Daj się ponieść fascynującym wrażeniom eventowym na Stadionie Legii Warszawa. Doświadczysz tu niesamowitych emocji w towarzystwie najwyższej klasy kulinariów w kreacji znakomitych szefów kuchni oraz perfekcyjnej obsługi Belvedere Catering.
Historyczne, prestiżowe miejsce z 4-rema w pełni oświetlonymi boiskami piłkarskimi, strefą biznesową tworzą doskonałą przestrzeń na oragnizację najbardziej wymagających meczy piłkarkich ale także na wszelkiego rodzaju wydarzenia.
ulokowanie w strategicznym miejscu Warszawy - w dzielnicy Śródmieście, tuż przy wylocie na Trasę Łazienkowska; 779 miejsc postojowych w bliskiej odległości
Biznes Klub z 2 przestrzeniami eventowymi GOLD i SILVER o łącznej powierzchni 2000 m2 z możliwością organizacji wydarzeń
SKY BOX - dwupoziomowa, przeszklona sala z panoramicznym widokiem na stadion oraz LOŻE VIP idealne do kameralnych spotkań, zapewniające pełną prywatność
dedykowane kreacje kulinarne w kreacji znakomitych szefów kuchni Belvedere Catering
indywidualna opieka doświadczonego event managera, który zadba o każdy szczegół Waszego wydarzenia: od organizacji operacjnej poprzez kulinaria
niezbędny sprzęt audio i video: nrojektory, ekrany, nagłośnienie, mikrofony, stacje multimedialne, flipcharty, whiteboardy, szybkie i niezawodne łącze internetowe..
Wydarzenia firmowe wymagają specjalnej atencji organizacyjnej. Ich rangę warto podnieść poprzez najwyższej jakości kulinaria.
Szefowie Kuchni Belvedere Catering zadbają o unikalne smaki podczas eventów. Za każdy detal oprawy kulinarnej przed i w miejscu wydarzenia odpowiadają: David Gaboriaud, Marcin Kowernik, Dariusz Mućko, Adam Chrząstowski i Michał Iwaniuk.
Belvedere Catering z dumą sprawuje nadzór nad kreacją kulinarnej oprawy podczas różnorodnych wydarzeń organizowanych na terenie Stadionu Legii Warszawa. Za wyjątkową kreatywność w tworzeniu autorskiego menu odpowiadają znane postaci kulinarnego świata Belvedere, takie jak David Gaboriaud, Dariusz Mućko czy Michał Iwaniuk.
Nasza pasja do doskonałego smaku i staranność w każdym detalu gwarantują, że nasze usługi cateringowe stanowią niezapomniany element każdego wydarzenia na Stadionie Legii Warszawa.
Perfekcyjnie skomponowane menu bufetowe doskonale sprawdzą się podczas wszelkiego typu wydarzeń zarówno w formie stojącej jak i zasiadanej.
ZESTAW I
Przekąski zimne
Tatakiz arbuza w sezamie z sosem ponzu
Vitellotonatozowocem kapara
Wędzony pstrąg z kawiorem cytrynowym
ZESTAW II
Przekąski zimne
Rillettes z kaczki pekińskiej z młodym bobem i groszkiem
Mini mozzarella z konfitowanym pomidorkiem, bazylią i oliwą
Wolno pieczony rostbef z truflowym majonezem, piklowanymi warzywami i cebulką Cipolle
ZESTAW III
Przekąski zimne
Cielęcina z kukurydzą i galaretką poziomkową
Koszyczki z ciasta filo z sałatką z nowalijek
Taco de sepia z tuńczykiem, trawą cytrynową i chilli
ZESTAW I
Przekąski zimne
Wiśniowa papryczka z serkiem bałkańskim i chipsem krewetkowym
Nigiri z krewetką i musem wasabi
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Grillowana młoda cukinia z kremowym łososiem i rabarbarową galaretką
Tatar wołowy na żytnim chlebie
Satay z łososia w kokosie i prażonym sezamie
ZESTAW II
Przekąski zimne
Szparagi z vinaigrette z serem Pecorino i mikro ziołami
Ceviche z łososia z młodym burakiem i zielonym groszkiem
Pierożek z żółtego buraka z homarem i oliwą bazyliową
Yakitori z sosem teriyaki
Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Gofr z serkiem Philadelphia, „owocowym” kawiorem i musem z nowalijek
ZESTAW III
Przekąski zimne
Taco szpinakowe z tatarem z łososia i sosem imbirowym
Tartaletka ze szpinakiem, perliczką i rabarbarem
Ośmiornica z limonkowym kawiorem i oliwą
Wegańska kaczka w cieście ryżowym z glonami combu/V
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Wędzony sum z puddingiem cytrynowym i „owocowym” kawiorem
ZESTAW I
Przekąski zimne
Wiśniowa papryczka z serkiem bałkańskim i chipsem krewetkowym
Nigiri z krewetką i musem wasabi
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Grillowana młoda cukinia z kremowym łososiem i rabarbarową galaretką
Tatar wołowy na żytnim chlebie
Satay z łososia w kokosie i prażonym sezamie
Przekąski gorące
Mini vege burgery z burakiem i hummusem
Pieczony pierożek samosa z warzywami i aromatycznymi korzeniami /W
Polędwica z dorsza w młodych porach
Mini steki wołowe z sosem chimi churri
Desery
Marcepan z orzecha laskowego w rocher z karmelowej czekolady
Mini makaronik Crème de Cassis
Rożek z czekolady ruby z yuzu
ZESTAW II
Przekąski zimne
Szparagi w vinaigrette z serem Pecorino i micro ziołami
Ceviche z łososia z młodym buraczkiem i zielonym groszkiem
Pierożki z żółtego buraczka z homarem i oliwą bazyliową
Yakitori z sosem teriyaki
Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Słone gofry z serkiem Philadelphia,„owocowym” kawiorem i musem z nowalijek
Przekąski gorące
Mini strudel ze szpinakiem /V
Polędwiczka cielęca z fioletowym ziemniakiem i sosem cydrowym
Kluski śląskie z bekonem i crème fraîche
Empanadas z zagrodowym kurczakiem i mozzarellą
Desery
Makaronik czekoladowy z ziarnem kakaowca
Curd cytrynowy z bazylia na sable kokosowym
Sernik pomarańczowy
ZESTAW III
Przekąski zimne
Taco szpinakowe z tatarem z łososia i sosem imbirowym
Tartaletka ze szpinakiem, perliczką i rabarbarem
Ośmiornica z limonkowym kawiorem i oliwą
Wegańska kaczka w cieście ryżowym i glonami kombu/V
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Wędzony sum z puddingiem cytrynowym i „owocowym” kawiorem
Przekąski gorące
Quiche z serem Raclette i zielonymi szparagami
Polędwiczka cielęca z fioletowym ziemniakiem i sosem cydrowym
Mini burger wołowy z pikantnym majonezem
Grillowany ser halloumi na grzance z konfiturą pomidorową
Desery
Financier z palonym masłem i kremem waniliowym
Marcello z praliną orzechową
Mus z fasoli tonka w rocher z ziarnem kakaowca
ZESTAW I
Przekąski zimne
Tatakiz arbuza w sezamie z sosem ponzu
Vitellotonatozowocem kapara
Wędzony pstrąg z kawiorem cytrynowym
ZESTAW II
Przekąski zimne
Rillettes z kaczki pekińskiej z młodym bobem i groszkiem
Mini mozzarella z konfitowanym pomidorkiem, bazylią i oliwą
Wolno pieczony rostbef z truflowym majonezem, piklowanymi warzywami i cebulką Cipolle
ZESTAW III
Przekąski zimne
Cielęcina z kukurydzą i galaretką poziomkową
Koszyczki z ciasta filo z sałatką z nowalijek
Taco de sepia z tuńczykiem, trawą cytrynową i chilli
ZESTAW I
Przekąski zimne
Wiśniowa papryczka z serkiem bałkańskim i chipsem krewetkowym
Nigiri z krewetką i musem wasabi
