Witaj w magicznym, immersyjnym świecie Art Box Experience, gdzie wyobraźnia nie zna granic w kreowaniu wydarzeń. Tutaj sztuka spotyka się z technologią w sposób, który przekracza granice wyobraźni dzięki technologicznym rozwiązaniom o nieograniczonym potencjale oraz mobilnym rozwiązaniom. Tu zwykłe spotkanie to podróż przez krainę artystycznych marzeń w samym sercu nowego miasta na warszawskiej Woli. Odkryj magiczne miejsce, gdzie wizja spotyka się z rzeczywistością, tworząc niepowtarzalne doświadczenia podczas wydarzeń.
Fabryka Norblina, ikona z 200-letnią historią na warszawskiej Woli. Miejsce modnych spotkań, z pełnym życiem barów, restauracji, sklepów i muzeum.
Duże, elastyczne miejsce o cyfrowej formule i ruchomych, efektownych podziałach tworzące przestrzeń dla każdej formy wydarzenia
Nowoczesne, jedyne w Polsce miejsce immersyjne i multimedialne, umożliwiające tworzenie niesamowitych obrazów na ścianach
Dedykowane wrażenia kulinarne w kreacji znakomitych szefów kuchni Belvedere Catering
Indywidualna opieka doświadczonego event managera, który zadba o każdy szczegół wydarzenia: od organizacji operacyjnej poprzez kulinaria
Zapewniające nieograniczone pole do twórczej ekspresji: ekrany mechaniczne, laserowe projektory Barco, nagłośnienie przestrzenne sound shower Bose
Art Box Experience to niezwykła oaza sztuki multimedialnej, umiejscowiona w prestiżowej Fabryce Norblina na malowniczej warszawskiej Woli. Każdego dnia otwiera swoje podwoje, by przywitać rozległą publiczność na fascynujących, interaktywnych wystawach.
To przestrzeń, gdzie granice konwencji artystycznych tracą swój sens, a wyjątkowość i innowacyjność przecinają się w harmonijnym tańcu. Art Box Experience to nie tylko galeria – to kraina, gdzie magia cyfrowej sztuki splata się z dynamicznymi metamorfozami otoczenia, ukazując niezwykłe obrazy na ścianach w tempie, które gwarantuje chwilę zatrzymania oddechu.
Zaawansowane technologicznie narzędzia, jak 56 projektorów, 11 wielkoformatowych ekranów projekcyjnych oraz przestrzenne nagłośnienie sound shower, stanowią nieograniczone pole do ekspresji, wypełnione niepowtarzalnymi doznaniami. Podczas każdego wydarzenia, każda ściana staje się płótnem dla wyświetlanych filmów, zdjęć, animacji, bądź prezentacji – tworząc wspaniałą symfonię zmysłów.
Belvedere Catering ma zaszczyt stać na straży doskonałych kulinariów podczas rozmaitych wydarzeń odbywających się w Art Box Experience. Tworzenie wyjątkowego, autorskiego menu to nasza specjalność, a nad ich kreatywnością czuwają uznane postaci ze świata gastronomii, takie jak David Gaboriaud, Dariusz Mućko, czy Adam Chrząstowski.
Nasz nieustanny zapał do doskonałego smaku oraz dbałość o każdy detal zapewniają, że nasze usługi cateringowe stanowią niezapomniany element każdej imprezy w Art Box Experience.
Perfekcyjnie skomponowane menu bufetowe doskonale sprawdzą się podczas wszelkiego typu wydarzeń zarówno w formie stojącej jak i zasiadanej.
ZESTAW I
Przekąski zimne
Tatakiz arbuza w sezamie z sosem ponzu
Vitellotonatozowocem kapara
Wędzony pstrąg z kawiorem cytrynowym
ZESTAW II
Przekąski zimne
Rillettes z kaczki pekińskiej z młodym bobem i groszkiem
Mini mozzarella z konfitowanym pomidorkiem, bazylią i oliwą
Wolno pieczony rostbef z truflowym majonezem, piklowanymi warzywami i cebulką Cipolle
ZESTAW III
Przekąski zimne
Cielęcina z kukurydzą i galaretką poziomkową
Koszyczki z ciasta filo z sałatką z nowalijek
Taco de sepia z tuńczykiem, trawą cytrynową i chilli
ZESTAW I
Przekąski zimne
Wiśniowa papryczka z serkiem bałkańskim i chipsem krewetkowym
Nigiri z krewetką i musem wasabi
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Grillowana młoda cukinia z kremowym łososiem i rabarbarową galaretką
Tatar wołowy na żytnim chlebie
Satay z łososia w kokosie i prażonym sezamie
ZESTAW II
Przekąski zimne
Szparagi z vinaigrette z serem Pecorino i mikro ziołami
Ceviche z łososia z młodym burakiem i zielonym groszkiem
Pierożek z żółtego buraka z homarem i oliwą bazyliową
Yakitori z sosem teriyaki
Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Gofr z serkiem Philadelphia, „owocowym” kawiorem i musem z nowalijek
ZESTAW III
Przekąski zimne
Taco szpinakowe z tatarem z łososia i sosem imbirowym
Tartaletka ze szpinakiem, perliczką i rabarbarem
Ośmiornica z limonkowym kawiorem i oliwą
Wegańska kaczka w cieście ryżowym z glonami combu/V
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Wędzony sum z puddingiem cytrynowym i „owocowym” kawiorem
ZESTAW I
Przekąski zimne
Wiśniowa papryczka z serkiem bałkańskim i chipsem krewetkowym
Nigiri z krewetką i musem wasabi
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Grillowana młoda cukinia z kremowym łososiem i rabarbarową galaretką
Tatar wołowy na żytnim chlebie
Satay z łososia w kokosie i prażonym sezamie
Przekąski gorące
Mini vege burgery z burakiem i hummusem
Pieczony pierożek samosa z warzywami i aromatycznymi korzeniami /W
Polędwica z dorsza w młodych porach
Mini steki wołowe z sosem chimi churri
Desery
Marcepan z orzecha laskowego w rocher z karmelowej czekolady
Mini makaronik Crème de Cassis
Rożek z czekolady ruby z yuzu
ZESTAW II
Przekąski zimne
Szparagi w vinaigrette z serem Pecorino i micro ziołami
Ceviche z łososia z młodym buraczkiem i zielonym groszkiem
Pierożki z żółtego buraczka z homarem i oliwą bazyliową
Yakitori z sosem teriyaki
Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Słone gofry z serkiem Philadelphia,„owocowym” kawiorem i musem z nowalijek
Przekąski gorące
Mini strudel ze szpinakiem /V
Polędwiczka cielęca z fioletowym ziemniakiem i sosem cydrowym
Kluski śląskie z bekonem i crème fraîche
Empanadas z zagrodowym kurczakiem i mozzarellą
Desery
Makaronik czekoladowy z ziarnem kakaowca
Curd cytrynowy z bazylia na sable kokosowym
Sernik pomarańczowy
ZESTAW III
Przekąski zimne
Taco szpinakowe z tatarem z łososia i sosem imbirowym
Tartaletka ze szpinakiem, perliczką i rabarbarem
Ośmiornica z limonkowym kawiorem i oliwą
Wegańska kaczka w cieście ryżowym i glonami kombu/V
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Wędzony sum z puddingiem cytrynowym i „owocowym” kawiorem
Przekąski gorące
Quiche z serem Raclette i zielonymi szparagami
Polędwiczka cielęca z fioletowym ziemniakiem i sosem cydrowym
Mini burger wołowy z pikantnym majonezem
Grillowany ser halloumi na grzance z konfiturą pomidorową
Desery
Financier z palonym masłem i kremem waniliowym
Marcello z praliną orzechową
Mus z fasoli tonka w rocher z ziarnem kakaowca
ZESTAW I
Przekąski zimne
Tatakiz arbuza w sezamie z sosem ponzu
Vitellotonatozowocem kapara
Wędzony pstrąg z kawiorem cytrynowym
