowym / WB
Sałatka Cob z grillowanym kurczakiem, chrupiącym boczkiem, jajkiem, warzywami i winegretem z sosem Worcestershire / B
Amerykańska sałatka ziemniaczana z jajkiem na twardo, szczypiorem, koprem i sosem majonezowym / B
Chrupiące nachos z dipami: guacamole, serowym
i salsą pomidorową / B
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Sosy do mięs: BBQ, rosyjski, musztardowy, tzatziki, ketchup
Ogórek małosolny, kiszony, chrzan i sos czosnkowy
Dania z grilla
Żeberka wieprzowe w sosie BBQ / BL
Grillowany kurczak w marynacie cayenne / BL
Mini burgery wołowe w bułce brioche z chrupiącą sałatą, warzywami i sosem amerykańskim
Mini wegetariańskie burgery z grillowanymi boczniakami, serem cheddar, chrupiącymi sałatami, warzywami i sosem amerykańskim /W
Grillowane steki z łososia z sosem chimichurri / L
Portobello zapiekane z kremowymi pomidorami
i tabasco / W
Kolby kukurydzy z syropem klonowym i masłem / W
Sezonowe, ogrodowe warzywa z ziołami i winegretem / WL
Pieczone połówki ziemniaków w mundurkach
z kwaśną śmietaną i wędzoną papryką / W
Desery
Brownie malinowe z czekoladą ruby
Ciasto kasztanowe z kajmakiem
Tarta z truskawkami
Mini burgery z wołowiną, bułką brioche, chrupiącą sałatą
i warzywami z klasycznym sosem
Hot dog z domowymi frankfurtkami z ketchupem
z buraka i prażoną cebulą
Grillowane mini kolby kukurydzy z oliwą i syropem klonowym
Szaszłyki z kurczaka z masłem orzechowym
i warzywami
Chrupiące warzywa z gospodarstwa: pomidorki koktajlowe, marchewki, ogórek, kalafior z dipami – jogurtowym, hummusem truskawkowym i hummusem mango
Kolorowe mini wrapy z szynka i kremowym serkiem
Kolorowe mini wrapy z szynką i kremowym serkiem
Roślinne hot dogi z sałatką szwedzką i prażoną cebulką
Gofry i naleśniki z dodatkami
Dania z grilla
Udka i skrzydełka kurczaka w sosie miodowo-imbirowym
Karmazyn w maśle czosnkowym
Karkówka marynowana w sosie musztardowo -rozmarynowym
Cukinia i bakłażan
Kaszanka z przyprawami z cebulką
Kiełbasa wiejska
Bar sałatkowy
Sałatka z malinowych pomidorów
Świeży ogórek z jogurtem i czosnkiem
Sałatka Coleslaw z musztardą i natką pietruszki
Sałatka z kapusty pekińskiej ze świeżymi warzywami
i ziołowym vinaigrette
Smalec ze skwarkami i cebulką
Hummus klasyczny z cieceirzycy
Dodatki
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Sosy do mięs: BBQ, rosyjski, musztardowy, tzatziki, ketchup
Chrzan i sos czosnkowy
Ogórki świeże, kiszone, małosolne, pomidory, papryka
Desery
Placek drożdżowy z kruszonką
Placki z owocami: rabarbarem, śliwkami, jabłkami
Kosze świeżych owoców
Dania z grilla
Grillowana kiełbasa wędzona z sosami
Filety z morskiej ryby z masłem pomarańczowym
i pieczoną cytryną
Szaszłyki bałkańskie cevapcici z ajwarem
Steki tofu z sosem teriyaki i tartym imbirem / V
Karkówka w bejcy rozmarynowej / B
Wegańskie humusy z papryki, zielonego groszku, ciecierzycy
z chlebkiem pita / W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Sosy do mięs: BBQ, rosyjski, musztardowy, tzatziki, ketchup
Dodatki warzywne z grilla
Grillowane sezonowe warzywa z oliwą
i wędzoną solą / VWBW
Pieczone, młode ziemniaki z ziołowym masłem, koperkiem
i dymką / BW
Bar sałatkowy
Salata rzymska z grillowanym kurczakiem, parmezanem, koktajlowymi pomidorkami, czerwoną cebulą i sosem Cezar / B
Sałatka z kalarepy z czekoladowymi pomidorami
i czarnymi oliwkami z serem bałkańskim / WB
Liście młodych sałat z bobem i piklowanym rabarbarem / VW
Desery
Ciasto piaskowe z prażonymi jabłkami i waniliowym
kremem patisserie
Sernik wiedeński z brzoskwinią
Szarlotka cynamonowa z migdałową kruszonką
Dania zimne
Pomidory malinowe z plastrami mozzarelli di Buffalla, zielonym pesto bazyliowym i włoską oliwą / WB
Carpaccio z pieczonych, kolorowych buraków z malinowym winegretem, prażonymi orzechami włoskimi i kremem balsamicznym
Grillowane karczochy z kremową burrattą i winegretem cytrusowym
Blanszowane szparagi z sosem Aioli / WB
Gotowane brokuły i kolorowe kalafiory z oliwą extra virgin
i prażonymi płatkami migdałów / WB
Ogrodowe, sezonowe sałaty z winegretem: ziołowym, cytrusowym i balsamicznym / BW
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Sosy do mięs: BBQ, rosyjski, musztardowy, tzatziki, ketchup
