Od ponad 25 lat Krynica-Zdrój cyklicznie gości najważniejsze osobistości ze świata finansów, gospodarki i polityki. Nie inaczej było w tym roku. W dniach od 5 do 7 września 2017 roku do malowniczego miasteczka w Małopolsce zjechało ponad 3 tys. gości z Europy i całego świata. Przybyli przedstawiciele rządów, parlamentarzyści, prezesi spółek oraz instytucji o międzynarodowym zasięgu, wreszcie wybitni eksperci ekonomiczni. Towarzyszyło im prawie 600 dziennikarzy, odpowiedzialnych za obsługę medialną wydarzenia.
Podczas Forum Ekonomicznego w Krynicy odbyło się 6 sesji plenarnych, ponad 180 paneli dyskusyjnych, warsztatów i debat, miało miejsce również wiele prezentacji narodowych i regionalnych. Goście dyskutowali na temat przyszłości ekonomicznej Europy Środkowo-Wschodniej. Nieprzypadkowo Forum w Krynicy porównywane jest do sławnego odpowiednika w szwajcarskim Davos, gdzie co roku omawiane są najważniejsze tematy z dziedziny światowej gospodarki.
Wydarzenie o tak wysokiej randze wymaga obsługi cateringowej na najwyższym poziomie. Jest to związane nie tylko z prestiżem Forum Ekonomicznego. Już sam rozmiar eventu wymaga bowiem obsługi wielu sal, a nawet wydarzeń jednocześnie. Dlatego organizatorzy Forum po raz kolejny zaufali Belvedere Catering by Design. Firma dysponuje bowiem ogromnym doświadczeniem w obsłudze eventów o tak dużej skali.
„Po raz kolejny podołaliśmy powierzonemu zadaniu. W ciągu dnia zapewnialiśmy gościom wydarzenia śniadania, przekąski oraz przerwy kawowe. Wieczorami obsługiwaliśmy liczne recepcje oraz przyjęcia koktajlowe.” – mówi Artur Zymerman, prezes Belvedere Gourmet Group. Zespół Belvedere Catering by Design poświęcił obsłudze XXVII Forum Ekonomicznego w Krynicy-Zdrój tydzień wytężonej pracy. Przyniosła mu ona ogromną satysfakcję, gościom zaś umiliła dyskusje na tematy najważniejsze dla przyszłości tego regionu Europy.