ZESTAW II
Przekąski zimne
Rillettes z kaczki pekińskiej z młodym bobem i groszkiem
Mini mozzarella z konfitowanym pomidorkiem, bazylią i oliwą
Wolno pieczony rostbef z truflowym majonezem, piklowanymi warzywami i cebulką Cipolle
ZESTAW III
Przekąski zimne
Cielęcina z kukurydzą i galaretką poziomkową
Koszyczki z ciasta filo z sałatką z nowalijek
Taco de sepia z tuńczykiem, trawą cytrynową i chilli
ZESTAW I
Przekąski zimne
Wiśniowa papryczka z serkiem bałkańskim i chipsem krewetkowym
Nigiri z krewetką i musem wasabi
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Grillowana młoda cukinia z kremowym łososiem i rabarbarową galaretką
Tatar wołowy na żytnim chlebie
Satay z łososia w kokosie i prażonym sezamie
ZESTAW II
Przekąski zimne
Szparagi z vinaigrette z serem Pecorino i mikro ziołami
Ceviche z łososia z młodym burakiem i zielonym groszkiem
Pierożek z żółtego buraka z homarem i oliwą bazyliową
Yakitori z sosem teriyaki
Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Gofr z serkiem Philadelphia, „owocowym” kawiorem i musem z nowalijek
ZESTAW III
Przekąski zimne
Taco szpinakowe z tatarem z łososia i sosem imbirowym
Tartaletka ze szpinakiem, perliczką i rabarbarem
Ośmiornica z limonkowym kawiorem i oliwą
Wegańska kaczka w cieście ryżowym z glonami combu/V
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Wędzony sum z puddingiem cytrynowym i „owocowym” kawiorem
ZESTAW I
Przekąski zimne
Wiśniowa papryczka z serkiem bałkańskim i chipsem krewetkowym
Nigiri z krewetką i musem wasabi
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Grillowana młoda cukinia z kremowym łososiem i rabarbarową galaretką
Tatar wołowy na żytnim chlebie
Satay z łososia w kokosie i prażonym sezamie
Przekąski gorące
Mini vege burgery z burakiem i hummusem
Pieczony pierożek samosa z warzywami i aromatycznymi korzeniami /W
Polędwica z dorsza w młodych porach
Mini steki wołowe z sosem chimi churri
Desery
Marcepan z orzecha laskowego w rocher z karmelowej czekolady
Mini makaronik Crème de Cassis
Rożek z czekolady ruby z yuzu
ZESTAW II
Przekąski zimne
Szparagi w vinaigrette z serem Pecorino i micro ziołami
Ceviche z łososia z młodym buraczkiem i zielonym groszkiem
Pierożki z żółtego buraczka z homarem i oliwą bazyliową
Yakitori z sosem teriyaki
Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Słone gofry z serkiem Philadelphia,„owocowym” kawiorem i musem z nowalijek
Przekąski gorące
Mini strudel ze szpinakiem /V
Polędwiczka cielęca z fioletowym ziemniakiem i sosem cydrowym
Kluski śląskie z bekonem i crème fraîche
Empanadas z zagrodowym kurczakiem i mozzarellą
Desery
Makaronik czekoladowy z ziarnem kakaowca
Curd cytrynowy z bazylia na sable kokosowym
Sernik pomarańczowy
ZESTAW III
Przekąski zimne
Taco szpinakowe z tatarem z łososia i sosem imbirowym
Tartaletka ze szpinakiem, perliczką i rabarbarem
Ośmiornica z limonkowym kawiorem i oliwą
Wegańska kaczka w cieście ryżowym i glonami kombu/V
Polędwica gyutataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Wędzony sum z puddingiem cytrynowym i „owocowym” kawiorem
Przekąski gorące
Quiche z serem Raclette i zielonymi szparagami
Polędwiczka cielęca z fioletowym ziemniakiem i sosem cydrowym
Mini burger wołowy z pikantnym majonezem
Grillowany ser halloumi na grzance z konfiturą pomidorową
Desery
Financier z palonym masłem i kremem waniliowym
Marcello z praliną orzechową
Mus z fasoli tonka w rocher z ziarnem kakaowca
Perfekcyjnie skomponowane menu bufetowe doskonale sprawdzą się podczas wszelkiego typu wydarzeń zarówno w formie stojącej jak i zasiadanej.
Dania zimne
Zawijany naleśnik ryżowy ze szparagami, młodym szczypiorkiem, grillowanymi boczniakami i wędzonym pęczakiem z gęstym sosem truskawkowo-imbirowym /W
Polędwiczki z indyka z sosem chimichurri, z listkami oregano i kolendry z papryczkami chilli i limonką
Mozzarella Caprese z redukcją balsamiczną, świeżą bazylią i truskawkami /W
Wegański pokebowl z tofu, marchewką, rzodkiewką, awokado, ziarnem i kiełkami słonecznika /W/V/G/L
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Sałatki
Tabboulehz kaszą bulgur, pomidorem, szczypiorkiem, oliwą, cytryną i natką pietruszki /W
Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem i prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L
Dania gorące
Atlantycka sola z curry z mango, groszku ijalapeñoze słodko-kwaśną młodą kapustą z koperkiem
Pierś kukurydzianego kurczaka sousvide z sosem francuskim, młodą dymką i orzeszkami /G
Ziemniaczki zapiekane z serem Gruyèrei listkami rozmarynu /W
Zielone warzywa z pesto
Makaron Primaveraz warzywami z oliwą, czosnkiem, bazylią i wegańskim Parmezanem /W/V/L
Desery
Panna cotta waniliowa z czarną porzeczką /W
Mini beza kawowa /W
Rolada pistacjowa z kremem malinowym /W
Dania zimne
Sashimiz arbuza z palonym sezamem, jalapeño/W/V/G/L
Pianka z pstrąga łososiowego z dodatkiem nasion słonecznika, kwiatów szczypiorku czosnkowego i liści azjatyckiej portulaki
Trufle z pieczonej gęsi z migdałami, winogronami i konfiturą malinową /G
Carpaccio z plastrów pieczonego indyka z musem z płatków róży i miodowej musztardy, ze słodko-kwaśnym ogórkiem i olejem malinowym /G
Sałatki
Sałatka z makaronu sojowego z kurczakiem, listkami nasturcji i sezamem /G/L
Sałatka z serkiem ricotta, truskawkami i awokado z redukcją octu balsamicznego, cukrem trzcinowym, i kruszonym czarnym pieprzem /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z młodego zielonego groszku z chipsami z suszonej pancetty
Dania gorące
Filety dorsza w sosie Kabayakiz listkami rukolii kruszonymi orzechami laskowymi /G
Pieczony karczek wieprzowy z marynowanymi warzywami i risotto ze słonecznika
Smażona pierś perliczki z karmelizowanym rabarbarem i sosem z owoców leśnych z plastrami pieczonych ziemniaków z rozmarynem /W
Roladki z cukinii ze zrumienionymi płatkami migdałowymi /W/V/G/L
Wegańska tikkamasala z tofu ze szpinakiem, pomidorami, imbirem i kardamonem /W/V/G/L
Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym /W
Tiramisu z truskawkami /W
Mus z białej czekolady z malinami /W
Torcik gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym /W
Dania zimne
Białe szparagi a’laJoëlRobuchonz sosem balsamicznym /G/W
Pâtéz gęsi z brioszką Cramique z truskawkami
Warzywne ceviche z imbirem, pomidorkami cherry, limonką i kolendrą /W/V/G/L
Vitello tonnato z karmelizowanymi kaparami /G
Burrata z Apulii z grillowanymi pomidorami malinowymi, kruszonymi orzeszkami pistacji i oliwą bazyliową
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Sałatki
Sałatka z ogrodową rzodkiewką, jajkiem, pomidorkami cherry i koperkowym winegretem
Zupa
