Poznaj kulinaria Belvedere Catering na wydarzenia biznesowe w kreacjach najlepszych szefów kuchni oraz w unikalnych stylizacjach, które doskonale dopełnią wyjątkowym smakiem każdy firmowy event, taki jak: konferencja, szkolenie, spotkanie zarządu, śniadanie prasowe, jubileusz firmy oraz impreza pracownicza.
Wśród pomysłów na oprawę kulinarną eventów znajdują się dania w formie bufetowej i koktajlowej, przerwy kawowe, śniadania oraz wachlarz wybornych słodkości z własnej pracowni cukierniczej Belvedere Gourmet Group.
Za menu odpowiadają wyjątkowi kreatorzy smaku: szef kreatywny David Gaboriaud znany ze swojej charyzmy kulinarnej oraz Michał Iwaniuk – 7-my na świecie mistrz cukiernictwa.
Tworzymy unikalne stylizacje kulinarne dopasowując je do każdego typu eventu nadając mu odpowiedniej rangi. Oprawę kreujemy w oparciu o najnowsze światowe trendy.
Menu komponujemy na bazie najwyższej jakości składników od zaufanych dostawców. Dzięki temu gwarantujemy doskonałość smaku serwowanych potraw.
Każdemu wydarzeniu zapewniamy najwyższy poziom obsługi dbając o każdy szczegół oprawy: profesjonalne doradztwo, dedykowaną opiekę w miejscu wydarzenia i wyselekcjonowaną obsługę kelnerską.
Rozpocznij dzień z dobrym smakiem - śniadania przygotowanego przez Belvedere Catering w ofercie dla firm.
Serwujemy sezonowe i pełne dobrych kalorii dania, które zapewnią zaproszonym Gościom wsparcie energetyczne i wydajność przez całe przedpołudnie. Nasze menu śniadaniowe składa się z szerokiej gamy smacznych i kreatywnych dań, dopasowanych do różnorodnych preferencji kulinarnych.
Bufet zimny
Wybór serów: gouda, camembert, gorgonzola, twaróg
Wędliny domowe: wędzona szynka wieprzowa, szynka z piersi indyka
Owoce: winogrona, borówki, truskawki
Dodatki
Miód lipowy
Konfitura pomarańczowa
Dżem truskawkowy
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
bagietka, pieczywo żytnie i pszenne, bułki, croissanty,
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską i ziołowe
Do kawy
Ciasteczka owsiane
Bufet zimny
Wybór serów:
Twarożek śmietankowy z ziołami i płatkami kwiatów
Pomidorki koktajlowe, szparagi, dwukolorowa cykoria
Krojone owoce sezonowe
Dodatki
Miód lipowy
Dżem brzoskwiniowy
Konfitura z owoców leśnych
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, mini croissanty
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską i ziołowe
Do kawy
Mini rogaliki z ciasta francuskiego
Bufet zimny
Wybór serów: tylżycki, salami, edamski, oscypek
Kremowy twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem i trybulą
Wędliny domowe: wędzona szynka, kiełbasa krakowska, pieczone piersi kurczaka w jogurcie z ziołami, wytworny pasztet z cielęciny z zielonym sosem Ravigotte
Połówki jajek z pastą z pieczonego łososia i kaparami
Połówki jajek z pastą z bobu i szparagami /W
Sałatka śledziowa z botwiną i młodymi ziemniakami, korniszonami i musztardą
Nowalijki: rzodkiewka, kalarepa, pomidory malinowe, ogórek, szparagi /V
Dodatki
Sos tatarski, ćwikła, chrzan
Miód lipowy
Konfitura z owoców leśnych
Dżem morelowy
Jogurt owocowy lub naturalny
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Bufet gorący
Grillowane frankfurterki z piwem i dymką
Pszenne racuszki z cytrynowym masłem i jogurtem
Naleśniki szpinakowe z wędzonym twarogiem i salsą z pomidorków koktajlowych /W
Do kawy
Mini rogaliki z ciasta francuskiego z nadzieniem owocowym
Domowe ciasto drożdżowe z truskawkami
Live Cooking
Bliny z miodem, owocami i słodkimi dodatkami
Jajka sadzone z wybranymi dodatkami: gotowana szynka, wędzony boczek, wędzony łosoś, szpinak, pomidory, szalotka, szczypiorek
Bufet zimny
Wybór wędlin: szynka Cotto, pieczony schab, salami Milano, wędzona szynka, mortadela z pistacjami, Pirosciutto di Parma
Selekcja znakomitych serów: szwajcarski ementaler, królewski wędzony, Gorgonzola Dolce, camembert, brie /W
Sałatka Caprese z pomidorkami cherry, mini mozzarellą fiordi latte i zielonym pesto /W/B
Wegańska feta z kolorowymi paprykami i oliwkami kalamata/V
Deska wędzonych na zimno ryb: jesiotr, halibut, tuńczyk, łosoś
Wegańskie kiełbaski z warzywami i świeżymi ziołami /V
Wybór świeżych warzyw: pomidorki koktajlowe, ogórek, papryka, seler naciowy /V
Jogurty: naturalny i owocowy /W
Granola/V
Owoce sezonowe
Dodatki
Sos tarski, sos Ravigotte, chrzan,
Miód
Konfitura z brzoskwiń,
Dżem truskawkowy
Bufet gorący
Jajka w koszulkach na kremowym sosie z włoskich pomidorów pelatti z ciecierzycą i grillowanymi warzywami /W
Jajka sadzone na julienne z obsmażanej szynki Cotto/B
Wiedeńskie frankfurterki
Szwajcarskie placki ziemniaczane rosti ze świeżym ogrodowym szczypiorkiem i płatkami ementalera /W
Fasolka cannellini w sosie pomidorowym
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Hummus z młodego groszku
Bufet słodki
Croissanty
Ciastko duńskie z owocami
Bułeczki maślane z konfiturą
Bufet zimny
Pasztet z kaszy jaglanej z marchewką, orzechami i kardamonem /V
Grillowane warzywa z plastrami sera feta z oliwą extra virgin i kremem balsamicznym /W
Tatar z awokado z pomidorami malinowymi i kolendrą /W/L
Chrupiąca granolaz sezonowymi owocami, jogurtem greckim i miodem akacjowym /W
Wybór świeżych warzyw: seler naciowy, szparagi, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, cykoria, ogórek, sałata rzymska
Grillowane szparagi z mini mozzarellą, pesto, pomidorkami koktajlowymi i ziołami /W
Spring rolls z tuńczykiem, sałatą rzymską, nowalijkami, ziołami, sosem ostrygowym i sezamem /W/L
Dodatki
Hummus z młodego groszku z tahiną/W
Pasta z awokado z prażonym sezamem /W
Miód
Konfitura z owoców leśnych
Dżem morelowy
Bufet gorący
Jajka w koszulkach na kremowym sosie z włoskich pomidorów Pelati, ciecierzycą i grillowanymi warzywami /W
Szakszuka z jajkami, kremowym sosem i pomidorami Pelati/W
Wegańskie kiełbaski z dymką /V/L
Falafel z ciecierzycy /V/L
Owsianka wegańska z bakaliami na mleku kokosowym
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską i ziołowe
Oliwa extra virgin
Bufet słodki
Pudding kokosowy z chia i mango /V
Brownie wegańskie /V
Daktylowe praliny /V
Dania zimne „w stole”
Deska serów: camembert, ser mierzwiony, dojrzewający ser pleśniowy
Wybór wędlin: opiekana pierś indyka w jogurcie z ziołami, włoska mortadela z pistacjami, pieczony schab ze szparagami, pasztet cielęcy ze smardzami
Rilette z organicznego pstrąga wędzonego z piklowanym spaghetti z ogórka, świeżym koprem i fenkułem
Trzy rodzaje tapenady: z oliwek czarnych, zielonych i kalamata
Pomidory koktajlowe z mini mozzarellą fiordi latte na paście z awokado z cytrusowym vinaigrette/W/B
Sałatka szopska z bałkańskim serem /W/L
Dodatki
Sos tatarski, sos Ravigotte, chrzan
Miód rzepakowy
Dżem morelowy
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską
Dania gorące serwowane do wyboru z poniższych:
Jajka a’la Belvedere: jajko w koszulce, gryczany blin, szpinak, pomidory malinowe, awokado, sos holenderski /W
lub
Placuszki rosti z wędzonym łososiem, kawiorem i kwaśną śmietaną
Desery „w stole”
Muffin czekoladowy
Wybór ciastek duńskich
Przekąski zimne „w stole”
Daktylowe praliny z wegańskim dyniowym serem i pistacjami /V
Tataki z papai z wegańską fetą /V/B
Pasztet strasburski z boczniaków z konfiturą figową /V
