Nasze miejsca eventowe

SKYFALL WARSAW

Skyfall Warsaw - nowoczesne miejsce eventowe w portfolio Belvedere Catering ze spektakularnym widokiem na panoramę Warszawy.

Niezapomniane wrażenia eventowe w
Skyfall Warsaw

Doświadcz niesamowitych doznań wizualnych w najwyżej położonym miejscu wydarzeń w Warszawie.
46. piętro, 200 metrów na ziemią, 450 m2 industrialnej, całkowicie przeszklonej przestrzeni eventowej z odchylaną platformą, niepowtarzalna panorama miasta, doświadczony zespół ekspertów, który zadba o każdy szczegół Waszego wydarzenia oraz dedykowana oprawa cateringowa.

450 m2 powierzchni

3 przestrzenie eventowe o łącznej powierzchni 450 m2 z możliwością organizacji wydarzeń

Prestiżowa lokalizacja

urtlanowoczesne, biznesowe serce Warszawy w bliskiej odległości od najważniejszych firm korporacyjnych

Niezwykła panorama Warszawy

widok na panoramę Warszawy z całkowiecie przeszklonej platformy znajdującej się 200 m. nad ziemią

Wyjątkowa oprawa kulinarna

autorskie kreacje kulinarne spod ręki Davida Gaboriaud, szefa kreatywnego Belvedere Catering

Eksperckie doradztwo

indywidualna opieka doświadczonego event managera, który zadba o każdy szczegół Waszego wydarzenia: od organizacji operacjnej poprzez kulinaria

Wyposażenie Hi-TECH

najnowocześniejszy sprzęt audio i video: nagłośnienie, projektor, ekrany plazmowe, elektroniczne sterowanie

Sky Fall Warsaw

Unikalne miejsce wydarzeń

Skyfall Warsaw to nowe miejsce na mapie Warszawy znajdujące się na 46. piętrze, niemal 200 m nad ziemią w biurowcu Warsaw Unit. Ultranowoczesna powierzchnia z najnowszymi rozwiązaniami technologicznymi, podzielona na 3 przestrzenie pomieści nawet do 150 osób podczas wydarzeń takich jak przyjęcia, konferencje, prezentacje produktów, spotkania autorskie i wszelkiego typu spotkania firmowe z oprawą kulinarną Belvedere Catering.  Bezprecedensowym fenomenem Skyfall Warsaw jest całkowicie przeszklony 4-osobowy taras widokowy dostarczający Gościom wydarzeń niezrównanych emocji oraz wrażeń wizualnych z odchylanej platformy. Jest to jedyna taka atrakcja w Europie.

O OPRAWĘ CATERINGOWĄ ZADba

Dedykowana oprawa kulinarna
Davida Gaboriaud

O oprawę kulinarną w Skyfall Warsaw dba zespół ekspertów Belvedere Catering posiadający ponad 30-letnie doświadczenie w obsłudze najbardziej wymagających realizacji. Nasi szefowie kuchni pod przewodnctwem Davida Gaboriaud, szefa kreatywnego Belvedere Catering przygotują wyśmienite, autorskie menu z zachowaniem sezonowości oraz najwyższej jakości składników na każdą formę eventu.

Bogaty wybór menu

Autorskie menu Belvedere Catering
na różne formy wydarzeń

Belvedere Catering ma zaszczyt zajmować się przygotowaniem oprawy kulinarnej na wszelkie formy wydarzeń organizowanych przez event managerów Skyfall Warsaw: przyjęcia koktajlowe, kolacje serwowane, konferencje, szkolenia, prezentacje produktów i inne.

W Skyfall Warsaw kreacją i podaniem wysmakowanego, autorskiego menu  zajmuje się David Gaboriaud wraz z zespołem wykwalifikowanych kucharzy. Nowoczesne menu komponowane jest w oparciu o najnowsze trendy. Królują w nim lokalne, sezonowe składniki. Za serwis odpowiada doświadczona obsługa kelnerska pod przewodnictwem dedykowanego kierownika obsługi wydarzeń.

Przyjęcie w formie koktajlowej

Perfekcyjnie skomponowane menu bufetowe doskonale sprawdzą się podczas wszelkiego typu wydarzeń zarówno w formie stojącej jak i zasiadanej.