Ogórek małosolny, kiszony, chrzan i sos czosnkowy
Dania z grilla
Bałkańskie, wieprzowe kofty z kuminem i miętą / L
Karkówka marynowana w musztardzie francuskiej, czosnku
i rozmarynie / GL
Satay z kurczaka z masłem orzechowym / GL
Stek rzeźnika z salsą verde / GL
Grillowane białe kiełbaski z ziołami i czosnkiem
Medaliony z norweskiego łososia z ziołowym masłem / B
Kolorowe, warzywne szaszłyki z marynowanym tofu / WL
Grillowane sezonowe warzywa z oliwą i wędzoną solą / BW
Pieczone młode ziemniaki z ziołowym masłem, koprem
i dymką / BW
Grillowana sałata rzymska z oliwą truflową i płatkami
soli maldon / BL
Pieczone bakłażany w zielonym pesto z oliwą extra virgin / BLW
Desery
Babka zebra z cynamonem
Szarlotka z brzoskwiniami, kruszonka i migdałami
Financier pistacjowy z galaretką pate de fruit i marakują
Dania z grilla
Pieczony karmazyn z limonką, pieczonym czosnkiem
i liściem bananowca
Biała kiełbasa w bejcy gryczanej z wędzoną papryką
Kaszanka z karmelizowaną cebulką, sosem musztardowym
i młoda dymką
Grillowane udka kurczaka z ziołami greckimi i sosem tzatziki / B
Mini hot dogi z grillowaną, wegańską parówką z fasoli i grochu, z sosem rosyjskim, chrupiącymi ogórkami i prażoną cebulką
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Sosy do mięs: BBQ, rosyjski, musztardowy, tzatziki, ketchup
Dodatki warzywne z grilla
Grillowane, sezonowe warzywa z oliwą
Pieczone młode buraki w wędzonej soli z oliwą rydzową / V
Pieczone ziemniaki z serkiem ziołowym, koperkiem
i dymką
Bar sałatkowy
Letnia sałata z kolorowych sałat z francuskim dresingiem / BW
Plastry pomidorów z serem feta, oliwą ziołową
i kaparami /BW
Liście szpinaku z kozim serem i truskawkami z sosem jogurtowym i oliwkami / W
Paluszki warzywne z dipami / VW
Ogórek małosolny, kiszony, chrzan, sos czosnkowy
Desery
Owoce sezonowe
Muffinka z budyniem i owocami
Babka piaskowa
Dania zimne
Liście sałaty rzymskiej z sałatką krabową, grillowaną kukurydzą, zielonym ogórkiem i selerem / B
Wrapy z kremowym grillowanym łososiem, serem Philadelphia
i warzywami
Chrupiące krążki cebulowe z dipem kowbojskim / W
Klasyczna sałatka Coleslaw ze świeżo tartym chrzanem / WB
Sałatka Waldorff z marynowanym selerem, jabłkiem grany smith, winogronami i prażonymi orzechami z sosem jogurtowym / WB
Sałatka Cob z grillowanym kurczakiem, chrupiącym boczkiem, jajkiem, warzywami i winegretem z sosem Worcestershire / B
Amerykańska sałatka ziemniaczana z jajkiem na twardo, szczypiorem, koprem i sosem majonezowym / B
Chrupiące nachos z dipami: guacamole, serowym
i salsą pomidorową / B
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Sosy do mięs: BBQ, rosyjski, musztardowy, tzatziki, ketchup
Ogórek małosolny, kiszony, chrzan i sos czosnkowy
Dania z grilla
Żeberka wieprzowe w sosie BBQ / BL
Grillowany kurczak w marynacie cayenne / BL
Mini burgery wołowe w bułce brioche z chrupiącą sałatą, warzywami i sosem amerykańskim
Mini wegetariańskie burgery z grillowanymi boczniakami, serem cheddar, chrupiącymi sałatami, warzywami i sosem amerykańskim /W
Grillowane steki z łososia z sosem chimichurri / L
Portobello zapiekane z kremowymi pomidorami
i tabasco / W
Kolby kukurydzy z syropem klonowym i masłem / W
Sezonowe, ogrodowe warzywa z ziołami i winegretem / WL
Pieczone połówki ziemniaków w mundurkach
z kwaśną śmietaną i wędzoną papryką / W
Desery
Brownie malinowe z czekoladą ruby
Ciasto kasztanowe z kajmakiem
Tarta z truskawkami
Mini burgery z wołowiną, bułką brioche, chrupiącą sałatą
i warzywami z klasycznym sosem
Hot dog z domowymi frankfurtkami z ketchupem
z buraka i prażoną cebulą
Grillowane mini kolby kukurydzy z oliwą i syropem klonowym
Szaszłyki z kurczaka z masłem orzechowym
i warzywami
Chrupiące warzywa z gospodarstwa: pomidorki koktajlowe, marchewki, ogórek, kalafior z dipami – jogurtowym, hummusem truskawkowym i hummusem mango
Kolorowe mini wrapy z szynka i kremowym serkiem
Kolorowe mini wrapy z szynką i kremowym serkiem
Roślinne hot dogi z sałatką szwedzką i prażoną cebulką
Gofry i naleśniki z dodatkami
Menu na kolacje zawiera wyslekcjonowane potrawy z sezonowymi dodatkami.