Minestrone z zielonymi warzywami
Dania gorące
Atlantycka molwa ze szparagami i sosem koperkowo–cytrynowym /G
Tian Vaucluse ze słonecznymi warzywami kuchni prowansalskiej /W
Plastry pieczonej w cydrze młodej pulardy z jabłkami i sosem żurawinowym
Pieczona cielęcina z sosem kaparowym z purée z topinabura z prażonymi orzeszkami pinii
Pierogi z kaczką, jabłkiem i sosem ze świeżym majerankiem
Ziemniaki Boulangere z serem Gruyère/W
Desery
Crème Brûlée cappuccino
Panna cotta kokosowa z mango i marakują
Mus chia z mango
Mini ekler z pralin z czerwonych owoców i cytrynowym curdem
Mus karaibski z rumem Dictador12YO
Dania zimne
Mini ravioli z rzodkwi arbuzowej z tatarem z pomidorów i konfiturą z cytryny i kolendrą
Polędwiczki wieprzowe marynowane w teriyaki z majonezem sojowym, z tajską sałatką z kokosem i trawą cytrynową
Frittata ze szparagami, kaszą jaglaną i suszonymi pomidorami /W
Pierś kurczaka marynowana w mleku kokosowym z pikantnym sosem orzechowym /B
Kozi ser zagrodowy z konfiturą z ogrodowych truskawek
Wrapy z hummusem i grillowanymi warzywami z harissą/W/V
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Zupa
Madame duBarry -krem z młodego kalafiora z crème fraîche
Dania gorące
Dorsz w panko z sosem schiracha z dzikim ryżem z trawą cytrynową
Udo kaczki z paloną marchewką, pak choi i karmelizowaną pomarańczą/G
Pieczone w pięciu smakach polędwiczki z indyka z sosem śliwkowym i anyżem z plastrami pieczonych ziemniaków
Ravioli z kozim serem, szparagami i kremem z malinowych pomidorów /W
Gnocchi z grzybami z palonym masłem i chrupiącą szałwią /W
Ziemniaki opiekane w oliwie paprykowej /W
Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym na kawowym biszkopcie
Tiramisu z truskawkami
Mus z białej czekolady z malinami
Mus gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym
Mini ptysie waniliowe z malinami i miętą
Dania zimne
Hawajski, marynowany tuńczyk z awokado, ogórkiem, fasolką edamame, majonezem sriracha i sezamem
Pieczone polędwiczki z indyka z kremem wasabi, salsą mango z sosem sriracha
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z natki pietruszki i skórki z cytryny
Plastry kurczaka kukurydzianego w marynacie hoisin z sosu sojowego, masła orzechowego i oleju sezamowego
Halloumi z żurawiną i orzechami makadamia
Inari sushi z ryżem, fasolką edamame i sezamem
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem z prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L
Dania gorące
Filety z dorsza w sosie raïto z pomidorów, cipolline, oliwek, kaparów i ziół
Plastry marynowanej w cydrze polędwiczki wieprzowej z owocami w sosie miodowym
Opiekane plastry perliczki z orzechami w pikantnym sosie
Pierożki ze szpinakiem zapiekane w puszystym beszamelu z Parmezanem
Plastry pieczonych ziemniaków w oliwie
Kolorowa fasolka szparagowa z wiejskim masłem
Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence duchocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Namelaka migdałowa z bergamotką
Napoleonka z truskawkami
Dania zimne
Plastry piersi pulardy z musem paprykowym i grillowanym bakłażanem /B
Wrapy z suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią i hummusem /W/V/B
Wytrawny sernik z wędzonego suma z chrzanowym purée i zielonym groszkiem
Gołąbki z kaszą jaglaną, marchwią, batatami, kuminem rzymskim i kolendrą /W
Carpaccio z buraka ćwikłowego z dresingiem, musztardą miodową, syropem klonowym i kruszonym serem chavroux /W/B
Mini sałata rzymska z grillowanym indykiem, chipsami z boczku, pomidorami i sosem Cezar
Sałatka tabbouleh z kuskusem i ziarnami granatu /V/L
Zupa
Orientalna zupa na mleczku kokosowym z warzywami i boczniakami z prażonym sezamem /W/L
Dania gorące
Eskalopki z zagrodowego kurczaka w jajku z parmezanem
Pierogi z dynią i pestkami słonecznika
Okoń morski z tapenadą z kaparów z palonym masłem
Mini marchewki z figami i sosem pomarańczowym z kardamonem /W/B
Komosa ryżowa z ziołami i oliwą /W/B
Pieczona wieprzowina z orientalnymi przyprawami, mlekiem kokosowym, czerwonym curry
z zielonymi, orientalnymiwarzywami z woka
Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence du chocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Miodownik staropolski
Napoleonka z truskawkami
Dla spotkań do 40 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Opiekane toro z tuńczyka z mango, korzeniem lotosu i sosem sriracha/G
Cielęcina z rakami, kawiorem truflowym, majonezem homarowym z brandy /G
Ptasie mleczko ze śnieżnobiałej czekolady Anëoi zielonych szparagów /W
Sękacz z foisgras z płatkami migdałów, konfiturą jarzębinową, różowym pieprzem i płatkami złota
Tatar wołowy z sriracha i marynatami
Wędzone piersi przepiórki z pomarańczowym kremem z ciemną czekoladą, truflami i liofilizowaną maliną
Ravioli z pieczonym burakiem, kozim serem i oliwą z pestek dyni /W
Ceviche warzywne z papryczkami chili, limonką i pomarańczami /W/V/G/L
Mus z koziego sera, z listkami shiso, lichi, kwiatem nagietka na piernikowej grzance
Sałatki
Sałatka a’laJacquemart-Andrez jajkiem w koszulce i ziołowymi grzankami
Sałatka gado-gadoz kiełkami słonecznika i soi, z ogórkiem, tofu, chrupiącą sałatą, pomidorami, świeżym imbirem, siekanymi wodorostami nori, papryką, kapustą pekińską, chrupiącymi brokułami, orzeszkami, młodą cebulką i rzodkiewką
Sosy: słodkie chili, teriyaki, tajski vinaigrette, wino ryżowe
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Zupy
Bisque z homara z brandy i skórką pomarańczy
Zupa malezyjska Laksa z warzywami i kolendrą
Stacja kulinarna wytrawna
Smażone krewetki Black Tiger w sosie maślano-winnym z suszonymi pomidorami i grzankami czosnkowymi
Dania gorące
Sola atlantycka z wężymordem, masłem rakowym, podwędzanymi ziemniakami z koprem włoskim /B
Łosoś jurajski ze zrównoważonych połowów w kabayaki ze szpinakiem, groszkiem cukrowym i sosem kaffirlime
Kaczka pieczona w miodzie z octem balsamicznym w kremowym sosie, z migdałami i owocami leśnymi
Polska cielęcina pieczona w niskiej temperaturze ze smażonymi coquille Saint Jaques, pieprzem tasmańskim, fondantem z selera i gruszki i sosem z moutardeviolette
Wołowina w plasterkach z sosem z ostryg i młodą cebulką /G
Pieczona kaczka z orientalnymi przyprawami i warzywami i mlekiem kokosowym z czerwonym curry /G
Pakora z kalafiora z kuminem, nerkowcami, z batatami z cynamonem i chilli/W/V/G/L
Smażony ryż z warzywami /W
Desery
Torcik z kawą, mus caffelatte, żelka malina,
Prażynka z czerwonych owoców z musem z kwiatów bzu, żelką jeżynową z mus cytrynowym
Tort z białej czekolady z nutą trawy cytrynowej
Lollipopsbrownie
Mini ekler z migdałowym solonym kremem
Namelaka czekoladowa w blackmirror glaze