Papryczki wiśniowe faszerowane wegańskim serkiem urnebes/V/L
Hummus z młodego groszku z mango i świeżymi owocami granatu /W
Tabbouleh z filetowanymi cząstkami owoców, świeża mięta i sokiem z limonki /V/L/B
Dodatki
Pasta z awokado
Miód
Konfitura z moreli
Konfitura z owoców leśnych
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Dania gorące serwowane do wyboru z poniższych:
Smażona polenta z zielonymi opiekanymi szparagami z oliwą extra virgini kremowym jajkiem w koszulce od zielononóżki /W
lub
Wegańska szakszuka z ciecierzycą, pomidorkami cherry, bakłażanem, cukinią i marynowanym tofu/V/L
Desery „w stole”
Croissanty
Wybór ciastek duńskich
Bufet zimny
Wybór serów: gouda, camembert, gorgonzola, twaróg
Wędliny domowe: wędzona szynka wieprzowa, szynka z piersi indyka
Owoce: winogrona, borówki, truskawki
Dodatki
Miód lipowy
Konfitura pomarańczowa
Dżem truskawkowy
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
bagietka, pieczywo żytnie i pszenne, bułki, croissanty,
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską i ziołowe
Do kawy
Ciasteczka owsiane
Bufet zimny
Wybór serów:
Twarożek śmietankowy z ziołami i płatkami kwiatów
Pomidorki koktajlowe, szparagi, dwukolorowa cykoria
Krojone owoce sezonowe
Dodatki
Miód lipowy
Dżem brzoskwiniowy
Konfitura z owoców leśnych
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, mini croissanty
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską i ziołowe
Do kawy
Mini rogaliki z ciasta francuskiego
Bufet zimny
Wybór serów: tylżycki, salami, edamski, oscypek
Kremowy twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem i trybulą
Wędliny domowe: wędzona szynka, kiełbasa krakowska, pieczone piersi kurczaka w jogurcie z ziołami, wytworny pasztet z cielęciny z zielonym sosem Ravigotte
Połówki jajek z pastą z pieczonego łososia i kaparami
Połówki jajek z pastą z bobu i szparagami /W
Sałatka śledziowa z botwiną i młodymi ziemniakami, korniszonami i musztardą
Nowalijki: rzodkiewka, kalarepa, pomidory malinowe, ogórek, szparagi /V
Dodatki
Sos tatarski, ćwikła, chrzan
Miód lipowy
Konfitura z owoców leśnych
Dżem morelowy
Jogurt owocowy lub naturalny
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Bufet gorący
Grillowane frankfurterki z piwem i dymką
Pszenne racuszki z cytrynowym masłem i jogurtem
Naleśniki szpinakowe z wędzonym twarogiem i salsą z pomidorków koktajlowych /W
Do kawy
Mini rogaliki z ciasta francuskiego z nadzieniem owocowym
Domowe ciasto drożdżowe z truskawkami
Live Cooking
Bliny z miodem, owocami i słodkimi dodatkami
Jajka sadzone z wybranymi dodatkami: gotowana szynka, wędzony boczek, wędzony łosoś, szpinak, pomidory, szalotka, szczypiorek
Bufet zimny
Wybór wędlin: szynka Cotto, pieczony schab, salami Milano, wędzona szynka, mortadela z pistacjami, Pirosciutto di Parma
Selekcja znakomitych serów: szwajcarski ementaler, królewski wędzony, Gorgonzola Dolce, camembert, brie /W
Sałatka Caprese z pomidorkami cherry, mini mozzarellą fiordi latte i zielonym pesto /W/B
Wegańska feta z kolorowymi paprykami i oliwkami kalamata/V
Deska wędzonych na zimno ryb: jesiotr, halibut, tuńczyk, łosoś
Wegańskie kiełbaski z warzywami i świeżymi ziołami /V
Wybór świeżych warzyw: pomidorki koktajlowe, ogórek, papryka, seler naciowy /V
Jogurty: naturalny i owocowy /W
Granola/V
Owoce sezonowe
Dodatki
Sos tarski, sos Ravigotte, chrzan,
Miód
Konfitura z brzoskwiń,
Dżem truskawkowy
Bufet gorący
Jajka w koszulkach na kremowym sosie z włoskich pomidorów pelatti z ciecierzycą i grillowanymi warzywami /W
Jajka sadzone na julienne z obsmażanej szynki Cotto/B
Wiedeńskie frankfurterki
Szwajcarskie placki ziemniaczane rosti ze świeżym ogrodowym szczypiorkiem i płatkami ementalera /W
Fasolka cannellini w sosie pomidorowym
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Hummus z młodego groszku
Bufet słodki
Croissanty
Ciastko duńskie z owocami
Bułeczki maślane z konfiturą
Bufet zimny
Pasztet z kaszy jaglanej z marchewką, orzechami i kardamonem /V
Grillowane warzywa z plastrami sera feta z oliwą extra virgin i kremem balsamicznym /W
Tatar z awokado z pomidorami malinowymi i kolendrą /W/L
Chrupiąca granolaz sezonowymi owocami, jogurtem greckim i miodem akacjowym /W
Wybór świeżych warzyw: seler naciowy, szparagi, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, cykoria, ogórek, sałata rzymska
Grillowane szparagi z mini mozzarellą, pesto, pomidorkami koktajlowymi i ziołami /W
Spring rolls z tuńczykiem, sałatą rzymską, nowalijkami, ziołami, sosem ostrygowym i sezamem /W/L
Dodatki
Hummus z młodego groszku z tahiną/W
Pasta z awokado z prażonym sezamem /W
Miód
Konfitura z owoców leśnych
Dżem morelowy
Bufet gorący
Jajka w koszulkach na kremowym sosie z włoskich pomidorów Pelati, ciecierzycą i grillowanymi warzywami /W
Szakszuka z jajkami, kremowym sosem i pomidorami Pelati/W
Wegańskie kiełbaski z dymką /V/L
Falafel z ciecierzycy /V/L
Owsianka wegańska z bakaliami na mleku kokosowym
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską i ziołowe
Oliwa extra virgin
Bufet słodki
Pudding kokosowy z chia i mango /V
Brownie wegańskie /V
Daktylowe praliny /V
Dania zimne „w stole”
Deska serów: camembert, ser mierzwiony, dojrzewający ser pleśniowy
Wybór wędlin: opiekana pierś indyka w jogurcie z ziołami, włoska mortadela z pistacjami, pieczony schab ze szparagami, pasztet cielęcy ze smardzami
Rilette z organicznego pstrąga wędzonego z piklowanym spaghetti z ogórka, świeżym koprem i fenkułem
Trzy rodzaje tapenady: z oliwek czarnych, zielonych i kalamata
Pomidory koktajlowe z mini mozzarellą fiordi latte na paście z awokado z cytrusowym vinaigrette/W/B
Sałatka szopska z bałkańskim serem /W/L
Dodatki
Sos tatarski, sos Ravigotte, chrzan
Miód rzepakowy
Dżem morelowy
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską
Dania gorące serwowane do wyboru z poniższych:
Jajka a’la Belvedere: jajko w koszulce, gryczany blin, szpinak, pomidory malinowe, awokado, sos holenderski /W
lub
Placuszki rosti z wędzonym łososiem, kawiorem i kwaśną śmietaną
Desery „w stole”
Muffin czekoladowy
Wybór ciastek duńskich
Przekąski zimne „w stole”
Daktylowe praliny z wegańskim dyniowym serem i pistacjami /V
Tataki z papai z wegańską fetą /V/B
Pasztet strasburski z boczniaków z konfiturą figową /V
Papryczki wiśniowe faszerowane wegańskim serkiem urnebes/V/L
Hummus z młodego groszku z mango i świeżymi owocami granatu /W
Tabbouleh z filetowanymi cząstkami owoców, świeża mięta i sokiem z limonki /V/L/B
Dodatki
Pasta z awokado
Miód
Konfitura z moreli
Konfitura z owoców leśnych
Pieczywo
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Dodatki do pieczywa
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Dania gorące serwowane do wyboru z poniższych:
Smażona polenta z zielonymi opiekanymi szparagami z oliwą extra virgini kremowym jajkiem w koszulce od zielononóżki /W
lub
Wegańska szakszuka z ciecierzycą, pomidorkami cherry, bakłażanem, cukinią i marynowanym tofu/V/L
Desery „w stole”
Croissanty
Wybór ciastek duńskich
Przygotowane przez nas menu na przerwy kawowe idealnie wpisze się w schemat szkoleń, konferencji oraz spotkań prasowych, podczas których potrzebna jest chwila kulinarnego odpoczynku przy wytrawnych lub słodkich przekąskach.