Nasi szefowie kuchni zadbali o każdy, kulinarny detal, po to aby każe wydarzenie urzekało wyjątkowym stylem i z dobrym smakiem.
Każdemu wydarzeniu dedykujemy najwyższy poziom obsługi w miejscu wydarzenia oraz wyselekcjonowaną obsługę kelnerską.
Dania zimne
Sashimi z arbuza z prażonym sezamem, imbirem, chilli i kwiatami słonecznej lewkonii
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z natki pietruszki i tartej skórki cytryny
Tataki z wołowiny z glazurą sojową, imbirem i lichi
Plastry grillowanej w sezamie polędwiczki wieprzowej z gęstym sosem z truskawek z zielonym pieprzem /G
Pralina z ciecierzycy i daktyli, z łososiową marchewką, kaparami i sosem klonowym z chilli/V/WG/L
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Sałatki
Sałatka z karczkiem wieprzowym w marynacie teriyaki ze świeżo tartym imbirem, szparagami i rukolą/G
Sałatka z młodymi liśćmi szpinaku, kozim serem i malinami
Zupa
Sycylijskie minestrone z młodych warzyw z orzo
Dania gorące
Śródziemnomorski morszczuk z curry i mango, pędami młodego groszku i słodko-kwaśną młodą kapustą z koperkiem
Kurczak kukurydziany z włoską polentą i dzikim brokułem
Plastry mlecznej cielęciny z młodą marchewką, sosem francuskim i orzeszkami /G
Ragoût z wołowiny z polnymi ziołami, groszkiem i pomidorami
Zapiekanka z młodych ziemniaków Boulangere/W/V/G
Warzywa la bohémienne z serem Gruyère
Desery
Namelaka z orzecha laskowego z cremeux kawowym i jeżyną
Mus czekoladowy z karmelizowaną truskawką
Torcik malinowy z kremem waniliowym
Dania zimne
Halibut sousvide z warzywnym ratatouille i kaparowym vinaigrette/G
Pokebowl z łososia, ogórka, papryki i sezamu podane na ryżu /G
Plastry piersi indyka z truskawkami na carpaccio ze świeżego ananasa z sosem sriracha/G
Hummus z kokosem, curry i kalafiorem
Plastry pieczonej polędwiczki z kremem wasabi, pomarańczą i płatkami imbiru /G
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Sałatki
Sałatka z makaronu ryżowego z wołowiną, kolendrą, ogórkiem, imbirem i sezamem /G
Sałatka z mini mozzarellą, pomidorkami cherry, truskawkami i vinaigrette balsamico/W/G
Zupa
Zupa z kimchi, warzywami i quinoa/V/G
Dania gorące
Plastry soczystej wołowiny ze smażonymi listkami szpinaku, młodymi ziemniakami i sosem z kaparami jabłkowymi /G
Pierogi z kaczką, jabłkiem i sosem ze świeżym majerankiem
Morszczuk pieczony w cytrusach ze słodkim zielonym groszkiem, czarną soczewicą i żółtym curry /G
Plastry pulardy z fasolką po polsku, marchewką w pomarańczach i sosem z winogron /G
Smażone tofu z brokułami i sosem sezamowym /V/G
Ryż smażony z warzywami i kuminem/V/G
Kalafior zapiekany z mlekiem kokosowym i bakłażanem grillowanym z sezamem /V/G
Desery
Mini ptysie kokosowe z curdem marakuja
Mus pinacolada z mango i marakują
Torcik truskawkowy z trawą cytrynową
Mus bawarski pistacjowy z maliną
Dania zimne
Filet z węgorza w sosie teriyaki z chipsami ryżowymi i cebulkami chipotle
Pierś kurczaka marynowanego w cytrusach z majonezem curry /G
Tatar z wołowiny z marynowaną kurką /G
Panna Cotta z truflą i kruszonką z oliwą rozmarynową i listkami rukwi wodnej
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Sałatki
Sałatka z brzoskwinią, pieczonym burakiem, fetą, bazylią i orzeszkami pinii /W
Sałatka z truskawkami i serem halloumi, dojrzałym awokado i orzechami makadamia
Zupa
Pikantne flaczki z boczniaka
Dania gorące
Jesiotr pieczony w soli morskiej z młodą botwinką i serkiem ricotta /G
Smażone krewetki z woka z warzywami i sosem sezamowym z ryżem i trawą cytrynową
Perliczka z purée z palonej pietruszki z kukurydzą na maśle, kurkami z patelni i sosem szałwiowym/G
Wolno pieczona wołowina w sosie kurkowym
Młode warzywa z pesto /W/V/G
Nasi goreng-smażony ryż z kurczakiem, warzywami, jajkiem i indonezyjskim sosem Ketjap Manis
Lu farcitnissart-faszerowane warzywa z gałązkami tymianku i bazylii
Desery
Mini ekler z pralin, czerwonych owoców z lemon curdem
Mus karaibski z rumem Dictador12YO
Mus Woodfordwhisky z mleczną czekoladą
Mus ziołowy na palonej białej czekoladzie z ginem Hendricks
Tartaletki z crème pâtissière i owocami
Dania zimne
Terrine z sarny ze smardzami i jałowcem
Sałata z gruszką, fenkułem, serem Lazur i karmelizowanymi orzechami
Karmelizowane piersi perliczki z farszem polskim
Małże na muszli zapiekane z serem Roquefort i szpinakiem/B
Parfait z miętusa z czarnym kawiorem i pumperniklem /B
Torcik z sera koziego z truflami I czarnym pieprzem /B/W
Grillowane karczochy z prażonymi pistacjami /V/L/B
