Zadbaj o dobrostan uczestników wydarzenia nowoczesną oprawą kulinarną opartą o filozofię wellbeing.
Jak połączyć dbałość o Wasze zdrowie, znakomite samopoczucie oraz troskę o środowisko naturalne podczas wydarzeń i wszelkiego rodzaju eventów?
Belvedere Catering odpowiada na te potrzeby nowoczesną ofertą kulinarną opartą o filozofię wellbeing. Znajdziecie w niej menu pełne super foods, opracowane przez naszego Szefa Kuchni we współpracy z profesjonalnym dietetykiem, zawierające antyoksydanty stymulujące układ odpornościowy i wzmacniające walkę ze stresem oraz kwasy tłuszczowe omega-3 niebędne do prawidłowej pracy mózgu i serca
Wierzymy, że jedzenie to nie tylko potrzeba fizjologiczna, ale również forma radości i celebracji. Dlatego nasze dania prezentowane są w sposób piękny i apetyczny, aby dostarczyć Ci nie tylko smakowych uniesień, ale i estetycznej przyjemności. Nasze śniadania, lunche oraz stacje live cooking są starannie przygotowywane z najświeższych, lokalnie pozyskiwanych składników, aby dostarczyć Ci najwyższej jakości potrawy, pełne wartości odżywczych. Skupiamy się na zrównoważonym żywieniu, które wspiera Twoją energię, odporność oraz zdrowie psychiczne.
Śniadanie serwowane z daniem głównym do wyboru
Przystawka
Burrata z pieczonymi pomidorkami i orzechami pinii w syropie klonowym
(pieczone pomidory to bomba likopenu o silnym działaniu przeciwstarzeniowym)
Danie główne
Frittata z jaj perlic z brokułem, czerwoną papryką i oliwkami w sosie ze świeżych ziół
(brokuł to skarbnica sulforafanu , który działa przeciwzapalnie, ochronnie i regulująco na procesy zachodzące w całym organizmie, włącznie z profilaktyką nowotworową)
lub
Bowl z nasionami dyni i pestkami słonecznika z warzywami: „ryż” z kalafiora, różyczki brokułu, pomidorki koktajlowe, papryka, szczypiorek w oleju lnianym z awokado
(oleje te mają korzystny wpływ na gospodarkę lipidową i zachowanie odporności)
Deser
Wegańska tarta migdałowa z kremem czekoladowym z kakao ze zrównoważonych upraw, z daktylami
i borówkami
(kakao dzięki dużej zawartości antyoksydantów opóźnia procesy starzenia i może przyczyniać się do poprawy pamięci)
Śniadanie w formi bufetowej
Przystawki
Kremowy jogurt kokosowy z tartą marchewką i suszoną morwą
(morwa biała obniża poziom cukru we krwi i działa przeciwmiażdżycowo)
Energetyczne smoothie śniadaniowe: waniliowe mleko sojowe, matcha , płatki owsiane, jagody goji
(matcha wzmacnia odporność, pobudza i zwiększa wydolność intelektualną)
Hummus z burakiem i świeżą natką
(pietruszka to bomba witaminy C, zapobiega infekcjom i sprzyja oczyszczaniu z toksyn)
Hummus z chili i kolendrą
(kolendra przyspiesza trawienie, odtruwa, normalizuje poziom cukru we krwi i uspokaja, działa przeciwbakteryjnie i przeciwpasożytniczo)
Hummus z bobu z suszonym koprem włoskim
(koper włoski działa łagodząco na układ pokarmowy)
Szaszłyki z pieczonych pomidorków z fetą, czarnym czosnkiem i oliwkami
(czarny czosnek nie powoduje przykrego zapachu z ust jeśli jest świeży, to naturalny antybiotyk korzystnie wpływający na odporność, układ krążenia i pokarmowy)
Bliny z cukinii i marchewki z wędzonym łososiem, koperkową oliwą i awokado
(łosoś zwiera kwasy tłuszczowe omega 3 oraz omega 6 działające silnie przeciwutleniająco i przyczyniające się do prawidłowego funkcjonowania układu immunologicznego)