Menu zawiera sezonowe przekąsek na słono i słodko - w wyłącznie domowej wersji.
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
mini croissanty
mini donaty
Ciasta domowe:
babka cytrynowa
ciasto z owocami sezonowymi
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
warkocz klonowy z orzechami włoskimi
mini pączki
Ciasta domowe:
brownie
ciasto z owocami sezonowymi
Bufet wytrawny
Weneckie tramezzini z musem z karczocha i mascaprone
Tartinki wędzonym indykiem, żurawiną i musem chrzanowym
Kozi ser w pistacjach z malinami i granatem /W
Mini quicheze szpinakiem i suszonymi pomidorami z oliwą extra virgin/W
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
mini croissanty maślane
ciastka duńskie
Ciasta domowe:
ciasto kasztanowe
ciasto czekoladowe z wiśniami
tartaletka kajmakowa
Bufet wytrawny
Tramezzini z musem z tuńczyka i tapenadą
Mini szpinakowe wrapy z kurczakiem zagrodowym, sałatką z zielonego ogórka i masłem z awokado
Tartinki na razowym pieczywie z wędzonym łososiem /V
Mini quiche z serem Raclette i granatem /W
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek, bakalii, selera naciowego i winogron /V/B
Bufet słodki
Granola by Belvedere /W
Mango lassi/W
Zdrowe słodkości z pracowni cukierniczej Belvedere:
kruche ciasteczka
trufle malinowe
wegańskie tiramisu /V
Ciasta domowe:
sernik krakowski
szarlotka
Sezonowe owoce filetowane
Bufet wytrawny
Mini club sandwich z wędzonym indykiem i majonezem truflowym
Trufle z koziego sera w pistacjach i płatkach bławatka /W
Hummus z zielonego groszku z wędzonym tofuna pumperniklu /V
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi daikoni papryki z wegańskim majonezem /V/L/G
Sałatka z nowalijkami z miodowym sosem /W
Smoothie:
jarmuż-ananas
brokuł-szpinak
Dania Wytrawne
Hummusy
Hummus brokułowo-szpinakowy z chipsami z chlebka lavash/V
Tradycyjny hummus z ciecierzycy
Tartinki
Łosoś wędzony, mus chrzanowy
Cielęcina, vitellotonato
Rostbef z chrzanem na julienne z pikli
Tramezzini
Tramezini z musem z tuńczyka i tapenadą
Tramezini z tuńczykiem z musem ricotta
Tramezini z szynką cotto i mascarpone
Wrapy
Z chlebka lavash, z hummusem, ajwarem i chrupkimi warzywami /V
Szpinakowy z wegańskim serem i warzywami
Paprykowy z wędzoną szynką i kolorowymi sałatami
Czarny z orientalną kaczką i słodko kwaśnym sosem
Słone mini przekąski
Kurczak zagrodowy na bagietce tandori, relish ananasowo-kolendrowy
Mini quiche z serem Roquefort i karmelizowanymi orzechami /W
Sałatki i warzywa
Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi daikoni papryki podane z wegańskim majonezem /V/L/G
Sałatka z nowalijkami z miodowym sosem /W
Orientalna sałatka w cieście ryżowym
Smoothie
buraczano-marchwiowe
seler naciowy-jogurt vege-mango
Dania Słodkie
Granola
Granola by Belvedere /W
Słodkie wypieki
Miodownik z kremem cytrynowym
Mini croissant
Kokosowa Panna Cotta z mango /V
Sernik pomarańczowy z mascarpone
Brownie z malinami na czekoladzie ruby
Szarlotka z kruszonką migdałową
Kruche ciasteczka z manufaktury Belvedere
Trufle czekoladowe
Wybór duńskich ciasteczek 2 szt.
Ciasto z sezonowymi owocami
Owoce i sałatki
Sałatka z sezonowych owoców
Filety z owoców sezonowych /V
Jogurty
Mango lassi/W
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
mini croissanty
mini donaty
Ciasta domowe:
babka cytrynowa
ciasto z owocami sezonowymi
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
warkocz klonowy z orzechami włoskimi
mini pączki
Ciasta domowe:
brownie
ciasto z owocami sezonowymi
Bufet wytrawny
Weneckie tramezzini z musem z karczocha i mascaprone
Tartinki wędzonym indykiem, żurawiną i musem chrzanowym
Kozi ser w pistacjach z malinami i granatem /W
Mini quicheze szpinakiem i suszonymi pomidorami z oliwą extra virgin/W
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
mini croissanty maślane
ciastka duńskie
Ciasta domowe:
ciasto kasztanowe
ciasto czekoladowe z wiśniami
tartaletka kajmakowa
Bufet wytrawny
Tramezzini z musem z tuńczyka i tapenadą
Mini szpinakowe wrapy z kurczakiem zagrodowym, sałatką z zielonego ogórka i masłem z awokado
Tartinki na razowym pieczywie z wędzonym łososiem /V
Mini quiche z serem Raclette i granatem /W
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek, bakalii, selera naciowego i winogron /V/B
Bufet słodki
Granola by Belvedere /W
Mango lassi/W
Zdrowe słodkości z pracowni cukierniczej Belvedere:
kruche ciasteczka
trufle malinowe
wegańskie tiramisu /V
Ciasta domowe:
sernik krakowski
szarlotka
Sezonowe owoce filetowane
Bufet wytrawny
Mini club sandwich z wędzonym indykiem i majonezem truflowym
Trufle z koziego sera w pistacjach i płatkach bławatka /W
Hummus z zielonego groszku z wędzonym tofuna pumperniklu /V
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi daikoni papryki z wegańskim majonezem /V/L/G
Sałatka z nowalijkami z miodowym sosem /W
Smoothie:
jarmuż-ananas
brokuł-szpinak
Dania Wytrawne
Hummusy
Hummus brokułowo-szpinakowy z chipsami z chlebka lavash/V
Tradycyjny hummus z ciecierzycy
Tartinki
Łosoś wędzony, mus chrzanowy
Cielęcina, vitellotonato
Rostbef z chrzanem na julienne z pikli
Tramezzini
Tramezini z musem z tuńczyka i tapenadą
Tramezini z tuńczykiem z musem ricotta
Tramezini z szynką cotto i mascarpone
Wrapy
Z chlebka lavash, z hummusem, ajwarem i chrupkimi warzywami /V
Szpinakowy z wegańskim serem i warzywami
Paprykowy z wędzoną szynką i kolorowymi sałatami
Czarny z orientalną kaczką i słodko kwaśnym sosem
Słone mini przekąski
Kurczak zagrodowy na bagietce tandori, relish ananasowo-kolendrowy
Mini quiche z serem Roquefort i karmelizowanymi orzechami /W
Sałatki i warzywa
Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi daikoni papryki podane z wegańskim majonezem /V/L/G
Sałatka z nowalijkami z miodowym sosem /W
Orientalna sałatka w cieście ryżowym
Smoothie
buraczano-marchwiowe
seler naciowy-jogurt vege-mango
Dania Słodkie
Granola
Granola by Belvedere /W
Słodkie wypieki
Miodownik z kremem cytrynowym
Mini croissant
Kokosowa Panna Cotta z mango /V
Sernik pomarańczowy z mascarpone
Brownie z malinami na czekoladzie ruby
Szarlotka z kruszonką migdałową
Kruche ciasteczka z manufaktury Belvedere
Trufle czekoladowe
Wybór duńskich ciasteczek 2 szt.