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Grillowana młoda cukinia z kremowym łososiem i rabarbarową galaretką
Tatar wołowy na żytnim chlebie
Satay z łososia w kokosie i prażonym sezamie
ZESTAW II
Przekąski zimne
Szparagi z vinaigrette z serem Pecorino i mikro ziołami
Ceviche z łososia z młodym burakiem i zielonym groszkiem
Pierożek z żółtego buraka z homarem i oliwą bazyliową
Yakitori z sosem teriyaki
Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Gofr z serkiem Philadelphia, „owocowym” kawiorem i musem z nowalijek
ZESTAW III
Przekąski zimne
Taco szpinakowe z tatarem z łososia i sosem imbirowym
Tartaletka ze szpinakiem, perliczką i rabarbarem
Ośmiornica z limonkowym kawiorem i oliwą
Wegańska kaczka w cieście ryżowym z glonami combu/V
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Wędzony sum z puddingiem cytrynowym i „owocowym” kawiorem
ZESTAW I
Przekąski zimne
Wiśniowa papryczka z serkiem bałkańskim i chipsem krewetkowym
Nigiri z krewetką i musem wasabi
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Grillowana młoda cukinia z kremowym łososiem i rabarbarową galaretką
Tatar wołowy na żytnim chlebie
Satay z łososia w kokosie i prażonym sezamie
Przekąski gorące
Mini vege burgery z burakiem i hummusem
Pieczony pierożek samosa z warzywami i aromatycznymi korzeniami /W
Polędwica z dorsza w młodych porach
Mini steki wołowe z sosem chimi churri
Desery
Marcepan z orzecha laskowego w rocher z karmelowej czekolady
Mini makaronik Crème de Cassis
Rożek z czekolady ruby z yuzu
ZESTAW II
Przekąski zimne
Szparagi w vinaigrette z serem Pecorino i micro ziołami
Ceviche z łososia z młodym buraczkiem i zielonym groszkiem
Pierożki z żółtego buraczka z homarem i oliwą bazyliową
Yakitori z sosem teriyaki
Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Słone gofry z serkiem Philadelphia,„owocowym” kawiorem i musem z nowalijek
Przekąski gorące
Mini strudel ze szpinakiem /V
Polędwiczka cielęca z fioletowym ziemniakiem i sosem cydrowym
Kluski śląskie z bekonem i crème fraîche
Empanadas z zagrodowym kurczakiem i mozzarellą
Desery
Makaronik czekoladowy z ziarnem kakaowca
Curd cytrynowy z bazylia na sable kokosowym
Sernik pomarańczowy
ZESTAW III
Przekąski zimne
Taco szpinakowe z tatarem z łososia i sosem imbirowym
Tartaletka ze szpinakiem, perliczką i rabarbarem
Ośmiornica z limonkowym kawiorem i oliwą
Wegańska kaczka w cieście ryżowym i glonami kombu/V
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Wędzony sum z puddingiem cytrynowym i „owocowym” kawiorem
Przekąski gorące
Quiche z serem Raclette i zielonymi szparagami
Polędwiczka cielęca z fioletowym ziemniakiem i sosem cydrowym
Mini burger wołowy z pikantnym majonezem
Grillowany ser halloumi na grzance z konfiturą pomidorową
Desery
Financier z palonym masłem i kremem waniliowym
Marcello z praliną orzechową
Mus z fasoli tonka w rocher z ziarnem kakaowca
Perfekcyjnie skomponowane menu bufetowe doskonale sprawdzą się podczas wszelkiego typu wydarzeń zarówno w formie stojącej jak i zasiadanej.
Dania zimne
Zawijany naleśnik ryżowy ze szparagami, młodym szczypiorkiem, grillowanymi boczniakami i wędzonym pęczakiem z gęstym sosem truskawkowo-imbirowym /W
Polędwiczki z indyka z sosem chimichurri, z listkami oregano i kolendry z papryczkami chilli i limonką
Mozzarella Caprese z redukcją balsamiczną, świeżą bazylią i truskawkami /W
Wegański pokebowl z tofu, marchewką, rzodkiewką, awokado, ziarnem i kiełkami słonecznika /W/V/G/L
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Sałatki
Tabboulehz kaszą bulgur, pomidorem, szczypiorkiem, oliwą, cytryną i natką pietruszki /W
Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem i prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L
Dania gorące
Atlantycka sola z curry z mango, groszku ijalapeñoze słodko-kwaśną młodą kapustą z koperkiem
Pierś kukurydzianego kurczaka sousvide z sosem francuskim, młodą dymką i orzeszkami /G
Ziemniaczki zapiekane z serem Gruyèrei listkami rozmarynu /W
Zielone warzywa z pesto
Makaron Primaveraz warzywami z oliwą, czosnkiem, bazylią i wegańskim Parmezanem /W/V/L
Desery
Panna cotta waniliowa z czarną porzeczką /W
Mini beza kawowa /W
Rolada pistacjowa z kremem malinowym /W
Dania zimne
Sashimiz arbuza z palonym sezamem, jalapeño/W/V/G/L
Pianka z pstrąga łososiowego z dodatkiem nasion słonecznika, kwiatów szczypiorku czosnkowego i liści azjatyckiej portulaki
Trufle z pieczonej gęsi z migdałami, winogronami i konfiturą malinową /G
Carpaccio z plastrów pieczonego indyka z musem z płatków róży i miodowej musztardy, ze słodko-kwaśnym ogórkiem i olejem malinowym /G
Sałatki
Sałatka z makaronu sojowego z kurczakiem, listkami nasturcji i sezamem /G/L
Sałatka z serkiem ricotta, truskawkami i awokado z redukcją octu balsamicznego, cukrem trzcinowym, i kruszonym czarnym pieprzem /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z młodego zielonego groszku z chipsami z suszonej pancetty
Dania gorące
Filety dorsza w sosie Kabayakiz listkami rukolii kruszonymi orzechami laskowymi /G
Pieczony karczek wieprzowy z marynowanymi warzywami i risotto ze słonecznika
Smażona pierś perliczki z karmelizowanym rabarbarem i sosem z owoców leśnych z plastrami pieczonych ziemniaków z rozmarynem /W
Roladki z cukinii ze zrumienionymi płatkami migdałowymi /W/V/G/L
Wegańska tikkamasala z tofu ze szpinakiem, pomidorami, imbirem i kardamonem /W/V/G/L
Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym /W
Tiramisu z truskawkami /W
Mus z białej czekolady z malinami /W
Torcik gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym /W
Dania zimne
Białe szparagi a’laJoëlRobuchonz sosem balsamicznym /G/W
Pâtéz gęsi z brioszką Cramique z truskawkami
Warzywne ceviche z imbirem, pomidorkami cherry, limonką i kolendrą /W/V/G/L
Vitello tonnato z karmelizowanymi kaparami /G
Burrata z Apulii z grillowanymi pomidorami malinowymi, kruszonymi orzeszkami pistacji i oliwą bazyliową
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Sałatki
Sałatka z ogrodową rzodkiewką, jajkiem, pomidorkami cherry i koperkowym winegretem
Zupa
Minestrone z zielonymi warzywami
Dania gorące
Atlantycka molwa ze szparagami i sosem koperkowo–cytrynowym /G
Tian Vaucluse ze słonecznymi warzywami kuchni prowansalskiej /W
Plastry pieczonej w cydrze młodej pulardy z jabłkami i sosem żurawinowym
Pieczona cielęcina z sosem kaparowym z purée z topinabura z prażonymi orzeszkami pinii
Pierogi z kaczką, jabłkiem i sosem ze świeżym majerankiem
Ziemniaki Boulangere z serem Gruyère/W
