CATERING FIRMOWY

Autorskie menu na wydarzenia firmowe przygotowane przez znakomitych szefów kuchni Belvedere Catering.

Spotkania firmowe z oprawą kulinarną
Belvedere Catering

Poznaj kulinaria Belvedere Catering na wydarzenia biznesowe w kreacjach najlepszych szefów kuchni oraz w unikalnych stylizacjach, które doskonale dopełnią wyjątkowym smakiem każdy firmowy event, taki jak:  konferencja, szkolenie, spotkanie zarządu, śniadanie prasowe, jubileusz firmy oraz impreza pracownicza.

Wśród pomysłów na oprawę kulinarną eventów znajdują się dania w formie bufetowej i koktajlowej, przerwy kawowe, śniadania oraz wachlarz wybornych słodkości
z własnej pracowni cukierniczej Belvedere Gourmet Group.

Autorskie menu

Kulinarne serce Belvedere Catering tworzą wyjątkowi kreatorzy smaku: szef kreatywny David Gaboriaud łączący wyrafinowane smaki francuskie z polskimi oraz Michał Iwaniuk – 7-my na świecie mistrz cukiernictwa.

Unikalna stylizacja

Tworzymy stylizacje kulinarne dopasowane do wszelkiego typu eventów nadając im odpowiedniej rangi. Podążając na światowymi trendami designu oraz korzystając z własnej kreatywności, tworzymy jedyne w swoim rodzaju kreacje stanowiące kulinarną ozdobę każdego wydarzenia.

Najwyższa jakość

Menu komponujemy na bazie najwyższej jakości składników od zaufanych dostawców. Dzięki temu gwarantujemy doskonałość smaku. Z polskich ryb, mięs, grzybów czy warzyw pochodzących ze sprawdzonych ekologicznych hodowli, własnoręcznie przygotowujemy wszystkie potrawy oraz desery.

Doskonała obsługa

Każdemu wydarzeniu zapewniamy najwyższy poziom obsługi. Nasz zespół ekspertów z wieloletnim doświadczeniem w obsłudze najbardziej wymagających eventów, zadba o każdy szczegół oprawy profesjonalne doradztwo, dedykowaną opiekę w miejscu wydarzenia i wyslekcjonowaną obsługę kelnerską.

O realizacje wydarzenia zadbają

osobowości kulinarnego świata Belvedere Gourmet Group.

Wydarzenia firmowe wymagają specjalnej atencji organizacyjnej.
Ich rangę warto podnieść poprzez najwyższej jakości kulinaria.

Szefowie Kuchni Belvedere Catering zadbają o unikalne smaki podczas eventów. Za każdy detal oprawy kulinarnej przed i w miejscu wydarzenia odpowiadają: David Gaboriaud, Marcin Kowernik, Dariusz Mućko, Adam Chrząstowski i Michał Iwaniuk.

O realizacje wydarzenia zadbają

Osobowości kulinarnego świata Belvedere Gourmet Group


Wydarzenia firmowe wymagają specjalnej atencji organizacyjnej.
Ich rangę warto podnieść poprzez najwyższej jakości kulinaria.


Szefowie Kuchni Belvedere Catering zadbają o unikalne smaki podczas eventów. Za każdy detal oprawy kulinarnej przed i w miejscu wydarzenia odpowiadają: David Gaboriaud, Marcin Kowernik, Dariusz Mućko, Adam Chrząstowski i Michał Iwaniuk.

David Gaboriaud
Szef kreatywny, Ambasador Marki

Doskonały znawca kuchni francuskiej, znana osobowość w świecie gastronomii z bogatym doświadczeniem w prowadzeniu warsztatów kulinarnych i pokazów live cooking

Adam Chrząstowski
Szef Operacyjny

Jeden z najbardziej uznawanych i cenionych specjalistów kulinarnych. W swojej karierze pełnił funkcje m.in. głównego konsultanta kulinarnego polskiej prezydencji w UE. Dba o jakość oferty i procesy przygotowania eventu.

Dariusz Mućko
Szef Satelitarny

To pod jego kierownictwem powstają nasze największe realizacje. Weryfikuje i egzekwuje najwyższe standardy oprawy kulinarnej w miejscu organizacji eventu

Michał Iwaniuk
Creative Pastry Chef
Belvedere Gourmet Group

Zdobywca wielu międzynarodowych nagród w tym m.in. tytułu 7. najlepszego cukiernika na świecie. Jako Creative Pastry Chef odpowiada za całokształt słodkiej odsłony oferty Grupy Belvedere.