Ciasto z sezonowymi owocami
Owoce i sałatki
Sałatka z sezonowych owoców
Filety z owoców sezonowych /V
Jogurty
Mango lassi/W
W Belvedere Catering wiemy, jak ważną rolę odgrywają kulinaria podczas spotkań biznesowych.
Dlatego menu lunchowe jest przez nas doskonale przemyślane pod względem zawartości dotyczącej potraw w poszczególnych zestawach aby wybrać to, które najbardziej odpowiada rodzajowi i randze danego spotkania.
Dania zimne
Zawijany naleśnik ryżowy ze szparagami, młodym szczypiorkiem, grillowanymi boczniakami i wędzonym pęczakiem z gęstym sosem truskawkowo-imbirowym /W
Polędwiczki z indyka z sosem chimichurri, z listkami oregano i kolendry z papryczkami chilli i limonką
Mozzarella Caprese z redukcją balsamiczną, świeżą bazylią i truskawkami /W
Wegański pokebowl z tofu, marchewką, rzodkiewką, awokado, ziarnem i kiełkami słonecznika /W/V/G/L
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Sałatki
Tabboulehz kaszą bulgur, pomidorem, szczypiorkiem, oliwą, cytryną i natką pietruszki /W
Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem i prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L
Dania gorące
Atlantycka sola z curry z mango, groszku ijalapeñoze słodko-kwaśną młodą kapustą z koperkiem
Pierś kukurydzianego kurczaka sousvide z sosem francuskim, młodą dymką i orzeszkami /G
Ziemniaczki zapiekane z serem Gruyèrei listkami rozmarynu /W
Zielone warzywa z pesto
Makaron Primaveraz warzywami z oliwą, czosnkiem, bazylią i wegańskim Parmezanem /W/V/L
Desery
Panna cotta waniliowa z czarną porzeczką /W
Mini beza kawowa /W
Rolada pistacjowa z kremem malinowym /W
Dania zimne
Sashimiz arbuza z palonym sezamem, jalapeño/W/V/G/L
Pianka z pstrąga łososiowego z dodatkiem nasion słonecznika, kwiatów szczypiorku czosnkowego i liści azjatyckiej portulaki
Trufle z pieczonej gęsi z migdałami, winogronami i konfiturą malinową /G
Carpaccio z plastrów pieczonego indyka z musem z płatków róży i miodowej musztardy, ze słodko-kwaśnym ogórkiem i olejem malinowym /G
Sałatki
Sałatka z makaronu sojowego z kurczakiem, listkami nasturcji i sezamem /G/L
Sałatka z serkiem ricotta, truskawkami i awokado z redukcją octu balsamicznego, cukrem trzcinowym, i kruszonym czarnym pieprzem /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z młodego zielonego groszku z chipsami z suszonej pancetty
Dania gorące
Filety dorsza w sosie Kabayakiz listkami rukolii kruszonymi orzechami laskowymi /G
Pieczony karczek wieprzowy z marynowanymi warzywami i risotto ze słonecznika
Smażona pierś perliczki z karmelizowanym rabarbarem i sosem z owoców leśnych z plastrami pieczonych ziemniaków z rozmarynem /W
Roladki z cukinii ze zrumienionymi płatkami migdałowymi /W/V/G/L
Wegańska tikkamasala z tofu ze szpinakiem, pomidorami, imbirem i kardamonem /W/V/G/L
Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym /W
Tiramisu z truskawkami /W
Mus z białej czekolady z malinami /W
Torcik gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym /W
Dania zimne
Białe szparagi a’laJoëlRobuchonz sosem balsamicznym /G/W
Pâtéz gęsi z brioszką Cramique z truskawkami
Warzywne ceviche z imbirem, pomidorkami cherry, limonką i kolendrą /W/V/G/L
Vitello tonnato z karmelizowanymi kaparami /G
Burrata z Apulii z grillowanymi pomidorami malinowymi, kruszonymi orzeszkami pistacji i oliwą bazyliową
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Sałatki
Sałatka z ogrodową rzodkiewką, jajkiem, pomidorkami cherry i koperkowym winegretem
Zupa
Minestrone z zielonymi warzywami
Dania gorące
Atlantycka molwa ze szparagami i sosem koperkowo–cytrynowym /G
Tian Vaucluse ze słonecznymi warzywami kuchni prowansalskiej /W
Plastry pieczonej w cydrze młodej pulardy z jabłkami i sosem żurawinowym
Pieczona cielęcina z sosem kaparowym z purée z topinabura z prażonymi orzeszkami pinii
Pierogi z kaczką, jabłkiem i sosem ze świeżym majerankiem
Ziemniaki Boulangere z serem Gruyère/W
Desery
Crème Brûlée cappuccino
Panna cotta kokosowa z mango i marakują
Mus chia z mango
Mini ekler z pralin z czerwonych owoców i cytrynowym curdem
Mus karaibski z rumem Dictador12YO
Dania zimne
Mini ravioli z rzodkwi arbuzowej z tatarem z pomidorów i konfiturą z cytryny i kolendrą
Polędwiczki wieprzowe marynowane w teriyaki z majonezem sojowym, z tajską sałatką z kokosem i trawą cytrynową
Frittata ze szparagami, kaszą jaglaną i suszonymi pomidorami /W
Pierś kurczaka marynowana w mleku kokosowym z pikantnym sosem orzechowym /B
Kozi ser zagrodowy z konfiturą z ogrodowych truskawek
Wrapy z hummusem i grillowanymi warzywami z harissą/W/V
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Zupa
Madame duBarry -krem z młodego kalafiora z crème fraîche
Dania gorące
Dorsz w panko z sosem schiracha z dzikim ryżem z trawą cytrynową
Udo kaczki z paloną marchewką, pak choi i karmelizowaną pomarańczą/G
Pieczone w pięciu smakach polędwiczki z indyka z sosem śliwkowym i anyżem z plastrami pieczonych ziemniaków
Ravioli z kozim serem, szparagami i kremem z malinowych pomidorów /W
Gnocchi z grzybami z palonym masłem i chrupiącą szałwią /W
Ziemniaki opiekane w oliwie paprykowej /W
Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym na kawowym biszkopcie
Tiramisu z truskawkami
Mus z białej czekolady z malinami
Mus gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym
Mini ptysie waniliowe z malinami i miętą
Dania zimne
Hawajski, marynowany tuńczyk z awokado, ogórkiem, fasolką edamame, majonezem sriracha i sezamem
Pieczone polędwiczki z indyka z kremem wasabi, salsą mango z sosem sriracha
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z natki pietruszki i skórki z cytryny
Plastry kurczaka kukurydzianego w marynacie hoisin z sosu sojowego, masła orzechowego i oleju sezamowego
Halloumi z żurawiną i orzechami makadamia
Inari sushi z ryżem, fasolką edamame i sezamem
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem z prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L
Dania gorące
Filety z dorsza w sosie raïto z pomidorów, cipolline, oliwek, kaparów i ziół
Plastry marynowanej w cydrze polędwiczki wieprzowej z owocami w sosie miodowym
Opiekane plastry perliczki z orzechami w pikantnym sosie
Pierożki ze szpinakiem zapiekane w puszystym beszamelu z Parmezanem
Plastry pieczonych ziemniaków w oliwie
Kolorowa fasolka szparagowa z wiejskim masłem
Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence duchocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Namelaka migdałowa z bergamotką
Napoleonka z truskawkami
Dania zimne
Plastry piersi pulardy z musem paprykowym i grillowanym bakłażanem /B
Wrapy z suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią i hummusem /W/V/B
Wytrawny sernik z wędzonego suma z chrzanowym purée i zielonym groszkiem