Carpaccio z rostbefu z piklami, sezamem i sosem Worcestershire /B
Kolorowe sałaty z owocami, podhalańską kremową bryndzą i winegretem malinowym
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z kukurydzy z kokosem, imbirem i kurkumą /W/V/B/L
Dania gorące
Konfitowana cielęcina w sosie z czerwonego wina z musztardą francuską
Pieczona kaczka w sosie wiśniowym z czerwonym winem
Pieczony łosoś z sosem beszamelowym ze szpinakiem z płatkami prażonych migdałów
Grillowana cukinia zapiekana z serem pleśniowym z orzechami
Warzywne ratatouille z ziołami prowansalskimi /W
Gnocchi dyniowe z rukolą i prażonymi pestkami słonecznika /W
Gratin z ziemniaków z serem Gruyere i młodą dymką /W/B
Desery
Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia
Mus Pâté à bombe z maliną i orzechem laskowym
Ciastko daktylowe ze słonym karmelem
Pâte choux pistacjowy z kremem malinowym
Crème brûlée z markują
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Sashimi z arbuza z prażonym sezamem, imbirem, chilli i kwiatami słonecznej lewkonii
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z natki pietruszki i tartej skórki cytryny
Tataki z wołowiny z glazurą sojową, imbirem i lichi
Plastry grillowanej w sezamie polędwiczki wieprzowej z gęstym sosem z truskawek z zielonym pieprzem /G
Pralina z ciecierzycy i daktyli, z łososiową marchewką, kaparami i sosem klonowym z chilli/V/WG/L
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Sałatki
Sałatka z karczkiem wieprzowym w marynacie teriyaki ze świeżo tartym imbirem, szparagami i rukolą/G
Sałatka z młodymi liśćmi szpinaku, kozim serem i malinami
Zupa
Sycylijskie minestrone z młodych warzyw z orzo
Dania gorące
Śródziemnomorski morszczuk z curry i mango, pędami młodego groszku i słodko-kwaśną młodą kapustą z koperkiem
Kurczak kukurydziany z włoską polentą i dzikim brokułem
Plastry mlecznej cielęciny z młodą marchewką, sosem francuskim i orzeszkami /G
Ragoût z wołowiny z polnymi ziołami, groszkiem i pomidorami
Zapiekanka z młodych ziemniaków Boulangere/W/V/G
Warzywa la bohémienne z serem Gruyère
Desery
Namelaka z orzecha laskowego z cremeux kawowym i jeżyną
Mus czekoladowy z karmelizowaną truskawką
Torcik malinowy z kremem waniliowym
Dania zimne
Halibut sousvide z warzywnym ratatouille i kaparowym vinaigrette/G
Pokebowl z łososia, ogórka, papryki i sezamu podane na ryżu /G
Plastry piersi indyka z truskawkami na carpaccio ze świeżego ananasa z sosem sriracha/G
Hummus z kokosem, curry i kalafiorem
Plastry pieczonej polędwiczki z kremem wasabi, pomarańczą i płatkami imbiru /G
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Sałatki
Sałatka z makaronu ryżowego z wołowiną, kolendrą, ogórkiem, imbirem i sezamem /G
Sałatka z mini mozzarellą, pomidorkami cherry, truskawkami i vinaigrette balsamico/W/G
Zupa
Zupa z kimchi, warzywami i quinoa/V/G
Dania gorące
Plastry soczystej wołowiny ze smażonymi listkami szpinaku, młodymi ziemniakami i sosem z kaparami jabłkowymi /G
Pierogi z kaczką, jabłkiem i sosem ze świeżym majerankiem
Morszczuk pieczony w cytrusach ze słodkim zielonym groszkiem, czarną soczewicą i żółtym curry /G
Plastry pulardy z fasolką po polsku, marchewką w pomarańczach i sosem z winogron /G
Smażone tofu z brokułami i sosem sezamowym /V/G
Ryż smażony z warzywami i kuminem/V/G
Kalafior zapiekany z mlekiem kokosowym i bakłażanem grillowanym z sezamem /V/G
Desery
Mini ptysie kokosowe z curdem marakuja
Mus pinacolada z mango i marakują
Torcik truskawkowy z trawą cytrynową
Mus bawarski pistacjowy z maliną
Dania zimne
Filet z węgorza w sosie teriyaki z chipsami ryżowymi i cebulkami chipotle
Pierś kurczaka marynowanego w cytrusach z majonezem curry /G
Tatar z wołowiny z marynowaną kurką /G
Panna Cotta z truflą i kruszonką z oliwą rozmarynową i listkami rukwi wodnej
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Sałatki
Sałatka z brzoskwinią, pieczonym burakiem, fetą, bazylią i orzeszkami pinii /W
Sałatka z truskawkami i serem halloumi, dojrzałym awokado i orzechami makadamia
Zupa
Pikantne flaczki z boczniaka
Dania gorące
Jesiotr pieczony w soli morskiej z młodą botwinką i serkiem ricotta /G
Smażone krewetki z woka z warzywami i sosem sezamowym z ryżem i trawą cytrynową
Perliczka z purée z palonej pietruszki z kukurydzą na maśle, kurkami z patelni i sosem szałwiowym/G
Wolno pieczona wołowina w sosie kurkowym
Młode warzywa z pesto /W/V/G
Nasi goreng-smażony ryż z kurczakiem, warzywami, jajkiem i indonezyjskim sosem Ketjap Manis