Tomasz Łagowski
Szef Kuchni
Restauracji Belvedere

Szef Kuchni jednej z najznamienitszej restauracji w Polsce. Specjalizuje się w klasycznych smakach kuchni polskiej. Autor tradycyjnych menu w ofertach sezonowych Belvedere Catering.

Menu skomponowane przez znakomitych kreatorów smak

Nasze menu na spotkania firmowe

Śniadania

Wspaniale skomponowane śniadania uatrakcyjnią każde spotkanie firmowe o dodatkowe doznania.
Wzbogacą one kulinarnie śniadania prasowe i spotkania zarządu.

Bufet zimny
Wybór polskich serów: tylżycki, królewski, mierzwiony edamski
Wędliny domowe: pieczona karkówka, wędzona szynka z komina,
kiełbasa krakowska, pierś z indyka sous-vide
Wytworny pasztet z cielęciny z dodatkami
Połówki jajek z pastą z wędzonej makreli
Połówki jajek z pastą z zielonego groszku z ogórkiem /W
Sałatka śledziowa z młodymi ziemniakami, korniszonami i musztardą z gorczycą
Kremowy twaróg z rzodkiewką, ziołami i polnymi kwiatami, czarnym młotkowanym pieprzem /W
Nowalijki: rzodkiewka, kalarepa, pomidory malinowe, ogórek /V
Dodatki:
Sos tarski, Ćwikła, Chrzan, Miód, Konfitura z moreli, Dżem truskawkowy

Pieczywo
Selekcja domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka,
pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe, Smalec z białej fasoli
Bufet gorący
Domowo biała mini kiełbasa z piwem jęczmiennym z karmelizowaną białą cebulą
i smażonymi pieczarkami z chrzanem i musztardą /B
Blanszowane zielone szparagi z młodym szpinakiem, kolorową marchewką
z polskim parmezanem /W

Live Cooking
Omlet z jajkami od zielononóżek z dodatkami do wyboru
Jajka sadzone w wybranymi dodatkami
Dodatki: Gotowana szynka, wędzony boczek, tatar z wędzonego łososia,
młody szpinak, pomidory malinowe, szalotka, szczypiorek

Do Kawy
Domowy keks z owocami
Bufet Śniadaniowy
Quiche lorraine ze szpinakiem i pomidorami /W
Quiche lorraine z wędzonym boczkiem i karmelizowaną, czerwoną cebulą
Twaróg krowi z ziołami i polnymi kwiatami
Ogrodowe sałaty z musztardowym winegretem
Trufle z koziego sera z pestkami dyni
Filetowane grejpfruty i pomarańcze
Dodatki: Miód, dżem figowy konfitura pomarańczowa
Pieczywo
Selekcja domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, mini croissanty
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe
Do Kawy
Mini rogaliki z ciasta francuskiego z nadzieniem
Bufet Śniadaniowy
Wybór serów: holenderska gouda, Mazdamer,  szwajcarski ementaler
Wędliny domowe: pieczona karkówka, wędzona szynka z komina, pierś z indyka sous-vide
Dodatki: Miód, konfitura z moreli, dżem truskawkowy
Pieczywo
Selekcja domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Dodatki do pieczywa: Masło z solą morską i ziołowe,
Hummusy: z tahiną, buraczany  
Do kawy
Kruche ciastka z konfiturą śliwkową

Przerwy kawowe

Przygotowane przez nas menu na przerwy idealnie wpisze się w schemat: szkoleń, konferencji oraz spotkań prasowych.

Bufet słodki

Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
mini croissanty
ciastka duńskie
Ciasta domowe:
brownie
ciasto z owocami sezonowymi
Bufet słodki

Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
mini croissanty
ciastka duńskie
Ciasta domowe:
brownie
ciasto z owocami sezonowymi
Bufet wytrawny
Tramezzini z musem z tuńczyka i tapenadą
Tartinki z pieczonym rostbefem, chrzanem, na julienne z pikli
Ptysie z kremowym twarożkiem kozim, malinami i granatem /W
Mini quiche ze szpinakiem i suszonymi pomidorami z oliwą extra virgin /W
Bufet słodki

Wybór kruchych ciasteczek z pracowni cukierniczej Belvedere
Wybór słodkich wypieków:
mini croissanty
ciastka duńskie
Ciasta domowe:
brownie
ciasto z owocami sezonowymi
miodownik
Sałatka z sezonowych owoców
Bufet wytrawny

Tramezzini z musem z tuńczyka i tapenadą
Cicchietti  z kurczakiem zagrodowym, sałatką z zielonego ogórka i masłem z awokado
Tartinki z pieczonym rostbefem z chrzanem, na julienne z pikli
Pumpernikiel z hummusem z zielonego groszku z marynowanym tofu i granatem /V
Mini quiche z młodym szpinakiem i serem kozim /W
Sałatka Waldorf z grójeckich jabłek, bakalii, selera naciowego i winogron /V/B
 