Tabbouleh z bulgurem , świeżymi pomidorami, nacią pietruszki, orzechami nerkowca i granatem
(granat pomaga obniża poziom cholesterolu i zawiera polifenole , które wspierają organizm w walce z nowotworami)
Canapés
WEGE: hummus, guacamole , suszone pomidory, rukola , bułka pełnoziarnista
POLSKA: twaróg tłusty, czarnuszka, ogórek zielony, sałata masłowa, bułka owsiana
OMEGA: łosoś wędzony, awokado, jajko w koszulce, koper, bajgiel z sezamem
SIŁACZA: pierś indyka sous vide, szpinak, sos chrzanowy, burak, bagietka na zakwasie
SMAKOSZA: kozi ser, sos figowy, orzechy włoskie, roszponka, pomidor, bagietka francuska
Desery
Muffiny migdałowe z mąki migdałowej, z jogurtem greckim i granatem
Pudding chia z mlekiem owsianym i melonem z orzechową granolą
Owsianka z brule z cukru trzcinowego z owocami leśnymi
Jogurtowe ptasie mleczko z malinami i gorzką czekoladą
Tapioka z mlekiem kokosowym, cząstki świeżego kokosa, mango
Lunch w formi bufetowej
Przystawki
Białe szparagi w oliwie infuzowanej rumiankiem
(rumianek jest korzystny dla całego układu pokarmowego, wycisza i działa przeciwzapalnie)
Mini ośmiorniczki w świeżym zielonym pesto
(bazylia przyspiesza przemianę materii, działa rozkurczowo i przeciwzapalnie)
Pieczony bakłażan z vinaigrette malinowym i orzechami włoskimi
(orzechy włoskie zawierają dużo kwasów tłuszczowych wielonienasyconych wspomagających pracę mózgu oraz odporność)
Pak choi z pieczarkami i sezamem
(sezam jest bogatym źródłem wapnia, zapobiega rozwojowi miażdżycy i niektórych nowotworów)
Kwiaty dyni nadziewane ricottą, suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim
(czosnek niedźwiedzi wykazuje działanie przeciwwirusowe, antybakteryjne i stymulujące odporność w jeszcze większym stopniu
Dania główne
Wegańskie kaszotto z kombu
(glony kombu wspomagają trawienie i są skarbnicą jodu)
Dyniowe tofu z dzikim ryżem oraz jarmuż blanszowany z cytryną
(jarmuż działa ochronnie na układ nerwowy, odporność i układ sercowo naczyniowy)
Pstrąg z Zielenicy na purée z groszku i mięty
(pstrąg ma najwyższą zawartość niezbędnych kwasów tłuszczowych omega 3 wśród ryb słodkowodnych)
Halibut w sosie wasabi i kasza jaglana z granatem i ogórkiem
(owoce granatu, zwane owocami życia, hamują powstawanie wolnych rodników i opóźniają starzenie)
Desery
Szarlotka z ekologicznych jabłek na spodzie z granoli
(cynamon to przyprawa o silnych właściwościach antyoksydacyjnych i regulujących gospodarkę cukrową)
Pieczona dynia z cynamonem i krem kokosowy
Tatar z ananasa, sos jogurtowy z marakują i kandyzowany imbir
(ananas to źródło bromelainy , która stymuluje trawienie, wspomaga o dchudzanie i działa przeciwzapalnie)
Smoothie „forever young ” z awokado, szpinaku, ananasa, mięty, wody
(awokado to skarbnica glutationu , który chroni i odtruwa cały organizm)
Wierzymy, że jedzenie to nie tylko potrzeba fizjologiczna, ale również forma radości i celebracji. Dlatego nasze dania prezentowane są w sposób piękny i apetyczny, aby dostarczyć Ci nie tylko smakowych uniesień, ale i estetycznej przyjemności. Nasze śniadania, lunche oraz stacje live cooking są starannie przygotowywane z najświeższych, lokalnie pozyskiwanych składników, aby dostarczyć Ci najwyższej jakości potrawy, pełne wartości odżywczych. Skupiamy się na zrównoważonym żywieniu, które wspiera Twoją energię, odporność oraz zdrowie psychiczne.