Lu farcitnissart-faszerowane warzywa z gałązkami tymianku i bazylii
Desery
Mini ekler z pralin, czerwonych owoców z lemon curdem
Mus karaibski z rumem Dictador12YO
Mus Woodfordwhisky z mleczną czekoladą
Mus ziołowy na palonej białej czekoladzie z ginem Hendricks
Tartaletki z crème pâtissière i owocami
Dania zimne
Terrine z sarny ze smardzami i jałowcem
Sałata z gruszką, fenkułem, serem Lazur i karmelizowanymi orzechami
Karmelizowane piersi perliczki z farszem polskim
Małże na muszli zapiekane z serem Roquefort i szpinakiem/B
Parfait z miętusa z czarnym kawiorem i pumperniklem /B
Torcik z sera koziego z truflami I czarnym pieprzem /B/W
Grillowane karczochy z prażonymi pistacjami /V/L/B
Carpaccio z rostbefu z piklami, sezamem i sosem Worcestershire /B
Kolorowe sałaty z owocami, podhalańską kremową bryndzą i winegretem malinowym
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z kukurydzy z kokosem, imbirem i kurkumą /W/V/B/L
Dania gorące
Konfitowana cielęcina w sosie z czerwonego wina z musztardą francuską
Pieczona kaczka w sosie wiśniowym z czerwonym winem
Pieczony łosoś z sosem beszamelowym ze szpinakiem z płatkami prażonych migdałów
Grillowana cukinia zapiekana z serem pleśniowym z orzechami
Warzywne ratatouille z ziołami prowansalskimi /W
Gnocchi dyniowe z rukolą i prażonymi pestkami słonecznika /W
Gratin z ziemniaków z serem Gruyere i młodą dymką /W/B
Desery
Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia
Mus Pâté à bombe z maliną i orzechem laskowym
Ciastko daktylowe ze słonym karmelem
Pâte choux pistacjowy z kremem malinowym
Crème brûlée z markują
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Nieodłącznym elementem udanego garden party z grillem jest wyborne jedzenie – serwowane w swobodnej, lecz eleganckiej oprawie.
W Belvedere Catering dbamy o to, by każde takie wydarzenie było ucztą nie tylko dla podniebienia, ale i dla zmysłów. Nasze menu grillowe to połączenie sezonowych, letnich smaków z finezją podania – świeże warzywa, soczyste mięsa, ryby z polskich stawów i aromatyczne zioła składają się na kulinarną opowieść, której podstawą są produkty od sprawdzonych, lokalnych dostawców.
Wszystkie potrawy i desery przygotowujemy własnoręcznie, z dbałością o każdy detal – bo grill w naszym wydaniu to nie tylko technika, to sztuka smaku.
Finger food
Szynka szwarcwaldzka z melonem i oliwkami
Łosoś wędzony z owocowym kawiorem na tramezzini
Koktajl krabowy z marynowaną krewetką w kolendrze
Capresse z pomidorów koktajlowych z mini kuleczkami
mozzarelli / WL
Tataki z arbuza z prażonym sezamem
Szaszłyki rozmarynowe z arbuzem i fetą
Dania z grilla
Żeberka wieprzowe w sosie BBQ / B
Steki wieprzowe w trawie żubrowej i gorczycy miodowej / B
Pieczone jabłka faszerowane domową kaszanką
Grillowane udka z kurczaka w ziołowej marynacie / LB
Sum z masłem rozmarynowym
Cukinia z ziołami prowansalskimi i oliwą extra virgin / VBL
Grillowana kolorowa papryka z czerwonym pesto / VB
Młode ziemniaki z żaru z crème fraîche i szczypiorkiem / WB
Sałata ogrodowa z cytrusowym vinaigrette / WLB
Liście rukoli z kozim serem, truskawkami i szparagami
Dodatki
Wybór domowego pieczywa (mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne)
Sosy do mięs: ketchup, Sos BBQ, Sos Rosyjski, Sos musztardy
Ogórek małosolny, kiszony, chrzan i sos czosnkowy
Desery
Ciasto czekoladowe z wiśniami i kruszonką
Ciasto pleśniak z jabłkami
Tarta czekoladowa z karmelem
Dania zimne
Focaccia z tuńczykiem, kalarepą i botwiną / W
Wędzony ser koryciński z nowalijkami / W
Trio hummusów – brokułowy, fasolowy i buraczany
z chipsami z chlebka lavash / V
Zielone szparagi z prażonymi orzechami w malinowym vinaigrette / WV
Ogrodowe sałaty z nowalijkami z sosem francuskim
Paprykowe wrapy z marynowanym tofu z bakłażanem
i pomidorami / V
Pilav zawijany w liście winogron / V
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Sosy do mięs: ketchup, Sos BBQ, Sos Rosyjski, Sos musztardy
Ogórek małosolny, kiszony, chrzan i sos czosnkowy
Zupa
Chłodnik z kiszonych ogórków koperku i dymki / V
Dania z grilla
Sataye z polędwiczek z kurczaka w jogurcie z kolendrą
Filet z mazurskiego sandacza z masłem tymiankowym
Steki minutowe z wołowiny marynowane w rozmarynie / LB
Burgery roślinne ze śliwkowym chatneyem / V
Szaszłyki z falafelem, warzywami i miętowym jogurtem
Kolby kukurydzy opiekane w korzennym miodzie / VG
Desery
Ciasto pistacjowe z czerwoną porzeczką