Desery
Crème Brûlée cappuccino
Panna cotta kokosowa z mango i marakują
Mus chia z mango
Mini ekler z pralin z czerwonych owoców i cytrynowym curdem
Mus karaibski z rumem Dictador12YO
Dania zimne
Mini ravioli z rzodkwi arbuzowej z tatarem z pomidorów i konfiturą z cytryny i kolendrą
Polędwiczki wieprzowe marynowane w teriyaki z majonezem sojowym, z tajską sałatką z kokosem i trawą cytrynową
Frittata ze szparagami, kaszą jaglaną i suszonymi pomidorami /W
Pierś kurczaka marynowana w mleku kokosowym z pikantnym sosem orzechowym /B
Kozi ser zagrodowy z konfiturą z ogrodowych truskawek
Wrapy z hummusem i grillowanymi warzywami z harissą/W/V
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Zupa
Madame duBarry -krem z młodego kalafiora z crème fraîche
Dania gorące
Dorsz w panko z sosem schiracha z dzikim ryżem z trawą cytrynową
Udo kaczki z paloną marchewką, pak choi i karmelizowaną pomarańczą/G
Pieczone w pięciu smakach polędwiczki z indyka z sosem śliwkowym i anyżem z plastrami pieczonych ziemniaków
Ravioli z kozim serem, szparagami i kremem z malinowych pomidorów /W
Gnocchi z grzybami z palonym masłem i chrupiącą szałwią /W
Ziemniaki opiekane w oliwie paprykowej /W
Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym na kawowym biszkopcie
Tiramisu z truskawkami
Mus z białej czekolady z malinami
Mus gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym
Mini ptysie waniliowe z malinami i miętą
Dania zimne
Hawajski, marynowany tuńczyk z awokado, ogórkiem, fasolką edamame, majonezem sriracha i sezamem
Pieczone polędwiczki z indyka z kremem wasabi, salsą mango z sosem sriracha
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z natki pietruszki i skórki z cytryny
Plastry kurczaka kukurydzianego w marynacie hoisin z sosu sojowego, masła orzechowego i oleju sezamowego
Halloumi z żurawiną i orzechami makadamia
Inari sushi z ryżem, fasolką edamame i sezamem
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem z prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L
Dania gorące
Filety z dorsza w sosie raïto z pomidorów, cipolline, oliwek, kaparów i ziół
Plastry marynowanej w cydrze polędwiczki wieprzowej z owocami w sosie miodowym
Opiekane plastry perliczki z orzechami w pikantnym sosie
Pierożki ze szpinakiem zapiekane w puszystym beszamelu z Parmezanem
Plastry pieczonych ziemniaków w oliwie
Kolorowa fasolka szparagowa z wiejskim masłem
Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence duchocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Namelaka migdałowa z bergamotką
Napoleonka z truskawkami
Dania zimne
Plastry piersi pulardy z musem paprykowym i grillowanym bakłażanem /B
Wrapy z suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią i hummusem /W/V/B
Wytrawny sernik z wędzonego suma z chrzanowym purée i zielonym groszkiem
Gołąbki z kaszą jaglaną, marchwią, batatami, kuminem rzymskim i kolendrą /W
Carpaccio z buraka ćwikłowego z dresingiem, musztardą miodową, syropem klonowym i kruszonym serem chavroux /W/B
Mini sałata rzymska z grillowanym indykiem, chipsami z boczku, pomidorami i sosem Cezar
Sałatka tabbouleh z kuskusem i ziarnami granatu /V/L
Zupa
Orientalna zupa na mleczku kokosowym z warzywami i boczniakami z prażonym sezamem /W/L
Dania gorące
Eskalopki z zagrodowego kurczaka w jajku z parmezanem
Pierogi z dynią i pestkami słonecznika
Okoń morski z tapenadą z kaparów z palonym masłem
Mini marchewki z figami i sosem pomarańczowym z kardamonem /W/B
Komosa ryżowa z ziołami i oliwą /W/B
Pieczona wieprzowina z orientalnymi przyprawami, mlekiem kokosowym, czerwonym curry
z zielonymi, orientalnymiwarzywami z woka
Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence du chocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Miodownik staropolski
Napoleonka z truskawkami
Dla spotkań do 40 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Opiekane toro z tuńczyka z mango, korzeniem lotosu i sosem sriracha/G
Cielęcina z rakami, kawiorem truflowym, majonezem homarowym z brandy /G
Ptasie mleczko ze śnieżnobiałej czekolady Anëoi zielonych szparagów /W
Sękacz z foisgras z płatkami migdałów, konfiturą jarzębinową, różowym pieprzem i płatkami złota
Tatar wołowy z sriracha i marynatami
Wędzone piersi przepiórki z pomarańczowym kremem z ciemną czekoladą, truflami i liofilizowaną maliną
Ravioli z pieczonym burakiem, kozim serem i oliwą z pestek dyni /W
Ceviche warzywne z papryczkami chili, limonką i pomarańczami /W/V/G/L
Mus z koziego sera, z listkami shiso, lichi, kwiatem nagietka na piernikowej grzance
Sałatki
Sałatka a’laJacquemart-Andrez jajkiem w koszulce i ziołowymi grzankami
Sałatka gado-gadoz kiełkami słonecznika i soi, z ogórkiem, tofu, chrupiącą sałatą, pomidorami, świeżym imbirem, siekanymi wodorostami nori, papryką, kapustą pekińską, chrupiącymi brokułami, orzeszkami, młodą cebulką i rzodkiewką
Sosy: słodkie chili, teriyaki, tajski vinaigrette, wino ryżowe
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Zupy
Bisque z homara z brandy i skórką pomarańczy
Zupa malezyjska Laksa z warzywami i kolendrą
Stacja kulinarna wytrawna
Smażone krewetki Black Tiger w sosie maślano-winnym z suszonymi pomidorami i grzankami czosnkowymi
Dania gorące
Sola atlantycka z wężymordem, masłem rakowym, podwędzanymi ziemniakami z koprem włoskim /B
Łosoś jurajski ze zrównoważonych połowów w kabayaki ze szpinakiem, groszkiem cukrowym i sosem kaffirlime
Kaczka pieczona w miodzie z octem balsamicznym w kremowym sosie, z migdałami i owocami leśnymi
Polska cielęcina pieczona w niskiej temperaturze ze smażonymi coquille Saint Jaques, pieprzem tasmańskim, fondantem z selera i gruszki i sosem z moutardeviolette
Wołowina w plasterkach z sosem z ostryg i młodą cebulką /G
Pieczona kaczka z orientalnymi przyprawami i warzywami i mlekiem kokosowym z czerwonym curry /G
Pakora z kalafiora z kuminem, nerkowcami, z batatami z cynamonem i chilli/W/V/G/L
Smażony ryż z warzywami /W
Desery
Torcik z kawą, mus caffelatte, żelka malina,
Prażynka z czerwonych owoców z musem z kwiatów bzu, żelką jeżynową z mus cytrynowym
Tort z białej czekolady z nutą trawy cytrynowej
Lollipopsbrownie
Mini ekler z migdałowym solonym kremem
Namelaka czekoladowa w blackmirror glaze
Stacja kulinarna słodka
Płynna czekolada belgijska w czterech smakach: rubinowy karmelowy, ciemny gorzki, mleczny
Dodatki: bita śmietana, pianki Marshmallow, cynamon, chilli
Dania zimne
Zawijany naleśnik ryżowy ze szparagami, młodym szczypiorkiem, grillowanymi boczniakami i wędzonym pęczakiem z gęstym sosem truskawkowo-imbirowym /W