ZESTAW I

Przekąski zimne

Guacamole z kolendrą i grillowaną papryką /W
Trufla serowa w grzybowym miodzie w płatkach bławatka
Szaszłyk z indyka w tandori masala z mango i chilli

 

ZESTAW II

Przekąski zimne

Cykoria z węgorzem, kawiorem limonkowym i oliwą rydzową
Skorzonera w pomarańczach z marynowanymi kurkami
Ekler z kurczakiem w tandori z sosem paprykowym

 

ZESTAW III

Przekąski zimne

Wędzone tofu z szynką parmeńską, grzybami shimeji i marynowanym imbirem
Rostbef wolno pieczony, z truflowym majonezem, piklowanymi warzywami i cebulką Cipolle
Tuńczyk w sezamie jasnym i czarnym, z galaretką wiśniową /W

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

ZESTAW I

Przekąski zimne

Ptasie mleczko z sera Korycińskiego z brusznicą i parmeńskim chipsem
Słony gofr z kawiorem, riccotą, kasztanowym musem i hummusem z dyni
Pieczony boczek Chashu z mini korniszonem i perłową cebulką
Vitello tonnato z owocem kapara
Cykoria z sumem, musztardą francuską i wodnym szparagiem /V/L/G
Camembert w pistacjach z winogronem i suszoną morelą

 

ZESTAW II

Przekąski zimne

Wisienka z pâté z dziczyzny z kiełkami słonecznika
Wędzony pstrąg z kawiorem cytrynowym
Grillowana gruszka w gałce muszkatołowej z szynką szwarcwaldzką
Szaszłyk z tofu marynowanym w mirin z białą fasolą /V/L
Tartaletka z szakszuką z przepiórczym jajkiem /W
Ośmiornica w cytrynowym pieprzu marynowana w sake

 

ZESTAW III

Przekąski zimne

Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Polędwica Gyu tataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Pralina z daktyli i kaszy jaglanej z karmelizowanym kumkwatem /V/G/
Mini mozzarella z wędzoną papryką, z oliwkami kalamata i bazyliowym pesto /V
Wegańska kaczka w cieście ryżowym z glonami combu /V
Satay z dzikiego łososia z teriyaki

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

ZESTAW I

Przekąski zimne

Ptasie mleczko z sera Korycińskiego z brusznicą i parmeńskim chipsem
Słony gofr z kawiorem, riccotą, kasztanowym musem i hummusem z dyni
Pieczony boczek Chashu z mini korniszonem i perłową cebulką
Vitello tonnato z musem z tuńczyka i owocem kapara
Cykoria z sumem, musztardą francuską i wodnym szparagiem /V/L/G
Camembert w pistacjach z winogronem i suszoną morelą

Przekąski gorące

Mini burger wołowy w brioche
Mini strudel ze szpinakiem /V
Kaczka confit z żurawiną i fileciki z pomarańczy
Sum z winegretem z kaszy gryczanej

Desery

Mini tartaletka z kremem marakuja i chantilly z białą czekoladą
Mus gianduja z roche z czekolady karmelowej z ziarnem kakaowca
Mini ptyś pistacjowy z konfiturą malinową i yuzu

 

ZESTAW II

Przekąski zimne

Wisienka z pâté z dziczyzny z kiełkami słonecznika
Wędzony pstrąg z kawiorem cytrynowym
Grillowana gruszka w gałce muszkatołowej z szynką szwarcwaldzką
Szaszłyk z tofu marynowanym w mirin, z białą fasolą /V/L
Tartaletka z szakszuką z przepiórczym jajkiem /W
Ośmiornica w cytrynowym pieprzu marynowana w sake

Przekąski gorące

Policzki wieprzowe z oliwą truflową
Dorsz w cytrynowym pieprzu z pasternakiem
Krewetki w kokosie z majonezem szafranowym
Tofu z dzikim ryżem, ogrodowymi warzywami i złotym curry /V

Desery

Makaroniki francuskie
Mus solony migdał z roche z białej czekolady
Brownie z kremem czekoladowym i roche z orzecha laskowego

 