Stacja kulinarna słodka
Płynna czekolada belgijska w czterech smakach: rubinowy karmelowy, ciemny gorzki, mleczny
Dodatki: bita śmietana, pianki Marshmallow, cynamon, chilli
Dania zimne
Zawijany naleśnik ryżowy ze szparagami, młodym szczypiorkiem, grillowanymi boczniakami i wędzonym pęczakiem z gęstym sosem truskawkowo-imbirowym /W
Polędwiczki z indyka z sosem chimichurri, z listkami oregano i kolendry z papryczkami chilli i limonką
Mozzarella Caprese z redukcją balsamiczną, świeżą bazylią i truskawkami /W
Wegański pokebowl z tofu, marchewką, rzodkiewką, awokado, ziarnem i kiełkami słonecznika /W/V/G/L
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Sałatki
Tabboulehz kaszą bulgur, pomidorem, szczypiorkiem, oliwą, cytryną i natką pietruszki /W
Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem i prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L
Dania gorące
Atlantycka sola z curry z mango, groszku ijalapeñoze słodko-kwaśną młodą kapustą z koperkiem
Pierś kukurydzianego kurczaka sousvide z sosem francuskim, młodą dymką i orzeszkami /G
Ziemniaczki zapiekane z serem Gruyèrei listkami rozmarynu /W
Zielone warzywa z pesto
Makaron Primaveraz warzywami z oliwą, czosnkiem, bazylią i wegańskim Parmezanem /W/V/L
Desery
Panna cotta waniliowa z czarną porzeczką /W
Mini beza kawowa /W
Rolada pistacjowa z kremem malinowym /W
Dania zimne
Sashimiz arbuza z palonym sezamem, jalapeño/W/V/G/L
Pianka z pstrąga łososiowego z dodatkiem nasion słonecznika, kwiatów szczypiorku czosnkowego i liści azjatyckiej portulaki
Trufle z pieczonej gęsi z migdałami, winogronami i konfiturą malinową /G
Carpaccio z plastrów pieczonego indyka z musem z płatków róży i miodowej musztardy, ze słodko-kwaśnym ogórkiem i olejem malinowym /G
Sałatki
Sałatka z makaronu sojowego z kurczakiem, listkami nasturcji i sezamem /G/L
Sałatka z serkiem ricotta, truskawkami i awokado z redukcją octu balsamicznego, cukrem trzcinowym, i kruszonym czarnym pieprzem /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Zupa
Krem z młodego zielonego groszku z chipsami z suszonej pancetty
Dania gorące
Filety dorsza w sosie Kabayakiz listkami rukolii kruszonymi orzechami laskowymi /G
Pieczony karczek wieprzowy z marynowanymi warzywami i risotto ze słonecznika
Smażona pierś perliczki z karmelizowanym rabarbarem i sosem z owoców leśnych z plastrami pieczonych ziemniaków z rozmarynem /W
Roladki z cukinii ze zrumienionymi płatkami migdałowymi /W/V/G/L
Wegańska tikkamasala z tofu ze szpinakiem, pomidorami, imbirem i kardamonem /W/V/G/L
Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym /W
Tiramisu z truskawkami /W
Mus z białej czekolady z malinami /W
Torcik gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym /W
Dania zimne
Białe szparagi a’laJoëlRobuchonz sosem balsamicznym /G/W
Pâtéz gęsi z brioszką Cramique z truskawkami
Warzywne ceviche z imbirem, pomidorkami cherry, limonką i kolendrą /W/V/G/L
Vitello tonnato z karmelizowanymi kaparami /G
Burrata z Apulii z grillowanymi pomidorami malinowymi, kruszonymi orzeszkami pistacji i oliwą bazyliową
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Sałatki
Sałatka z ogrodową rzodkiewką, jajkiem, pomidorkami cherry i koperkowym winegretem
Zupa
Minestrone z zielonymi warzywami
Dania gorące
Atlantycka molwa ze szparagami i sosem koperkowo–cytrynowym /G
Tian Vaucluse ze słonecznymi warzywami kuchni prowansalskiej /W
Plastry pieczonej w cydrze młodej pulardy z jabłkami i sosem żurawinowym
Pieczona cielęcina z sosem kaparowym z purée z topinabura z prażonymi orzeszkami pinii
Pierogi z kaczką, jabłkiem i sosem ze świeżym majerankiem
Ziemniaki Boulangere z serem Gruyère/W
Desery
Crème Brûlée cappuccino
Panna cotta kokosowa z mango i marakują
Mus chia z mango
Mini ekler z pralin z czerwonych owoców i cytrynowym curdem
Mus karaibski z rumem Dictador12YO
Dania zimne
Mini ravioli z rzodkwi arbuzowej z tatarem z pomidorów i konfiturą z cytryny i kolendrą
Polędwiczki wieprzowe marynowane w teriyaki z majonezem sojowym, z tajską sałatką z kokosem i trawą cytrynową
Frittata ze szparagami, kaszą jaglaną i suszonymi pomidorami /W
Pierś kurczaka marynowana w mleku kokosowym z pikantnym sosem orzechowym /B
Kozi ser zagrodowy z konfiturą z ogrodowych truskawek
Wrapy z hummusem i grillowanymi warzywami z harissą/W/V
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Zupa
Madame duBarry -krem z młodego kalafiora z crème fraîche
Dania gorące
Dorsz w panko z sosem schiracha z dzikim ryżem z trawą cytrynową
Udo kaczki z paloną marchewką, pak choi i karmelizowaną pomarańczą/G
Pieczone w pięciu smakach polędwiczki z indyka z sosem śliwkowym i anyżem z plastrami pieczonych ziemniaków
Ravioli z kozim serem, szparagami i kremem z malinowych pomidorów /W
Gnocchi z grzybami z palonym masłem i chrupiącą szałwią /W
Ziemniaki opiekane w oliwie paprykowej /W
Desery
Ciastko Opera z kremem waniliowym na kawowym biszkopcie
Tiramisu z truskawkami
Mus z białej czekolady z malinami
Mus gianduja z ciastem czekoladowym w rocher czekoladowym
Mini ptysie waniliowe z malinami i miętą
Dania zimne
Hawajski, marynowany tuńczyk z awokado, ogórkiem, fasolką edamame, majonezem sriracha i sezamem
Pieczone polędwiczki z indyka z kremem wasabi, salsą mango z sosem sriracha
Quiche z zielonymi szparagami z gremoladą z natki pietruszki i skórki z cytryny
Plastry kurczaka kukurydzianego w marynacie hoisin z sosu sojowego, masła orzechowego i oleju sezamowego
Halloumi z żurawiną i orzechami makadamia
Inari sushi z ryżem, fasolką edamame i sezamem
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Zupa
Andaluzyjski chłodnik z pomidorów z melonem z prażonymi płatkami migdałów /W/V/G/L
Dania gorące
Filety z dorsza w sosie raïto z pomidorów, cipolline, oliwek, kaparów i ziół
Plastry marynowanej w cydrze polędwiczki wieprzowej z owocami w sosie miodowym
Opiekane plastry perliczki z orzechami w pikantnym sosie
Pierożki ze szpinakiem zapiekane w puszystym beszamelu z Parmezanem
Plastry pieczonych ziemniaków w oliwie
Kolorowa fasolka szparagowa z wiejskim masłem
Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence duchocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Namelaka migdałowa z bergamotką
Napoleonka z truskawkami
Dania zimne
Plastry piersi pulardy z musem paprykowym i grillowanym bakłażanem /B
Wrapy z suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią i hummusem /W/V/B
Wytrawny sernik z wędzonego suma z chrzanowym purée i zielonym groszkiem
Gołąbki z kaszą jaglaną, marchwią, batatami, kuminem rzymskim i kolendrą /W
Carpaccio z buraka ćwikłowego z dresingiem, musztardą miodową, syropem klonowym i kruszonym serem chavroux /W/B