Śniadanie serwowane z daniem głównym do wyboru
Przystawka
Burrata z pieczonymi pomidorkami i orzechami pinii w syropie klonowym
(pieczone pomidory to bomba likopenu o silnym działaniu przeciwstarzeniowym)
Danie główne
Frittata z jaj perlic z brokułem, czerwoną papryką i oliwkami w sosie ze świeżych ziół
(brokuł to skarbnica sulforafanu , który działa przeciwzapalnie, ochronnie i regulująco na procesy zachodzące w całym organizmie, włącznie z profilaktyką nowotworową)
lub
Bowl z nasionami dyni i pestkami słonecznika z warzywami: „ryż” z kalafiora, różyczki brokułu, pomidorki koktajlowe, papryka, szczypiorek w oleju lnianym z awokado
(oleje te mają korzystny wpływ na gospodarkę lipidową i zachowanie odporności)
Deser
Wegańska tarta migdałowa z kremem czekoladowym z kakao ze zrównoważonych upraw, z daktylami
i borówkami
(kakao dzięki dużej zawartości antyoksydantów opóźnia procesy starzenia i może przyczyniać się do poprawy pamięci)
Śniadanie w formi bufetowej
Przystawki
Kremowy jogurt kokosowy z tartą marchewką i suszoną morwą
(morwa biała obniża poziom cukru we krwi i działa przeciwmiażdżycowo)
Energetyczne smoothie śniadaniowe: waniliowe mleko sojowe, matcha , płatki owsiane, jagody goji
(matcha wzmacnia odporność, pobudza i zwiększa wydolność intelektualną)
Hummus z burakiem i świeżą natką
(pietruszka to bomba witaminy C, zapobiega infekcjom i sprzyja oczyszczaniu z toksyn)
Hummus z chili i kolendrą
(kolendra przyspiesza trawienie, odtruwa, normalizuje poziom cukru we krwi i uspokaja, działa przeciwbakteryjnie i przeciwpasożytniczo)
Hummus z bobu z suszonym koprem włoskim
(koper włoski działa łagodząco na układ pokarmowy)
Szaszłyki z pieczonych pomidorków z fetą, czarnym czosnkiem i oliwkami
(czarny czosnek nie powoduje przykrego zapachu z ust jeśli jest świeży, to naturalny antybiotyk korzystnie wpływający na odporność, układ krążenia i pokarmowy)
Bliny z cukinii i marchewki z wędzonym łososiem, koperkową oliwą i awokado
(łosoś zwiera kwasy tłuszczowe omega 3 oraz omega 6 działające silnie przeciwutleniająco i przyczyniające się do prawidłowego funkcjonowania układu immunologicznego)
Tabbouleh z bulgurem , świeżymi pomidorami, nacią pietruszki, orzechami nerkowca i granatem
(granat pomaga obniża poziom cholesterolu i zawiera polifenole , które wspierają organizm w walce z nowotworami)
Canapés
WEGE: hummus, guacamole , suszone pomidory, rukola , bułka pełnoziarnista
POLSKA: twaróg tłusty, czarnuszka, ogórek zielony, sałata masłowa, bułka owsiana
OMEGA: łosoś wędzony, awokado, jajko w koszulce, koper, bajgiel z sezamem
SIŁACZA: pierś indyka sous vide, szpinak, sos chrzanowy, burak, bagietka na zakwasie
SMAKOSZA: kozi ser, sos figowy, orzechy włoskie, roszponka, pomidor, bagietka francuska
Desery
Muffiny migdałowe z mąki migdałowej, z jogurtem greckim i granatem
Pudding chia z mlekiem owsianym i melonem z orzechową granolą
Owsianka z brule z cukru trzcinowego z owocami leśnymi
Jogurtowe ptasie mleczko z malinami i gorzką czekoladą
Tapioka z mlekiem kokosowym, cząstki świeżego kokosa, mango
Lunch w formi bufetowej
Przystawki
Białe szparagi w oliwie infuzowanej rumiankiem
(rumianek jest korzystny dla całego układu pokarmowego, wycisza i działa przeciwzapalnie)
Mini ośmiorniczki w świeżym zielonym pesto
(bazylia przyspiesza przemianę materii, działa rozkurczowo i przeciwzapalnie)
Pieczony bakłażan z vinaigrette malinowym i orzechami włoskimi
(orzechy włoskie zawierają dużo kwasów tłuszczowych wielonienasyconych wspomagających pracę mózgu oraz odporność)
Pak choi z pieczarkami i sezamem
(sezam jest bogatym źródłem wapnia, zapobiega rozwojowi miażdżycy i niektórych nowotworów)
Kwiaty dyni nadziewane ricottą, suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim
(czosnek niedźwiedzi wykazuje działanie przeciwwirusowe, antybakteryjne i stymulujące odporność w jeszcze większym stopniu
Dania główne
Wegańskie kaszotto z kombu
(glony kombu wspomagają trawienie i są skarbnicą jodu)
Dyniowe tofu z dzikim ryżem oraz jarmuż blanszowany z cytryną
(jarmuż działa ochronnie na układ nerwowy, odporność i układ sercowo naczyniowy)
Pstrąg z Zielenicy na purée z groszku i mięty
(pstrąg ma najwyższą zawartość niezbędnych kwasów tłuszczowych omega 3 wśród ryb słodkowodnych)
Halibut w sosie wasabi i kasza jaglana z granatem i ogórkiem
(owoce granatu, zwane owocami życia, hamują powstawanie wolnych rodników i opóźniają starzenie)
Desery
Szarlotka z ekologicznych jabłek na spodzie z granoli
(cynamon to przyprawa o silnych właściwościach antyoksydacyjnych i regulujących gospodarkę cukrową)
Pieczona dynia z cynamonem i krem kokosowy
Tatar z ananasa, sos jogurtowy z marakują i kandyzowany imbir
(ananas to źródło bromelainy , która stymuluje trawienie, wspomaga o dchudzanie i działa przeciwzapalnie)
Smoothie „forever young ” z awokado, szpinaku, ananasa, mięty, wody
(awokado to skarbnica glutationu , który chroni i odtruwa cały organizm)
Odkryj nasze stacje live cooking Wellbeing i rozkoszuj się świeżymi smakami, które dostarczą Twojemu ciału i umysłowi niezwykłej energii i radości.