Gołąbki z kaszą jaglaną, marchwią, batatami, kuminem rzymskim i kolendrą /W
Carpaccio z buraka ćwikłowego z dresingiem, musztardą miodową, syropem klonowym i kruszonym serem chavroux /W/B
Mini sałata rzymska z grillowanym indykiem, chipsami z boczku, pomidorami i sosem Cezar
Sałatka tabbouleh z kuskusem i ziarnami granatu /V/L
Zupa
Orientalna zupa na mleczku kokosowym z warzywami i boczniakami z prażonym sezamem /W/L
Dania gorące
Eskalopki z zagrodowego kurczaka w jajku z parmezanem
Pierogi z dynią i pestkami słonecznika
Okoń morski z tapenadą z kaparów z palonym masłem
Mini marchewki z figami i sosem pomarańczowym z kardamonem /W/B
Komosa ryżowa z ziołami i oliwą /W/B
Pieczona wieprzowina z orientalnymi przyprawami, mlekiem kokosowym, czerwonym curry
z zielonymi, orientalnymiwarzywami z woka
Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence du chocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Miodownik staropolski
Napoleonka z truskawkami
Dla spotkań do 40 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Opiekane toro z tuńczyka z mango, korzeniem lotosu i sosem sriracha/G
Cielęcina z rakami, kawiorem truflowym, majonezem homarowym z brandy /G
Ptasie mleczko ze śnieżnobiałej czekolady Anëoi zielonych szparagów /W
Sękacz z foisgras z płatkami migdałów, konfiturą jarzębinową, różowym pieprzem i płatkami złota
Tatar wołowy z sriracha i marynatami
Wędzone piersi przepiórki z pomarańczowym kremem z ciemną czekoladą, truflami i liofilizowaną maliną
Ravioli z pieczonym burakiem, kozim serem i oliwą z pestek dyni /W
Ceviche warzywne z papryczkami chili, limonką i pomarańczami /W/V/G/L
Mus z koziego sera, z listkami shiso, lichi, kwiatem nagietka na piernikowej grzance
Sałatki
Sałatka a’laJacquemart-Andrez jajkiem w koszulce i ziołowymi grzankami
Sałatka gado-gadoz kiełkami słonecznika i soi, z ogórkiem, tofu, chrupiącą sałatą, pomidorami, świeżym imbirem, siekanymi wodorostami nori, papryką, kapustą pekińską, chrupiącymi brokułami, orzeszkami, młodą cebulką i rzodkiewką
Sosy: słodkie chili, teriyaki, tajski vinaigrette, wino ryżowe
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Zupy
Bisque z homara z brandy i skórką pomarańczy
Zupa malezyjska Laksa z warzywami i kolendrą
Stacja kulinarna wytrawna
Smażone krewetki Black Tiger w sosie maślano-winnym z suszonymi pomidorami i grzankami czosnkowymi
Dania gorące
Sola atlantycka z wężymordem, masłem rakowym, podwędzanymi ziemniakami z koprem włoskim /B
Łosoś jurajski ze zrównoważonych połowów w kabayaki ze szpinakiem, groszkiem cukrowym i sosem kaffirlime
Kaczka pieczona w miodzie z octem balsamicznym w kremowym sosie, z migdałami i owocami leśnymi
Polska cielęcina pieczona w niskiej temperaturze ze smażonymi coquille Saint Jaques, pieprzem tasmańskim, fondantem z selera i gruszki i sosem z moutardeviolette
Wołowina w plasterkach z sosem z ostryg i młodą cebulką /G
Pieczona kaczka z orientalnymi przyprawami i warzywami i mlekiem kokosowym z czerwonym curry /G
Pakora z kalafiora z kuminem, nerkowcami, z batatami z cynamonem i chilli/W/V/G/L
Smażony ryż z warzywami /W
Desery
Torcik z kawą, mus caffelatte, żelka malina,
Prażynka z czerwonych owoców z musem z kwiatów bzu, żelką jeżynową z mus cytrynowym
Tort z białej czekolady z nutą trawy cytrynowej
Lollipopsbrownie
Mini ekler z migdałowym solonym kremem
Namelaka czekoladowa w blackmirror glaze
Stacja kulinarna słodka
Płynna czekolada belgijska w czterech smakach: rubinowy karmelowy, ciemny gorzki, mleczny
Dodatki: bita śmietana, pianki Marshmallow, cynamon, chilli
Dania zimne
Zawijany naleśnik ryżowy ze szparagami, młodym szczypiorkiem, grillowanymi boczniakami i wędzonym pęczakiem z gęstym sosem truskawkowo-imbirowym /W
Polędwiczki z indyka z sosem chimichurri, z listkami oregano i kolendry z papryczkami chilli i limonką
Mozzarella Caprese z redukcją balsamiczną, świeżą bazylią i truskawkami /W
Wegański pokebowl z tofu, marchewką, rzodkiewką, awokado, ziarnem i kiełkami słonecznika /W/V/G/L
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Sałatki
Tabboulehz kaszą bulgur, pomidorem, szczypiorkiem, oliwą, cytryną i natką pietruszki /W
Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem i prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L
Dania gorące
Atlantycka sola z curry z mango, groszku ijalapeñoze słodko-kwaśną młodą kapustą z koperkiem
Pierś kukurydzianego kurczaka sousvide z sosem francuskim, młodą dymką i orzeszkami /G
Ziemniaczki zapiekane z serem Gruyèrei listkami rozmarynu /W
Zielone warzywa z pesto
Makaron Primaveraz warzywami z oliwą, czosnkiem, bazylią i wegańskim Parmezanem /W/V/L
Desery
Panna cotta waniliowa z czarną porzeczką /W
Mini beza kawowa /W
Rolada pistacjowa z kremem malinowym /W
Dania zimne
Sashimiz arbuza z palonym sezamem, jalapeño/W/V/G/L
Pianka z pstrąga łososiowego z dodatkiem nasion słonecznika, kwiatów szczypiorku czosnkowego i liści azjatyckiej portulaki
Trufle z pieczonej gęsi z migdałami, winogronami i konfiturą malinową /G
Carpaccio z plastrów pieczonego indyka z musem z płatków róży i miodowej musztardy, ze słodko-kwaśnym ogórkiem i olejem malinowym /G
Sałatki
Sałatka z makaronu sojowego z kurczakiem, listkami nasturcji i sezamem /G/L
Sałatka z serkiem ricotta, truskawkami i awokado z redukcją octu balsamicznego, cukrem trzcinowym, i kruszonym czarnym pieprzem /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z młodego zielonego groszku z chipsami z suszonej pancetty
Dania gorące
Filety dorsza w sosie Kabayakiz listkami rukolii kruszonymi orzechami laskowymi /G
Pieczony karczek wieprzowy z marynowanymi warzywami i risotto ze słonecznika
Smażona pierś perliczki z karmelizowanym rabarbarem i sosem z owoców leśnych z plastrami pieczonych ziemniaków z rozmarynem /W
Roladki z cukinii ze zrumienionymi płatkami migdałowymi /W/V/G/L
Wegańska tikkamasala z tofu ze szpinakiem, pomidorami, imbirem i kardamonem /W/V/G/L
Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym /W
Tiramisu z truskawkami /W
Mus z białej czekolady z malinami /W
Torcik gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym /W
Dania zimne
Białe szparagi a’laJoëlRobuchonz sosem balsamicznym /G/W
Pâtéz gęsi z brioszką Cramique z truskawkami
Warzywne ceviche z imbirem, pomidorkami cherry, limonką i kolendrą /W/V/G/L
Vitello tonnato z karmelizowanymi kaparami /G
Burrata z Apulii z grillowanymi pomidorami malinowymi, kruszonymi orzeszkami pistacji i oliwą bazyliową
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Sałatki
Sałatka z ogrodową rzodkiewką, jajkiem, pomidorkami cherry i koperkowym winegretem
Zupa
Minestrone z zielonymi warzywami
Dania gorące
Atlantycka molwa ze szparagami i sosem koperkowo–cytrynowym /G
Tian Vaucluse ze słonecznymi warzywami kuchni prowansalskiej /W