Mini sałata rzymska z grillowanym indykiem, chipsami z boczku, pomidorami i sosem Cezar
Sałatka tabbouleh z kuskusem i ziarnami granatu /V/L
Zupa
Orientalna zupa na mleczku kokosowym z warzywami i boczniakami z prażonym sezamem /W/L
Dania gorące
Eskalopki z zagrodowego kurczaka w jajku z parmezanem
Pierogi z dynią i pestkami słonecznika
Okoń morski z tapenadą z kaparów z palonym masłem
Mini marchewki z figami i sosem pomarańczowym z kardamonem /W/B
Komosa ryżowa z ziołami i oliwą /W/B
Pieczona wieprzowina z orientalnymi przyprawami, mlekiem kokosowym, czerwonym curry
z zielonymi, orientalnymiwarzywami z woka
Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence du chocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Miodownik staropolski
Napoleonka z truskawkami
Dla spotkań do 40 osób
V ← danie wegańskie | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy
Dania zimne
Opiekane toro z tuńczyka z mango, korzeniem lotosu i sosem sriracha/G
Cielęcina z rakami, kawiorem truflowym, majonezem homarowym z brandy /G
Ptasie mleczko ze śnieżnobiałej czekolady Anëoi zielonych szparagów /W
Sękacz z foisgras z płatkami migdałów, konfiturą jarzębinową, różowym pieprzem i płatkami złota
Tatar wołowy z sriracha i marynatami
Wędzone piersi przepiórki z pomarańczowym kremem z ciemną czekoladą, truflami i liofilizowaną maliną
Ravioli z pieczonym burakiem, kozim serem i oliwą z pestek dyni /W
Ceviche warzywne z papryczkami chili, limonką i pomarańczami /W/V/G/L
Mus z koziego sera, z listkami shiso, lichi, kwiatem nagietka na piernikowej grzance
Sałatki
Sałatka a’laJacquemart-Andrez jajkiem w koszulce i ziołowymi grzankami
Sałatka gado-gadoz kiełkami słonecznika i soi, z ogórkiem, tofu, chrupiącą sałatą, pomidorami, świeżym imbirem, siekanymi wodorostami nori, papryką, kapustą pekińską, chrupiącymi brokułami, orzeszkami, młodą cebulką i rzodkiewką
Sosy: słodkie chili, teriyaki, tajski vinaigrette, wino ryżowe
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Smalec z białej fasoli
Zupy
Bisque z homara z brandy i skórką pomarańczy
Zupa malezyjska Laksa z warzywami i kolendrą
Stacja kulinarna wytrawna
Smażone krewetki Black Tiger w sosie maślano-winnym z suszonymi pomidorami i grzankami czosnkowymi
Dania gorące
Sola atlantycka z wężymordem, masłem rakowym, podwędzanymi ziemniakami z koprem włoskim /B
Łosoś jurajski ze zrównoważonych połowów w kabayaki ze szpinakiem, groszkiem cukrowym i sosem kaffirlime
Kaczka pieczona w miodzie z octem balsamicznym w kremowym sosie, z migdałami i owocami leśnymi
Polska cielęcina pieczona w niskiej temperaturze ze smażonymi coquille Saint Jaques, pieprzem tasmańskim, fondantem z selera i gruszki i sosem z moutardeviolette
Wołowina w plasterkach z sosem z ostryg i młodą cebulką /G
Pieczona kaczka z orientalnymi przyprawami i warzywami i mlekiem kokosowym z czerwonym curry /G
Pakora z kalafiora z kuminem, nerkowcami, z batatami z cynamonem i chilli/W/V/G/L
Smażony ryż z warzywami /W
Desery
Torcik z kawą, mus caffelatte, żelka malina,
Prażynka z czerwonych owoców z musem z kwiatów bzu, żelką jeżynową z mus cytrynowym
Tort z białej czekolady z nutą trawy cytrynowej
Lollipopsbrownie
Mini ekler z migdałowym solonym kremem
Namelaka czekoladowa w blackmirror glaze
Stacja kulinarna słodka
Płynna czekolada belgijska w czterech smakach: rubinowy karmelowy, ciemny gorzki, mleczny
Dodatki: bita śmietana, pianki Marshmallow, cynamon, chilli
Menu serwowane doskonale sprawdzi się podczas uroczystych przyjęć zasiadanych, które wymagają szczególnej oprawy kulinarnej. Oferujemy opcję 3 oraz 4-daniowego menu oraz wyjątkowe menu serwowane PREMIUM.
MENU I
Przystawka
Marynowane młode buraki z botwiną, sezonowymi owocami i kremem balsamicznym śliwkowym
Danie główne
Pierś z kurczaka zagrodowego z grzybowym nadzieniem, blanszowanymi młodymi brokułami, ziemniaczaną gratinisosem koniakowym
Deser
Szarlotka waniliowa z kalzamansi i ziemią migdałową
MENU II
Przystawka
Ser Koryciński z pudrem malinowym z zieloną sałatką z galaretką rabarbarową
Danie główne
Polędwiczka wieprzowa faszerowana musem kolendrowym z polentą i ratatouille z młodych warzyw, dzikimi brokułami i sosem tymiankowym /G
Deser
Crème Brûlée
MENU III
Przystawka
Tataki z arbuza marynowane w Togarashi z salsą pomidorową, zielonym groszkiem i cytrusami /V/W
Danie główne
Policzki wołowe w sosie koniakowym z kolorowymi fasolkami i grillowanymi, słodkimi ziemniakami
Deser
Financier migdałowy z solonym kremem o smaku karmelowym
MENU I
Przystawka
Zapiekany kozi ser w płatkach migdałowych na ogrodowych sałatach z „owocowym” kawiorem i truskawkami
Zupa
Krem z malinowych pomidorów z crème fraîche i oliwą ziołową
Danie główne
Okoń morski w sosie cytrynowym z polentą i zielonymi szparagami z sosem holenderskim
Deser
Ekler z truskawkowym „tatarem”, trawą cytrynową i kremem jogurtowym
MENU II
Przystawka
Tataki z tuńczyka wakame z prażonym sezamem, groszkiem cukrowym i sosem ponzu
Zupa
Krem z cukinii z miętą i słonecznikiem
Danie główne
Konfitowane udko kaczki z młodymi warzywami, kluseczkami śląskimi z sosem wiśniowym
Deser
Tiramisu w kuli czekoladowej z ziemią kawową i kremem szampańskim
MENU III
Przystawka
Gravadlax z polędwicy z łososia, z tataki z marynowanego arbuza i sosem poke z nowalijkami /G/L
Zupa
Orzeźwiająca zupa cytrynowo-szafranowa z makaronem z selera naciowego i cukinii z oliwą tymiankową /G
Danie główne
Polędwiczka cielęca z białą kaszą gryczaną i szparagami w sosie cydrowym
Deser
Biszkopt z białej trufli z oliwą, kremem kasztanowym i orzechami
MENU IV VEGE
Przystawka
Ceviche z młodych warzyw z bobem, awokado i cytrynowym dresingiem
Zupa
Krem z białych warzyw i kopru włoskiego z oliwą ziołową /W/V
Danie główne
Pieczony bakłażan z salsą z kolorowych pomidorów z wegańskim serem
Deser
Panna Cotta /V
MENU I
Przystawka
Polędwica z tuńczyka z winegretem imbirowym, majonezem wasabi, zieloną sałatką z ogórka, groszku i prażonego sezamu /G
Zupa
Mazurska zupa rakowa z koniakiem, koprem włoskim i zieloną oliwą /G
Danie główne
Plastry polędwicy wołowej z ziemniakami pommes duchesse, duszonymi boczniakami i zielonymi szparagami
Deser
Mus o smaku whisky z czekoladą Belvedere Noir, sable czekoladowym i karmelizowaną wiśnią
MENU II
Przystawka
Carpaccio z sandacza z marynowanym imbirem i sosem wasabi
Zupa
Pikantna zupa z dorsza z imbirem i listkiem cytrynowym
Danie główne
Łopatka cielęca portobello z młodymi zimniakami z masłem klarowanym, szpinakiem i kalarepą
Deser
Sernik z malinową bezą i owocową pianą
MENU III
Przystawka
Burrata z pesto z rukoli i pinii z kremem balsamicznym i konfitowanymi pomidorkami koktajlowymi