Poke bowls – eksplozja kolorów i smaków prosto z Hawajów! Zanurz się w oceanie smaków w zdrowej i odżywczej formie. Rybna i sushi – dla miłośników rybnych delikatności i sztuki kulinarnej! Oddaj się rozkoszy smaku, która rozbudzi Twoje zmysły. Burgery vege – smakowa podróż do krainy roślinnych pyszności! Zaskocz swoje kubki smakowe, ciesząc się zdrowym i sycącym posiłkiem.
HAWAII BOWL: brązowy ryż, marynowany tuńczyk, ananas, rzodkiewka, fasolka mung , avocado, sezam, sos sriracha
THAI BOWL: ryż, łosoś, limonka, cukinia, groszek cukrowy, kolendra, mango, orzechy nerkowca, sos ponzu
MISO BOWL: makaron ryżowy, krewetki, kalarepa, pak choi , dymka, pikantna marchewka, sos miso
VEGE BOWL: makaron ryżowy, olej sezamowy, sałatka wakame , zielony ogórek, avocado, papryka, sos cytrusowo imbirowy
SWEET BOWL: tapioka w mleku kokosowym, świeży kokos, limonka, granat, liczi , płatki migdałów
ŚLEDŹ MATIAS (oryginalny holenderski) z plasterkami jabłka i wasabi oraz pietruszką na opalanej chałce
* w wersji wegańskiej korzenie selera smażone w nori, podane z jabłkiem i wasabi
SARDYNKI Z RATATOUILLE (papryka, cukinia, pomidory) oraz ziemniaki z masłem i wędzoną solą
* w wersji wegańskiej ratatouile z pieczoną marchewką w sezamie
NIGIRI Z HALIBUTA marynowanego w kombu
* w wersji wegańskiej awokado z serkiem z orzechów nerkowca i marynowanym imbirem zawinięte w nori
BURGER Z GRYKĄ EKSPANDOWANĄ z orkiszem, hummusem z pastą sezamową, burgerem z grochu z dodatkiem szpinaku i ziarnami prażonego słonecznika
BURGER Z MĄKI JAGLANEJ z ekologicznych upraw z bobem i słodkim groszkiem z kuminem rzymskim, z papryczką chilli i bazylią
BURGER Z PSZENICY DURUM z majonezem z awokado, malinowych pomidorów z polnymi ziołami: oregano, tymiankiem, świeżo mielonym pieprzem
BURGER ORKISZOWY z młodej kapusty i ciecierzycy z siemieniem lnianym
BURGER Z BATATÓW z konfiturą z czerwonej cebuli z guacamole i sosem Ajvar
Zapraszamy Cię do wyjątkowej podróży przez smaki i dobroczynne właściwości naszych napojów Wellbeing. Każdy z nich to wyraz troski o Twoje zdrowie i radość płynąca z kubka. Odpręż się, zanurz się w świecie aromatów i pozwól sobie na chwilę zatopienia w zmysłowym doświadczeniu.