Ciasto piaskowe z herbatą matcha
Owoce sezonowe
Ciasto typu travel cake z muscavado i nasionami chia
Dania zimne
Polędwica wołowa tataki z marynowanym mango / B
Szpady z dzikimi brokułami i serem feta z oliwkami / W
Sataye z łososia supreme w jogurcie z garam masala
Chrupiące, zielone szparagi z wędzoną piersią
kaczki / BL
Twisty z serem Gruyere, tymiankiem i jagodami
goya / W
Krewetki w kokosie z salsą ze świeżego ananasa / G
Guacamole z chipsami lavash i pomidorowym
coulisem / V
Zupa
Gazpacho z krewetkami, awokado i kolendrą
Dania z grilla
Grilowane krewetki z limonką
Steki wieprzowe w bejcy sojowej
Kotleciki jagnięce w ziołach prowansalskich
i musztardzie
Małże zapiekane w muszli ze szpinakiem i serem ro quefort
Grillowane malinowe pomidory z serem Halloumi / W
Młode ziemniaki pieczone z gzikiem i czarnym kawiorem
Faszerowana cukinia z soczewicą i serem feta / W
Kotleciki gryczane z boczniakiem i salsą pomidorową
z pesto
Desery
Makaroniki: pistacja, czarny bez, kokos
Sernik pomarańczowy
Ciasto pistacjowe z gruszką i kruszonką
Ciasto z makiem typu piegus z bakaliami
Finger food
Szynka szwarcwaldzka z melonem i oliwkami
Łosoś wędzony z owocowym kawiorem na tramezzini
Koktajl krabowy z marynowaną krewetką w kolendrze
Capresse z pomidorów koktajlowych z mini kuleczkami
mozzarelli / WL
Tataki z arbuza z prażonym sezamem
Szaszłyki rozmarynowe z arbuzem i fetą
Dania z grilla
Żeberka wieprzowe w sosie BBQ / B
Steki wieprzowe w trawie żubrowej i gorczycy miodowej / B
Pieczone jabłka faszerowane domową kaszanką
Grillowane udka z kurczaka w ziołowej marynacie / LB
Sum z masłem rozmarynowym
Cukinia z ziołami prowansalskimi i oliwą extra virgin / VBL
Grillowana kolorowa papryka z czerwonym pesto / VB
Młode ziemniaki z żaru z crème fraîche i szczypiorkiem / WB
Sałata ogrodowa z cytrusowym vinaigrette / WLB
Liście rukoli z kozim serem, truskawkami i szparagami
Dodatki
Wybór domowego pieczywa (mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne)
Sosy do mięs: ketchup, Sos BBQ, Sos Rosyjski, Sos musztardy
Ogórek małosolny, kiszony, chrzan i sos czosnkowy
Desery
Ciasto czekoladowe z wiśniami i kruszonką
Ciasto pleśniak z jabłkami
Tarta czekoladowa z karmelem
Dania zimne
Focaccia z tuńczykiem, kalarepą i botwiną / W
Wędzony ser koryciński z nowalijkami / W
Trio hummusów – brokułowy, fasolowy i buraczany
z chipsami z chlebka lavash / V
Zielone szparagi z prażonymi orzechami w malinowym vinaigrette / WV
Ogrodowe sałaty z nowalijkami z sosem francuskim
Paprykowe wrapy z marynowanym tofu z bakłażanem
i pomidorami / V
Pilav zawijany w liście winogron / V
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Sosy do mięs: ketchup, Sos BBQ, Sos Rosyjski, Sos musztardy
Ogórek małosolny, kiszony, chrzan i sos czosnkowy
Zupa
Chłodnik z kiszonych ogórków koperku i dymki / V
Dania z grilla
Sataye z polędwiczek z kurczaka w jogurcie z kolendrą
Filet z mazurskiego sandacza z masłem tymiankowym
Steki minutowe z wołowiny marynowane w rozmarynie / LB
Burgery roślinne ze śliwkowym chatneyem / V
Szaszłyki z falafelem, warzywami i miętowym jogurtem
Kolby kukurydzy opiekane w korzennym miodzie / VG
Desery
Ciasto pistacjowe z czerwoną porzeczką
Ciasto piaskowe z herbatą matcha
Owoce sezonowe
Ciasto typu travel cake z muscavado i nasionami chia
Dania zimne
Polędwica wołowa tataki z marynowanym mango / B
Szpady z dzikimi brokułami i serem feta z oliwkami / W
Sataye z łososia supreme w jogurcie z garam masala
Chrupiące, zielone szparagi z wędzoną piersią
kaczki / BL
Twisty z serem Gruyere, tymiankiem i jagodami
goya / W
Krewetki w kokosie z salsą ze świeżego ananasa / G
Guacamole z chipsami lavash i pomidorowym
coulisem / V
Zupa
Gazpacho z krewetkami, awokado i kolendrą
Dania z grilla
Grilowane krewetki z limonką
Steki wieprzowe w bejcy sojowej
Kotleciki jagnięce w ziołach prowansalskich
i musztardzie
Małże zapiekane w muszli ze szpinakiem i serem ro quefort
Grillowane malinowe pomidory z serem Halloumi / W
Młode ziemniaki pieczone z gzikiem i czarnym kawiorem
Faszerowana cukinia z soczewicą i serem feta / W
Kotleciki gryczane z boczniakiem i salsą pomidorową
z pesto
Desery
Makaroniki: pistacja, czarny bez, kokos
Sernik pomarańczowy
Ciasto pistacjowe z gruszką i kruszonką
Ciasto z makiem typu piegus z bakaliami
Stacje kulinarne to element oprawy wzbudzający najwięcej emocji ze względu na interakcję z kucharzem oraz indywidualny dobór składników, z których komponowana jest potrawa.