Plastry pieczonej w cydrze młodej pulardy z jabłkami i sosem żurawinowym
Pieczona cielęcina z sosem kaparowym z purée z topinabura z prażonymi orzeszkami pinii
Pierogi z kaczką, jabłkiem i sosem ze świeżym majerankiem
Ziemniaki Boulangere z serem Gruyère/W
Desery
Crème Brûlée cappuccino
Panna cotta kokosowa z mango i marakują
Mus chia z mango
Mini ekler z pralin z czerwonych owoców i cytrynowym curdem
Mus karaibski z rumem Dictador12YO
Dania zimne
Mini ravioli z rzodkwi arbuzowej z tatarem z pomidorów i konfiturą z cytryny i kolendrą
Polędwiczki wieprzowe marynowane w teriyaki z majonezem sojowym, z tajską sałatką z kokosem i trawą cytrynową
Frittata ze szparagami, kaszą jaglaną i suszonymi pomidorami /W
Pierś kurczaka marynowana w mleku kokosowym z pikantnym sosem orzechowym /B
Kozi ser zagrodowy z konfiturą z ogrodowych truskawek
Wrapy z hummusem i grillowanymi warzywami z harissą/W/V
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Zupa
Madame duBarry -krem z młodego kalafiora z crème fraîche
Dania gorące
Dorsz w panko z sosem schiracha z dzikim ryżem z trawą cytrynową
Udo kaczki z paloną marchewką, pak choi i karmelizowaną pomarańczą/G
Pieczone w pięciu smakach polędwiczki z indyka z sosem śliwkowym i anyżem z plastrami pieczonych ziemniaków
Ravioli z kozim serem, szparagami i kremem z malinowych pomidorów /W
Gnocchi z grzybami z palonym masłem i chrupiącą szałwią /W
Ziemniaki opiekane w oliwie paprykowej /W
Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym na kawowym biszkopcie
Tiramisu z truskawkami
Mus z białej czekolady z malinami
Mus gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym
Mini ptysie waniliowe z malinami i miętą
Dania zimne
Hawajski, marynowany tuńczyk z awokado, ogórkiem, fasolką edamame, majonezem sriracha i sezamem
Pieczone polędwiczki z indyka z kremem wasabi, salsą mango z sosem sriracha
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z natki pietruszki i skórki z cytryny
Plastry kurczaka kukurydzianego w marynacie hoisin z sosu sojowego, masła orzechowego i oleju sezamowego
Halloumi z żurawiną i orzechami makadamia
Inari sushi z ryżem, fasolką edamame i sezamem
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem z prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L
Dania gorące
Filety z dorsza w sosie raïto z pomidorów, cipolline, oliwek, kaparów i ziół
Plastry marynowanej w cydrze polędwiczki wieprzowej z owocami w sosie miodowym
Opiekane plastry perliczki z orzechami w pikantnym sosie
Pierożki ze szpinakiem zapiekane w puszystym beszamelu z Parmezanem
Plastry pieczonych ziemniaków w oliwie
Kolorowa fasolka szparagowa z wiejskim masłem
Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence duchocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Namelaka migdałowa z bergamotką
Napoleonka z truskawkami
Dania zimne
Plastry piersi pulardy z musem paprykowym i grillowanym bakłażanem /B
Wrapy z suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią i hummusem /W/V/B
Wytrawny sernik z wędzonego suma z chrzanowym purée i zielonym groszkiem
Gołąbki z kaszą jaglaną, marchwią, batatami, kuminem rzymskim i kolendrą /W
Carpaccio z buraka ćwikłowego z dresingiem, musztardą miodową, syropem klonowym i kruszonym serem chavroux /W/B
Mini sałata rzymska z grillowanym indykiem, chipsami z boczku, pomidorami i sosem Cezar
Sałatka tabbouleh z kuskusem i ziarnami granatu /V/L
Zupa
Orientalna zupa na mleczku kokosowym z warzywami i boczniakami z prażonym sezamem /W/L
Dania gorące
Eskalopki z zagrodowego kurczaka w jajku z parmezanem
Pierogi z dynią i pestkami słonecznika
Okoń morski z tapenadą z kaparów z palonym masłem
Mini marchewki z figami i sosem pomarańczowym z kardamonem /W/B
Komosa ryżowa z ziołami i oliwą /W/B
Pieczona wieprzowina z orientalnymi przyprawami, mlekiem kokosowym, czerwonym curry
z zielonymi, orientalnymiwarzywami z woka
Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence du chocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Miodownik staropolski
Napoleonka z truskawkami
Dla spotkań do 40 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Opiekane toro z tuńczyka z mango, korzeniem lotosu i sosem sriracha/G
Cielęcina z rakami, kawiorem truflowym, majonezem homarowym z brandy /G
Ptasie mleczko ze śnieżnobiałej czekolady Anëoi zielonych szparagów /W
Sękacz z foisgras z płatkami migdałów, konfiturą jarzębinową, różowym pieprzem i płatkami złota
Tatar wołowy z sriracha i marynatami
Wędzone piersi przepiórki z pomarańczowym kremem z ciemną czekoladą, truflami i liofilizowaną maliną
Ravioli z pieczonym burakiem, kozim serem i oliwą z pestek dyni /W
Ceviche warzywne z papryczkami chili, limonką i pomarańczami /W/V/G/L
Mus z koziego sera, z listkami shiso, lichi, kwiatem nagietka na piernikowej grzance
Sałatki
Sałatka a’laJacquemart-Andrez jajkiem w koszulce i ziołowymi grzankami
Sałatka gado-gadoz kiełkami słonecznika i soi, z ogórkiem, tofu, chrupiącą sałatą, pomidorami, świeżym imbirem, siekanymi wodorostami nori, papryką, kapustą pekińską, chrupiącymi brokułami, orzeszkami, młodą cebulką i rzodkiewką
Sosy: słodkie chili, teriyaki, tajski vinaigrette, wino ryżowe
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Zupy
Bisque z homara z brandy i skórką pomarańczy
Zupa malezyjska Laksa z warzywami i kolendrą
Stacja kulinarna wytrawna
Smażone krewetki Black Tiger w sosie maślano-winnym z suszonymi pomidorami i grzankami czosnkowymi
Dania gorące
Sola atlantycka z wężymordem, masłem rakowym, podwędzanymi ziemniakami z koprem włoskim /B
Łosoś jurajski ze zrównoważonych połowów w kabayaki ze szpinakiem, groszkiem cukrowym i sosem kaffirlime
Kaczka pieczona w miodzie z octem balsamicznym w kremowym sosie, z migdałami i owocami leśnymi
Polska cielęcina pieczona w niskiej temperaturze ze smażonymi coquille Saint Jaques, pieprzem tasmańskim, fondantem z selera i gruszki i sosem z moutardeviolette
Wołowina w plasterkach z sosem z ostryg i młodą cebulką /G
Pieczona kaczka z orientalnymi przyprawami i warzywami i mlekiem kokosowym z czerwonym curry /G
Pakora z kalafiora z kuminem, nerkowcami, z batatami z cynamonem i chilli/W/V/G/L
Smażony ryż z warzywami /W
Desery
Torcik z kawą, mus caffelatte, żelka malina,
Prażynka z czerwonych owoców z musem z kwiatów bzu, żelką jeżynową z mus cytrynowym
Tort z białej czekolady z nutą trawy cytrynowej
Lollipopsbrownie
Mini ekler z migdałowym solonym kremem
Namelaka czekoladowa w blackmirror glaze
Stacja kulinarna słodka
Płynna czekolada belgijska w czterech smakach: rubinowy karmelowy, ciemny gorzki, mleczny
Dodatki: bita śmietana, pianki Marshmallow, cynamon, chilli
Menu na kolacje zawiera wyslekcjonowane potrawy z sezonowymi dodatkami.