ZESTAW III

Przekąski zimne

Krewetka z cieście kokosowym z salsą ananasową
Polędwica Gyu tataki z marynowanym imbirem na pumperniklu
Pralina z daktyli i kaszy jaglanej z karmelizowanym kumkwatem /V/G/
Mini mozzarella z wędzoną papryką, z oliwkami kalamata i bazyliowym pesto /V
Wegańska kaczka w cieście ryżowym z glonami combu /V
Satay z dzikiego łososia z teriyaki

Przekąski gorące

Sandacz w płatkach migdała
Gnocchi z klarownym masłem, truflą i crème
fraîche
Quiche z policzkiem wołowym i serem raclette
Grillowane warzywa z hummusem szpinakowym, olejem z pestek dyni i granatem /V

Desery

Galaretka pâte de fruits gruszka-marakuja-yuzu
Financier pistacjowy z kremem solona pistacja i żelem kalamansi
Tartaletka z prażonym ziarnem kawy, solonym karmelem i toffi argentyńskim

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Przyjęcie w formie bufetowej

Perfekcyjnie skomponowane menu bufetowe doskonale sprawdzą się podczas wszelkiego typu wydarzeń zarówno w formie stojącej jak i zasiadanej.

Dania zimne

Pâté Bon Bon z kaczych wątróbek z relishem wiśniowo-lawendowym
Pasztet sojowy z kminem rzymskim i imbirem z kimchi /V
Plastry schabu po warszawsku z jajkiem od zielononóżki, kremowym chrzanem i piklowanymi warzywami
Wędzony sum z kaszą gryczaną, szpinakiem, grzybami i cebulą perłową z musztardą francuską
Carpaccio z buraków z serem bałkańskim i kremem balsamicznym /W/B
Sałatka z mini sałaty rzymskiej z wegańskim sosem Cezar, wędzonym tofu i ziołowymi grzankami /V/L

Bar sałatkowy

Świeże warzywa krojone: pomidory, ogórki, papryka, marchew, seler, czerwona cebula, sałatka szwedzka kolorowe sałaty
Dodatki: pestki dyni i słonecznika, grzanki, płatki parmezanu, wiórki bekonu, plastry grillowanego zagrodowego kurczaka, suszone pomidory, tofu, orzechy, oliwki zielone i czarne, kapary, śliwki marynowane
Sosy: miodowy, balsamiczny, chili-imbirowy, czosnkowy
Oliwy smakowe
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Zupa

Krem z dyni z mlekiem kokosowym i chili

Dania gorące

Grillowane fileciki z indyka w sosie jarzębinowo- koniakowym i ziemniakami gratin
Chilli sin carne z pomarańczową soczewicą, suszonymi pomidorami i papryczką chilli
Dorsz Meuniere z palonym masłem i sokiem z cytryny, nacią pietruszki i kaparami z purée z topinambura z migdałami
Gnocchi szpinakowe z sosem gorgonzola dolce, owocami granatu i prażonymi orzechami włoskimi z ziemniakami w mundurkach z palonym masłem /W/B
Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną i leśnymi grzybami /W/B

Desery

Ciasto piaskowe z owocami
Brownie z kremem czekoladowym
Szarlotka migdałowa z cynamonem
Mini muffiny

Dla spotkań od 50 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Polędwiczka cielęca z sosem z tuńczykowym, płatkami parmezanu na czosnkowych grzankach
Pasztet z dziczyzny z kolorowym pieprzem, musem chrzanowym i galaretką z czerwonego wina
Parfait z wędzonego pstrąga z kawiorem z sałatką z selera naciowego i szparagów /B
Trufle z kaszy jaglanej w korzennych ziołach, z łososiową marchewką, kaparami i sosem z musztardą francuską /V/B/l
Kurczak zagrodowy z grzybami leśnymi, ogrodowymi sałatami i majonezem truflowym /L/B
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, opiekanym łososiem, serem pleśniowym, suszonymi pomidorami młodym szpinakiem i prażonymi pestkami dyni
Mozzarella fior di latte z tapenadą z czarnych oliwek i liśćmi bazylii /W/B
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Zupa

Kremowa zupa szpinakowa z wermutem, prażonymi płatkami migdałów i palonym masłem /W