Polędwiczki z indyka z sosem chimichurri, z listkami oregano i kolendry z papryczkami chilli i limonką
Mozzarella Caprese z redukcją balsamiczną, świeżą bazylią i truskawkami /W
Wegański pokebowl z tofu, marchewką, rzodkiewką, awokado, ziarnem i kiełkami słonecznika /W/V/G/L
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Sałatki
Tabboulehz kaszą bulgur, pomidorem, szczypiorkiem, oliwą, cytryną i natką pietruszki /W
Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem i prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L
Dania gorące
Atlantycka sola z curry z mango, groszku ijalapeñoze słodko-kwaśną młodą kapustą z koperkiem
Pierś kukurydzianego kurczaka sousvide z sosem francuskim, młodą dymką i orzeszkami /G
Ziemniaczki zapiekane z serem Gruyèrei listkami rozmarynu /W
Zielone warzywa z pesto
Makaron Primaveraz warzywami z oliwą, czosnkiem, bazylią i wegańskim Parmezanem /W/V/L
Desery
Panna cotta waniliowa z czarną porzeczką /W
Mini beza kawowa /W
Rolada pistacjowa z kremem malinowym /W
Dania zimne
Sashimiz arbuza z palonym sezamem, jalapeño/W/V/G/L
Pianka z pstrąga łososiowego z dodatkiem nasion słonecznika, kwiatów szczypiorku czosnkowego i liści azjatyckiej portulaki
Trufle z pieczonej gęsi z migdałami, winogronami i konfiturą malinową /G
Carpaccio z plastrów pieczonego indyka z musem z płatków róży i miodowej musztardy, ze słodko-kwaśnym ogórkiem i olejem malinowym /G
Sałatki
Sałatka z makaronu sojowego z kurczakiem, listkami nasturcji i sezamem /G/L
Sałatka z serkiem ricotta, truskawkami i awokado z redukcją octu balsamicznego, cukrem trzcinowym, i kruszonym czarnym pieprzem /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z młodego zielonego groszku z chipsami z suszonej pancetty
Dania gorące
Filety dorsza w sosie Kabayakiz listkami rukolii kruszonymi orzechami laskowymi /G
Pieczony karczek wieprzowy z marynowanymi warzywami i risotto ze słonecznika
Smażona pierś perliczki z karmelizowanym rabarbarem i sosem z owoców leśnych z plastrami pieczonych ziemniaków z rozmarynem /W
Roladki z cukinii ze zrumienionymi płatkami migdałowymi /W/V/G/L
Wegańska tikkamasala z tofu ze szpinakiem, pomidorami, imbirem i kardamonem /W/V/G/L
Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym /W
Tiramisu z truskawkami /W
Mus z białej czekolady z malinami /W
Torcik gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym /W
Dania zimne
Białe szparagi a’laJoëlRobuchonz sosem balsamicznym /G/W
Pâtéz gęsi z brioszką Cramique z truskawkami
Warzywne ceviche z imbirem, pomidorkami cherry, limonką i kolendrą /W/V/G/L
Vitello tonnato z karmelizowanymi kaparami /G
Burrata z Apulii z grillowanymi pomidorami malinowymi, kruszonymi orzeszkami pistacji i oliwą bazyliową
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Sałatki
Sałatka z ogrodową rzodkiewką, jajkiem, pomidorkami cherry i koperkowym winegretem
Zupa
Minestrone z zielonymi warzywami
Dania gorące
Atlantycka molwa ze szparagami i sosem koperkowo–cytrynowym /G
Tian Vaucluse ze słonecznymi warzywami kuchni prowansalskiej /W
Plastry pieczonej w cydrze młodej pulardy z jabłkami i sosem żurawinowym
Pieczona cielęcina z sosem kaparowym z purée z topinabura z prażonymi orzeszkami pinii
Pierogi z kaczką, jabłkiem i sosem ze świeżym majerankiem
Ziemniaki Boulangere z serem Gruyère/W
Desery
Crème Brûlée cappuccino
Panna cotta kokosowa z mango i marakują
Mus chia z mango
Mini ekler z pralin z czerwonych owoców i cytrynowym curdem
Mus karaibski z rumem Dictador12YO
Dania zimne
Mini ravioli z rzodkwi arbuzowej z tatarem z pomidorów i konfiturą z cytryny i kolendrą
Polędwiczki wieprzowe marynowane w teriyaki z majonezem sojowym, z tajską sałatką z kokosem i trawą cytrynową
Frittata ze szparagami, kaszą jaglaną i suszonymi pomidorami /W
Pierś kurczaka marynowana w mleku kokosowym z pikantnym sosem orzechowym /B
Kozi ser zagrodowy z konfiturą z ogrodowych truskawek
Wrapy z hummusem i grillowanymi warzywami z harissą/W/V
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Zupa
Madame duBarry -krem z młodego kalafiora z crème fraîche
Dania gorące
Dorsz w panko z sosem schiracha z dzikim ryżem z trawą cytrynową
Udo kaczki z paloną marchewką, pak choi i karmelizowaną pomarańczą/G
Pieczone w pięciu smakach polędwiczki z indyka z sosem śliwkowym i anyżem z plastrami pieczonych ziemniaków
Ravioli z kozim serem, szparagami i kremem z malinowych pomidorów /W
Gnocchi z grzybami z palonym masłem i chrupiącą szałwią /W
Ziemniaki opiekane w oliwie paprykowej /W
Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym na kawowym biszkopcie
Tiramisu z truskawkami
Mus z białej czekolady z malinami
Mus gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym
Mini ptysie waniliowe z malinami i miętą
Dania zimne
Hawajski, marynowany tuńczyk z awokado, ogórkiem, fasolką edamame, majonezem sriracha i sezamem
Pieczone polędwiczki z indyka z kremem wasabi, salsą mango z sosem sriracha
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z natki pietruszki i skórki z cytryny
Plastry kurczaka kukurydzianego w marynacie hoisin z sosu sojowego, masła orzechowego i oleju sezamowego
Halloumi z żurawiną i orzechami makadamia
Inari sushi z ryżem, fasolką edamame i sezamem
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem z prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L
Dania gorące
Filety z dorsza w sosie raïto z pomidorów, cipolline, oliwek, kaparów i ziół
Plastry marynowanej w cydrze polędwiczki wieprzowej z owocami w sosie miodowym
Opiekane plastry perliczki z orzechami w pikantnym sosie
Pierożki ze szpinakiem zapiekane w puszystym beszamelu z Parmezanem
Plastry pieczonych ziemniaków w oliwie
Kolorowa fasolka szparagowa z wiejskim masłem
Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence duchocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Namelaka migdałowa z bergamotką
Napoleonka z truskawkami
Dania zimne
Plastry piersi pulardy z musem paprykowym i grillowanym bakłażanem /B
Wrapy z suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią i hummusem /W/V/B
Wytrawny sernik z wędzonego suma z chrzanowym purée i zielonym groszkiem
Gołąbki z kaszą jaglaną, marchwią, batatami, kuminem rzymskim i kolendrą /W
Carpaccio z buraka ćwikłowego z dresingiem, musztardą miodową, syropem klonowym i kruszonym serem chavroux /W/B
Mini sałata rzymska z grillowanym indykiem, chipsami z boczku, pomidorami i sosem Cezar
Sałatka tabbouleh z kuskusem i ziarnami granatu /V/L
Zupa
