Zapraszamy do kosztowania autorskich propozycji kulinarnych Belvedere Catering w wielkanocnej odsłonie. Wśród pomysłów na oprawę kulinarną eventów znajdują się dania w formie bufetowej oraz wachlarz wybornych słodkości z własnej cukierni Belvedere.
Kulinarne serce Belvedere Catering tworzą wyjątkowi kreatorzy smaku. Za doznania kulinarne Gości podczas wydarzeń odpowiada młody utalentowany szef kreatywny David Gaboriaud. Tworząc menu łączy smaki kuchni międzynarodowej, polskiej i fusion. Za słodką część kreacji odpowiada Michał Iwaniuk – 7-my na świecie wizjoner specjałów cukierniczych.
Wielkanoc to czas radości
z nadejścia wiosny i nowego życia. Warto celebrować go
z pracownikami i przyjaciółmi przy stole pełnym wybornego jedzenia. Zaproście Belvedere Catering do przygotowania oprawy kulinarnej aby każde Wasze spotkanie nabrało wyjątkowego smaku.
Potrawy w naszym menu zawsze powstają na bazie wyselekcjonowanych składników od lokalnych dostawców. Z polskich ryb, mięs, grzybów czy warzyw pochodzących ze sprawdzonych ekologicznych hodowli, własnoręcznie przygotowujemy wszystkie potrawy oraz desery.
Każdemu wydarzeniu zapewniamy najwyższy poziom obsługi. Eksperckie podejście naszego zespołu poparte wieloletnim doświadczeniem w obsłudze najbardziej wymagających eventów, w tym dla instytucji państwowych oraz prezydenckich, zadba o każdy szczegół oprawy: profesjonalne doradztwo dotyczące kreacji i prezentacji menu, dedykowaną opiekę w miejscu wydarzenia oraz wyselekcjonowaną obsługę kelnerską.
Wydarzenia firmowe wymagają specjalnej atencji organizacyjnej. Ich rangę warto podnieść poprzez najwyższej jakości kulinaria.
Szefowie Kuchni Belvedere Catering zadbają o unikalne smaki podczas eventów. Za każdy detal oprawy kulinarnej przed i w miejscu wydarzenia odpowiadają: David Gaboriaud, Marcin Kowernik, Dariusz Mućko, Adam Chrząstowski i Michał Iwaniuk.
Perfekcyjnie skomponowane menu bufetowe doskonale sprawdzą się podczas wszelkiego typu eventów zarówno w formie stojącej jak i zasiadanej.
Dania zimne
Sałatka jarzynowa tradycyjna
Liście szpinaku z jajkiem i koktajlowymi pomidorkami
Roladka z szynką i szparagami, z kruszonką ziołową
Śledzie w śmietanie z młodym burakiem i dymką
Roladki z grillowanej cukinii z kozim serem i ze świeżymi ziołami /W
Jajka faszerowane:
* wędzonym indykiem i czarnuszką
* musem z suma, kawioru cytrynowego, z rzeżuchą
* hummusem z zielonego groszku
Łosoś wędzony na zimno ze szpinakiem i granatem
Rozbef sezonowany z korniszonem i piklowaną cebulką
Wolno pieczona wieprzowina z musem chrzanowym
Terrina z kaszy gryczanej z borowikami, szpinakiemi oliwą sezamową
Pasztet z królika z sosem z czerwonej cebuli
Wybór świeżo wypiekanego pieczywa:
* pełnoziarniste
* pszenne
* asortyment bułeczek
Desery
Babka piaskowa
Mazurek kajmakowy
Dania zimne
Jajka faszerowane:
* wędzoną szynką z majonezem wegańskim, szczypiorkiem i czarnuszką,
* musem grzybowym, z oliwą sezamową i marynowaną rzodkiewką /W
Roladki z boczku z młodą marchewką, szczypiorkiem i chrzanem
Involtini z indyka z ziołową kruszonką i brusznicą
Wolno pieczona wieprzowina z musem z tuńczyka, kaparami i szparagami
Carpaccio z buraka z serem pecorino, z gorczycą i młodym szpinakiem /W
Pasztet z gęsi z galaretką z czerwonej porzeczki i sosem cumberland
Sałatka jarzynowa tradycyjna /W
Sałatka z młodych ziemniaków z piklami i karmelizowanymi orzechami /W/L
Dodatki
Wybór świeżo wypiekanego pieczywa: jasne, graham, z ziarnami
Masło
Zupa
Krem z buraka z wędzonym twarogiem /W
Dania gorące
Zapiekane fileciki rybne z masłem borowikowym
Konfitowana szynka z rozmarynem i musem chrzanowym
Pierogi ze szpinakiem z oliwą szczypiorkową i cebulą dymką /W
Glazurowane marchewki z imbirem i sokiem pomarańczowym /W/L
Ziemniaki pieczone z koperkiem i grillowaną cebulką W/L
Desery
Babka wielkanocna z bakaliami
Sernik wiedeński
Mazurek staropolski
Dania zimne
Jajka faszerowane:
* musem z zielonego groszku, z chipsem z kindziuka
* musem z halibuta, z kawiorem cytrynowym /W
Młoda kalarepka faszerowana bryndzą, z dymką i oliwą grzybową /W/L