Dania gorące

Konfitowana kaczka z karmelizowanymi jabłkami z sosem z czerwonego wina
Filet z pstrąga z małżami, winogronami z kremowym sosem cytrynowym
Ravioli ze szpinakiem i ricottą z sosem parmezanowym i szczypiorkiem /W
Blanszowane warzywa z oliwą extra virgin i masłem z wędzoną solą /W/B
Ciecierzyca z kalafiorem w sosie słodko-kwaśnym z sosem sojowym i prażonym sezamem /W/V/B/L
Pieczone ziemniaki po prowansalsku ze świeżymi ziołami /W/B

Desery

Mus whiskey z konfiturą z moreli i pomarańczy
Ciasto daktylowe z polewą czekoladową
Miodownik z kremem karmelowym
Tartaletka cytrynowa z chantilly waniliowym

Dla spotkań od 50 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Plastry polędwiczki wieprzowej w sosie z marynowanego zielonego pieprzu z płatkami parmezanu /B
Zagrodowy kurczak z grzybami leśnymi i majonezem truflowym i ogrodowymi sałatami /B
Filet z sandacza z jarmużem i kruszonymi kasztanami /B
Pieczone kolorowe buraki z marchwią i blanszowanymi brokułami z hummusem /V/L/B
Papryka Ramiro z serem kozim, prażonymi orzechami włoskimi i oliwą ziołową /W/B
Sałata rzymska z grillowaną piersią indyka, ciemnymi winogronami, serem pleśniowym i granatem /B
Sałatka Panzanella z winegretem, mini mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi, kaparami i chrupiącą focaccią /W
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe, smalec z białej fasoli

Zupa

Krem curry z mlekiem kokosowym z garam masala i orzechami pekan /W/V/B/L

Dania gorące

Wołowina po burgundzku z karmelizowanymi sezonowymi warzywami i sosem z czerwonego wina
Indyk faszerowany morelami w sosie truflowym ze smażonymi boczniakami
Karmazyn z prażonymi płatkami migdałów w kremowym sosie szafranowym
Pierożki capelli faszerowane brokułem z palonym masłem i młodą dymką /W
Papryczka faszerowana ciecierzycą z kolorowymi fasolkami na pomidorowej salsie /W/B
Grillowane sezonowe warzywa z masłem czosnkowym /W/B
Kluski śląskie prażoną z cebulką /W
Polenta z estragonem z pesto z czarnych oliwek /W

Desery

Sernik z mascarpone
Mus kokosowy z mango i marakują
Pâte choux czekoladowe z owocami leśnymi
Financier migdałowy z kremem solony migdał

Dla spotkań od 50 osób

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Dania zimne

Terrine z sarny ze smardzami i jałowcem
Sałata z gruszką, fenkułem, serem Lazur i karmelizowanymi orzechami
Karmelizowane piersi perliczki z farszem polskim
Małże na muszli zapiekane z serem Roquefort i szpinakiem/B
Parfait z miętusa z czarnym kawiorem i pumperniklem /B
Torcik z sera koziego z truflami I czarnym pieprzem /B/W
Grillowane karczochy z prażonymi pistacjami /V/L/B
Carpaccio z rostbefu z piklami, sezamem i sosem Worcestershire /B
Kolorowe sałaty z owocami, podhalańską kremową bryndzą i winegretem malinowym
Wybór domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie i pszenne
Masło z solą morską i ziołowe

Zupa

Krem z kukurydzy z kokosem, imbirem i kurkumą /W/V/B/L

Dania gorące

Konfitowana cielęcina w sosie z czerwonego wina z musztardą francuską
Pieczona kaczka w sosie wiśniowym z czerwonym winem
Pieczony łosoś z sosem beszamelowym ze szpinakiem z płatkami prażonych migdałów
Grillowana cukinia zapiekana z serem pleśniowym z orzechami
Warzywne ratatouille z ziołami prowansalskimi /W
Gnocchi dyniowe z rukolą i prażonymi pestkami słonecznika /W
Gratin z ziemniaków z serem Gruyere i młodą dymką /W/B

Desery

Ciasto marchewkowe z solonym kremem Filadelfia
Mus Pâté à bombe z maliną i orzechem laskowym
Ciastko daktylowe ze słonym karmelem
Pâte choux pistacjowy z kremem malinowym
Crème brûlée z markują

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

Przyjęcie w formie kolacji serwowanej

Menu serwowane doskonale sprawdzi się podczas uroczystych przyjęć zasiadanych, które wymagają szczególnej oprawy kulinarnej. Oferujemy opcję 3 oraz 4-daniowego menu oraz wyjątkowe menu serwowane PREMIUM.