Orientalna zupa na mleczku kokosowym z warzywami i boczniakami z prażonym sezamem /W/L
Dania gorące
Eskalopki z zagrodowego kurczaka w jajku z parmezanem
Pierogi z dynią i pestkami słonecznika
Okoń morski z tapenadą z kaparów z palonym masłem
Mini marchewki z figami i sosem pomarańczowym z kardamonem /W/B
Komosa ryżowa z ziołami i oliwą /W/B
Pieczona wieprzowina z orientalnymi przyprawami, mlekiem kokosowym, czerwonym curry
z zielonymi, orientalnymiwarzywami z woka
Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence du chocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Miodownik staropolski
Napoleonka z truskawkami
Dla spotkań do 40 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Opiekane toro z tuńczyka z mango, korzeniem lotosu i sosem sriracha/G
Cielęcina z rakami, kawiorem truflowym, majonezem homarowym z brandy /G
Ptasie mleczko ze śnieżnobiałej czekolady Anëoi zielonych szparagów /W
Sękacz z foisgras z płatkami migdałów, konfiturą jarzębinową, różowym pieprzem i płatkami złota
Tatar wołowy z sriracha i marynatami
Wędzone piersi przepiórki z pomarańczowym kremem z ciemną czekoladą, truflami i liofilizowaną maliną
Ravioli z pieczonym burakiem, kozim serem i oliwą z pestek dyni /W
Ceviche warzywne z papryczkami chili, limonką i pomarańczami /W/V/G/L
Mus z koziego sera, z listkami shiso, lichi, kwiatem nagietka na piernikowej grzance
Sałatki
Sałatka a’laJacquemart-Andrez jajkiem w koszulce i ziołowymi grzankami
Sałatka gado-gadoz kiełkami słonecznika i soi, z ogórkiem, tofu, chrupiącą sałatą, pomidorami, świeżym imbirem, siekanymi wodorostami nori, papryką, kapustą pekińską, chrupiącymi brokułami, orzeszkami, młodą cebulką i rzodkiewką
Sosy: słodkie chili, teriyaki, tajski vinaigrette, wino ryżowe
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Zupy
Bisque z homara z brandy i skórką pomarańczy
Zupa malezyjska Laksa z warzywami i kolendrą
Stacja kulinarna wytrawna
Smażone krewetki Black Tiger w sosie maślano-winnym z suszonymi pomidorami i grzankami czosnkowymi
Dania gorące
Sola atlantycka z wężymordem, masłem rakowym, podwędzanymi ziemniakami z koprem włoskim /B
Łosoś jurajski ze zrównoważonych połowów w kabayaki ze szpinakiem, groszkiem cukrowym i sosem kaffirlime
Kaczka pieczona w miodzie z octem balsamicznym w kremowym sosie, z migdałami i owocami leśnymi
Polska cielęcina pieczona w niskiej temperaturze ze smażonymi coquille Saint Jaques, pieprzem tasmańskim, fondantem z selera i gruszki i sosem z moutardeviolette
Wołowina w plasterkach z sosem z ostryg i młodą cebulką /G
Pieczona kaczka z orientalnymi przyprawami i warzywami i mlekiem kokosowym z czerwonym curry /G
Pakora z kalafiora z kuminem, nerkowcami, z batatami z cynamonem i chilli/W/V/G/L
Smażony ryż z warzywami /W
Desery
Torcik z kawą, mus caffelatte, żelka malina,
Prażynka z czerwonych owoców z musem z kwiatów bzu, żelką jeżynową z mus cytrynowym
Tort z białej czekolady z nutą trawy cytrynowej
Lollipopsbrownie
Mini ekler z migdałowym solonym kremem
Namelaka czekoladowa w blackmirror glaze
Stacja kulinarna słodka
Płynna czekolada belgijska w czterech smakach: rubinowy karmelowy, ciemny gorzki, mleczny
Dodatki: bita śmietana, pianki Marshmallow, cynamon, chilli
Menu serwowane doskonale sprawdzi się podczas uroczystych przyjęć zasiadanych, które wymagają szczególnej oprawy kulinarnej. Oferujemy opcję 3 oraz 4-daniowego menu oraz wyjątkowe menu serwowane PREMIUM.
MENU I
Przystawka
Marynowane młode buraki z botwiną, sezonowymi owocami i kremem balsamicznym śliwkowym
Danie główne
Pierś z kurczaka zagrodowego z grzybowym nadzieniem, blanszowanymi młodymi brokułami, ziemniaczaną gratinisosem koniakowym
Deser
Szarlotka waniliowa z kalzamansi i ziemią migdałową
MENU II
Przystawka
Ser Koryciński z pudrem malinowym z zieloną sałatką z galaretką rabarbarową
Danie główne
Polędwiczka wieprzowa faszerowana musem kolendrowym z polentą i ratatouille z młodych warzyw, dzikimi brokułami i sosem tymiankowym /G
Deser
Crème Brûlée
MENU III
Przystawka
Tataki z arbuza marynowane w Togarashi z salsą pomidorową, zielonym groszkiem i cytrusami /V/W
Danie główne
Policzki wołowe w sosie koniakowym z kolorowymi fasolkami i grillowanymi, słodkimi ziemniakami
Deser
Financier migdałowy z solonym kremem o smaku karmelowym
MENU I
Przystawka
Zapiekany kozi ser w płatkach migdałowych na ogrodowych sałatach z „owocowym” kawiorem i truskawkami
Zupa
Krem z malinowych pomidorów z crème fraîche i oliwą ziołową
Danie główne
Okoń morski w sosie cytrynowym z polentą i zielonymi szparagami z sosem holenderskim
Deser
Ekler z truskawkowym „tatarem”, trawą cytrynową i kremem jogurtowym
MENU II
Przystawka
Tataki z tuńczyka wakame z prażonym sezamem, groszkiem cukrowym i sosem ponzu
Zupa
Krem z cukinii z miętą i słonecznikiem
Danie główne
Konfitowane udko kaczki z młodymi warzywami, kluseczkami śląskimi z sosem wiśniowym
Deser
Tiramisu w kuli czekoladowej z ziemią kawową i kremem szampańskim
MENU III
Przystawka
Gravadlax z polędwicy z łososia, z tataki z marynowanego arbuza i sosem poke z nowalijkami /G/L
Zupa
Orzeźwiająca zupa cytrynowo-szafranowa z makaronem z selera naciowego i cukinii z oliwą tymiankową /G
Danie główne
Polędwiczka cielęca z białą kaszą gryczaną i szparagami w sosie cydrowym
Deser
Biszkopt z białej trufli z oliwą, kremem kasztanowym i orzechami
MENU IV VEGE
Przystawka
Ceviche z młodych warzyw z bobem, awokado i cytrynowym dresingiem
Zupa
Krem z białych warzyw i kopru włoskiego z oliwą ziołową /W/V
Danie główne
Pieczony bakłażan z salsą z kolorowych pomidorów z wegańskim serem
Deser
Panna Cotta /V
MENU I
Przystawka
Polędwica z tuńczyka z winegretem imbirowym, majonezem wasabi, zieloną sałatką z ogórka, groszku i prażonego sezamu /G
Zupa
Mazurska zupa rakowa z koniakiem, koprem włoskim i zieloną oliwą /G
Danie główne
Plastry polędwicy wołowej z ziemniakami pommes duchesse, duszonymi boczniakami i zielonymi szparagami
Deser
Mus o smaku whisky z czekoladą Belvedere Noir, sable czekoladowym i karmelizowaną wiśnią
MENU II
Przystawka
Carpaccio z sandacza z marynowanym imbirem i sosem wasabi
Zupa
Pikantna zupa z dorsza z imbirem i listkiem cytrynowym
Danie główne
Łopatka cielęca portobello z młodymi zimniakami z masłem klarowanym, szpinakiem i kalarepą
Deser
Sernik z malinową bezą i owocową pianą
MENU III
Przystawka
Burrata z pesto z rukoli i pinii z kremem balsamicznym i konfitowanymi pomidorkami koktajlowymi
Zupa
Zupa kokosowa z imbirem i trawą cytrynową
Danie główne