Kawa organiczna: Lavazza Expert Tierra, Bio Organic Intenso
(jakość, ekologia, zaangażowanie, świadomość, troska
o naturę, wsparcie lokalnych plantatorów, doskonały
smak i aromat włoskiego espresso)
lub
Kawa zielona: Brazil Santos
Wybór herbat herbapol:
pokrzywa z pigwą, zielona z cytryną, mięta, malina
Woda gazowana i niegazowana (z imbirem lub z cytryną i miętą)
Napoje ziołowe Herbapol na zimno:
DETOX: pokrzywa, pigwa i zielona herbata
URODA: skrzyp cytrusy i zielona herbata
AKTYWNOŚĆ: mięta, mango, żeń szeń i zielona
Napar z róży, rumianku, aronii i bzu
Napar jabłkowo – żurawinowy
Napar z imbiru i pomarańczy
Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc / Marlborough – Nowa Zelandia
Wino wytrawne. Owoce do produkcji tego wina pochodzą z winnic rozmieszczonych w regionie Marlborough. Żywe SauvignonBlanc wybucha owocową sałatką z dojrzałym agrestem, passiflorą, świeżą limonką i egzotycznymi aromatami ziół. Wzbudza ciekawość w ustach, intensywne i pełne, dające odświeżającą, czystą kwasowość. Polecane do białego mięsa, ryb i sałatek z łososiem, pomidorem, fasolą i ziemniakami.
Villa Maria Private Bin Gewurztramine
Wino wytrawne. Gewurztraminerz winnicy Joseph Solerz HawkesBay, gdzie od 2001 roku stosuje się organiczne metody upraw winorośli. Bukiet przepełniony płatkami róży i przypraw. Bardzo bogate, wyważone zakończenie. Znakomity partner do większości potraw.
Chablis Stinte Claire / A.O.C. Chablis / Francja
Wino wytrawne. Chabiliswyraża z finezją typowe „terroir” (siedlisko/podłoże) charakterystyczne w regionie Chabilis: Kimmeridgian. Szata ze srebrzystoszarymi refleksami. Nos z dominującymi przyjemnymi i delikatnymi nutami kwiatów oraz owoców cytrusowych. Wino znakomicie wyważone, oddające mineralność gleby. Dojrzewa 9 miesięcy w kadziach ze stali nierdzewnej. Rekomendowane do owoców morza, tłustych ryb (łosoś, tuńczyk) czy kozich serów. NAGRODY -88/90 pkt -Stephen Tanzer’s, International Wine Cellar, 87 pkt -Wine Advocate.
Galeam Monastrell Organic Wine / D.O.P. Alicante – Hiszpania
Wino wytrawne. Wino z organicznych upraw w regionie Alicante. Rubinowa barwa. Intensywne owocowe aromaty z niuansem przypraw. W smaku pełne ciała, pozostawiające długi finisz. Znakomite do czerwonego mięsa, pieczeni, dziczyzny, serów.
Z psychodietetykiem Angeliką Motopulos
Wasz event możecie wzbogacić wartościową wiedzą na temat świadomego odżywania oraz technik relaksacji ciała i umysłu. Warsztaty poprowadzi nasza profesjonalna dietetyk, szkoleniowiec i mówca motywacyjny Angelika Motopulos. Swoją rozległą wiedzę z zakresu dietetyki, zdrowia publicznego, coachingu i mentoringu zdobyła między innymi w trakcie studiów magisterskich z psychologii klinicznej.
„Mindfullnes lunch” -> ćwiczenie z uważności w jedzeniu + omówienie wpływu świadomego jedzenia na zdrowie i samopoczucie (m.in. utrzymanie i redukcję wagi, prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego i redukcja napięcia)
Wykład zawiera informacje dotyczące produktów polecanych przy zwiększonym obciążeniu układu nerwowego (co jeść, w jakiej formie i o jakich porach)
Pokaz i wykonanie treningu Jakobsona -technika relaksacji mająca za zadanie rozluźnienie mięśni –nie wymaga specjalnego sprzętu, uczestnicy wykonują polecenia w pozycji siedzącej) + omówienie korzyści z regularnego stosowania tej i innych metod relaksacji (m.in. ograniczenie dolegliwości)
+48 22 55 86 736
+48 608 413 267
malgorzata.bronowska@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 44
+48 734 157 995
andrzej.srednicki@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 66
+48 604 613 902
malgorzata.momot@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 34
+48 600 815 460
maja.kurowska@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 70
+48 603 446 778
ewa.kacperczyk@belvedere.com.pl
Oprawa kulinarna bankietów firmowych, która wyniesie Twoje wydarzenia na szczyt.
Sprawdź pełną ofertęNasi Szefowie Kuchni doradzą, jakie menu wybrać na tę wyjątkową uroczystość.
Sprawdź pełną ofertęSprawdź rozwiązania realizowane z myślą o potrzebach naszych klientów.
Sprawdź pełną ofertęOd lat zapewniamy na Stadionie Legii Warszawa wyśmienitą kuchnię, unikatowy design oraz obsługę na najwyższym poziomie
Sprawdź pełną ofertę