MENU I

Przystawka

Carpaccio z kolorowych buraków, z galaretką z mango, z płatkami sera Pecorino Romano,
z oliwą sezamową i rukolą

Danie główne

Pierś kurczaka zagrodowego z prawdziwkami, blanszowanymi brokułami,
ziemniaki gratin i sosem koniakowym /B

Deser

Karmelizowany ananas z estragonem, chantilly waniliowym, prażonym kokosem i żelem yuzu

 

MENU II

Przystawka

Ptasie mleczko z sera Korycińskiego, z musem dyniowym, zielonym groszkiem, kiełkami,
żelem imbirowym i ziemią kasztanową /B/W

Danie główne

Polędwiczka wieprzowa sous vide z wolno dojrzewającą szynką,
z pieczonym topinamburem, gołąbek z kapusty włoskiej z borowikiem mikołajkowym
i sosem tymiankowym /B

Deser

Tiramisu z crémeux z kolumbijskiej kawy i muscovado

 

MENU III

Przystawka

Pâté z kaczki z brusznicą i kompresowanym ogórkiem

Danie główne

Wolno pieczona wołowina z borowikami, ziemniaczanymi blinami, jarmużem, gruszką i warzywnym spaghetti

Deser

Financier beurre noisette z prażonym orzechem włoskim i konfiturą z moreli

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

MENU I

Przystawka

Crème brûlée z sera koziego z bławatkiem, liśćmi szpinaku i sosem ravigotte /W/B

Zupa

Krem z dyni hokkaido z prażonymi pestkami, oliwą szczypiorkową,
płatkami migdałów, dymką, szczypiorkową i zieloną oliwą /W

Danie główne

Indyk sous vide marynowany w jarzębinie z purée z czerwonej kapusty
i złocistymi fondantami ziemniaczanymi

Deser

Sernik z białą czekoladą, kremem karmelowym, żelem malinowym i chipsem migdałowym

 

MENU II

Przystawka

Tataki z tuńczyka z wakame, prażonym sezamem, groszekiem cukrowym i sosem ponzu

Zupa

Carpaccino z borowika ze szczypiorkiem i pianą parmezanową /W

Danie główne

Konfitowane udo kaczki z sosem koniakowym, karmelizowanym jabłkiem z cynamonem,
ze złocistą polentą z kasztanami

Deser

Kawowy crème brûlée z sosem waniliowym i kruszonką z prażonym ziarnem kawy

 

MENU III

Przystawka

Gravad lax z łososia z tataki z marynowanego arbuza i sosem poke

Zupa

Orzeźwiająca zupa cytrynowo-szafranowa, z makaronem z selera naciowego i cukinii i oliwą tymiankową /B

Danie główne

Polędwiczka wieprzowa w szynce parmeńskiej w sosie demi glace z musztardą francuską,
z białą kaszą gryczaną, z selerem naciowym i sosem romesco

Deser

Czekoladowe Marcello z opiłkami złota i kremem z ziarna kakaowca

 

MENU IV VEGE

Przystawka

Faszerowana papryczka w duecie z wegańskim grillowanym serem z musem owocowym

Zupa

Kremowa zupa z białych warzyw z oliwą rydzową /V/B/W

Danie główne

Pieczony bakłażan z serem raclette z salsą z kolorowych pomidorków i ziół /W/B

Deser

Wegańska panna cotta

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

MENU I

Przystawka

Polędwica z tuńczyka z winegretem imbirowym, majonezem wasabi, zieloną sałatką
z ogórka, groszku i prażonego sezamu /B

Zupa

Zupa rakowa z koniakiem, koprem włoskim i zieloną oliwą /B

Danie główne

Plastry polędwicy wołowej, z ziemniakami pommes duchesse, z pieczoną dynią i duszonymi boczniakami

Deser

Pistacjowy ptyś z kremem mango-marakuja i konfiturą figową

 