Przepiórka z risotto szafranowym, zielonym groszkiem, bobem, marchewką i sosem koniakowym
Deser
Canelloni truskawkowe z prażonym migdałem i pianą cynamonową
MENU I
Amuse-bouche
Szafranowy ptyś z homarem i masłem szampańskim
Przystawka zimna
Kremowe parfait z wędzonego jesiotra z morskim szparagiem, kalarepą, szpinakiem, i crème fraîche
Przystawka gorąca
Ravioli z cielęciną i mascarpone w szałwiowej pianie
Intermezzo
Sorbet poziomkowy z trawą żubrową /V
Danie główne rybne
Okoń morski z wędzonym masłem i szparagami z sosem z rukwi wodnej i musem z topinamburu
Danie główne mięsne
Polędwica wołowa z sosem Béarnaise z dzikim brokułem, kolorowym, warzywnym papardelle i francuskim ziemniakiem
Ser
Ser Pecorino z miodem lipowym i konfiturą z czarnego bzu
Deser
Pistocjowana melaka z yuzu i kalamansina pistacjowym Dasquoise
Petit four
Perłowa trufla z białej czekolady z kremem szampańskim
MENU I
Przekąski zimne
Caprese z grillowanym indykiem, pomidorami malinowymi, cukinią i bakłażanem /G/L
Ceviche z makreli z tataki z kolorowych melonów z sosem miodowo-musztardowym /G/L
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/L/G
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Dania gorące
Medaliony z polędwiczki wieprzowej ze smażonymi boczniakami
Rybne fileciki w sosie słodko-kwaśnym z listkami kaffiru
Pieczone, sezonowe warzywa z pietruszkowym masłem /W
Ziemniaki francuskie z oliwą extra virgin i szczypiorkiem /V/G/L
Desery
Sernik z białą czekoladą
Brownie z kremem czekoladowym
Mus na patyku – orzech laskowy z czarną porzeczką
Panna Cotta migdałowa /V
MENU I
Przystawka
Marynowane młode buraki z botwiną, sezonowymi owocami i kremem balsamicznym śliwkowym
Danie główne
Pierś z kurczaka zagrodowego z grzybowym nadzieniem, blanszowanymi młodymi brokułami, ziemniaczaną gratinisosem koniakowym
Deser
Szarlotka waniliowa z kalzamansi i ziemią migdałową
MENU II
Przystawka
Ser Koryciński z pudrem malinowym z zieloną sałatką z galaretką rabarbarową
Danie główne
Polędwiczka wieprzowa faszerowana musem kolendrowym z polentą i ratatouille z młodych warzyw, dzikimi brokułami i sosem tymiankowym /G
Deser
Crème Brûlée
MENU III
Przystawka
Tataki z arbuza marynowane w Togarashi z salsą pomidorową, zielonym groszkiem i cytrusami /V/W
Danie główne
Policzki wołowe w sosie koniakowym z kolorowymi fasolkami i grillowanymi, słodkimi ziemniakami
Deser
Financier migdałowy z solonym kremem o smaku karmelowym
MENU I
Przystawka
Zapiekany kozi ser w płatkach migdałowych na ogrodowych sałatach z „owocowym” kawiorem i truskawkami
Zupa
Krem z malinowych pomidorów z crème fraîche i oliwą ziołową
Danie główne
Okoń morski w sosie cytrynowym z polentą i zielonymi szparagami z sosem holenderskim
Deser
Ekler z truskawkowym „tatarem”, trawą cytrynową i kremem jogurtowym
MENU II
Przystawka
Tataki z tuńczyka wakame z prażonym sezamem, groszkiem cukrowym i sosem ponzu
Zupa
Krem z cukinii z miętą i słonecznikiem
Danie główne
Konfitowane udko kaczki z młodymi warzywami, kluseczkami śląskimi z sosem wiśniowym
Deser
Tiramisu w kuli czekoladowej z ziemią kawową i kremem szampańskim
MENU III
Przystawka
Gravadlax z polędwicy z łososia, z tataki z marynowanego arbuza i sosem poke z nowalijkami /G/L
Zupa
Orzeźwiająca zupa cytrynowo-szafranowa z makaronem z selera naciowego i cukinii z oliwą tymiankową /G
Danie główne
Polędwiczka cielęca z białą kaszą gryczaną i szparagami w sosie cydrowym
Deser
Biszkopt z białej trufli z oliwą, kremem kasztanowym i orzechami
MENU IV VEGE
Przystawka
Ceviche z młodych warzyw z bobem, awokado i cytrynowym dresingiem
Zupa
Krem z białych warzyw i kopru włoskiego z oliwą ziołową /W/V
Danie główne
Pieczony bakłażan z salsą z kolorowych pomidorów z wegańskim serem
Deser
Panna Cotta /V
MENU I
Przystawka
Polędwica z tuńczyka z winegretem imbirowym, majonezem wasabi, zieloną sałatką z ogórka, groszku i prażonego sezamu /G
Zupa
Mazurska zupa rakowa z koniakiem, koprem włoskim i zieloną oliwą /G
Danie główne
Plastry polędwicy wołowej z ziemniakami pommes duchesse, duszonymi boczniakami i zielonymi szparagami
Deser
Mus o smaku whisky z czekoladą Belvedere Noir, sable czekoladowym i karmelizowaną wiśnią
MENU II
Przystawka
Carpaccio z sandacza z marynowanym imbirem i sosem wasabi
Zupa
Pikantna zupa z dorsza z imbirem i listkiem cytrynowym
Danie główne
Łopatka cielęca portobello z młodymi zimniakami z masłem klarowanym, szpinakiem i kalarepą
Deser
Sernik z malinową bezą i owocową pianą
MENU III
Przystawka
Burrata z pesto z rukoli i pinii z kremem balsamicznym i konfitowanymi pomidorkami koktajlowymi
Zupa
Zupa kokosowa z imbirem i trawą cytrynową
Danie główne
Przepiórka z risotto szafranowym, zielonym groszkiem, bobem, marchewką i sosem koniakowym
Deser
Canelloni truskawkowe z prażonym migdałem i pianą cynamonową
MENU I
Amuse-bouche
Szafranowy ptyś z homarem i masłem szampańskim
Przystawka zimna
Kremowe parfait z wędzonego jesiotra z morskim szparagiem, kalarepą, szpinakiem, i crème fraîche
Przystawka gorąca
Ravioli z cielęciną i mascarpone w szałwiowej pianie
Intermezzo
Sorbet poziomkowy z trawą żubrową /V
Danie główne rybne
Okoń morski z wędzonym masłem i szparagami z sosem z rukwi wodnej i musem z topinamburu
Danie główne mięsne
Polędwica wołowa z sosem Béarnaise z dzikim brokułem, kolorowym, warzywnym papardelle i francuskim ziemniakiem
Ser
Ser Pecorino z miodem lipowym i konfiturą z czarnego bzu
Deser
Pistocjowana melaka z yuzu i kalamansina pistacjowym Dasquoise
Petit four
Perłowa trufla z białej czekolady z kremem szampańskim
MENU I
Przekąski zimne
Caprese z grillowanym indykiem, pomidorami malinowymi, cukinią i bakłażanem /G/L
Ceviche z makreli z tataki z kolorowych melonów z sosem miodowo-musztardowym /G/L
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/L/G
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Dania gorące
Medaliony z polędwiczki wieprzowej ze smażonymi boczniakami
Rybne fileciki w sosie słodko-kwaśnym z listkami kaffiru
Pieczone, sezonowe warzywa z pietruszkowym masłem /W
Ziemniaki francuskie z oliwą extra virgin i szczypiorkiem /V/G/L
Desery
Sernik z białą czekoladą
Brownie z kremem czekoladowym
Mus na patyku – orzech laskowy z czarną porzeczką
Panna Cotta migdałowa /V
Przygotowane przez nas menu na przerwy kawowe idealnie wpisze się w schemat szkoleń, konferencji oraz spotkań prasowych, podczas których potrzebna jest chwila kulinarnego odpoczynku przy wytrawnych lub słodkich przekąskach.
Menu zawiera sezonowe przekąski na słono i słodko - w wyłącznie domowej wersji.