Skosztujcie dań przygotowywanych na Waszych oczach przez kreatorów smaku Belvedere Catering: szef kreatywny David Gaboriaud łączący smaki kuchni międzynarodowej, polskiej i fusion, Dariusz Mućko specjalizujący się w niesamowitym komponowaniu smaków różnych kuchni świata oraz Adam Chrząstowski, którego domeną są potrawy kuchni polskiej ze współczesnym akcentem a także Michał Iwaniuk, szef kreatywny cukierni Grupy Belvedere – 7-my na świecie wizjoner specjałów cukierniczych
TATAR WOŁOWY 70 g / os.
Tatar wołowy z dodatkami:
oscypek, żółtko, ogórki kiszone, grzybki marynowane, szczypiorek, szalotka, majonez truflowy, chrzan świeży, oliwa lubczykowa, musztarda francuska, pieprz, sól, pieczywo
STEKI WOŁOWE 80 g / os.
Steki wołowe z dodatkami:
pieczone ziemniaki, salsa ziołowa, sos pieprzowy, sałatka z dressingiem
BURGERY 180 g/ os.
Burgery z wołowiną Wagyu z dodatkami:
ser cheddar, chorizo, pomidor, sałata, ogórek kiszony,majonez, musztarda, ketchup, bułka
SZYNKA JAMÓN ok 9 kg
Jamón Iberico de Bellota
lub
Jamón Iberico de Cebo
z dodatkami:
oliwki Mammoth i kalamata, bagietka,
oliwa z oliwek extra virgin, owoce kaparów
TACOS 110 g / os.
Tacos z dodatkami:
tortille pszenne i kukurydziane, szarpana wieprzowina
pieczone boczniaki, marynowana czerwona kapusta,
marynowana cebula, kolendra, granat limonka
Sosy: pico de gallo, aioli chipottle, kwaśna śmietana, guacamole
TATAR Z TYŃCZYKA 60 g / os.
Tatar z polędwicy z tuńczyka z dodatkami:
kimchi, goma wakame, mango, imbir marynowany, ogórek marynowany, furikake, kolendra, limonka sos sriracha, sos teryiaki, sos ponzu
TATAR ORIENTALNY 80 g / os.
Tatary z ryb z dodatkami:
tuńczyk, łosoś, pieczony burak, kolendra, limonka, imbir marynowany, ogórek marynowany, prażony ryż
Sosy: sriracha, kabayaki, takuan, salsa ananasowa
TATAKI Z OTORO 50 g / os.
Tataki z otoro tuńczyka niebiesko płetwego z dodatkami:
sos ponzu, sos kabayaki, prażony sezam, wasabi, sałatka z mikroziół
POKE BOWL 100 g / os.
Pokebowl:polędwica z tuńczyka, łosoś pieczony, tofu marynowane, goma wakame, ananas, imbir marynowany, furikake, limonka, ogórek marynowany, kolendra, sos swee tchili, ryż dziki
OSTRYGI
Świeże ostrygi
STIR FRY Z KREWETKAMI LUB TOFU 100 g / os.
Stirfry z krewetkami lub tofuz dodatkami:
krewetki lub tofu, grzyby, marchew, daikon, edamame, pak choy, chili, czosnek, imbir, trawa cytrynowa, tajska bazylia
SMAŻONE KREWETKI 90 g/ os.
Smażone krewetki z dodatkami:
masło, czosnek, białe wino, natka pietruszki, chili, bagietka
RISOTTO TRUFLOWE 110 g / os.
Risotto z truflą i serem pecorino romano
TATAR AVOCADO 70 g / os.
Tatar wegański z dodatkami:
awokado, pomidory Concasse, kolendra, chili limonka, szalotka, musztarda, grzanki, oliwa z oliwek
PASTA 110 g/ os.
Dwa rodzaje pasty z dodatkami:
makaron Casarecce i Rigatoni, pesto bazyliowe, pieczone pomidorki, oliwki, suszone pomidory
Sosy i ser: cztery sery, Bolognese z selerem naciowy, Parmigiano Reggiano
GOFRY I LODY 80 g / os.
Gofry i trzy rodzaje lodów z dodatkami:
bita śmietana, cukier puder, świeże owoce, wybór posypek i polew, Nutella
CANNOLI –WŁOSKIE RURKI Z KREMEM 50 g / os.