Bufet słodki

Granola by Belvedere /W
Mango lassi /W
Zdrowe słodkości z pracowni cukierniczej Belvedere:
ciasteczka owsiane
praliny daktylowe
wegańskie tiramisu /V
Ciasta domowe:
sernik kokosowy
ciasto marchewkowe
Sezonowe owoce filetowane
Bufet wytrawny

Cicchetti z kurczakiem, młodym szpinakiem i pieczoną papryką
Trufle z koziego sera w pistacjach i płatkach bławatka /W
Hummus z zielonego groszku z wędzonym tofu na pumperniklu /V
Warzywne „sticksz selera naciowego, marchewki, rzodkwi daikon
i papryki podane z wegańskim majonezem /V/L/G
Sałatka Waldorf z jabłek grójeckich z bakaliami, selerem naciowym i winogronami /V/G
Smoothie:
buraczano-marchwiowe
brokułowo-szpinakowe

Bufety

Perfekcyjnie skomponowane menu bufetowe doskonale
sprawdzą się podczas takich eventów jak: szkolenia, konferencje, jubileusze firmy czy imprezy pracownicze.

Dania zimne
Terrine z kurczaka zagrodowego z duxelem grzybowym i majonezem truflowym/B
Ziołowa focaccia z pastą z wędzonego pstrąga, sałatką wakame i sosem teryaki
Quiche z młodym szpinakiem, serem kozim i ogrodowymi ziołami/ W/
Sałatka z grójeckich jabłek z selerem, owocami grantu, winogronami i cytrynowym puddingiem /V/B/L
Selekcja domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka, pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Masło z solą morską, masło ziołowe

Zupa
Bulion królewski z kluseczkami francuskimi i zieloną oliwą
Dania gorące
Udka kurczaka w sosie rozmarynowym z karmelizowanymi marchewkami
Ravioli z łososiem i mascarpone z pietruszkowym pesto
Grillowane plastry cukinii, bakłażana i pomidorów z oliwą extra virgin   / V/B/L
Młode ziemniaki z masłem czosnkowym i ogrodowym koprem / W/B

Desery
Sernik krakowski
Szarlotka
Dania zimne
Caprese z mozzarellą fior di latte, z grillowanym kurczakiem zagrodowym, pomidorami malinowymi i zielonym pesto /B
Plastry polędwiczki cielęcej w sosie tuńczykowym z kaparami i ogrodowymi sałatami
Ceviche z makreli z filecikami cytrusów z winegretem z musztardą francuską /L/B
Wytrawny sernik szparagowy z żelem limonkowym i młodym groszkiem  /W/B
Liście sałaty rzymskiej z grillowanym plastrami indyka, płatkami parmezanu i sosem cezar/B
Sałatka z kaszy bulgur z młodym szpinakiem, suszonymi pomidorami,
oliwkami kalamata i serem feta z ziołowym winegretem /W/B
Selekcja domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka,
pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Masło z solą morską, masło ziołowe, smalec z białej fasoli

Zupa
Minestrone z pomidorów pelatti, z ptysiowym groszkiem ziołowym/W/
Dania gorące
Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie demi glace z rozmarynem
Picatta Milanese z sandacza, z owocami kaparów, sosem szafranowym,
estragonem i prażonymi migdałami/B
Ravioli ze szparagami i ricottą z palonym masłem i szczypiorkiem /W/
Karmelizowane sezonowe warzywa z parmezanem i ziołowym masłem /W/B
Młode ziemniaki w mundurkach z oliwą extra virgin i koperkiem /V/B/L

