Firmowe spotkania świąteczne

Karnawałowe kreacje kulinarne

Autorskie menu na imprezy karnawałowe przygotowane przez znakomitych Szefów Kuchni Belvedere Catering.

Suma najlepszych smaków

Kulinarny karnawał z Belvedere Catering.

Zapraszamy do kosztowania autorskich propozycji kulinarnych Belvedere Catering w karnawałowej odsłonie. W szerokim wachlarzu  pomysłów na oprawę kulinarną eventów znajdują się dania w formie bufetowej, stacje live cooking oraz wyśmienite potrawy serwowane podczas uroczystych kolacji.

Polskie smaki w nowoczesnej odsłonie

autorstwa Tomasza Łagowskiego, Szefa Kuchni Restauracji Belvedere

Do stworzenia karnawałowych kreacji kulinarnych Belvedere Catering zaprosiliśmy  specjalizującego się w klasycznych smakach kuchni polskiej Tomasza Łagowskiego, Szefa Kuchni Restauracji Belvedere. Niezmiennie za niezawodną realizację powierzonych nam eventów odpowiadać będzie zespół naszych znakomitych kucharzy pod przewodnictwem Szefa Kreatywnego Belvedere Catering Davida Gaboriaud.

Aranżacje kulinarne

na każdą formę wydarzenia świątecznego

Karnawał to czas niezapomnianych imprez i celebrowania życia
do białego rana. W Belvedere Catering wiemy jak ważne są kulinaria
na te formę wydarzeń,dlatego każdego roku przygotowujemy się do nich
kreując wyjątkowe menu. Możecie wybierać z menu w postaci
serwowanej, bufetów, koktajli oraz stacji kulinarnych.
Zapraszamy do kosztowania!

Karnawałowe menu

stworzone na bazie najwyższej jakości składników od zaufanych dostawców stanowi gwarancję doskonałości smaku

Potrawy w naszym menu zawsze powstają na bazie wyselekcjonowanych składników od lokalnych dostawców. Z polskich ryb, mięs, grzybów czy warzyw pochodzących ze sprawdzonych ekologicznych hodowli, własnoręcznie przygotowujemy wszystkie potrawy oraz desery.

Doskonała obsługa

obsługa wydarzenia na najwyższym poziomie

Każdemu wydarzeniu zapewniamy najwyższy poziom obsługi. Eksperckie podejście naszego zespołu poparte wieloletnim doświadczeniem w obsłudze najbardziej wymagających eventów, w tym dla instytucji państwowych oraz prezydenckich, zadba o każdy szczegół oprawy: profesjonalne doradztwo dotyczące kreacji i prezentacji menu, dedykowaną opiekę w miejscu wydarzenia oraz wyselekcjonowaną obsługę kelnerską.

O realizację wydarzenia zadbają

Osobowości kulinarnego świata Belvedere Gourmet Group

Karnawał to czas celebracjiw najlepszym wydaniu: wytwornych balów, zabawy i spotkań
w zjawiskowym entourage.

Ten czas należy świętować w kulinarnym hedonizmie Belvedere Catering, o którego unikalne smaki zadbał Tomasz Łagowski, Szef Kuchni Restauracji Belvedere  a  przygotowaniem oprawy podczas wydarzeń zajmie się David Gaboriaud.

David Gaboriaud

Szef Kreatywny Belvedere Catering

Tomasz Łagowski

Szef kuchni restauracji Belvedere

Bogaty wybór menu

Aranżacje kulinarne na każdą formę eventu

Przyjęcie w formie koktailowej

Wyrafinowana kreacja kulinarna w postaci finger food na eleganckie przyjęcia  w formie stojącej.