MENU II

Przystawka

Kremowe parfait z wędzonego jesiotra, z morskim szparagiem, kalarepą,
szpinakiem, crème fraîche i świeżym chrzanem /B

Zupa

Pikantna zupa z dorsza z imbirem i listkiem cytrynowym

Danie główne

Wolno gotowana łopatka cielęca z czarnym kawiorem, sosem pieprzowym,
kluseczkami śląskimi i listkami brukselki

Deser

Torcik szwajcarski z wiśnią Amarena i pianą cynamonową

 

MENU III

Przystawka

Burrata z pesto z rukoli i orzeszków pinii z kremem balsamicznym i konfitowanymipomidorkami koktajlowymi

Zupa

Bulion z bażanta z pielmieni cielęcymi i oliwą lubczykową

Danie główne

Przepiórka faszerowana kasztanami z karmelizowanymi kolorowymi marchewkami
i ziemniaki gratin z sosem koniakowym

Deser

Roche z białej czekolady z solonym kokosem, kremem waniliowym i żelem egzotycznym

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

MENU I

Amuse bouche

Ostryga z owocowym kawiorem

Przystawka zimna

Kremowe parfait z wędzonego jesiotra z morskim szparagiem, kalarepą, szpinakiem i crème fraîche

Przystawka gorąca

Gnocchi w kremowej pianie z parmezanu z oliwą dyniową /W

Intermezzo

Sorbet z pieczonych jabłek z żubrówką /V

Danie główne rybne

Filet z sandacza z tapenadą z greckich oliwek kalamata z prażonymi
orzeszkami pinii, pomidorami pellatti i papardelle z marchewki

Danie główne mięsne

Plastry polędwicy wołowej z sosem strogonoff, boczniakami smażonymi na maśle
z ziołami, dzikimi brokułami, rzodkwią dajkon i glazurowaną marchewką

Ser

Praliny z zagrodowego koziego sera z mango i papają /W/B

Deser

Ciastko miodowe z kremem miodowo-gryczanym i konfiturą z rokitnika

Petit four

Praline roche z orzecha laskowego

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

MENU I

Przystawki „w stole”

Sałatka makaronowa z karczochami, z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami /W/L/B
Caprese z pieczonych buraków z kremem balsamicznym i roszponką, z kasztanami i orzechami /W/L/B
Sałatka ziemniaczana z wędzonym boczkiem, porem, dymką i crème fraîche /B/W
Pomidory malinowe z oliwą extra virgin i wędzoną solą maldon /W/L/B
Ogrodowe sałaty z cytrusowym winegretem /W/L/B

Dodatki

Wybór domowego pieczywa:
mini rustykanle bułeczki bagietka pieczywo żytnie i pszenne

Zupa

Toskański krem pomidorowy z bazyliową oliwą

Danie główne

Pierś kurczaka zagrodowego z duxelem grzybowym, blanszowanymi brokułami,
ziemniakami gratin i sosem holenderskim

Deser

Tarta egzotyczna z curdem z marakui i bazylii, pod galaretką z mango i calamansi

 

V ← danie wegańskie  | W ← danie wegetariańskie | G ← danie bezglutenowe | L ← danie bez laktozy

 

Przerwy kawowe

Przygotowane przez nas menu na przerwy kawowe idealnie wpisze się w schemat szkoleń, konferencji oraz spotkań prasowych, podczas których potrzebna jest chwila kulinarnego odpoczynku przy wytrawnych lub słodkich przekąskach.

Menu zawiera sezonowe  przekąsek na słono i słodko - w wyłącznie domowej wersji.

Bufet słodki

Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere

Wybór słodkich wypieków: mini croissanty, ciastka duńskie

Ciasta domowe: brownie, ciasto z owocami sezonowymi

Bufet słodki

Wybór kruchych ciasteczek z pracowni
cukierniczej Belvedere

Wybór słodkich wypieków: mini croissanty, ciastka duńskie

Ciasta domowe: brownie, ciasto z owocami sezonowymi

Bufet wytrawny

Cicchetti z kurczakiem, młodym szpinakiem i pieczoną papryką
Trufle z koziego sera w pistacjach i płatkach bławatka /W
Hummus z zielonego groszku z wędzonym tofu na pumperniklu /V
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi daikon i papryki podane z wegańskim majonezem /V/L/G
Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G
Smoothie: buraczano-marchwiowe, brokułowo-szpinakowe