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
mini croissanty
mini donaty
Ciasta domowe:
babka cytrynowa
ciasto z owocami sezonowymi
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
warkocz klonowy z orzechami włoskimi
mini pączki
Ciasta domowe:
brownie
ciasto z owocami sezonowymi
Bufet wytrawny
Weneckie tramezzini z musem z karczocha i mascaprone
Tartinki wędzonym indykiem, żurawiną i musem chrzanowym
Kozi ser w pistacjach z malinami i granatem /W
Mini quicheze szpinakiem i suszonymi pomidorami z oliwą extra virgin/W
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
mini croissanty maślane
ciastka duńskie
Ciasta domowe:
ciasto kasztanowe
ciasto czekoladowe z wiśniami
tartaletka kajmakowa
Bufet wytrawny
Tramezzini z musem z tuńczyka i tapenadą
Mini szpinakowe wrapy z kurczakiem zagrodowym, sałatką z zielonego ogórka i masłem z awokado
Tartinki na razowym pieczywie z wędzonym łososiem /V
Mini quiche z serem Raclette i granatem /W
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek, bakalii, selera naciowego i winogron /V/B
Bufet słodki
Granola by Belvedere /W
Mango lassi/W
Zdrowe słodkości z pracowni cukierniczej Belvedere:
kruche ciasteczka
trufle malinowe
wegańskie tiramisu /V
Ciasta domowe:
sernik krakowski
szarlotka
Sezonowe owoce filetowane
Bufet wytrawny
Mini club sandwich z wędzonym indykiem i majonezem truflowym
Trufle z koziego sera w pistacjach i płatkach bławatka /W
Hummus z zielonego groszku z wędzonym tofuna pumperniklu /V
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi daikoni papryki z wegańskim majonezem /V/L/G
Sałatka z nowalijkami z miodowym sosem /W
Smoothie:
jarmuż-ananas
brokuł-szpinak
Dania Wytrawne
Hummusy
Hummus brokułowo-szpinakowy z chipsami z chlebka lavash/V
Tradycyjny hummus z ciecierzycy
Tartinki
Łosoś wędzony, mus chrzanowy
Cielęcina, vitellotonato
Rostbef z chrzanem na julienne z pikli
Tramezzini
Tramezini z musem z tuńczyka i tapenadą
Tramezini z tuńczykiem z musem ricotta
Tramezini z szynką cotto i mascarpone
Wrapy
Z chlebka lavash, z hummusem, ajwarem i chrupkimi warzywami /V
Szpinakowy z wegańskim serem i warzywami
Paprykowy z wędzoną szynką i kolorowymi sałatami
Czarny z orientalną kaczką i słodko kwaśnym sosem
Słone mini przekąski
Kurczak zagrodowy na bagietce tandori, relish ananasowo-kolendrowy
Mini quiche z serem Roquefort i karmelizowanymi orzechami /W
Sałatki i warzywa
Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi daikoni papryki podane z wegańskim majonezem /V/L/G
Sałatka z nowalijkami z miodowym sosem /W
Orientalna sałatka w cieście ryżowym
Smoothie
buraczano-marchwiowe
seler naciowy-jogurt vege-mango
Dania Słodkie
Granola
Granola by Belvedere /W
Słodkie wypieki
Miodownik z kremem cytrynowym
Mini croissant
Kokosowa Panna Cotta z mango /V
Sernik pomarańczowy z mascarpone
Brownie z malinami na czekoladzie ruby
Szarlotka z kruszonką migdałową
Kruche ciasteczka z manufaktury Belvedere
Trufle czekoladowe
Wybór duńskich ciasteczek 2 szt.
Ciasto z sezonowymi owocami
Owoce i sałatki
Sałatka z sezonowych owoców
Filety z owoców sezonowych /V
Jogurty
Mango lassi/W
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków: mini croissanty, ciastka duńskie
Ciasta domowe: brownie, ciasto z owocami sezonowymi
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni
cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków: mini croissanty, ciastka duńskie
Ciasta domowe: brownie, ciasto z owocami sezonowymi
Bufet wytrawny
Cicchetti z kurczakiem, młodym szpinakiem i pieczoną papryką
Trufle z koziego sera w pistacjach i płatkach bławatka /W
Hummus z zielonego groszku z wędzonym tofu na pumperniklu /V
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi daikon i papryki podane z wegańskim majonezem /V/L/G
Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G
Smoothie: buraczano-marchwiowe, brokułowo-szpinakowe
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków: mini croissanty, ciastka duńskie
Ciasta domowe: brownie, ciasto z owocami sezonowymi, miodownik
Sałatka z sezonowych owoców
Bufet wytrawny
Tramezzini z musem z tuńczyka i tapenadą
Cicchietti z kurczakiem zagrodowym, sałatką z zielonego ogórka i masłem z awokado
Tartinki z pieczonym rostbefem z chrzanem, na julienne z pikli
Pumpernikiel z hummusem z zielonego groszku z marynowanym tofu i granatem /V
Mini quiche z młodym szpinakiem i serem kozim /W
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek, bakalii, selera naciowego i winogron /V/B
Bufet słodki
Granola by Belvedere /W
Mango lassi /W
Zdrowe słodkości z pracowni cukierniczej Belvedere: ciasteczka owsiane, praliny daktylowe, wegańskie tiramisu /V
Ciasta domowe: sernik kokosowy, ciasto marchewkowe
Sezonowe owoce filetowane
Bufet wytrawny
Tramezzini z musem z tuńczyka i tapenadą
Cicchietti z kurczakiem zagrodowym, sałatką z zielonego ogórka i masłem z awokado
Tartinki z pieczonym rostbefem z chrzanem, na julienne z pikli
Pumpernikiel z hummusem z zielonego groszku z marynowanym tofu i granatem /V
Mini quiche z młodym szpinakiem i serem kozim /W
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek, bakalii, selera naciowego i winogron /V/B
Propozycje wytrawne
Hummus brokułowo-szpinakowy z chipsami z chlebka lavash /V
Pâté grzybowe z tostami z chałki /V
Chlebek lavash z hummusem, ajvarem i chrupkimi warzywami /V
Chlebek lavash z kurczakiem w kefirze, młodym szpinakiem i pieczoną papryką
Wrapy z chlebka lavash, z hummusem, ajwarem i chrupkimi warzywami /V
Kurczak zagrodowy na bagietce tandori, relish ananasowo-kolendrowy
Tramezini z musem z tuńczyka i tapenadą
Mini quiche z serem Roquefort i karmelizowanymi orzechami /W
Tartinki z rostbefem z chrzanem na julienne z pikli
Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi
daikon i papryki podane z wegańskim majonezem /V/L/G
Smoothie: buraczano-marchwiowe, brokułowo-szpinakowe
Propozycje słodkie
Granola by Belvedere /W
Ciasto marchewkowe
Mini croissanty 1,5 szt.
Wegańskie tiramisu /V
Sernik kokosowy
Brownie
Miodownik
Ciasteczka owsiane
Daktylowe praliny 2 szt./V
Wybór duńskich ciasteczek 2,5 szt.
Ciasto z sezonowymi owocami
Wybór domowych kruchych ciasteczek
Sałatka z sezonowych owoców
Filety z owoców sezonowych /V
Jogurt mango lassi /W
W Belvedere Catering do każdego wydarzenia przykładamy szczególną atencję. Wiemy zatem, że Studniówka to ważny moment w życiu młodych ludzi - pożegnanie pięknych momentów w poprzedniej szkole i jednocześnie symboliczne wejście Polonezem w nowe życie. Dlatego przygotowaliśmy unikalne propozycje menu, dzięki którym wydarzenie nabierze wyjątkowego smaku.