POBIERZ OFERTĘ W PLIKU PDF

Menu koktajlowe

Przekąski zimne
Pasztet z dziczyzny z żurawiną i marynowanymi maślakami
Polędwiczka z indyka z karmelizowaną gruszką w czerwonym winie z goździkami /B
Pikantne śledzie po kaszubsku z pieczonymi warzywami i orzechami włoskimi /B
Tatar ze śledzia z suszonymi śliwkami, porem i crème fraîche/B
Paszteciki z ciasta francuskiego z serem Brie, rozmarynem i konfiturą z brusznicy /W
Świąteczny pasztet grzybowy z marynowanymi kurkami /V
Desery
Keks z bakaliami
Piernik staropolski
Rolada makowa z kremem czekoladowym
Sernik wiedeński w polewie czekoladowej

Przekąski zimne
Tatar wołowy z polskiej wołowiny z marynowanymi grzybami /B/L
Schab wieprzowy po warszawsku z kremowym chrzanem jabłkowym /B
Wędzony pstrąg z galaretką pigwową i kandyzowanym kumkwatem /B
Carpaccio z pieczonych buraków z cynamonem, filecikami z mandarynek i kremem balsamicznym /W/B/L
Wegańska mini sałatka jarzynowa w cieście filo /V
Przekąski gorące
Sandacz pod beszamelem w sosie wiśniowym z perłową kaszą
Pieczona kaczka z goździkami i sosem koniakowym z maślanymi kluseczkami i pomarańczami
Kulebiak z kiszoną kapustą i kuminem /W
Pierogi z kaszą gryczaną i serem, podane z zasmażoną cebulką /W
Placki ziemniaczane w sosie z leśnych grzybów /W
Desery
Makowiec tradycyjny
Piernik kasztelański
Ciasto karmelowo-korzenne z kajmakiem
Miodowiec orzechowy 
Sernik z białą czekoladą i cynamonem

Przekąski zimne
Pieczony rostbef z sosem remoulade /B
Wędzona pierś z kaczki z gęstym sosem śliwkowym /B
Terrina z łososia i cukinii z sosem chrzanowym /B
Paszteciki z soczewicą i leśnymi grzybami /V/W
Plastry pieczonych buraków z marynowaną w chili gruszką z vinaigrette malinowym /V/W
Przekąski gorące
Cielęcina w sosie borowikowym z babką ziemniaczaną
Pieczona pierś z indyka w sosie z dodatkiem wina Malaga z chrupiącym jarmużem i maślanymi kopytkami
Sandacz po polsku z sosem holenderskim i zielonymi warzywami z płatkami migdałów
Bigos z boczniakami i wędzonymi śliwkami /W
Pierogi z twarogiem i dynią z palonym masłem /W
Desery
Ciasto seromak
Sernik z białą czekoladą i cynamonem
Piernik z powidłami śliwkowymi
Keks w polewie cukrowej 
Rolada makowa z kremem czekoladowym

Przyjęcie w formie bufetowej

Perfekcyjnie skomponowane menu bufetowe doskonale sprawdzą się podczas wszelkiego typu wydarzeń zarówno w formie stojącej jak i zasiadanej.

POBIERZ OFERTĘ W PLIKU PDF

Menu bufetowe

Dla spotkań  od 50 do 300 osób.

Przekąski zimne
Śledź matjas z crème fraîche, porem i zielonym ogórkiem /B
Pasztet z dziczyzny z żurawiną i korniszonami
Plastry schabu po warszawsku z kremowym chrzanem z jabłkiem /B
Seler pieczony w nori z wegańskim majonezem /V/W
Pasztet wegański z jaglaną i karmelizowaną cebulką w whisky /V/W
Sałatki
Sałatka z łososiem wędzonym na gorąco, ziemniakami, piklowaną czerwoną cebulą i sosem musztardowym
Sałatka jarzynowa /W
Zupa
Kremowa zupa grzybowa na zakwasie z łazankami /W
Dania gorące
Miętus zapiekany w pomarańczach z płatkami migdałów z ziemniakami /B
Sum z zasmażoną kapustą, kaszą gryczaną z pieczonymi kasztanami i brukselką
Kaczka pieczona w majeranku z dynią, jabłkami, kopytkami i sosem z żubrówki
Saltimbocca z indyka – aromatyczne roladki w sosie szałwiowym z caponatą
Pierogi z paloną kaszą gryczaną, twarogiem i sosem szafranowym /W
Smażone pierogi z kapustą i grzybami z masłem prawdziwkowym /W
Desery
Makowiec tradycyjny z bakaliami
Szarlotka świąteczna z cynamonem i migdałami
Sernik krakowski z polewą cukrową
Keks z owocami kandyzowanymi
Miodowiec z orzechami

Dla spotkań  od 50 do 300 osób. 