Bufet słodki

Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków: mini croissanty, ciastka duńskie
Ciasta domowe: brownie, ciasto z owocami sezonowymi, miodownik
Sałatka z sezonowych owoców

Bufet wytrawny

Tramezzini z musem z tuńczyka i tapenadą
Cicchietti  z kurczakiem zagrodowym, sałatką z zielonego ogórka i masłem z awokado
Tartinki z pieczonym rostbefem z chrzanem, na julienne z pikli
Pumpernikiel z hummusem z zielonego groszku z marynowanym tofu i granatem /V
Mini quiche z młodym szpinakiem i serem kozim  /W
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek, bakalii, selera naciowego i winogron /V/B

Bufet słodki

Granola by Belvedere /W
Mango lassi /W
Zdrowe słodkości z pracowni cukierniczej Belvedere: ciasteczka owsiane, praliny daktylowe, wegańskie tiramisu /V
Ciasta domowe: sernik kokosowy, ciasto marchewkowe
Sezonowe owoce filetowane

Bufet wytrawny

Tramezzini z musem z tuńczyka i tapenadą
Cicchietti  z kurczakiem zagrodowym, sałatką z zielonego ogórka i masłem z awokado
Tartinki z pieczonym rostbefem z chrzanem, na julienne z pikli
Pumpernikiel z hummusem z zielonego groszku z marynowanym tofu i granatem /V
Mini quiche z młodym szpinakiem i serem kozim  /W
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek, bakalii, selera naciowego i winogron /V/B

Propozycje wytrawne

Hummus brokułowo-szpinakowy z chipsami z chlebka lavash /V
Pâté grzybowe z tostami z chałki /V
Chlebek lavash z hummusem, ajvarem i chrupkimi warzywami /V 
Chlebek lavash z kurczakiem w kefirze, młodym szpinakiem i pieczoną papryką
Wrapy z chlebka lavash, z hummusem, ajwarem i chrupkimi warzywami /V
Kurczak zagrodowy na bagietce tandori, relish ananasowo-kolendrowy
Tramezini z musem z tuńczyka i tapenadą
Mini quiche z serem Roquefort i karmelizowanymi orzechami /W
Tartinki z rostbefem z chrzanem na julienne z pikli
Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi
daikon i papryki podane z wegańskim majonezem /V/L/G
Smoothie: buraczano-marchwiowe, brokułowo-szpinakowe

Propozycje słodkie

Granola by Belvedere /W
Ciasto marchewkowe
Mini croissanty 1,5 szt.
Wegańskie tiramisu /V
Sernik kokosowy
Brownie
Miodownik
Ciasteczka owsiane
Daktylowe praliny 2 szt./V
Wybór duńskich ciasteczek 2,5 szt.
Ciasto z sezonowymi owocami
Wybór domowych kruchych ciasteczek
Sałatka z sezonowych owoców
Filety z owoców sezonowych /V
Jogurt mango lassi /W

Bufet słodki

Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere

Wybór słodkich wypieków: mini croissanty, ciastka duńskie

Ciasta domowe: brownie, ciasto z owocami sezonowymi

Bufet słodki

Wybór kruchych ciasteczek z pracowni
cukierniczej Belvedere

Wybór słodkich wypieków: mini croissanty, ciastka duńskie

Ciasta domowe: brownie, ciasto z owocami sezonowymi

Bufet wytrawny

Cicchetti z kurczakiem, młodym szpinakiem i pieczoną papryką
Trufle z koziego sera w pistacjach i płatkach bławatka /W
Hummus z zielonego groszku z wędzonym tofu na pumperniklu /V
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi daikon i papryki podane z wegańskim majonezem /V/L/G
Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G
Smoothie: buraczano-marchwiowe, brokułowo-szpinakowe

Bufet słodki

Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków: mini croissanty, ciastka duńskie
Ciasta domowe: brownie, ciasto z owocami sezonowymi, miodownik
Sałatka z sezonowych owoców

