NOWA OFERTA BELVEDERE CATERING BY DESIGN WELLBEING, FILOZOFIA ZDROWEGO ŻYWIENIA NA WYDARZENIACH

BELVEDERE CATERING BY DESIGN WELLBEING

NOWA OFERTA BELVEDERE CATERING BY DESIGN WELLBEING, FILOZOFIA ZDROWEGO ŻYWIENIA NA WYDARZENIACH

Zgodnie ze światowymi trendami, w trosce o dobrostan psychofizyczny swoich Gości oraz środowisko naturalne Belvedere Catering by Design wprowadziło do portfolio nowatorską ofertę „Wellbeing – filozofia zdrowego żywienia na wydarzeniach”. Oficjalna prezentacja oferty odbyła się 27 września 2021 w Restauracji Belvedere.

Belvedere Catering by Design od początku istnienia stara się wychodzić ze swoją ofertą poza standardy rynkowych usług cateringowych. Kierując się nieszablonowym sposobem myślenia w procesie kreacji kulinarnej, jest w Polsce prekursorem i promotorem najlepszych globalnych trendów.

Wellbeing już w 1948 r. stało się słowem kluczowym dla Światowej Organizacji Zdrowia oznaczającym nie tylko brak schorzeń, ale przede wszystkim stan pełnego dobrostanu fizycznego, psychicznego i społecznego. Z badań przedstawionych w raporcie Well.hr wynika, że w Polsce jednak tylko ok. 15% specjalistów zna ten termin.

„Postanowiliśmy zwrócić większą uwagę na temat związany z ogólnie pojętym dobrostanem człowieka, zwłaszcza że czas pandemii spowodował, iż społeczeństwo z coraz większą atencją podchodzi do stanu swojego zdrowia. Dlatego Belvedere Catering by Design wychodząc naprzeciw tym potrzebom wprowadziło do oferty prozdrowotne menu połączone z warsztatami edukacyjnymi na temat Wellbeingu’u. Proponując inną, świeżą odmianę oprawy cateringowej eventu chcemy przyczynić się do promowania zdrowego stylu życia”. – komentuje Elżbieta Nitsze, dyrektor generalny / prezes zarządu Belvedere Gourmet Group.

Menu do oferty „Wellbeing – filozofia zdrowego żywienia na wydarzeniach” powstało przy współpracy Angeliki Motopulos, konsultanta ds. zdrowia w Mój Prywatny Kucharz z Szefami Kuchni Restauracji Belvedere – Tomaszem Łagowskim oraz Belvedere Catering by Design – Dariuszem Mućko.

BELVEDERE CATERING BY DESIGN WELLBEING BELVEDERE CATERING BY DESIGN WELLBEING

Główną autorką menu pozostaje jednak Angelika Motopulos, dyplomowany dietetyk, coach i mentor oraz entuzjastka holistycznego podejścia do zdrowia. Swoją cenną wiedzę zdobywała między innymi na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu, Uniwersytecie SWPS i Laboratorium Psychoedukacji w Warszawie. Obecnie Angelika jest ekspertem w firmie Mój Prywatny Kucharz, która od lutego 2021 znalazła się w portfolio marek Grupy Belvedere.

„Edukowanie społeczeństwa w kwestii dobrostanu psychofizycznego to moja misja. Dlatego cieszę się, że uczestniczyłam w tworzeniu tej wyjątkowej oferty, dzięki której będziemy mogli promować holistyczne podejście do zdrowia także na wydarzeniach. Zawartością oferty jest nie tylko menu o prozdrowotnym potencjale, pełne antyoksydantów stymulujących układ odpornościowy i wzmacniających walkę ze stresem oksydacyjnym oraz kwasów tłuszczowych omega-3 niezbędnych do prawidłowej pracy mózgu i serca, ale także warsztaty na temat redukcji stresu czy kontroli świadomego apetytu”. – mówi Angelika.

BELVEDERE CATERING BY DESIGN WELLBEING

Oferta „Wellbeing – filozofia zdrowego żywienia na wydarzeniach” stworzona została w oparciu o najwyższej jakości składniki pochodzące z ekologicznych, zrównoważonych upraw od lokalnych dostawców. Jest to sezonowa kompozycja fusion ze smaków orientalnych i polskich. W skład oferty wchodzą: śniadania serwowane, śniadania i lunche w formie bufetu, stacje live cooking, pakiety z napojami z ekologicznych ziaren, ziół i owoców.

W menu wśród przystawek znalazły się białe szparagi w oliwie infuzowanej rumiankiem oraz mini ośmiorniczki w świeżym zielonym pesto. Wśród dań głównych jest dyniowe tofu z dzikim ryżem oraz jarmużem blanszowanym z cytryną i pstrąg z Zielenicy na purée z groszku i mięty. Zdrowe propozycje deserowe to między innymi pieczona dynia z cynamonem na kremie kokosowym czy tatar z ananasa z sosem jogurtowym z marakują i kandyzowanym imbirem.
W cieszących się podczas wydarzeń największą popularnością propozycjach live cooking Belvedere Catering by Design proponuje poke bowls w pięciu wariantach między innymi: w wersji z rybą – hawaii bowl z brązowego ryżu, marynowanego tuńczyka, ananasa, rzodkiewki, fasolki mung, avocado, sezamu z sosem sriracha czy na słodko – sweet bowl z tapioki w mleku kokosowym, świeżego kokosa, limonki, granatu, liczi z płatkami migdałów.
Nie można zapomnieć o składowych oferty, którymi są napoje a wśród nich świeżo wyciskane soki jak np. energetyzujący z pomarańczy, marchewki, selera i imbiry czy detoksyzujący ze szpinaku, awokado, ogórka, cytryny i imbiru oraz napary z róży, rumianku, aronii i bzu czy jabłkowo-żurawinowy.

BELVEDERE CATERING BY DESIGN WELLBEING BELVEDERE CATERING BY DESIGN WELLBEING
BELVEDERE CATERING BY DESIGN WELLBEING BELVEDERE CATERING BY DESIGN WELLBEING

Pełna oferta „Wellbeing – filozofia zdrowego żywienia podczas wydarzeń” dostępna jest pod tym linkiem.

Zapraszamy do składania zamówień:
+48 604 613 902 / +48 669 555 667
catering@belvederecatering.pl

Menu