Przekąski zimne
Ryba po grecku z pieczonymi warzywami, żurawiną i chili /B
Śledź z cebulą w oleju lnianym z nacią pietruszki i ziemniakami /B/L
Plastry pieczonego kurczaka zagrodowego z gęstym sosem z moreli /B
Carpaccio z buraczków z marynowanymi gruszkami i kremem balsamicznym V/W
Roladki z bakłażana z pastą orzechową i grantem /B
Sałatki
Sałatka z kaszy gryczanej, z pieczonymi burakami, kozim serem i vinaigrette miodowym /W
Wegańska sałatka jarzynowa z jabłkiem /W/V
Zupa
Barszcz  z uszkami
Dania gorące
Sandacz pieczony z ziemniakami, porem i sosem koperkowym /B
Eskalopki z indyka w sosie grzybowym z korzennymi zapiekanymi warzywami
Pierś kaczki w sosie śliwkowym z kluseczkami śląskimi i duszoną kapustą w winie
Polędwiczki wieprzowe zawinięte w boczek ze śliwkami w sosie cydrowym
Smażone pierogi z kapustą i grzybami z masłem borowikowym /W
Pierogi z serem i ziemniakami z cebulką i kwaśną śmietaną /W
Desery
Piernik miodowy z czekoladą
Sernik staropolski
Miodowiec z orzechami
Rolada makowa z kremem kawowym
Szarlotka świąteczna z cynamonem i migdałami

Dla spotkań  od 50 do 300 osób. 

Przekąski zimne
Wędzony jesiotr z kwaśnym jabłkiem, puddingiem cytrynowym i kawiorem ketta /B
Faszerowany sandacz z kremowym chrzanem i jajkiem przepiórczym /B
Rolowany pieczony boczek z koprem włoskim i gęstym sosem śliwkowym /B
Plastry wędzonej piersi kaczki z pomarańczami i żurawiną /B
Pasztet z grzybów z majonezem truflowym /W
Liście cykorii podane z oscypkiem i vinaigrette malinowym /W
Sałatki
Sałatka z kurczakiem, pomarańczą, rukolą, granatem i orzechami /B/L
Sałatka kuskus z kalafiora z rodzynkami, migdałami, natką pietruszki, miętą i dressingiem z kardamonem i chilli W/
Zupa
Zupa rybna
Dania gorące
Confit z kaczki z czerwoną kapustą, rodzynkami, winem, i kopytkami z sosem demi-glace
Polędwiczki wieprzowe w sosie pomarańczowym z karmelizowanymi korzennymi warzywami w miodzie
Jesiotr wolno pieczony w emulsji maślanej z czarną soczewicą, porem i chilli
Okoń morski z mulami w sosie szafranowym i opiekanymi ziemniakami
Pieczone warzywa z majerankiem i miodem wrzosowym, smażone boczniaki i palone masło /W
Bigos z grzybami leśnymi /W
Pierogi z twarogiem i ziemniakami z masłem miętowym /W
Desery
Makowiec w polewie cukrowej
Sernik tradycyjny z pomarańczą
Keks z owocami kandyzowanymi
Piernik kasztelański z powidłami śliwkowymi
Rolada makowa z kremem kawowym

Dla spotkań powyżej 300 osób.