Bufet wytrawny

Tramezzini z musem z tuńczyka i tapenadą
Cicchietti  z kurczakiem zagrodowym, sałatką z zielonego ogórka i masłem z awokado
Tartinki z pieczonym rostbefem z chrzanem, na julienne z pikli
Pumpernikiel z hummusem z zielonego groszku z marynowanym tofu i granatem /V
Mini quiche z młodym szpinakiem i serem kozim  /W
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek, bakalii, selera naciowego i winogron /V/B

Bufet słodki

Granola by Belvedere /W
Mango lassi /W
Zdrowe słodkości z pracowni cukierniczej Belvedere: ciasteczka owsiane, praliny daktylowe, wegańskie tiramisu /V
Ciasta domowe: sernik kokosowy, ciasto marchewkowe
Sezonowe owoce filetowane

Bufet wytrawny

Tramezzini z musem z tuńczyka i tapenadą
Cicchietti  z kurczakiem zagrodowym, sałatką z zielonego ogórka i masłem z awokado
Tartinki z pieczonym rostbefem z chrzanem, na julienne z pikli
Pumpernikiel z hummusem z zielonego groszku z marynowanym tofu i granatem /V
Mini quiche z młodym szpinakiem i serem kozim  /W
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek, bakalii, selera naciowego i winogron /V/B

Propozycje wytrawne

Hummus brokułowo-szpinakowy z chipsami z chlebka lavash /V
Pâté grzybowe z tostami z chałki /V
Chlebek lavash z hummusem, ajvarem i chrupkimi warzywami /V 
Chlebek lavash z kurczakiem w kefirze, młodym szpinakiem i pieczoną papryką
Wrapy z chlebka lavash, z hummusem, ajwarem i chrupkimi warzywami /V
Kurczak zagrodowy na bagietce tandori, relish ananasowo-kolendrowy
Tramezini z musem z tuńczyka i tapenadą
Mini quiche z serem Roquefort i karmelizowanymi orzechami /W
Tartinki z rostbefem z chrzanem na julienne z pikli
Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G
Warzywne „sticks” z selera naciowego, marchewki, rzodkwi
daikon i papryki podane z wegańskim majonezem /V/L/G
Smoothie: buraczano-marchwiowe, brokułowo-szpinakowe

Propozycje słodkie

Granola by Belvedere /W
Ciasto marchewkowe
Mini croissanty 1,5 szt.
Wegańskie tiramisu /V
Sernik kokosowy
Brownie
Miodownik
Ciasteczka owsiane
Daktylowe praliny 2 szt./V
Wybór duńskich ciasteczek 2,5 szt.
Ciasto z sezonowymi owocami
Wybór domowych kruchych ciasteczek
Sałatka z sezonowych owoców
Filety z owoców sezonowych /V
Jogurt mango lassi /W

Stacje kulinarne

Stacje live cooking w odsłonie bożonarodzeniowej to wyjątkowa atrakcja kulinarna podczas wydarzeń.
Goście nie tylko mają możliwość skomponowania dania według własnych preferencji, ale także interakcji z kucharzem.

POLĘDWICA WELLINGTON

Polędwica wołowa z sosem demi glace z whisky, pieczonymi
ziemniakami francuskimi, z oliwą truflową, kolorową fasolką
szparagową i marchewką

OSTRYGI

Świeże ostrygi z sosami: mignonette, chrzanowym
paprykowo-cytrynowym /G/L
Dodatki: cytryna
Ostryga no 4 oyster shooters z tabasco i cytryną z wódką /G/L

PAD THAI

Tajski makaron ryżowy z woka z kurczakiem, krewetkami lub marynowanym tofu
Dodatki do wyboru:
pakchoi, kapusta pekińska, czerwona cebula, cukinia, marchew julienne, boczniaki, prażone orzechy, sezam, chili, groszek cukrowy
Sosy do wyboru:
ostrygowym, sojowym, ponzu, teryaki, pieprzowy

GOFRY

Gofry z dodatkami do wyboru
• domowe lody: waniliowe, truskawkowe, czekoladowe
•  sosy: krem chantilly, malinowy, mango
•  belgijska czekolada
•  świeże owoce sezonowe: truskawki, borówki amerykańskie,
banany, maliny, kiwi
•  posypki: karmelizowane orzechy, wiórki belgijskiej czekolady,
wiórki  

Macin Kowernik Szef Kuchni Belvedere catering
Menu