Nasi szefowie kuchni zadbali o każdy, kulinarny detal, po to aby Twoje spotaknie firmowe, konferencja, czy jubileusz firmy zostały zakończone w doskonałym stylu i z dobrym smakiem.
Każdemu wydarzeniu dedykujemy najwyższy poziom obsługi w miejscu wydarzenia oraz wyselekcjonowaną obsługę kelnerską.
Dania zimne
Sashimi z arbuza z prażonym sezamem, imbirem, chilli i kwiatami słonecznej lewkonii
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z natki pietruszki i tartej skórki cytryny
Tataki z wołowiny z glazurą sojową, imbirem i lichi
Plastry grillowanej w sezamie polędwiczki wieprzowej z gęstym sosem z truskawek z zielonym pieprzem /G
Pralina z ciecierzycy i daktyli, z łososiową marchewką, kaparami i sosem klonowym z chilli/V/WG/L
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Sałatki
Sałatka z karczkiem wieprzowym w marynacie teriyaki ze świeżo tartym imbirem, szparagami i rukolą/G
Sałatka z młodymi liśćmi szpinaku, kozim serem i malinami
Zupa
Sycylijskie minestrone z młodych warzyw z orzo
Dania gorące
Śródziemnomorski morszczuk z curry i mango, pędami młodego groszku i słodko-kwaśną młodą kapustą z koperkiem
Kurczak kukurydziany z włoską polentą i dzikim brokułem
Plastry mlecznej cielęciny z młodą marchewką, sosem francuskim i orzeszkami /G
Ragoût z wołowiny z polnymi ziołami, groszkiem i pomidorami
Zapiekanka z młodych ziemniaków Boulangere/W/V/G
Warzywa la bohémienne z serem Gruyère
Desery
Namelaka z orzecha laskowego z cremeux kawowym i jeżyną
Mus czekoladowy z karmelizowaną truskawką
Torcik malinowy z kremem waniliowym
Dania zimne
Halibut sousvide z warzywnym ratatouille i kaparowym vinaigrette/G
Pokebowl z łososia, ogórka, papryki i sezamu podane na ryżu /G
Plastry piersi indyka z truskawkami na carpaccio ze świeżego ananasa z sosem sriracha/G
Hummus z kokosem, curry i kalafiorem
Plastry pieczonej polędwiczki z kremem wasabi, pomarańczą i płatkami imbiru /G
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Sałatki
Sałatka z makaronu ryżowego z wołowiną, kolendrą, ogórkiem, imbirem i sezamem /G
Sałatka z mini mozzarellą, pomidorkami cherry, truskawkami i vinaigrette balsamico/W/G
Zupa
Zupa z kimchi, warzywami i quinoa/V/G
Dania gorące
Plastry soczystej wołowiny ze smażonymi listkami szpinaku, młodymi ziemniakami i sosem z kaparami jabłkowymi /G
Pierogi z kaczką, jabłkiem i sosem ze świeżym majerankiem
Morszczuk pieczony w cytrusach ze słodkim zielonym groszkiem, czarną soczewicą i żółtym curry /G
Plastry pulardy z fasolką po polsku, marchewką w pomarańczach i sosem z winogron /G
Smażone tofu z brokułami i sosem sezamowym /V/G
Ryż smażony z warzywami i kuminem/V/G
Kalafior zapiekany z mlekiem kokosowym i bakłażanem grillowanym z sezamem /V/G
Desery
Mini ptysie kokosowe z curdem marakuja
Mus pinacolada z mango i marakują
Torcik truskawkowy z trawą cytrynową
Mus bawarski pistacjowy z maliną
Dania zimne
Filet z węgorza w sosie teriyaki z chipsami ryżowymi i cebulkami chipotle
Pierś kurczaka marynowanego w cytrusach z majonezem curry /G
Tatar z wołowiny z marynowaną kurką /G
Panna Cotta z truflą i kruszonką z oliwą rozmarynową i listkami rukwi wodnej
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Sałatki
Sałatka z brzoskwinią, pieczonym burakiem, fetą, bazylią i orzeszkami pinii /W
Sałatka z truskawkami i serem halloumi, dojrzałym awokado i orzechami makadamia
Zupa
Pikantne flaczki z boczniaka
Dania gorące
Jesiotr pieczony w soli morskiej z młodą botwinką i serkiem ricotta /G
Smażone krewetki z woka z warzywami i sosem sezamowym z ryżem i trawą cytrynową
Perliczka z purée z palonej pietruszki z kukurydzą na maśle, kurkami z patelni i sosem szałwiowym/G
Wolno pieczona wołowina w sosie kurkowym
Młode warzywa z pesto /W/V/G
Nasi goreng-smażony ryż z kurczakiem, warzywami, jajkiem i indonezyjskim sosem Ketjap Manis
Lu farcitnissart-faszerowane warzywa z gałązkami tymianku i bazylii
Desery
Mini ekler z pralin, czerwonych owoców z lemon curdem
Mus karaibski z rumem Dictador12YO
Mus Woodfordwhisky z mleczną czekoladą
Mus ziołowy na palonej białej czekoladzie z ginem Hendricks
Tartaletki z crème pâtissière i owocami
Dania zimne
Terrine z sarny ze smardzami i jałowcem
Sałata z gruszką, fenkułem, serem Lazur i karmelizowanymi orzechami
Karmelizowane piersi perliczki z farszem polskim
Małże na muszli zapiekane z serem Roquefort i szpinakiem/B
Parfait z miętusa z czarnym kawiorem i pumperniklem /B
Torcik z sera koziego z truflami I czarnym pieprzem /B/W
Grillowane karczochy z prażonymi pistacjami /V/L/B
Carpaccio z rostbefu z piklami, sezamem i sosem Worcestershire /B
Kolorowe sałaty z owocami, podhalańską kremową bryndzą i winegretem malinowym
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z kukurydzy z kokosem, imbirem i kurkumą /W/V/B/L
Dania gorące
Konfitowana cielęcina w sosie z czerwonego wina z musztardą francuską
Pieczona kaczka w sosie wiśniowym z czerwonym winem
Pieczony łosoś z sosem beszamelowym ze szpinakiem z płatkami prażonych migdałów
Grillowana cukinia zapiekana z serem pleśniowym z orzechami
Warzywne ratatouille z ziołami prowansalskimi /W
Gnocchi dyniowe z rukolą i prażonymi pestkami słonecznika /W
Gratin z ziemniaków z serem Gruyere i młodą dymką /W/B
Desery
Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia
Mus Pâté à bombe z maliną i orzechem laskowym
Ciastko daktylowe ze słonym karmelem
Pâte choux pistacjowy z kremem malinowym
Crème brûlée z markują
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Sashimi z arbuza z prażonym sezamem, imbirem, chilli i kwiatami słonecznej lewkonii
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z natki pietruszki i tartej skórki cytryny
Tataki z wołowiny z glazurą sojową, imbirem i lichi
Plastry grillowanej w sezamie polędwiczki wieprzowej z gęstym sosem z truskawek z zielonym pieprzem /G
Pralina z ciecierzycy i daktyli, z łososiową marchewką, kaparami i sosem klonowym z chilli/V/WG/L
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Sałatki