Zupa
Zupa kokosowa z imbirem i trawą cytrynową
Danie główne
Przepiórka z risotto szafranowym, zielonym groszkiem, bobem, marchewką i sosem koniakowym
Deser
Canelloni truskawkowe z prażonym migdałem i pianą cynamonową
MENU I
Amuse-bouche
Szafranowy ptyś z homarem i masłem szampańskim
Przystawka zimna
Kremowe parfait z wędzonego jesiotra z morskim szparagiem, kalarepą, szpinakiem, i crème fraîche
Przystawka gorąca
Ravioli z cielęciną i mascarpone w szałwiowej pianie
Intermezzo
Sorbet poziomkowy z trawą żubrową /V
Danie główne rybne
Okoń morski z wędzonym masłem i szparagami z sosem z rukwi wodnej i musem z topinamburu
Danie główne mięsne
Polędwica wołowa z sosem Béarnaise z dzikim brokułem, kolorowym, warzywnym papardelle i francuskim ziemniakiem
Ser
Ser Pecorino z miodem lipowym i konfiturą z czarnego bzu
Deser
Pistocjowana melaka z yuzu i kalamansina pistacjowym Dasquoise
Petit four
Perłowa trufla z białej czekolady z kremem szampańskim
MENU I
Przekąski zimne
Caprese z grillowanym indykiem, pomidorami malinowymi, cukinią i bakłażanem /G/L
Ceviche z makreli z tataki z kolorowych melonów z sosem miodowo-musztardowym /G/L
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/L/G
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Dania gorące
Medaliony z polędwiczki wieprzowej ze smażonymi boczniakami
Rybne fileciki w sosie słodko-kwaśnym z listkami kaffiru
Pieczone, sezonowe warzywa z pietruszkowym masłem /W
Ziemniaki francuskie z oliwą extra virgin i szczypiorkiem /V/G/L
Desery
Sernik z białą czekoladą
Brownie z kremem czekoladowym
Mus na patyku – orzech laskowy z czarną porzeczką
Panna Cotta migdałowa /V
MENU I
Przystawka
Marynowane młode buraki z botwiną, sezonowymi owocami i kremem balsamicznym śliwkowym
Danie główne
Pierś z kurczaka zagrodowego z grzybowym nadzieniem, blanszowanymi młodymi brokułami, ziemniaczaną gratinisosem koniakowym
Deser
Szarlotka waniliowa z kalzamansi i ziemią migdałową
MENU II
Przystawka
Ser Koryciński z pudrem malinowym z zieloną sałatką z galaretką rabarbarową
Danie główne
Polędwiczka wieprzowa faszerowana musem kolendrowym z polentą i ratatouille z młodych warzyw, dzikimi brokułami i sosem tymiankowym /G
Deser
Crème Brûlée
MENU III
Przystawka
Tataki z arbuza marynowane w Togarashi z salsą pomidorową, zielonym groszkiem i cytrusami /V/W
Danie główne
Policzki wołowe w sosie koniakowym z kolorowymi fasolkami i grillowanymi, słodkimi ziemniakami
Deser
Financier migdałowy z solonym kremem o smaku karmelowym
MENU I
Przystawka
Zapiekany kozi ser w płatkach migdałowych na ogrodowych sałatach z „owocowym” kawiorem i truskawkami
Zupa
Krem z malinowych pomidorów z crème fraîche i oliwą ziołową
Danie główne
Okoń morski w sosie cytrynowym z polentą i zielonymi szparagami z sosem holenderskim
Deser
Ekler z truskawkowym „tatarem”, trawą cytrynową i kremem jogurtowym
MENU II
Przystawka
Tataki z tuńczyka wakame z prażonym sezamem, groszkiem cukrowym i sosem ponzu
Zupa
Krem z cukinii z miętą i słonecznikiem
Danie główne
Konfitowane udko kaczki z młodymi warzywami, kluseczkami śląskimi z sosem wiśniowym
Deser
Tiramisu w kuli czekoladowej z ziemią kawową i kremem szampańskim
MENU III
Przystawka
Gravadlax z polędwicy z łososia, z tataki z marynowanego arbuza i sosem poke z nowalijkami /G/L
Zupa
Orzeźwiająca zupa cytrynowo-szafranowa z makaronem z selera naciowego i cukinii z oliwą tymiankową /G
Danie główne
Polędwiczka cielęca z białą kaszą gryczaną i szparagami w sosie cydrowym
Deser
Biszkopt z białej trufli z oliwą, kremem kasztanowym i orzechami
MENU IV VEGE
Przystawka
Ceviche z młodych warzyw z bobem, awokado i cytrynowym dresingiem
Zupa
Krem z białych warzyw i kopru włoskiego z oliwą ziołową /W/V
Danie główne
Pieczony bakłażan z salsą z kolorowych pomidorów z wegańskim serem
Deser
Panna Cotta /V
MENU I
Przystawka
Polędwica z tuńczyka z winegretem imbirowym, majonezem wasabi, zieloną sałatką z ogórka, groszku i prażonego sezamu /G
Zupa
Mazurska zupa rakowa z koniakiem, koprem włoskim i zieloną oliwą /G
Danie główne
Plastry polędwicy wołowej z ziemniakami pommes duchesse, duszonymi boczniakami i zielonymi szparagami
Deser
Mus o smaku whisky z czekoladą Belvedere Noir, sable czekoladowym i karmelizowaną wiśnią
MENU II
Przystawka
Carpaccio z sandacza z marynowanym imbirem i sosem wasabi
Zupa
Pikantna zupa z dorsza z imbirem i listkiem cytrynowym
Danie główne
Łopatka cielęca portobello z młodymi zimniakami z masłem klarowanym, szpinakiem i kalarepą
Deser
Sernik z malinową bezą i owocową pianą
MENU III
Przystawka
Burrata z pesto z rukoli i pinii z kremem balsamicznym i konfitowanymi pomidorkami koktajlowymi
Zupa
Zupa kokosowa z imbirem i trawą cytrynową
Danie główne
Przepiórka z risotto szafranowym, zielonym groszkiem, bobem, marchewką i sosem koniakowym
Deser
Canelloni truskawkowe z prażonym migdałem i pianą cynamonową
MENU I
Amuse-bouche
Szafranowy ptyś z homarem i masłem szampańskim
Przystawka zimna
Kremowe parfait z wędzonego jesiotra z morskim szparagiem, kalarepą, szpinakiem, i crème fraîche
Przystawka gorąca
Ravioli z cielęciną i mascarpone w szałwiowej pianie
Intermezzo
Sorbet poziomkowy z trawą żubrową /V
Danie główne rybne
Okoń morski z wędzonym masłem i szparagami z sosem z rukwi wodnej i musem z topinamburu
Danie główne mięsne
Polędwica wołowa z sosem Béarnaise z dzikim brokułem, kolorowym, warzywnym papardelle i francuskim ziemniakiem
Ser
Ser Pecorino z miodem lipowym i konfiturą z czarnego bzu
Deser
Pistocjowana melaka z yuzu i kalamansina pistacjowym Dasquoise
Petit four
Perłowa trufla z białej czekolady z kremem szampańskim
MENU I
Przekąski zimne
Caprese z grillowanym indykiem, pomidorami malinowymi, cukinią i bakłażanem /G/L
Ceviche z makreli z tataki z kolorowych melonów z sosem miodowo-musztardowym /G/L
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/L/G
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe
Dania gorące
Medaliony z polędwiczki wieprzowej ze smażonymi boczniakami
Rybne fileciki w sosie słodko-kwaśnym z listkami kaffiru
Pieczone, sezonowe warzywa z pietruszkowym masłem /W
Ziemniaki francuskie z oliwą extra virgin i szczypiorkiem /V/G/L
Desery
Sernik z białą czekoladą
Brownie z kremem czekoladowym
Mus na patyku – orzech laskowy z czarną porzeczką
Panna Cotta migdałowa /V
Przygotowane przez nas menu na przerwy kawowe idealnie wpisze się w schemat szkoleń, konferencji oraz spotkań prasowych, podczas których potrzebna jest chwila kulinarnego odpoczynku przy wytrawnych lub słodkich przekąskach.
Menu zawiera sezonowe przekąski na słono i słodko - w wyłącznie domowej wersji.