Dania zimne
Ceviche warzywne z czerwoną cebulą, papryczkami chili, limonką i pomarańczami
Pieczone polędwiczki indyka z kremem wasabi i salsą z mango z sosem Sriracha
Quiche Lorraine z boczkiem i serem Gruyère
Plastry kurczaka kukurydzianego w marynacie hoisin z sosu sojowego, masła orzechowego i oleju sezamowego
Ser halloumi z żurawiną i orzechami makadamia
Inari sushi z ryżem, fasolką edamame i sezamem
Sałatki
Sałatka jarzynowa z ogórkiem kiszonym i zielonym groszkiem
Sałatka gyros z kurczakiem, kapustą pekińską, kukurydzą, papryką i ogórkiem
Zupa
Słoneczny krem z kukurydzy z paloną kawą z chilli
Dania główne
Pieczona kaczka w orientalnych przyprawach z mlekiem kokosowym, warzywami i czerwonym curry
Filety z pacyficznego morszczuka w cieście piwnym z sosem słodko-kwaśnym
Sznycel drobiowy w sosie kaparowym z maślanymi kluseczkami
Tikka masala z tofu ze szpinakiem, z pomidorami, imbirem i kardamonem /V
Ravioli z kozim serem, szparagami i pomidorkami cherry
Ziemniaki opiekane w polnych ziołach
Smażony ryż z omletem tajskim i zielonym groszkiem
Desery
Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia
Panna cotta waniliowa z kremem malinowym i migdałową kruszonką
Pâte à Choux pistacjowy z kremem malinowym
Sernik z białą czekoladą
Ciastko kokosowe z mango i marakują
Napoje
Woda, herbata, soki owocowe, napoje gazowane
Dania zimne
Smażony dorsz marynowany w imbirze i curry z salsą z mango, chilli i owoców granatu, z oliwą z krwistej pomarańczy w sezamie
Pâte z marmelade d’oignons, z marynatami i korniszonem
Kozi ser zagrodowy z konfiturą z gruszki, orzeszkami pinii, olejem lnianym i sosem balsamico
Plastry wędzonej perliczki marynowane w sosnowym miodzie i occie balsamicznym
Polędwiczka cielęca sous-vide z tuńczykowym sosem i jabłkowymi kaparami
Wrapy z kremem Sriracha, kompresowanym ogórkiem, rukolą i grillowanymi warzywami
Sałatki
Sałatka z rukoli, dojrzewającej szynki parmeńskiej, parmezanu, z winegretem balsamicznym
Kolorowe sałaty z owcami, grillowanym serem halloumi i dresingiem malinowym
Zupa
Zupa malezyjska Laksa z warzywami
Dania główne
Smażony, arktyczny rekin w panko w sosie curry
Eskalopki drobiowe w sosie grzybowym z kruszonym, czarnym pieprzem
Gulasz węgierski z owocami jałowca, słodką papryką i musztardą Dijon
Kluseczki śląskie z rumianą cebulką
Smażony ryż po tajsku z szalotką i warzywami
Opiekane ziemniaki w polnych ziołach
Briam – grecka zapiekanka warzywna z oliwą, czosnkiem i oregano
Desery
Pâte à Choux pistacjowy z kremem malinowym
Mus solony kokos z prażonym kokosem
Kajmakowe banoffee z orzechami arachidowymi w słonym karmelu
Ciastko daktylowe z orzechami
Sernik z białą czekoladą
Napoje
Woda, herbata, soki owocowe, napoje gazowane
Dania zimne
Ceviche warzywne z czerwoną cebulą, papryczkami chili, limonką i pomarańczami
Pieczone polędwiczki indyka z kremem wasabi i salsą z mango z sosem Sriracha
Quiche Lorraine z boczkiem i serem Gruyère
Plastry kurczaka kukurydzianego w marynacie hoisin z sosu sojowego, masła orzechowego i oleju sezamowego
Ser halloumi z żurawiną i orzechami makadamia
Inari sushi z ryżem, fasolką edamame i sezamem
Sałatki
Sałatka jarzynowa z ogórkiem kiszonym i zielonym groszkiem
Sałatka gyros z kurczakiem, kapustą pekińską, kukurydzą, papryką i ogórkiem
Zupa
Słoneczny krem z kukurydzy z paloną kawą z chilli
Dania główne
Pieczona kaczka w orientalnych przyprawach z mlekiem kokosowym, warzywami i czerwonym curry
Filety z pacyficznego morszczuka w cieście piwnym z sosem słodko-kwaśnym
Sznycel drobiowy w sosie kaparowym z maślanymi kluseczkami
Tikka masala z tofu ze szpinakiem, z pomidorami, imbirem i kardamonem /V
Ravioli z kozim serem, szparagami i pomidorkami cherry
Ziemniaki opiekane w polnych ziołach
Smażony ryż z omletem tajskim i zielonym groszkiem
Desery
Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia
Panna cotta waniliowa z kremem malinowym i migdałową kruszonką
Pâte à Choux pistacjowy z kremem malinowym
Sernik z białą czekoladą
Ciastko kokosowe z mango i marakują
Napoje
Woda, herbata, soki owocowe, napoje gazowane
Dania zimne
Smażony dorsz marynowany w imbirze i curry z salsą z mango, chilli i owoców granatu, z oliwą z krwistej pomarańczy w sezamie
Pâte z marmelade d’oignons, z marynatami i korniszonem
Kozi ser zagrodowy z konfiturą z gruszki, orzeszkami pinii, olejem lnianym i sosem balsamico
Plastry wędzonej perliczki marynowane w sosnowym miodzie i occie balsamicznym
Polędwiczka cielęca sous-vide z tuńczykowym sosem i jabłkowymi kaparami
Wrapy z kremem Sriracha, kompresowanym ogórkiem, rukolą i grillowanymi warzywami
Sałatki
Sałatka z rukoli, dojrzewającej szynki parmeńskiej, parmezanu, z winegretem balsamicznym
Kolorowe sałaty z owcami, grillowanym serem halloumi i dresingiem malinowym
Zupa
Zupa malezyjska Laksa z warzywami
Dania główne
Smażony, arktyczny rekin w panko w sosie curry
Eskalopki drobiowe w sosie grzybowym z kruszonym, czarnym pieprzem
Gulasz węgierski z owocami jałowca, słodką papryką i musztardą Dijon
Kluseczki śląskie z rumianą cebulką
Smażony ryż po tajsku z szalotką i warzywami
Opiekane ziemniaki w polnych ziołach
Briam – grecka zapiekanka warzywna z oliwą, czosnkiem i oregano
Desery
Pâte à Choux pistacjowy z kremem malinowym
Mus solony kokos z prażonym kokosem
Kajmakowe banoffee z orzechami arachidowymi w słonym karmelu
Ciastko daktylowe z orzechami
Sernik z białą czekoladą
Napoje
Woda, herbata, soki owocowe, napoje gazowane
Stacje live cooking w odsłonie bożonarodzeniowej to wyjątkowa atrakcja kulinarna podczas wydarzeń.
Goście nie tylko mają możliwość skomponowania dania według własnych preferencji, ale także interakcji z kucharzem.
Polędwica wołowa z sosem demi glace z whisky, pieczonymi
ziemniakami francuskimi, z oliwą truflową, kolorową fasolką
szparagową i marchewką
Świeże ostrygi z sosami: mignonette, chrzanowym
paprykowo-cytrynowym /G/L
Dodatki: cytryna
Ostryga no 4 oyster shooters z tabasco i cytryną z wódką /G/L
Tajski makaron ryżowy z woka z kurczakiem, krewetkami lub marynowanym tofu
Dodatki do wyboru:
pakchoi, kapusta pekińska, czerwona cebula, cukinia, marchew julienne, boczniaki, prażone orzechy, sezam, chili, groszek cukrowy
Sosy do wyboru:
ostrygowym, sojowym, ponzu, teryaki, pieprzowy
Gofry z dodatkami do wyboru
• domowe lody: waniliowe, truskawkowe, czekoladowe
• sosy: krem chantilly, malinowy, mango
• belgijska czekolada
• świeże owoce sezonowe: truskawki, borówki amerykańskie,
banany, maliny, kiwi
• posypki: karmelizowane orzechy, wiórki belgijskiej czekolady,
wiórki