Desery
Sernik pomarańczowy z aromatem kalifornijskiej pomarańczy
Szarlotka brzoskwiniowa z kruszonką migdałową
Tartaletki z owocami
Owoce sezonowe
Dania zimne
Plastry z piersi indyka sous vide z filecikami pomarańczy i grejpfruta/L/B
Deska hiszpańskich wędlin i serów z oliwkami i marynowanymi karczochami
Ptysie z wędzonym pstrągiem, ogórkami małosolnymi i cebulą perłową
Gravad lax, z ziołami i płatkami polnych kwiatów, z sosem musztardowym/B/L
Panna Cotta z koziego sera z pistacjami i mango /W/L
Carpaccio z młodych pieczonych buraków z balsamicznym kremem śliwkowym,
świeżymi malinami i prażonymi orzechami laskowymi /B/W
Zielona sałatka z fasolki szparagowej, z dzikimi brokułami, wędzonym tofu i granatem /V/B
Selekcja domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka,
pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Masło z solą morską, masło ziołowe, smalec z białej fasoli
Dania gorące
Coq au Vin z kurczaka zagrodowego z czerwonym winem
Konfitowana cielęcina w sosie tymiankowym z pieczarkami paryskimi
Ravioli z ricottą i szpinakiem z palonym masłem ziołowym i szczypiorkiem/W
Dziki łosoś w sosie szczawiowym z grillowanymi limonkami
Parmiggiana z grillowanymi bakłażanami i mozzarellą /W/B
Kasza perłowa z boczniakami i pietruszką /W
Brokuły z prażonymi migdałami /W/B
Młode ziemniaki z koperkiem /W/B

Desery
Ciasto czekoladowe z oliwą z oliwek i chantilly bazyliowym
Sernik mascarpone na kruchym spodzie
Tartaletka czekoladowa
Pâte à Choux – ptyś pistacjowy z maliną
Dania zimne
Plastry cielęciny w sosie vitello tonnato z płatkami parmezanu i różowym pieprzem/B
Koktajl krewetkowy z majonezem homarowym i awokado/B/
Parfait z sandacza z białą truflą i szpinakiem
Carpaccio z pieczonych buraków z trzema rodzajami trufli z koziego sera/W/B
Tataki z arbuza z serem feta i ogrodowymi kwiatami /W/B
Dzikie brokuły z dojrzewająca szynką parmeńską z majonezem truflowym/B/L
Sałatka z  kolorowej fasolki szparagowej z marynowanym tofu, pomidorami,
prażonymi orzechami nerkowca i winegretem imbirowym /V/L/B
Selekcja domowego pieczywa: mini rustykalne bułeczki, bagietka,
pieczywo żytnie, pieczywo pszenne
Masło z solą morską, masło ziołowe, smalec z białej fasoli

Zupa
Krem z pieczonych warzyw z pestkami dyni /W/B
Dania gorące
Konfitowana nowozelandzka jagnięcina w sosie miętowym
Polędwica z dorsza zapiekana z miso, z sosem imbirowym/B
Bouillabaisse z owocami morza, krewetkami, małżami,
kalmarami ze świeżą bazylią, oliwkami i pomidorami w sosie maślano-winnym  /B
Gnocchi buraczane w kremowym sosie Gorgonzola Dolce
z prażonymi orzechami włoskimi i granatem /W
Grillowane plastry cukinii, bakłażana i pomidorów z zielonym pesto /W/B
Blanszowane szparagi z groszkiem cukrowym z ziołowym masłem   /W/B
Ryż pilaw z kolorową papryką i sosem ponzu /V/B/L
Młode ziemniaki gotowane w mundurkach z oliwą extra virgin i dymką /V/B/L

Desery
Tartaletka z owocami
Brownie z kremem czekoladowym
Tradycyjny sernik w polewie czekoladowej Ptyś z orzechowym kremem i konfiturą z czarnej porzeczki
Dania zimne
Plastry piersi pulardy z musem paprykowym i grillowanym bakłażanem /B
Opiekana makrela w marynacie z białego wina z estragonem i gorczycą
Wytrawny sernik z wędzonego suma z chrzanowym puree i zielonym groszkiem
Gołąbki z kaszą jaglaną, marchwią, batatami, kuminem i kolendrą /W
Torcik z sera koziego i galaretką mango /W/B
Mini sałata rzymska z grillowanym indykiem,
chipsami z boczku, pomidorami i sosem Cezar
Sałatka tabbouleh z kuskusem i ziarnami granatu /V/L

Zupa
Orientalna zupa na mleczku kokosowym z warzywami i boczniakami z prażonym sezamem/W/L
Dania gorące
Eskalopki z zagrodowego kurczaka w jajku z parmezanem
Okoń morski z tapenadą z kaparów, z palonym masłem i cytryną
Młoda marchewka z kardamonem i pomarańczą /W/B
Komosa ryżowa z ziołami /W/B

Desery
Mus orzechowy z gruszką i imbirem
Florence du chocolate z musem kawowym
Tartaletka z curdem egzotycznym i praliną z czerwonych owoców
Miodownik staropolski
Napoleonka z truskawkami

Mogą Ciebie zainteresować również

Stacje kulinarne

Menu koktajlowe

Bufety słodkie

Napisz do nas, aby skorzystać z wyjątkowej oferty kulinarnej

Tel.: +48 22 55 86 700 wew. 202
Email: catering@belvedere.com.pl