Przekąski zimne
Śledź matjas z crème fraîche, porem i zielonym ogórkiem /B
Pasztet z dziczyzny z żurawiną i korniszonami
Plastry schabu po warszawsku z kremowym chrzanem z jabłkiem /B
Seler pieczony w nori z wegańskim majonezem /V/W
Pasztet wegański z kaszą jaglaną i karmelizowaną cebulką w whisky /V/W
Ryba po grecku z pieczonymi warzywami żurawiną i chilli
Śledź z cebulką w oleju lnianym z nacią pietruszki i ziemniakami
Plastry pieczonego kurczaka zagrodowego z gęstym sosem z moreli
Carpaccio z buraczków, marynowanymi gruszkami i kremem balsamicznym /V/W
Sałatki
Sałatka z łososiem wędzonym na gorąco, ziemniakami, marynowaną czerwoną cebulą i sosem musztardowym
Sałatka jarzynowa /W
Zupa
Kremowa zupa grzybowa na zakwasie z łazankami /W
Barszcz czerwony z majerankiem i uszkami /W
Dania gorące
Miętus zapiekany w pomarańczach z płatkami migdałów i opiekane ziemniaki /B
Sum z zasmażoną kapustą, podany z kaszą gryczaną, pieczonymi kasztanami i brukselką
Kaczka pieczona w majeranku z dynią, jabłkami, kopytkami i sosem z Żubrówki
Saltimbocca – aromatyczne roladki w sosie szałwiowym z caponatą
Pierogi z paloną kaszą gryczaną, twarogiem i sosem szafranowym /W
Smażone pierogi z kapustą i grzybami z masłem prawdziwkowym /
Sandacz pieczony z ziemniakami, porem i sosem koperkowym /B
Eskalopki z indyka w sosie grzybowym z korzennymi zapiekanymi warzywami
Polędwiczki wieprzowe zawinięte w boczek ze śliwkami w sosie cydrowym
Desery
Sernik pomarańczowy
Szarlotka cynamonowo-migdałowa
Piernik staropolski z orzechami włoskimi
Keks w polewie czekoladowej
Babka piaskowa w lukrze królewskim
Makowiec z miodem gryczanym

Dla spotkań powyżej 300 osób.

Przekąski zimne
Wędzony jesiotr z kwaśnym jabłkiem, puddingiem cytrynowym i kawiorem ketta /B
Faszerowany sandacz z kremowym chrzanem i jajkiem przepiórczym /B
Rolowany pieczony boczek z koprem włoskim z gęstym sosem śliwkowym /B
Plastry wędzonej piersi kaczki z pomarańczami i żurawiną /B
Pasztet z grzybów z majonezem truflowym /W
Liście cykorii z oscypkiem i vinaigrette malinowym W/
Sałatki
Sałatka z kurczakiem, pomarańczą, rukolą, granatem i orzechami /B/L
Sałatka kuskus z kalafiora, z rodzynkami, migdałami, natką pietruszki, miętą i dressingiem z kardamonem i chilli /W
Sałatka jarzynowa z domowym majonezem /W
Zupa
Zupa rybna
Barszcz czerwony z majerankiem i uszkami /W
Dania gorące
Confit z kaczki z czerwoną kapustą z rodzynkami, winem, kopytkami i sosem demi-glace
Polędwiczki wieprzowe w sosie pomarańczowym z karmelizowanymi korzennymi warzywami w miodzie
Jesiotr wolno pieczony w emulsji maślanej z czarną soczewicą, porem i chilli
Okoń morski z mulami w sosie szafranowym z opiekanymi ziemniakami
Pieczone warzywa z majerankiem i miodem wrzosowym ze smażonymi boczniakami i palonym masłem /W
Wigilijny bigos z grzybami leśnymi /W
Pierogi z twarogiem i ziemniakami z masłem miętowym /W
Wołowina w sosie koniakowym ze smażonymi boczniakami /B
Pieczona babka ziemniaczana ze szpinakiem i pistacjami /W
Desery
Ciasto czekoladowe z kremem piernikowym
Sernik cynamonowy w polewie pomarańczowej
Babka piaskowa
Seromak
Makowiec tradycyjny
Keks z owocami kandyzowanymi

Menu serwowane

Menu serwowane doskonale sprawdzi się podczas uroczystych przyjęć zasiadanych, które wymagają szczególnej oprawy kulinarnej. Oferujemy opcję trzy oraz czterodaniowego menu oraz wyjątkowe menu serwowane PREMIUM.