Cannoli z dodatkami:
Kremy: z ricotty z dodatkiem cytrusów, pistacjowy, krem malinowy z czekoladą Belvedere Noir
Dodatki: pistacje, skórka pomarańczowa, migdały, maliny liofilizowane, cukier puder
CRÊPES SUZETTE 75 g/ os.
Crêpes Suzettez dodatkami:
Cointreau, pomarańcze, chantilly waniliowy, świeże owoce, mięta / melisa, sos karmelowy
TATAR WOŁOWY 70 g / os.
Tatar wołowy z dodatkami:
oscypek, żółtko, ogórki kiszone, grzybki marynowane, szczypiorek, szalotka, majonez truflowy, chrzan świeży, oliwa lubczykowa, musztarda francuska, pieprz, sól, pieczywo
STEKI WOŁOWE 80 g / os.
Steki wołowe z dodatkami:
pieczone ziemniaki, salsa ziołowa, sos pieprzowy, sałatka z dressingiem
BURGERY 180 g/ os.
Burgery z wołowiną Wagyu z dodatkami:
ser cheddar, chorizo, pomidor, sałata, ogórek kiszony,majonez, musztarda, ketchup, bułka
SZYNKA JAMÓN ok 9 kg
Jamón Iberico de Bellota
lub
Jamón Iberico de Cebo
z dodatkami:
oliwki Mammoth i kalamata, bagietka,
oliwa z oliwek extra virgin, owoce kaparów
TACOS 110 g / os.
Tacos z dodatkami:
tortille pszenne i kukurydziane, szarpana wieprzowina
pieczone boczniaki, marynowana czerwona kapusta,
marynowana cebula, kolendra, granat limonka
Sosy: pico de gallo, aioli chipottle, kwaśna śmietana, guacamole
TATAR Z TYŃCZYKA 60 g / os.
Tatar z polędwicy z tuńczyka z dodatkami:
kimchi, goma wakame, mango, imbir marynowany, ogórek marynowany, furikake, kolendra, limonka sos sriracha, sos teryiaki, sos ponzu
TATAR ORIENTALNY 80 g / os.
Tatary z ryb z dodatkami:
tuńczyk, łosoś, pieczony burak, kolendra, limonka, imbir marynowany, ogórek marynowany, prażony ryż
Sosy: sriracha, kabayaki, takuan, salsa ananasowa
TATAKI Z OTORO 50 g / os.
Tataki z otoro tuńczyka niebiesko płetwego z dodatkami:
sos ponzu, sos kabayaki, prażony sezam, wasabi, sałatka z mikroziół
POKE BOWL 100 g / os.
Pokebowl:polędwica z tuńczyka, łosoś pieczony, tofu marynowane, goma wakame, ananas, imbir marynowany, furikake, limonka, ogórek marynowany, kolendra, sos swee tchili, ryż dziki
OSTRYGI
Świeże ostrygi
STIR FRY Z KREWETKAMI LUB TOFU 100 g / os.
Stirfry z krewetkami lub tofuz dodatkami:
krewetki lub tofu, grzyby, marchew, daikon, edamame, pak choy, chili, czosnek, imbir, trawa cytrynowa, tajska bazylia
SMAŻONE KREWETKI 90 g/ os.
Smażone krewetki z dodatkami:
masło, czosnek, białe wino, natka pietruszki, chili, bagietka
RISOTTO TRUFLOWE 110 g / os.
Risotto z truflą i serem pecorino romano
TATAR AVOCADO 70 g / os.
Tatar wegański z dodatkami:
awokado, pomidory Concasse, kolendra, chili limonka, szalotka, musztarda, grzanki, oliwa z oliwek
PASTA 110 g/ os.
Dwa rodzaje pasty z dodatkami:
makaron Casarecce i Rigatoni, pesto bazyliowe, pieczone pomidorki, oliwki, suszone pomidory
Sosy i ser: cztery sery, Bolognese z selerem naciowy, Parmigiano Reggiano
GOFRY I LODY 80 g / os.
Gofry i trzy rodzaje lodów z dodatkami:
bita śmietana, cukier puder, świeże owoce, wybór posypek i polew, Nutella
CANNOLI –WŁOSKIE RURKI Z KREMEM 50 g / os.
Cannoli z dodatkami:
Kremy: z ricotty z dodatkiem cytrusów, pistacjowy, krem malinowy z czekoladą Belvedere Noir
Dodatki: pistacje, skórka pomarańczowa, migdały, maliny liofilizowane, cukier puder
CRÊPES SUZETTE 75 g/ os.
Crêpes Suzettez dodatkami:
Cointreau, pomarańcze, chantilly waniliowy, świeże owoce, mięta / melisa, sos karmelowy
Oprawa kulinarna bankietów firmowych, która wyniesie Twoje wydarzenia na szczyt.
Sprawdź pełną ofertęNasi Szefowie Kuchni doradzą, jakie menu wybrać na tę wyjątkową uroczystość.
Sprawdź pełną ofertęSprawdź rozwiązania realizowane z myślą o potrzebach naszych klientów.
Sprawdź pełną ofertęOd lat zapewniamy na Stadionie Legii Warszawa wyśmienitą kuchnię, unikatowy design oraz obsługę na najwyższym poziomie
Sprawdź pełną ofertę