DAVID GABORIAUD NOWYM SZEFEM KREATYWNYM BELVEDERE CATERING BY DESIGN. WITAMY W ZESPOLE!

DAVID GABORIAUD

DAVID GABORIAUD NOWYM SZEFEM KREATYWNYM BELVEDERE CATERING BY DESIGN. WITAMY W ZESPOLE!

W listopadzie powitaliśmy w naszym zespole nietuzinkową osobowość – Davida Gaboriaud, który objął stanowisko Szefa Kreatywnego w Belvedere Catering by Design.

Odpowiadać będzie za kreacje kulinarne na wszelkiego typu wydarzenia obsługiwane przez Belvedere, nadanie im nowego, autorskiego wymiaru i świeżości oraz zarządzanie zespołem kucharzy, dla których będzie prawdziwą inspiracją.
David ma francusko – polskie korzenie, dzięki czemu od dzieciństwa miał możliwość poznawania kultur i zgłębiania kulinariów obu krajów swoich rodziców. Znakomicie orientuje się w najnowszych trendach i nieustannie głodny jest nowych smaków. Jego drugą pasją są podróże do różnych zakątków świata w poszukiwaniu inspiracji do swoich potraw. Podczas tworzenia menu w Belvedere Catering by Design kulinarną wiedzę czerpać będzie zatem nie tylko z francuskiej czy polskiej kuchni, którą bardzo ceni, ale z całego świata.

Za Davidem stoi już niemałe doświadczenie w przygotowaniu opraw kulinarnych na imprezy, warsztaty i pokazy live cooking dla firm oraz osób prywatnych. Do najbardziej spektakularnych wydarzeń poprowadzonych przez niego należą przyrządzenie i serwowanie kolacji w Ambasadzie Francuskiej podczas akcji „Goût de France”,
przygotowanie i prowadzenie pokazów z francuskim profesorem Hervé This, twórcą kuchni molekularnej oraz ze znanymi szefami kuchni wyróżnionych gwiazdkami Michelin takimi jak: Pierre Gagnaire, Alain Passard czy Andrea Camastra.

David jest doskonale znaną postacią w świecie gastronomii, między innymi z programów telewizyjnych takich jak „David w Europie” czy „Bitwa na Smaki” w Kuchni+. Od kilku lat regularnie gotuje w kuchni programu śniadaniowego „Dzień dobry TVN”.
Od 3 lat zasiada w jury konkursu „Kukbuk poleca”, promującego lokalne i sezonowe produkty oraz żywność wytwarzaną przez rzemieślników i małych producentów w Polsce.

Na co dzień celebruje życie delektując się każdym dniem, zaraża innych pozytywną energią i uczy jak gotować z radością i na luzie, aby była to przyjemność pod każdym względem.

Bienvenue dans l’équipe, Chef!

Menu