POBIERZ OFERTĘ W PLIKU PDF

Menu serwowane

3-daniowe

Przystawka
Tatar z pieczonych buraków i grójeckich jabłek z cynamonem, z soczystymi kumkwatami i zieloną oliwą /W/L/B
Danie główne
Konfitowana noga kaczki z sosem koniakowym, blanszowanymi dzikimi brokułami, brukselką i maślanymi kluseczkami z majerankiem
lub
Polędwica z dorsza w sosie szafranowym z szyjkami rakowymi, pieczonym romanesco z płatkami migdałów, liśćmi szpinaku i ziemniakami au gratin/B
Deser
Piernik Czartoryskich z karmelizowaną śliwką

Przystawka
Pieczona dynia z marynowanymi w occie śliwkami, kozim serem, orzechami włoskimi i musztardowym vinaigrette /W/B
Danie główne
Medaliony z polędwiczki wieprzowej z sosem rozmarynowym, kaszą perłową z leśnymi grzybami i chrupiącymi karmelizowanymi marchewkami
lub
Polędwica z dorsza w sosie szafranowym z szyjkami rakowymi, pieczonym romanesco z płatkami migdałów, liśćmi szpinaku i ziemniakami au gratin/B
Deser
Ciasto czekoladowe z korzenną wiśnią i ziemią cynamonowo-migdałową 

Opcja wegańska

Przystawka
Carpaccio z buraków z marynowanymi w occie śliwkami, prażonymi orzechami włoskimi i chrupiącym jarmużem /V/B/L
Danie główne
Zapiekany seler z carpaccio z paryskich pieczarek z blanszowanymi dzikimi brokułami z winegretem V/B/L
Deser
Financier orzechowy z karmelem sojowym i kremem piernikowym

 

Menu serwowane

4-daniowe

Przystawka 
Tatar z dzikiego łososia z puddingiem cytrynowym, błyszczącą galaretką szafranową i zielonym ogórkiem /B/L
Zupa
Barszcz czerwony podany z uszkami z kapustą i grzybami /W
Danie główne
Wołowina w sosie kasztanowym z burakami glazurowanymi w miodzie i ziemniaczanym purée z oliwą truflową
lub
Filet z mazurskiego sandacza z sosem holenderskim, z blanszowanymi warzywami z płatkami parmezanu i maślanymi ziemniakami z koprem /B
Deser
Szarlotka Belvedere w sosie szampańskim 

Przystawka
Królewski wędzony jesiotr z musem jabłkowym, crème fraîche z chrzanem i auszpikiem /B
Zupa
Kremowa zupa grzybowa z bitą śmietaną o aromacie goździka i zieloną oliwą /B
Danie główne
Faszerowany indyk z suszonymi morelami w sosie Malaga, z ziemniakami Foundant, blanszowanymi brokułami i purée z marchwi
lub
Filet z mazurskiego sandacza z sosem holenderskim, z blanszowanymi warzywami z płatkami parmezanu i maślanymi ziemniakami z koprem /B
Deser
Torcik Czartoryskich – mus czekoladowy z gorącym sosem piernikowym

Opcja wegańska

Przystawka
Pieczony seler z nori, z warzywami w pomidorach z żurawiną i chilli, z kolorowymi małymi pomidorkami /V/L/B
Zupa
Barszcz z majerankiem i makaronem buraczanym V/L/B
Danie główne
Bakłażan ze smażonymi boczniakami, rozmarynem, delikatnym groszkiem cukrowym i pesto z suszonych pomidorów /V/L/B
Deser
Brownie z burakiem, karmelizowaną śliwką i wiśniówką