Kaszotto z borowikami, szpinakiem i chrustem buraczanym
Półgęsek wędzony z sosem malinowym, z płatkami migdałowymi
Indyk wędzony z galaretką rabarbarową
Schab z cebulką piklowaną i majerankiem
Domowe rolmopsy z ogórkiem i marynowaną cebulką /W
Sałatka jarzynowa tradycyjna /W
Sałatka z pieczonych buraczków z wędzoną makrelą
Sałatka chłopska z opiekaną kiełbasą myśliwską, młodymi ziemniakami, rzodkiewką i selerem naciowym
Dodatki
Ćwikła, sos remoulade, krem chrzanowy
Wybór świeżo wypiekanego pieczywa: jasne, graham, z ziarnami
Masło
Zupa
Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem
Dania gorące
Sum pieczony z cytryną i masłem kolendrowym
Udka królika z sosem śmietanowo-musztardowym
Polędwiczka wieprzowa sous-vide z boczniakami w sosie demi glace
Potrawka z marchewki, fankułu i fasolki z pomarańczami /V/L
Ziemniaki opiekane z majerankiem i szalotką /W
Desery
Babka wielkanocna z bakaliami
Sernik z mascarpone i malinami
Ciasto czekoladowe z orzechami włoskimi
Mazurek staropolski
Mazurek czekoladowy z pieprzem cayenne
Dania zimne
Jajka faszerowane:
* musem z trufli, z mascarpone, szalotką i rukolą / W
* musem z jesiotra, z kawiorem cytrynowymi pumperniklem /W
* wędzonym indykiem z rzeżuchą i sezamem
Cielęcina z salsą szparagową, awokado i pomarańczą
Pasztet strasburski z foie gras w cieście francuskim
Gravad lax z łososia Supreme marynowanego w buraczkach, ziołach i płatkach polnych kwiatów /W
Holenderskie matiasy z suszonymi grzybami i aromatycznymi korzeniami W/L
Sałatka z pieczonych w miodzie warzyw z listkami botwinki i orzechami /V/L
Sałatka z kaczki z pomarańczami, szparagami i młodymi ziemniakami /W/L
Sałatka z karmelizowanej mini sałaty rzymskiej, z dojrzewającym żółtkiem, parmezanem, prażonymi nasionami sosny i sosem sardelowym /W
Dodatki
Wybór świeżo wypiekanego pieczywa: jasne, graham, z ziarnami
Masło
Zupa
Królewski żur na cielęcinie z szynką serrano
Dania gorące
Jagnięcina w sosie pieprzowo miętowym z grillowanymi batatami
Miętus cytrynowy na beszamelu z szyjkami rakowymi
Pierogi z kaszą gryczaną, z borowikami i oscypkiem /W
Ziemniaki francuskie aromatyzowane truflą /W/L
Gnocchi buraczane z masłem ziołowym /W/L
Korzenne warzywa pieczone w miodzie gryczanym i tymianku: marchew, pasternak, seler, por, cebula, rzodkiewka, korzeń pietruszki, topinambur /V/L
Desery
Mazurek kajmakowy
Sernik gotowany z miodem
Babka piaskowa w czekoladzie
Pascha wielkanocna
Ciasto migdałowe z lukrem i bakaliami
Słodycze stanowią nieodzowny element każdej oprawy kulinarnej. Z oferty Belvedere Catering można wybrać swoje ulubione smaki z palety słodkości wielkanocnych, przygotowanych przez najlepszych cukierników pod kierowictwem Michała Iwaniuka,
szefa pracowni cukierniczej Belvedere Gourmet Group.
40-45 g / szt; do wyboru 4 lub 6 z poniższych pozycji
Mazurek czekoladowy z konfiturą morelową i karmelizowaną pomarańczą
Pascha wielkanocna z malagą i chrupką paillete feuilletine
Sernik pomarańczowy na zimno z marakują i kwiatem pomarańczy
Mazurek kajmakowy z galaretką różaną i praliną z orzecha laskowego
Mini baba piaskowa z chantilly waniliowym
Mini keks z aksamitnym kremem namelaka cynamonowym
Sernik z białej czekolady w roche pistacjowym i praliną z karmelizowanych herbatników
Babka z prażonego białego maku nadziewana konfiturą figową w roche z orzecha arachidowego
Rum baba drożdżowa z kremem różanym i syropem klonowym
Babka cytrynowa z lukrem królewskim i kajmakiem
Sernik brzoskwiniowy z migdałową kruszonką czekoladową
Babka marmurkowa z kremem czekoladowym w polewie z belgijskiej czekolady gianduja
Mus z orzecha laskowego z czekoladowym ciastem chili i wiśnią amarena
+48 22 55 86 736
+48 608 413 267
malgorzata.bronowska@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 44
+48 734 157 995
andrzej.srednicki@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 66
+48 604 613 902
malgorzata.momot@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 34
+48 600 815 460
maja.kurowska@belvedere.com.pl
+48 22 558 67 70
+48 603 446 778
ewa.kacperczyk@belvedere.com.pl