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków: mini croissanty, mini donaty
Ciasta domowe: babka cytrynowa, ciasto z owocami sezonowymi
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
• warkocz klonowy z orzechami włoskimi
• mini pączki
Ciasta domowe:
• brownie
• ciasto z owocami sezonowymi
Bufet wytrawny
Weneckie tramezzini z musem z karczocha i mascaprone
Tartinki wędzonym indykiem, żurawiną i musem chrzanowym
Kozi ser w pistacjach z malinami i granatem /W
Mini quiche ze szpinakiem i suszonymi pomidorami z oliwą extra virgin /W
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
• mini croissanty maślane
• ciastka duńskie
Ciasta domowe:
• ciasto kasztanowe
• ciasto czekoladowe z wiśniami
• tartaletka kajmakowa
Bufet wytrawny
Tramezzini z musem z tuńczyka i tapenadą
Mini szpinakowe wrapy z kurczakiem zagrodowym, sałatką z zielonego ogórka i masłem z awokado
Tartinki na razowym pieczywie z wędzonym łososiem /V
Mini quiche z serem Raclette i granatem /W
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek, bakalii, selera naciowego i winogron /V/B
Bufet słodki
Granola by Belvedere /W
Mango lassi /W
Zdrowe słodkości z pracowni cukierniczej Belvedere:
• kruche ciasteczka
• trufle malinowe
• wegańskie tiramisu /V
Ciasta domowe:
• sernik krakowski
• szarlotka
Sezonowe owoce filetowane
Bufet wytrawny
Mini club sandwich z wędzonym indykiem i majonezem truflowym
Trufle z koziego sera w pistacjach i płatkach bławatka /W
Hummus z zielonego groszku z wędzonym tofu na pumperniklu /V
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi daikon i papryki z wegańskim majonezem /V/L/G
Sałatka z nowalijkami z miodowym sosem /W
Smoothie:
• jarmuż-ananas
• brokuł-szpinak
Hummusy
Hummus brokułowo-szpinakowy z chipsami z chlebka lavash /V
Tradycyjny hummus z ciecierzycy
Tartinki
Łosoś wędzony, mus chrzanowy
Cielęcina, vitello tonato
Rostbef z chrzanem na julienne z pikli
Tramezzini
Tramezini z musem z tuńczyka i tapenadą
Tramezini z tuńczykiem z musem ricotta
Tramezini z szynką cotto i mascarpone
Wrapy
Z chlebka lavash, z hummusem, ajwarem i chrupkimi
warzywami /V
Szpinakowy z wegańskim serem i warzywami
Paprykowy z wędzoną szynką i kolorowymi sałatami
Czarny z orientalną kaczką i słodko kwaśnym sosem
Słone mini przekąski
Kurczak zagrodowy na bagietce tandori, relish ananasowo-kolendrowy
Mini quiche z serem Roquefort i karmelizowanymi orzechami /W
Sałatki i warzywa
Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi daikon i papryki podane z wegańskim majonezem /V/L/G
Sałatka z nowalijkami z miodowym sosem /W
Orientalna sałatka w cieście ryżowym
Smoothie
buraczano-marchwiowe
seler naciowy-jogurt vege mango
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków: mini croissanty, mini donaty
Ciasta domowe: babka cytrynowa, ciasto z owocami sezonowymi
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
• warkocz klonowy z orzechami włoskimi
• mini pączki
Ciasta domowe:
• brownie
• ciasto z owocami sezonowymi
Bufet wytrawny
Weneckie tramezzini z musem z karczocha i mascaprone
Tartinki wędzonym indykiem, żurawiną i musem chrzanowym
Kozi ser w pistacjach z malinami i granatem /W
Mini quiche ze szpinakiem i suszonymi pomidorami z oliwą extra virgin /W
Bufet słodki
Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
• mini croissanty maślane
• ciastka duńskie
Ciasta domowe:
• ciasto kasztanowe
• ciasto czekoladowe z wiśniami
• tartaletka kajmakowa
Bufet wytrawny
Tramezzini z musem z tuńczyka i tapenadą
Mini szpinakowe wrapy z kurczakiem zagrodowym, sałatką z zielonego ogórka i masłem z awokado
Tartinki na razowym pieczywie z wędzonym łososiem /V
Mini quiche z serem Raclette i granatem /W
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek, bakalii, selera naciowego i winogron /V/B
Bufet słodki
Granola by Belvedere /W
Mango lassi /W
Zdrowe słodkości z pracowni cukierniczej Belvedere:
• kruche ciasteczka
• trufle malinowe
• wegańskie tiramisu /V
Ciasta domowe:
• sernik krakowski
• szarlotka
Sezonowe owoce filetowane
Bufet wytrawny
Mini club sandwich z wędzonym indykiem i majonezem truflowym
Trufle z koziego sera w pistacjach i płatkach bławatka /W
Hummus z zielonego groszku z wędzonym tofu na pumperniklu /V
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi daikon i papryki z wegańskim majonezem /V/L/G
Sałatka z nowalijkami z miodowym sosem /W
Smoothie:
• jarmuż-ananas
• brokuł-szpinak
Hummusy
Hummus brokułowo-szpinakowy z chipsami z chlebka lavash /V
Tradycyjny hummus z ciecierzycy
Tartinki
Łosoś wędzony, mus chrzanowy
Cielęcina, vitello tonato
Rostbef z chrzanem na julienne z pikli
Tramezzini
Tramezini z musem z tuńczyka i tapenadą
Tramezini z tuńczykiem z musem ricotta
Tramezini z szynką cotto i mascarpone
Wrapy
Z chlebka lavash, z hummusem, ajwarem i chrupkimi
warzywami /V
Szpinakowy z wegańskim serem i warzywami
Paprykowy z wędzoną szynką i kolorowymi sałatami
Czarny z orientalną kaczką i słodko kwaśnym sosem
Słone mini przekąski
Kurczak zagrodowy na bagietce tandori, relish ananasowo-kolendrowy
Mini quiche z serem Roquefort i karmelizowanymi orzechami /W
Sałatki i warzywa
Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi daikon i papryki podane z wegańskim majonezem /V/L/G
Sałatka z nowalijkami z miodowym sosem /W
Orientalna sałatka w cieście ryżowym
Smoothie
buraczano-marchwiowe
seler naciowy-jogurt vege mango
Stacje live cooking to wyjątkowa atrakcja kulinarna podczas wydarzeń.
Goście nie tylko mają możliwość skomponowania dania według własnych preferencji, ale także interakcji z kucharzem.
Lahmacun
Tureckie placki z mieloną wołowiną i przyprawami
Dodatki:
pieczone ziemniaki francuskie z masłem truflowym i parmezanem
papryka padrón i wędzone płatki soli Maldon
salade verte -z młodych liści sałat z vinaigrette francuskim
Crispy Rice
Ryż smażony
Dodatki:
pastrami wołowe, surówka Coleslaw z chrupiącej białej kapusty, majonez wędzony
tataki z tuńczyka marynowane w ponzu, majonez sriracha, kolendra
smażone shitake, teriyaki, sezam, dymka /W/V
Tatar wołowy
Tatar z selekcjonowanej polskiej wołowiny, doprawiony koniakiem z marynowanymi leśnymi grzybami, szalotką, ogórkiem kiszonym, kaparami i oliwą lubczykową
Selekcja domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Steki wołowe
Stek rzeźnika wołowy z sosami chimi churri i demiglace lub
Steki minutowe z polędwicy wołowej z sosami chimi churri, demiglace
Dodatki:
pieczone ziemniaki francuskie z masłem truflowym i parmezanem
grillowane sezonowe warzywa z oliwą extra virgin i ziołami
ogrodowe sałaty z vinaigrette balsamicznym
Beef Strogonoff
Strogonoff z polędwicy wołowej z ogórkiem, grzybami leśnymi, pomidorami, szalotką, śmietaną, czerwonym winem, koniakiem, sosem demiglace, natką pietruszki i śmietaną
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Ostrygi
Świeże ostrygi z sosami: mignonette, chrzanowym paprykowo-cytrynowym /G/L
Dodatki: cytryna
Ostryga no 4 oystershooters z tabasco i cytryną z wódką /G/L
Samki Sycylii -steki rybne
Grillowane steki z miecznika i tuńczyka z foccacią z rozmarynem
Dodatki: cykoria w pomarańczowej redukcji, tapenada oliwkowa, salsa pomidorowa z bazylią
Krewetki
Krewetki smażone w woku z czosnkiem, cytryną, pietruszką, chili, białym winem, masłem i ziołami
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Mule
Mule z woka na dwa sposoby: z tradycyjnym sosem marinara z dojrzałych pomidorów z dodatkiem ziół