Menu serwowane

PREMIUM

Przystawka
Marynowany dziki łosoś z filecikami z cytrusów, fioletowymi ziemniakami i sosem z maślanki /B
Zupa
Klarowny bulion borowikowy z domowymi kluseczkami i palonym masłem /W
Danie główne
Polska gęś owsiana faszerowana żurawiną, podana w sosie z czerwonego wina, z kolorowymi marchewkami, majerankiem, orzechami laskowymi i zapiekanym selerem
LUB
Polędwica z jesiotra z sosem szampańskim, z grillowaną kolorową cykorią, i ziemniakami francuskimi 
Deser
Mus z białego maku z orzechem włoskim i sosem szampańskim aromatyzowanym korą z drzewa cassia

Przystawka
Parfait z wędzonego mazurskiego suma z galaretką z żubrówki i jabłek, z puszystym kremem chrzanowym i zieloną oliwą
Zupa
Aromatyczna zupa rybna z masłem rakowym, z pieczonymi warzywami i pomidorami /B
Danie główne
Polędwica z jelenia z sosem z białej morwy, glazurowanym topinamburem, purée buraczanym i chrupiącym jarmużem
lub
Filet z mazurskiego sandacza z sosem holenderskim, z blanszowanymi warzywami z płatkami parmezanu i maślanymi ziemniakami z koprem /B
Deser
Sernik z białą czekoladą z cynamonem i sosem pomarańczowo-szafranowym

Opcja wegańska

Przystawka
Delikatny pasztet z białej fasoli z marynowanymi prawdziwkami i oliwą truflową V/L
Zupa
Klarowna zupa borowikowa z makaronem z pieczonej pietruszki i marchwi V/L/B
Danie główne
Szafranowe risotto z pieczoną dynią piżmową, tymiankiem i wegańskim parmezanem i oliwą /V/L/B
Deser
Mille-feuille migdałowy z flambirowaną pomarańczą i solonym karmelem

Stacje kulinarne

Stacje live cooking w odsłonie karnawałowej to wyjątkowa atrakcja kulinarna podczas wydarzeń.
Goście nie tylko mają możliwość skomponowania dania według własnych preferencji, ale także interakcji z kucharzem.

Kulebiak

Kulebiak z łososiem i szpinakiem podany z sosem szafranowym, z domowymi kiszonkami i marynowanymi warzywami

Pieczona szynka

Wędzona, pieczona, nadziewana goździkami szynka Podkomorzego z nogą, sos koniakowy.
Modra kapusta z żurawiną i czerwonym winem
z maślanymi kluseczkami z majerankiem

Indyk z pistacjami

Pieczony indyk z nadzieniem pistacjowym, ze skórką pomarańczy, migdałami, opiekanymi ziemniakami z serem Gruyere i sosem żurawinowym

Wybór pierogów

Pierogi smażone i gotowane: z kapustą i grzybami, z serem i ziemniakami, z kaszą gryczaną, z dudkami. 
Dodatki:  okrasa z boczku, rumiana cebula, palone masło, świeże zioła, chrupiąca cebulka

DZIAŁ HANDLOWY

Zapraszamy do kontaktu

Małgorzata Bronowska

Dyrektor ds. sprzedaży

+48 22 55 86 736
+48 608 413 267
malgorzata.bronowska@belvedere.com.pl

Andrzej Średnicki

Starszy specjalista ds. sprzedaży

+48 22 558 67 44
+48 734 157 995
andrzej.srednicki@belvedere.com.pl

Anna Balcerkiewicz

Specjalista ds. sprzedaży

+48 22 558 67 68
+48 605 886 994
anna.balcerkiewicz@belvedere.com.pl

Katarzyna Zamoyska

Specjalista ds. sprzedaży

+48 22 558 67 65
+48 695 994 558
katarzyna.zamoyska@belvedere.com.pl

Menu