Sałatka z karczkiem wieprzowym w marynacie teriyaki ze świeżo tartym imbirem, szparagami i rukolą/G
Sałatka z młodymi liśćmi szpinaku, kozim serem i malinami
Zupa
Sycylijskie minestrone z młodych warzyw z orzo
Dania gorące
Śródziemnomorski morszczuk z curry i mango, pędami młodego groszku i słodko-kwaśną młodą kapustą z koperkiem
Kurczak kukurydziany z włoską polentą i dzikim brokułem
Plastry mlecznej cielęciny z młodą marchewką, sosem francuskim i orzeszkami /G
Ragoût z wołowiny z polnymi ziołami, groszkiem i pomidorami
Zapiekanka z młodych ziemniaków Boulangere/W/V/G
Warzywa la bohémienne z serem Gruyère
Desery
Namelaka z orzecha laskowego z cremeux kawowym i jeżyną
Mus czekoladowy z karmelizowaną truskawką
Torcik malinowy z kremem waniliowym
Dania zimne
Halibut sousvide z warzywnym ratatouille i kaparowym vinaigrette/G
Pokebowl z łososia, ogórka, papryki i sezamu podane na ryżu /G
Plastry piersi indyka z truskawkami na carpaccio ze świeżego ananasa z sosem sriracha/G
Hummus z kokosem, curry i kalafiorem
Plastry pieczonej polędwiczki z kremem wasabi, pomarańczą i płatkami imbiru /G
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Sałatki
Sałatka z makaronu ryżowego z wołowiną, kolendrą, ogórkiem, imbirem i sezamem /G
Sałatka z mini mozzarellą, pomidorkami cherry, truskawkami i vinaigrette balsamico/W/G
Zupa
Zupa z kimchi, warzywami i quinoa/V/G
Dania gorące
Plastry soczystej wołowiny ze smażonymi listkami szpinaku, młodymi ziemniakami i sosem z kaparami jabłkowymi /G
Pierogi z kaczką, jabłkiem i sosem ze świeżym majerankiem
Morszczuk pieczony w cytrusach ze słodkim zielonym groszkiem, czarną soczewicą i żółtym curry /G
Plastry pulardy z fasolką po polsku, marchewką w pomarańczach i sosem z winogron /G
Smażone tofu z brokułami i sosem sezamowym /V/G
Ryż smażony z warzywami i kuminem/V/G
Kalafior zapiekany z mlekiem kokosowym i bakłażanem grillowanym z sezamem /V/G
Desery
Mini ptysie kokosowe z curdem marakuja
Mus pinacolada z mango i marakują
Torcik truskawkowy z trawą cytrynową
Mus bawarski pistacjowy z maliną
Dania zimne
Filet z węgorza w sosie teriyaki z chipsami ryżowymi i cebulkami chipotle
Pierś kurczaka marynowanego w cytrusach z majonezem curry /G
Tatar z wołowiny z marynowaną kurką /G
Panna Cotta z truflą i kruszonką z oliwą rozmarynową i listkami rukwi wodnej
Wybór domowego pieczywa:mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Sałatki
Sałatka z brzoskwinią, pieczonym burakiem, fetą, bazylią i orzeszkami pinii /W
Sałatka z truskawkami i serem halloumi, dojrzałym awokado i orzechami makadamia
Zupa
Pikantne flaczki z boczniaka
Dania gorące
Jesiotr pieczony w soli morskiej z młodą botwinką i serkiem ricotta /G
Smażone krewetki z woka z warzywami i sosem sezamowym z ryżem i trawą cytrynową
Perliczka z purée z palonej pietruszki z kukurydzą na maśle, kurkami z patelni i sosem szałwiowym/G
Wolno pieczona wołowina w sosie kurkowym
Młode warzywa z pesto /W/V/G
Nasi goreng-smażony ryż z kurczakiem, warzywami, jajkiem i indonezyjskim sosem Ketjap Manis
Lu farcitnissart-faszerowane warzywa z gałązkami tymianku i bazylii
Desery
Mini ekler z pralin, czerwonych owoców z lemon curdem
Mus karaibski z rumem Dictador12YO
Mus Woodfordwhisky z mleczną czekoladą
Mus ziołowy na palonej białej czekoladzie z ginem Hendricks
Tartaletki z crème pâtissière i owocami
Dania zimne
Terrine z sarny ze smardzami i jałowcem
Sałata z gruszką, fenkułem, serem Lazur i karmelizowanymi orzechami
Karmelizowane piersi perliczki z farszem polskim
Małże na muszli zapiekane z serem Roquefort i szpinakiem/B
Parfait z miętusa z czarnym kawiorem i pumperniklem /B
Torcik z sera koziego z truflami I czarnym pieprzem /B/W
Grillowane karczochy z prażonymi pistacjami /V/L/B
Carpaccio z rostbefu z piklami, sezamem i sosem Worcestershire /B
Kolorowe sałaty z owocami, podhalańską kremową bryndzą i winegretem malinowym
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z kukurydzy z kokosem, imbirem i kurkumą /W/V/B/L
Dania gorące
Konfitowana cielęcina w sosie z czerwonego wina z musztardą francuską
Pieczona kaczka w sosie wiśniowym z czerwonym winem
Pieczony łosoś z sosem beszamelowym ze szpinakiem z płatkami prażonych migdałów
Grillowana cukinia zapiekana z serem pleśniowym z orzechami
Warzywne ratatouille z ziołami prowansalskimi /W
Gnocchi dyniowe z rukolą i prażonymi pestkami słonecznika /W
Gratin z ziemniaków z serem Gruyere i młodą dymką /W/B
Desery
Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia
Mus Pâté à bombe z maliną i orzechem laskowym
Ciastko daktylowe ze słonym karmelem
Pâte choux pistacjowy z kremem malinowym
Crème brûlée z markują
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Wydarzenia firmowe wymagają specjalnej atencji organizacyjnej. Ich rangę warto podnieść poprzez najwyższej jakości kulinaria.
Szefowie Kuchni Belvedere Catering zadbają o unikalne smaki podczas eventów. Za każdy detal oprawy kulinarnej przed i w miejscu wydarzenia odpowiadają: David Gaboriaud, Marcin Kowernik, Dariusz Mućko, Adam Chrząstowski i Michał Iwaniuk.
+48 22 55 86 736
+48 608 413 267
malgorzata.bronowska@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 44
+48 734 157 995
andrzej.srednicki@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 66
+48 604 613 902
malgorzata.momot@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 34
+48 600 815 460
maja.kurowska@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 70
+48 603 446 778
ewa.kacperczyk@belvedere.com.pl
Oprawa kulinarna bankietów firmowych, która wyniesie Twoje wydarzenia na szczyt.
Sprawdź pełną ofertęNasi Szefowie Kuchni doradzą, jakie menu wybrać na tę wyjątkową uroczystość.
Sprawdź pełną ofertęSprawdź rozwiązania realizowane z myślą o potrzebach naszych klientów.
Sprawdź pełną ofertęOd lat zapewniamy na Stadionie Legii Warszawa wyśmienitą kuchnię, unikatowy design oraz obsługę na najwyższym poziomie
Sprawdź pełną ofertę