z sosem prosecco z masłem, chili i trawą cytrynową
Pad Thai
Tajski makaron ryżowy z wokaz kurczakiem, krewetkami lub marynowanym tofu
Dodatki do wyboru:
pak choi, kapusta pekińska, czerwona cebula, cukinia, marchew julienne, boczniaki, prażone orzechy, sezam, chili, groszek cukrowy
Sosy do wyboru:
ostrygowy, sojowy, ponzu, teriyaki, pieprzowy 150g
Wybór tatarów
Tatar z selekcjonowanej polskiej wołowiny, doprawiony koniakiem z marynowanymi leśnymi grzybami, szalotką, ogórkiem kiszonym, kaparami, oliwą lubczykową
Tatar z tuńczyka z sosem sojowym, ostrygowym, sezamowym, z pestek winogron, świeżo tartym imbirem, siekaną kolendrą, chili i miodem
Tatar wegański z pieczonych buraków z suszonymi pomidorami, szalotką, awokado, prażonymi ziarnami słonecznika, domowym ketchupem, chili, natką pietruszki, czarnym czosnkiem, oliwą z oliwek i dyniową i wegańskim majonezem
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne 90g
Pierogi Gyoza
Pierogi z farszem z zagrodowego kurczaka
Dodatki: szczypiorek, kolendra, sos imbirowy, salsa ananasowa 100g
Meksykańskie wrapy
Cztery smaki tortilli do wyboru -paprykowa, szpinakowa, czarna z sepią, pszenna
Dodatki mięsne: wołowina, szarpana kaczka, włoska szynka
Dodatki warzywne: szpinak, rukola, pomidory, ogórki, kiełki, marynowany kaktus
Salsa: guacamole, sambal, czosnkowa, meksykańska 50g
Naleśniki wytrawne
Naleśniki wytrawne z dodatkami do wyboru: szpinak, pomidory, rukola, pieczarki, mozzarella, crème fraîche, szynka smażona, wędzony łosoś
Naleśniki słodkie
Naleśniki na słodko z dodatkami do wyboru:
nutella, owoce sezonowe, twarożek waniliowy, crème chantilly, orzechy
Lody rzemieślnicze
Lody z dodatkami -do wyboru 4 smaki z poniższych:
waniliowy
truskawkowy
pistacjowy
słony karmel
czekoladowy
sorbet cytrynowy
sorbet malinowy
Dodatki:
sos czekoladowy
sos karmelowy
bita śmietana
posypka czekoladowa
karmelizowane orzechy
siekane pistacje
świeże owoce
Gofry
Gofry z dodatkami do wyboru
domowe lody: waniliowe, truskawkowe, czekoladowe
sosy: krem chantilly, malinowy, mango
belgijska czekolada
świeże owoce sezonowe: truskawki, borówki amerykańskie, banany, maliny, kiwi
Posypki: karmelizowane orzechy, wiórki belgijskiej czekolady, wiórki kokosowe
Czekoladowe frappe
z czekolady ciemnej Madagaskar z sokiem pomarańczowym i likierem Grand Marnier
z czekolady karmelowej LacteCaramel z kawą
z czekolady Ruby z nalewką wiśniową
z czekolady białej Blanc Satin z malinami 100ml
Trufle ręcznie wykonane
w białej czekoladzie z ganashem kokosowym i galaretką mango –marakuja
w białej czekoladzie z ganashem z czekolady Ruby z jeżyną i liczi
w czekoladzie ciemnej z ganashem z whisky Woodford
w czekoladzie ciemnej z ganashem z herbaty Earl Grey
w czekoladzie mlecznej z ganashem z orzechem laskowym i porzeczką
Lahmacun
Tureckie placki z mieloną wołowiną i przyprawami
Dodatki:
pieczone ziemniaki francuskie z masłem truflowym i parmezanem
papryka padrón i wędzone płatki soli Maldon
salade verte -z młodych liści sałat z vinaigrette francuskim
Crispy Rice
Ryż smażony
Dodatki:
pastrami wołowe, surówka Coleslaw z chrupiącej białej kapusty, majonez wędzony
tataki z tuńczyka marynowane w ponzu, majonez sriracha, kolendra
smażone shitake, teriyaki, sezam, dymka /W/V
Tatar wołowy
Tatar z selekcjonowanej polskiej wołowiny, doprawiony koniakiem z marynowanymi leśnymi grzybami, szalotką, ogórkiem kiszonym, kaparami i oliwą lubczykową
Selekcja domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Steki wołowe
Stek rzeźnika wołowy z sosami chimi churri i demiglace lub
Steki minutowe z polędwicy wołowej z sosami chimi churri, demiglace
Dodatki:
pieczone ziemniaki francuskie z masłem truflowym i parmezanem
grillowane sezonowe warzywa z oliwą extra virgin i ziołami
ogrodowe sałaty z vinaigrette balsamicznym
Beef Strogonoff
Strogonoff z polędwicy wołowej z ogórkiem, grzybami leśnymi, pomidorami, szalotką, śmietaną, czerwonym winem, koniakiem, sosem demiglace, natką pietruszki i śmietaną
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Ostrygi
Świeże ostrygi z sosami: mignonette, chrzanowym paprykowo-cytrynowym /G/L
Dodatki: cytryna
Ostryga no 4 oystershooters z tabasco i cytryną z wódką /G/L
Samki Sycylii -steki rybne
Grillowane steki z miecznika i tuńczyka z foccacią z rozmarynem
Dodatki: cykoria w pomarańczowej redukcji, tapenada oliwkowa, salsa pomidorowa z bazylią
Krewetki
Krewetki smażone w woku z czosnkiem, cytryną, pietruszką, chili, białym winem, masłem i ziołami
Wybór domowego pieczywa:
mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Mule
Mule z woka na dwa sposoby: z tradycyjnym sosem marinara z dojrzałych pomidorów z dodatkiem ziół
z sosem prosecco z masłem, chili i trawą cytrynową
Pad Thai
Tajski makaron ryżowy z wokaz kurczakiem, krewetkami lub marynowanym tofu
Dodatki do wyboru:
pak choi, kapusta pekińska, czerwona cebula, cukinia, marchew julienne, boczniaki, prażone orzechy, sezam, chili, groszek cukrowy
Sosy do wyboru:
ostrygowy, sojowy, ponzu, teriyaki, pieprzowy 150g
Wybór tatarów
Tatar z selekcjonowanej polskiej wołowiny, doprawiony koniakiem z marynowanymi leśnymi grzybami, szalotką, ogórkiem kiszonym, kaparami, oliwą lubczykową
Tatar z tuńczyka z sosem sojowym, ostrygowym, sezamowym, z pestek winogron, świeżo tartym imbirem, siekaną kolendrą, chili i miodem
Tatar wegański z pieczonych buraków z suszonymi pomidorami, szalotką, awokado, prażonymi ziarnami słonecznika, domowym ketchupem, chili, natką pietruszki, czarnym czosnkiem, oliwą z oliwek i dyniową i wegańskim majonezem
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne 90g
Pierogi Gyoza
Pierogi z farszem z zagrodowego kurczaka
Dodatki: szczypiorek, kolendra, sos imbirowy, salsa ananasowa 100g
Meksykańskie wrapy
Cztery smaki tortilli do wyboru -paprykowa, szpinakowa, czarna z sepią, pszenna
Dodatki mięsne: wołowina, szarpana kaczka, włoska szynka
Dodatki warzywne: szpinak, rukola, pomidory, ogórki, kiełki, marynowany kaktus
Salsa: guacamole, sambal, czosnkowa, meksykańska 50g
Naleśniki wytrawne
Naleśniki wytrawne z dodatkami do wyboru: szpinak, pomidory, rukola, pieczarki, mozzarella, crème fraîche, szynka smażona, wędzony łosoś
Naleśniki słodkie
Naleśniki na słodko z dodatkami do wyboru:
nutella, owoce sezonowe, twarożek waniliowy, crème chantilly, orzechy
Lody rzemieślnicze
Lody z dodatkami -do wyboru 4 smaki z poniższych:
waniliowy
truskawkowy
pistacjowy
słony karmel
czekoladowy
sorbet cytrynowy
sorbet malinowy
Dodatki:
sos czekoladowy
sos karmelowy
bita śmietana
posypka czekoladowa
karmelizowane orzechy
siekane pistacje
świeże owoce
Gofry
Gofry z dodatkami do wyboru
domowe lody: waniliowe, truskawkowe, czekoladowe
sosy: krem chantilly, malinowy, mango
belgijska czekolada
świeże owoce sezonowe: truskawki, borówki amerykańskie, banany, maliny, kiwi
Posypki: karmelizowane orzechy, wiórki belgijskiej czekolady, wiórki kokosowe
Czekoladowe frappe
z czekolady ciemnej Madagaskar z sokiem pomarańczowym i likierem Grand Marnier
z czekolady karmelowej LacteCaramel z kawą
z czekolady Ruby z nalewką wiśniową
z czekolady białej Blanc Satin z malinami 100ml
Trufle ręcznie wykonane
w białej czekoladzie z ganashem kokosowym i galaretką mango –marakuja
w białej czekoladzie z ganashem z czekolady Ruby z jeżyną i liczi
w czekoladzie ciemnej z ganashem z whisky Woodford
w czekoladzie ciemnej z ganashem z herbaty Earl Grey
w czekoladzie mlecznej z ganashem z orzechem laskowym i porzeczką